1568
10804749371454315238.jpg
  • Kotomicuki
    A mimic beacon-ra van már mod, ami visszaállítja a "régi" tulajdonságait?
  • kombány
    csíter
  • Fenrir
    Sikerült megcsinálnom a küldit, úgy, hogy mindenkit kivittem és elfogtam a túszt is.

1 modot használtam eddig: ha conceal alatt vagyok addig nem megy az idő. Így sikerült megkerülnöm egy toronyházat és a kivonási pont mellől kezdtem meg lövöldözni. Kinyírtam mindenkit és kihoztam a túszt 5 kör alatt.
  • SaGa
    Szerintem nem nagyon kapsz havi egynél több ilyet.
  • Fenrir
    Ez oké, de 1 hónapig aktív a dark event, mindet hagyjam ki? :)
  • SaGa
    Kihagyod. Nem fognak örülni neki, de nem okoz végzetes problémát. A hozzá tartozó büntit (amit a feladat beugrásakor kiírt) megkapod, megpróbálsz vele együtt élni.
    Vagy megkockáztatod, hogy egy emberrel berombolsz, lelövöd, elrohansz. Kis mázlival megoldható. Ha sikerül elpusztítani a célszemélyt, talán annyival megúszod, hogy veszítesz max egy embert (ha csak annyival mész be érte), meg nem kapsz intelt az élve kihozott vip-ért.

Ha olyan, hogy valami épületből kellene kihozni, elég kicsi az esély, hogy megold 5 kör alatt, ha nem látszik jónak a terep, töltsd vissza a feladat megkapása előtti, az Avengeren készült mentést (ha nem ironmankodsz) és akkor a másik fajta, verziót adja be, amikor egy kocsi mellett ácsorog. Ezeknél mindig elég egy gránátot odavágni, ami éri a vip-t és a kocsit is, a következő körben mindenképp elintézi a kocsi felrobbanása, te meg pucolhatsz tovább az evac felé.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.03.11. 20:27:35
  • Fenrir
    Én most nagyon beszoptam: olyan dark event-em van veterán szinten, hogy a rendelkezésre álló köröket megfelezi, na most pont egy vip-et kéne elkapnom vagy megölnöm. Eddig csak addig jutottam, hogy megölöm, de az extract-ra már nem elég 5 kör.

Ilyenkor mi van? Megcsinálhatatlan a küldetés most.
  • molnibalage83
    Le kell iratkozni és újra fel kell iratkozni. Tagnap én is agyfaszt kaptam, hogy akkor most kezdhetem elölről, de hála istennek nem kellett. Mondjuk néha csak simán nem akart az exe elindulni...

Viszont az újrajátszás is érdekes. Az avatar projekt számláló megint ugrott vagy 3-at felfele és egyelőre semmit nem tudok tenni. Egyszerűen a terjeszkedésnél mindig 2-3 mező távolságra rakja le a létesítményeket, időbe telik odaérni...

2. szinten viszont röhejesen könnyű a játék. Eddig egy emberem sem halt meg.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.03.11. 09:55:39
  • Fenrir
    Jó ez a peccs, a mentett állásokat nem lehet betölteni mert hiányzó modokra hivatkozik :)
  • SaGa Jr
    De legalább már nem csak két típus van mint az első részben volt (ott volt lelőtt/leszállt UFO kirámolás meg terror azt annyi, később az EXALT által bejött egy újabb feladat típus kétféle céllal - hekkelés és kijutás, illetve védelem), hanem négy-öt plusz az egyediek. Nagyon meg nincs mit variálni amúgy sem harci feladatoknál. :)

Most már vannak ugye a különféle raid-ek (ellátmány szerző feladatok, ahol lehet a célpont landolt UFO, telephely, leállított vonat vagy teherautó konvoj), védekezés (a terror szerepét vette át lényegében, resistance telepet védesz), megszerzős/szabotáló feladat (részben körlimites, számítógép/láda kinyitása az idő lejárta előtt és tartalmának hazavitele, illetve telepített idegen objektum kicsinálása adott időn belül), továbbá ott a kimentés/VIP fogás feladat (teljesen körlimites de idő van rá dögivel, itt vagy kimentesz embert kocsiból/dutyiból és kikíséred, vagy eleve vele indulsz és kikíséred, illetve idegen kegyencet elfogsz avagy likvidálsz). Jobban belegondolva ott van még ötödiknek a Facility támadós feladatok is.

Ehhez jönnek még az egyedi feladatok amiket a sztori ad (ezek számosabbak mint az EU esetében voltak DLC-vel együtt is).
  • Shep
    Én ezt mind értem, csak marha unalmas, hogy minden küldetés ugyanolyan.
  • SaGa
    Igen, az erősítés a cél elérése után pontosan egy körrel ér oda. Mindig. Ahogy azt kell. Mi ezzel a gond? Elloptad, felrobbantottad a védendő cuccot, persze, hogy riasztják a többieket. Viszont akkor már áll az óra, addig szuttyogsz velük, ameddig jól esik.
    A másik verzióban, amikor időre a saját csapatodat is ki kell menekíteni, simán végig lehet úgy menni, hogy csak az elrablandó/megölendő VIP-et nyírod ki. A VIP menekítésnél meg senkit, nem kell összecsapni az alienekkel egyáltalán. Ezeket még egy vagy két tagú csapattal is simán meg lehet csinálni általában, ha jól helyezkedsz. Lejjebb olvashatod, többször is kipróbáltam, legendary szinten is. A megérkező erősítés az első körében semmit sem csinál, csak fedezéket keres, azaz mintha ott se lenne. Ez alatt épp ki lehet vinni minden emberedet, ha megfelelő pozícióba helyzeted őket a riasztás kiváltása előtti körben. Azaz a riadó és a menekülés között épp két környi időd van, hogy ne kelljen az erősítéssel foglalkozni.

Amikor a védendő VIP-et még ki is kell szabadítani, őt mindig max két környire rakja le a gép az evac zónához képest, ha egyenesen arra rohan. De volt már olyan megoldásom is, amikor az volt a cél (mármint nekem, a programot nem érdekelte), hogy a szabadítás után ne riasszam a még ott járőrözőket, így kerülővel, négy kör alatt vittem ki a csapatot és a VIP-et. Még így is el lehetett úgy rohanni a megérkezett erősítés mellett, hogy csak akkor láttak meg, amikor az utolsó körben elrohantak mellettük az evac-ra az embereim.
    A kinyírandó VIP se szokott ennél messzebb lenni a kijárathoz, még ha a vállán viszi valamelyik karakter, akkor is csak három kör neki a max távolság amit eddig láttam.
  • Shep
    Á hát nem tudom, marhára idegesít most már ez a mindig minden küldetés időre megy hülyeség (tudom van rá magyarázat) ráadásul minden küldetés ugyanazon séma alapján megy. Juss el x kör alatt valahova, ha ez megvan hirtelen pont odaér az erősítés, ölj meg mindenkit, vagy ugyanez tükrözve, juss el valahova, ha ez megvan jön az erősítés de x kör alatt evakuálj mindenkit. Pedig amúgy tetszik a játék, de ezzel az ötlettelenséggel megölik az egészet.
  • Etelkozi Vata
    A steam szerint 185 órám van a játékban és ez alatt az idő alatt a viperes "nem ott jelenik meg, ahol ténylegesen elkapva tartja az emberem" és az eddig egyszer bekövetkezett "nem esett le az emberem a beszakadó tetőn és ezért beakadt" hibán kívül (ez összesen 3 alkalom) + 1 lefagyás, nem jött elő nálam bug.

A kb. minden 1000. betöltéskor előjövő hibákra meg tojok, mert az bőven belefér...
  • Kotomicuki
    Na, ebben a részben vannak érdekességek!

Az első felében a 15%-os esélyek jönnek be egymás után (pl. egy lövéses Sectopod), a 2.-ban meg pár "csoda" történik meg (falon átvihető "csomag", a falon átlátó és átlövő egységek, az ép tetőn át egyből az épületbe dobott erősítés)!
    Még dolgozhattak volna rajta egy kicsit a fiúk - vagy hagyhatták volna őket rajta dolgozni... (netán, seggbe rugdalhatnák azokat, akik ilyen munkát adnak ki a kezükből - meg akik hagyják így kiadni az egészet)
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.03.09. 00:47:52
  • Maala
    Milyen modok vannak fent?
  • SovereignXY7
    Napot!

Tud vki erre megoldást? Hologlobe-ra megyek. Várok. Vége egy kutatásnak. És onnan kész. Nincs semmiylen ikon, nem lehet vissza menni, várni stb. Megfagy. Így megvan lőve a játék.
  • Maala
    Rapid Fire-vel ideális, mert 2 lövést tudsz leadni a Run&Gun után. (Meg amúgy is, mert minden körben használható a Rapid Fire)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.03.08. 15:29:17
  • SaGa Jr
    Ha aktiválod a skill-t akkor utána lemozoghatja a teljes mozgási távolságát és még támadhat utána egyet (dobhat gránátot vagy lőhet, kardozni már nem fog ha csak nem egy ellenfél mellé vitted oda). Magyarán 2 helyett 3 akciója van, amiből kettőt mozoghat és egy meg harc vagy egyéb dologra használható.
  • molnibalage83
    Lenyomás után max. távolságra - sárga színű tartomány mindkét cselekvés pontot felhasználva - is cselekvőképes marad. Nagyon durván tud flankelni ezzel és utána lőni. Shotgunnal valaim brutális, mert közelre mész ÉS flankelsz. 10-13 sebzést már a játék korai szakaszában is simán lehet így csinálni.

Ráadásul olyan skill is van a rangernek, hogy ölés után van free move, tehát egy cselekvésnyi mennyiséget még vissza is tud jönni utána, hogy őt ne flankeljék. Tehát max flank után még full coverbe is mehetsz.

Van olyan fegyvertáp, amivel x% esély van lövés után +free cselekvésre. Azzal tényleg kánaán. Sectopod ellen csináltam olyat, hogy run&gun, flank és két lövés. Egy ranger egyedül megfektette a sectopodot.

Nekem egyértelműen eddig a ranger a kedvenc osztályom, az elsőben is az assault volt a szívem csücske.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.03.08. 15:23:20
  • MuldR
    A run and gun-t hogy kell használni a rangernél? Mit csinál?
  • molnibalage83
    Háááááááááát, talán működik. De ehhez is túl kell élni. Komolyabb ellenfél ellen borítékolható a sebződés és semmi sem garantálja, hogy vissza tudja magát kommandózni.
  • Maala
    Úgy értem, hogy hátrébb maradsz a többi embereddel, a Concealment rangerrel megcsinálod a küldetést, majd újra concealed-be teszed magad, és aktív battle scannerként funkcionálva lelövöldözöd az utánad jövő ellenséget.
  • Noa
    én azt használom, másik fát nem is használom nekem nem jött be. Több a kockázat benne int a haszon
  • molnibalage83
    Márint a teljes végiglopakodással? Minek? Az őrzött objektum körül mindig van csoport. Távol hackelni nem tud a ranger, szétlőni egyedül tornyot sem. VIP-et szabadítani még igen, de mit kezd 1 v 3-mal...?
  • Maala
    Próbálkozzatok Concealment rangerrel.
  • molnibalage83
    Én sem láttam semmi értelmét ellopakodni az egész csapattal. Meg kell találni a legközelebbi csoportot és úgy kinyírni, hogy más ne jöjjön be 1 körün belül. Kb. ennyi értelme van az egésznek... Még 2. szinten sincs értelme vesződni a lopakodással. A ranger az, ami fontos, hogy legyen a vissza conceal képességgel, mert nagyon meg tudja szopatni az ellent, hogy a hátába is került akár egy csapatnak meg flankol. A 3+ flank sebzés és shotgunnal akkor pofonokat tud kiosztani, hogy az valami brutál.
  • Noa
    Kipróbáltam most kipróbálom azt h az ellenséget kikerülve porbálom minél előbb megcsinálni a küldit. Hát a legrosszabb ami csinálhat az ember, lehet 4-5 kör alatt ott és teljesíti, de viszont annyi ellenség lesz hirtelen h semmi értelme. Főleg h katona veszteség nélkül nem is tudod akkor megoldani és az elején többet ér egy fejelt katona főleg 4-5 fő estén.
    Akár ki akár mint mond még az "idő limites" küldiknél is az legfontosabb h szépen megfontolva haladj előre , ebben a játékban egy kis figyelmetlenség és kapkodás végzetes lehet.
    Rossz taktikai lépéseket nagyon "megbosszulja" a játék , de ha jól csinálod akkor szerintem 3. nehézségi fokig elég könnyen és élvezetesen végig lehet játszani ;)
  • Fenrir
    Ha felépítesz egy műhelyt akkor gremlin-eket tudsz a szomszédos szobákba tenni mérnökök helyett.
  • torma1
    Akkor tényleg nincs semmi értelme az építésének. Szerintem a workshop is felesleges, a labor is kevés bónuszt ad. A régebbi részekben kulcsfontosságuak voltak. Itt is nagyon butitottak. Jó pofa a mérnökök behelyezése az épületekbe, de azért kellene nagyobb brigád aki epít. Igaz hogy itt nem kell repülőt építeni de akkor is.
  • Aljegyző
    Köszönöm a választ, olvastam a leírást de mivel gyenge az angolom ezért nem nagyon értettem. :)
  • Prof William
    Ez még az XCom -ban lett volna jó amikor még a miénk volt a légtér, de most amikor már csak sunnyogva lehet repülni, hogy észre ne vegyen az Advent már nem életszerű...

A Deffensive Matrix akkor segít ha az Avenger kényszerleszállást hat végre és meg kell védeni. Akkor lesznek védelmi ágyúk a támadók ellen. De ha ügyes vagy, akkor a bemutató küldetésen kívül soha többé nem lőnek le.
  • torma1
    Nem is értem ezt miért nem raktak be.
  • torma1
    A defensive matrix vagy mi az mire jó?

Védelmet ad támadáskor? Mert tök jó lenne ha pl lehetne bombázni az ellenfeleket róla. Adna légi fedezetet. 1x max missionként.
  • SaGa Jr
    Arra amit ír a leírása (érdemes mindig elolvasni építés előtt mire is jó egy építhető szoba, mert ez igen sok mindent elárul a feladatáról).
    Kapsz onnan drone-okat (egy mérnökért 2 drone-t), amiket átpakolhatsz a mérnökök helyett a worshop-al érintkező egyéb építményekbe/szobákba. Pont ugyanazt tudják ezek a drone-ok mint a sima mérnökök. Magyarán arra jó, hogy megoldd a mérnökhiányt, de csak olyan helyre irányíthatóak ezen drone-ok, amelyek közvetlenül érintkeznek a workshop-al.

Olyan helyre kell rakni, ahol alatta, mellette és fölötte is van általad építhető szoba és majd ebből a szobából azokba rámolhatsz drone-okat, amik adják a mérnök bónuszát (vagy amíg nincs mondjuk kitakarítva egy szomszédos helyiség addig befoghatod a drone-okat excavation feladatra is).
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.03.07. 11:50:14
  • Aljegyző
    Üdv! Kérdésem, hogy a workshop pontosan mire is jó, megépítettem de nem látok benne semmi effektet, vagy projektet amit meg lehetne valósítani, beraktam két mérnököt, de nem igazán értem mire jó?
  • Shiwo
    a sniper serial tényleg aranyos..

én úgy intéztem el 6 ellenfelet, hogy 3-ra gránát, 3-ra a pszi területre ható képesség (nem jut eszembe a neve) és így már kellően lesérültek ahhoz, hogy a mesterlövész sorban ledarálja őket..

szóval 3 ember 1 kör alatt 6 ellenféllel végzett.. így nem tűnik számomra elképzelhetetlennek a 4 kör alatt 9 ellenfél..

persze ellenfél-függő is a dolog.. sectopod 1 körön belüli elintézéséhez majdnem az egész csapat kell
    (bár én még nem használtam spéci lövedéket és EMP gránátot)

de lényegesen egyszerűbb, ha a supporterrel stunnolod (nagyobb eséllyel összejön, mint a control), és bedarálod a több lényt mellette, hogy legyen időd egyedül vele foglalkozni..
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2016.03.07. 08:05:43
  • Shep
    Nekem eddig alapvetően tetszik, különösen a rombolhatóság, de még csak 3 vagy 4 küldetést csináltam meg szóval még bármi lehet belőle. Eddig részek tetszettek, mármint a régiek, meg ennek az első része, a köztes mindenféle fantázia alcímmel ellátott ilyen-olyan stúdiók által készített részekkel nem nagyon játszottam.
  • SaGa Jr
    molnibalage83:
    Az erősítések alapvetően valami megtörténtéhez vannak kötve a játékban (trigger-hez kötött esemény a reinfocement érkezése). Ebbe beletartozik a megszerzendő/leállítandó objektummal való matatás, VIP lecsapása/kinyírása, lezárt/kódolt ajtó feltörése. Emellett jöhet még erősítés elcseszett hekkelési kísérlet miatt és ha épp olyan Dark Event van és egyes extra ritka esetekben, ha az adott feladatban adott limit alá csökkent az ellenfél száma. Meg van ahol körtől függetlenül folyamatosan jönnek majd erősítések, amint egy bizonyos dolog megtörténik mindaddig, míg le nem lécel a helyről a játékos (Avenger defense feladat).

Maguktól nem küldenek az idegenek erősítést és nem kötődik kör adott értékéhez az erősítés küldése, csak valami eseményhez. Van ugyan mod már egy ideje, ami lehetővé teszi például a parancsnokok számára a külön erősítés hívását és ezt pár másik modba szép csöndben beépítették már modderek (csak azért említem meg, hátha használsz modokat).

Nem lehet, hogy csak valamit nem vettél észre a nagy harcolás közben ami előidézte a dolgot?

Shep:
    Nem sürget senki a játékban, még a körlimites feladatokban sem. Bőven teljesíthető körlimit van megszabva amit csak akkor nem tud teljesíteni jóval határon belül a játékos, ha szándékosan nem törődik vele és a feladat helyett nekiáll egyesével idegeneket kergetni, mikor nem az az elsődleges célja az adott feladatnak (vagy egyáltalán nem az semelyik célja).

Nagyon túl van parázva (főleg látatlanban) ez a része a játéknak. Első próbálkozásokkor persze lesznek kudarc élmények, mert még semmi tapasztalata a játékról a játékosnak és nem figyel oda annyira a dolgokra (feladat, célok, a temérdek lehetőség ami a rendelkezésére áll), hanem egy elképzelést próbál végigvinni amit kigondolt, még ha az nem is jó elképzelés.

Próbáld ki ha mást nem a virágbolti verziót, játssz vele (ne egy-két küldetést, az alapján valós véleményt alkotni nem lehet, úgyis csak a rage quit fog beszélni az egyszeri játékosból) és pár nekifutás és újrakezdés után már látni fogod hol vannak a tényleges gyenge pontjai és hol vannak esetleg a tieid mint játékosé ezen játék kapcsán.
  • yesname #969
    Mit vitáztok azon, hogy taktika és stratégia. A kettő együtt van egymás mellett. A stratégia időben kiterjedően tervezi meg az erőforrások biztosítását a taktikai műveletekhez, amelyek az azonnali, ill. rövid időn belüli cselekvéseket fedik. Akár mondhatnánk azt is, hogy egyik sokasága apró részletei a másiknak.

Ezt nézve az X-Com valójában mindegyik:
    - stratégiai rész pl.: kutatások, fejlesztések, beszerzések, hova menjünk segíteni
    - taktikai az aktuális harc
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2016.03.06. 17:54:52