• zyndar
    Köszönöm a válaszokat.

Alapjában véve nagyon bejön a játék, talán annyi a bajom, hogy rengeteg időt igényel, nekem ennyi nehezen van és ha folytatom a játékot, akkor az is idő, amíg felveszem a fonalat :)

A legkisebb galaxissal próbálkozok elsőre és még egyszer sem vittem végig, mert vagy hadat üzen egy tőlem jóval erősebb faj és kicsinál vagy olyan energiakredit/politikaipont hiány áll be, hogy nem tudok vele mit kezdeni. A flotta felépítésénél is vannak kétségeim, hogyan kellene kombinálni a dolgokat, milyen fegyvertípusok legyenek (valójában csak korvetteket gyártok evasionre fókuszálva, hogy ne nyúljak nagyon mellé), de igyekszek tanulni minden játékból. Legutóbb azért fejeztem be, mert az egyik bolygón éheztek és energiahiányom is volt és úhy tudtam volna kezelni, ha farmot építek, ami megintcsak energiát használ havonta. No mindegy, időbe telik egy ilyen összetett játékba belejönni.

Még egy kérdés: ha kolonizálok, akkor ahová leteszem a központot, ott ugye kaját termelnek, de a természetes nyersanyag az elveszik?