2461
-
#901 Szerintem még berakhatnának valami erő vagy népesség alapú befolyást vagy hasonlót a játékba.
Elég érdekes hogy ha van egy 1000/1000-es flottám meg vagy 2 billió populációm, nem mondhatom azt egy 1-2 bolygós nemzetnek harc nélkül hogy behódolsz vagy elpusztulsz.
A másik kedvencem mikor egy ilyen tagokkal operáló szövetség rámtámad 10 korvettel 8 konzervdobozzal meg 3 trabantal
A szektorokat be kell állítani kutatásra és pumpálni bele a nyersanyagot hogy építeni tudjon. Nekem az jól működik.
A távolsági fegyók a legjobbak... csak azzal érdemes szerelni amit lehet... gyakorlatilag az ellenség lőtávolba sem tud kerülni és vége.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.07.10. 12:55:39 -
pocoksari #900 na, játszogattam megint, a véleményem az, hogy a játékon lenne mit javítani, ami zavar:
- a diplomácia nem használható, aki nem szeret az nem áll velem szóba, magyarul csak a vazallal tudok beszélgetni, ami eléggé leszűkíti a mozgásteret, a fallenek le sem sz@rnak, akivel harcoltam az sem, aki szomszéd az sem, aki gyengébb az sem, a nehézség miatt amúgy sem voltak hajlandóak túl sok mindenre, egy defensive pact volt az egész ami összejött az egész játék alatt, de azt is a félelem miatt felrúgta a pofa
- a szektorom idióta, elő van írva neki, hogy a techet tolja, erre szépen túltermeli az energiát és az ásványt is, tele van a raktára és folyik ki, miközben az űrbázisokat nekem kell nála kézzel építgetnem, ez gagyi, amit kiadsz a kezed közül azt ő nem megfelelően hasznosítja
- a foglalás elég unalmas, mész, beütöd, elhozod a bolygókat, megtámadsz egy másikat, elhozod a bolygót egy részét, aztán jön a következő, aztán vissza az elsőre, aztán a másodikra...ugyanaz mint az EU4-ben, azt lesed, hogy mikor jár le a truce, hogy mehess újra
- annyira untat, hogy nem is kolónizálok, minek, átadom a szektornak, aki valami miatt sokkal lassabban maxolja ki, addig meg csak techköltségem növeli, teleépíti istentudja mivel, de nem teches épülettel, csak megint extra energiát és ásványt termel, ami szintén kifolyik neki, szóval ráfizetés az egész
- egy normális flotta upgradelése 10+ évig tart, ami nonszensz, inkább csatába küldöm és ami megpusztul annak a helyére gyártok újat
- ez a távolságia energiafegyver nagyon durva, aki nem ezzel jön annak esélye sincs, innentől a flotta úgy néz ki, hogy full csatahajó ezzel a fegyverrel, a gép persze rendületlenül tolja a kishajókat, amiket mintha golyószóróval lőnék úgy döglenek, semmi esélye sincs
-
#899 hm szerintem javítottak az ai-n, vagy csak szerencséje volt, 2 részre bontottam a flottát, mert az okoska ha látja hogy nincs esélye pl csak 10%al gyengébb már odébb áll, így be kell kerítsem, üldözöm a fő flottáját, mit csinál? azon kívül hogy csak úgy végig röpködte a rendszeriemet egy jelentéktelen flottával, egyszer csak hopp megtámadta a fő űrhajó építő állomásom, csak itt gyártok csatahajót, +2 bonuszt is kapnak az itt készült hajók, hát bakker megfogta és lerombolta, aztán elment, semmi máshoz nem nyúlt... nem hiszem el hogy ilyen inteligenciát építettek be :p -
pocoksari #898 mi ez a temérdek személyiségvonás a fajoknál? kicsit durvának tűniek ez nekem....
különben a rendszereket számolja a patch óta és nem a bolygókat a limitbe, nekem is van 4 bolgyós rendszerem
-
#897 Am meg most nézem hogy a sok kutatáspont semmit nem jelent mivel % alapján arányosan többe kerül minden kutatás is. -
#896 Mivel az én irányításom alatt csak a saját fajom bolygói vannak ezért ez nem hiszem hogy így lenne.
Szerintem naprendszereket számol nem bolygókat. Oldalt meg bolygókat látsz a naprendszerekből amiket irányítasz.
Semmiféle bolygóval kapcsolatos modot nem használok.
Csak 4 modom van. A magyarítás, traits, ship skin, faji skin.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.07.09. 13:04:09 -
#895 A 10-14-re közben rájöttem. A 10 bolygós mod okozza, szerintem, nekem is az van. Nagyon úgy tűnik, nem számolja bele azokat a bolygókat, amik faji alapítók voltak (tehát minden faj kezdőbolygóját). Most tűnt fel nekem is, hogy 8/10-et mutat, miközben oldalt 10 van, mert egy másik fajt is elfoglaltam. Amikor beraktam az ő bolygóit szektorba, 4/10 lett, pedig 5 bolygó maradt ki. -
#894 Én se szeretek cheatelni pont a játékélmény miatt. De ez csak a játékot pörgeti fel picit mert HOSSSSSSZÚÚÚÚÚÚÚ!!!!
Ha jobban megnézed gyakorlatilag minden faj 2x annyi traitsal rendelkezik mint én. Tehát elméletben én vagyok hátrányban velük szemben
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.07.09. 12:55:51 -
sata75 #893 o.O
Nálam ez már erősen csít kategória, elveszi a játékélményt:( -
#892 Ezt írtam is #875 "(am kicsit belekavartam a traitsokba)"
A képen látható hogy gyakorlatilag fele annyi traitsom van mint a többi fajnak.
Annyi a lényege igazából hogy gyorsabb a játék.
A 10/10 -14? a bolygók száma elsőre engem is meglepett de az azt hiszem patch okozza... már nem bolygókat számol hanem naprendszereket és azon belül enged több bolygót is.
A kutatás? háát én terjeszkedek ahogy csak tudok és minden szektoromba pumpálom a nyersanyagot és kutatásra állítom.
Ez a mod nélkül is elég eredményes. #684 (első játékom)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#891 Hááát, ebbe azért bele van nyúlva. Fent mutatja a 10/10-et, jobbra meg 14-et, 1000-es fleet limit már elérve, 3000+-os research-ok 122 év alatt,... Így könnyű. :) -
#890 Gyakorlatilag innentől csak az idő múlását várni 2 háború között
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.07.09. 01:34:42 -
#889 Mekkora hülyeség ez a warscore. Ha egyszer letörlöm a térképről a birodalmat nemá hogy csak 4-5-6 bolygót kaphatok meg a 30-40ből.
A legjobb mikor 103 ra jön ki pl aztán várhatok 10 évet mire elvehetem az utolsó bolygóját.
Na meg mikor beszorulok mert pont nincs szabad út oda ahol a flottámat kidobta a gép, tehát gyakorlatilag 10 évi használhatatlan a legnagyobb flottám.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.07.08. 22:49:54 -
#888 Azóta jelenleg 101 bolygó és 1388 pop
Mellesleg vicces hogy így is betámad az ai akinek van vagy 5 bolygója és 10k flottája
(szerintem ilyen körülmények között a reális az lenne ha inkább könyörögne hogy hagy legyen a követőm) -
noruch #887 Sziasztok!
Ainz kollégához hasonlóan ezúton szeretnélek megkérni titeket, hogy a virágbolti verzióhoz szükséges honosítási fájlokat osszátok meg szerény személyemmel. A segítséget előre is köszönöm!
Üdv! -
pocoksari #886 Na, játszottam tegnap...a magasabb szintü earppal valoban átértem a másik karra
A problem a következö: volt 2 kicsi (egyik beakadt?, a másik beszorult egy nagy mellett), 2 nagyobb és 2 fallen mellettem
A beakadt kicsit beütöttem vazallnak, közben az egyik nagy betelepült a bolygoim közé, elvágva az egyiket, ezért azt is megtámadtam, el is hoztam 5-6 kisebb bolygot, azt átadtam a kicsi vazallnak, abban a pillanatban a másik nagy megtámadta a vazallom, felszaladtam és azt is megvertem, onnan is elszedtem 5-6bolygot, azokat is átadtam a vazallnak, aztán a beszorult másik kicsit beütöttem és az ö két bolygoját is átadtam a vazallnak...viszont a vazallom nem képes pacifikálni a friss bolygoit, szoval ahelyett, hogy lenne egy bika vazallom van egy nyomi :/ -
pocoksari #885 Gondoltam :-) mondjuk szerintem normálon ugyanugy lehet expanziv stratégiát folytatni,de most én is nagyon odafigyelek, hogy mit kolonizálok, mert a techben ha elveszitem a versenyt, akkor a gép agyonver insanen, igaz, most egy sokkal letisztultabb birodalmam van
-
#884 áh, bocs de nincs kedvem részletezni, ha eszembe jut elkenődök mint haverom aki elvesztette a kocsikulcsát és megkérdeztem meg van má? szal olvasd el a patchnote-ot ha érdekel. Azt csináltam régebben hogy outpostokkal+nagyon gyors kolonizálással a játék elején nagy területre tettem szert, utána csak be kellett építsem, legyártani flottát és szinte veszteség nélkül vertem szét mindenkit. Most meg az van hogy kb ugyanolyan flottával rendelkezek mint bárki más, és azon filózok hogy a lenti 2 szomszédom egymást üti és én melyiket támadjam meg azt amelyik picit erősebb tőlem vagy azt amelyik picit gyengébb..teljesen más lett a játék, már várom az endless space 2-őt mert ez így egy szép nagy tamagocsi lett.
Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.07. 08:15:07 -
pocoksari #883 Miért, mi változott a patchel? A techköltség engem is arcon vágott, de a többit észre sem vettem -
pocoksari #882 Ez hány bolygo és pop volt? -
TokraFan #881 Tehetsz egy próbát az Endless Space-el is. Nem egy Stellaris, de cserébe egyszerűbb játékmenet, mégis igen jól el lehet vele szórakozni. -
#880 Sokkal nehezebb, összetettebb. Az mo2-őt imposible fokon minden fajjal semmi csalás nélkül végigtoltam, itt a 1.2 patch óta normálon is megkínlódok :), ráadásul még van a 3 játékvégi event. GC2 most is fent van gépen, el lehetett azzal is bohóckodni ha nincs más :)
MO2: előny: átlátható, tökéletes gém, hátrány: grafika, hang, a blackhole generátor és az adv.repair system túl OP,
Stellaris: előny: grafika, hang, hangulat (az eleje nagyon olyan mintha a voyager star trek sorozatba csöppennél), hátrány: túl hosszú játékmenet, magyarosítás nélkül minimum angol alapfokú kéne hogy 'ráérezz' a hangulatára, ha nem érted meg a kis storykat, nem érzed át egy hirtelen jött eventre adott döntésed súllyát (pl csak azt nézed hogy igen: 5% happy - nem: 600 energia, de hogy ezzel kihal pl egy létforma azt nem érzed át, vagy másik példa: földalatti lények bukkannak fel egy általad kolonizált bolygón, és állandóan döntened kell hogy alakuljanak a dolgok, a multkor 2-3 órát álltam amiatt mert nem akartam megsérteni őket azzal hogy nem adok fegyvert nekik, de a tiszti kar persze logikusan azzal érvelt hogy majd ezzel fognak minket megtámadni ha konflikt lesz), persze ha magyarosítás elkészül ez a hátrány kilőve. További hátrány az hogy állandóan fejlesztik, épp rájöttem hogy nyerhetem meg gyorsan a gémet erre az új patch keresztbe tesz, ezt már 2x játszották el velem pedig csak 2 hónapja játszok a gémmel, gondolom ez lesz a végtelenségig :p
GC2: előny: mo2-től el szemben sokkal szebb, jobb hangefektek, windows kompatibilisebb, stellaris-al szemben sokkal gyorsabb játékmenet, hátrány: nincs hangulata, monoton. -
Alexzel #879 Sziasztok!
Hasonló témában az 'Master of Orion 2'-vel és a 'Galactic Civilizations II: Ultimate Edition'-nel játszottam. Ez milyen hozzájuk viszonyítva?
Előre is kösz a választ! -
#878 1000 star, hard és csak hipertér -
pocoksari #877 Milyen nehézségen? -
Palaja #876 aaaa :D tudtam ám, hogy olyan is van :D -
#875 Szektorok!? (am kicsit belekavartam a traitsokba)
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.07.05. 22:49:38 -
Palaja #874 Ezt hogy? 9/10nél? nem lesz utána brutál szankció? -
#873 Az érzés amikor 28 bolygót gyarmatosítasz egyszerre
#872 Mod -
sata75 #871 menny már.. ezt hogy?:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ja fotosop... :) -
#870 89 év... szaporodás/kutatás lvl xD
pocoksari #869 Megvan, kékek az ismételhetöek :-) -
pocoksari #868 Van végsö tech? Vagy bead a végén valamit amit ujra és ujra kikutathatok? Mit? -
#867 Én csak warp drive-ot használok single-ben is meg multiban is. Már a kettes warp drive-al is át tudsz menni a karok között, mivel a warp drive-al nincs lekorlátozva, hogy merre mehetsz, így ha az egyik kar széléig eljutsz a kettes hajtóművel már van akkora hatótávod, hogy át tudj menni a másik karba. A két kar közötti "hézag" ugyanis soha nem akkora, hogy kettes vagy hármas hajtómű ne tudná átugrani. -
pocoksari #866 Majd kiprobálom holnap...remélem menni fog. -
#865 Szerintem nem, de azért nézd meg a legjobb warpdrive-al is.. de ha single playert játszol akkor wormhole-t kell választani! (ha ember ellen játszol akkor állandóan szivatni fognak a generátor lerombolásokkal, illetve üldözni is nehéz úgy hogy neked mindig vissza kell térjél egy generátorhoz, de multiban a hyperspace se javalt). -
pocoksari #864 Az jo, köszi :-) -
pocoksari #863 Én full nagy hajot használok, 100% csatahajot. Az alapfelvetésem az, hogy a nagy hajora megy a nagy fegyver, aminek nagy a lötávja...az ellenfél vegyesen hoz mindent, igy elöl vannak a kisebb hajok kicsi lötávval, mig hátul a nagyobbak nagyobb lötávval, ha ugye csata van, akkor az elsö hajoit simán kilövöm, és mire a nagy hajoi lönének már böven tuleröben vagyok és gyakorlatilag minimális veszteséggel hozom a csatát. Mondjuk az igaz, hogy a flottám nagyobb kell, hogy legyen, viszont akkor mészárlás az egész. -
#862 Jobb warp meghajtót ki tudsz fejleszteni azzal messzebbre tudsz majd menni így a karok között is majd át tudsz menni.