2461
  • zyndar
    Köszi.

Ha egy hajóból kétféle altípust készítek, akkor mi alapján dől el, hogy a korábban legyártott hajókat melyik típusra fejleszti?
  • LSSAHPAUL
    Játék elején kerülni kell a medium, large fegyverzet alkalmazását, kivéve ha rakéta vagy torpedó.
    Időrend szerint szerintem így kéne:
    korvett: rakéta vagy torpedó, evasiont próbálgatni, attack computer .. bár ez sokára lesz kifejlesztve, amőbák és stb energia lényekkel fogsz harcolni, hullani fognak a korvettek rendesen így is úgy is mindegy hogy lesz e pajzs vagy páncél.
    kövi periódus konflikt egy számitógép ellen, még játék eleje, szóval korvett és rombolók, innentől már védekező computer:
    Az AI-k általában rakétás hajókat gyártanak, ezért csinálj pár korvettet amin csak point defense van, itt is mindegy a védelem.
    Támadó fegyverzet még mindig legyen small, amit kikutattál energia vagy kinetik, rakétás lehet 1 db próbaképpen ha látod hogy a rakétákat kilövi becsapódás előtt akkor felejtsd el. Meg egyébként is az első csatára zoomolj rá, nézd meg mivel lő, van e egyáltalán shildje, és utána kell korrigálni.
    Időben előre haladva nagyobb hajóval jön a gép, így érdemes már medium slotokat is 'használni'.
    Ami biztos hogy mindig legyen a flottában pointdefense-es hajó, lehetőleg korvettől már nagyobb, nehogy hamar elpusztuljon, kb az arány 10 hajóból 1 pd.
    Későbbiekben, minnél nagyobb hajót gyártsál, kicsit majd ráérsz akkor ha baj van :)
    Az első rendszer elfoglalása után (17 db földi egység elég, + 1 tábornok), vond ki a földi egységeket biztonságosan, pl anyabolygód, ne hogy elkapja, és hagyjál egy ki helyőrséget, a gép egyenként fogja küldeni a hajóit kb fél évenként. A fő flottával soha nem lehet megállni, menni kell bolygóról bolygóra, ha van űrállomás elpusztítani, ha van sérült hajó (50% hp alatt van) az új flottába betenni és javításra küldeni.
    Kövi bolygót ráérsz akkor foglalni ha gyorsan akarsz nyerni valamiért, a roncsokat kutatni, én 2 db kutatóhajóval kutatom, ez tán több hasznot hoz mint az egész háború :) , én elég jól kiszoktam véreztetni az ellenfelet, ameddig a roncsokból konkrét tech-bonuszt kapok addig mindenképpen ütöm és vigyázok nehogy elérjem a szükséges warscore-t. Na ennyi dióhéjban.
    Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.22. 17:34:06
  • zyndar
    Milyen tanácsokat adnátok egy kezdőnek flotta összeállítás és felfegyverzés terén?
  • PetruZ
    Hasonló akkor volt nálam (kisebb mértékben), ha pl. leesett egy bolygó happiness, ami általában akkor következett be, ha túl hamar nyomtam be szektorba és a fejlődés során a gép elfelejtett farmot építeni, mínuszba ment a food és elkezdtek migrálni, meg lázadozni. Csak szektorból nem "jön ki" a lázadozás, nincsenek frakciók, pedig ott lehet.
  • Maala
    Mondjuk az baj, elég jó forrás bagó mineralért energy creditet venni.
  • tirpitz
    Nem. Nyersanyagokkal nem is szoktam kereskedni soha.
  • Maala
    Nem volt valami csere sem, ami esetleg lejárt?
  • tirpitz
    Nem. És a kiadások változatlanok maradtak, flotta, épületek stb. A bevételek csökkentek le teljesen indokolatlanul és már nem először (de eddig mindig azt hittem, hogy eszetlenül fejlesztettem és nem kerestem a hibát).
  • Maala
    Nem indítottál el egy flottát valahová véletlenül egy bolygóról/kikötőből?
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.22. 15:05:55
  • tirpitz
    Na nekem most lett elegem a játékból. Az összes bosszantó kisebb hibája mellett van pár annyira óriási, ami játszhatatlanná teszi az egészet. Az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy eddig is nagyon gyakran előfordult, hogy egyik pillanatról a másikra +70 energy-ből leesett - 30-ra egyik pillanatról a másikra, de azt hittem eddig, hogy én basztam el valamit. Most ugyanez történt, de direkt figyeltem: semmilyen építkezés (se épület, se flotta) nem volt, nem indítottam háborút és semmi nem történt, ami befolyásolhatta volna a lakosság boldogságát (akkor ugye kevesebbet termelnek). Erre egyik pillanatról a másikra a termelés 447-ről leesett 380-ra, a szektoros bevételek meg 126-ról 60-ra. 20 percig néztem, hogy a mi a szar miatt lehet, de semmi... Elég volt:)
    Utoljára szerkesztette: tirpitz, 2016.07.22. 15:06:44
  • zyndar
    Hadat üzent nekem az egyik frakció, de szavaznom kellett. Ennek mi értelme van? A felugró ablakban semmit nem lehetett mozgatni, igenre szavaztam, de nem történt semmi. Az infósávban ott szerepelt, hogy x nap múlva el lesz utasítva... Aztán megint felugrott a szavazás, mondom igen, semmi sem történik. Nincs szövetségesem, ha ez számít.
  • LSSAHPAUL
    A vazallus rendszer nagyon müxik, simán szét verem a galaxist, van 4 db vazallusom ebből 3 olyan mint én a 4. sokkal erősebb.
    Már flottalimiten vagyok, ha valakit megtámadok ég a pofán hogy én viszem a legkisebb flottát.. és állandóan oda jönnek ahol a fő flottám van.
    Tegnap éjfélig poénból késleltettem a bug hatását: új vazallus esetén a lehető legtovább kell játszani játékvisszatöltés nélkül, nekem most sikerült 3 napot játszak folyamatosan (a gép is ment éjjel nappal, kb 30 órát biztos játszottam), ugyanis játék visszatöltésnél jön elő a bug, amit már fel lehet oldani a lentébb írt módszerrel, csak -50 pont jár a viszonyra, amit minnél később szeretnék 'beváltani'. Csak poénból, mert ez csak egy szám a valóság az hogy szarik a gép a viszonyra, pl az egyik vazalussommal -480 a viszony még is minden háborúban már az első csatánál ott a teljes flottája.
  • Ainz
    Jelenleg a diplomácia, úgy szar ahogy van, de erre sok helyen panaszkodnak is.
    Viszont modokkal jókat lehet funnolni.
    Megvenni még nem éri meg, horror ár miatt.
  • sata75
    Én is akkor adtam fel a szövetséget mikor 60K-s flottával meg 50 bolygóval hadat üzennék egy szomszédnak de a két szövetséges a 2K-s flottákkal beintenek...
    Kiléptem és őt is leigáztam 10 év után. Bénán van megcsinálva ez a rendszer:(
  • LeWyTy
    Ez a szimpla annektálós dominálós lehetőséget én is nagyon hiányolom. Miért nem igázhatom le az ellenséges birodalmat úgy ahogy én akarom. Vagy hogy a kicsi semmirekellő birodalmak úgy viseljednek mintha lenne vármi esélyük.
    Szerintem simán lehetne két külön mérce a birodalmak közti ellenszenvre és a kapcsolatra a tiszta befojás vagy félelem vagy tisztelet alapján.
  • Aljegyző
    Nem tudom, hogy bug vagy direkt van így, de én részemről nem szeretem a szövetséget és a föderáció ötlete sem tetszik, volt már több szövetségem is, de amikor nem voltak hajlandók hadat üzenni annak akinek én akartam akkor felbontottam a szövetséget.
    A szövetség vagy védelmi paktum felbontásánál ha jól emlékszem -50 pontot kapsz a viszonyra ami évente 2-vel csökken, a védelmi paktummal is ugyanígy van emlékeim szerint.
    Vazallus államokat max 20 évig szoktam megtartani, 10 év után beolvasztás ami 10 évig -5 inf pont de utána megkapsz mindent a flottát és az összes bolygót is, de mire leverem a szomszédot akkorára, hogy már vazallust tudok belőle csinálni addigra egyszerűbb simán elfoglalni az összes bolygóját.
  • tirpitz
    Na már pont nem tudom szerkeszteni az előzőt, bocs az újért...
    Azt sem értem, hogy egy szövetségessel miért van defensive pact is egyszerre. Így duplán büntet influence-ben: egyrészt a szövetségért, másrészt a defensive miatt. Ha egy szövetségessel kiveszem a védelmi megállapodást, akkor változik valami, vagy ugyanúgy bevéd ha megtámadnak és ez csak egy bug?
  • tirpitz
    Valaki tudna írni pár mondatot a föderációról, hogy milyen előnye a szövetségekhez képest? Olvastam róla, de szerintem azok még a régebbi updatekről szólnak, mert ha elfogadom a föderációs felkérést, akkor csak annyi változást látok, hogy a flotta helyem durván lecsökken, amiért meg ugye büntetés jár. Se közös flottát nem látok, se föderációs vezetőt, se semmit.
    A másik kérdésem: az influencem már -0.53 havonta. Az a legnagyobb gond, hogy az egyik szövetségesem folyamatosan vazallus államokat csinál, akikkel automatikusan védelmi megállapodás áll be, és ez viszi az influencet, mint a szar. Plusz ugye a szövetség (vagy a föderáció) is rengeteget visz. Ha meg felbontom velük, akkor nem tudom milyen hatása lesz a háborúskodásra a jövőben. Hogy a fenébe tudnám megemelni jobban az influencet? Rohadt zavaró, hogy ennyire keveset ad.
  • LSSAHPAUL
    Persze hogy kurva jó dolog, csak annyi bibi van hogy -1/hó inf.pont :D
    Most van 3 vazallusom, de folyamatban van még 2 50 éven belül, (ezek területre kb akkorák mint én vagyok), és igencsak minuszba menne az inf ha ezt 'megengedném', smivel bug-ról van szó még csak nem is csalok.
  • pocoksari
    Az miért baj? Nekem is def pact van a vazallokkal, vagy nem erröl van szo?
  • LSSAHPAUL
    Ettől nem találtam jobb megoldást:
    a stellaris könyvtárában (program files) menjetek a \common\diplomatic_actions - könyvtárba
    másoljátok át két helyre a 00_actions.txt (azért 2 helyre mert egyik lesz a biztonsági mentés, a másik meg azért kell mert a programfiles könyvtárban a windows nem enged szerkeszteni.
    Nyissátok meg szerkesztésre az egyik átmásolt 00_actions.txt-t (notepad, totalcommander F4)
    Keressetek rá az alábbi szavakra: "action_break_defensive_pact"
    Írjátok be az alábbi sort bárhova a két kapcsos zárójel közé, ahogy a többi paraméter megadás is van:
    requires_recipient_independence = no
    Mentés. Másol be a helyére (felülírás)
    Ezzel még mindig elvesztettem 20 évet, a lényeg hogy addig kell visszatölteni ahol béke van, és akkor fel lehet bontani a paktumot, úgy nézem véglegesen, gyorsan teszteltem pár hónapig, nem jött vissza.. ez van, jobbat nem tudok.
  • LSSAHPAUL
    Mert nem gondoltam hogy rámtámadnak, eddig mindig én indítottam háborút...
    Épp azon "dolgozom" hogy ne veszítsem el megint kb 50 év "munkáját" a védelmi paktumot most vettem észre, és nagyon sokáig kell visszatöltsem, visszatöltöttem ahol még nincs de újra visszajött a bug.. most a program file-okat modosítom ha megtaláltam a megoldást írok.
  • Maala
    Miért nem bontottad fel a flottádat, és javítod egyszerre több űrállomáson a flottát, darabokban? Gyorsabb, csak persze melósabb.
  • LSSAHPAUL
    Találtam még egy bugot, véletlenszerüen bármelyik játékmentés betöltésnél, szintén véletlenszerüen valamelyik vazallussal automatikus védelmi paktum köttetik, ami végtelenségig tart, és sehol semmilyen körülmények között nem lehet felbontani. (persze ha belenyulunk a játék file-aiba ott biztos meglehet oldani). Én úgy oldottam meg hogy visszatöltöttem oda ahol még nem volt és állandóan figyelni kell mikor lesz újra, nagyon sűrűre kell állítani az automentést. A vicc az hogy töltés után aktiválódik a bug, de olvastam olyan játékost akinek ironman alatt jött elő.. na ő beszopta rendesen.
  • LSSAHPAUL
    Nem győzöm hangsújozni hogy az ai nagyon jól meg van írva.. 2 háborúm volt egymás után, a 2.-at épphogy megnyertem, 1 év se telt el és 2 szomszédom is rámtámadt, pedig 10x olyan erős vagyok népesség, flotta limit, rendszer-ben, csak épp a flottám 10%-on van a limithez képest, és még csak 96%-on volt a javítás (az előző háborúban az összes megmaradt hajóm kb 20% hp-én élte túl) amikor jött a hadüzenet, és bizony nagy baj van, az utolsó űrálomásomat védjük (3 szövetséges folyamatosan hozza darabonként a hajókat, ezt az utolsó csatát már vagy 10x visszatöltöttem, mert egyszerüen nem tudom feltartani hogy odaérjen az űrálomáshoz, tele vagyok nyersivel de ez az őrült semmire se ment csak az űrálomásokat lebontotta és már csak itt gyártom a hajókat, ha ez elesik game over... de miért nem vette el a bolygókat, vagy bánya űrálomásokat, úgy játszik mint egy ember.
    Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.19. 10:14:44
  • BladeW
    Két AI közötti bugot megoldja, az biztos. Kénytelen voltam most leszedni, mert az én háborúm is beállt tőle. Helyre is állt, egyből békét kötöttek.
  • LSSAHPAUL
    Köszike, így már vége lett!!!
    Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.16. 20:36:38
  • Etelkozi Vata
    Ne várd az üzenetüket, hanem a tárgyalás menüben kényszerítsd ki.

(Bár ha az 1.2.2 fixben jól olvasom, épp ezt a bugot javítják.)
    Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.07.16. 19:32:16
  • BladeW
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/beta-hotfix-1-2-2-released.957660/

Csak óvatosan, van akinek a patch után el sem indul a játék. Beta is beta.
  • LSSAHPAUL
    Na jó, aki még nem vette meg a játékot még ráér, akkora buggal találkoztam :( azt se tudom mit csináljak töltsek vissza 50 évet?
    Szal egyik faj vazalussá tételéért 100 VP-ot kért a program, oké örültem neki, szal hadüzenet, pillanatok alatt elérem 100-at, semmi, nem jön az üzenet hogy vége a harcnak, hát jólvan minden bolygóját legyőztem minden szar űrálomást elpusztítottam, nem maradt neki semmilye se.. de az üzi a háború végéről csak nem akar jönni és már 50 éve tart a háború..
  • imp99
    Hogy lehet az, hogy a legkönnyebb fokozatos is a legtöbb nép sokkal gyorsabban fejlődik techben, mint én? :/
    Pedig építek research labokat és elég magasak a kutatási pontjaim.
  • zyndar
    Azt hiszem az a baj, hogy fegyverszünet van köztük és egy szövetségesem között még vagy 10 évig. Ez így rendben is lenne, de hogy ő támadhat, azt nem értem.
  • zyndar
    Nem kalózok, önálló birodalom. Felhúztam egy új spaceportot, azonnal leszedték, de én nem tudok visszatámadni. Nem értem. Ebben a háborúban nincsenek benne.

A wargoaloknál néha zöldre váltott egy-egy frakció, akkor gondolom azt jelenti, hogy elfogadják és mindnek zöldnek kell lennie.
  • Maala
    1) Véletlenül nem kalózok voltak? Ha nem, akkor nem ebben a háborúban volt?
    2) összesen 100 wargoal pontnyi "célt" húzhatsz át balról a jobb oldali sávba, magadnak és a szövetségeseidnek elosztva. El kell nekik is fogadniuk a feltételeket, erőtől függően, tehát valami nekik is csurranjon cseppenjen.
  • zyndar
    Helló,

Most kezdtem a játékot és lenne 2 talán noob kérdésem:

- Megjelent a fő rendszeremben egy tőlem sokkal erősebb flotta, leverte a spaceportot és az összes hajómat és elhúzott. Újraépítettem a flottát egy másik rendszerben, de nem tudom megtámadni, mert le vannak zárva a határok. Ez most akkor hogyan van? Miért nem tudok visszaütni és ő miért tudott megtámadni?

- Háború robbant ki egy másik faj ellen és meg kell határozni a célokat (ez az első ilyen esemény). 4en vagyunk érdekeltek, mindenféle célok a bal oldalon, de akárhogy variálom, a véglegesítő gomb szürke. Ez hogyan működik?

Köszi.
  • pocoksari
    max. nehézségen? mert akkor célszerűbb abbahagyni :)
    én is ezt most befejezem és már abba is hagytam a játékot....
  • pocoksari
    én meg most megint felhúztam magam
    az ellenség területén van egy naprendszer, ahol nekem van egy bolygóm meg a vazallomnak is egy (másnak nincs)...erre azt a nyomi bolgyót nem tudom átadni neki, nem hozza fel a lista
    ugyanez volt korábban, akkor nekem meg az ellenségnek volt bolygója az adott rendszerben, de azt sem engedte

most van egy bolgyóm ami nem kell és átadni sem tudom, azért ez desz@r kategória nálam
  • Zoolesz
    Alap játékban simán megvertem ott nem volt gond azért használom ezt a modot.
  • Zoolesz
    azt már egész korán elkezdi bedobálni és a végén már csak olyanokat ad. Úgy könnyű felismerni hogy valamit növel x%-al pl.: az energia fegyverek sebzését, vagy a vezető élettartalmát 5 évvel.
  • tirpitz
    Mik azok az újra kutatható techek? Mondtam, hogy noob vagyok:)