• LSSAHPAUL
    Sokkal nehezebb, összetettebb. Az mo2-őt imposible fokon minden fajjal semmi csalás nélkül végigtoltam, itt a 1.2 patch óta normálon is megkínlódok :), ráadásul még van a 3 játékvégi event. GC2 most is fent van gépen, el lehetett azzal is bohóckodni ha nincs más :)
    MO2: előny: átlátható, tökéletes gém, hátrány: grafika, hang, a blackhole generátor és az adv.repair system túl OP,
    Stellaris: előny: grafika, hang, hangulat (az eleje nagyon olyan mintha a voyager star trek sorozatba csöppennél), hátrány: túl hosszú játékmenet, magyarosítás nélkül minimum angol alapfokú kéne hogy 'ráérezz' a hangulatára, ha nem érted meg a kis storykat, nem érzed át egy hirtelen jött eventre adott döntésed súllyát (pl csak azt nézed hogy igen: 5% happy - nem: 600 energia, de hogy ezzel kihal pl egy létforma azt nem érzed át, vagy másik példa: földalatti lények bukkannak fel egy általad kolonizált bolygón, és állandóan döntened kell hogy alakuljanak a dolgok, a multkor 2-3 órát álltam amiatt mert nem akartam megsérteni őket azzal hogy nem adok fegyvert nekik, de a tiszti kar persze logikusan azzal érvelt hogy majd ezzel fognak minket megtámadni ha konflikt lesz), persze ha magyarosítás elkészül ez a hátrány kilőve. További hátrány az hogy állandóan fejlesztik, épp rájöttem hogy nyerhetem meg gyorsan a gémet erre az új patch keresztbe tesz, ezt már 2x játszották el velem pedig csak 2 hónapja játszok a gémmel, gondolom ez lesz a végtelenségig :p
    GC2: előny: mo2-től el szemben sokkal szebb, jobb hangefektek, windows kompatibilisebb, stellaris-al szemben sokkal gyorsabb játékmenet, hátrány: nincs hangulata, monoton.