2461
-
ACi000 #1181 Főleg 1-2 év múlva amikor kész lesz. -
astra14 #1180 Sziasztok! En megvettem ezt a jatekot.egszeruen imadom.a hangulata es a fejlesztgetes na meg a duplomacia probalgatasa is :) teljesen el rudok benne tolteni ugy egy hetveget is h eszre sem veazem azt h eltelt ket nap :D szoval nekem ezek miatt abszolut nem sok erte az ar :) -
#1179 De jó, 2 napja b@szkódtam, hogy teszteljem és működésre bírjam a modjaim 1.3.2 bétán, erre ma kijön. :D -
#1178 Stellaris 1.3.2 patch notes -
#1177 Ott a workshop. Van egy csomó féle. Tessék rákeresni. -
#1176 Nem tud valaki jó namelist modot emberekhez? Az alap nekem megfelelő, csak nem változatos eléggé, ki szeretném bővíteni. Esetleg létezik ilyen mod? -
#1175 Írtam :D -
phylemon #1174 köszi! -
Awagon #1173 Hali
Stellaris multiplayer-hez keresünk játékosokat. Kis haveri társaság vagyunk 4-5-en szoktunk játszani (sajnos társaságból nincs mindenkinek meg eredetiben így csak törttel szoktunk ha mindenki jön.) Általában hétvégéken, főleg vasárnap délutántól estig.
Ha valaki szeretne csatlakozni esetleg már ti is többen vagytok és lenne kedvetek egy nagy multit csinálni jelentkezzetek nálam.
E-mail: [email protected] -
#1172 Ismert bug, az ikon szürke és inaktív, de a hajókat kiválasztva és egyenként Delete-t ütve törölhetők. -
silverchain #1171 Az még hagyján, hogy pluszt kap mindenre, de nem kell neki kaja, tele vannak a bolygóim erőművel meg kutatóépületekkel:D Éhezés nincs, mindenki tökéletes, az esetleges nem lojalistákat meg szétszedjük (nem purge). Terraformálnod nem kell semmit, mert még toxikus vagy radioaktív bolygón is 100%-osak a fiúk/lányok:) Egyetlen hátrány, hogy a sentinet ai miatt kitörhet a lázadás (amit titkon reméltem is, kiváncsi voltam, mi lesz, ha a birodalmam 75 %-a átáll), de nem akar jönni az istennek sem, pedig már több mint 100 éve kifejlesztettem. (Kell hozzá minimum egy spark of genius vagy engineering trait-es tudós, hogy ne 0,01 legyen az esély a sentinet ai-ra). -
BladeW #1170 #1168 Synthetic már pluszokat kap mindenre: http://www.stellariswiki.com/Population#POP
#1169 ismert bug
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2016.11.05. 20:31:19 -
phylemon #1169 Integráltam a birodalmamba egy vazallust, és miután sikeresen beolvasztottam őket hirtelen lett egy csomó felesleges construction ship és science ship. Nem tudom őket disbandolni. Miért? -
sata75 #1168 Szintetikusnál az energia termelésre -40% van nem? Vagy rosszul emlékszem? Azt hogy oldottat meg, vagy ott emberek vannak?
Ja és fejlesztéseknél is -80%(?). Vagy ez csak a robotokra igaz a többi szintetikusra nem? Vagy túl sokat kérdezek? Esetleg túl sok volt a vagy a kérdésekben? Vagy nem is tudom...:) -
BladeW #1167 Én úgy tudom nincs garancia egyik krízisre sem. 1.2-ben nekem is volt olyan játékom, ~2400 környékén 100+ bolygóval nem triggerelt egyik sem. -
silverchain #1166 Ez tök jó, mert nálam meg full szintetikus társadalom volt a cél, most már az emberi birodalom 70 % szintetikus, a maradék humánokat meg -purge-el - konvertálom át robottá. (+20 % mindenre, 100 % habitability mindenhol). Vártam az AI lázadást, hogy megnézzem, egyből átáll e a birodalmam 70 %-a, de nem jött. 100k-s flottával, (living metal, idegen energia meg pajzsmodul + fegyverekkel) várom valamelyik krízist, már majdnem minden technikát kifejlesztettem, de nem jön semmi. Egy darab awakened FE maradt, de szerintem ha megindulnék, a galaxis másik fele is az enyém lenne. Szerintem kezdek egy új game-et hard-on, vagy jegelem 1.4-ig.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.11.05. 13:11:10 -
Pares #1165 Annál nincs jobb érzés, amikor évtizedekig (évszázadokig) fenyeget, megaláz és fölényeskedik egy Fallen Empire, aztán végül legyőzöd, és utána könyörög, hogy a vazallusom lehessen és hogy védjem meg... -
Pares #1164 Nekem már volt az Unbidden a Prethoryn Swarm és a gépek lázadása is, de az első kettő annyira OP (kapásból több 150k+ erejű flotta, és egyre csak több, anyád), hogy esélyem se lett volna ellenük, amikor jöttek.
Az Unbidden rögtön az után jött, hogy felszereltem a hajóimat Jump Drive-al. Aztán amikor megláttam, hogy mennyi van belőlük inkább vissza is töltöttem a játékot...
A Prethoryn Swarm utánuk, 2400 környékén érkezett, de az is akkora hadsereggel, hogy az valami vicc.
A legnagyobb baj, hogy a többi birodalom és a Fallen Empire-k is keresztbe leszarják, hogy éppen lerohanják a Galaxist, és senki sem segít, én meg egyedül édes kevés vagyok ellenük, főleg ha a Galaxis másik felére érkeznek... Ha tudom, hogy ezek a krízisek ilyen hülyén vannak megcsinálva, akkor kikapcsolom indításkor, mert csak elrontják a játékélményt.
Mivel az Unbidden inváziót sikerült elkerülnöm a Jump Drive mellőzésével, így csak a Prethoryn Swarmot kellett valahogy kikapcsolnom, úgyhogy fogtam a mentést, és az event dátumához hozzáadtam 1000 évet (365000 napot), mert nem lehet törölni játék közben kríziseket, csak elodázni.
Aztán amikor már megnyugodtam, hogy van még ezer évem (vagy amennyit szeretnék, vagyis kvázi kikapcsoltam), az egyik szomszédomnál kitört a gépek lázadása. De az Unbidden és a Prethorynekhez képest azok szánalmasak voltak. Mivel a szomszédomat éppen szarrá verte az egyik Fallen Empire, ezért nekem kellett beavatknoznom, és megmentem a világot, odavezényletem 2db 30k-s flottát, földbedöngöltem velük a robotokat, a megfertőzött bolygókat elfoglaltam, aztán visszaadtam a tulajdonosuknak, aki úgy láttam hogy aztán kiirtott minden robot pop-ot a megfertőzött bolygókról (én szándékosan még csak ki se fejlesztettem a robotokat). Szóval kb. 1 év alatt még csírájában elfolytottam, de nem tudom, hogy mi lett volna belőle, ha nem reagálok azonnal, mert nagyon gyorsan terjeszkedtek.
Persze pont úgy jött ki, hogy mire lenyomtam az utolsó robotot is, a szomszédom, az egyik xenofób Fallen Empire, aki már évtizedek óta fenyegetett, hadat üzent, szóval őt is fel kellett "szabadítanom"... Mozgalams volt a 25. század eleje. -
silverchain #1163 1.3-ban eltolták a crisis megjelenést?
Már lassan 2400-nál tartok, psi jump drive, sentinet ai már rég kifejlesztve, csücsülök majdnem a fél galaxison, várom az eventet, de semmi. Így elunom magam, és kénytelen leszek betámadni az egyetlen megmaradt fallen empire-t. -
Ninju #1162 Attól függ, h mit kérsz tőle. Van olyan, h +15% fejlesztési sebességet ad, infót kaphatsz leviatánokról esetleg tudóst kérhetsz tőlük. Ha ráviszed az egeret, akkor kiírja mit kapsz. -
vgy63 #1161 A Lev DLC nekem megvan, biztos ezért jelentek meg. Próbáltam használni őket, de azonkívül, hogy fizettem a curator enclavenak a szolgáltatásért, nem vettem észre, hogy a fejlesztést segítené. -
#1160 Azt nem tudom most pontosan, hogy a Leviathans DLC nélkül megjelennek-e. Korábban olvastam róla, hogy megjelenhetnek, de DLC nélkül csak passzívan ott vannak, nem lehet velük semmit sem kezdeni. Nekem még nincs meg a DLC, de nem találtam enklávékat sem, szóval feltehetően ez már nem igaz. -
#1159 Az egyik a fejlesztési sebességbe tud besegíteni, a másik pedig tud látványosságokat csinálni amiket fel tudsz építeni a birodalmadban. -
vgy63 #1158 Sziasztok!
Belefutottam két enclave-ba (curator és artists), azonban nem jöttem rá, mire használhatók. Tudtok ebben segíteni? -
BladeW #1157 Első hard játékomat be is szoptam, ahogy kell :) 2233-ban megtámadott a szomszéd 2k-s (3-4 destroyer + 40 corvette) flottával. Az én 800-as flottám + space port nagyon gyorsan elesett. A gazdaságom már elég jó volt, de a fleet capacity-re nem fordítottam elég hangsúlyt.
Tanulság: space port minden bolygóra fleet capacity miatt, és folyamatosan gyártani a hajókat. (Normalon azért elég jól el lehetett lavírozni kisebb haderővel is az elején.) -
BladeW #1156 Találtam egy jó kis Stellarisos YT csatornát. (Leviathanos kicsit spoileres, óvatosan.)
Stellaris mechanics
Infinity machine-al már én is összefutottam
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Event chain végén megkaptam tűlük a Sentinent AI (dangerous) techet +10% research minden területre. Azért ez rögtön kezdésnél igen nagy táp :)
Kezdtem egy új játékot hardon, 25% lakható bolygóval.
Szinte a játék elején az egyik advanced ai felajánlotta a protektorátust, mert látta milyen primitív vagyok :) Hardon mindenki erősebb, szóval komolyan elgondolkodtam, hogy elfogadjam. De hát a büszkeség ugye... ~2225 környékén már többen is szemet vetettek rám a gyengus haderőm miatt. Érdekes lesz ez :) -
Anathon72 #1155 Izé... mind a 32 birodalom véleménye pozitív még az is akivel épp egy háború közepén vagyok:D. Hát, NAAAAA :). Nem is tudom lehet még kell reszelgetni egy kicsit, azt hiszem most egy félévre pihentetem ezt a játékot hagy forrja ki magát :). -
Palaja #1154 Tényleg valaki még jó régen írta, hogy kipróbálja a 100% robot birodalmat, annak mi lett az eredménye? :D Lehet egyáltalán robotlázadás nélkül működtetni? :) -
#1153 Hamarosan jön az 1.3.1., sok javítással (pl. a leglátványosabb robotos "habitability 100%" is javításra kerül). -
sata75 #1152 Argh.. az lesz a baj:) Kerestem ezt a mappát de nem emlékeztem hol van...
Máris működik!
-
juhaszjani #1151 Sajnos nekem nem is akarja letölteni a magyarítást. Újraindítottam már a steamet is, illetve próbáltam kilépni a steam kliens bétából is (javasolták más fórumon, hogy megoldás lehet) de nem működik. Tudna valaki segíteni vagy ötlet, tipp? Manuálisan nem lehet letölteni? -
dunee #1150 Kéne működnie, még szombaton feltettem az 1.3 Heinlein verzióhoz módosított fordítást a Steamre.
Ha még mindig felkiáltójeles, akkor próbáld még kézzel törölni a C:\Users\(Windows felhasználóneved)\Documents\Paradox Interactive\Stellaris\workshop\content\281990\683368781 mappából a localization-hu.zip-et, elvileg a Steam újra letölti, és akkor már a jót. -
BladeW #1149 Azt olvastam, hogy független. Ha jön az endgame crisis, akkor a 2 harcban álló FE is abbahagyja a harcokat. -
Dekorum #1148 Picit láma kérdés, de nem volt egyértelmű számomra. A fallen empireses mennyei háború az end game "krizis" vagy attól független?
Silverchain koszi az előző választ az volt az ok :) -
sata75 #1147 Nektek működik a magyarítás az új peccsel? Nálam ott a felkiáltójel mögötte. Elvileg dunee frissített. Dunee? :) -
Pares #1146 Próbáld növelni a flottádat, meg ha lehetséges, szövetkezz valakivel, hátha az visszatartja... -
#1145 Támadd meg te -
Palaja #1144 Azzal mit tudok kezdeni, hogy van egy szomszédom (nem közvetlen) aki a többieknél is jobban utál és előbb-utóbb megtámad? Már mindent kipróbáltam, hogy ne kezdjen háborút ellenem de csak idő kérdése és megtámad. Elméletileg egyenlő a seregünk, neki mégis majdnem dupla akkora :D Eléggé az elején vagyok eddig csak 100 év telt el nem támadtam meg senkit nem toltam ki a határokat mégis a nyomi nekem esik. -
silverchain #1143 Igen, a bolygó purge-ot saját berkeden belül old meg. Először foglald el a bolygót az idegenektől (cede planet), aztán indísd be a purge-ot, ez sokkal kevesebb diplomáciai negatívumot okoz (-30), mint az abandon planet (amikor kiűzöd, kiírtod az bolygó őshonos lakosságát (-100). Ezt én is a saját káromon tanultam meg, mikor így legyőztem egy másik birodalmat, egy Fallen Empire - akivel addig jóban voltam - fogta magát, betámadt és ledarált.:) -
#1142 Úgy a legjobb jászani hogy ha valaki belédköt kiirtod a g*cibe és benépesíted a már beépített bolygót :D