2461
-
lammaer #821 Horror se maradandó, az is tény. Csak azok az imdb-n meg úgy általában a kritikai fórumokon többé kevésbé azt az értékelést kapják amit meg is érdemelnek (azaz kb semmit, futottak még kategória). A szuperhősösök meg túl vannak hypeolva, gondolom az amerikai képregényláz mellékhatása ez - csak irrritál ahogy próbálják ránkexportálni hogy nekünk is must-have legyen, akik gyerekkorunkban nem olvastuk a marveles képregényeket.
"kamerasztulásos cuccokat" ezt a szót nem sikerült lefordítanom, de tippelnék, a kamerarángatásra gondolsz :) ? Az is marhára irritál, tán még jobban mint az alsógatyájukat kívül hordó szuperhéroszok :)
-
Negritis #820 amúgy hétvégén megint toltam kicist, és vicces volt h bent vagyok egy federációban ahonnan hadat üzennek az ÉN szomszédaimnak
majd hagyják hogy egyedül küzdjek
mókás volt :D -
lammaer #819 Hát fene tudja, sztem a modder leginkább a maga szórakoztatására csinálja a modokat. Kétlem hogy bármely modder foglalkozna azzal, hogy vajon az aki éppen endorsementet adott neki a nexuson vagy írt egy gratulációt a topikban az vajon warezos vagy sem... no de hát tévedhetek is :) -
Negritis #818 izlések és pofonok
engem pl a horror filmek kergetnek a fára és akkor még a kamerasztulásos cuccokat nem csak nem is veszem bele -
#817 Úgy, hogy egy nagyszerű játékot kapnak, amiért megéri vesződni a modolással. Ha csinálnék modot, én se tolvajoknak csinálnám. Ezért van a Workshop. -
lammaer #816 Az egész szuperhősös koncepció gagyi, egynek elmegy kategórián túl én még olyan filmet nem láttam amelyik jó/maradandó lett volna. Mindegy melyik kfttől jön :) -
lammaer #815 "és azzal fizetsz a modkészítők sok ezer ingyenesen letölthető munkájáért, hogy megveszed magát a játékot."
Ez elég blőd duma volt már ne is haragudj.. az hogy megveszed a játékot hogyan Fizeti ki a modkészítők munkáját? -
Negritis #814 a 2. részénél abban igaza van, h a marvel filmek megérik a mozi árát
ellentétben pl egy micheal bay / dc filmmel -
TokraFan #813 "És igen, jelenleg a játék nem éri meg a pénzét, max 10-15 eurót"
Mármint számodra! Fogalmazzunk pontosan!
"persze amiről tudom, hogy biztos jó lesz.. lásd Marvel filmek"
He? Több kérdésem nincs... -
#812 Nem én hoztam fel az egészet, csak a magyarítást szerettem volna kipróbálni, én is így vagyok vele, ami jó azt megveszem, de minden játékot le szoktam tölteni és kipróbálom..sőt van hogy végig is viszem..de ami jó azt utána megveszem, pl most nemrég a witcher 3-at vettem meg, pedig előtte pár nappal leszedtem warezba és elkezdtem, de annyira nagy királyság, hogy megéri megvenni.
De nem egyszer volt olyan, hogy megbántam hogy beruháztam egy játékra, pl GW2 Diablo 3... egyik se ér 1 forintot sem, csak hát azokból nem volt warez, csak béta, azokat meg lekéstem...Bár szerencsére, előbbit még sikerült eladnom. -
#811 Ha már a szakadásnár tartunk. Én a warez vitán szakadok.
Nekem az alap felfogásom az hogy:
Csak az a játék éri meg az árát ami nekem annyira tetszik hogy megadom a tiszteletet a fejlesztőknek azzal hogy megveszem.
Vagy
Ha csak eredetivel lehet multizni. -
#810 Szakadok rajtad :D:D:D:D: De megyek is vissza warezolni, mert mindjárt kész a letöltésem :D:D
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2016.06.25. 23:08:43 -
#809 Kinövi. -
Daermon #808 Ó te kis durci :D -
#807 Istenem, mennyi prédikátor van itt :D:D Szerintem többet költöttem itt játékra mint ti valaha is fogtok, csak a blizzard játékaira költöttem 200k+
És igen, jelenleg a játék nem éri meg a pénzét, max 10-15 eurót.. se mid se lategame, mert kb 2-3 game után megunja az ember.. és ezt nem csak én mondom.. (Mielőtt valami okos beböfögi, hogy ne játssz vele) Ettől független már többször leírtam, rohadt nagy potenciál van benne, de még 40%-ban van kész kb...
És igen, minden játékot le szoktam warezolni, ami érdekel, ha megéri megveszem, ha nem akkor nem.. fosért nem fogok fizetni.
Filmeket is warezolok, hogy örüljetek.. persze amiről tudom, hogy biztos jó lesz.. lásd Marvel filmek, Warcraft stb azt megtámogatom egy jeggyel, vagy kettővel (Avatar), de a legtöbb pont annyira jó, hogy letöltsem Ncoreról. -
#806 Nem értem a logikád. Ha leárazásig vársz a vásárlással még érthető is, de ha nem is az ára a gond, hanem hogy a játék a "következő két" patch nélkül olyan rossz, hogy nem éri meg az árát, akkor tulképp most miért játszol vele ?
Egyébként igen, az összes mod és kiegészítő "külön eredetire készülő" cucc, és azzal fizetsz a modkészítők sok ezer ingyenesen letölthető munkájáért, hogy megveszed magát a játékot. -
Daermon #805 De, 20 éves koromig volt, hogy warezoltam. Aztán elkezdtem dolgozni, és igen, azóta mindenem eredeti. Ez kb 40 játékot jelent. -
#804 Gondolom mindened eredeti és életedben nem használtál még warezt! :D
Ha visszaolvasol kb 10 oldalt, ott már leírtam, hogy megvárom a következő két patchet mielőtt megveszem, sőt lehet hogy 1-2 dlc-t is.
Vagy ez ilyen külön csak eredetire készülő privát magyarítás lesz, mint a baker féle cuccok ? :D:D
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2016.06.25. 09:10:45 -
Daermon #803 Vedd meg steamen és akkor nincs gond. Úgyis Summer Sale van. -
#802 Valaki fel tudná tölteni valahova nekem a magyarítást ? kipróbálnám, ha lehetséges.. (még virágboltival játszom) ezért nem tudom leszedni.
Találtam a neten amúgy 1 magyarítást, az 4 mega volt kb.. ami steamen van 30+ ez miért van ? :D
-
#801 Egyrészt igen félkész, másrészt olyan típusú, amit alapjaiban fel lehet forgatni a community kénye-kedve szerint. Lásd EU4, az alap eredetihez képest gyakorlatilag csak annyit hagytak meg, hogy "ballal kijelöl, jobbal elküld".
A hangsúly a hibajavítások mellett azon van, hogy a jó ötletekből mennyit tudnak/fognak megvalósítani. Nem gáz a Paradox ilyen téren, csak kicsit lassú és pénzéhes. Annak ellenére, hogy amúgy az utóbbi 2-3 évben bődületes vagyonra tettek szert.
De a játékaikba bele lehet ölni nem kevés órát, százat, ezeret. -
#800 Olvasgatom ezeket a peccsnóccokat és az az érzésem, hogy néhol akkora a változás mintha ez a játék félkészen vagy nem elég átgondoltan jött volna ki. Azt gondoltam, hogy egy CKII és egy EUIV után ilyen nem leheg gond, lásd politikai nézetek hiánya térképnézeten vagy rendes háborús célok, kereskedekem.
Szó sincs róla, nagyon örülök, hogy fejlesztik/csiszolgatják a játékot, de azért egy kicsit furcsa. -
#799 Ez az 1.2-től már nem lesz igaz (l. lentebb a tervezett változásokat az űrharcban). -
Renegade #798 nem is tudtam, hogy ennyire klasszul tudod utánozni a szláv akcentust :)
amúgy piszkosul hasonlítotok egymásra a paradoxos csókával :D -
Pares #797 Az egyik legjobb review amit valaha láttam, végigröhögtem :D -
#796 Gyorsabban legyártódik. Olvastam én is hogy van valami arány 1-2-4-8 vagy valami nevetséges faszság, az igazság az hogy megdöglik. Ha teheted csak is csatahajót gyártsál, én 2 bolygómon folyamatosan immár béke időben is gyártom őket. Ha háború van és vesztésre állsz, akkor jöhet képbe a corvette, mert a többi kis bolygódon ahol az űrállomáson csak egy napelem van, ott is tudsz gyártani, így pillanatok alatt ki lehet állítani egy flottát..
Csaták után a sérült csatahajókat kiveszed, elküldöd javításra, ja másik tapasztalat hogy nagyon sűrűn születnek admirálisok a csaták alatt, nekem minden 2. nagy! csata után születik egy, így szét kell bontani a flottát annyi részre ahány admirálisod van így ők is fejlődnek, illetve ki tudsz lépni a harcból ha az egyik flottára 'rászállt' az ellenség, elküldöd javítani lehet még visszaér a csatába :D ha nagy csatáról van szó.. -
Negritis #795 -
Nidhögg #794 Valaki elmagyarázná, hogy mi az előnye egy corvette-nek egy cruiserhez képest? Nagyobb bónusz jár az evasionre? Mindenhol ajánlák, hogy szükség van rájuk, de eddig még különösebben nem érzem, mire jók.
Az auto-constructort én úgy tudnám elképzelni, hogy a saját mozgásának lenne egy ki-be kapcsoló gombja, meg beállíthatnád rajta, hogy milyen nyersanyagokra építsen. Vagy pedig egyszerűen kéne egy gomb, hogy a construktoraid építsenek egy újabb mineral / energia / stb bányát, a gomb mellett meg lenne egy kijelző (pl 7/10), hogy eddig mennyit építettél be a területeden. A felesleges micro managementet szerintem csökkenteni kéne a játékban.
-
sata75 #793 -
dunee #792 1.2.0 patch notes 2/2 rész
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
###################
# Teljesítmény
###################
* Javítás: Nagyobb szektoroknál beszaggatott a játék
* Jobb teljesítmény a frakció nézetnél
* Jobb teljesítmény a flotta nézetnél
* Jobb teljesítmény a szektorirányító AI havi frissítéseinél
* Kisebb AI teljesítményjavítások
###################
# Bugfixek
###################
* A vezér halálának esélye most már rendesen mutatja az értéket a nem-sztenderd élettartammal rendelkező vezérek esetében is
* Javítás: Korábban néha a technológia kutatás a különleges projekt elé került a kutatási sorrendbe, és ez furcsaságokat okozott
* Javítás: A helyzetjelentésben a különleges projekt haladása most már a megfelelő értéket mutatja
* Javítás: A helyzetjelentésben a térképen mutat/nem mutat gomb rendesen viselkedik
* Javítás: A szektorok ikonjai vibráltak, amikor a szektorlista újragenerálódott
* Javítás: Az intézőben állandóan új bejegyzések jöttek létre és kerültek törlésre
* A mentett állások abba a mappába kerülnek mentésre, ahonnan be lettek töltve
* Javítás: A random_planet_within_border néha hibás bolygókat szedett elő
* Javítás: Program összeomlott, ha nemlétező űrkikötő építését vontad vissza
* Javítás: Nem lehet katonai űrállomást építeni más birodalom határain belül, kivéve ha szövetségesed vagy háborús ellenfeled
* Javítás: A Prethoryn krízis alatt több Sentinel birodalom jelent meg
* A Change of Heart esemény és a xeno integráció az értelemmel nem rendelkező robotokat nem számolja idegenként
* A Grimacing anomália már nem fog túlságosan lakható bolygókat adni
* A Mothballed Fleet esemény nem hoz vissza olyan flottát, ami végérvényesen hiányzik
* A Master's Teachings: Warring States kormányrendelet ténylegesen 10%-kal nagyobb flottakapacitást ad
* Többé nem szabadíthatsz fel rabszolgákat olyan bolygókon, amelyek nem a tieid
* A tisztogatásnál felbukkanó üzenetek megfelelő információt nyújtanak a robotokról
* Játékindításnál nem mozog a fajok listája
* Javítás: Korábban a nacionalista frakció néha olyan birodalomba akart visszatérni, aminek már a tagja volt
* Javítás: Néha egyes mezőkre rossz dolgok kerültek, amitől a mentett állás is akár tönkrement, ez a verzió megpróbálja azokat a mentéseket is megjavítani
* Javítás: Nem lehet határmenti előörsöt építeni mások területére
* Javítás: A csatlósok nem adhatnak neked határátlépést, ha a hűbéruruk lezárta a határokat
* Javítás: Magas UI skálázásnál és nagy flottánál a flotta parancsgombja és a vezér a képernyő peremén kívülre került
* Javítás: A bolygónézet megfelelően látszik az UI skálázással
* Javítás: Gyarmatosítási és mező blokkolási technológiák rosszul voltak súlyozva
* A véletlenszerűen generált fajoknak nem lesz negatív összegű személyiségvonása
* Kapsz arról értesítést, ha egy másik birodalom elhagyja a szövetségedet vagy föderációdat
* Az egyik féle monarchiáról a másik félére való átállás nem okozza többé a trónörökös halálát
* A krízisek birodalmai és a bukott birodalmak is beleszámítanak a hódítási győzelembe, ezért a győzelem elérése előtt ezeket is meg kell semmisíteni (amennyiben a térképen jelen vannak)
* Egy birodalom címerére jobb-kattintással a szülőbolygójukra lehet ugrani, a naprendszer helyett
* Ismeretlen birodalmak flottáinál megfelelően látszik a flotta állapota, ha az a szenzorok hatótávolságán belül tartózkodik
* A bukott birodalmak nem próbálják meg újra meg újra a kapcsolatfelvételt egy olyan birodalommal, amellyel már kapcsolatban állnak
* Javítás: az AI lázadásokhoz most már nem csatlakoznak olyan robot népek, amelyek még nem fejlődtek ki teljesen
* Javítás: CTD egy megsemmisített hordozó vadászbombázójával kapcsolatban
* A Népek nem lesznek xenofóbok a saját fajuk génmódosított verziójával szemben
* Javítás: Az FTL-ben ragadt flották eltűnnek, ha nincsen hazavezető útjuk
* Javítás: Korábban az áttelepítési képernyőn nem látszott az összes bolygó
* Javítás: Korábban a játékos nem tudta magát megadni
* A birodalmi szinten egyedi épületek megsemmisülnek, ha egy olyan birodalom tulajdonába kerülnek, ahol már létezik egy ugyanolyan épület
* A tulajdonos nélküli bolygókról most már rendesen eltűnnek a hajóalkatrészekből épített óvóhelyek
* Javítás: a hajótervező bizonyos hajóméreteknél nem adott a hajókhoz páncélt és pajzsot
* Javítás: korábban a hajók két űrállomás közötti csatába ragadtak
* Javítás: korábban a háború vége véget vetett a háborútól független megszállásnak is
* Javítás: korábban egy invázióban elvesztett bolygóról szóló üzenet a megszálónak ment, az eredeti tulajdonos helyett
###################
# Grafika
###################
* A naprendszerek háttérgrafikája a csillag és a naprendszer galaxison belüli helyének függvényében változik
* Az aura hatások valamivel kisebbek és kevésbé feltűnőek
* Javítás: fegyver lebegett a semmiben az ízletlábúak rombolóján, a Hope hajóorr mellett
* Javítás: korábban egy emlős képén a szemek négyszögletűek voltak
* Javítás: korábban egy madár képén nem voltak szemek
-
dunee #791 1.2.0 Asimov béta verzió változásai (a moddolási szekció nélkül): 1/2 rész
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!##############################################################
####################### VERSION 1.2.0 ########################
##############################################################
###################
# Játék
###################
# Fontos
* A védelmi paktum egy új diplomáciai lehetőség, amelyet egy másik birodalommal lehet kötni.
* A megnemtámadási egyezség, a migrációs szerződés, a függetlenség támogatása és a függetlenség garantálása diplomáciai lehetőség lesz, és nem kereskedelmi tétel..
* A nagykövetségek megszűnnek, helyüket a Bizalom veszi át. A Bizalom idővel növekedik, ha érvényben van valamiféle diplomáciai szerződést (például megnemtámadási egyezség vagy szövetség), értéke +100-ig növekedik.
* A föderációk mostantól szavazást tartanak a háborúkról és az új tagok felvételéről.
* A föderációs tagok a flottakapacitásuk akár 20%-át is felkínálhatják a föderációnak, a tagok felkínálásaiból jön létre a föderációs flottakapacitás.
* A föderációs flották fenntartása immáron nem kerül semmibe sem, de a méretük nem haladhajta meg a föderációs flottakapacitást.
* Többségi szavazattal ki lehet rúgni más szövetséges és föderáció tagokat.
* Kedvező kereskedelmi tranzakció esetén, például ajándéknál, a másik birodalom rólad alkotott véleménye akár +100-szal is nőhet.
* Új koncepció a háborús filozófiai politika, ami meghatározza, hogy milyen jellegű háborús célokat választhatsz ki.
* A hadigazdasági politika kikerült a játékból.
* A bolygók benépesítése és a határmenti előörsök építése innentől befolyásba kerül, ami a legközelebbi saját bolygótól való távolságtól függ.
* A határok alapból most már mindenki számára nyitottak, de diplomáciai úton lezárhatók. A határok a riválisok számára alapból bezárulnak, a bukott birodalmak pedig soha nem nyitják meg a határaikat.
* A boldogság most már egy lineáris módosító, ahol az 50% feletti értékek adnak bónuszt, az 50% alatti értékek pedig hátrányt.
* Az összes hajóra telepíthető fegyver hatósugara kétszeres.
* Új térképmódok: diplomácia, vélemény és mesterséges intelligencia vélemény. A térképmódokat könnyen moddolhatóvá tették, és további térképmódokat lehet modokkal a játékhoz adni, de azok hatással lesznek a checksumra (azaz érvénytelenítik az Ironman / Vasember módot)
# Általános
* A többlet energiával rendelkező hajótervezetek egy kis bónuszt kapnak a sebzésükhöz, a sebességükhöz és a elkerüléshez.
* A Grand Admiral achievementhez most már 100,000 értékű flottaérték szükséges, ahelyett, hogy eddig 100,000 sebzést kellett okozni.
* Többségi szavazattal ki lehet rúgni más szövetséges és föderáció tagokat. Sikeres szavazáshoz a tagok 50%-ának +1 tagnak kell igennel szavaznia (azaz egy négytagú szövetségnél háromnak)
* A hadihajók harci számítógépei másként viselkednek. Az agresszív viselkedési mód neve innentől raj, a védekező viselkedésé pedig bombázás.
* Új épület: látogatói központ, és a hozzá tartozó technológia xenofil birodalmak számára.
* Új épület: Egység jelképe, és a hozzá tartozó technológia spirituális birodalmak számára.
* A flották összevonásán javítottak, és egyes flottákat jobban kezeli
* Az űrkikötőket most már szét lehet szerelni
* A természetes szépség bolygómódosítónál a lakhatósági módosítás eltávolításra került. Helyette a módosító a bolygó migrációs vonzását +25%-kal növeli.
* Sarcfizetésnél a megsarcolt birodalom függetlenségét 10 éven át ingyen lehet szavatolni.
* A migrációs idő átváltozott migrációs sebességgé
* Az alap ethosz eltérés megváltozott, és a főváris épületeket ennek megfelelően módosították. Már nem lehet elkerülni az ethosz eltérést úgy, hogy nem műveled meg az hajóalkatrészekből épített óvóhely mezőjét
* Új politika: szabályozott rabszolgatartás
* A polgári hajók terveit a legújabb pajzs és páncéltechnológiákkal frissíti a játék
* A határmenti előörsök megsemmisülnek, ha egy birodalom utolsó bolygója a naprendszerben háború miatt cserél gazdát.
* A vadászbombázók támadása és mozgása sokkal inkább rajszerűvé változott
* A vadászbombázók száma 4-ről 8-ra növekedett, és ennek megfelelően a sebzésük is.
* A Galaktikus ambíciók technológia már nem ad felmérési adatokat azok után a birodalmak után, amelyekkel már kapcsolatba léptél
# Új - háborús célok
* Sarc kivetése: Most már háborúban megsarcolhatsz másokat. A megsarcolt birodalmak alattvalónak számítanak, a hűbéruruknak az energiakredit- és az ásványtermelésük 20%-át adják át, de nem csatlakoznak a hűbéruruk háborúihoz, saját döntésük alapján üzenhetnek hadat bárkinek, és népesíthetnek be bolygókat.
* Bolygó felhagyása: Ha a politikád engedélyezi a tisztogatást, akkor kikényszerítheted egy ellenségtől, hogy hagyjon fel egy bolygóval, ami automatikusan megöli a bolygót lakó összes népet.
* Megalázás: Megalázhatod az ellenséges birodalmakat, amitől egy ideig negatív módosítót kapnak és te pedig egy jó adag befolyást
* Nyílt határok: A másik birodalmat arra kötelezi, hogy 10 éven keresztül átengedjen a határain.
* Atrocitás beszüntetése: A másik birodalmat arra kötelezi, hogy tiltsa be a rabszolgatartást és a tisztogatást
# Új - űrnomádok
* A nomádokat teljesen átdolgozták és a játék középső részében nagyobb szerepet kapnak
* Ez az NPC frakció a galaxis egyik végétől vándorol a másikik, közben birodalmakkal találkozik és eseményeket indít be.
# Új - diplomáciai incidensek
* Bizonyos tettek és körülmények most már a játék közepe felé diplomáciai incidenseket robbanthatnak ki egyes birodalmak között
# Új - rabszolga frakciók
* A régi rabszolga frakció megszűnt
* Új frakció: Engedelmes rabszolgák, amelyekhez a sorsukkal relatíve elégedett rabszolgák csatlakoznak
* Az engedelmes rabszolgák frakciónak enyhe támogatottsági hatásai vannak
* Az engedelmes rabszolgák frakció a szabályozott rabszolgatartás politikát követeli
* Új frakció: Zúgolódó rabszolgák, amelyekhez a boldogtalan rabszolgák csatlakoznak
A zúgolódó rabszolgák frakciónak durva támogatottsági hatásai vannak, többek között az egész birodalmat érintő lázadás
* A zúgolódó rabszolgák frakció az összes rabszolga felszabadítását követeli
* Új frakció: Rabszolgafelszabadítás, amelyhez bármelyik nem rabszolga Nép csatlakozhat
* A rabszolgafelszabadítási frakció erősíti a zúgolódó rabszolgák frakcióját
* Egy Nép ethosza határozza meg, hogy rabszolgasorsba taszítva melyik frakcióhoz csatlakozik, és ez a döntés egy ideig vele marad
* A rabszolgasorsba taszított Népek a fenti két frakció között vándorolnak, az elégedetlenek a zúgolódó rabszolgák frakciója felé húznak
###################
# Játékegyensúly
###################
# Általános
* Alap boldogság csökkent 60%-ról 50%-ra
* A fajod elsődleges bolygótípusától két típusra eltérő bolygó lakhatósága 20%-ról 40%-ra nőtt.
* A csata utáni admirálisokkal kapcsolatos események bekövetkezésének esélye ötszörösével csökkent
* A vezérek szintlépéskor nem kapnak további személyiségvonásokat, ha már legalább 3 van nekik
* Az újonnan megjelent Népek nagyobb eséllyel veszik át az azonos fajú Népek ethoszát
* A The Ransomeers eseménynél megjelenő Ruler Savior módosító időtartama 100 évről 5-re csökkent
* A Void Unclouded eseménynél megjelenő Grand Design módosító már nem tart örökké, helyette 20 éven át +10% boldogságot ad
* A Propaganda kormányrendeletet most már bárki használhatja. Korábban a fanatikus kollektivisták nem.
* Az ásványdeficit hatása -33%-ról -50%-ra változott, és most már a kutatási sebességre is hatással van
* Az energiadeficit hatása -33%-ról -50%-ra változott, és most már robotok termelését is -50%-kal megváltoztatja
* A Comet Sighted eseménynél a boldogság +/- 15%-ról +/- 10-ra változik
* A migrációs szerződések már nincsenek hatással a Népek boldogságára
# Ethoszok
* Általánosságban a fanatikus verziók háromszor erősebbek a nem fanatikusoknál.
Fanatikus individualista
* Energiakredit termelés +20%-ról +15%-ra csökken
Individualista
* Energiakredit termelés +10%-ról +5%-ra csökken
* Rabszolgaság eltűrése -50%-ról -33%-ra csökken
Fanatikus kollektivista
* Az ételigény -10%-ról -15%-ra nő
Kollektivista
* Rabszolgaság eltűrése +50%-ról +33%-ra csökken
Fanatikus xenofób
* A xenofóbia 20%-ról 15%-ra csökken
* Riválisok után kapott befolyás +50%-ról +75%-ra nő
Xenofób
* A xenofóbia 10%-ról 5%-ra csökken
* Az idegen rabszolgaság eltűrése +50%-ról +33%-ra csökken
Fanatikus xenofil
* A xenofóbia -20%-ról -15%-ra csökken
* A szövetséges befolyás költsége megszűnt
* Maximális nagykövetségek korlátozása megszűnt
* (ÚJ) A diplomáciához szükséges befolyás 75%-kal kevesebb
* (ÚJ) A riválisok után kapott befolyás 75%-kal kevesebb
Xenofil
* A xenofóbia -10%-ról -5%-ra csökken
* A szövetséges befolyás költsége megszűnt
* Maximális nagykövetségek korlátozása megszűnt
* (ÚJ) A diplomáciához szükséges befolyás 25%-kal kevesebb
* (ÚJ) A riválisok után kapott befolyás 25%-kal kevesebb
Fanatikus militarista
* Hadserege sebzésének hatása megszűnt
* (ÚJ) A riválisok maximális számla 3-mal nőtt
* (ÚJ) A hajók sebzése 10%-kal nőtt
* (ÚJ) A bizalom növekedése 60%-kal csökkent
Militarista
* A háborús boldogság +5%-ról +10%-ra nő
* (ÚJ) A riválisok maximális száma 1-egyl nőtt
* (ÚJ) A hajók sebzése 3%-kal nőtt
* (ÚJ) A bizalom növekedése 20%-kal csökkent
Fanatikus pacifista
* A növekedési kötelezettség hatása megszűnt
* A háborús boldogság -20%-ról -15%-ra csökkent
* (ÚJ) A béke miatti boldogság +15%-kal nőtt
* (ÚJ) A maximális riválisok száma 3-mal csökkent (azaz nem lehetnek riválisai)
* (ÚJ) A bizalom növekedése 75%-kal nőtt
Pacifista
* A növekedési kötelezettség hatása megszűnt
* A háborús boldogság -10%-ról -5%-ra csökkent
* (ÚJ) A béke miatti boldogság +5%-kal nőtt
* (ÚJ) A riválisok maximális száma 1-gyel nőtt
* (ÚJ) A bizalom növekedése 25%-kal nőtt
Fanatikus spiritualista
* A boldgoság hatása megszűnt
* (ÚJ) Az ethosz eltérése -30%-kal csökkent
* (ÚJ) A növekedési kötelezettség -15%-kal csökkent
Spiritualista
* (ÚJ) Az ethosz eltérése -10%-kal csökkent
* (ÚJ) A növekedési kötelezettség -5%-kal csökkent
Fanatikus materialista
* A fizika, társadalomtudományi és mérnöki tudományok kutatása +10%-ról +15%-ra nőtt
# Módosítók
* A Youthful Elite módosítónál a vezér élettartama +25 évről +10 évre csökkent
* A Youthful People boldogsági módosítója +5%-ról +3%-ra csökkent
* A természetes szépség bolygó boldogság módosítója +15%-ról +5%-ra csökkent
# Alkatrészek
* A vadászbombázok támadási hatósugara 80-ról 120-ra nőtt
* A vadászbombázók pótlási sebessége a havi 1 egységről havi 4 egységre nőtt
* Az összes lézerfegyver páncélátütési mutatója 50%-ról 33%-ra csökkent
* Az összes plazmafegyver páncélátütési mutatója 100%-ról 75%-ra csökkent
* A legtöbb lőfegyver most már +15% sebzést okozt a pajzsokon
Kis vörös lézer
* A pontosság 82%-ról 90%-ra nő
Közepes vörös lézer
* A pontosság 80%-ról 85%-ra nő
Nagy vörös lézer
* A max sebzés 41-ről 43-ra nő
* A pontosság 75%-ról 80%-ra nő
Kis kék lézer
* A max sebzés 12-ről 11-ra csökken
Közepes kék lézer
Nagy kék lézer
* A max sebzés 47-ről 48-ra nő
Kis UV lézer
* A max sebzés 13-ről 12-ra csökken
Közepes UV lézer
* A max sebzés 27-ről 26-ra csökken
Nagy UV lézer
* A max sebzés 57-ről 56-ra nő
Kis röntgenlézer
* A max sebzés 15-ről 13-ra csökken
Közepes röntgenlézer
* A max sebzés 31-ről 30-ra csökken
Nagy röntgenlézer
* A max sebzés 66-ről 63-ra nő
Kis gamma lézer
* A max sebzés 16-ről 14-ra csökken
Közepes gamma lézer
* A max sebzés 36-ről 33-ra csökken
Nagy gamma lézer
* A max sebzés 76-ről 71-ra nő
Részecskelándzsa
* A páncéláttörés 100%-ról 75%-ra csökkent
Tachionlándzsa
* A páncéláttörés 100%-ról 75%-ra csökkent
Nagy fúziós rakéták
* A max sebzés 55-ről 57-ra nő
Közepes antianyag rakéták
* A max sebzés 33-ről 34-ra nő
Nagy antianyag rakéták
* A max sebzés 62-ről 65-ra nő
Közepes kvantum rakéták
* A max sebzés 37-ről 39-ra nő
Nagy kvantum rakéták
* A max sebzés 68-ről 72-ra nő
Közepes Marauder rakéták
* A min sebzés 24-ről 25-ra nő
Nagy Marauder rakéták
* A sebzés [48-80]-ról [50-83]-ra nő
Sentinel közelvédelem
* A pontosság 40%-ról 20%-ra csökken
* A hatótávolság 8-ről 10-ra nő
Barrier közelvédelem
* A pontosság 40%-ról 30%-ra csökken
Guardian közelvédelem
# Erőforrások
* Kétszer annyiszor forul elő a garantium érc, a liturikus gáz, az engos-gőz, a teldar kristályok, a pitharan-por, az orillium érc és a szatramén gáz
# Krízisek a játék végén
* A játék végén bekövetkező krízisek sokkal nehezebbek
* A játék végén bekövetkező krízisek átlagosan sokkal később következnek be, az 1.1-es verzióhoz képest a Prethoryn és az Unbidden legalább 50 év késéssel fut be
* Az extradimenzionális invázióknál sokkal jobb az utánpótlásuk
* Az extradimenzionális inváziós portál sebzéspontjait megháromoszorozták
# Kormányok
* A demokratikus kormányok választási ciklusa 10 évre nőtt
Katonai köztársaság
* A hajófenntartási hatás megszűnt
* A háborús boldgoság hatás megszűnt
* A seregfenntartás -10%-ról -20%-ra nő
* (ÚJ) A seregek sebzése 10%-kal nőtt
* (ÚJ) A katonai űrállomás építési költsége 15%-kal csökkent
* (ÚJ) A katonai űrállomás sebzése 10%-kal nőtt
Katonai demokrácia
* A háborús boldgoság hatás megszűnt
* A seregfenntartás -20%-ról -40%-ra nő
* (ÚJ) A seregek sebzése 20%-kal nőtt
* (ÚJ) A katonai űrállomás építési költsége 30%-kal csökkent
* (ÚJ) A katonai űrállomás sebzése 20%-kal nőtt
Katonai junta
* A hajóépítési költsége hatása megszűnt
* (ÚJ) A hajófenntartás 5%-kal csökkent
* (ÚJ) Az admirálisok kezdési szintje 1-gyel nőtt
Rendezett katonai kormányzás
* A hajóépítési költsége hatása megszűnt
* (ÚJ) A hajófenntartás 10%-kal csökkent
* (ÚJ) Az admirálisok kezdési szintje 2-vel nőtt
Katonai diktatúra
* A flottakapacitás +20%-ról +10%-ra csökken
* (ÚJ) A hajóépítési költség 10%-kal csökkent
* (ÚJ) A riválisok után kapott befolyás 25%-kal több
Katonai birodalom
* A flottakapacitás +40%-ról +20%-ra csökken
* (ÚJ) A hajóépítési költség 20%-kal csökkent
* (ÚJ) A riválisok után kapott befolyás 50%-kal több
Teokratikus köztársaság
* Az ethosz eltérési hatás megszűnt
* A központi bolygók hatása megszűnt
* (ÚJ) A boldogság 5%-kal nőtt
* (ÚJ) Az ételigény 10%-kal csökkent
Transzcendens köztársaság
* (ÚJ) A boldogság 10%-kal nőtt
* (ÚJ) Az ételigény 20%-kal csökkent
Teokratikus oligarchia
* A vezér befolyási költség hatása megszűnt
* (ÚJ) A vezér élettartama 20 évvel nőtt
* (ÚJ) Az áttelepítés költsége 15%-kal kevesebb
Transzcendens oligarchia
* (ÚJ) A vezér élettartama 40 évvel nőtt
* (ÚJ) Az áttelepítés költsége 30%-kal kevesebb
Isteni megbízás
* A rabszolgaság eltűrése hatás megszűnt
* Az áttelepítés költségének hatása megszűnt
* (ÚJ) A kormányrendelethez szükséges befolyás 15%-kal kevesebb
* (ÚJ) A kormányrendelet időtartama 15%-kal nőtt
* (ÚJ) Az ethosz eltérése 10%-kal csökkent
Transzcendens birodalom
* Az áttelepítés költségének hatása megszűnt
* (ÚJ) A kormányrendelethez szükséges befolyás 30%-kal kevesebb
* (ÚJ) A kormányrendelet időtartama 30%-kal nőtt
* (ÚJ) Az ethosz eltérése 20%-kal csökkent
Közvetlen demokrácia
* (ÚJ) A boldogság 5%-kal nőtt
* (ÚJ) A vezér tapasztalati pontszerzése 15%-kal több
Tudatalatti konszenzus
* (ÚJ) A boldogság 10%-kal nőtt
* (ÚJ) A vezér tapasztalati pontszerzése 30%-kal több
Despota hegemónia
* A felmérési sebesség hatása megszűnt
* (ÚJ) A kutatóállomás építési költsége 25%-kal kevesebb
Neurális hálózati kormány
* A felmérési sebesség hatása megszűnt
* (ÚJ) A kutatóállomás építési költsége 50%-kal kevesebb
Erkölcsi demokrácia
* (ÚJ) A választható vezérek száma 1-gyel nőtt
* (ÚJ) A birodalom maximális vezéreinek száma 1-gyel nőtt
* (ÚJ) A központi bolygók száma 2-vel nőtt
Békevágyó demokrácia
* (ÚJ) A választható vezérek száma 2-gyel nőtt
* (ÚJ) A birodalom maximális vezéreinek száma 2-gyel nőtt
* (ÚJ) A központi bolygók száma 4-gyel nőtt
Békés bürokrácia
* A vezérek kiválasztási hatása megszűnt
* A birodalmi vezérek kiválasztási hatása megszűnt
* (ÚJ) A központi bolygók száma 5-tel nőtt
Békevágyó protektorátus
* A vezérek kiválasztási hatása megszűnt
* A birodalmi vezérek kiválasztási hatása megszűnt
* (ÚJ) A központi bolygók száma 10-zel nőtt
Felvilágosult monarchia
* A kormányrendeletek időtartama +25%-ról +15%-ra csökkent
* A kormányrendeletek költsége -25%-ról -15%-ra csökkent
* A központi bolygók száma +1-ről +2-re nő
Békevágyó monarchia
* A kormányrendeletek időtartama +50%-ról +30%-ra csökkent
* A kormányrendeletek költsége -50%-ról -30%-ra csökkent
* A központi bolygók száma +2-ről +4-re nő
Közvetett demokrácia
* A vezérek befolytás költsége -10%-ról -15%-ra csökkent
Demokratikus utópia
* A vezérek befolytás költsége -10%-ról -30%-ra csökkent
Plutokratikus oligarchia
* (ÚJ) A bányászati állomás építési költsége 25%-kal csökkent
Megavállalat
* (ÚJ) A bányászati állomás építési költsége 50%-kal csökkent
Despota birodalom
* (ÚJ) Az épületek építési költsége 15%-kal kevesebb
Csillagbirodalom
* (ÚJ) Az épületek építési költsége 30%-kal kevesebb
# Vezérek
# Frakciók
# Technológia
# Egységek
* A telepes hajó ásványköltsége most már az alkatrészektől függ és többé nem statikus
* A privát telepes hajó építési költsége a telepes hajó 50%-a, de energiakreditben fizetendő
* A privát telepes hajó ásványköltsége most már az alkatrészektől függ és többé nem statikus
# Háború
###################
# AI
###################
# Egyéb
* A számítógép vezérelte birodalmak egy bizonyos krízis során elkezdik betiltani az AI robotokat
* A számítógép vezérelte birodalmak a diplomáciai események során nem fognak párbeszédablakkal járó opciókat választani
* Javítás: A számítógép vezérelte birodalmak bizonyos esetekben nem fognak olyan bolygókat benépesíteni, amelyeket egy bukott birodalom véd, ha nem tudnak elég erőt felvonultatni
* Javítás: bizonyos esetekben az AI nem modernizált egy hajót se
* Az AI auto-generált hajóterveket is készít a föderációs hajókra
* Az AI most már föderációs flottákat is épít
* Az AI megnyitja a határait a játék végi krízishelyezeteknél
* Az AI most már szétszereli a munkanélküli, értelemmel nem rendelkező robotokat
* Az AI most már nem épít robotokat akkor, ha munkanélküliség van, vagy ha a mégépítéstől egy Nép munkanélkülivé válna
* Az AI és a szektorok korszerűsítik a katonai űrállomásokat
* Javítás: Az AI korábban nem fejlesztette magasabb szintre az űrkikötőket, ha a birodalomban már volt egy maximális szintű űrkikötő
* Az AI most már visszavonja a flottakövetési parancsot, ha a követett flotta naprendszerében erősebb az ellenség
* Javítás: Az AI korábban inváziós seregek építésénél nem választotta ki a legerősebb fajt
# Szektor
* A szektorok most már rendesen építenek és kezelnek különleges épületeket (például plusz boldogságot adó épületeket)
* A szektor AI felhagy az űrkikötő építésével, ha a közelben ellenség tartózkodik
* Az összes szektor épít katonai űrállomást
* Javítás: Korábban a szektor AI néha nem épített épületeket
* Javítás: Korábban a játékos a korlátozás feletti mennyiségű erőforrást adhatott a szektornak, és a szektorok is a korlátozás feletti mennyiséget tároltak
* Javítás: Korábban a szektorok olyan bolygóknál próbáltak űrállomásokat építeni, ahova a birodalom is
# Diplomácia
* A számítógép vezérelte szövetségesek megharagudnak rád, ha leszavazod a javaslataikat, és vagy kilépnek a szövetségből, vagy szavazást kezdeményeznek a kirúgásodra
* A számítógép vezérelte birodalmak most már sokkel kevésbé önzően határozzák meg a háborús céljaikat
# Krízisek a játék végén
* A krízissel érintett birodalmak mostantól sokkal agresszívebben viselekdnek, és a számítógép vezérelte birodalmak is agresszívebben válaszolnak a Prethorynra
###################
# Felhasználói felület
###################
* Külön jelöljük azokat a fegyvereket, amelyek elől nem lehet kitérni
* Az ALT-B billentyűkombináció megnyitja a játék belső böngészőjében a súgót (angolul)
* A kormányzati nézetben a trónörökös képe rendesen lett pozícionálva
* A bolygó nézetben a támadó tábornok képe rendesen lett pozícionálva
* Az áttelepítési nézetben, a multiplayer lobbiban és a genetikus módosítás nézetben a képek rendesen lettek pozíciónálva
* Az építkezés befejeződött üzenetek űrkikötőkre már csak a közvetlen irányítású naprendszereknél jelennek meg
* A diplomáciai nézet megmutatja a vezér nevét, faját, és a birodalom személyiségvonását
* A diplomáciai nézetben végre meg lehet nézni a birodalmak háborúit
* Meg lehet tekinteni, hogy az alattvalóktól mennyi ásványt kapsz, illetve a hűbérúrnak mennyit fizetsz
* Nem lehet többé figyelmen kívül hagyni egy szövetséges szavazati üzenetet
* A szövetséges szavazati üzeneteket egy kicsit átírtuk
* Diplomáciai státusznál megtekinthető, hogy egy birodalom függetlenségét ki mindenki garantálja
* Ha a bolygónézetnél a seregek vagy flották építési fülére kattintasz, akkor a megfelelő ablak nyílik meg
* Javítás: FTL utazásnál jobb-klikkelve egy naprendszerre megjelenik a megfelelő menü
* Hajótervezésnél az energia zöld színű, ha van elég, és piros, ha nincs.
* A korszerűsíthető épületeknél szürke nyíl jelzi, hogy nincsen elég erőforrás a korszerűsítéshez, de amúgy az épület korszerűsíthető
* A hajó nézetet most már az ablak címsoránál fogva is lehet mozgatni
* Elrejtésnél a galaxisnézet teljesen balra mozdul el
* A galaxisnézetben kiválasztott birodalmi kormányzat képe most már nem fedi le az alapítói ethosz szövegét
* Elrejtésnél a birodalmi nézet teljesen balra mozdul el
* A diplomáciai nézetben a bizalom státuszánál megfelelő a háttér és a többi szövegelemhez hasonlóan látható
* A diplomáciai nézetben a határok megnyitása és zárása mindig látható, még ha nem is mindig klikkelhető
* A diplomáciai nézetben a diplomáciai lehetőségek a siker szerint csökkenő sorrendben szerepelnek -
#790 Kint van az 1.2 beta. -
Renegade #789 hát én abban bízom, hogy HOI esetében sokan, hozzám hasonlóan, csak kivárnak 1-2 komolyabb patchet. Szóval ez a szám még csalóka.
viszont le a kalappal, hogy a Stellaris ennyire be tudta húzni a népet, lesznek itt még, még szebb számok. :)
-
#788 Auto-constructor szerintem nem is lenne hasznos, nagyon gyorsan felzabálná az energiát és a fémeket olyankor, amikor nem kéne. Egyébként az 1.1 óta a szektorok igen gyakran építenek saját constructort, amit használnak is, ha szabad erőforrás van a területükön.
De science hajónál jó lenne, ha nem felejtene el mindent, amikor ellenségbe botlik, hanem menne tovább a queue következő rendszerére. -
#787 Hah, diplomáciai incidensek! Remélem, olyanok lesznek, mint a GalCiv2-ben: "a szomszédos birodalom baráti, szövetséges népének képviseletében meglátogat téged a legfőbb vezető, de egy bérgyilkos váratlanul megöli, az utóda meg felháborodásában háborút hírdet ellened és titokzatos erők felszerelt hajókkal is ellátják őket"... :)
Közben a Paradox kirakott egy hírt, amiben vannak újabb példányszámok. Az EU4 elérte az 1 milliót (DLC-k nélkül), a Stellaris átlépte a félmilliót, a HoI4 meg 200k-nál tart. Ezek PC-s szinten nagyon jó számok (jó, a HoI4 nem annyira, de az szűkebb réteget is szólít meg). -
wednes #786 Shiftet nyomva tartva több parancsot fűthetsz össze a construction meg science shippeknél. Ez sem automatikus, tudom. -
#785 Talán mod van az automatizálásra, de nem biztos.
Mindenképpen kézzel csináld meg a hajóterveket, én mondjuk nem használok ennyi féle dizájnt. -
Nidhögg #784 A játék irányítására tudnátok néhány tippet adni? Pár dologgal nagyon szenvedek, a játékidőm nagy része apróságokkal megy el...
-Construction shipek és science shipek nem automatizálhatók...? Nincs rá mod?
-Ship design: automata összeállítás fegyvertípus, pajzstípus szerint...? Minden hajóméretre van kb 3 különböző osztályom, egyenként felfrissíteni őket ugyanabból a fegyverből/pajzsból a jobbra önmagában kb 15 perc... -
#783 Nagy királyság lesz az új patch :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hello everyone and welcome to another Stellaris development diary. Today we will once again be talking about the Asimov 1.2 patch, that is planned to be released before the end of June. Last week's dev diary covered most of the diplomatic changes, here we'll be covering a variety of other changes and additions, though it will by no means be an exhaustive list. Full patch notes will be posted at some point before the patch is made available to the public, and include a large number of balance changes, bug fixes and UI improvements.
Better Looking Battles
One thing we were not quite happy with in the release of Stellaris is the way battles look - when small numbers of ships are engaged, it generally looks fine, but large fleet battles turn into disorganized heaps of ships, or 'beeswarms' as they have been described by players. A number of mods (such as the Beautiful Battles mod) emerged quickly to tweak this part of the game, and we've been looking at them for inspiration on how to improve the battle visuals. We plan to look more in detail at ship roles and fleet engagements in the future, but for Asimov we've made the following changes:
- The range of all weapons have been increased, so that fleets will engage at longer ranges and spend more time advancing at each other before close-up engagements happen.
- Combat computers were changed from Aggressive and Defensive into Swarm and Bombardment computers, to better describe their roles. Ships with Swarm computers will move in closely and engage, similar to old combat behaviour, and have bonuses to damage, speed and evasion. Ships with Bombardment computers will advance into weapons range and then slowly drift towards the enemy until they have range with all of their weapons, and have bonuses to accuracy, fire speed and weapons range.
- The default combat behaviour of ships was changed from that of orbiting 'swarm' mode into one where they make passes at the enemy and attempt to engage with 'broadsides', which should help make large battles look like less of an angry beeswarm unless all ships involved are using aggressive computers.
Map Modes
A highly requested feature ever since release has been the addition of more map modes, so that players can more easily keep track of things such as who their allies are, which empires they are at war with, or who has a positive attitude towards them. For Asimov, we've added a map modes feature with fully scriptable map modes that let modders at their own map modes, with three new map modes coming as part of the patch:
- Diplomatic Map Mode: Shows diplomatic relations with other Empires, such as whether you are at war, are allies with them, or are blocked from entering their borders.
- Opinion Map Mode: Shows their opinion of you.
- Attitude Map Mode: Shows the AI's attitude towards you.
Nomad Fleets
Another feature that we decided to expand on for Asimov is Space Nomads. A rather rare encounter in the base game, all they do is share contacts with other empires, and we felt they're an interesting concept that can be used in far better ways. Nomads are now a roaming fleet that can enter the galaxy sometime during the course of the game, and will then plot a course through the galaxy, visiting a variety of locations before they leave it again for destinations unknown. If they pass through your space on the way, they may interact with you in a variety of ways, such as offering to sell you some ships, or requesting permission to settle some of their people within your borders.
Slave Factions
As you likely know if you've been reading these forums, slaves were not intended to be as docile as they were in the release of the game, but rather we had to cut slave revolts for lack of time because slaves were completely unmanageable and threatened to make the feature entirely useless. For Asimov, we've reworked the Slaves faction into a pair of factions called the Docile and Malcontent Slave Factions. As the names imply, Docile Slaves are slaves that are relatively content with their lot in life, and will at most demand that regulations are placed on the worst excesses suffered by slaves, while Malcontent Slaves are far more riotous and will demand their freedom. There is also an Aboltionist factions that can be joined by free pops who are sympathetic to the plights of the slaves.
New Wargoals
Something that has been frequently requested is more variety in the wargoals you can use on others, so that war can happen for other reasons than simply to transfer territory. This is an area we'll be looking at fleshing out long-term, but for Asimov we've added at least a few new wargoals to spice things up:
- Make Tributary: You can now take tributaries in war. Tributaries is a type of subject that pays 20% of their Energy and Mineral income to their overlord, but do not join their overlord's wars and are free to declare their own wars and colonize planets.
- Abandon Planet: If you have Purge policies allowed, you can force an enemy to abandon a planet, killing all pops on that planet in the process.
- Humiliate: You can humiliate enemy empires, making them suffer a negative modifier and giving you a chunk of influence.
- Open Borders: Forces the other Empire to open their borders towards you for 10 years.
- Stop Atrocity: Forces the other Empire to ban slavery and purging.
Diplomatic Incidents
A big part of the aim with the Asimov patch is to make the diplomatic game more interesting, and have more interaction between neighbouring empires. Diplomatic Incidents is a series of events that can occur between empires which shake up relations, usually related to the actions of one empire towards the others. An example is that an empire might suspect that a foreign science ship surveying inside their borders is there to spy on them, and will demand humiliating assurances from the owning empire that their secrets are safe, or else close their borders to the 'transgressor'.
That's it for today! Next week will be the last development diary before we all disappear on vacation, and will talk about what the future holds for Stellaris.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2016.06.21. 08:53:27 -
Renegade #782 off:
viszont minden háborús játéknál plusz sok élmény, még egy egyszerű hírblokknál is azt képzeli az ember, hogy a keleti frontról tudósítanak :) Nálam anno a Silent Hunter III. elképzelhetetlen lett volna angol szinkronhangokkal :)