1079
  • [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Big-big-spoiler!
    [spoiler]Ne olvass bele, ha kedves az életed, vagy ha a spoiler zavar!
    [spoiler]Elolvastam a kritikát, és nem értem teljesen a dolgokat. Oké, a könyvet sem olvastam, így csak a kritikát kritizálthatom :D

Mit vártak / vártatok attól, hogy brutális pusztítást végeztek, milliárdok haltak meg? Azt, hogy sírás-rívás lesz? Volt sírás-rívás Tokió, Nagaszaki vagy Hirosima után? Volt sírás-rívás a különféle hatalmas áldozatokkal járó természeti katasztrófák után? Még a 9-11-et inkább csak a média nyomatta, de ha őszinték akarunk lenni, egy Kerepestarcsán lakó kétgyermekes anyát pont annyira fog meghatni a két amerikai kereskedelmi iroda-toronyház lerombolása, mint egy több száz áldozattal járó Bagdadi öngyilkos merénylet.

"Jajj, de szörnyű... Ketchupot kérsz a bundás kenyérhez, vagy mustárt?"

Természetesen ettől még lehet, hogy olvasmányosság terén már közelebb van a Vörös és Fehérhez, mint a Dragonlance krónikákhoz, és emiatt sz@r, csak akkor azt kritizáljuk, és ne mást. :)
    [/spoiler][/spoiler]
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.07.29. 18:06:04
  • Renegade
    SFmagon megjelent a Babilon hamvai kritika, direkt nem linkelem be!!!!!
    Ugyanis hatalmas spoilerrel nyit az első bekezdés az előző könyv (Nemezis Játékai) kapcsán, a kritika lényegi részé azért iderakom, sajnos egyet kell hogy értsek (300 oldal egy hónap alatt, az elég sokat mondó és az sem kifogás, hogy sok volt a dolgom, mert ha könyvmoly vagy, akkor inkább beáldozod az alvást, ugye).

Ez így nekem nagy csalódás, hogy szaladtam a kiadóhoz, azért hogy előrendeljem és úgy vártam mint gyerekként az ajándékbontást a fa alatt.
    Nem rossz a könyv, de a jótól igen messze van :(

"A legjobb tévésorozatokba is beesik néha egy-egy filler epizód, amikor a történet egy helyben toporog és az alkotók jobb esetben a karakterekre, vagy a későbbiekben fontossá váló momentumokra koncentrálnak – rosszabb esetben meg csak valahogy ki kell tölteni az évad hosszát....
    ......
    ......
    ......Egy töltelékepizód miatt persze még nem kell elkaszálni egy sorozatot, de a Nemezis játékai után ez a rész kétségtelenül gyengébbre sikeredett. Remélem, csak egy nagy levegő az újabb merülés előtt."

• Fenrir
    Wow, jó szerep lesz ennek a színésznőnek, a Lost-ban sem volt rossz.
  • Renegade
    Expanse 3

Anna Volovodovra - Elizabeth Mitchell

"Anna átnyúlt az asztalon, hogy kezet fogjon vele, és bemutatkozott:
    – Anna Volovodov.
    – Chris Williams – válaszolta a fiatal tiszt, majd gyorsan, de határozottan megszorította Anna kezét.
    – És igen, hölgyem, tudom, kicsoda ön.
    – Valóban?
    – Igenis, hölgyem. A rokonaim Minnesotában mind metodisták voltak, ameddig vissza tudjuk
    követni a családfánkat. Amikor felfedeztem a civilek listáján, az eszembe véstem a nevét.
    Anna bólintott, és ivott egy kortyot a tejéből. Ha a fiú azért választotta ki őt, mert a felekezetének
    papja volt, akkor az egyházközsége tagjaként akar beszélni vele. A fejében üzemmódot váltott, hogy
    immár Anna lelkésznőként szólhasson hozzá:
    – Mit tehetek érted, Chris?"

• Renegade
    egy pillanatra nem figyel az ember, és tessék :)

ehh, a világ minden pénzét el tudnám költeni könyvekre :)
  • [NST]Cifu
    Unalmas napjaidra? :D
  • Renegade
    :)

• Renegade
    én írtam levelet a fumaxnak, sírtam nekik kicsit, hogy szeretném olcsón az összes részt, jó fejek voltak, tegnap be is szaladtam hozzájuk csevegni, meg kifizetni :)
  • Fenrir
    Már előrendeltem a Librinél :)
  • Renegade
    kétezerhatszáz pénz előrendelve, ez piszok jó ár

borító

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.05.29. 17:51:53
  • Rage47
    Most daráltam le a 2 évadot, nagyon jó sorozat, alig várom a 3. évadot. Legjobb scifi mostanában.
  • suba53
    Emlékeztek arra az epizódra s02e01, amikor Amos a két hajóburkolat közötti részben javít egy csőszerelvényt?
    Ahhoz képest az itt ábrázolt hajó szerkezet egy játékszer.
    Biztosan létezik korrekt szerkezethű, és arányos modell is, de ez nem az.
  • Fenrir
    Ha hajó maga sem pici, csak nagyon kevesen vannak benne, nem ekkora legénységre lett tervezve.
    Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2017.05.03. 19:10:22
  • suba53
    http://index.hu/index2/#bloghu/csillagvizsgalo/2017/05/02/the_expanse_realisztikus_sci-fi_kozvetlenul_a_feher_hollo_mellett
  • suba53
    A sorozatban nagyobbnak tűntek a belső terek. Érdekes.
  • Renegade
    csinos kis csatamalac :)
  • [NST]Cifu
    Roci cutout:

Erre van a teljes album, benne a szintek ábrái.
  • Prof William
    Nekem is egy Husk ugrott be annál a résznél. :)
  • Count Adyn
    Meg ugye avasarala a hangja admiral shala'raan-nak ugyhogy gondolatkapcsolás minden egyes alkalommal megvan ahogy megszólal :D
  • mike01010101
    Jó ez a sorozat, de nincs is nehéz dolga mert egyeduralkodó a műfajban. Jelenleg ilyen minőségű sci-fi sorozat nincs a piacon. Nem bánnám ha a gagyi nyomozós, helyszínelős sorozatok helyett ilyenek készülnének. Az hogy "Trónok harca az űrben" - valahol olvastam - szerintem túlzás, de attól még tényleg jó, érdekes. Talán a színészek lehetnének valahogy jobbak. Erős a Mass Effect behatás, ami nálam óriási pozitivum. Az utolsó részben a protomolekula mutáns - vagy mi - az egy Husk, egy az egyben.
  • cylonflatus
    Most már fölkészültem én is. Átdobtam az olvasóról a gépre a könyveket, na nem mintha egyébként nem lett volna kéznél. De így tényleg csak két klikkre van a puska :)
  • suba53
    Nemrég olvastam a könyveket, és még viszonylag eleven az emlék.

De ha felmerül egy hasonló kérdés, akkor puskázok is. Ez a részlet nagyjából tíz oldalon volt leírva a könyvben.
  • Renegade
    444 kritika, ez egy kicsit komorabb hangvételű: klikk
  • cylonflatus
    Detto. Ugyanezek miatt sírok én is. Egyszerűen nem értem a változtatásokat, hogy mi céljuk volt vele. Csak elvettek vele a játékidőből, meg karakterek más árnyalatot kaptak.

suba53: ilyen jó a memóriád? Vagy puskáztál? :)
  • lwb
    Nem vagyok benne biztos, hogy tetszenek a könyvtől való eltérések. És nem a "purist" szól belőlem, mert örülök azért, ha nem ugyanazt látom a képernyőn és van valami meglepetés azért a könyv után is, de itt nem ez a helyzet. Egyrészt: a történet lényege ugyanaz. Behozták ezt a Mars-szálat, de a soronkövetkező események tükrében, ennek jelentősége nincs. A változások inkább jelentéktelen mellékesemények, amelyek inkább csak rontanak az összélményen. Pl. Bobbie a könyvben lényegében Arnold Schwarzenegger volt nőben. Óriási, erős, keveset beszél és "takes no shit". Itt minden második jelenetben szinte könnyekben tör ki a színésznő.
    Naomi és Holden eléggé unszimpatikusak, de nekem Amos sem jön be. Alex OK, Avarsalát kezdem megkedvelni (ahogy kezd káromkodni végre), Miller volt talán az egyetlen jó választás.
    Nem tetszett Prax karaktere sem: illetve érthetetlen ez a kavarás, hogy elmegy, aztán visszamegy. Ilyen eltérés minek kellett a könyvtől, ha a vége tökugyanaz maradt? Prax karaktere a könyvben vézna, alacsony, gyenge, de nagy szíve van és már a könyv elején egyértelműen szimpatikus lesz az olvasónak. Ez valahogy nem jött át a változtatások miatt, emiatt gyengébb a történet, nincs meg az az érzelmi töltet, ami jó könyvet csinált a Caliban's Warból. Pedig az az egyik kedvencem a sorozatból.

Még így is persze messze a legjobb SF sorozat, ami ma megy a tévében.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.04.24. 08:03:34
  • suba53

A könyvben kb 3 órát szerelte a páncélt, és tette üzemképessé. Majd a lifttel akart menni, de azt megakasztották, ezért a fedélzetek közötti zsilipajtókon indult el. De pár szinttel feljebb kiékelték az ajtókat, akkor keresett szerelő aknákat, amiken tovább ment.
    Bejutott a hajókonyhába, ahol hat őrbe futott bele. Azok polisztirol lövedékekkel sorozták, de hatástalanul így letarolta őket.
    Megtalálta a lift akadályát, eltávolította, majd pár szintet a lifttel ment, de ismét elakadt. Aztán kimászott a hajóburkok közötti részbe, és ott ment tovább, amíg a gépész szobához nem ért, ahol a kapitány is volt. A kapitány megértette, hogy nincs esélye ezért megadta magát, és átadta a hajót.
  • cylonflatus
    A 3.-hoz, a kérdésedre: annyira nem így van a könyvben, hogy ott konkrétan a lifttel megy... :D (pontosan már nem emlékszem, de valami nagyon amatőr módon megakasztják a liftet, hogy ne tudjon a fedélzetek közt mozogni, de azt kiiktatja, hívja a liftet, és azon a szakaszon a lifttel megy. lol)
  • cylonflatus
    Ok, de amúgy semmi negatívra nem gondoltam, nem vettem cseszegetésnek se, csak nem értettem.
  • suba53
    Direkt visszanéztem, és valóban. A vérfolt a dzsekijén önálló életet élt. Ez azért ciki.

A Roci burkolatán a mozgás nem volt annyira gáz.

Szerintem tréningezik őket a különböző körülmények közötti mozgásokra.
    Mágneses csizma, alacsonyabb gravitáció, stb.
  • Nagydög
    Mikor joval korabban Amos lelotte (talan) Miller volt kollegajat, a hatan elmozdult a seb mikozben eldolt, mert meg az is csak After Effects volt.

#Renegade:

Mar nem ugy ertem, hogy itt a topickban, hanem altalaban az interneten. Persze, hogy felreertes volt. Csak megerositeni akartam cylonflatust, de felreerthetoen tettem.
    Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2017.04.23. 18:57:30
  • [NST]Cifu
    csak kiegészíteni tudom, hogy már arra sem figyeltek, hogy a mágneses csizmák életszerűek legyenek, kb moon walkoltak kint a hajó testen.

Óóó... én az ilyeneken már nem akadok fent, az is fáj eléggé, hogy az első évadban (talán második részében?) gyönyörűen bemutatták a coriolis-erőt, azóta viszont nagyban sz@rnak rá.

nekem az járt a fejemben, hogy basszus, elfogyott az utolsó részre a pénz és a vezető forgatókönyvíró meg a dramaturgiáért felelős kolléga pont szabin volt.

A pénz biztos nem fogyott el, hiszen ott volt "végig" a Hybrid, ott volt a végén a jelenet a Vénusz felett iFixit stílusban kiterített kutatóhajó, stb...
  • Renegade
    hehe :)

"Holden például konkrétan egy irritáló pöcs, az őt alakító Steven Strait pedig az egyik legrosszabb színész, akit valaha tévés főszerepben láttam, mégis működik az egész, mert annyira jól megvan írva minden mondat, minden párbeszéd, minden apró kis cselekményszál, hogy az ember megbocsátja még az arcmimika hiányát is.
    Az meg már más kérdés, hogy emiatt felértékelődik Alex (Cas Anvar) és Amos (Wes Chatham) szerepe, a mindenbe belekeveredő Rocinante legénységének pilótája és ügyeletes keményfiúja. Egyikük sem fog Oscar-díjas drámában szerepelni, mégis jól működik a kémia a legapróbb poénoknál is, és az ember azon kapja magát, hogy nem Holden, hanem Holden társai miatt szurkol a csapatnak. Ilyet tényleg csak jó írással lehet elérni, és ez mindenképpen dicséri az Expanse-t."
  • Renegade
    izé nem lehet, hogy csak valami félreértés történt?

Ebben a fórumban nincsen személyeskedés, ezidáig egy azaz 1 félreérthető megfogalmazás volt, vicces, mert pont Cifutól :), de az is csak egy félreértés volt.

Ez itt egy nyugodt kis sziget scifi őrülteknek, az internet tengerén, akik lehet, hogy nincsenek mindig egy véleményen, de tiszteletben tartják a másokét. :)
  • Renegade
    hjjj, de szívesen belekötnék abba amit írtál, de nem tudok :(
    csak kiegészíteni tudom, hogy már arra sem figyeltek, hogy a mágneses csizmák életszerűek legyenek, kb moon walkoltak kint a hajó testen.

nekem az járt a fejemben, hogy basszus, elfogyott az utolsó részre a pénz és a vezető forgatókönyvíró meg a dramaturgiáért felelős kolléga pont szabin volt.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.04.23. 09:46:25
  • [NST]Cifu
    Érdekesség, hogy az Index is lehozott egy kritikát. Meglepő módon többé-kevésbé egyet is értek vele.

A második évad utolsó része viszont számomra csalódás volt.
    [spoiler]1.: Mindenek előtt Bobbie egy nevetséges szálat kapott, "természetesen" a liftaknában jön a lift, "természetesen" pont a feje felett áll meg, "természetesen" pont van ideje beugrani utána a kürtőbe.
    2.: Azt hittem, hogy ha már Frankie Adams bokszoló, akkor valami hihetőt sikerül a verekedésekben produkálnia. Nem sikerült...
    3.: A "Mexican standoff" szitu nagyon gyenge volt. Az meg végképpen, hogy a hajó legénysége nem tudja a szituációt kezelni. Bobbie képben van (képbe kerül) azzal, milyen alternatív járatok vannak a helységbe, de a hajó személyzete bele se gondol ebbe, inkább 1 bites módon állnak a bejáratnál... (a könyvben is így volt?)
    4.: A Rocin történtek roppant viccesek, de inkább kínosak voltak. Először is a Hybrid már két zsilipajtót tépett fel egy mozdulattal, de egy sima fedélzetközi válaszfalat nem tud fél óra (vagy még több?) alatt áttörni.
    5.: Ahogy Holden ott áll letűzött lepkeként, és nem tudnak vele semmit csinálni, az kb. kabaré, valahogy azokat a mágneseket is oldani kell, csak nem permamens mágneseket használnak a konténerek rögzítésére...
    6.: Amos továbbra is badass. Pont. Most, hogy Miller már nincs, kb. Amos és Alex, meg Avalasara viszi a show-t (hmmm... mind 'a' betűs karakter... :D ). Naomit és Holdent igazán kiírhatnák, náluk még Prax is érdekesebb karakter...
  • Fenrir
    Mondjuk a sorozatban az Avasarala-t játszó színésznő (amúgy imádom a hangját és a szerepeit) nem tudom mikor fog eljutni arra a szintre, hogy elkezdjen úgy rendesen, válogatottan káromkodni, ahogyan a karakter a könyvben is :)
  • Count Adyn
    fuh szemüveg nélkül mint valami Hajós András lol :D
  • Nagydög
    Tudom, hogy forum, meg internet, meg minden es itt egymas cseszegetese es idiotanak nezese a megszokott, de en speciel nem vitatkozni akartam veled, hanem kiegesziteni.
  • Pares
    OMG :D Néztem is, hogy mennyire hasonlít rá, de nem gondoltam, hogy ez tényleg ő volt XD A szemüveg hiánya megzavart :D
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.04.22. 12:28:36
  • cylonflatus
    Az egyik tisztet alakítja a kutatóhajón.

Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2017.04.22. 12:24:35