Stellaris

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki tudna írni pár mondatot a föderációról, hogy milyen előnye a szövetségekhez képest? Olvastam róla, de szerintem azok még a régebbi updatekről szólnak, mert ha elfogadom a föderációs felkérést, akkor csak annyi változást látok, hogy a flotta helyem durván lecsökken, amiért meg ugye büntetés jár. Se közös flottát nem látok, se föderációs vezetőt, se semmit.
A másik kérdésem: az influencem már -0.53 havonta. Az a legnagyobb gond, hogy az egyik szövetségesem folyamatosan vazallus államokat csinál, akikkel automatikusan védelmi megállapodás áll be, és ez viszi az influencet, mint a szar. Plusz ugye a szövetség (vagy a föderáció) is rengeteget visz. Ha meg felbontom velük, akkor nem tudom milyen hatása lesz a háborúskodásra a jövőben. Hogy a fenébe tudnám megemelni jobban az influencet? Rohadt zavaró, hogy ennyire keveset ad.

LSSAHPAUL
Persze hogy kurva jó dolog, csak annyi bibi van hogy -1/hó inf.pont 😄
Most van 3 vazallusom, de folyamatban van még 2 50 éven belül, (ezek területre kb akkorák mint én vagyok), és igencsak minuszba menne az inf ha ezt 'megengedném', smivel bug-ról van szó még csak nem is csalok.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Az miért baj? Nekem is def pact van a vazallokkal, vagy nem erröl van szo?

LSSAHPAUL
Ettől nem találtam jobb megoldást:
a stellaris könyvtárában (program files) menjetek a \common\diplomatic_actions - könyvtárba
másoljátok át két helyre a 00_actions.txt (azért 2 helyre mert egyik lesz a biztonsági mentés, a másik meg azért kell mert a programfiles könyvtárban a windows nem enged szerkeszteni.
Nyissátok meg szerkesztésre az egyik átmásolt 00_actions.txt-t (notepad, totalcommander F4)
Keressetek rá az alábbi szavakra: "action_break_defensive_pact"
Írjátok be az alábbi sort bárhova a két kapcsos zárójel közé, ahogy a többi paraméter megadás is van:
requires_recipient_independence = no
Mentés. Másol be a helyére (felülírás)
Ezzel még mindig elvesztettem 20 évet, a lényeg hogy addig kell visszatölteni ahol béke van, és akkor fel lehet bontani a paktumot, úgy nézem véglegesen, gyorsan teszteltem pár hónapig, nem jött vissza.. ez van, jobbat nem tudok.

LSSAHPAUL
Mert nem gondoltam hogy rámtámadnak, eddig mindig én indítottam háborút...
Épp azon "dolgozom" hogy ne veszítsem el megint kb 50 év "munkáját" a védelmi paktumot most vettem észre, és nagyon sokáig kell visszatöltsem, visszatöltöttem ahol még nincs de újra visszajött a bug.. most a program file-okat modosítom ha megtaláltam a megoldást írok.

Maala
Miért nem bontottad fel a flottádat, és javítod egyszerre több űrállomáson a flottát, darabokban? Gyorsabb, csak persze melósabb.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

LSSAHPAUL
Találtam még egy bugot, véletlenszerüen bármelyik játékmentés betöltésnél, szintén véletlenszerüen valamelyik vazallussal automatikus védelmi paktum köttetik, ami végtelenségig tart, és sehol semmilyen körülmények között nem lehet felbontani. (persze ha belenyulunk a játék file-aiba ott biztos meglehet oldani). Én úgy oldottam meg hogy visszatöltöttem oda ahol még nem volt és állandóan figyelni kell mikor lesz újra, nagyon sűrűre kell állítani az automentést. A vicc az hogy töltés után aktiválódik a bug, de olvastam olyan játékost akinek ironman alatt jött elő.. na ő beszopta rendesen.

LSSAHPAUL
Nem győzöm hangsújozni hogy az ai nagyon jól meg van írva.. 2 háborúm volt egymás után, a 2.-at épphogy megnyertem, 1 év se telt el és 2 szomszédom is rámtámadt, pedig 10x olyan erős vagyok népesség, flotta limit, rendszer-ben, csak épp a flottám 10%-on van a limithez képest, és még csak 96%-on volt a javítás (az előző háborúban az összes megmaradt hajóm kb 20% hp-én élte túl) amikor jött a hadüzenet, és bizony nagy baj van, az utolsó űrálomásomat védjük (3 szövetséges folyamatosan hozza darabonként a hajókat, ezt az utolsó csatát már vagy 10x visszatöltöttem, mert egyszerüen nem tudom feltartani hogy odaérjen az űrálomáshoz, tele vagyok nyersivel de ez az őrült semmire se ment csak az űrálomásokat lebontotta és már csak itt gyártom a hajókat, ha ez elesik game over... de miért nem vette el a bolygókat, vagy bánya űrálomásokat, úgy játszik mint egy ember.
Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.19. 10:14:44

Két AI közötti bugot megoldja, az biztos. Kénytelen voltam most leszedni, mert az én háborúm is beállt tőle. Helyre is állt, egyből békét kötöttek.
LSSAHPAUL
Köszike, így már vége lett!!!
Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.16. 20:36:38

Ne várd az üzenetüket, hanem a tárgyalás menüben kényszerítsd ki.

(Bár ha az 1.2.2 fixben jól olvasom, épp ezt a bugot javítják.)
Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.07.16. 19:32:16

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/beta-hotfix-1-2-2-released.957660/

Csak óvatosan, van akinek a patch után el sem indul a játék. Beta is beta.
LSSAHPAUL
Na jó, aki még nem vette meg a játékot még ráér, akkora buggal találkoztam 😞 azt se tudom mit csináljak töltsek vissza 50 évet?
Szal egyik faj vazalussá tételéért 100 VP-ot kért a program, oké örültem neki, szal hadüzenet, pillanatok alatt elérem 100-at, semmi, nem jön az üzenet hogy vége a harcnak, hát jólvan minden bolygóját legyőztem minden szar űrálomást elpusztítottam, nem maradt neki semmilye se.. de az üzi a háború végéről csak nem akar jönni és már 50 éve tart a háború..

Hogy lehet az, hogy a legkönnyebb fokozatos is a legtöbb nép sokkal gyorsabban fejlődik techben, mint én? :/
Pedig építek research labokat és elég magasak a kutatási pontjaim.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

zyndar
Azt hiszem az a baj, hogy fegyverszünet van köztük és egy szövetségesem között még vagy 10 évig. Ez így rendben is lenne, de hogy ő támadhat, azt nem értem.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Nem kalózok, önálló birodalom. Felhúztam egy új spaceportot, azonnal leszedték, de én nem tudok visszatámadni. Nem értem. Ebben a háborúban nincsenek benne.

A wargoaloknál néha zöldre váltott egy-egy frakció, akkor gondolom azt jelenti, hogy elfogadják és mindnek zöldnek kell lennie.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Maala
1) Véletlenül nem kalózok voltak? Ha nem, akkor nem ebben a háborúban volt?
2) összesen 100 wargoal pontnyi "célt" húzhatsz át balról a jobb oldali sávba, magadnak és a szövetségeseidnek elosztva. El kell nekik is fogadniuk a feltételeket, erőtől függően, tehát valami nekik is csurranjon cseppenjen.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

zyndar
Helló,

Most kezdtem a játékot és lenne 2 talán noob kérdésem:

- Megjelent a fő rendszeremben egy tőlem sokkal erősebb flotta, leverte a spaceportot és az összes hajómat és elhúzott. Újraépítettem a flottát egy másik rendszerben, de nem tudom megtámadni, mert le vannak zárva a határok. Ez most akkor hogyan van? Miért nem tudok visszaütni és ő miért tudott megtámadni?

- Háború robbant ki egy másik faj ellen és meg kell határozni a célokat (ez az első ilyen esemény). 4en vagyunk érdekeltek, mindenféle célok a bal oldalon, de akárhogy variálom, a véglegesítő gomb szürke. Ez hogyan működik?

Köszi.

max. nehézségen? mert akkor célszerűbb abbahagyni 😊
én is ezt most befejezem és már abba is hagytam a játékot....

én meg most megint felhúztam magam
az ellenség területén van egy naprendszer, ahol nekem van egy bolygóm meg a vazallomnak is egy (másnak nincs)...erre azt a nyomi bolgyót nem tudom átadni neki, nem hozza fel a lista
ugyanez volt korábban, akkor nekem meg az ellenségnek volt bolygója az adott rendszerben, de azt sem engedte

most van egy bolgyóm ami nem kell és átadni sem tudom, azért ez desz@r kategória nálam

Alap játékban simán megvertem ott nem volt gond azért használom ezt a modot.

Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!

azt már egész korán elkezdi bedobálni és a végén már csak olyanokat ad. Úgy könnyű felismerni hogy valamit növel x%-al pl.: az energia fegyverek sebzését, vagy a vezető élettartalmát 5 évvel.

Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!

Mik azok az újra kutatható techek? Mondtam, hogy noob vagyok😊

Ja, ha nem is ugyanarrol beszélünk,ugy nehéz...:-)

Sajna nekem van mod-om ami megváltoztatja a fegyverek stat-ját így nem épp a legjobb a tachyon lance mert nekik erős pajzsuk van és az meg -40%-ot sebez azon, de még nem adom fel nekifutok megint másik fegyverekkel. Az volt a baj hogy 250/1500 flotta kapacitásnál megálltam nem éreztem hogy több kellene pedig kellett volna 😄 Az újra kutatható tech-ek jók csak még nem nagyon értem el oda hogy csak olyat húzzak, na meg ahhoz új flottát kell gyártani mert azon az upgrade nem segít.

Az oké, de te az ujra kutathato techekkel agyon kellene higy verd öket, mert neki olyanja elvileg nincs (azt hogy késöbb lehet-e neki nem tzdom, de az elején sehol sem irja, hogy lenne neki),tehát nagyobb tüzeröd, tüzsebességed van erösebb hajókkal mindezt a nagyobb lötávval...vért kellene köpniük hogy megverjenek.

Ha jól láttam, akkor a p. swarm hajói is fullra vannak fejlesztve.

Megnéztem ezeket is, középtávu fegyverrel jönnek ezek is elvileg, hogy a francba tudnak ezek nyerni ha neked large energia fegyvereid vannak? Ráadásul ugye te kutatof a plussz sebzést és gyorsabb lövést, erösebb hull can meg shield, furi ez igy nekem. De majd kiváncsi leszek ha végre látok egy ilyet én is...

A fallenekkel meg nem értem mi a bajotok, nem kell öket leverni...valaki kikutatja a veszélyes techet, azzal a fallen elkergetüzik, leamortizálják egymást te pedig szépen lecsapkodod öket. Én pl. a fallent nem bántottam, de a fö ellenfelemet leamortizálta akihez én szépen bevonultam :-) A fallenek érdemes kihasználni...aztán ha elfogy a flottájuk (ezt ugye látod is) akkor szépen elhozod a bolygóikat.

Uhh, nem gyenge... mondjuk lehet csak nekem furcsa, de azért különös, hogy beleteszel egy játékba sok órát, aztán betesz valami megoldhatatlan dolgot a végén. Nem mondom, hogy jót tesz a játékélménynek.

Fenrir
Az Űr ami összeköt mindig ott van 😊

A halál csupán a kezdet...

midgame crisis: a pop-ok elkezdték felvenni a keresztséget 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Fenrir
Jó lenne, ha lennének orbitális erdők és bárkafák, olyanok mint a Hyperion című könyvben 😊

A halál csupán a kezdet...

Hehe itt sírunk 1 idegen ellen akkor mi lenne ha így nézne ki a térkép. Unbidden, Aberrant, Vehement, and Scourge. RIP.

Meg kell próbálni bár a Fallen sem olyan könnyű mint régen, akkor elég volt olyan 80k flotta neki a legjobb fegyverekkel. Én tegnap kaptam egy pofont megjött a Extradimensional Invaders úgy néz ki hogy 5*100k ezek a támadó seregek és 295k a védekező és mivel még nem nagy a területük ezt egyszerre kellett volna leverni. nekem volt 165k meg gyorsan gyártottam még 210k de meg sem kottyant neki szóval most 40 évet vissza és megpróbálok nagyobb sereget kiállítani és jobban felfegyverezni hátha összejön ha nem akkor lehet hogy a heti játéknak annyi asszem.

LSSAHPAUL
Bakker, találkoztatok már élő fém-el? Vissza kellett töltsem a játékot mert engedtem a migrációt 2 fajjal.. visszatöltés után a fő naprendszerem közelében megszületett egy új naprendszer! Úgy vettem észre hogy a program visított hogy egy szektorban lévő rendszer nem tud kapcsolódni.. hát igen mert ez a naprendszer beékelődött. Nézem mi van benne hát egy gyűrűrendszer, jött pár küldetés,majd a végén 5db 5-öt adó kutató állomást lehetett építeni a gyűrű köré egyenletesen elosztva, nagyon érdekes!!!!!

Nem tudom van e így értelme folytatni, mert lehet hiába verem le a fallent és a maradék 1-et, nem lesz vége. Meglátom majd.

Passz ilyen még sose volt de Fallen nem foglal bolygókat szóval olyan nem lehet, hogy egyszer csak megvan neki a 40%-ék

Nos, ez érdekes... elvileg jön a Prethoryn Swarm, gyakorlatilag eltelt azóta egy csomó idő és nem jelentek meg. Fegyverkeztem, foglaltam bolygókat, erre kiírta, hogy a fallen empire győzött (?), mert a bolygók 40%-a az övé. Elég érdekes lenne, mert nekem van 50 fölött, a másik nagy birodalomnak is rengeteg, a fallennek meg legfeljebb csak pár. Ez bug?

Na de 10 év alatt elfoglalja az egész pályát (legkisebb pályán toltam) 😊

Tachyon lance akkor elérhető, ha kimaxoltam a lézereket, vagy az egy különálló dolog és szerencsétlen voltam, hogy eddig nem dobta fel? Köszi amúgy a segítséget, torpedókat lecserélem red shard thrower, vagy x-ray lézerre, aztán meglátom.
Ne haragudj, de még egy utolsó kérdés: ezek a nyomorultak folyamatosan jönnek valami kapun, vagy érkezett x mennyiség és a bolygófoglalással-építkezéssel bővíti a flottáját?

Arra kell nagyon figyelni most hogy a pénz(energia) ne fogyjon el mert a flottád ereje rögtön a felére esik vissza. Ja és a tervező az mindig úgy rakja össze az elemeket a hajóra hogy a legnagyobb sebzés jöjjön ki számszakilag, de az sose volt nyerő, mert sokkal jobb ha messzire lő és ott is inkább az energia fegyver, mert mire a torpedó odaér a fele flottád halott.

Ha van 5db gyártohelyed, akkor 5db bs lejön évente, azaz 50db 10év alatt, azt kiegészitve az az alap flottáddal ha jol értettem ezek nem verik meg.

Az energiafegyokra meg rá kell feküdni, de ez szerintem evidens, én mást nem is fejlesztek csak ha nem dob fel mást.

Közben én is utána olvastam, köszi. Sima ügy ez ha van bs meg energia fegyo (az meg eddig is kellett), attol féltem, hogy nekik is van :-)

Nem feltétlen, ha újratöltöd akkor nem biztos hogy bejön vagy lehet nem ide. Meg olvastam egy srác is kapott ilyen ajándék csomagot na neki 100 évbe telt mire szépen kitakarította őket. lehet próbálkozni akár úgy is hogy 1 kisebb flottáját megölöd vagy te meghalsz és azt le scanneled és akkor meglesznek a fegyverzetei ki tudod őket fejleszteni. Ahogy írtam korábban is azért gáz az alap játék, mert elég battleship-et elérni meg tacyon lance-t és onnantól kezdve senki nem ver meg normal-on szóval csak erre felé kell fejleszteni

Tehát ha egy db. 60k-s flottám van (4-es shield), akkor esélytelen és elbasztam x órát erre a pályára? Nincs Tachyon Lance-om. Red Shard Thrower, Devastator Torpedo, Fighter Wing a három fegyver, amivel felszereltem a hajókat, de nem úgy néz ki, hogy ezek annyira sokat érnének. Most utánaolvastam, hogy lézer, lance, vagy plasma lenne ellenük jó, de ezeket nyilván nem fejlesztettem eddig (lézerből van talán x-ray).
Ennyi volt, kuka ez a pálya?

Minden felé hajótípust hoznak ők is az tuti, a fegyverzet típusok ezek lehetnek ha jól tudom:
Energy Torpedo
ED Matter Disintegrator
Tiyanki Energy Syphon
Swarm Missile
Swarm Strike
Swarmer Missile
Alap játéknál a Extradimensional Invaders ellen olyan két 70k-s Battleship flotta (jelenleg Tachyon Lance és 5-ös pajzs) elég volt, hogy odaugorjak a kapuhoz és azt szétverjem meg ami kijött közben, de sokkal korábban jött és mire ide eljutottam addigra a negyed galaxis-t elfoglalta utána már nem nagyon terjeszkedett. Prethoryn Swarm az is kb ennyit tud, de ott a legelején meg kell fogni őket, mert ők a befoglalt rendszereket lakhatatlanná teszik.

Ezek milyen fegyverrel/hajoval jönnek?

Köszi! Ezek szerint Prethoryn Swarm-om van. A flotta méret biztos nem aktuálisak, mert én 50k alattit nem láttam, 96k-t viszont többet is. Muszáj egy régebbi mentést behoznom, mert esélyem sincs.

Az attól függ hogy milyen idegen érkezett, mert az egyiknél a központi portált kell leverni a másiknál pedig a királynő flottáját kell elpusztítani, bár utána is maradnak még egységek de legalább nincs utánpótlásuk. Itt olvashatsz többet róla. Bár az ott levő flotta méretek nem biztos hogy aktuálisak.

Elég kezdő vagyok, szóval bocs a kérdésért.
Talán 3. próbálkozásom volt a mostani játék, legkisebb pálya, minden rendben ment simán: egy birodalmat beolvasztottam, másikat épp legyőztem háborúban (2 bolygója maradt meg talán), mikor megjelent egy hódító faj. Olvastam már erről, számítottam rá, de az ereje kicsit ledöbbentett. Egymás után gyilkolom szét az 50k-s flottáit, de nem győzöm már a hajókat építeni, hogy pótoljam a kihullottakat. A maradék két birodalom persze baszik segíteni, nincs nagy összeborulás (pedig azt olvastam ilyenkor szövetséget akarnak kötni).
Szóval a kérdés... van valami bevált stratégia, hogy ilyenkor mit lehet csinálni?