2461
  • LeWyTy
    Hát ugye egy friss kolónia 1-2 popját pár hónap alatt módosítod ami aztán úgy szaporodik tovább. Mígy egy terraformálás bolygónként 10év. (Nem vagyok biztos benne de sok)
    Csak kell a génmanipuláló tech meg gén pont.
  • juhaszvik
    ugyanezt csinálom, csak kicsiben.
    az 1 pop-ra eső kutatási pontok száma legyen minél magasabb, plusz megfelelő politika (f. materialist, Science Directorate, edictek bolygóra és empire-re is).
    Amit még csinálok, és ami mondjuk sok bolygóval nem menne, az a research assist. minden kutató bolygó mellé rakok egyet, a leader cap miatt ezért jobb a kevés bolygó. további pluszt ad a research assist, hogy van egy halom kutatód, így ha jól válogatod őket össze, és van mindenféle szakterületre embered, akiket lehet cserélgetni, akkor az tovább boostolja a kutatásokat.

amit viszont nagyon hiányolok a játékból, és nem értem, hogy miért nem pótoltak eddig, az az, hogy nem figyelmeztet a gép, ha lejárt a bolygó edict. egyszer csak észreveszem, hogy megcsappan a kutatási nyersanyagom, és akkor csak fogom a fejem. mást ez nem zavar?
  • BladeW
    Én terraformálással próbálkozom. Az nem annyira éri meg?

Egyébként: terraformáláshoz kell 3 terraforming liquid. Ki is írja, van 3/3. Elindítottam egyet terraformálást, de még mindig 3/3, így gyakorlatilag párhuzamosan annyit indítok amennyit akarok, de minimum 3-nak kell lennie. Mi ebben a logika?
  • dunee
    Igen, az Ironman ki/be félreütés nekem is gyanús lett, a május 26-i verzióban megtaláltam, hogy hol szúrtam el és azóta kijavítottam :)
  • Minuteman
    Le kell nyugtatni a népet.
    1, Nevezz ki kormányzót. Az 1 csillagos, ha jól emlékszem, 2% boldogságot ad... egy 3 csillagos már 6-ot.
    2, Építs boldogságot adó épületet. ( ha már kikutattad)
    3, A bolygóra tegyél rendeletet (edictum) és nyomasd a propagandát. ( inf. kerül)
    4, A frakciók fülnél van két lehetőség még: propaganda (inf.) és megvesztegetés (inf.)
    5, Ha rámész a popra, mutatja, hogy miért olyan a hangulatuk, amilyen.Pl. nem szavazhatnak a választásokon...A birodalmi beállításoknál adhatsz nekik szavazójogot. (free vote), + az is javít a hangulatukon, ha ők is lehetnek vezetők. Ha kevesen vannak a birodalomban, ezzel sok vizet nem zavarnak, megadhatod nekik.
  • LeWyTy
    Csak jól kell managgelni. Nagyon sokáig csak akkora flottám volt amivel az amőbákat meg a drón bányákat tisztítottam meg. A lényeg az hogy előszőr a nyersanyagon és a minél tőbb bolygón a lényeg. Hogy legyen miből gazdálkodni. Közben/aztán full kutatás.

Nem tudom melyik tech. szükséges a génmanipuláláshoz, de elsőnek elküldök egy alkalmatlanabb bolygóra egy kolóniát amit megváltoztatok hogy alkalmas legyen és arról a bolygóról kezdem el a másik sémát kolonizálni. És így bármelyik planéta meghódítható terraformálás nélkül. :D

Részben köszönhető annak hogy közrefogott a 2 bukott birodalom és csak hipertérrel lehet közlekedni. (Mert idegesítő a wormhole xD)
    Am hardon játszom.

Mellesleg ha full békepártiról váltok full militaristára akkor a népem mennyire fog lázongani?
  • juhaszvik
    majd ha lesz egy jobb gépem (méjbi karácsony környékén), akkor játszom ekkora volumenben. ekkora terjedelemben azért nem lehetett kis munka eljutni eddig.
  • Ainz
    Bocsi, nem figyeltem rendesen!
    Megpróbálom a terjeszkedés taktikát..
  • LeWyTy
    Mint már írtam 57 bolygóm van, és azt is hogy szinte mind fullos.
  • Ainz
    Tudom, de elenyésző...
    Mennyi spaceportod van ? Mert szerintem legalább 25 full upgradelt kell hogy legyen..
  • LeWyTy
    Meg a területemen bellül minden bolygót benépesítek.
  • LeWyTy
    Az űrállomások és a népesség is ad fleetcap-et. Tehát minél több van annál több van
    Nem tudom számít-e, de majdnem minden űrállomás ki van maxolva.
    2000 csillagos galaxisban játszom.

Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.06.08. 12:30:22
  • Ainz
    Bocsi, de akkor sem értem.. Naval Capacity 10% minden egyes fejlesztéskor + a grand fleet doktrína 30% + ha Militarista vagy, akkor + 20%... Részleteznéd kicsit ? hogy érted a terjeszkedést ? (mármint azt a részét értem, hogy kolonizálsz, de a többi faj határai hamar korlátoznak..) mekkora galaxisban játszol ?
    Nagyon noobnak érzem most magamat XD
  • LeWyTy
    Csak a terjeszkedésre és a technológiára koncentráltam. A fleet cap tech meg gyorsabb fejlesztésnek tűnt és remélltem kapok utána valami hasznosabbat.
    Nem támadott be senki, csak férgeket kellett irtanom így nem volt szükség nagy flottára.
    Meg mint látható azért tudnék flottát húzni ha nagyon kell :D
    Ha megnézed a második képen már ott van egy kis kék Unbinden.

Továbbá a számomra nem alkalmas bolygókat a fajom módosításával teszem benépesíthetővé.
    Meg am Hardon játszom.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.06.08. 12:18:29
  • Ainz
    Hogy sikerült ilyen hamar ekkora fleet cap ?? És miért van ilyen kevés ship powered ?
    Volt már crisis ?
  • LeWyTy
    Még a tundra bolygókat nem laktam be. Na meg a határ mentieket, mert nem akarok még kötekedni a bukottakkal. Szerencsére jól közrefognak
    Mellesleg játszik még valaki 2000 vagy nagyobb játékot?

Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.06.08. 11:54:22
  • LeWyTy
    Én is a kutatásra mentem rá.
    De ha közben rámész a bolygók számára is annál több a pop. Akik szintén termelik neked a pontot.
    2320. 57 bolygó és 500felett van mind a 3 kutatás és 4ből 2 szektor energiára van beállítva.
  • Ainz
    Sima háborúnál így is volt, de most semmit se csináltak.. :(
  • juhaszvik
    én kifejezetten a kutatásra megyek rá, 2300-ban van 5 bolygóm, abból négyen kutatás megy, 1 pedig energiát termel, 200 felett termelődik minden research pontom, +50% vagy afelett pörögnek a kutatóim, de nem jött össze minden kutatás még így sem (a nem ismétlődő kártyák kábé 90-95%-a lehet meg, socialból minden, fizikából is majdnem minden), jó persze egy halom ismétlődőt is bevállaltam, így pl. a bolygó limitem már 8, háromszor növeltem a határaimat (kutatással), és egyéb nyalánkságok, de a 100 év az kevés a maxolásra.
  • Tuvok #681
    Hát, 1.1 óta rád kéne tapadniuk, ez attól függően történik meg, hogy mennyire mobilisak az FTL módjukhoz képest. Nincsenek-e blokkolva, van-e Wormhole Station, stb.
  • Ainz
    Annyira király a MI, hogy semmit nem csinálnak a szövetségeseim, amikor az unbidden bespawnol a birodalmam közepébe..
    Persze egyedül nem bírom leverni, ők meg csak állnak.. Ez így normális ????
  • Tuvok #679
    Ha legális a Purge, akkor _általában_ a rabszolgatartás is, az elég jól meg szokta oldani a dolgot. A Purge nagyon nagy haragot vált ki a Pop-okból, 2-3 kiírtása után azonnal lázadnak.
  • inkvisitor
    A fene de könnyű az elütés... :)
  • inkvisitor
    Olvastam korábban, hogy szigorúan maradva az 5 bolygónál 100-150 év alatt ki lehet kutatni mindent. Most játok 2295-ben, csathajó gen4 rakétákkal és gen5 lézerrel felszerelt flottával, a felderíthető bolygók épp elfogytak a kutatásnál megy egyre több az ismétlődő tétel. Az 5 bolygót nem tartottam be, ellenben erősen építgettem az outpostokat és a gyorsetetőn élő kolóniákat (kolónia alapít, utána állomás és hidropóni az állomásra.).
    Viszont az két bolygómon is ALIEN lakosok jelentek meg az emberek mellett. Az egyik valami fekete arachnid gombaféle kontinentális preferenciával, a másik egy tundra preferenciás gyíklény, csak nem tudom kihasználni, mert a játék nem dobja fel a tundra kolonizációt. Pedig már nukleáris télben is tudnék kolonizálni. A környéken élő birodalmak inferior illetve pathetic rangúak (jó pár körbezárva)((kivéve a két fallent, akikhez azonnal küldtem talpnyalogató diplomatákat, főleg az idegengyűlölő militaristához)), szövim meg nincs, csak integrált vazallom (nem akartam szövit, kellett az influence). Van pár kihasználható stratégia, ami működik. És még mindig előjön 1-1 9 hónapos kutatásidejű téma. A 93-asok mellett.
    Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2016.06.08. 10:12:29
  • juhaszvik
    Gondolom elfoglaltál néhány bolygót, és az ott élő népek lázadoznak.
    Lehetőségek:
    1. a bolygó felszabadítása, eredmény: elveszíted a bolygót
    2. politikai nyomás, kivárás: influence beáldozással nyugtatgatod őket, közben próbálod a happyt minél feljebb tornászni, eredmény: egy bolygó, amin sosem lesz akkora a termelés, mint a többin, de azért elmegy
    3. purge (népirtás), ha a poltikai berendezkedésed engedi, eredmény: nem tudom, még sosem csináltam, gondolom egy beköltözhető bolygó.
    Utoljára szerkesztette: juhaszvik, 2016.06.08. 09:56:37
  • imp99
    Sziasztok!

Milyen alternatívák vannak, ha legyőztem egy népet? Eléggé lázadoznak...:/
  • Ainz
    Szerintem kezdhetsz új játékot, vagy mentés visszatöltés és reménykedj, hogy ne triggereljen be újra az esemény..
  • Etelkozi Vata
    Na most beszoptam... Szépen felerősödtem, volt egy 20K-s flottám, majd megérkezett az idegen invázió, 60k-s flottával.
    azonkívül, hogy végignézem, hogy szétgyalulnak mindent (csak engem támadnak...), mit lehet tenni????
  • LeWyTy
    Basszus! Még volt is róla szó mielőtt ezt benéztem
  • Kmarha
    Igen, kombatibilis, csak a magyar fordításban az Iron Mode alatt az OFF-ot Igen-nek, az ON-t nem-nek fordították :D
  • TokraFan
    wow, miket tudsz! Thanks!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.06. 22:24:09
  • dunee
    Az eddigi teszteim alapján a magyar fordítás nem túr bele a játékba annyira, hogy Ironman módban ne lehessen achievementeket szerezni.

Amúgy viszonylag könnyen lehet ellenőrizni, hogy a bekapcsolt modok érvénytelenítik-e az achievementeket. A Stellaris egy checksumot készít a játékról, az alapján néz meg, hogy olyan mértékben változott-e a játék, ami már neki túl sok.

Kapcsold ki az összes modot és indítsd el a játékot:

Bal alsó sarokban a Paradox logó mellett látható a játék verziója és a checksum, itt most ed47. Utána indítsd újra a játékot a modokkal:

Ha a checksum nem változott és továbbra is ugyanaz, példánkban ed47, akkor minden OK, megszerezhetők az achievementek. Ha nem, akkor nem.
  • Fenrir
    Achievement-et csak Ironman alatt lehet kapni és igen, sok mod nem Ironman kompatibilis. Legegyszerűbb a mod nélküli Ironman játék, akkor tuti kapsz.
    Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2016.06.06. 16:26:32
  • juhaszvik
    basszus, most esett le. a sol III, az a Föld, ahol atomháború volt, és csak a csótányok élték túl... :)
  • Daermon
    Állomás rombolás, bolygófoglslás.
  • Ainz
    Ti mit szoktatok csinálni az ellen, ha háborúba az ellenség csak menekül ?
    Elégé idegesítő, hogy 5 évig kergetem vagy több, mire tudunk harcolni..
  • wednes
    Én már jártam úgy, hogy felfedeztem egy fajt, kezdő űrkorszaknál jártak. Aztán pár percre rá puff, kiírta, hogy atomháború tört ki és "visszalőtték magukat" a bronzkorba.

Nem tehettem mást, húztam egy obszervatóriumot és tanulmányozom őket.
  • Pares
    LeL, elképesztő, hogy miket beletettek a játékba. Az ilyen dolgok azért nagyot dobnak a játékélményen. Az is tetszik, hogy vannak mindenféle fejlettségi szintű fajok, a kőkorszakitól a nálunk sokkal fejlettebbekig.
  • Kmarha
    A minap belefutottam egy jelentéktelen naprendszer, nukleáris telétől sínylődő kicsiny 3. bolygójába.. úgy érzem, túl későn :

más: jól olvastam lentebb, tényleg nem lehet gyűjteni achievmentet ? vagy csak a módok miatt nem kapom őket?
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.06.06. 10:36:29
  • Renegade
    szerintem mindent elmond a játék sikeréről, hogy rekordokat döntöget Paradoxéknál. :)