11630
  • harras25
    4 darab DLC a NV-hoz volt nem ? A F4-hez csak kettő gyáriról tudok. Ha rosszul, akkor le vagyok maradva, szégyenteljesen.
    Modokat nekem csak a főmenüben reklámoz, de lehet hogy pont nem játszottam mikor ez agresszív volt.

A Raidereknek adott telepekben nem veszik el a meló, a réderek is használnak mindent, csak van amit kicserélek Raider kedvencre, fotelt, kanapét, kereskedőpultot. És a raidereknek tényleg főnöke vagyok. Csak kiesnek a hagyományos ellátó rendszerből. A supply farmok vesznek oda és válnak ellenségessé, csak nem mernek bántani inkább ellátnak. Azt nem tudom, lesz-e valami izgalmas folytatás, ha már a kijelölt határértéket, a nyolc farmot teszem raider-bázissá.
    Azt még Shank is mondta, a réderek nem szeretnek gazolni, én is úgy érezném, kiesnék az agresszív réder fővezér szerepből, ha erre kényszeríteném őket. A Supply farmok néha küldik a kaját meg pénzt, de nem tudom hogyan és hova.

• Kroki105
    Nagyon durva lett robokutty, biztos beszarnék ha egy ilyen rohamozna. A hackercsajhoz pont illik. Valahogy meg kell tanítanom lőni is, mert a kutya nélkül egy csótány is megenné szerencsétlent.
  • Darun
    Nekem csak az alap telepet foglalták el a raiderek, de ők termeltek kaját. Sőt! Nem emlékszem hogy hivták a NW-ös csákót, aki beállt társnak, de pont őt állitottam be kapálni. A játék fő történetét végigtoltam, de a NW-t nem sikerült befejeznem, sem teljesen felderitenem. Ennek két fő oka volt, egyrészt nem nagyon fűlött a fogam ahhoz, hogy a nagy nehezen összetákolt telepeket átadjam a banditáknak, másrészt akkor jött be az a játékbeli "ficsör", hogy folyamatosan dobálta fel a "vegyél modokat" ablakot, ami nem igazán eredményezett nálam jó kedvet, le is töröltem az egészet a rákbaEttől függetlenül jó játék (volt), pont tengap néztem végig mind a 3 Revelation részt (amikor belinkelte valaki, akkor még csak az első volt kész, mostanra mind a három megtekinthető lyuhtube-on) És pont azon gondolkoztam tegnap, hogy a Fallout miért sikeresebb, mint a Metro vagy a STALKER. Persze a válasz egyszerű, azért mert maga a játék is egyszerűbb, illetve a Metro egy csőjáték, a Fallout meg open world. Pedig a 4 DLC felhozatala elég gyér lett az elődökhöz képest (igen, még a 3-hoz képest is), de igazán lehúzni ezt se tudom, ahogy kiemelni sem tudnám egyik részt sem. Tudom, Fred bálványozza a NV-t, mert az Obsidian, de nekem nagyon visszahúzta a játék hangulatát a sivatagos környezet. Nekem ez pont annyira volt negativ, mint amennyivel a DLC-k jobbak voltak bármelyik testvéréénél.
  • harras25
    Nem hiszem hogy szívesen gyomlálnák a répát ha már fosztogatónak álltak, de lehet ez a termelés hiányzik. Most társ nélkül nyomulok hogy kivételesen tudjak cipelni egymagam is, ha egy telepet átruházok előtte kiszedem az ültetvényt, kirámolom a workshopot és mindent magam cipelek oda ahova kell.
  • Ellaberin
    Bár ilyet nem csináltam - azaz raidereket befogni termelésbe, max véletlenül :D - nem az van, hogy lusták?
    (Nekem NW annyira nem jött be.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De a NW-ös erőpáncél tetszett
    Ettől függetlenül kétszer végig nyomtam :) )

A FC5 fórumokat olvasgatva jól megy egy mai gépen. Lehet kipróbálom a virágboltos verziót
  • harras25
    Nuka World. Nem teszem Spoilerbe mert talán kedvet csinál és nem árulok el nagy titkot. Szóval eddigre majdnem az összes telephelyet benépesítettem és kajabőség volt mindenhol, ahol nem termeltek hanem csak kereskedtek ott is. Most hogy kirugdalom a telepeseket és raidereknek adom a helyeket, supplyra is, éheznek a raiderek is meg a megmaradt telepeim is. Hová lett a sok kaja ? Meg a kajatermelés ?
  • harras25
    Far Cry 5 kapcsán vagyok efféle elmélkedésben, az 1-2 -t PC-n toltam, a 3-4 -et X-Box 360 -on. Nem tudom a PC-m elég lenne-e az 5-höz, plusz megszoktam hogy heverőről 82 centin játszom a FC-t. De ezért vegyek konzolt ? És melyiket ?
  • Ellaberin
    Igazából nem követem az eladási listákat, de az mindenképpen figyelemre méltó, ha még mindig jegyzik. Még akkor is, ha ez nem feltétlenül erre a játékra pozitívum, de az azóta kiadottakra egyfajta negatívum is lehet.

A technológia alatt én inkább az elérhető/megfizethető hardverre gondolnék. Azaz egy új motort megfelelő tempóban, min. 4k felbontásban, HDR-el, meg miegymással is simán futtatni tudó, átlag ember által is megfizethető pc-re / konzolra
  • PiszkosFred
    Csak jelzem, hogy a Fallout 4 meg mindig a heti eladasi toplistak elso tiz helyezettje kozott van, ha nem is minden heten, de vissza-vissza ter folyamatosan, sz'al viszik/veszik meg most is :)

TES VI-rol annyit tudni, hogy lesz, ezt mar megerositette Hines is, Howard is. Hogy mikor lesz, na arra a valasz: MAJD :) Elobb jon ket teljesen uj IP, arra fokuszal a BGS, es majd csak utana lesz a TES vagy FO kovetkezo reszebol vmi, foleg ugy, hogy Howard szerint az a technologia, amelyet szeretne a jatek ala tenni, az egyelore nem elerheto - jelentsen ez barmit. Szoval jonnek, de majd csak evek mulva.
  • Ellaberin
    Láthatólag csak találgatás van: TES6
  • harras25
    Pláne hogy a TES 6 -ról nagyjából semmit nem tudni. Legalábbis én nem tudom, készül-e egyáltalán ? Akkor meg csak csinálnak valamit.... :D.
  • Ellaberin
    Van egy olyan érzésem, hogy nem olyan nagy a penetrációja a reklamálóknak, hogy érdemben foglalkozzanak vele. Meg már az FO4-ből sem folyik be akkora pénz, hogy igazából érdekelje őket. (Gondolok itt arra, hogy a GOTY kiadás ára alig öt hónapra a kiadása után felére esett. És ugye ezzel a kiadással a DLC-k/Season Pass bevétele is a nullával lett egyenlő.)

Aztán meg reménykedek, hogy az erőforrásokat már az 5. részre koncentrálják.
  • PiszkosFred
    Hat, a reklamacionak is lenne helye boven, mert a PC-s valtozat kapcsolodasi es a jatekot indithatatlanna tevo gondjat kozel masfel eve nem sikerult megoldaniuk, amely azert nem vicces, latva a korabbi megannyi kommentet es az ezzel kapcsolatban egyre inkabb fogyo turelmet :)

De ami a kinalatot illeti, szinte teljesen felesleges hasznalni (oke, az ingyen cuccokat bezsakolja az ember, de ezek nagy resze amolyan lopancel jellegu vacak), meg konzolon is jobb es tobb hasznalhato modok erhetoek el a bethesda.net keretein belul, mint a CC "kinalata".
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.04.17. 11:59:06
  • Ellaberin
    Ok. Nem is reklamáció ez, mindinkább csak egy megjegyzés.
  • PiszkosFred
    Ez most a Skyrim SE es a FO4 eseteben csak egy beta teszt, a CC rendszere a kovetkezo IP(k)-hez keszult elsosorban.
  • Ellaberin
    Igen, de azokkal én nem mentem semmire. Ha jól emlékszem nem lehetett parancsolni nekik. Most meg még nagyon nem tartok ott.
  • Ellaberin
    Biztos jók is, csak úgy két évvel maradt le a Beth a moddolókhoz képest
  • Ryder62
    Amúgy lehet hogy ratyi a CC de év eleje óta minden hétvégén van ingyenes cucc. Már nem is tudom mennyi skint, meg miegymást húztam be így. Aki nem tette eddig, hétvégenként ( én szobaton este szoktam felnézni mi free) érdemes felnézni. Pl pont nuka worldben járok és volt ingyenes nuka colás pipboy skin. Pont passzol.

Lehet nem nagy dolgok ezek de sok kicsi dolgokból elég ütős skin pakk összejöhet.
  • harras25
    Hát semmiben sem vagyunk egyformák :).
    A kutya nálam mint írtam az előbb, pont SM specifikus.
    ADA sosem passzolt az öltönyös/estélyi ruhás surranó hangtompítós pisztolyos karakteremhez, hogy mindig csörömpölt. Meg elakadt.
    És ezzel stílussal mindig pont arra törekedtem, hogy alig legyen cuccom. A karrier nagy részét 80-90 fontnyi cipelt cuccal csinálom végig, egy messzehordó puska, egy hangtompítós 10 milis és egy 44-es magnum. Ennyi. Survin szar érzés mikor elfutnál és pont leburdenelsz valami miatt :D.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.04.17. 07:01:16
  • harras25
    Dogmeat nálam mindig jó volt SM-ok ellen, elkapta a csuklójukat azok meg csak hisztiztek. Sokszor nyert nekem időt :).
  • Kroki105
    Nagyon hatásosabb lesz A ráaggatott fegyvereken is múlik ugye. Ha nincs assa lábad, rakhatod neki a lebegő verziót is, mint a házi robotodnak, azzal is gyors lesz. Ez már elérhető az elején is, nem kell kiütni más robotból.
    A sentry váz is kemény, hátránya hogy belső terekben használhatatlan, mindig elállja az utad, és a 6. ilyen után elküldöd az anyjába egy egész tár smg tölténnyel megajándékozva. (Itt nem árt az, ha nem survin tolod, és rendelkezel egy közeli quicksavvel, mivel elég morcos tud utána lenni.) Előny hogy darál, és sok cucc elfér benne.
    Volt egy mod, amivel tankká lehetett alakítani a robotot, vagy épp minilánctalpat rakni a humanoid kinézetű robotra. Egy olyanra is emlékszem, ami emberszerű fejet is adott nekik. Van sok verzió.
  • coolpet
    F3 NV-ban is volt robokuty, REX-nek hívják és a király adja oda, ha megmented az agysorvadástól :)
    De ED-E hasznosabb volt számomra mint mesterlövész.

Azon filózom, hogy ha ADA-t átalakítom assaultronra, akkor mennyivel lesz hatásosabb. Mert a lövöldözése és a lassú cammogása kicsit idegesítő :)

Még mindig küzdök a hullák megtalálásával :)
  • Kroki105
    A stealth-os cuccot viszont nem ismertem, köszi, majd kipróbálom.
  • Kroki105
    Az elég enyhe kifejezés hogy magára vonja a figyelmet, 2-3 raidert úgy cincál szét, mint macska az egeret.
    Most kezdtem egy olyan játékot survin, hogy a kari full int, full karizma, és luckra a többi. Ennek nagyon jól jön a kemény kutyi, kíváncsi leszek meddig bírja. Persze idővel megtanul lőni is, de először a azokat a perkeket unlockolom, ami az alap statokhoz járnak. Szerintem 2 nap alatt fölidegesítem vele magam
    Emlékszek hogy f2 ben volt robokutya is. Vajon itt van olyan mod?
    Ja, a modokat is lecibáltam, összvissz 40 maradt, a mentés egyelőre megjavult. Építő modokat is minimalizáltam, nagyon fura a szinte azonnali átváltás építőmódba.
  • SaGa
    Feldobod a Dogmeat A True Companion modot, ez kissé felturbózza a jószágot. Attól kezdve komoly segítség alacsony szintű karakternek, mert magára vonja az ellenség figyelmét (ha kijössz lopakodó módból, add nyugiban van, ha felteszed a Companion stealth distance fix-et is) és keményen helyben tud tartani még egy deathclawt is. El nem intézi, de leköti addig, míg te lerendezed.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.16. 16:41:56
  • Darun
    Ha jól rémlik, az FH DLC-ben is lehet kutyákat venni. Van valahol egy lezuhant bombázó, amibe beköltözött egy szupermutáns "idomár".
    A társak meg viszonylag könnyen megmurdelnak az egyszerűbb ellenfelektől is, az ilyen csillagos/halálfejes mutiknak meg fél fogukra sem elég. Én mondjuk nem nagyon kisérleteztem robotépitéssel, Adának nyomtam egyszer egy testet, meg próbálgattam egy hordár botot és ennyi. Viszont asszem szintén a FH-ban volt pár stealth field-es, dupla pengés assaultron, akik egyetlen támadásból megöltek. Még azon gondolkoztam kicsit, de végül elvetettem, mert fontosabb volt a nagyobb szállitási kapacitás illetve hogy tömeges támadásnál lekössön valamennyi tűzerőt.
  • Kroki105
    Jaja, azt hiszem még ingyenes a nyakörv. Csak a színét tudom átállítani vele, a fajtája az csak németjuhász . De nexuson van kutyaskin modolós cucc is skin, volt hogy mongrel volt a kutyulim. Legyártod a vegyitrutyiasztalnál, odadod, felrakod mint egy ruhát, és skint vált. Egy másik mod, ami erősíti a kutyidat (a true comp. + kicsit növelsz a méretén konzolparanccsal, és voila, van egy hihető, élő terminatorod. Mert valljuk be, Dogmeat elég gyenguszka tud lenni, ha játékban nézzük, ha a valóságban, akkor is (a szörnyekre, meg a golyózáporra gondolva).

Nem tűnik nagy fenyegetésnek neki, még ha félelmetesen tud ugatni sem. De az első kép vadállata másfélszer akkorán már szerintem elgondolkodtatná két másodpercre mutibáttyát.

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.04.16. 13:59:32
  • Sunsetjoy
    Szerintem a Creation Club rottweilere az, vagy a Creation Club transdogifiere, amivel át lehet állítani Dogmeat fajtáját is.
  • harras25
    Ez a kutya honnan van ? :))
  • Ellaberin
    Kroki, Saga köszönöm! Csekkolom.

• Kroki105
    Az egyik menedékben megtalálható Curie, ő is beáll hozzád világot látni.

Egyszerre 3an meg mod segítségével. De ahogy láttam, saját építésű robotot is magaddal vihetsz, csak azok kinyúlnak végleg ha kilövik őket. (Legalábbis úgy emlékszek.)
  • coolpet
    Kroki, hogy hogy több robotod van?

Nem csak Ada vagy Crossworth lehet mint robot companion?
  • Kroki105
    Végre, sikerült megépíteni a robotokat assaultronra. A fej még hibádzik, a cucc már megvan, csak kell neki egy robotszakértő perk, ami elég közel van. Valószínű hanyagolni fogom őket így együtt, nagyon esélytelen minden ellenség. Ami azt illeti, azért volt egy hely, valami roncstelep, ahol mutik táboroztak, na ők szétszedték a robotjaim, az állam leesett. Két csillagos, fénylő, akármilyen muti, meg egy halálfejes superduperadmirálisgeneráliscommandercsilivilimutáns, és pár katonájuk szétszedték az én kis robiosztagom. A főmuti gatlingjétől úgy rogyadoztak, hogy arra szavak sincsenek.

• Kroki105
    Igen, a dokumentum könyvtár is ssd-n van.
  • SaGa
    A mentések a profil könyvtáradba kerülnek, ha csak az akadozik, de a játék nem, akkor újratelepíteni nem érdemes.
    A kérdés arra vonatkozott, hogy a profil könyvtárad (Dokumentumok\my games\fallout 4) ssd-n van-e vagy hdd-n.
    Ha ez hdd-n van, akkor érdemes lehet töredezettségmentesíteni. Nem a töredezettség miatt, hanem azért, mert olyankor teljesen átrendeződik a lemez és ha amiatt akadozik a mentés, mert van egy bizonytalanul írható része a lemeznek, azt észreveszi, lezárja, illetve ha nem is zárja le, elkerül onnan a mentés könyvtár és az új helyén talán nem akadozik majd.
  • Kroki105
    A játék ssd-n van, a tempeket megnézem, köszi. Az NMM van telepítve a sima merevlemezre.
    Tegnap olyan 6-7 mentésből 2 akadt meg csak, mindkettő kiépített helyen. Azt hittem megvan miért, de azután ugyanott jó is volt.
    Lehet az lesz hogy újratelepítem játékot, nexus izét ha semmi se válik be.
  • SaGa
    Erre való a Settlement menu manager mod. Egy videokazettát kapsz, amiben az első pontot aktiválva végigfut a modokon, összegyűjti a workshop menü változtatásaikat és készít egy olyat, amiben minden benne van. Miután aktiváltad és kilépsz a pip-boy-ból, kettő-öt perc múlva jelzi, hogy kész.
    Főleg akkor hasznos, ha leveszel valami építős modot, de felrakásnál is jól tud jönni, mint pl neked most.

Kroki105 #9062
    Ebben az esetben biztos nem a fájlmennyiség a ludas, de attól még lehet fájlrendszer oldali probléma. Ha nem ssdről van szó, egy töredezettség mentesítés jól jöhet. Vagy a temp könyvtárak kitakarítása. A profilodban lévő temp (appdata\local\temp) iszonyúan fel tud telni, pl ha modokat pakolászol fel, mert a kicsomagoló első lépésként oda bontja ki a modot és néha jól ottfelejti az átmeneti fájlokat, és akár az is okozhat ilyen késedelmeket.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.14. 09:36:15
  • Kroki105
    Bár nem ske hez van, de nekem ez szokta helyrerakni a dolgokat:SOE exp pack
    Van a letöltések közt egy menü fixer opció, esetleg megpróbálhatod. De azért csinálj egy biztonsági mentést a mentésedről, nehogy csak rontson.
    A kémikus asztalban kell legyártani.
  • Kroki105
    Igen, erről már olvastam én is, kb 25 mentés volt, most lecsökkent 5re, majd kipróbálom. De szerintem nem ez lehet a ludas, 25 az közel sincs az 1000 hez.
  • Ellaberin
    Ajj, eldasztam. Feltettem az SKE-t alaposabb olvasás nélkül. :( Szóval ugye túlélő - is -mod amit nem vettem figyelembe. Menü szinten eltüntette a kutakat és sehogy sem tudom visszaállítani.
    Ha valaki tud rá megoldást megköszönném!