2461
-
pocoksari #941 Ja, ha nem is ugyanarrol beszélünk,ugy nehéz...:-) -
Zoolesz #940 Sajna nekem van mod-om ami megváltoztatja a fegyverek stat-ját így nem épp a legjobb a tachyon lance mert nekik erős pajzsuk van és az meg -40%-ot sebez azon, de még nem adom fel nekifutok megint másik fegyverekkel. Az volt a baj hogy 250/1500 flotta kapacitásnál megálltam nem éreztem hogy több kellene pedig kellett volna :D Az újra kutatható tech-ek jók csak még nem nagyon értem el oda hogy csak olyat húzzak, na meg ahhoz új flottát kell gyártani mert azon az upgrade nem segít. -
pocoksari #939 Az oké, de te az ujra kutathato techekkel agyon kellene higy verd öket, mert neki olyanja elvileg nincs (azt hogy késöbb lehet-e neki nem tzdom, de az elején sehol sem irja, hogy lenne neki),tehát nagyobb tüzeröd, tüzsebességed van erösebb hajókkal mindezt a nagyobb lötávval...vért kellene köpniük hogy megverjenek. -
tirpitz #938 Ha jól láttam, akkor a p. swarm hajói is fullra vannak fejlesztve. -
pocoksari #937 Megnéztem ezeket is, középtávu fegyverrel jönnek ezek is elvileg, hogy a francba tudnak ezek nyerni ha neked large energia fegyvereid vannak? Ráadásul ugye te kutatof a plussz sebzést és gyorsabb lövést, erösebb hull can meg shield, furi ez igy nekem. De majd kiváncsi leszek ha végre látok egy ilyet én is...
A fallenekkel meg nem értem mi a bajotok, nem kell öket leverni...valaki kikutatja a veszélyes techet, azzal a fallen elkergetüzik, leamortizálják egymást te pedig szépen lecsapkodod öket. Én pl. a fallent nem bántottam, de a fö ellenfelemet leamortizálta akihez én szépen bevonultam :-) A fallenek érdemes kihasználni...aztán ha elfogy a flottájuk (ezt ugye látod is) akkor szépen elhozod a bolygóikat. -
tirpitz #936 Uhh, nem gyenge... mondjuk lehet csak nekem furcsa, de azért különös, hogy beleteszel egy játékba sok órát, aztán betesz valami megoldhatatlan dolgot a végén. Nem mondom, hogy jót tesz a játékélménynek. -
#935 Az Űr ami összeköt mindig ott van :) -
Renegade #934 midgame crisis: a pop-ok elkezdték felvenni a keresztséget :) -
#933 Jó lenne, ha lennének orbitális erdők és bárkafák, olyanok mint a Hyperion című könyvben :) -
Zoolesz #932 Hehe itt sírunk 1 idegen ellen akkor mi lenne ha így nézne ki a térkép. Unbidden, Aberrant, Vehement, and Scourge. RIP.
-
Zoolesz #931 Meg kell próbálni bár a Fallen sem olyan könnyű mint régen, akkor elég volt olyan 80k flotta neki a legjobb fegyverekkel. Én tegnap kaptam egy pofont megjött a Extradimensional Invaders úgy néz ki hogy 5*100k ezek a támadó seregek és 295k a védekező és mivel még nem nagy a területük ezt egyszerre kellett volna leverni. nekem volt 165k meg gyorsan gyártottam még 210k de meg sem kottyant neki szóval most 40 évet vissza és megpróbálok nagyobb sereget kiállítani és jobban felfegyverezni hátha összejön ha nem akkor lehet hogy a heti játéknak annyi asszem. -
#930 Bakker, találkoztatok már élő fém-el? Vissza kellett töltsem a játékot mert engedtem a migrációt 2 fajjal.. visszatöltés után a fő naprendszerem közelében megszületett egy új naprendszer! Úgy vettem észre hogy a program visított hogy egy szektorban lévő rendszer nem tud kapcsolódni.. hát igen mert ez a naprendszer beékelődött. Nézem mi van benne hát egy gyűrűrendszer, jött pár küldetés,majd a végén 5db 5-öt adó kutató állomást lehetett építeni a gyűrű köré egyenletesen elosztva, nagyon érdekes!!!!! -
tirpitz #929 Nem tudom van e így értelme folytatni, mert lehet hiába verem le a fallent és a maradék 1-et, nem lesz vége. Meglátom majd. -
Zoolesz #928 Passz ilyen még sose volt de Fallen nem foglal bolygókat szóval olyan nem lehet, hogy egyszer csak megvan neki a 40%-ék -
tirpitz #927 Nos, ez érdekes... elvileg jön a Prethoryn Swarm, gyakorlatilag eltelt azóta egy csomó idő és nem jelentek meg. Fegyverkeztem, foglaltam bolygókat, erre kiírta, hogy a fallen empire győzött (?), mert a bolygók 40%-a az övé. Elég érdekes lenne, mert nekem van 50 fölött, a másik nagy birodalomnak is rengeteg, a fallennek meg legfeljebb csak pár. Ez bug? -
tirpitz #926 Na de 10 év alatt elfoglalja az egész pályát (legkisebb pályán toltam) :) -
tirpitz #925 Tachyon lance akkor elérhető, ha kimaxoltam a lézereket, vagy az egy különálló dolog és szerencsétlen voltam, hogy eddig nem dobta fel? Köszi amúgy a segítséget, torpedókat lecserélem red shard thrower, vagy x-ray lézerre, aztán meglátom.
Ne haragudj, de még egy utolsó kérdés: ezek a nyomorultak folyamatosan jönnek valami kapun, vagy érkezett x mennyiség és a bolygófoglalással-építkezéssel bővíti a flottáját? -
Zoolesz #924 Arra kell nagyon figyelni most hogy a pénz(energia) ne fogyjon el mert a flottád ereje rögtön a felére esik vissza. Ja és a tervező az mindig úgy rakja össze az elemeket a hajóra hogy a legnagyobb sebzés jöjjön ki számszakilag, de az sose volt nyerő, mert sokkal jobb ha messzire lő és ott is inkább az energia fegyver, mert mire a torpedó odaér a fele flottád halott. -
pocoksari #923 Ha van 5db gyártohelyed, akkor 5db bs lejön évente, azaz 50db 10év alatt, azt kiegészitve az az alap flottáddal ha jol értettem ezek nem verik meg.
Az energiafegyokra meg rá kell feküdni, de ez szerintem evidens, én mást nem is fejlesztek csak ha nem dob fel mást. -
pocoksari #922 Közben én is utána olvastam, köszi. Sima ügy ez ha van bs meg energia fegyo (az meg eddig is kellett), attol féltem, hogy nekik is van :-) -
Zoolesz #921 Nem feltétlen, ha újratöltöd akkor nem biztos hogy bejön vagy lehet nem ide. Meg olvastam egy srác is kapott ilyen ajándék csomagot na neki 100 évbe telt mire szépen kitakarította őket. lehet próbálkozni akár úgy is hogy 1 kisebb flottáját megölöd vagy te meghalsz és azt le scanneled és akkor meglesznek a fegyverzetei ki tudod őket fejleszteni. Ahogy írtam korábban is azért gáz az alap játék, mert elég battleship-et elérni meg tacyon lance-t és onnantól kezdve senki nem ver meg normal-on szóval csak erre felé kell fejleszteni -
tirpitz #920 Tehát ha egy db. 60k-s flottám van (4-es shield), akkor esélytelen és elbasztam x órát erre a pályára? Nincs Tachyon Lance-om. Red Shard Thrower, Devastator Torpedo, Fighter Wing a három fegyver, amivel felszereltem a hajókat, de nem úgy néz ki, hogy ezek annyira sokat érnének. Most utánaolvastam, hogy lézer, lance, vagy plasma lenne ellenük jó, de ezeket nyilván nem fejlesztettem eddig (lézerből van talán x-ray).
Ennyi volt, kuka ez a pálya? -
Zoolesz #919 Minden felé hajótípust hoznak ők is az tuti, a fegyverzet típusok ezek lehetnek ha jól tudom:
Energy Torpedo
ED Matter Disintegrator
Tiyanki Energy Syphon
Swarm Missile
Swarm Strike
Swarmer Missile
Alap játéknál a Extradimensional Invaders ellen olyan két 70k-s Battleship flotta (jelenleg Tachyon Lance és 5-ös pajzs) elég volt, hogy odaugorjak a kapuhoz és azt szétverjem meg ami kijött közben, de sokkal korábban jött és mire ide eljutottam addigra a negyed galaxis-t elfoglalta utána már nem nagyon terjeszkedett. Prethoryn Swarm az is kb ennyit tud, de ott a legelején meg kell fogni őket, mert ők a befoglalt rendszereket lakhatatlanná teszik. -
pocoksari #918 Ezek milyen fegyverrel/hajoval jönnek? -
tirpitz #917 Köszi! Ezek szerint Prethoryn Swarm-om van. A flotta méret biztos nem aktuálisak, mert én 50k alattit nem láttam, 96k-t viszont többet is. Muszáj egy régebbi mentést behoznom, mert esélyem sincs. -
Zoolesz #916 Az attól függ hogy milyen idegen érkezett, mert az egyiknél a központi portált kell leverni a másiknál pedig a királynő flottáját kell elpusztítani, bár utána is maradnak még egységek de legalább nincs utánpótlásuk. Itt olvashatsz többet róla. Bár az ott levő flotta méretek nem biztos hogy aktuálisak. -
tirpitz #915 Elég kezdő vagyok, szóval bocs a kérdésért.
Talán 3. próbálkozásom volt a mostani játék, legkisebb pálya, minden rendben ment simán: egy birodalmat beolvasztottam, másikat épp legyőztem háborúban (2 bolygója maradt meg talán), mikor megjelent egy hódító faj. Olvastam már erről, számítottam rá, de az ereje kicsit ledöbbentett. Egymás után gyilkolom szét az 50k-s flottáit, de nem győzöm már a hajókat építeni, hogy pótoljam a kihullottakat. A maradék két birodalom persze baszik segíteni, nincs nagy összeborulás (pedig azt olvastam ilyenkor szövetséget akarnak kötni).
Szóval a kérdés... van valami bevált stratégia, hogy ilyenkor mit lehet csinálni? -
#914 BTW egy srác kb faszán összefoglalja mennyit kell még az alapjátékkal foglalkozni.
Jó olvasgatást :>
Part 1
Part 2 -
#913 Meg is jött az első DLC :D:D Mondjuk inkább csinálják meg a játékot ilyenek helyett, mert late meg mid elég gagyi még.
-
#912 Hehe, én meg a 400-as galaxist favorizálom 17 birodalommal, de szerintem a 17 növekedik ugyanis nincs olyan pillanat hogy a fél galaxis ne háborúzna, és kérnek függetlenséget békekötéskor. Pont most délben :D született meg a közvetlen közelemben egy új birodalom igaz csak 1 rendszerrel, gyorsan annektáltam mielőtt más tette volna meg.. azonnal gondolkozás nélkül hadüzentem úgysincs még se flottája, se földi ereje.. ami kicsit elszomorító volt hogy a bolygó nagyon rossz állapotban volt, valaki szarrá bombázta az előző háborúkban, arra jó lesz hogy kitolja a határt :) -
Zoolesz #911 Az igaz hogy nem lesz jobb, de legalább nem az van hogy 1 féle fegyvert felraksz és végigversz mindenkit a galaxysban volt egy korábbi játékban hogy a dupla flottámat szétverte a sima AI majd kelett vagy 30-50 év mire meglett az ellenszere és meg tudtam verni. -
pocoksari #910 Attol a gép nem lesz jobb játékos ha a fallen az elején 100k helyett 500k erejü flottát kap.
Én mondjuk egy szektort használok, igy a gazdasági ereje öszpontosul, techre can állitva, mig a saját bolygokon meg föleg áramot termelek. -
Zoolesz #909 Nem tudom, de nekem mostanság a szektorok egész jól működnek ha van elég nyersanyaguk, viszont tény hogy idővel ő is annyit termel hogy nem tudja elrakni mint ahogy a saját rendszereim. Az alap játék meg tényleg nem egy bonyolult csak csinálsz battleship-et meg hozzá tahyon lance fegyvert no meg éppen mi az aktuális pajzs vagy páncél és kész, levered még az idegeneket is csak a áram ne fogyjon el. Viszont most kezdtem egy új játékot a Improved Space Battles [Balance] móddal és itt nem olyan egyszerű a fegyverkezés, mert eléggé belenyúltak és a Fallen Empire is már kétszer levert pedig 250k és 300k sereget vittem de meg se kottyant neki. -
pocoksari #908 Azt nem akartam, hogy nagyon sürün legyünk, mert akkor én sem látom mennyire vagyok expanziv és a gépet sem hagyom kiteljesedni...ha nagyon közel vagyunk egymáshoz az nem jo
Különban van 9gép, 3fallen meg én...az azt jelenti, hogy 80rendszer jut per fö, ami 20-30bolygo, a fallenek miatt 30...az nem olyan szellös azért :-) -
sata75 #907 nem kevés az ellen 1000 naprendszeren csak 9? -
pocoksari #906 Bolygoban és popban vezetek, techben van egy komolyabb lemaradásom a top gép gép ellen, de ugye amiket én biszek csatába hajokat azoknál neki sincs jobb :-) igaz, még nem mertem megtámadni... -
pocoksari #905 Hmmm....végülis nem olyan kemény ez a gép, le lesz mind darálva :-)
Szereztem egy minit protektorátusban meg mázlim volt a másiknál mert öt 97warscoreért lehetett vazallba ütni...most kezdtem éppen a vazallt táplálni, lassan épül is a flotta...mondjuk már majdnem 100év lement -
pocoksari #904 Kezdtem egy ujat 1000es pályán 9géppel, insanen meg felraktam agresszivra, kiváncsi,vagyok mi lesz...elvileg ez a max. amit tud a gép -
#903 Így van, a szektor még most se működik. Én úgy csinálom hogy csak olyan bolygót teszek szektorba amit már vagy én manuálisan kimaxoltam, vagy annyira gagyi hogy nem érdemes rá költeni :D, emiatt most is 7 bolygóm van és inkább vállalom a 20% energia és 'influenza' büntit mint hogy a gépre bizzam. -
pocoksari #902 az elején még elköltötte a szektor a nyersit, de jelenleg nem tudja, folyamatosan durva plusszban van hiába viszem el a 75%át...ilyenkor kellene átépítkeznie és mivel megadtam, hogy kutatást kérek, ezért szépen kutatásra
jó, de innentól semmit sem ér, hogy 4 hajóváz van meg 10 féle fegyver ha a csata+nagy távolsági messze jobb, mint a többi...ráadásul ugye ilyenkor az újrakutathatóknál nem kutatsz a kinetikusra +5%ot, mert úgysem azt használod, csak az eenergiát tolod