Stellaris
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik kérdésem: az influencem már -0.53 havonta. Az a legnagyobb gond, hogy az egyik szövetségesem folyamatosan vazallus államokat csinál, akikkel automatikusan védelmi megállapodás áll be, és ez viszi az influencet, mint a szar. Plusz ugye a szövetség (vagy a föderáció) is rengeteget visz. Ha meg felbontom velük, akkor nem tudom milyen hatása lesz a háborúskodásra a jövőben. Hogy a fenébe tudnám megemelni jobban az influencet? Rohadt zavaró, hogy ennyire keveset ad.
Most van 3 vazallusom, de folyamatban van még 2 50 éven belül, (ezek területre kb akkorák mint én vagyok), és igencsak minuszba menne az inf ha ezt 'megengedném', smivel bug-ról van szó még csak nem is csalok.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
a stellaris könyvtárában (program files) menjetek a \common\diplomatic_actions - könyvtárba
másoljátok át két helyre a 00_actions.txt (azért 2 helyre mert egyik lesz a biztonsági mentés, a másik meg azért kell mert a programfiles könyvtárban a windows nem enged szerkeszteni.
Nyissátok meg szerkesztésre az egyik átmásolt 00_actions.txt-t (notepad, totalcommander F4)
Keressetek rá az alábbi szavakra: "action_break_defensive_pact"
Írjátok be az alábbi sort bárhova a két kapcsos zárójel közé, ahogy a többi paraméter megadás is van:
requires_recipient_independence = no
Mentés. Másol be a helyére (felülírás)
Ezzel még mindig elvesztettem 20 évet, a lényeg hogy addig kell visszatölteni ahol béke van, és akkor fel lehet bontani a paktumot, úgy nézem véglegesen, gyorsan teszteltem pár hónapig, nem jött vissza.. ez van, jobbat nem tudok.
Épp azon "dolgozom" hogy ne veszítsem el megint kb 50 év "munkáját" a védelmi paktumot most vettem észre, és nagyon sokáig kell visszatöltsem, visszatöltöttem ahol még nincs de újra visszajött a bug.. most a program file-okat modosítom ha megtaláltam a megoldást írok.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.19. 10:14:44
Utoljára szerkesztette: LSSAHPAUL, 2016.07.16. 20:36:38
(Bár ha az 1.2.2 fixben jól olvasom, épp ezt a bugot javítják.)
Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.07.16. 19:32:16
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Csak óvatosan, van akinek a patch után el sem indul a játék. Beta is beta.
Szal egyik faj vazalussá tételéért 100 VP-ot kért a program, oké örültem neki, szal hadüzenet, pillanatok alatt elérem 100-at, semmi, nem jön az üzenet hogy vége a harcnak, hát jólvan minden bolygóját legyőztem minden szar űrálomást elpusztítottam, nem maradt neki semmilye se.. de az üzi a háború végéről csak nem akar jönni és már 50 éve tart a háború..
Pedig építek research labokat és elég magasak a kutatási pontjaim.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A wargoaloknál néha zöldre váltott egy-egy frakció, akkor gondolom azt jelenti, hogy elfogadják és mindnek zöldnek kell lennie.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
2) összesen 100 wargoal pontnyi "célt" húzhatsz át balról a jobb oldali sávba, magadnak és a szövetségeseidnek elosztva. El kell nekik is fogadniuk a feltételeket, erőtől függően, tehát valami nekik is csurranjon cseppenjen.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Most kezdtem a játékot és lenne 2 talán noob kérdésem:
- Megjelent a fő rendszeremben egy tőlem sokkal erősebb flotta, leverte a spaceportot és az összes hajómat és elhúzott. Újraépítettem a flottát egy másik rendszerben, de nem tudom megtámadni, mert le vannak zárva a határok. Ez most akkor hogyan van? Miért nem tudok visszaütni és ő miért tudott megtámadni?
- Háború robbant ki egy másik faj ellen és meg kell határozni a célokat (ez az első ilyen esemény). 4en vagyunk érdekeltek, mindenféle célok a bal oldalon, de akárhogy variálom, a véglegesítő gomb szürke. Ez hogyan működik?
Köszi.
én is ezt most befejezem és már abba is hagytam a játékot....
az ellenség területén van egy naprendszer, ahol nekem van egy bolygóm meg a vazallomnak is egy (másnak nincs)...erre azt a nyomi bolgyót nem tudom átadni neki, nem hozza fel a lista
ugyanez volt korábban, akkor nekem meg az ellenségnek volt bolygója az adott rendszerben, de azt sem engedte
most van egy bolgyóm ami nem kell és átadni sem tudom, azért ez desz@r kategória nálam
Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!
Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!
A fallenekkel meg nem értem mi a bajotok, nem kell öket leverni...valaki kikutatja a veszélyes techet, azzal a fallen elkergetüzik, leamortizálják egymást te pedig szépen lecsapkodod öket. Én pl. a fallent nem bántottam, de a fö ellenfelemet leamortizálta akihez én szépen bevonultam :-) A fallenek érdemes kihasználni...aztán ha elfogy a flottájuk (ezt ugye látod is) akkor szépen elhozod a bolygóikat.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A halál csupán a kezdet...

Ne haragudj, de még egy utolsó kérdés: ezek a nyomorultak folyamatosan jönnek valami kapun, vagy érkezett x mennyiség és a bolygófoglalással-építkezéssel bővíti a flottáját?
Az energiafegyokra meg rá kell feküdni, de ez szerintem evidens, én mást nem is fejlesztek csak ha nem dob fel mást.
Ennyi volt, kuka ez a pálya?
Energy Torpedo
ED Matter Disintegrator
Tiyanki Energy Syphon
Swarm Missile
Swarm Strike
Swarmer Missile
Alap játéknál a Extradimensional Invaders ellen olyan két 70k-s Battleship flotta (jelenleg Tachyon Lance és 5-ös pajzs) elég volt, hogy odaugorjak a kapuhoz és azt szétverjem meg ami kijött közben, de sokkal korábban jött és mire ide eljutottam addigra a negyed galaxis-t elfoglalta utána már nem nagyon terjeszkedett. Prethoryn Swarm az is kb ennyit tud, de ott a legelején meg kell fogni őket, mert ők a befoglalt rendszereket lakhatatlanná teszik.
Talán 3. próbálkozásom volt a mostani játék, legkisebb pálya, minden rendben ment simán: egy birodalmat beolvasztottam, másikat épp legyőztem háborúban (2 bolygója maradt meg talán), mikor megjelent egy hódító faj. Olvastam már erről, számítottam rá, de az ereje kicsit ledöbbentett. Egymás után gyilkolom szét az 50k-s flottáit, de nem győzöm már a hajókat építeni, hogy pótoljam a kihullottakat. A maradék két birodalom persze baszik segíteni, nincs nagy összeborulás (pedig azt olvastam ilyenkor szövetséget akarnak kötni).
Szóval a kérdés... van valami bevált stratégia, hogy ilyenkor mit lehet csinálni?