2461
-
#740 1. Alapvetően csak belül. Más birodalomba csak akkor mehetnek, ha diplomáciával megkéred. A mostani játékomban a gyenge, haverkodós szomszédom piszkál állandóan ezzel, de sosem engedem, mert... csak. :) Amúgy is le akarom nyomni majd hamarosan.
2. Nincs még kémkedés a játékban, de biztosan lesz. Ha van elég influence felesleged és jóban vagy vele, megpróbálhatsz szövetséget kötni (+100 felett már szokott sikerülni, pláne, ha erősebb vagy), ezzel jól felderíted az egész birodalmát néhány nap alatt, aztán kilépsz a szövetségből.
3. Nem, de az 1.2-es patch-ben elvileg benne lesz. Van pár kutatás, ami a meglévőkre is hat (fire rate növekedése, plusz hp, plusz sebzés, ilyesmik). -
#739 - Elpusztítani? Nagyjából igen. De az igazából sosem jó megoldás. Jobb vazallussá tenni, vagy felszabadítani őket, jobban közelíteni fognak hozzád.
- Passz.
- Army = hadsereg. Ship = űrhajók.
- Ezt nem értem. -
imp99 #738 Sziasztok felmerült pár kérdés, amit a stellaris wikin nem találtam.
1.Mit kell tudni a migrációról? Csak birodalmon belül vándorolnak az emberek vagy el is hagyhatják azt?
2.Kémkedni vagy infót szerezni lehet vhogy? Ez annak kapcsán merült fel, hogy amíg nem indítok háborút be sem tudok lépni a másik birodalom területére.
3.Defense platformot lehet valahogy upgradelni? Nekem egyelőre az aktuális tervvel felépíti, de nem tudom változtatni. -
shadar619 #737 Helló
A játék nagyon jó, de lenne egy pár kérdésem:
- Egy másik népet csak tisztogatással lehet elpusztítani?
- Ha nem követem a fő kutatási projekteket (Alien Speciment Procurement) akkor nem jönnek a féreg lyukakból az idegenek?
- Az elején a népnél a faji beállításnál, vagy kutatásnál a hadsereg sebzése, fenntartása az a hajókra vonatkozik, vagy csak a földi hadseregre vonatkozik?
- Csak az 5 éves kormányfő választásnál van olyan küldetés amiből influencet lehet kapni?
Előre is köszönöm a válaszokat -
#736 A háborús ablakban le tudod zárni, egyezkedésekkel.engedményekkel. -
#735 Megtámadtam egy szövetség gyenge tagját. Nincs elég pontom a győzelemhez, de a többi tag nem tud közvetlenül érintkezni velem... háborúba ragadtam. Se előre se hátra
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.06.11. 21:54:18 -
TokraFan #734 Egyetértek, en sem vagyok oda érte. Ha nagyon zavar, van rá mod ami végtelen influence-t ad. -
#733 Én általában ráállok egy határszakaszra, pl a mostani játékomban a nyugati front ahol minden egyes határ-rendszerbe teszek outpostot akár van ott bolygó akár nincs, így szép lassan tolom ki a határt, majd ha átállt egy rendszer bontok egyet, és rakom arrébb. A jelenlegi rendszer is "kevés" nekem, amint van 200 inf pontom már teszem le az outpost-ot, pl most +1 szal várnom kell, közben kinyiffant az admirálisom 90 éves korában, persze várhatok kb 45 hónapot mire tudok egy újat venni.
Az új patch-et nem rakom fel az biztos, kár hogy a m.o.o. felől nem érkeznek jó hírek :( -
#732 Számos módon lehet Influence-t növelni, nálam néha 3-4-5 Frontier Outpost mellett is sokszor max-on van. -
Pares #731 Amiken még szerintem javítani kellene, azok az űrcsaták. Főleg arra gondolok, hogy ne csoportosuljanak össze egy kis helyre, hanem tényleg próbálják tartani a távolságot, vagy ha már összecsoportosulnak, akkor nagyobb területen játszódjon le a harc, több, mert jelen állapotában elég bénán néz ki. -
Renegade #730 hááát, nincs kedvem olyan játékkal játszani, ahol a készítők úgy dönthetnek, hogy, csak egy faj méltó a sikerre, a többi automatikusan háborús bűnös, aki esetleg ezt szóvá teszi, attól elveszik a játékot :) -
#729 Szar. Túl egyszerű és sablonos. Ez az outpost dolog meg lehet változni fog. Csak nem hagyják így. -
#728 2-3 outposttal még fenn lehet tartani ilyen +5 körüli egyenleget az ilyen irányú fejlesztések után, az meg tapasztalatom szerint elég, bár néha nekem is sikerül kinullázni, de akkor összejön minden. :D -
Daermon #727 Nekem sose elég :D -
wednes #726 Még nagyon az elején tart ez játék. Majd 2 év múlva rá se fogtok ismerni. Eddig csak egy nyeszlett patch jött hozzá, sehol a DLC vonat, majd ami jönni fog (legalábbis gondolom). EU4 eddig 8db DLC-n és 17db patchen (hotfixeket nem számolva) van túl. -
#725 Persze az mindig jól jön, de nekem még sosem volt nagyon nagy hiány. -
#724 Jó ez a játék, de ez a folyamatos influence éhség ez nagyon gáz. Gyötrődéssé teszi az egyébként élvezetes játékmenetet. -
juhaszvik #723 "A követségek kivételét nem értem, pedig nem volt vele baj... Meg hát simán reális is..."
szerintem ez az egész követséges dolog csak egy olcsó megoldás volt, hogy le legyen korlátozva a diplomácia. most már van elég tapasztalat,hogy elinduljanak valamerre a diplomáciával. A stellaris eddigi kontakt funkciói kissé le voltak butítva a többi pardox játékhoz képest, most majd lesz lehetőség kicsit bonyolítani.
Az hogy miért reális, hogy egy több 10 v 100 milliárdos népességet fenntartó birodalom csak három követséget tud fenntartani, azt nem értem. -
#722 Az outpostoknak annyi, nem tetszik ez a patch. A Wargamingos Masters of Orions-ot próbálta valaki? -
#721 A követségek kivételét nem értem, pedig nem volt vele baj... Meg hát simán reális is...
Szerintem az influence alapú kolonizációval az early game terjeszkedést akarják csökkenteni... Bár érdekes lesz, hogy a diplomáciához is influence kell, honnan lesz ennyi ? Elsőre nem vagyok ezekkel a dolgokkal kibékülve, pedig asimov után akartam beruházni rá, de meglátjuk... -
#720 Hm, az influence-alapú kolonizáció, diplomácia és ez a trust rendszer érdekes lesz, ha már most is állandóan figyelni kell rá a szektorok miatt. Remélem, a szektorok piszkálásának költségeit átalakítják (vagy továbbra is használom a megfelelő mod-ot, ami nullázza ezt). Viszont az etikai-alapú casus belli aranyos lesz. :) -
#719 Köszi!
Közben olvasgatom redditen az új patch infókat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Note: They're PLAYING with the Beta (which is not finished), it is not released or in beta yet.
Already confirmed is MAP MODES.
E: Colonization now requires an influence cost depending on how far from your borders it is- expanding naturally is 'cheap', expanding across the galaxy is 'really expensive'.
E3: Hoo-boy, here are alot of changes upcoming:
Embassies are gone, replaced with trust so depending on how many agreements you have you can build up trust over time. Extensive rework of ethics bonuses
War Philosophies are a new policy that limit your CBs, so if you have Unrestricted Warfare you can use any CB, liberation can only use Liberate
Pacifists have more expensive Conquest CB
Fanatic Pacifists CANNOT use Unrestricted Warfare and therefore cannot wage wars of conquest. Instead they get +15% happiness and pacifist governments grant more core system
Xenophobes get more influence from rivalries
Diplomacy now costs influence. Xenophiles get cheaper diplomacy, since embassies are now removed.
Spiritualists no longer get +Happiness, they now get reduced Ethics Divergence so your Imperium of Man has an easier time hating the xeno, the mutant, the heretic.
E4: No matter what your philosophies you can always reclaim planets that were once yours (make the Blorg Commonality Great Again), and I think they said defensive wars are looser with CBs. Will edit this with more if I notice stuff in the stream that isn't mentioned here.
Other notes:
*Pop up to name colonies once you start colonizing a planet.
*Researching multiple projects at the same time in the situation log is a bug. Not a high priority for fixing but will be fixed eventually. Probably not in 1.2.
Edit 1:
*Ringworld building will likely come in the future. Wiz wants it but no promises.
Edit 2: *Open borders impacts both civilian and military ships
*quite a bit has been moved from the trading screen. Diplomacy looks more paradox GSG then Civ 4x now.
Edit 3: *Slave revolts are incoming in 1.2. Factions seem to be based on how many enslaved pops you have. More details will be coming in a future dev diary.
Edit 4: *on to do list on making debris and other projects that don't cost research points to not pause technology research. Not a high priority.
Edit 5: *Appears to be new colonization messages based on either government or ethics
*closing borders will piss off other nations and certain AI personalities will likely attack if you're boxing them in.
Edit 6: *No new victory conditions in 1.2.
*fix to bug of crisis killing everyone but you resulting in you winning. Now crisis counts as another empire for victory conditions.
Edit 7:
*Fallen Empires do not have open borders. Potentially will in future but fallen empire will try to kill your ships if you enter their territory.
*In the future looking to add more weapon sizes.
Edit 8: *on to do to allow deconstructing space stations and refitting with modules. May make it into 1.2. Wiz is also annoyed by it.
*sectors will no longer build certain spaceport modules (no specifics) in 1.2 -
#718 Igen. -
#717 Szomorú, ezt eddig nem is vettem észre.. a defensive legalább működik ?? -
#716 Igen, az a PD. Az attack computer meg a kiírttal ellentétben nem növeli +10%-kal a sebzést. -
#715 PD = point defense ? attack computer miért ne működne ? -
#714 Itt van egy elég alapos elemzés az 1.1 patch ship-to-ship csaták állapotáról és a meglévő bug-okról, tervezési hiányosságokról, érdemes elolvasni. A lényeg: a PD nagyon is működik, az attack computer nem, az evasion a nerf ellenére is fontos.
Érdekes hír még, hogy a Stellaris tervezője egy új, egyelőre titkos projektet kapott (többen a Victoria 3-ra tippelnek) és egy olyan fickó vette át a helyét, aki korábban pl. az EU4-et pofozta ki és eddig a Stellaris AI-t fejlesztgette. -
sata75 #713 alakul:) -
Daermon #712 Én úgy tudom még nincs kész. Szerintem még pár hónap. -
ChuckYeager #711 Üdv!már kèsz a magyartítás?hol lehet letölteni? -
#710 Elvileg hónap végén jön az Asimov patch, szerintem azután meg is veszem eredetiben, mert multizni akarok.. Addig meg tanulgatom a dolgokat :)
Az új patchben lesz csomó új diplomáciai cucc + elvileg alapból nyitott határok, amiket ha akarsz lezárhatsz. Meg még elég sok más is, később ha több infó lesz, majd leírom az egészet. -
sata75 #709 Tegnap kezdtem egy játékot és ráálltam a fejlesztésre. De 2300-ra csak átlag 150 fejlesztési pontom volt, 12 bolygóval mellette állandó energia hiány:)) Ja és nem adta fel a génmanipulálást.
Szóval jól tolod, csinálj gameplayt:) -
#708 Lusta vagyok én annyit írni így meló után.
Ezek a techek kellenek a génmanipuláláshoz.
Amint megvannak itt tudod módosítani a fajokat.
Ezeket is ki kell kutatni... minél több a pop és a változtatás rajtuk annál tovább tart.
Majd ezzel a módosított fajjal népesíted be a nekik megfelelő planétákat. -
Palaja #707 Az ötletet a kerbalos topicból vettem, ott van ilyen :) Ott szekciókra van bontva pl az elején tök általános dolgok, új játéknál mik a kezdő lépések amikre figyelni kell, legyen sok nyersanyag, milyen bolygót éri meg kolonizálni. Frontier-t építsek vagy amíg lehet plusz bolygóm akkor addig azzal terjeszkedjek? Mikor kezdjek el nagy flottát gyártani? Jobb ha folyamatosan nyomom vagy az elején még nyugi van addig felesleges?
Gondolom kb mindenki tudna még kérdést írni de most hirtelen ennyi jut eszembe. :)
Szerencsés ember vagy, hogy még nem kellett harcolnod senkivel :D -
#706 Hehh. Én sem értek még mindenhez. Pl így majd 30+óra játék után még nem álltam hadban senkivel. XD
Meg egyáltalán mik a kérdések? -
Palaja #705 inkább egy GYIk-ot csinálj pls! :) Tudom hosszabb meg nagyobb meló. :) -
#704 Nagyon nem értek a videózáshoz.
Inkább csinálok egy leírást. Bár nem annyira bonyulult.
De mire vagytok kíváncsiak?
Erre a génmanipulálós dologra? -
dunee #703 Kár, mert azt a videót én is megnézném :) -
#702 Én meg a videózásnak. :)
Otthonról majd leírom pontosan milyen tech kell hozzá és hogyan is használtam. -
sata75 #701 Csinálhatnál gameplayt:) Közelében nem vagyok még génmanipulálásnak...