2461
-
#1061 pedig olyan szép lett volna hogy a frissen elfoglalt bolygókat kiirtom és csak emberek lakják :D -
#1060 Purge csak bizonyos államformáknál és bizonyos policy beállításoknál lehetséges. De ezt a sajátjaid sem fogják igazán kedvelni. -
#1059 Bolygók elfoglalásához assault seregeket kell építeni (bármelyik bolygón az Armies fülön, de célszerűen ott, ahol már elég sokan vannak, mert pop-tól függ, hány sereg slot van a bolygón) és transzporttal leküldeni. Előtte mindenképpen várd meg, amíg a flotta lebombázza a védelmeket nullára. Az se árt, ha megnézed, hány serege maradt védekezni, 1-2 assault szinte biztos nem lesz elég, inkább 8-10 kell majd. -
zlcsi123 #1058 Sziasztok!
Most próbálgatom a játékot, hogy lehet ellenséges bolygót elfoglalni? Szétlőttem a bázisát meg az egész flottáját, de a bolygó felett csak állanak a hajóim nem csinálnak semmi.
Békék hogy lehet kötni, mert a csak valami end rivaliti van de azt sem engedi megnyomni -
Ninju #1057 Páncéltörő fegyverek nagyon hatékonyak ellenük. A Particle/Tachyon Lance csatahajók viszik őket mintha kötelező lenne. Kell még néhány PD fegyver a flottába és nem lesz gond. Működő taktika még, hogy nekik is 30 nap amíg magukhoz térnek ugrás után. Pozicionáld a flottád, hogy még éppen lőtávolban legyen az a pont ahova érkeznek és így kapsz egy hónap vadkacsa vadászatot. :) -
#1056 Köszi.
Amit még eltudok baszni az a politika. Nem igazán látom át. Emberrel vagyok, erre most választottak meg egy csirke fejűt, amit baromira nem akarok. Purge-olni se tudok, mert valami elvan cseszerintve.
-
#1055 Az első szintű épületeket mindig felhúzom előbb (elég, ha már queue-ban van), utána rakom be szektorba. Ha van üres hely, azt általában meghagyom neki, az erőforrásokat mindig beépítem. -
#1054 Már kb. 100 év eltelt, mire én találkoztam velük. Túl erősek, pedig egy 30k-s flottával le tudok verni egy 50k-s flottát, csak éppen jön még kettő belőlük. A "szövetségi rendszert" jól mutatja az első kép #1051-ben, mindenki útál, pedig csak a Hulfir Konföderációval és egy másik birodalommal hadakoztam. -
#1053 szektorokba azokat a bolygókat ahol kolonizáció van mikor teszitek be? mikor kifulloztátok az összes lerakható slotot épületekkel? vagy rögtön bevágjátok és majd építkezik / fejleszt a gép? (én az utóbbit szoktam) -
silverchain #1052 Haha, kifogtad a Scourge-ot (ez már a végjáték fajok egyike). Hát, ha kezdeti flottájukat nem tudod megfogni (le kell verni a királynőt), akkor reszeltek:P Elfoglalják a negyed-fél galaxist, ilyenkor számít, milyen szövetségi rendszert építettél ki az évtizedek során. Különösen rossz bennük, hogy a bolygókat is átformálják.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.08.20. 22:51:07 -
#1051 A kis rohadékok ellen lehet bármit tenni? Hazavágják a mentést :)
-
Palaja #1050 Köszi :) eddig fel sem tűnt, hogy ott van egy gomb :D
Az miért lehet, hogy hipp-hopp mindenki mindenhol rabszolga lett? -
Ninju #1049 Bal-felső sarokban kis galaxis ikon -> az előugró ablak tetején "create new sector" gomb. -
Palaja #1048 Tudom hülye kérdés de , hogyan kell szektort létrehozni? :) Sajnos én itt elakadtam már :D -
#1047 Sok meglepő fordulat van. Most pl., mikor az egyik birodalom ellen háborút nyertem, beleakadtam egy idegen fajba, akik 50 ezres flottákkal szaladgálnak (olyan 5-6-al egyszerre) és a frissen kialakított szektort szétcincálták. Azt nem vágom, hogy miért nem támadták a legyőzött birodalmat? A kapcsolatoknál othernek számítanak. Most egyre jönnek felém és bár technikailag fejlettebb vagyok, lassan be fognak darálni. Mit lehet ezekkel tenni? Kommunikálni azt pl nem :) -
Ninju #1046 Javasolhatsz békét, ha elég pontot összeszedtél. -
#1045 Betámadott egyszerre 2 birodalom, az egyiknek most az összes bolygóját elfoglaltam, de én ugye nem állítottam wargoalokat. A bolygót csak elfoglaltam, de nem az enyém. Ilyenkor mi történik? Még pár bányája van. -
#1044 Oké kivárom. Így utólag okoskodva lehet a purge előtt információ csendet (vagy mit) kellett volna beállítani és akkor elkerülhető lett volna. -
sata75 #1043 Egyszercsak beléjük áll a 100% ideg, akkor veri le őket a sereg. Hidd el nem kell velük foglakozni pár év alatt lerendezik magukat utána csend lesz. -
#1042 A sok purge miatt a saját bolygóimon lázadtak fel, már épületeket rongálnak. Építettem, amit lehetett, megy a propaganda is, max armyt telepítettem és mégis. Tehetetlennek érzem magam :) -
#1041 Max mennyiségű assault armyt tettem azokra a bolygókra, ahol gond van, nem történik semmi, azon kívül, hogy ugyanúgy megy fel a támogatottságuk. -
#1040 Most ki is próbálom. -
silverchain #1039 Köszi az infót, ez nekem is új volt:) -
BladeW #1038 Építeni kell sok army-t a bolygóra, és egy deka befolyáspontot sem szabad költeni. Robbantgatnak, aztán fellázadnak, a hadsereg leveri, és sose hallasz többet a frakciótól. -
#1037 Ezek a szeparatista frakciók kikészítenek. Edictet már beállítottam, építeni nem tudok semmit és nincs az a politikai befolyáspont, ami elég lenne. Elkezdtem purgeolni őket, hátha segít, de emiatt meg otthon boldogtalanok. Deportálni pedig nem tudok. -
#1036 Tárgytalan mert kövi hónapban választás volt, igaz mindenhol az volt kiírva hogy 5 év mulva lesz, de hát kell a meglepetés :) -
silverchain #1035 Hát aki olyan államformával játszik, ahol engedik a népet szabadon választani, az meg is érdemli:P -
#1034 Ja egy jó tanács: öreg embert ne tegyetek meg konzulnak, megvallom őszintén nem gondoltam volna hogy a játék készítők úgy gondolták ha a konzul meghal akkor nem kell azonnali választást kiírni... :D több mint 5 évig konzul nélkül kell játszak, persze visszatöltöm mert ilyen ruandában sincs, ezt hogy képzelték szart se tudnak a világ működéséről. -
#1033 Thx Petruz. -
#1032 Nem, elég random (de szerintem jól van ez így). Javíthatod az esélyeket azzal, ha kifejleszted a plusz research lehetőséget adó tech-et, így nagyobb lesz a merítés.
Food-nál úgy érdemes számolni, hogy minden ember 1 egységet eszik. Ha tehát pl. 20 hely van a bolygón (és nem tervezel robotokkal, sem speciális trait-ekkel), akkor 20 kaját kell megtermelni majd a legvégén helyben (van néhány tech és vezetői trait, ami kihat erre). De mivel a kaja beleszámít a fejlődésbe is, az elején érdemes minél előbb lepakolni az összes farm helyre, mert azok +1-et adnak, amivel gyorsabban termelődnek majd az új pop-ok. Ahol minerals + food van, ott dönteni kell, áttekintve az egészet, mert építéskor az egyik végleg törlődni fog. Azzal is számolni kell, hogy jönnek majd a biofarm tech-ek, amelyek összeadódóan +1-eket adnak majd upgrade után. Ezeket először mindig a kajás forrásokra kell tenni, és később a sima farmokra (de csak akkor, ha nem lesz elég kaja mindenkinek). Ha kiépült a bolygó és sok a plusz kaja, már nincs értelme termelni, a kisebb farmokat át lehet építeni pl. energiatermelésre.
Kolonizálásnál tudtommal a food és minerals összeadódik, a többi elvész.
Energiára a power hub-ok a legjobbak. Oda célszerű letenni, ahol a bolygón egyébként is viszonylag sok energiaforrás van és/vagy van valami anomália, ami még ezt erősíti. Mivel bolygónként csak egy lehet belőle, de fejleszthető, okosan kell dönteni. A hub általában később jön fel, ezért nem érdemes mezőket rá tartogatni, generátort rá és majd átépíted később. Fontos, hogy ha energia + más megosztott mező van valahol, nagyon nem ajánlott az energiát törölni róla (főleg nem, ha beltharian van mellette). Energiával működik minden épület, bázis és hajó, sőt, ha a flották megindulnak, már az is plusz energia, mindegyikre szükség van. Bontsd el az outpost-okat is, ha már körbenőtted azokat.
Az elején legalább 6-8 korvettet kell építeni, ne kezdj kolonizáló hajót rögtön az első alkalommal (a felhasználatlan kolóniahajók 8 energiát esznek). Ez elég az esetlegesen felbukkanó kalózok és kisebb semleges flották ellen, és az ellenfelek sem lesznek annyira aggresszívak. Kell két science és egy constructor is, science-ekkel két irányba elindulni és mindent felfedezni, az építővel meg rögtön a nyersanyagokra menni. A kutatási forrásokat ráérsz később is felépíteni, stabil, legalább +20-30-as termelés kell mindkettőből. Ha kolonizálsz, a bolygón elsődleges a food + energia, aztán a minerals, végül a kutatás. Outpost-okat csak alapos megfontolás után rakj le, olyan helyre, ahová később le is akarsz települni és ez ne legyen túl messze sem az eddigi területektől. Kolóniáknál elsődleges fontosságú az 5 pop elérése és a kolóniahajó átépítése admin központtá (ez elég hamar fel szokott jönni a kutatásoknál). A happiness is fontos, ez ugyanis %-osan limitálja és befolyásolja a mezők termelését. Azt is figyelni kell, hogy a központ melletti 4 mező +1 termelést kap. Fajtól, politikától is függ, de policy-nél én be szoktam kapcsolni a szabad migrációt is.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.08.09. 17:42:22 -
Daermon #1031 Ha sok bolygód lesz, akkor szektorokba rendezheted őket és az AI kezeli őket. Neked meg marad az 5-6 bolygó, amit a limited enged levonás nélkül. -
#1030 Szektorok miért jók? Nem látom át a szektorozást -
#1029 Lehet valahogy befolyásolni, hogy milyen kutatásokat dob fel a gép? Már kellene a 3as reaktor, hogy minden eddig kifejlesztett techet fel tudjak pakolni a korvettekre és már jó ideje megvan a 2es spaceport, de a destroyer tech nem jött még fel. -
#1028 Köszönöm a válaszokat.
Alapjában véve nagyon bejön a játék, talán annyi a bajom, hogy rengeteg időt igényel, nekem ennyi nehezen van és ha folytatom a játékot, akkor az is idő, amíg felveszem a fonalat :)
A legkisebb galaxissal próbálkozok elsőre és még egyszer sem vittem végig, mert vagy hadat üzen egy tőlem jóval erősebb faj és kicsinál vagy olyan energiakredit/politikaipont hiány áll be, hogy nem tudok vele mit kezdeni. A flotta felépítésénél is vannak kétségeim, hogyan kellene kombinálni a dolgokat, milyen fegyvertípusok legyenek (valójában csak korvetteket gyártok evasionre fókuszálva, hogy ne nyúljak nagyon mellé), de igyekszek tanulni minden játékból. Legutóbb azért fejeztem be, mert az egyik bolygón éheztek és energiahiányom is volt és úhy tudtam volna kezelni, ha farmot építek, ami megintcsak energiát használ havonta. No mindegy, időbe telik egy ilyen összetett játékba belejönni.
Még egy kérdés: ha kolonizálok, akkor ahová leteszem a központot, ott ugye kaját termelnek, de a természetes nyersanyag az elveszik? -
silverchain #1027 Egy fenét, purge-ot nekik, és letudod a gondot örökre. Nem kerül politikai pontba sem. -
Zoolesz #1026 Meg kell keresni kik tartoznak ahhoz a frakcióhoz és a boldogság csíkra ha ráállsz akkor kiírja hogy mi ad neki sok negatívumot na ott azokon lehet változtatni (pl: szavazás, rabszolgaság, migráció) agy építesz épületet ami a boldogságot növeli vagy beraksz olyan eddictet. -
#1025 Oké, de hogyan. -
Ninju #1024 Növelni a boldogságukat. -
#1023 Mit lehet tenni a szeparatisták ellen, ha már nincs elég befolyás pontom? -
BladeW #1022 ha ezt nem veszitek meg, akkor nem lesz több ilyen
Nem így kellene kommunikálni ezeket a dolgokat, az egyszer biztos, de csak egy közgazdasági alaptételt fogalmazott meg: kereslet/kínálat. Ha kevesen veszik, tényleg felesleges embereket ráállítani ilyen DLC-k gyártására. Az meg, hogy miért nem veszik (magas ár, vagy kevés tartalom), ebből a szempontból irreleváns.