2461
  • Etelkozi Vata
    Nálam azért gáz ez a dlc, mert csak csicsa... Gameplay dlc-t meg majd 20 euróért vehetünk... Azt mondjuk megveszem majd
  • PetruZ
    A "gazdagabb" EU/US játékosok többsége is leakadt, a PDX fórumon lehet olvasgatni szépeket. Az érdekes az, hogy a fejlesztők is beszálltak és elhangzott egy-két erős mondat, pl. ha ezt nem veszitek meg, akkor nem lesz több ilyen... Szóval fura, na.
  • Cobra.
    Majd ha 10 Euro lesz az összes DLC-vel együtt, talán megveszem. Sots-ot se volt érdemes előbb megvenni (szerencsére nem is ugrottam bele a Sots 2-be a kiegészítő kiadása előtt).
  • Maala
    Rossz szemszögből nézed. 75%-os vagy 90%-os leárazással csak 2, ill 0,8 euró lesz. :D
  • LSSAHPAUL
    Ne hogy azt hidd, ismerek legalább 10 olyan srácot aki család mellett, sima magyar átlag fizuval lealább 200.000 ft-ot fizetett már be a world of tanks-ba, szal ha így nézzük apróprénz. Ha úgy nézzük hogy ez csak 1 a sok hasonló ugyanilyen játék közül, amik kb fél éve váltják egymást, és nem mondanám hogy jobb mint az előző, csak újdonság, ez is csak addig fog felkapott lenni amíg az Endless Space 2 kijön, ezt lehet a készítők is tudják és még jól lehuzzák a játékosokat :)
  • Cobra.
    Azért eléggé el vannak szállva, hogy 8 Eurot elkérnek pár új skinért...
  • Ainz
    Van már, torrentnek hívják.
  • LeWyTy
    Nem lesz olyan mod ami a dlc tartalmád berakja a játékba? Vagy az nem engedélyezett mod?
  • PetruZ
    Megjelent a DLC, 8 euro... Megvárjuk akcióban...
  • Zoolesz
    Azért az sem rossz, mert ha a behódolt neked akkor 10 év múlva lehet integrálni a birodalomba, és onnét már lehet hogy 2 különböző féle bolygóra le tudsz telepedni, ami elősegíti a terjeszkedést, de ha nem integrálod az se rossz mert elég nagy flottékat tudnak mozgatni :) csak kár hogy mindig 1 helyre mennek ha te is támadsz :(
  • LSSAHPAUL
    Újrakezdtem az előzöekben leírt programmódosítássl :) nagyon baba, na de kipróbáltam valamit: a játék elején, lerohantam az egyik szomszédomat 6 db kezdetleges korvettel, levertem minden bolygóján a bányászűrállomásokat, közben folyatamosan gyártottam korvettet, a végén 14 db-al összecsapatban a flottájával (kis okostojás bebújt a katonai űrállomása mellé, csak hogy van egy trükk amivel ki lehet csalni: "1 db korvettel megérkezni a rendszerbe, ekkor kijön és rátámad, na ezzel csak maradni a rendszer szélén, közben küldeni a főflottát, szal elég jól elvertem, javítás, újra 14 korvettel az űrállomást is lenyomtam (itt már többett vesztettem) de lett annyi VP hogy elfogadja a vazalusságot, gyalogságot nem kellett gyártsak.
    Viszont, vesztettem: kb 15 korvettet, ez akkora nyersanyag veszteség hogy az árából 3-4 kolónia hajó is kijött volna.. olyan érzésem van hogy jobban jártam volna ha inkább kolonizálok, mondjuk szereztem pár technológiát.. meg fejlődött az admirális.
  • PetruZ
    Visszatértek a fejlesztők a nyári szünetükről, jön az 1.3 "Heinlein" is valamikor (jövő héten lesz bővebb infó, mihez nyúlnak majd hozzá). Addig is csütörtökön várható valami mini-patch az első DLC-vel (a Plantoid növényfajok) együtt.
  • LSSAHPAUL
    Balfelső sarok, ott van minden, ez balról az első kis ikon, ha rákattintól az ablak alján vannak menüfülek, középső (leaders). És itt már egyszerű, látod az összest oszlopokra bontva, minden oszlop jobb felső sarkában egy gomb (recruit) na azt nyomd meg, add 3 választási lehetőséget, nézd át melyik a legfiatalabb, illetve mit tud és recruit.

Zoolesz: az volt a baj hogy oké gondolom megszorult nyersiben vagy fogalmam sincs miért de olyat is lebontott mint a kurva drágán felhúzott morál javító épületek, amik ugye közvetve hatással vannak az energia-termelésre is, de ezt persze nem fogta fel hogy ha lebontja még kevesebb lesz az energia a leesett morál miatt... de miért nem kapcsolta ki az épületet mert újat nem épített, úgy nézet ki minden bolygóm hogy a sírás rámjött, kb 25 beépített kockából maradt úgy kb 7.
  • Onk
    Először is Köszönöm az előbbi válaszokat a kérdésemre,már megvettem a játékot egyenlőre úgy gondolom megérte.Minden egyes játékba töltött óra után tanulok valami újat,de azt megmondaná Nekem valaki ,hogy a fenébe képezek ,tudósokat,kormányzókat,tábornokokat stb....?
  • Zoolesz
    Nem rossz. :)

Bár nálam is úgy van, hogy amit én megcsinálok bolygót és odaadom a szektornak azt nem bántja max az űrállomást rendezte át, de az sem biztos. Engem inkább az zavar hogy ha az 1000/1000 flottánál 200k az erő és ő meg vígan hozz 360k sereget kicsit fura főleg hogy nála nem csak BS-ek vannak.

Olyan Fallen Empire-t érdemes elfoglalni aki Holy-s mert 1 bolygója most nálam több mint 300 energiát termel, ezért direkt nem raktam szektorba és olyan épületek vannak rajta amiket nem is lehet felépíteni, ja most 2 szektorom van amik 400 és 500 energiát adnak vissza szóval nem rossz kis bolygó. :)
  • LSSAHPAUL
    Szektor hiba miatt javaslom az alábbi módosítást elvégezni a szokásos 00_defines.lua -fileban: rákell keresni és átírni:
    CORE_SECTOR_SYSTEM_CAP = 255, -- alapbol 5, ez a szektor nelkuli bolygo limit, efelett bunti jar
    SECTOR_REVOKE_SYSTEM_COST = 0, -- alapbol 25, ennyi infet von le szektorbol rendszer kivetelnel
    DELETE_SECTOR_COST = 0, -- alapbol 100, szektor torleshez szukseges Influence pont

A 2,3 -ikot azért kell beállítani, ha megis valami elbaszna az ai, kivesszük és rendbetesszük.

Továbbá a sector_types.txt-ben töröljétek ki a "constructor" szavakat, így az ai nem fog gyártani ilyet szektorban.
  • PetruZ
    Persze, a legfejlettebbeket szoktam, de jó lenne látni a galaxis térképen is, hogy egyáltalán hol építtett egy szektor sajátot (amiket sosem fejleszt tovább, kivéve, ha hadiiparra van állítva).
  • Maala
    Ctrl+0-9 -el berakod magadnak csoportba?
  • PetruZ
    Az "Allow redevelopment"-et ki kell kapcsolni, a "Respect tile resources"-t meg bekapcsolva hagyni. Én előre be szoktam építeni a mezőket alapra, párat hagyok csak üresen, a többit rá bízom. Bármit változtatok a szektoron, az előre lerakott épületekhez nem nyúl (még a queue-ban lévőkhöz sem), de az esetleg meglévő upgrade-eket szinte rögtön megcsinálja. Szintén nem épít felül semmi olyan mezőt, ahol resource van.
    Emellett csak a 4-5 bolygónál nagyobb szektor épít egyetlen constructor-t (nem bolygónként egyet), bár ez tényleg felesleges, mert addigra már megcsinálok mindent kézzel. Mindegy, a saját energiámból nem fogyaszt, ha meg valami balhé van (pl. beront valami ellenfél és lerombol pár állomást), akkor magától szépen megcsinálja. A szektor hajókat irányítani felesleges önhergelés, gyorsabb, ha ugyanott, az űrkikötőben legyártasz egy újat, az ugyanis már a sajátod lesz. (Mondjuk egy kattintható és közvetlenül a listát feldobó starport+szint jelzést el bírnék viselni a főképernyőn a naprendszerek mellett.)
  • BladeW
    Nekem azonnal reagáltak, ha a szektorban volt beépítetlen bányaterület: küldték a contructort. Sőt! Terraformálásnál ki kellett játszani, mert amint lebontottam egy bánya állomást szinte azonnal kiadta az újraépítés parancsot.
  • LSSAHPAUL
    Jah, nincs ilyen mod, nem is volt és most is megnéztem most sincs.
    Jah azt nem is említettem hogy az őrült állat AI épített konstruktorokat, holott minden be van építve, kivéve az olyan bolygók orbitális pályáját ahol terraformálni fogok(ha majd lesz annyi kredit). Ezeket az ai által épített konstruktorokat nagyon mókás kezelni, megadom mit csináljon (alapból nem csinál semmit, legyártotta a barom had legyen) el is indul, jólvan de pár másodperc mulva az ai visszahívja :), na egyszer fontos dolog volt és szükségem volt azonnal egy féregjáratra, a saját konstruktorjaim messze voltak, na rákattintottam a Volga nevü AI által gyártott gyöngyszemre és erővel kattingattam, kb 3 másodpercenként kellett mert ő visszahívta :D én meg csinálni a dolgot, sikerült, de kb 15 percig ezt nyomkodtam. :D komolyan skacok meg van véve a reach for star meg minden 4x-es űrstratégiával játszottam de ekkora szart még nem láttam, és csak próbálom mert sokan mondják hogy jó... biztos user-hiba :D passz, hajrá toljátok :)
    kérdés: így néz ki az ai szektorkezelése, pénzügy:
    financial = {
    production_targets = {energy}
    ships = {constructor }
    ai_weight = {weight = 30}

Mi a f*** az az ai_weight? Ennyit találtam róla:
    # ai_weight - used for AI chance
    # modifier - weight, will replace the weight value
    # modifier - factor, will multiply the weight value
  • Maala
    Én még nem hallottam ilyenről, bár amúgy tényleg érdekes lenne egy ilyen mod.
  • LSSAHPAUL
    Arra gondoltam hogy belenyúlok a konfigba, a szektorban nem lévő megengedett bolygószámot (5) felteszem pl 255-re, de akkor nincs kormányzó bonusz, oké hogy 5-6 db kormányzóm így is van, de akkor annyi kéne ahány bolygóm van...
    Van olyan mod ami a szektor-ban lévő bolygókat engedi építeni, az ai-t persze letiltja?
  • Maala
    Ha szeretnéd az összes bolygót magadnak fejleszteni, arra is vannak modok. :D
  • LSSAHPAUL
    Miután átadtam fejlesztettem erőművet, hub-ot, gondoltam majd felfejleszti.. emiatt kapcsoltam be.. szerintem ez a szektorosítás hazavágja a gémet, lehet becsukott szemmel játszani és soha nem nézni meg mit csinál és csak a harcra öszpontosítani úgy elmegy kategória, egyébként selejt.
  • BladeW
    Szektor AI-t defaulton kell hagyni (Respect tile/Allow redevelopment), akkor egész jól elboldogul. ~200 rendszernél már majdnem mindegy mit csinál :). Nagyobb baj, amit hivatalos fórumon írnak, hogy a Slavery-t sem tudja igazán értelmesen kezelni.
  • Etelkozi Vata
    Teljesen jól játszató. A kedvenceim egyike. Remekül szórakozom vele. A hibák ellenére. Minden forintot megért (előrendelésben.)

Kinek a pap, kinek a papné...

Viszont: tényleg rengeteg javítás kell bele.
    De nem játszhatatlan...
  • Ainz
    Ha csak ennyi lenne a baja.. rengeteg javítás kell még.. Én ezért sem veszem meg, addig amíg nem lesz játszható rendesen.
  • Ainz
    Ncore.. én is onnan szedtem.
  • Maala
    Ha nem akarod, hogy átépítsen, akkor vedd ki a pipát belőle. Alapból nem értem, hogy ha teljesen felépített bolygókat adsz át neki, akkor miért volt bejelölve.

A user error csak ront az amúgy is szar szektorkezelésen. :D
  • Etelkozi Vata
    Én ugyan nem néztem ilyen alaposan bele, de vannak azért + opciók, mit tehet az AI kormányzó és mit nem. Pl. használja az adott terület alap erőforrását, vagy átépítheti. Ha nem engeded meg, lehet, nem teszi tönkre a bolygót.

Ettől függetlenül igazad lehet.
  • LSSAHPAUL
    Hát eléggé elment a kedvem a game-től. Én mindig is mondtam hogy a szektorok AI általi kezelése SZAR, de ami most történt az minden képzeletet felülmúl: minden bolygót készen adtam át, ez kurvára visszavetett a fejlődésben mert volt úgy hogy 10 bolygóm volt azaz 50% gebasz energiára és inf.pontra, de gondoltam nincs más út, oké, legyen. Kb 100 év után (lenyomtam a fél galaxist) ránézek már a bolygókra mizuvan.. O M F G!! A kb 25 kockás beépített fasza bolygóimon minden épület lebontva, na jó némi kaja (csak annyi hogy ne dögöljenek éhen) meg az energia épületet. Oké, azt állítottam be hogy energiára fókuszoljon, de konyorgom ne így hogy lebont mindent, ja persze az összes bolygót gajravágta.. KURVÁRA NEM SZABAD MEGVENNI EZT A SZART.
    Ncore-on fent van az összes patch-el. Onk te is keress rá a stellaris szóra és ott van minden crack-el együtt.
  • Daermon
    Tudtommal automatán települ.
  • Onk
    Sziasztok!

Tudnátok adni linket a javításokhoz,patch-ekhez?

Előre is köszönöm!
  • LSSAHPAUL
    Igen ennyit számít. Medium fegyverzet már nehezen találja el a korvetteket, large-ról nem is beszélve, viszont fordítva nem igaz, azaz: small fegyverzet ugyanúgy belövi a nagyhajót mint a kicsit, annyi hátránya van hogy a lőtáv.... de ez mindegy ha egyszerűen alig fog találatot kapni!
    Large-ot csak is akkor szabad használni ha az ellenfeled biztosan hozni fog nagy hajót is.. egy próba csata nem árt ezt megállapítani, de ha tutira akarsz menni akkor egyszerűen minimálisan alkalmazol large és medium energi/kinetik fegyverzetet.
  • Kotomicuki
    "Játék elején kerülni kell a medium, large fegyverzet alkalmazását, kivéve ha rakéta vagy torpedó."

De, ha van már II-es energiát termelő "hajtóművem", akkor már "elfér" a közepes nagyságú fegyverzet is a hajón.
    Vagy ennyit számítana az pár % találati pontosság - a távolsági- és sebzésbónusz ellenében?

Én inkább kutatok fejlettebb energiatermelést biztosító kütyüt - meg a pajzsokat - , mint más, alapszintű fegyverzetet...
  • Zoolesz
    Van 1-2 újabb hiba a játékban, mondjuk az első még nem biztos, de ki fogom próbálni, közt Teokratikus köztársaságot kezdtem majd váltottam demokratikus utópiára hogy más embereket is lehessen vezetőnek választani, de ez nem működik. Valamint most hiperhajtóművet használok, de már minden hajó psy jump drive-val van felszerelve, de csata után beszorultam egy helyre és simán ki tudnék ugrani de mivel hiperhajtóművel nem jutok ki ezért a psy jump sem enged ki. Mintha némelyik változtatás nem lenne jól lekezelve a játékban.
  • Ainz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Valaki multi ? VB verzió 1.2.1
  • LSSAHPAUL
    A neve alapján. Ha van egy elkészült típus, és van belőle legyártva, akkor ha ezt módosítod utána a hajót lehet vinni felújítani.
    Az automata upgrade-elést én nem használom, nem bízok a gépben :), ez azzal jár hogy néha elfelejtem a kutató és konstruktőr hajók hajtóművét fejleszteni :p
  • tirpitz
    Nos kiderült, hogy mi okozta az energia vesztést. Egy beolvasztott néppel kolonizáltam egy bolygót, és mivel kollektivisták, ezért a galactic stock exchange nem működött tovább, így vesztettem 10% energiát. Akkor most felmerül a kérdés, hogy ha engedem a migrációt, és kollektivista nép költözik be, akkor megint szopás?