2461
  • pocoksari
    Mármint olyan techet amivel át tudok menni? Mert ezen a karon egy fallen van mellettem és igy elég uncsi lesz hosszutávon :-)
  • pocoksari
    Na, kicsit probálgatom a játékot.
    Még játékot nem fejeztem be, söt már az elején abbahagytam, mert vagy én voltam brutál erös (normálon) vagy a gép nött a fejemre (insane).
    Kezdtem egyet most insanen, 600 rendszerest, négy karos galaxisban, 9 géppel.
    Viszonylag jol állok, sereg gyenge igaz még nincs közvetlen veszély, techben tartom a lépést, nyersi is jön rendesen. A gondom az, hogy nem tudok utazni a galaxis karjai között. Warpot választottam magamnak a saját fajomhoz, mér látom ezeket a rejtett összekötö utakat a karok között, de nem enged át. Kutathatok valamilyen techet majd a késöbbiekben?
  • Renegade
    a gamer ismérve :)

index kritika
  • PetruZ
    Hotfix 1.2.1
  • Nidhögg
    Később sem ment le minuszba a nyersanyagod?
    Erőműveknél tapasztaltam, hogy nem az építés kezdetekor, hanem a tényleges működésnél vonja le a nyersanyagot.
  • BladeW
    Ezekkel a nyersanyag felhasználásokkal szerintem nincs minden rendben, vagy nem úgy működik ahogy gondoljuk. Terraformálásnál kiírta, hogy kell 3x A, 3x B. Megvolt a két féle nyersanyagom, 3/3, 3/3 a kiírás szerint, viszont párhuzamosan több terraformálást is el tudtam kezdeni. Nem jelezte sehol, hogy használatban lett volna ezek közül bármi is.
  • Zoolesz
    Ha jól tudom azt külön sehol nem jelzi hanem hozzáadja a hajó értékeihez úgy tudod megnézni hogy keresel egy korábbi hajót és egy frisset és annak megnézed az értékeit és azok el fognak térni. Ja és ha jól tudom akkor csak azokra a hajókra vonatkoznak ezek amiket ott gyártasz és csak azután miután felépítetted ezeket az extrákat, még az upgrade sem frissíti a régi hajókat.
  • Fenrir
    Én most nem is kifejezetten ezekre gondoltam, hanem azokra amik pl sebzést növelnek vagy sebességet, pl Teldar vagy Orilllium. A bónuszt amit adnak azt, hol számolja a gép?
  • Negritis
  • Ainz
    Én nem külön virágbolti telepítőt kértem :) Csak a magyarítást, hogy valaki ossza meg velem, mert szívesen kipróbálnám..igazából a szinkronra vagyon nagyon kíváncsi, mert olvastam, hogy azt is készítettek hozzá. És igen, jelenleg még virágboltival játszom. most raktam fel az új patchet.
    Szóval felteszem még egyszer a kérdést, valaki lenne olyan szíves és megosztaná velem a fájlokat ? Előre is köszönöm!
    Játszottam most 30 percet az új patchel, hogy van ez a trust ? hogy tudom növelni ? nekem hiányzik a követség...
  • Renegade
    felül írja, kicsit jobbra pl hogy 1/1, vagy 1/0, vagy 3/2, vagy valami. Ha ráviszed az egeret, akkor mutatja tételesen, hogy mennyid van. Ezek nem halmozódnak fel, ez fontos. Ha egy helyen találsz B követ, akkor abból csak egy lesz neked. Ráadásul amíg nem kutatod ki az erőművet, addig nem is tudod, hogy van-e ilyen kő a birodalmadban.

ha akarsz valami különlegeset építeni, pl Betharian erőmű, akkor erőmű/kő. Tehát, ha csak egy B kő lelőhelyed van, akkor összesen egy ilyen erőműved lehet.

ha belekezdesz a terraformálásba (minden bolygó típus más-más spec nyersanyagot igényel, akkor azok is lekötődnek, pl kell neki 1 terraformáló gáz, meg egy terraformáló folyadék. Érdemes terraformálás előtt wikizni, hogy ne legyen pofára esés: csak azután látod mik a terraformálás igényei, hogy felépült a terraformáló bázis.

• Fenrir
    A stratégiai nyersanyagok használata hogyan megy? Építettem pár dolgot pár űrállomásmodulon, ezeknek a bónusza hogyan működik? Pl a helyben legyártott hajók kapják csak meg a bónuszt vagy a teljes birodalom vagy csak az aktuális rendszerben lévők?

Mert a birodalom ablakban nem jelennek meg a bónuszok, hol lehet megnézni hogy egyáltalán számolja-e a játék?
  • dunee
    Nekem fociból elég volt a tegnapi belga-magyar, inkább megint a fordításra koncentrálok
  • sata75

pedig már azt hittem kénytelen leszek a fos olasz-spanyol meccset nézni...:)
  • dunee
    Megjelent az 1.2.0 Asimov patch, a fordítást hozzáigazítottam ehhez a patch szinthez. Letöltési link az aláírásomban.
  • PetruZ
    Közben kijött az 1.2 is, most szedte le nekem a Steam.
  • Maala
    Visszatérve az eredeti felvetésre, a stellaris magyarítás honlapon Dunee elég szépen leírta, hogy hogyan lehet "tesztelni a fordítást".

Az már a minimum, hogy ha valaki világborti verziót használ, akkor veszi magának a fáradtságot, és megcsinálja ezt a 6-8 lépést a kipróbáláshoz, nem kéri/követeli, hogy még virágboltihoz is legyen külön telepítő.

Ezt eddig kb. 2 perc volt kideríteni.

A gondot a lefordított fájlok beszerzése jelenti, ebben szerintem itt szívesen segít bárki, aki eredeti verzióval rendelkezik, ahogy már volt is erre példa. (Ahogy az is ki volt már tárgyalva, hogy világbortihoz nem lesz külön magyarítás)

Irgum-burgum büdöswarezolók! :D
  • lammaer
    Na, megbeszéltük és nem mentünk át anyázásba. Büszke vagyok magunkra :)
  • Renegade
    én anno a Dice-ra emlékszem mint sikersztori (bf 42 mod team), most meg ugye, nincsen BF, Dice nélkül. Nem tudom milyen a mai underground mod világ, de biztos nagyon ügyes a legtöbbjük, meg ne felejtsük el, hogy vannak emberek, akik tényleg szeretnek a közösségnek adni, ilyenek pl azok akik néha önkénteskednek, vagy akár a felirat készítők is, ez jól mutat az önéletrajzban, tovább csiszolja a képességüket, és lehet, hülyén hangzik, de ők lesznek ezzel többek :)
  • Tuvok #842
    Tudom, az inkább általánosságban írtam.

Mert a "fizetek" részt anyagi, vagy bármilyen haszonszerzési formára érted. Én viszont ideveszem az elismerést, és az elveket is. A modderek rajongók, akik a pénzüket a játékba, az idejüket pedig a modba ölik bele, számora evidens és elvszerű, hogy mind őt, mind a játék készítőit amihez a modder sokat hozzátesz megtisztelem azzal, hogy nem a warez játékomra csórom el a mod-ját. Így adok esélyt annak, hogy majd a Stellaris 2-höz is készíthet valami hiánypótlót vagy játékélmény-fokozót.
  • Tuvok #841
    Bele akartam menni a kelet-nyugat hovatartozásba meg a "majd felnövünk" dologba, de nem mertem, mert csak vitára adna alapot az is. :D
    De amúgy teljesen egyetértek. Ha visszagondolok, 16-18 éve még eldugtam az 1-2 eredeti játékom dobozát, nehogy valaki piszkáljon, hogy pénzt adtam ki értük. Szerencsére mára nagyon sokat javult a megítélés és a hozzállás, Youtube-ról minden játékot meg lehet ismerni és tanulni, ezért is csökken a demók és a warezkipróbálás létjogosultsága. Régen ilyen nem volt. Manapság a "nem tudok angolul és nem is vagyok hajlandó megtanulni" dolgon kellene csiszolni, pedig ragad az emberre, alapfok könnyű és pont elég is.
  • lammaer
    Szándékosan nem mentem bele abba hogy ki mennyit vásárol vagy kinek a gépén mi van fenn, sem abba nem mentem bele hogy a warez jó vagy rossz.

Én konkrétan ha megnézed egyetlen témában kezdtem el trécselni veled, ez pedig az, hogy ha megveszek egy játékot azzal fizetek a modkészitők munkájáért lásd #805 . Ez tartottam egy hibás kijelentésnek, amely véleményem szerint csak nagyon-nagy elvonatkoztatással közelíthet az igazsághoz.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.06.27. 14:49:50
  • Renegade
    hát a warez az elsősorban hozzáállás kérdése, mi kelet-európaiak vagyunk, így szocializálódtunk, majd szép lassan normalizálódni fog, nem tudom milyen a társaságod, de nálunk szépen mindenki beállt a vásárló sorba (max egy kicsit csalva: virágbolt, ha tetszik neki megveszi előbb, vagy utóbb), viszont a filmeket az én társaságomban szerintem egy ember sem veszi meg, ha össze tud jönni a csapat egy mozira, klassz, ha nem, akkor torrent téka, majd a gyerekeink már mások lesznek, sőt, ha normálisan elterjed a 10-15 eurós havi díj/hó legális tartalmakért, akkor még mi is szerintem. Szóval ez sem szép dolog (lehet takarózni az artijus-sal, de hát, ugye visszaosztás már bűncselekmény).

Kb mint a szelektív hulladék, a mi korosztályunk vagy hajlandó elenni az első gyűjtőpontig, vagy nem, a gyerekeinknek meg már természetes lesz.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.06.27. 14:37:44
  • Tuvok #838
    Szerintem a járulékos jogok és védelem igenis hasznosak, segíti mind a közösség egységét, mind a játék feljesztését.
    A modder megtehetné, hogy akárhová feltölti és linket ad a modjához, de a többségre nem ez a jellemző. A modderek, és a modok maguk is igénylik a közösség pozitív, vagy építő visszajelzését, hogy egyre jobbak legyenek. Aki csak azért modol, hogy warezra is jusson belőle, az mindazt rombolja, amit a fizető rajongók próbálnak építeni.

Egy valamit viszont leszögeznék. Hogy kinek mennyi warez van a gépén magánügy, hogy miért, az is magánügy, viszont ettől még nem illik olyan miatt rinyálni, amire a játék megvásárlása a megoldás.

Magyarázz meg nekem valamit, adok támpontokat.
    Warezol, pedig pénze meg van az eredetire. Játszik a játékkal, de szarnak tartja. Problémázik valami miatt, amire az eredeti megvétele jó megoldás. Miért nem veszi meg ? Vagy miért játszik vele ? Miért ?

És csak csorgatom a nyálam, hogy végre multizhassak valakivel.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.06.27. 14:25:54
  • lammaer
    Hát, sajnos ezt nem fogjuk tudni értelmes konklúzióval lezárni.

Sztem a modderek nem azért teszik fel a workshopra a cuccot mert védelmet, meg jogokat meg szerződést akarnak, hanem azért mert az egy egyszerű módja a játékhoz tartozó modok terjesztésének. A vele járó jogi dolgok a steam találmánya, nem a moddereké.

Arra alapozom ezt, hogy sok játékhoz a modok a steam mellett máshol is hozzáférhetőek. Ugye vehetjük ide az összes nexusos játékot, de pl egyik kedvencem (don't starve) modjai is elérhetőek a steam mellett pl a játék fórumában is.

A lényeg hogy minden játék esetében maga a modder tölti fel a workshop mellett a többi forrásra is a termékét, erre alapozva mondom én azt, hogy a moddereknek nem szokott célja lenni a játék védelme.

Persze mondhatjuk azt hogy a stellaris modder közönsége egy teljesen másfajta beállítottságú csoport az összes többi moddolható játékkal szemben, de vhogy ez nem tűnik számomra megalapozottnak.

Ha lenne a stellarisnak is mondjuk egy nexus oldala, tutibiztos hogy hirtelen a modderek oda is elkezdenék feltenni a cuccaikat - mint ahogy teszik ezt minden más játék esetében is.
  • sata75
    Nemár... eddig értelmesen, kultúráltan vitatkoztatok. Ne rontsátok el....
  • Tuvok #835
    Honnan tudod ?
  • Ainz
    Hagyd a fenébe, mindene eredeti, még a windows is.. életében nem warezolt még egy mp3-at sem.
    Sőt még hazudni se hazudott soha :D
    JK
  • Tuvok #833
    Ja, és azzal, hogy feltöltesz modot Steam-re szerződést kötsz a Valve-val, hogy azt terjeszthesse, a jogokat pedig megosztod a Valve-val, ő azt felülvizsgálhatja, ha kifogásolható, letilthatja, mindemellett a jogi védelme alá is kerül.
  • Tuvok #832
    Ha valaki feltölt egy modot Workshopba, a Steam lehetőségeihez képest próbálja az védeni, hogy biztos eredeti játékkal rendelkező kezébe kerüljön. Ha valaki azt bármilyen nem legális módszerrel onnan leszedi, nyilván hogy warez játékhoz használja, az lopás. Attól, hogy ingyenes, a szerző joga eldönteni hogyan terjeszti, másoknak tilos újramegosztani, és csak a készítő hagyhatja jóvá, hogy - a neve feltüntetése mellett - lehet-e azt szabadon terjeszteni vagy nem. Minden Steam-re feltöltött, hivatalos úton megosztott játékot, kiegészítőt, modot szerzői jog véd.
  • lammaer
    "hogy nem loptam el a modját"

Nincs ilyen hogy ellopsz egy modot - visszatértünk megint ahhoz ahonnan indultunk.
    Ha egyszer ingyen van és a készitő nem kap érte semmit, hogy lehet ellopni? Csak azért mert nem a workshopról szeded le hanem más forrásból?

Most a fallout4 esetén ha nexusról szeded le az is lopás?

"Aztán ott van az, hogy ha egy mod nagyon jól sikerül, a mod maga még be is kerülhet a játékba, hírnevet, pénzt, tesztelői vagy fejlesztői lehetőséget biztosítva a készítőjének."

Ezer modderből max 1 ilyen van sztem. És a hirnév meg a siker független attól hogy KI használja a modot (eredeti vagy tört játék).
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.06.27. 12:50:00
  • Tuvok #830
    Ja nincs, ok.

Nincs elég fantáziád, pedig nagyon sok oka lehet. Kezdve ott amit írtál, magának okoz vele örömet. Az EU3 modkészítői (és egyben rajongók) - mivel nagyon sokan megvették a játékot - valami nagyon szépet kaptak, mégpedig az EU4-et. Nyilván nem ingyen, hanem magát a folytatást egy még sokkal jobb játék formájában. Gondolom ki tudod logikázni. Továbbá van akit az alkotói vágy hajt, és ha már jókodunk, jókodjunk minél több embernek, nem igaz ? A festő se csak a falu népének fest. Ugyanez igaz a hiánypótlásra vagy a játék javítására, mint az overhaul mod-ok. A Star Trek logó vagy az LCARS GUI mod valszeg csak az olyan Star Trek buzikat mozgatja meg mint én, de megtiszteltem azzal a moddert, hogy nem loptam el a modját, hanem az eredetimhez iratkoztam fel rá, valamint a Steam-en elismerésem fejeztem ki a készítőknek. Van akinek ez is sokat számít, kedvet ad a csiszolgatásra. Ha kicsit tovább megyünk, van akit a népszerűség hajt, habár ez kicsit Pistikés, de lássuk be, ilyen is van. Ez inkább a warezos modderekre igaz, aki röhög a markába, hogy milyen fasza csávó, mert főtört játékhó' is működik és húdejó. Nem fasza. Nem a vandálok kedvéért ültetünk fát.
    Aztán ott van az, hogy ha egy mod nagyon jól sikerül, a mod maga még be is kerülhet a játékba, hírnevet, pénzt, tesztelői vagy fejlesztői lehetőséget biztosítva a készítőjének. Lásd EU4.
    Hosszabb távon pedig, ha az illető modja mod is marad, HA elegen veszik meg a játékot, egyszer a jövőben a modja lehet része a Stellaris 2-nek. Aminek viszont feltétele, hogy a kedves rajongók ne lopkodják, hanem megvásárolják szeretett játékukat.
  • lammaer
    Nexusos asszem nincs, van moddb-s...
    Gondolom arra akartál menni hogy a modderek biztos nem töltik fel steamen kivülre a cuccaikat, nehogy a warezosok is megkaphassák... :)
    Sőt továbbmegyek, sztem olyan modderek is vannak akiknek nincs meg az eredeti....

Lényeg ami lényeg, én továbbra is úgy gondolom, a moddereknek semmilyen előnye nem származik abból hogy egy játékot mennyien vesznek meg és aki moddolásra adja a fejét az azért csinálja mert élvezi amit csinál (ebbe beletartozik a jólvégzett munka öröme is). Mivel pénzt biztos nem kap érte, más okot nehezen tudok elképzelni.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.06.27. 12:19:05
  • Tuvok #828
    Senki nem állította, hogy nem szerezhetik meg. Lopásra mindig van egy kiskapu. És még hirdeted is.

Továbbá addig foglalkozik vele, amíg a community elvárja tőle, új patch-ek jönnek, igény van rá, stb. Aztán ha ő nem, majd más folytatja, mert a közösség számít rá. Nem azért dolgozik valaki hetekig egy több felbontásra alkalmas overhaul modon, hogy magát szórakoztassa vele, mert felbontást váltogatni olyan poén. A tudása adott hozzá, a közösségnél pedig igény van rá.

Adnál egy linket a Nexusos Stellaris modokhoz ?
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.06.27. 12:08:58
  • lammaer

Na majd pont a modokat nem szerezheti meg egy warezos :)

Amúgy meg sztem te összekevered az okot az okozattal. A modderek nyilván azért nyúlnak a játékhoz mert nekik X dolog nem tetszik benne. Az hogy közkinccsé teszik az már csak hab a tortán. Nagyon szépen látszik is, hogy egy modder addig maintaineli a modjait amig érdekli a játék, ha már nem akkor kalap kapát, hiába várnák sokan az updatet többnyire nem fog megjönni.

Amúgy mivel a legtöbb játlkhoz a modok steamen kívül is elérhetőek (lásd nexus) tök egyértelmű hogy a modderkommuniti alapvetően nem tesz különbséget virágbolt és origi közt. Miért is tenné, nincs érdekében, max ha moralizálni akar.
  • Negritis
    jaja nekem is :D
    egy sereg normandy :D
  • Ainz
    Van egy amiben már vannak alliance hajók, de amúgy inkább portrék, ikonok stb.. azok annyira nem izgatnak :D Nekem hajók kellenek.
  • Tuvok #824
    Ha a maga szórakoztatására csinálná, nem töltené fel Workshopba. Warezos pedig fel se tud rá iratkozni.
  • Negritis
    modokkal kapcsolatban, nexuson nem néztem csak a stemen lévő dolgokat
    és Asari cuccokat már láttam, de van kb fullos ME mod is? köszi
  • Negritis
    baad moviest szoktam nézni és a kézi kamerás "found footage" filmekre mondják ezt :D

amúgy a marvel féle képregényfilmek blockbusterek, és azokból a jobb kategória
    és egy BB-től nem azt várom hogy váltsa meg a világot, arra ott vannak a birdman, whiplash jellegű filmek
    csak azt hogy arra a 2 órára amíg nézem szórakozzak

na de most már tényleg off vége :D