1568
-
#968 Volt az XCOM-nak is vagy 2 perc a vége animációja. Csak Anette férfihangos jelenete vagy fél perc belőle. :D -
#967 Ez jól hangzik, csak sajnos nem igaz. Timeres küldiben nekem jött timertől függően és mission itemtől függően is.
OFF
HT témába most tényleg menjünk bele, hogy akkor mi a nyugati terminológia szerint a taktikai és stratégiai és a VSz-ben mi volt a harcászati, hadászati és stratégiai?
ON -
SaGa #966 Megismátlem, mert úgy tűnik elsőre nem ment át: az erősítés mindig akkor jön, amikor meghackleted, kinyírtad, szétlőtted, stb... A következő körben. Függetlenül attól, hol tartasz számlálóban...
Taktika vs stratégia: egy-egy csatádat a megfelelő taktika mentén kell vívni, de a teljes játékot jó stratégiával lehet megnyerni. Ebbe beletartozik, a fejlesztések, építések, képzések összehangolása is. Ha elcseszed a stratégiát, a taktika max egy-két akciót fog neked megnyerni, az egészet elbukod.
Ahogy valamelyik könyvben valaki egyszer leírta: a taktika tulajdonképpen logisztika. Annak a tudománya, hogy mit, mikor, hova kell leszállítani ahhoz, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyen. Értve ezt a harcosaidra is. Akkor legyenek ott, ahol hatékonyan tudnak lőni, amikor kell.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.03.06. 17:19:51 -
Prof William #965 Sikerült a végére érni. A végén egy kis odafigyeléssel SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szépen el sikerült intézni a portálokon átérkező ellenfeleket (területi támadások, gránát, blaster + parancsnok rift -je) és a így 3 Avatar lezúzása sem volt gond. Csak nem volt szabad hagyni, hogy levegőhöz jussanak.
Jó volt a vége. Az XCOM 30 másodperces végénél mindenképpen. :) -
#964 Sajnos a mezei userek 99%-a keveri a taktikai és stratégiai szavak jelentését. -
#963 Persze így filmszerűbb, de nem biztos, hogy egy ilyen játékban ez kell. Szerintem stratégiai is. -
#962 Ok de az régen volt akkor még volt idegzetem az ilyesmihez, ma már jobb szeretek szórakozni, mintsem idegeskedni azért, mert az idő miatt valami nem úgy sikerült. -
#961 A játék harci része meg egyébként taktikai és nem stratégiai. Egyébként minden idők egyik legjobb taktikai játékában is faktor volt az idő, a Panzer General szériában. -
#960 Ezek egy része érthető, de azért néha röhögök a helyzeten, hogy milyen zskat forgatókönyvhöz van belőve a timerezés. Részben ezt azt modellezi, hogy mikorra érkezne olyan erősítés, amivel úgysem bírsz el. -
#959 Hát ez nem jó hír, utálom mikor így próbálják nehezíteni a játékot, meg sürgetni az embert. -
#958 Nem, de a többség igen. Ha a célt elérted utána már tart, ameddig tart.
Használd a stop wasting my time modot, az picit gyorsítja a taktikai harcot, de nekem is az agyamra megy a sok holtidő. Engem kurvára nem érdekel az ainmáció. Vicc, hogy nem tudnak 2016-ban egy slidert betenni az animáció sebességének az állítására...
Vicc, hogy nem lehet normálisan kizoomolni, hogy lásd az ikonokat, hogy az ellen meglát vagy sem, amikor kell...MIért MOD kell ehhez?
Vicc, hogy nem lehet megcsinálnil, hogy a csapat összesállításnál a bal jobb irányok használatakor csak azok között ugráljon, akik a csapatban vannak és nem az összes ember között...
Miért egy kibaszott MOD-ot kell feltenni, hogy a nevetségesen hosszú és olvashatatlan csíkok helyett számok mutassák a HP-t és a pajzsot?
A katonák statját is nehéz lenne kitehetővé varázsolni vagy azt, hogy azonnal kirajzolja?
Vagy ezek legalább customizálhatóak legyenek?
Stb, stb.
Olyan alapvető UI hiányosáoggal küszködik a játék, hogy arra szavak nincsenek. Csak lustaság, hogy ezeken nem csinálják meg, csak a user idedjét basszák el vele.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.03.06. 16:23:56 -
#957 Itt minden küldetés "időre" megy? Nem igazán kedvelem az ilyesmit a játékokban, pláne nem egy stratégiában. Az normális, hogy minden halál után várni kell pár másodpercet mire visszakapom az irányítást, jó, lehet csak 1, de érzékelhető, hogy vár a program valamire. Valamint ha rádión jön ugyanez akkor szintén nem tudok csinálni semmit, ez eléggé zavaró, legalábbis nekem.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.06. 15:56:26 -
#956 2. szinten tolva most röhejesen könnyű eddig...
Egyébként meg, ha bugos, akkor bugos... -
SaGa Jr #955 Úgy tudod növelni, ahogy a kHares által linkelt leírásban van (azt elolvasva estem neki én is a módosítgatásnak, de azért az ott leírtaknál kicsit több melót ölve bele a dologba, nem csak egy-egy számot megnövelve).
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy nem mindig elég csak a számot átírni, az egyes podokba bele is kell tenni amit látni akarsz benne, tehát az adott egységet, megfelelő sorszámmal, pontos névvel. Ilyenkor figyelni kel larra is, hogy adott szintű podba ne rakj sokkal gyengébb ellenfelet (tehát ha mondjuk egy fejlettebb advent pod-ot szerkesztesz akkor ne az alap advent kategóriájú katonákat és egységeket, hanem az advanced vagy még fejlettebb verziókat add hozzá).
Ha csak a számot növeled meg, az egyes podok esetében nem fog semmit sem jelenteni (változatlan marad a létszám), másoknál a program fog hozzárendelni találomra valami extra egyént (ez néha nagyon faramuci helyzeteket okozhat, mert így bizony könnyen előfordulhat, hogy a véletlen miatt bevág a játék elején egy megnövelt létszámú csapatba egy olyan ellenfelet, ami csak a játék vége felé jönne), ami akár boss is lehet, mert nem rendeltél külön korlátozásokat a növelés mellé. Így csak akkor piszkáld ezeket, ha tudod és érted is mit variálsz.
Vagy ha gondolod akkor a Steam Workshop-on keresgélj kicsit, mert vannak már ilyen modok egy ideje. Azokkal jobban jársz, azoknál nem lesznek hibák. Csak végig kell túrni értük a most már 1000+ modot. -
#954 Látod van akinek még kevés is az ellenség és a létszámát növelné. Szerintem nagyon ideje lenne már magadon elgondolkodni. Hátha Te csinálsz rosszul valamit. (Nem a bugokról beszélek, azok vannak.) -
#953 De miért játszol vele? Mazochista vagy? Komolyan kérdezem nem bántásként! Egy pozitív életérzésű nyilatkozatod nincs a játékhoz de kb 5-6 emberenként beírod hogy bugos és rossz és az első se tetszett. De akkor miért? -
#952 Sajnos a játék bugos, mint az állat.
Rendszeresen előfordul, hogy kilövöm a padlót valaki alól és nem esik le vagy annak ellenére, hogy egy szinten, egymás mellett állnak nem sebződik valaki a csoportból.
A kardos emberem rávert 5 HP-t egy kígyóra, ki is írta, csak éppen nem vonta le a sebzést.
A más korábban említett cover szétlövés utáni láthatatlan ellenfél.
Félelemtesen belassuló és sokáig tartó animációk, stb... :(
Fel nem fogom, hogy egy ráncfelvarrt és kicsit átszabott XCOM1-et hogyan lehetett ennyire tré állapotban kiadni. Csak nem menet közben változtatták meg az egész játék koncepióját és hányták össze? Mert régen mintha arról lett volna szó, hogy mi megyünk az idegenek világába, ehhez képest a földön vagyunk. A gerilla mószer és bázis helyett hajó megmaradt, csak minden mást kibodtak. Ezért lett olyan "gányolt" a végeredmény, amilyen?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.03.06. 13:52:35 -
kHares #951 Átírod az ini-ben. Guide -
#950 A Shadow Chamber kell hozzá. -
torma1 #949 Ja nem arra értettem Az ellenség létszámát. :D De azért köszi. -
#948 Guearrila Warfare épületben. A játék elején egyből felhúzható, de corporal rangú ember kell a 5-ös létszámhoz és captain a 6-hoz. -
torma1 #947 A létszámot hol lehet pontosan megnövelni? -
SaGa Jr #946 Akkor gratula az eredményedhez. Aki Legendary Iron Man-en eljut a végéig, az megérdemli hogy erős legyen a csapata.
A végén persze, hogy könnyű lesz, főleg pszíkerek megszerzése után. Meg aztán elve nincs igazán hátrányban a játékos és nagyon gyorsan le lehet hagyni technológiailag az ellenfeleket.
A létszám növelést én is megcsináltam magamnak (3-5 fősek a podok, a 2-4 helyett, erősítés pedig nem jön 4 fő alatt), mondjuk én eleve így is indítottam iron man-el a legendary-t, Így eljutni a végéig kellően izgalmas és kihívást biztosító volt. A végén a nagyobb létszám (boss-okat is ideértve) ellen nem volt OP így sem a csapatom (veszteséget ettől függetlenül nem szenvedtek) és a pszíkerek sem mostak le bárkit és akárkit könnyedén pont emiatt. Magamat meg korlátoztam maximum 2 pszíker használatára, akik közül csak a kiemelten fontos feladatokra ment mind a kettő, a többire ha ment pszíker akkor legfeljebb 1, hogy ne domináljon egymaga a harcban.
AWC is random maradt (megemeltem az extra osztásnál a minimális szintet 2-ről 4-re, így nem maradt le senki semmiről, bár amúgy sem maradt volna le, mert ezzel az építménnyel indítottam), mert alapból is nagyon nagy extra bármit kapjanak is pluszban, nem hogy még a legtáposabb dolgokat válasszam mindenkinek.
Plusz semmi mókolás a feladatok timer-ében, mert az megint csak iszonyat nagy könnyítés, ami elveszi a játék egyik fontos elemét és alárúg alaposan a nehézségnek.
Pszíkert remélem visszaállítják normál fejlődésűre (ha már egyszer mindent megcsináltak hozzá), ha más esetleg nem is fogná vissza őket, akkor a Long War csapata biztos előáll valami ilyesmivel.
szerk.:
Most látom nem vagy még a végén, csak nagyon elhúztad a dolgot és mindent felhúztál, kigyúrtál mielőtt a sztoriban haladnál. Ez így persze hogy megborítja nagyon az erőegyensúlyt és csak még erősebbé teszi a játékost. Egyes ellenfelek fejlődése nem csak időhöz, de elvégzett feladathoz is kötött, így ha nagyon előremész fejlődésben kihagyva a sztori feladatokat, akkor nem fogod érezni a folyamatos nehézséget, hanem egyszer csak nagyon durván leléped az idegeneket harcban és minden téren, amit aztán behozni sem fognak tudni.
molnibalage83:
Ha van mentésed ahol egy mod aktív volt és te kiveszed a modot, onnantól nem tudod visszatölteni a mentést, tehát azt a játékot bukod. Újat kell kezdjél (ha csak nem készítettél egy mentést és tetted el mielőtt feltetted volna az immár törölt modot).
Elméletileg lehet próbálkozni a save fájl módosításával, törölve belőle a törölt modot, de ha annak valami kihatása volt a katonákra az értékeikben/képességeikben, netán a térképen variált valamit, akkor ez sem járható út.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.03.06. 09:35:34 -
torma1 #945 Nem vagyok a végén a fő szálat alig csinálom. Most lett meg a skullhekkelő bagy mi. Kb a fél föld az enyém eddig. -
torma1 #944 Úgy hogy 40 killel 30 missioval is csak most let major 3 emberem. De a PSZÍk azok másképp fejlődnek. -
#943 Nem a végjáték nehéz Legendaryn, hanem eljutni addig. :) -
torma1 #942 Legen nyomom de ott is könnyű most. 2 PSZí így is OP. 2 mind control+ insane is van hogy mind controlál. Akkor már 3 ellenség velünk. És nem kiskatonákat szoktam hanem armogedon, arcon. Ezek lefoglalják az ellent mellette sniperek szét lövik őket. Void rift netán és mindjárt a legmagasabb csapatnak is annyi. Spec meg hekkeli a robotokat stb. Azt sem tudják hol vagyok. -
#941 Teljesen random, van 10 képesség, az elején ad 3-at, aztán amikor 1-1et megtanul, azok helyére bead egy újat. Így lehet, hogy nem is találkozol vele még Magi szinten sem. -
SaGa Jr #940 Én értettem félre a moddolt fegyvereket. Egyébként pedig PSZÍ (ha már magyarul írod és nam az angol pSy-t használod) nem Szpi az a szegény agybuzerátor.
Mondjuk az is igaz, hogy az általad külön, neked tetszően válogatott extra skill-ek mellett (a feltett mod miatt) nem is kell azon csodálkozni, hogy irdatlanul erős a csapatod.
Ha pedig lassítani szeretnél, meg keményebb harcokat és több ellenfelet, akkor játssz inkább Legendary fokozaton. Ott megkapod a lassabb fejlődést (katonák és minden más is), lesz időd stratégiai téren is fejlődni mert az ellenfél sem fog olyan gyorsan előre lépni (azaz nincs szükség arra, hogy feltolt az egekig a doom counter-t - project jelző ha így könnyebb beazonosítani). Szóval mindazon módosítások amiket magadnak megkreálsz eleve ott vannak a játékban a legendary nehézségen. Mondjuk ott is OP lesz az általad választható, nem pedig gép által adott AWC skill, de ez van. -
torma1 #939 Random dobálja. Nálam volt hogy elsőre sikerült. -
Prof William #938 A psy katona mikor tanulja meg a mind controlt? Mert az enyém már a 4-ik turnust tanulja, de még mindig semmi. -
#937 Van valami mod ami a Lock and Load kontinens bónuszt megadja vagy cserélhetővé teszi a modokat a bónusz nélkül? Sajnos tök random, hogy az adott végigjátszásban elérhető-e a bónusz vagy nem. -
#936 Mintha lenne még egy bug. Jó izomos. A nehézségi szint váltás mintha nem működne játék közben állítva. Nézem a videókat és újrakezdéskor minden csoport kisebb, az ellenfelek HP-ja kevesebb, stb. Tehát én valójában 3. szinten toltam eszerint, nem másodikon. -
#935 A gond az, hogy nem tudod, mikor a játék szövege szerint kellene tudnod... -
#934 Mindent a cover systemről kezdőknek és középhaladóknak. :) -
#933 Ebben mi a bug? Konkrétan te is tudod a tornyaikat használni az Avengeren, miért gond, hogy küldetés alatt is végig az uralmad alatt tudod tartani őket? -
#932 Milyen podugrasztásról beszélsz?
1. v 2. mozgással el kell menni a legtávolabb pontig az adott körben, ha ezután aktiválsz podot, akkor megérdemelt a garancia- és fővesztés. -
#931 1-2 kör, mire odaérnek hozzád az avatarok az előző halála után, addig aprítsd az apraját. Amikor meg megint látod, az Avatart, akkor focusold ki. Mondjuk 2 rangernek (run&gun+rapid fire/chain fire) nem kellene, hogy gondot okozzon egy Avatar.
És az sem árt, ha odafele nem pazarlod a robbanószert, inkább a 2 psi katonád képességeit használd, és várd meg a továbbindulás előtt, amíg újratöltenek, OW partyval, vagy simán End gomb nyomkodásával.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.03.06. 00:58:51 -
Madi92 #930 Hát, ne csak 1 ember maradjon mozgásra. :D Úgy mozogj, hogy először mindenki annyit haladjon amennyi a kékbe belefér, de nem külön külön, hanem egyiket a másik után, aztán ha nincs semmi, akkor lehet overwatcholni. Ha beaktiválsz véletlenül egy podot, akkor lehet covert bontani=lőni, áthelyezni embereket, visszavonulni stb.
Szerk. Még annyit, hogy a játék egyik fontos eleme, hogy reagálni tudj, ha el overwatcholod az embereidet még azelőtt, hogy mindenkivel mozogtál volna, akkor pont ezt veszíted el. Ennyit nem mindig ér az, hogy lehet letalálok valakit, aztán majd lesz valami. Sniperrel max el tudok ilyet képzelni, de az sem éri meg szerintem.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.03.05. 23:36:50 -
#929 Elég súlyos bug ez is. MOD javítja.