-
SaGa #8706 Kezdek egy újat. Kifejezetten az építésre akarok ráhangolódni, de nem Nate szerepében, így alternatív kezdéssel. Kipróbáltam párhuzamosan a Sim Settlements és a Horizon építési elképzeléseit, különböző településeken. Mind a kettőnek van jó oldala, de a Horizoné jobban bejön, igaz azzal többet kell a settlerekkel foglalkozni, a Sim Settlements-szel megadja az ember a kezdő lökést aztán oda se kell bagózni többet a falura, főleg, ha valamelyik companiont kinevezzük helyi górénak, ő elkommandírozza a helyieket. De az eredmény egy szedett-vedett katyvasz lesz. A Horizonnál konkrétan meg kell mondani, hogy haver, te gépész leszel, te fegyverkovács, te katona, te szemétgyűjtő, te vadász. Aztán amikor beleszoktak a melóba, lehet nekik külön feladatokat adni, illetve tudnak neked gyártani ezt-azt, amit te perk hiányában nem. Pl vízszűrőt, ami kell az iható vízhez.
Sajnos így az IDEK féle karavánellátó állomásról le kell mondani. A Horizonnak is van ilyesmije, csak ott konkrétan bele kell pakolni egy spéci ládába mindenhol azt a cuccot, amit meg akarsz osztani a többi faluval, hordár robotot kell építeni (kell hozzá science perk vagy képzett gépész settler). Találtam egy hasonlót, ahol jeladókat kell gyártani, azokat rárakosgatni különféle tárolókra, és azokat összeköti egymással, falun belül és kívül is. Kíváncsi vagyok rá, hogy a workshopra is ládaként tekint-e, mert ha igen, a probléma megoldva. Elvben ez mindent megoszt, ami az adott tárolóban van, nem csak a szemetet és nyersanyagot. Majd kiderül.
Van egy másik, az már-már cheat, az az elve, hogy építesz magadnak egy spéci terminált, pénzért meg némi alapanyagért, amin meg tudsz rendelni mindenféle szállítmányt a kereskedőktől. Az benne a cheat, hogy jóval olcsóbban, mint ha Carlától vennéd. De van neki HC változata is, ott az árak már majdnem akkorák, mint a kereskedőknél, csak nem kell utánuk mászkálni, hogy alapanyagokat vegyél. Nem kell szemétszállítással foglalkoznod, csak elég kupakot gyűjteni, hogy legyen alapanyagod.