1079
-
#315 Az a rész nekem azért volt picit fals, mert a rangot tekintve Errinwright felette áll Alavasarának. Előbbi az ENSZ titkára vagy helyettes főtitkára (under-secretary), utóbbi pedig segéd-titkár vagy másod-titkár (assistant under-secretary). Ehhez képest az erőviszonyok nem tűnnek ennyire egyértelműnek a kettejük közötti vitáknál... -
Borg #314 Azért a cigányasszony monológja eléggé túl lett tolva... -
suba53 #313 Ettől féltem. Akkor optimális esetben 2020-ban tudjuk meg az egész sztorinak a lényegét.
Belenéztem a hatodik könyvbe. Sajnos nem tudok annyira jól angolul, hogy lazán elolvassam, de annyit sejtek, hogy hasonlóan az eddigiekhez fog bonyolódni a történetünk. -
sanya911201 #312 De bizony! Jelenleg 9 részesre van tervezve, évenkénti megjelenéssel. Meg vannak a "nagy" könyvek között kisebb novellák is, de azok csak angolul elérhetőek, Itt a teljes lista:
Expanse
Utoljára szerkesztette: sanya911201, 2017.03.04. 23:49:08 -
suba53 #311 A francba. Tűkön fogok ülni addig.
Kiolvastam a könyveket. Az ötödik szenzációs volt. Minden a hatodikban fog kikerekedni. Remélem legalábbis.
Nem terveznek egy hetediket vajon? -
Renegade #310 nyár körül -
suba53 #309 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Húú gyerekek. Az ötödik könyv felénél járok. Ég és föld a negyediket tekintve. Lehet hogy azért, mert a mi világunkról szól, de eddig félelmetes. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, lesz e szerepe a rossz kezekbe került micsodának, stb. Mikor jön a hatodik könyv? -
#308 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi a szar történt most ?
Azt feltételezem, hogy Mao kis serege megtámadta Ganümédeszen lévő UN és MCRN bázisokat.
Mi volt az az izé ?
Egy ember-protogene hibrid feltehetően, amit Mao hozott létre. A jelek szerint tudják irányítani és/vagy befolyásolni.
Miért volt csata ?
Az űrcsata számomra is ködös, a felszínen a hibrid megtámadta az UN űrgyalogosait, amelyek menekülés közben az MCRN határvonal felé menekültek. Ez a rész sajnos megint kissé fals lett, egy katona simán megállapította volt, hogy nem felé lőnek, hanem jól láthatóan hátrafelé, tehát a közeledő UN katonák nem az MCRN-el, hanem egy belső vagy harmadik ellenféllel harcoltak.
Ebből én azt vonom le, hogy a Mao-féle társulat egymásnak ugrasztja az UN-t és az MCRN-t, a lopakodó hajókkal mindkét felet megtámadják, a Hibrid pedig a Ganümédész felszínén írt ki mindenkit. -
#307 Mi a fasz volt ez a rész ?!!!
Konkrétan Trónok Harcát aláz nálam a sorozat, ami nagy szó !!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi a szar történt most ? Mi volt az az izé ?? Miért volt csata ? WTF ?!!!!! -
Renegade #306 üdv az olvasók között :) -
#305 Ma jött meg a könyv és ma még csak a Cant kilövéséig jutottam, de egészen más mint amit vártam.
Igazából tökre élvezem azt is, hogy már várom bizonyos dolgok bekövetkeztét egy részletesebb,másabb megközelítésbe. -
Renegade #304 szerintem Tycho pont elég menő hely (már, ha jól emlékszem), a hajógyár sokakat ellát munkával. :)
Amos pont leszarja, ha megpunnyad pár millió nagykorú, de ha emlékszel az Eros alagutas-menekülős jelenetére az első szezonból, ott is okkal szólt rá a felnőtt belterre, hogy vigyázzon a kislányra. :) -
Kisssssss #303 lehet arra eszmélt rá hogy a következő kísérleti terep jó eséllyel pont tycho állomás lesz, sok a szegény senkit nem érdeklő ember, teli van radikálisokkal, fred johnson meg jóformán elvágta magát mindenkitől, nem lepődnék meg ezen. -
suba53 #302 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvekből kiderül az oka. Remélem a sorozatban is kitérnek majd erre. -
Renegade #301 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
emlékezz vissza a reakcióira, amikor kétségbeesett gyerekkel találkozik, mindig ilyen, majd kiderül miért viseli ez meg ennyire :)
-
suba53 #300 Amos célpontot talált! Nem lennék az illető helyébe. -
Renegade #299 jó kis sneak peek:
-
suba53 #298 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ötödik könyben megemlítik, hogy Holden átadta Frednek az Anubisról származó mintát. Gondolom ezt akarják előkészíteni azzal, hogy Naomi végül is nem küldi bele a napba. De a Ganymedesi epizódnak semmi köze ehhez a mintához. Valami nagyobb szabású eseménynek lehet majd a forrása.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.03.03. 08:50:29 -
suba53 #297 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Protogen-nek nem csak egy kutató laborja volt. És emlékszel miket mondott Dresden amikor elfogták? Szkafander nélküli űrséta, brutális erő, saját magunk istenei, stb. Ezeket nem légből kapta, hanem már dolgoztak rajta. Nem csak az Eros volt az egyetlen emberkísérleti helyszín. A szaros bili ezután borult Mao bácsira és barátaira, amikor feltárták a kísérletezéseinek katasztrofális céljait.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.03.03. 08:41:12 -
#296 S02E06:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Alapvetően a történet szépen folyik tovább a megszokott mederben (Holden továbbra sem képes felfogni, hogy mit jelent kapitánynak lenni, Fred begyűjtötte a rakétákat, Naomi titokban kever (gondolom deaktiválja és használhatatlanná teszi a Földi termonukleáris fejeket), Amos és Alex barátilag civakodik, Avasarala bebizonyítja, hogy kemény, mint a kő), kivéve a végét. Amolyan Game of Thrones szinten elmismásolták a csatát, amit én a GoT-ban is rühelltem, és megcsináltak egy komolyabb Cliffhang-et.... A szokatlan az Epstein-hajtómű első kísérleti útja volt, ez nem volt rossz, de jó se - bakker, egy tesztútnál a vészkapcsolót kézbe / kéz alá vesszük, vagy eleve úgy csináljuk, hogy csak egy rövid teszt-indítást hajtunk végre, fix működési idővel. Eh....
Ezzel együtt tetszett a rész... -
Pares #295 S2E6
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már pont azon gondolkodtam, hogy azt a valamit, amit valamelyik korábbi epizód előzetesében mutattak, vajon "elfelejtették"? :D Erre jön ez a cliffhanger. Egyébként tökre emlékeztetett valamire... Biztos köze van a Reape... khm... protomolekulához, gondolom találtak belőle a ganümédésziek is, aztán kísérleteztek vele, vagy csak hasonlóan jártak, mint a Nostromo legénysége. El tudom képzelni, mi lehet az üvegházban, ahonnan az a valaki nagy örömében "integetett". Eros 2.0? Csak most Julie nélkül... Azt mondjuk nem értem, hogy mi történt az űrben, és miért kezdett el mindenki mindenkire lőni, gondolom a következő epizódokban majd részletezik. -
suba53 #294 Már rágom az ötödiket.
-
suba53 #293 Igaz, végül is sok rossz példa is igazolja hogy kivetkőzhetnek az emberek magukból.
Lehet hogy túl idealista vagyok.
Viszont arra kíváncsi vagyok, hogy mit fognak kihozni ebből a Naomi által tovább rejtegetett mintából.
A könyvekben erről nincs szó.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt tudjuk, hogy a kékszemű szörnyeket hol alkották, de semmi köze a rejtegetett mintához. -
#292 Hasonló a habitusa, mint ahogy a könyvben le van írva. -
#291 Ja, konkrétan a Ganymedesi incidenssel indít a második könyv, és Bobbiet is itt ismerjük meg. Az eddigi jelenetek vele az csak a sorozatban van. -
Kisssssss #290 miért lenne az övé? -
Renegade #289 jajaja, pont most javítottam át :) -
#288 Amúgy inkább az 5. könyvhöz. -
#287 Nagyon egyre jár az agyunk. Ugyanerre gondoltam. -
Renegade #286 tényleg, a 5. könyvhöz, rohadt nagy spoiler, szóval aki nem olvasta, meg ne nyissa!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
annyira felkapták ezt a bongyoli hajú belter kis srácot, nem csodálkoznék, ha ő lenne majd Naomi gyereke :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.03.02. 16:30:17 -
#285 Azért nem ilyen egyértelmű ez a tudós dolog. Gondolj a náci Németországra, miket követett el rengeteg tiszteletreméltó tudású ember. A másik pedig, hogy Holdent nem egy hivatalos embernek tekintik, hanem a KBSZ bábjának, önjelölt igazságosztónak. Aztán még ott van a kiélezett belter-earther ellentét. Csak hogy egy példát mondjak: nézd meg magukat intelligensnek tartó, művelt emberek milyen megnyilatkozásokat tesznek, milyen mély gyűlölettel tudnak tenni a mostani menekültbekkel szemben. Sőt, nem csak a más kultúrájúakkal szemben, hanem azokkal is, akik csupán empatikusan nyilvánulnak meg velük szemben. És akkor most képzeld el ezt egy olyan szituációban, ahol a másik fél nem párezer km-re szocializálódott, de még csak nem is ezen a bolygón. Sőt, nem csak a kultúrájukban, de még a fiziológiájukban is különböznek. Szerintem pont baromi jól példázza azt, hogy mire képesek az emberek egymással. Főleg ha egy ilyen közegbe még beledobsz egy Murtry szintű pszichopatát, a profitra mindenre képes cégeket, és mint kis hazánkban, a félelmekre politika haszonból rájátszó elmebeteg, korrupt, tolvaj bandát. Az utolsó érv pedig, hogy azok az emberek féltek, veszélyben volt az életük, mindkét fél abban a hitben élt, hogy ha nem tesznek valamit, akkor a másik meg fogja ölni őket. Mindezt egy olyan helyen, ahol a legközelebbi segítség is hosszú hónapokra van....
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2017.03.02. 16:30:35 -
Renegade #284 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha jól emlékszem, akkor fiatal, könnyen fanatizálható srácokat gyűjtött maga köré a chief, aki viszont nyíltan rasszista volt, de tény a hajó kapitánynak hamarabb kellett volna közbelépnie. a bolygón lévő security leader viszont tipikusan csak a cég érdekeit szem előtt tartó pszichopata volt, aki élvezte a gyilkolászást. Mondjuk a terrorista sejt tagjait sem kellett félteni, azok is betegek voltak, kivéve az öreg.
-
#283 Nem akarlak elkeseríteni, de akkor az ötödik még ennyire se fog bejönni. Konkrétan nulla szó esik benne a protocuccról. Na jó, a végén, a rövid epilógusban van egy minimális történés. Azonban cserébe olyan horderejű dolog fog történni, amire szerintem senki nem számít. Iszonyatos dolgok. -
Renegade #282 ó igen :D
ráadásul rohadt szemetek, mert akkor van vége, amikor Bobbie elájul :D
-
Renegade #281 fanfact: a Ganümédészről készült fotók, illetve a terep az bizony valós, felhasználták a szondák képeit :) -
#280 Nem láttam még az új részt (sőt az előzőt se, mert nem volt időm, majd hétvégén), de ezek szerint elértünk a Ganymedeshez? -
Renegade #279 egy kis spoiler a hatodik rész végéhez, nem is biztos hogy spoiler, inkább csak figyelemfelkeltés:
nézzétek meg milyen irányba lőnek a rohamozó UN katonák, illetve milyen típusú sérülések vannak a páncélokon.
Tény, ez az űrharc nem volt olyan látványos, de ezt direkt csinálták kaotikusra. Illetve amire elsősorban lőtt az egyik harcoló fél, azok űrtükrök voltak, az üvegházakhoz, mondani sem kell milyen következményei lesznek a farmbolygó kiesésének.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.03.02. 15:58:28 -
Kisssssss #278 s2 e6, sejthető volt hogy a csajszinak másmilyen elképzelései vannak a hátrahagyott csomaggal, viszont igen nagy meglepi volt az epizód befejező képkockái.
jöhet a hetedik rész. -
#277 Talán az a rosszabb amikor egy könyv szereplőjét viszontlátod egy filmen és teljesen máshogy néz ki, mint ahogy te olvasás közben elképzelted:D
-
Renegade #276 ha jól rémlik, ez volt az első epizód, ami már a második könyv. :)
gondolom személyiség kérdése, én nagyon élveztem úgy olvasni a 4. 5. könyvet, hogy a fejemben már a sorozatbeli szereplők játszották a könyv cselekményét :)