11630
-
harras25 #9060 A NV-szal szerintem így jártam anno, törölnöm kellett mert alig bírt menteni, és igen, 1000 mentés volt. Kábé.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.04.13. 21:07:08 -
SaGa #9059 Esetleg érdemes megnézni hány mentett fájlod van már, mert ha fáljrendszer egy idő (pontosabban egy adott mennyiségű fájl megléte egy könyvtárban) után tud ilyen lassulásokat okozni. Mondjuk ehhez NTFS mellett ezres nagyságrendnek kell lennie. -
harras25 #9058 Oh... quicksave-hez, autosave-hez nem tudok hozzászólni. -
Kroki105 #9057 Nem, bocsi, én fogalmaztam rosszul. A mentés a lassú. Nyomok egy quicksave-t, és megáll a kép, van hogy másfél percre, de aztán megy tovább, mentés sikeres lesz utána. De ahogy írtam, ez nem állandó, van hogy normálisan lezajlik a dolog. Autosave-nél is előfordul, vagy épp mikor kilépek a játékból mentésnél.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.04.13. 18:06:56 -
Jah. Egyszer volt ilyen, mindig ugyanott, valamilyen épületben (talán metróban) mentem lépcsőn lefelé, és beállt valami 2-4 fps-re, mentettem és kiléptem. Utána már jó volt.
Valami memoryleak vagy pályabug lehet? -
harras25 #9055 Ezek szerint akkor Caitnek másnál is golyózáporban van elérzékenyülési szófosási kényszere :)). -
Kroki105 #9054 Olyan hibával találkoztatok már, hogy nagyon lassan ment a játék? Olyan mintha befagyna az egész, de 1-2 perc és megy tovább. Az elmúlt pár napban volt ilyen, és nem is mindig ilyen, van hogy normális a mentés gyorsasága.
-
Ellaberin #9053 Cait féle küldetést csinálgattam én is a napokban, vagy három alkalommal kezdett az életéről olyankor mesélni, amikor erős támadás alatt voltunk. Nem tudom valami bekavart vagy csak rossz a szkript, de elég érdekes volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!No meg az is, hogy nyomta a mézes dumát, mennyire hálás és hogy akkor hogyan is hálálhatná meg....mondom rápróbálok...., erre elhajtott a vérbe :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A fiú a hűtőben - vagy mi is a címe - küldetésél hamarabb beszéltem az apjával, mint a "kereskedővel" így vagy három hónapig állt a quest. Világított a feje felett a jelzés, de nem volt hajlandó szóba állni velem. Egyszer bemérgeltem magam és ki is nyírtam bandástól :P. Eltelt megint jó sok nap, mikor újra vettem a befejezetlen küldiket, meg is találtam a fatövében kinyúvasztva, ahogy hagytam, balra nézek és látom, hogy a gyerek apja feje fölött újra ott a jel. Odamentem, megtárgyaltuk és meg is adta a küldetést. -
harras25 #9052 Akkor lehet csak mindig szerencsém van, meg hogy nincsenek fenn mod-ok. Leszámítva hogy pl. az első és egyetlen cserkészfiús küldetésem mindjárt Far Harborba mutatott, amit eszemben sem volt elkezdeni, így meg IRL napokig szenvedtem a kölök állandó pofázásától.Sovány vigasz hogy ezt a végén meg is mondhattam a hajóskapitánynak. Különösen nagy öröm volt többek között már ezért is Paladinként SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.felrobbantanom az egész léghajót a gecibe, pedig békét akartam a RR és a BoS között eredetileg, az se zavart hogy mivel ismert áruló voltam és visszaútban többször lelőtték a Vertbirdünket vagy 6x neki kellett állnom mentési lehetőség nélkül
A másik kedvencem mikor a companionok akkor kezdenek szerelmet vallani mikor hatfelől lőnek ránk és nincs mentésem régóta. Cait SM-ok között kezdett rizsázni az érzéseiről közben meg rázkódtunk a mingunos golyózáportól és még lvl 20 alatt voltam, fájt, az estélyi ruha nem sokat védett....
Ami most van az is érdekesSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elkezdtem elfoglalni CW-t a raiderekkel. A cserkésztábort kemény melóval virgázó teleppé tettem, Aztán mikor csak annyi volt hogy támogassák a szomszéd raider bázist hagyján hogy buktam a tele workshopot, de egy ghoul asszonyság úgy viselkedett mintha ő épített volna ott mindent nem én, sőt a félmeztelen csaposnő is el akart zavarni. Azért fura ez a hálátlanság.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.04.13. 13:07:22 -
SaGa #9051 Vannak questek, amik hajlamosak beragadni, ha nem azonnal állsz neki, amint megkapod, vagy ha azt a területet már kipakoltad korábban, mint kellett volna. Az, amiről most szó van, kifejezetten ilyen, ha hamarabb le mész az armoryból a földalatti részre és lerendezed Sarge-t, mint hogy egyáltalán beindult volna ez a quest, simán beragad.
Hasonlóan problémás a BOSS első feladata, amikor meg kell őket védeni a feralok ellen. Kétféleképp szokott elakadni: vagy már kinyírták az összes ghoult, mire odaérsz, vagy valahol elakadt egy feral és sehogy se akar odaérni a helyszínre. Ezzel a legutóbb úgy jártam, hogy mire odamentem hozzájuk (előtte gondosan kitakarítottam az egész környéket), úgy tűnt, már lerendezték a ghoulokat. Ilyenkor nem lehet beszélni a paladinnal, tovább löktem a questet, elkezdünk beszélgetni, és a duma közepén a nyakunkba szakadt vagy tíz ghoul. Mire rájöttem mi van, már alig marad valami életerőm, épp csak sikerült kis futkosással megúszni élve a tévedésemet. -
harras25 #9050 Nekem az esetek 99 %-ban kiderült hogy nem falsult be a küldetést, legfeljebb logikátlan néha a felépítése vagy várni kellett, vagy a nyíl marháskodott. De nem emlékszem olyanra hogy egy küldi ok nélkül örökre bebénult volna, pedig már 600+ órát játszottam.
Esetleg néha van olyan érzésem, hogy a készítők utálják az igazi survivalosokat mikor egy hosszú questnél nem raknak ágyat sehová, az ellenséges NPC-k biztos állva alszanak. Persze olyan is volt, hogy utána néztem, és volt matrac eldugva valahová a szem elől, tehát volt mentési lehetőség, csak hát mikor az ember már fél órája az életéért fut elég nagy a valódi survival izgalom és nem veszi észre az ilyet. -
Egyszer ugrottam vele túl, vagy micsoda. Cabotéknál, amikor a hugit kell visszahozni, nem volt ott, ahol kellett, léptettem questet, elfogadta. Az utána következő harcos küldetésben meg nem lehetett egy ponton továbbmenni, mert Deegan-ra nem lehetett beszédkezdeményezést nyomni, a Cabot csávó csak ott álldogált mellette az irodában és semmi se történt.
És azt meg nem akarta továbbvinni a setstage... bukó a küldetés. -
Ja hogy ezt igy kell: setstage <editor_id> <stage>
Ezt nem tudtam még nem használtam :)
-
SaGa #9047 Pontosan. Jók ezek a wiki oldalak, de a setstage használatával vigyázni kell, mert ha túl nagyot ugrasz vele (egyből átugrasz bizonyos fontos lépéseket), némelyik quest befalsul és akkor annak már annyi, lehet visszatölteni korábbi mentést. Érdemes lekérdezni, hogy épp hol tart (talán getstage) és a következőt beadni, majd csak utána a rákövetkezőt, stb… -
Pedig ott van a küldetés leírásánál a Bugs részben. Onnan másolta be SaGa is a hiba megoldását. -
Ezeket kódokat még Wikin sem találtam meg...
Egyébként azt íja hogy 3-4 nap is eltelhet amíg megjelenik. -
SaGa #9044 Lehet, hogy pont az a baj, hogy már korábban lementél, mint beszéltél volna vele. Ilyesmi előfordul. Akkor marad a konzolos továbblépés:
setstage Min03 (vagy 000aa778) 200
Ez beállítja, hogy már beszéltél vele. Ha 470-re állítod, akkor úgy veszi, hogy végeztél Sarge-dzsal és kinyitja az ajtót, ha nem, akkor következő lépésként 480-ra kell belőni. -
Már rág lebontottam, kiszedtem a core-t is és a meglepit is elintéztem.
Az armory ajtó meg kívülről is kinyílt a használ gombbal. Megvan a tervrajz és a füstgránátok is.
De a szgépes vasajtót amit elvileg neki kellene nyitnia nem tudom nyitni. és Ronnie is sehol... -
SaGa #9042 Mert a föld alatt van. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az armoryból (ez a képen mögötted van, a spéci acélajtó mögött) van egy levezető lépcső (le kell bontani a romhalmazt, ami takarja), ott kellene lemenned. Vár lenn némi meglepi is.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.11. 16:25:02 -
SaGa #9041 Megoldható mod nélkül is a továbbépítés. Csak szét kell szedni ezt-azt az adott településen. Nem az épített cuccok közül, hanem azokat, amiket amúgy is szétszednél. Ledobod a földre pl a fölösleges fegyvereket, ruhákat, páncélokat, átváltasz építő módra és így kapod szét őket, nem a megfelelő munkapadnál. Minden lebontással lejjebb csúszik a mutató egy kicsivel és építhetsz újabb dolgokat a faluban. A mod kényelmesebb, de többen állítják (és én is azt tapasztalom), hogy ezekkel a modokkal gyakoribb a CTD, amikor egy ilyen megnövelt kapacitású helyhez közeledünk. -
Old Guns Quest: Talk to ronnie Shaw.
A csaj sehol nincs, a quest marker meg a föld alá mutat...
Kep -
Kroki105 #9039 Ezzel tucccc settlement építés limitet növelni: Higher Settlement Budget -
A Contraptions DLC (amiben a gyártósorok vannak) le van fordítva, olvasd el az ismertetőjüket az építésük előtt. Amúgy szerintem mentés után próbálgasd ki, hogy mi mit és hogyan csinál, jobban megtanulja az ember. -
horthy #9037 Settlement épitésnél ha betelik a " Size " csik ami most nekem az egyik Setlement-nél sárga akkor gondolom nem lehet tovább épiteni ?
Hogy müködik a gyártás ? Néztem a youtube-s videokat láttam nagy szalagsorokat egy csomo termékkel .
Hogyan épitsem ki ? Mi az a szeparálo stb . Gondoltam Mechanical lair-ba gyárat csinálok . -
SaGa #9036 Nem mondtam, hogy jó, de láthatóan erre is van igény… -
Ellaberin #9035 Estére lehet letöltöm. Felkeltette az érdeklődésem a montázs plakát hátterében lévő Starship Troopers
-
Magyarul is -
Fallout: New Vegas prequel mod enters beta after 9 years :) -
Kroki105 #9032 Ez a mod nem nyúl bele elméletileg, csak mutatja a companion "szeretetét".
De ha rosszul tudom, akkor bocs.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.04.09. 14:18:09 -
harras25 #9031 Lényeg hogy bele tudom-e magam élni és annak meg a survival mód miatt is meg a párbeszédek és a történeti szálak miatt is örülök hogy van következménye a döntéseimnek. Lehetne agyon bonyolítani (pl benzint szerezni a generátorokba meg hasonlók) meg lehetne észszerűen is ötletelni dolgokon. De nekem pl. elvenné a játék élvezetét ha egy gombnyomással elintézhetném, hogy Preston ne haragudjon rám mert elüldözöm a telepeseket hogy a fosztogató haverjaimnak legyen hely. Ajánlhattam volna 1000 capsot mielőtt földönfutóvá teszem a szimpatikus családot, de direkt csak annyit mondtam nekik, fussatok amíg jó kedvemben vagyok :)))))). Végülis rablóvezér vagyok :D. Tök logikus hogy PG csalódott bennem már másnap, hogy szerelmet vallott.....
Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.04.09. 14:05:40 -
Kroki105 #9030 Azt tudom hogy szintlépéskor gyógyulok. Tovább tesztelve, éjszaka nem gyógyultam vissza gyógyszer nélkül. Lehet mégis valami bug lesz, mert nincs felvéve semmilyen gyógyulás perk, ami azt illeti a kitartásom kettes, nem is lehetne felvéve. -
Kroki105 #9029 Ez mutatja ki mennyire csipáz téged: Visible Companion Affinity
Nem hiszem hogy a farkasszelídítő az realitásmodnak lett megalkotva.
Ha Maugli-val vagy, jól jön az a mod.
A realitás már az elején elköszönt a játéktól, szóval... pl alapból egy adag húsod lesz egy leölt állatból, vagy épp amikor a térkép 95%-a le akar ölni az első pillantás után, vagy többet ölsz, mint Rambo 
Az összes rablótanya azonnal ellenségesen lép fel, nem is kérdeznek mikor betoppanok. "Mi a fa**t keresel itt baromarcú?" sokkal reálisabb lenne, mint agyatlanul elkezdeni lődözni rád. Főleg ha a játékosok 75% -ában bikiniben beszambázó csinibabáiról beszélünk (ok, ez nem a készítők hibája), akár rablóként ki lőné agyon őket kérdés nélkül?
Értem hogy mint gondolsz realitás érzésen, csak pl ezek után szerintem vicces. -
harras25 #9028 Köszi. De eszemben sincs semlegesíteni a tetteim hatását a játékban, az már nem lenne igazi. -
> Net: nekem az a biztos ha kikapcsolom a netet indítás után, de ez csak egy kattintás, nem húzok ki semmit.
Nekem nincs ilyen gondom (se Skyrim SE, se Fallout 4), de a hetvegen olvastam egy kommentet, hogy van aki aktivan hasznalja a netlimitert (streamek es egyeb parhuzamos adatforgalmat hasznalo cuccok miatt), es abban tiltotta le a FO4-et es mukodott neki, pedig a sajat sec. rendszerenek a tuzfalaval nem mukodott, a netlimiter megoldotta. Egy probat lehet meger azoknak, akik szenvednek ezzel a szarsaggal. -
Alanw #9026 Most hirtelen olyat nem talaltam,lehet hogy letezik....de addig is nezd meg ezt ;-). https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/3276/ -
harras25 #9025 És abban mi a jó ? :)))) Meg a realitás érzése a játékban ? Szokták mondani, bármelyik állatból lehet cirkuszi látványosságot csinálni csak a farkasból nem :). -
harras25 #9024 Az alapjátékban perk is van ilyen. Legalábbis van állatszelidítő.
Net: nekem az a biztos ha kikapcsolom a netet indítás után, de ez csak egy kattintás, nem húzok ki semmit.
Saját problem:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elkezdtem meghódítani a raiderekkel Commonwealht-t. Nos a karakterem szeretőire mindjárt kiírták, hogy "hated this". Preston az első éjszaka után.... de van valami lista a workshopokhoz hasonlóan ahol meg tudom nézni, kivel hogy állok a companionok közül kapcsolatilag ? -
Szintlépéskor Survin is gyógyulsz, valamint van a solar powered perk ami 40-es szinten lvl3-at fel tudod venni, és a rad gyógyülás után az életed is feltöltődik. -
SaGa #9022 Igen, a farkasok onnan jönnek. Van olyan mod, amivel barátságosak lesznek. -
Kroki105 #9021 Akkor ok, nekem csak az volt fura, hogy félhulláról felkúszott 10 sec alatt maxra. Mintha eddig tölteni kellett volna, de lehet csak a survi-val keverem.
Very hardon vagyok, nem survin.
A húsnövelő addon bennmaradt, nemrég betámadott sanctuaryban egy csorda radszarvas ismét
700 husi jött össze, jövőnyárig meg van oldva az élelmezés. Mire megsütöttem, léptem 2 szintet.
Tenpines-t meg farkasok támadták be, még sose láttam őket, valszínű ez is Far harbor cucc.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!