2461
  • torma1
    Köszönöm szépen mindkettőtöknek. :-) Ez már a friss magyarítást? Láttam hogy van ami júniusi. De olvastam hogy van frisebb is. Amúgy láttam, hogy a szöveg szerkesztővel elég könnyen lehet módosítani a játékot.
  • setchoo
    Köszönöm szépen!

torma1:
    A kapott linkről letöltöd, majd a csomag tartalmát a Stellaris\mod\ mappába másolod.
    A mappában lévő 683368781.mod fájlt szövegszerkesztővel megnyitod, és a
    archive="workshop/content/281990/683368781/localization-hu.zip" sort átjavítod erre:
    path="mod/683368781/localization-hu.zip"
    Miután elmentetted a fájlt a játék indítása után a mod ablakban bekapcsolod, PLAY! ;)
    Utoljára szerkesztette: setchoo, 2016.09.26. 06:51:54
  • Norbertboy
    http://uploadfiles.eu/d9ny69bfvtch/683368781_Stellaris_magyarul.zip.html
  • torma1
    Sziasztok. A magyarítást hogy lehet feltenni a virág bolti kiadásra? 40euroert nem veszem meg. Majd ha olcsóbb lesz.
  • LeWyTy
    Kizárólag saját tapasztalat alapján nagyjából sorba rakva:
    -Először mindenképp menj rá a lehető legtőbb nyersanyagra hogy meglendüljön a havi jövedelem.
    -Mindenképp a kolonizálás fejleszd a társadalomkutatásnál először amint tudsz húzz be maximális naprendszert.
    -Ahogy tudod először a kajatermelést biztosítsd a bolygókon hogy gyorsabban szaporodjon a nép, majd a nyersanyagot termeltesd velük. (amint fullos a létszám visszaveheted a kajatermelést szinte 0-ra mert már nem szaporodnak tovább, viszont ahogy szaporodnak elfogy a kaja szóval figyelj)
    -Az űrbázisra is érdemes építeni pár hasznos dolgot.
    -Flottát nem igazán szoktam gyártani amíg nem támadnak rám kalózok vagy valamiért nincs feltétlen szükség rá.
    ...többet nem mondok mert elveszi a játékélményt... tapasztald ki mert móka . Nem annyira bonyolult mint amennyire annak tűnik.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.09.24. 00:49:08
  • torma1
    Sziasztok.

Kezdőként tudtok tanácsokat adni? Fontos fejlesztések, stb. Valahol van magyarul leírás? Elég összetettnek tűnik a játék.
  • Fenrir
    Október eleje.
  • Dekorum
    gg :)

1.3ra és a DLCre csak annyi van időpontilag, hogy Ősz ügye? (nincs pontosabb?) :/
  • Anathon72
    Semmi együttérzés? Hatodjára elveretem őket :).
  • PetruZ
    Az 1.3-mal érkező DLC-ben fognak helyet kapni az enklávék, ezek a semleges űrbázisok, a mai Dev Diary róluk szól.
  • Anathon72
    Sziasztok!

Háború, két velem egyenlő birodalom, nekem 40 K flottám van akkor nekik 80K gondolom:). Vagyis úgy tűnik nekem végtelen a flotta mennyiségük ráadásul olyan sok csathajó, cirkáló. Már nekik mentem vagy ötször :). Kezdjek új pályát ? :).
  • loplop
    Ez volt az, köszi!
  • Ninju
    Igen, amikor megfogalmazod a követeléseidet.
    Még arra figyelj, h valamikor a gép nem a te követeléseidet adja be békeként, hanem egy picit mást. Ilyenkor is előfordulhat, h te cede-t kértél, de ő liberation-t ajánl.
  • loplop
    Ezt akkor kell beállítani amikor a háborút indítom?
  • Ninju
    Valszeg nem az átadás (cede), hanem a felszabadítást (liberate) választottad/ajánlotta fel. Felszabadítás esetén a bolygó új, független nemzetté válik.
  • loplop
    Sziasztok!

Bolygót foglaláskor beállítom támadás előtt a követelések közé, melyiket szeretném. Támadok, majd felajánljja, hogy átadja az ellenfél, de egy másik, új nemzet veszi át az irányítást a bolygó felett, nem én, akkikkel ismét küzdhetek... :( Mit tegyek hogy az enyém legyen?

Köszönöm!
  • PetruZ
    Leviathans Story Pack érkezik hamarosan.
  • BladeW
    Kevés a videókártya. Ha leveszed minimumra a grafikát és még mindig lassú, akkor procilimit (bár akkor bűnronda lesz a galaxis térkép). 5-6 éves géptől ne várj csodát :)
  • PetruZ
    Több csillag = exponenciálisan több űrobjektum = még több lakható bolygó = sokszor több pop = rengeteg memória és (valamivel kevesebb mértékben több) számítási kapacitás. Az ajánlott gép tudtommal az alapértelmezett közepes galaxisra vonatkozik a szokásos egyéb számokkal.
  • Anathon72
    Sziasztok, nagyon tetszik a játék. Viszont az 5-6 éve gépemen a nagy térkép nagyon lassú. Mégis mekkora ennek a gépigénye ? mer hogy nem a hivatalos az biztos:).
  • PetruZ
    Dev Diary 45: jelentős változások jönnek a hajóknál.
  • setchoo
    A folyamatosan frissülő pre-alpha verzióból nem lehetne kapni egy non-steames verziót? :)
  • Anathon72
    Köszi :)
  • dunee
    Most látom, hogy ugyan az Ironman ki/be felcserélési hibát már július végén kijavítottam, de azóta nem raktam fel egy verziót se a Steam Workshopba... így az Ironman javítást se.

Most felraktam a legújabb verziót, immáron a teljes diplomácia kész, végre magyarul sértegetheted a büdös idegeneket, és viszont. A fordítás most úgy 40%-ban kész, egy pár fájl kivételével tulajdonképpen a küldetések és különféle események szövege a maradék.
  • Anathon72
    Köszi, az volt a gond, kikapcsoltam a magyarítást és rájöttem :).
  • Dekorum
    Ha magyarítást használsz akkor azért mert ott az igen a nem és a nem az igen :)
  • Anathon72
    Sziasztok, valahogy nekem mindig Ironman módban indul a játék hiába kapcsolom ki. Mi lehet a probléma?
  • BladeW
    Én kb úgy csinálom, hogy amikor kijön egy új content patch akkor új játékot indítok, régi verzióval kezdett játékot nem folytatok.

A fő szivatás ott van, a content patch általában full bugosan jön ki, várok a bugfixekre, de mire stabilizálják az akutális tartalmat, már kopogtat az új content :) Ördögi kör.
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2016.09.03. 17:04:27
  • Dekorum
    Akkor pár mostani dologról meg lemaradhatsz. Pl a nagykövetségek a megjelenéskori verzióban nekem tetszettek, már sajnos nincsenek :(
    Nagyon várni a vétellel felesleges, mert soha nem lesz kész :D
    Utoljára szerkesztette: Dekorum, 2016.09.03. 16:32:04
  • Fenrir
    Nem játszok a Stellaris-szal mert várom a Heinlein-t. Mikor az kijön megint bejelentenek egy csomó jó változtatást meg újítást és akkor azért nem fogok vele játszani. Tisztára mint a CK2 volt.
  • dunee
    Bár gondolom a jelenlevőket ez kevésbé érinti, a hétvégi Paradox leértékelésnél a Steam-en a Stellaris most 20%-kal olcsóbb:

http://store.steampowered.com/app/281990/
    Utoljára szerkesztette: dunee, 2016.09.02. 14:21:20
  • BladeW
    További tervek Heinlein patch-hez:
    A harcok változatosabbak lesznek:
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/stellaris-dev-diary-41-heinlein-patch-part-2.962953/
    Diplomácia, és új lakható bolygótípusok
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/stellaris-dev-diary-42-heinlein-patch-part-3.964098/

• Palaja
    Akkor jól haladsz :)

Synth population Unavoidable crisis chance
    AI Servitude AI Citizen Rights
    5 or less 10.0% 5.0%
    6 - 10 17.2% 8.1%
    11 - 15 38.5% 16.5%
    16 or more 75.8% 36.1%
  • LSSAHPAUL
    Nekem sajna nem lehet purge-t válasszak, de ha látok frakciót akkor oda teszek morál növelő épületeket, és egy idő után eltűnik a frakció, egyébként várok egy robot lázadást, mert már 15 db felett vagyok :)
  • OGMontana
    Purge a biztosabb, csak sokat kell vele szöszmötölni. De vicces a hozzállás a játékban: vagy boldog leszel, vagy ledarálunk.

A másik opció meg a pacifistáknál jó, de ott is amikor már kevés nép van a térképen, én inkább felszabadítok, vagy beválalom azt az -5% happiness-t és megszállom őket.

Apropó: valakinek van tapasztalata a spiritualist-xenophobe-pacifist goverment és adaptive+conformist weak+sedentary civilizációval? Mert elméletben undorítóan erős happiness, és elég jó ethic divergence párosul mellé beékeidőben.
  • silverchain
    Jó a purge policy, én anélkül nem is kezdek új fajt. Xenofóbnak (ez idegen fajok purge lehetőséget ad) vagy kollektivistának (itt a saját lázongó néped is mehet a levesbe, ha kell) kell lenned. Aztán ha egy frakcióval gond van, vagy az egyik bolygódon a saját fajod túlságosan eltért ideológiában az évek során az uralkodó osztálytól, és mindenféle frakciókba tömörülve hepciáskodnak, mehet a purge:) Ekkor megjelennek a purge ellen tüntetők, de ők meg eltűnnek, ha befejezted a purge-öt. Kát gond letudva, politikai pont megmaradt. A frissen elfoglalt bolygókon én ezt csinálom. (A purge policy -30 büntetés értéket ad a diplomáciádra, szóval nem fognak sokan szeretni, de legalább nem fog lázadozni vagy szétszakadni a galaktikus birodalmad).
    Van egy még csábítóbb opció, amikor nem is kell manuálisan purge-ölnöd, hanem amikor wargoal-okat választasz, nem cede planet-et adsz meg a bolygóra, hanem kiürítést (abandon planet). Amikor megnyerted a háborút, az összes ilyen bolygó a tiéd, idegen faj nélkül, betelepítésre várva, mert migrációra kényszerítetted a bolygók népességét. De ezért súlyos büntetés jár a diplomáciában (-100, évente lassan csökken). Én egyszer így szívtam meg, mert egy nyertes háború után elüldöztem az idegen fajt a bolygóiról, erre az ismert ősi civilizáció, akivel addig jóban voltam, bemérgesedett, és átjött 3 25k-s flottával megregulázni. Végem is lett, mint a botnak. Szóval csak óvatosan :)
  • PetruZ
    "Kolonizálásnál tudtommal a food és minerals összeadódik, a többi elvész."

Rosszul tudtam. Most próbáltam ki, mindent felülír, egy friss kolónia mindig 2 food lesz.
  • BladeW
    Pl úgy, hogy nem háborúzól. Vagy háborúzól, de vesztesz. Akkor garantáltan nem fognak félni tőled :) Viccet félre téve, ezt a penaltyt pont azért kapod amit csinálsz. Ha mindenki közösen utál nagyobb eséllyel fognak defense pactet, vagy szövetséget kötni ellened. Deal with it.
  • eszbe88
    Sziasztok!
    Egy kis segítség kéne, mert nem nagyon látom át a diplomáciát még. A problémám az, hogy ha háborúzok egy nemzettel, akkor a háború után az összes szomszédom ellenszenves lesz, és mindenkinél megjelenik egy -100 fenyegetés legalább. Ezt hogy tudnám csökkenteni, illetve esetleg megelőzni, hogy ne féljenek tőlem?
  • BladeW
    Sőt elvileg diplomatic penalty is jár érte.