The Expanse (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Holdennel egyetértek, lásd #63. De később rájöttem, hogy pont ez a fej illik a karakterhez, az emberhez, aki naiv idealista. Csak lehetne egy kicsit jobb színész. Na majd a második évadra talán fejlődött. Amúgy van valami infód a 6. könyvről? (Babylon's Ashes) Azt tudom, hogy a jogok megvannak, de hogy magyarul mikor jelenik meg? Sorozat szinten elmegy az angolom, de a könyvhöz kevés lennék szerintem.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Csak bennem kelt kérdéseket a trailer? Látjuk Draper feliratú sisakban a formát, ő ugye Bobby Draper. De az a harcjelenet? Értem a fényviszonyokat, a föld, kőzetek színét. Mint ha a Marson lennének, pedig az az incidens a Ganymedesen történik. Átírják a Marsra? Akkor Amos ahogy pofán törli Millert - nagyon remélem, hogy nem írják fele tök felesleges konfrontációkkal a legénység kapcsolatát, lopva az ilyen felesleges bullshitekkel a játékidőt a történet kárára (mint pl Amos-Holden konfliktus az első szériában, nincs is ilyen a könyvben, Holden az Atyaúristen a legénységnek, mindenki szereti és tiszteli). A többit nem is mondom, mert spoileres. Mindezek ellenére én bizakodok. Kíváncsi vagyok meddig húzza a sorozat, nagyon jó lenne, ha nem lőnék le
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.12.01. 12:55:24
-Gunnery Sergeant Roberta "Bobbie" W. Draper, egy Marsi 'űrtengerész-gyalogos' karakter, aki elég fontos szereplő. A novellában 2 méter magas, nagyon attraktív megjelenésű, Polinézia származású. A színész, aki játssza Szamoai ősökkel bíró Új-Zélandi, "csak" 1,8 méter magas, boxol, színész és a neve Frankie Adams.
Bobbie fanart
Frankie Adams
-A 2 évad a Leviathan Wakes kimaradt kb. 1/3-át és a Caliban's War feltehetően első felét fogja felkarolni.
-A készítők azt mondják, hogy már most jobbnak tűnik a második évad, mint az első, mert több idejük van átgondolni a lépéseket, míg az elsőben kissé siettek a határidők miatt...
Utoljára szerkesztette:
Más: a The Expanse wiki "Belter Creol" cikkében találtam néhány magyar szót is "unokabátya' illetve "kaka" - hogy ez mit jelenthet? :-)
Szóval látszik, hogy figyelnek apró részletekre is. Legyen jó sok évad belőle!
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
véééégül is nem volt rossz könyv, csak egyelőre nagyon kétdimenziós, mondjuk adja magát, hogy ez ki lesz bontva, csak egyelőre nagyon jófej amcsik, gonosz szovjetek. Mondjuk csak azért nem javaslom senkinek, mert nem töri magát a kiadó, hogy lefordítsa a többi részét a sorozatnak (6 részes) és a könyv egyszer csak véget ért, de úgy, mintha csak reklámszünet jönne.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Egyébként csak nekem voltak olyan flasheim mintha ha mass effectet nézném filmben?
Nem tudom miért hasonlítana a Mass Effectre, egy-két belső helyszín talán távolról emlékeztet rá, de más téren...
Nagyon adja és nagyon bejön és majdnem sírógörcs elkapott, hogy jövő januárban lesz csak új rész. BTW ezért utálok friss sorozatot elkezdeni nézni.
Egyébként csak nekem voltak olyan flasheim mintha ha mass effectet nézném filmben?
Azért ennyire ne nézd le az embert
Eszem ágában sincs. Én csak azt mondom, hogy a haditengerészeti hadviselés és az űrbéli hadviselés két nagyon különböző dolog.
. A faszi azért tudhat egy-két dolgot lőelemképzésről, tűzvezetésről, irányzékok számolásáról - mivel ez a szakmája, egy mozgó pontból nagy sebességű fémdarabbal egy másik mozgó pontot eltalálni (ez már akár analógia is lehet egy űrutazásra😊,
Még egyszer: én nem az író tudását vonom kétségbe, én arra szeretnék rámutatni, hogy a haditengerészeti hadviselés nagyon-nagyon eltér a világűrbéli hadviseléstől. A tengeren a Föld görbületével, a gravitációval, a széllel, a látási viszonyokkal, a radarokkal, és ilyesmikkel számolsz. A világűrben viszont teljesen mások a körülmények. Alapjaitól.
Van Hadviselés a világűrben c. topic, ott az első oldalakat célszerű e téren elolvasni. Oké, utána sajnos sok flém van benne, de talán találsz benne egy-két érdekességet. 😉
s ehhez hozzájön, hogy kismillió elméleti és háborúkban alkalmazott taktikát, manővert ismer.
Amelyek a Föld tengerein működnek. A világűrben kevésbé...
Mitől lennének pl ők nagyobb, de legalábbis hiteles szakértők? Egyik sem volt se csillagász, és tudtommal nem is szolgáltak toronyház nagyságú űr-hadihajón a Jupitertől innen. A Donnager csatája azért mégis jó volt, nem? Na ugye. 😉
Még egyszer: én nem az írót kritizáltam, sőt!
Csak arra reflektáltam, hogy az űrbéli hadviselés annyira eltér a Földi hadviseléstől, hogy a haditengerészetnél tanultakat legalábbis ilyen téren nem sokban tudta kamatoztatni.
Amúgy szerintem nagyon jó.
Abban especiel biztos, hogy nem sok segítséget nyújtott, hogy az űrbéli "manőverezést" reálisan átlássa. 😊
Nekem megvan könyv és nagyon jó. Igazi katonai/hard scifi.
Ahol pl a naprendszer szélén lévő ellenséget csak akkor lehet észrevenni, ha tőlük ideér a fény tehát mondjuk 1 óra, csak éppen akkor már ők is egy órával közelebb lesznek hozzánk.
A hatalmas távolgások miatt a flották (viszonylag) közelharcot vívnak mert különben egy lövedéknek órákba tellene elérnie a célt. Ugyancsak a távolág miatt a parancsnoknak számolnia kell azzal hogy eggyes parancsai az alakzat legtávolabbi hajóit talán csak 5-10 perces késéssel érik el...
És hasonló finomságok...
Mindenkinek nagyon ajánlom!
A Game of Thrones szvsz nem jó példa arra, hogy 10 részbe egy könyvet beleraknak, mert hát az igazság az, hogy sok apróság így kimaradt. Ráadásul itt azt olvastam, hogy a regényben a Földi szál (Chrisjen Avasarala szála) valójában nem is volt a regényben. Márpedig ez sokat segített megérteni azt, hogy mi is folyik a háttérben, ha csak a Rocinante legénységének szemszögéből látnánk, szvsz sokkal gyengébb lenne az egész. Szóval én pont, hogy úgy vélem, hogy jól sikerült ebből a szempontból is.
Mások 10 rész alatt egy egész könyvet adaptálnak. Ha minden könyvet kettészednek akkor nem egyhamar lesz vége, viszont fenn áll az esély hogy el elkaszálják a sorozatot ha nem hozza a megfelelő színvonalt...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
eddig az első könyv fele volt a cselekmény.
szóval:
Holden: ő azért vezéregyéniség a könyvben, mert egy újra gondolt lovag, egy kicsit naiv, mindig jót akaró, segítőkész, és eltökélt figura, és amolyan kalandozó jellem (kaotikus jó),ennek pont az Eroson (is) ki kellett volna jönnie, csak a bambán nézünk az sajnos nem egyenértékű azzal, hogy úristen ez a Miller mindenkit lelő, nem ez a megoldás, miért csinálja ezt, stb). Azért néz fel rá a legénység, mert őket is jobb emberé teszi. Hát ez nem igazán jön át, valóban. Talán ott lehetett látni a tusáját, amikor nem lövi le a kémet, de mégis "megöli".
Amos nagy kedvenc, a menekülés előtti jelenet a hajón (mielőtt lelövi a rendőrt), az a nézés? ááh, haver, de most miért fogtál rá fegyvert? komolyan, basszus, pedig nem akartalak megölni, na az mindent visz. 😊 Aminek még szerepe van a karakter múltjával kapcsolatban, hogy okkal szól rá a menekült férfire az alagútban, hogy vigyázzon a kislányra.
Sajnos ezeket nem feltétlenül látja meg az ember, a könyvben viszont elférnek ugye a belső monológok (nem 200 oldalas könyvekről van szó).
Chrisjen: remek választás, nagyon fontos karakter az első pár könyvben, szerintem remekül hozza a karaktert.
Miller: elégé átírták, de jól hozza szerintem a kiégett zsarut, aki ebben az egy ügyben kereste a megváltást, ő a bukott lovag 😊 De legalább megemlítik, hogy a Ceres rossz fiúi lettek az Eros "biztonsági őrei", a könyv pl ezzel a vonallal is többet foglalkozott, meg a lopott felszereléssel is.
Föld: ott minden szép, minden jó, ami érdekes lehet, hogy egyszer megfenyegeti Chrisjen az egyik beosztottját, hogy "alap juttatásra helyezlek", már nem emlékszem, hogy ez ki lett e fejtve a sorozatban, de azt jelenti, hogy minden földi polgár kap alapjuttatást, ami alapvető dolgokra, (akár drogokra is) elkölthető, egyszerű lakás, de kényelemben végighenyélheted az életed, míg, ha dolgozol, akkor határ a csillagos ég. Ugye ez nagyon távol van mind a marsi, hát még az övbeli életmódtól/életszínvonaltól.
Összességében egész korrekt a sorozat.
+Jó a történet, noha érződik rajta, hogy sok dolog elmagyarázására nincs lehetőség, egy-egy elejtett mondat segít ezen csak.
+Kellően pörgős is, néha akad egy-egy lassabb rész, de nem nagyon volt olyan, hogy beletekertem volna, mert már untam a művészinek szánt beállításokat.
+Akad pár egész szimpatikus karakter, Alex, Amos nálam viszik a prímet, bár sajnos kevés szerepet kapnak. Miller is jó kis karakter, szóval ilyen téren nem reménytelen a dolog. A mellékszereplők nagy része sajnos egy dimenziós, de azért akad pár kellemes kivétel (pl. Lopez hadnagy vagy Anderson Dawes).
+Továbbra is jó az űrbéli CGI és megjelenítés (pár apróságtól eltekintve). Sőt, azt kell mondjam, hogy eddig a legjobb.
+Alapvetően nem lóg ki a lóláb, hogy ez csak egy sorozat, ha belegondol az ember, persze gyanús neki pár dolog (pl. a Földön szinte folyton csak belső terekben zajlanak az események, vagy pedig ha kültér, akkor közeli felvételeket használnak).
-Holden karaktere gyenge sajnos, mind forgatókönyv, mind színész szempontjából.
-A másik erősnek szánt karakter, Naomi legalább ennyire gyenge, akad egy-két jó pillanata, de összességében nem egy impulzív karakter, pedig elviekben annak kellene lennie.
-A történetszálakban vannak olyan fordulatok, amelyek feleslegesek avagy érthetetlenek. Nem tudom, hogy a regényekben jobban vannak-e megoldva ezek, de a sorozatban zavaróak.
-Julie lehet, hogy tök jól néz ki a bannerben is használt (szvsz erősen photoshoppolt) képen, de amúgy viszont finoman szólva sem néz ki jól. Vagy rendelkezne különösebben jó színészi képességekkel (ami Chrisjen Avasarala karakterénél azért tetten érhető). Vagy lenne meggyőző szinte bármelyik pillanatban. Óriási csalódás, azt hittem ő lesz itt a sorozat 7of9-ja. Hát nagyon nem... 😛
Pár spoileres megállapítás:
-A történetvezetésben Holden eszméletlenül gyenge karakter, továbbra is állítom, hogy rakodómunkásnak elmenne, no de hogy vezessen, kapitány legyen? Nevetséges. Pláne egy ilyen csapatot. Egy Ex-Marsi katonát (Alex), egy (feltehetően) ex-bérgyilkost (Amos) és egy ex-OPA ügynököt (Naomi). Bármelyiküknek keresztbe le kellene nyelni Holdent...
Utoljára szerkesztette:
jaja, a csajon nagyon fura volt, viszont a hajón jól nézett ki szerintem, a könyv is említi sokszor a "szentjánosbogarakat" de én is Gigert vártam csak világítósan 😊
Nekem a konyv alapjan kicsit inkabb Giger latvanyvilaga jott le. A neon tengeri sunok valahogy nem voltak olyan erosek.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
csak a következő részt ne basszák el 😞
nagyon spoiler, csak az nyissa ki aki már olvasta könyvet, vagy nem zavarja az ilyen
remélem ebbe a részbe ölik a treasure nagy részét, mindig és érdekelt, hogyan nézne ki a protomolekula, meg úgy az egész fertőztetés mozgóképen. 😊
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.02.01. 20:31:39
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Az E8 egyfelől érdekes volt, de a tűzharc már inkább mókás, kamerakezelés szempontjából abszolut mininumot hozták össze, talán pénzügyi okokból nem volt lehetőség komolyabb megvalósításra. A forgópisztolyból való folyamatos tüzelés pedig már-már kabaré...
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Többek között a Vének háborúja utolsó (6.) kötete 😊
letöltés
konvertálni a http://www.zamzar.com/-al a legjobb, txt-be azt meg bekopizod docba így em kell bíbelődni a formázásokkal, én cool readerrel olvasom tableten adoc fájlt
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
http://osztott.com/bASj/
A Venek Haboruja vonalbol viszont a The Human Division a kedvencem. Bar ez kilog kicsit, mert tulkeppen egy marek novellat fuztek egybe, de Harry Wilson karaktere barmit elvinne a hatan.
Ó ez már most nagyon jól hangzik. Ha megjelenik magyarul tuti megveszem.
Amúgy ha jól tudom a Vének Háborújából is lesz sorozat ugye?