The Expanse (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
S1E4: Na ez már üt, mint a buszkerék. Az űrbéli harc megjelenítése az eddigi legjobb, amit akár filmben, akár sorozatban láttam (anime esetében is csak a Starship Operators említésre méltó). Nagy távolságból indított torpedók, közelvédelmi fegyverek, a látvány, ahogy egy lövedék úgy megy keresztül a hajón, mint kés a vajon. Innentől kezdve nem vitás, hogy a sorozat kiemelt lesz nálam. :)
Persze, a negatív dolgok most is megvannak, kellenek a bentről megvilágított sisakok, hogy lehessen látni a színészek arcjátékát, megértem. Csak kis logikával nem picit ostobaság, hogy egy gyönyörű céllapot adunk az ellenségnek, hogy "hé, ide lőjetek, itt a fejem!". Oké, a dramaturgia felülírja a logikát, nach so... :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A belterek az alacsony gravitacioban felnove nem viselik el a foldi gravitaciot, igy akar ertheto is lehet, hogy megoli oket egy felszallas a Foldrol...
Őőőő... Én úgy értelmeztem, hogy a Föld körüli pályáról a Holdhoz tartó úton történt az eset. Felszálláskor jellemzően 'csak' 2-3G lép fel, ez sem kevés, de nem is durván sok, hogy még a kísérő őröknek is nyakörv kelljen.
Sokkal kesobb lesz egy idore egy marsi tengereszgyalogos hos is, aki miutan a foldre vetodik, megemliti, hogy ok kapnak high(1!) G kikepzest is, felkeszulven egy esetleges fold elleni tamadasra, de igy a Foldon allva hulyesegnek minositi, mert eselyuk se lenne.
Hihi, ez egész jól hangzik. :)
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Olyan Firefly érzésem volt.nagyon nagyon tetszett,régóta vártam egy jó űrkaland sorozatra
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Amugy sok helyen hollywoodositva lett az eredeti. A szereplok kulseje is. Amos (amellet, hogy kokemeny, huvos gyilkos, ha kell) egy koverkes figura, valaki valahol csecsemo embernek is nevezi. Miller sokkal lepusztultabb es kicsit talan idosebb is, Alex pedig szinten kicsit kevesbe formaban levo, kopaszodo ficko. Naomi belter, de az ertheto, hogy bar nehany mellekszereplonek szereztek nagyon magas, vekony figurakat, foszereplore mar nem tellet ilyenekbol.
Szerk: Játszottam kicsit a háttérrel és a banner-el, ha valakinek jobb ötlete van, szóljon. :)
Utoljára szerkesztette:
olvasd el a könyvet mindig addig amit már ugyis láttál igy nem veszik el az élmény de meg lesz mindenre is a magyarázat ha a technikai info is ennyire lényeg, bár én csak szorakozásnak veszem így ezek fel sem tüntek, de kétségkivül jártam így mint te azon eseten ami az én vesszőparipám
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
-Minek egy Föld-Hold úthoz akkora gyorsítás, hogy 'normálisan' nem lehet elviselni? Bakker, még 1G-s gyorsítással is 1 napon belül ott lehet lenni. Mekkora gyorsításról lehet itt szó? 8-10-12G? Akkor is "csak" pár órás utat nyernek. Nagyon nem kellett volna ez bele...
-Miért nyílik ki a zsilipkapu, ha megsérül? Úgy, hogy kézzel be lehet zárni?
-Nincs olyan, hogy "gyenge a jel". A Voyager űrszondák már 19 milliárd km-re járnak, a rádióadójuk 20W teljesítményű (kb. mint egy mobil telefon), és probléma nélkül vették az adást. Szóval ez így bullshit.
-A roncsfelhő egy nem picit túl lett tolva...
Ettől még nem rossz, de úgy tűnik a realizmus, ami az elején még annyira tetszett benne, mégse olyan realizmus, amit vártam. :(
Őszintén szólva a The Martian mellett még egy ilyen is bejött az hatalmas dolog (számomra), remélem elkezd újra a realista sci-fi felvirágozni (az 1950-es és 60-as években volt már egy ilyen korszak).
Nagyon tetszik hogy sokkal "földhöz ragadtabb" mint a szokásos scifik.
Utoljára szerkesztette: mijki, 2015.12.20. 15:29:51
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
-Nagyon jó a zéró gravitáció bemutatása.
-Newtoni/Kepleri fizika az űrben!!!! Whaooooo, ezt el sem hiszem....
-Első körben jónak tűnik a háttértörténet.
-A CGI részek látványosak, korrektek.
-A karakterek nem rosszak.
Ami mondjuk még lehetne jobb:
-Az űrhajók kinézete Hollywoodi. Láthatóan nem törekedtek a reális megvalósításra.
-"Minden főbb karakter szépségideál"
Ezzel együtt is régóta vártam már egy ilyen hard sci-fi sorozatot.
Különösen ajánlott!
A sorozatok topikba meg ja, lehet egy hete volt amit írtam, de azt ritkábban szoktam megnyitni, van, hogy meg is feledkezek róla ha írtam is, mint ahogy most is történt.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2015.12.16. 23:51:20
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Amúgy meg nem a virágbolt rakta ki hamarabb, nov. 23-án volt hivatalosan is bemutatva.
Szerk.: ja, azt vágom, hogy most kettő is lesz.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.12.16. 22:02:30
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
"...2011-ben üstökösként robbant be a James S. A. Corey álnevű szerzőpáros az angol nyelvű piacra bemutatkozó regényével, amelyet az elsöprő siker mellett, több díjra is jelöltek, és nem csak a sci-fi rajongóknak vált kedvencévé...." - moly.hu
Sorozatjunkie kritika
HOMEPAGE
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2015.12.15. 21:04:45
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/