The Expanse (TV)

← ElőzőOldal 22 / 22

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért hagynak ki ilyen sok időt az E4 és E5 között? Ezt tiltania kéne az ENSZ-nek, az ember kínzás. :D

[NST]Cifu
S1E3: Rendicsek, ez a felvezető epizód, már látom. Tele politikai intrikával. A kihallgatásos jelenetek kicsit olcsó hatásúak, de mégis hatásosak, Lopez hadnagy karaktere olyan, mint japán acél. A Ceres történetszálnál kellemes meglepetés Jared Harris és az általa megformált Dawes, igaz ez azért kellemetlen is, mert egyből látni engedi, hogy Dawes nem epizódszereplő lesz...

S1E4: Na ez már üt, mint a buszkerék. Az űrbéli harc megjelenítése az eddigi legjobb, amit akár filmben, akár sorozatban láttam (anime esetében is csak a Starship Operators említésre méltó). Nagy távolságból indított torpedók, közelvédelmi fegyverek, a látvány, ahogy egy lövedék úgy megy keresztül a hajón, mint kés a vajon. Innentől kezdve nem vitás, hogy a sorozat kiemelt lesz nálam. :)

Persze, a negatív dolgok most is megvannak, kellenek a bentről megvilágított sisakok, hogy lehessen látni a színészek arcjátékát, megértem. Csak kis logikával nem picit ostobaság, hogy egy gyönyörű céllapot adunk az ellenségnek, hogy "hé, ide lőjetek, itt a fejem!". Oké, a dramaturgia felülírja a logikát, nach so... :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

3G par percig boven eleg, hogy kiusson, es nekem ugy tunik, rutinszeruen adagoljak ilyenkor. 3 G konnyeden megol valakit, aki 0.1-hez van szokva. Ugyanakkor, mint emlitettem ennel joval nagyobb tartos gyorsulasra is kepesek a hajok, amit meg a belterek is tul szoktak elni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

[NST]Cifu

A belterek az alacsony gravitacioban felnove nem viselik el a foldi gravitaciot, igy akar ertheto is lehet, hogy megoli oket egy felszallas a Foldrol...

Őőőő... Én úgy értelmeztem, hogy a Föld körüli pályáról a Holdhoz tartó úton történt az eset. Felszálláskor jellemzően 'csak' 2-3G lép fel, ez sem kevés, de nem is durván sok, hogy még a kísérő őröknek is nyakörv kelljen.

Sokkal kesobb lesz egy idore egy marsi tengereszgyalogos hos is, aki miutan a foldre vetodik, megemliti, hogy ok kapnak high(1!) G kikepzest is, felkeszulven egy esetleges fold elleni tamadasra, de igy a Foldon allva hulyesegnek minositi, mert eselyuk se lenne.

Hihi, ez egész jól hangzik. :)

BTW, meg offtopic, meg minden, de mar kint van a Childhood's end elso harom resze is...

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Nem tudom, mennyire fogjak kovetni az eredeti konyve(ke)t(Avasarala ott peldaul csak sokkal kesobb kerul elo.), de szerintem ez az erzesed el fog mulni. A Firefly laza es konnyu volt, ez kokemeny, mocskos, veres, es nyalkas. Es a legcifrabb dolgokbol meg semmit sem lattal. A Scopulin tortenteket itt mar kicsit el is finomkodtak.

tutituti
meglestem a pilot-ot.
Olyan Firefly érzésem volt.nagyon nagyon tetszett,régóta vártam egy jó űrkaland sorozatra

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Ez a gyorsulas dolog eleg furcsa az egesz tortenetben. A belterek az alacsony gravitacioban felnove nem viselik el a foldi gravitaciot, igy akar ertheto is lehet, hogy megoli oket egy felszallas a Foldrol... De. A hajok kepesek tartos tobb G-s gyorsulassal haladni es egy kis dzsuzzal a legenyseg (a belterek is) tul is eli. (Sokkal kesobb lesz egy idore egy marsi tengereszgyalogos hos is, aki miutan a foldre vetodik, megemliti, hogy ok kapnak high(1!) G kikepzest is, felkeszulven egy esetleges fold elleni tamadasra, de igy a Foldon allva hulyesegnek minositi, mert eselyuk se lenne.)

Amugy sok helyen hollywoodositva lett az eredeti. A szereplok kulseje is. Amos (amellet, hogy kokemeny, huvos gyilkos, ha kell) egy koverkes figura, valaki valahol csecsemo embernek is nevezi. Miller sokkal lepusztultabb es kicsit talan idosebb is, Alex pedig szinten kicsit kevesbe formaban levo, kopaszodo ficko. Naomi belter, de az ertheto, hogy bar nehany mellekszereplonek szereztek nagyon magas, vekony figurakat, foszereplore mar nem tellet ilyenekbol.

Montanosz
remek a banner köszi

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

[NST]Cifu
Egen, élek a gyanúval, hogy el kéne kezdenem olvasni a könyveket. :)

Szerk: Játszottam kicsit a háttérrel és a banner-el, ha valakinek jobb ötlete van, szóljon. :)
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.12.21. 14:11:34

Montanosz
Sajnos mint minden filmél nem lehet úgy teljesen megmagyarázni mindent mint az eredeti köyvben, így járt a gyűrűk ura is )))
olvasd el a könyvet mindig addig amit már ugyis láttál igy nem veszik el az élmény de meg lesz mindenre is a magyarázat ha a technikai info is ennyire lényeg, bár én csak szorakozásnak veszem így ezek fel sem tüntek, de kétségkivül jártam így mint te azon eseten ami az én vesszőparipám

[NST]Cifu
S1E2: Hát, a kezdeti nagy rajongásom rögtön két-három-négy gáncsot is kapott:

-Minek egy Föld-Hold úthoz akkora gyorsítás, hogy 'normálisan' nem lehet elviselni? Bakker, még 1G-s gyorsítással is 1 napon belül ott lehet lenni. Mekkora gyorsításról lehet itt szó? 8-10-12G? Akkor is "csak" pár órás utat nyernek. Nagyon nem kellett volna ez bele...
-Miért nyílik ki a zsilipkapu, ha megsérül? Úgy, hogy kézzel be lehet zárni?
-Nincs olyan, hogy "gyenge a jel". A Voyager űrszondák már 19 milliárd km-re járnak, a rádióadójuk 20W teljesítményű (kb. mint egy mobil telefon), és probléma nélkül vették az adást. Szóval ez így bullshit.
-A roncsfelhő egy nem picit túl lett tolva...

Ettől még nem rossz, de úgy tűnik a realizmus, ami az elején még annyira tetszett benne, mégse olyan realizmus, amit vártam. :(

[NST]Cifu
A szó amit keresel: realizmus. Sokkal több köze van a realizmushoz, mint a Sci-fi sorozatok 95%-nak. Star Trek first, aztán jöhet a többi, Battlestar Galacticástól kezdve.

Őszintén szólva a The Martian mellett még egy ilyen is bejött az hatalmas dolog (számomra), remélem elkezd újra a realista sci-fi felvirágozni (az 1950-es és 60-as években volt már egy ilyen korszak).

mijki
Nekem is nagyon tetszik, gyorsan végig is pörgettem az eddig kijött 4 részt :D
Nagyon tetszik hogy sokkal "földhöz ragadtabb" mint a szokásos scifik.
Utoljára szerkesztette: mijki, 2015.12.20. 15:29:51

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

[NST]Cifu
Megnéztem az S1E1-et, és hát. AWESOME!

-Nagyon jó a zéró gravitáció bemutatása.
-Newtoni/Kepleri fizika az űrben!!!! Whaooooo, ezt el sem hiszem....
-Első körben jónak tűnik a háttértörténet.
-A CGI részek látványosak, korrektek.
-A karakterek nem rosszak.

Ami mondjuk még lehetne jobb:

-Az űrhajók kinézete Hollywoodi. Láthatóan nem törekedtek a reális megvalósításra.
-"Minden főbb karakter szépségideál"

Ezzel együtt is régóta vártam már egy ilyen hard sci-fi sorozatot.
Különösen ajánlott!

cylonflatus
Ne érts félre, az imdb-re én sem adok, a filmekre adott pontszámaira meg pláne nem (mondjuk eleve baromságnak tartom az ilyen pontozást), az ilyen sorozatok epizód premier időpontjait szoktam nézni, és azok stimmelni szoktak. Eddigi tapasztalataim szerint legalábbis. Syfy-on valamikor októberben néztem utána a premiernek, de akkor ott még mindig csak annyit írtak, hogy év vége. Aztán ki is ment a fejemből. Mire észbe kaptam kint volt a pilot, normális rilíz, többféle felbontásban, felirat, és pont nov 23.-án, ahogy az imdb-n szerepelt. De persze én vagyok a hülye, mert miért nem mentem föl a syfy-ra, de ezek után már miért mentem volna? Nem tudom, így már érthető miért gondoltam, hogy 23.-án volt a premier?
A sorozatok topikba meg ja, lehet egy hete volt amit írtam, de azt ritkábban szoktam megnyitni, van, hogy meg is feledkezek róla ha írtam is, mint ahogy most is történt.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

stargatelost
Hát az már egy hete volt :D Na mind 1. A hivatalos bemutatás pedig hétfőn volt a csatornán, de beszerkesztem imdb-re, akkor talán hiszel nekem :D Lol, imdb... oda bárki írhat bármit, azt ugye vágod?
Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2015.12.16. 23:51:20

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

cylonflatus
Én az epizódok dátumait az imdb-n néztem meg ma délben, amikor fölszaladtam ide is egy 10 percre, ezért nem is kerestem rá. Most akartam letölteni a másodikat, és én is csak pislogtam, amikor láttam, pedig az imdb-n a 3. majd csak 22.-én lesz műsoron. Aztán átugrottam a syfy-oldalára, onnan streamelhető a 4.-is, gondolom onnan kapták le.

cylonflatus
Pont ez volt a legfrissebben kommentelt topik amikor följöttem, úgyhogy beírtam ide, aztán láttam amott a választ. De bocsánatot kérek érte, így rendben van?
Amúgy meg nem a virágbolt rakta ki hamarabb, nov. 23-án volt hivatalosan is bemutatva.
Szerk.: ja, azt vágom, hogy most kettő is lesz.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.12.16. 22:02:30

stargatelost
Sorozatok topikban is ezen rugóztál, és kaptál is választ, de akkor írom ide is: Nem volt több hetes szünet, tegnap volt a premier, a SyFy az első részt online streamingre rakta ki pár hete, mi meg a virágbolt miatt láthattuk ennyivel előbb. De örülhetsz, mert ahogy lentebb is írták, kikerült a 3. és 4. rész is.... viszont ha többet nem pakolnak ki, akkor megint várhatsz pár hetet az ötödik részre <#papakacsint>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

[NST]Cifu
Őőő.... Én S1E03 és E04-et is látok a torrent oldalakon.

cylonflatus
45 percet azért csak tudsz találni egy héten egyszer. Vagy nem? Karácsonyi hajtás van? Velem is előferdül, hogy nem tudok megnézni valamit idő hiányában, bár ennek is megvan az előnye: amikor bepótolod nagyobb adagot kapsz, több részt lehet egyszerre megnézni.

cylonflatus
Jöhetne már a második rész, már majd három hete bemutatták az elsőt. Rohadtul rühellem, amikor egy alig 10 részes sorozatnál több hetes-, meg félidőnél több hónapos midseason szüneteket tartanak.

[NST]Cifu
Most nézem én is a honlapot, de sajna nem lesz időm mostanság, hogy belenézzek. Pedig egy jó kis Hard Sci-fi nagyon-nagyon kéne.

Montanosz
James S. A. Corey - a Térség könyek alapján.

"...2011-ben üstökösként robbant be a James S. A. Corey álnevű szerzőpáros az angol nyelvű piacra bemutatkozó regényével, amelyet az elsöprő siker mellett, több díjra is jelöltek, és nem csak a sci-fi rajongóknak vált kedvencévé...." - moly.hu

Sorozatjunkie kritika

HOMEPAGE

//www.youtube.com/embed/27JmggM5GGQ
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2015.12.15. 21:04:45

← ElőzőOldal 22 / 22