Kroki105#8908
Történt egyszer, hogy két ghoul kódorgott Abernatiék farmja körül. Abernati néni úgy döntött, nem várja meg azt a 8 másodpercet, míg odaérek, és fejbelövöm őket. Nem, ő a saját kezébe vette sorsát. Egy légycsapóval felfegyverkezve nekik ment. Nem tudni mit akarhattak, talán csak egy kis húsra fájhatott a foguk, de mielőtt ezt kihörögték volna a néninek, az egyiket úgy csapta fejbe, hogy legnagyobb meglepetésemre elterült. A másik viszont nagy falatnak találtatott, és Abernati néni mégnagyobb meglepetésemre beadta a kulcsot. Elvileg a settlereknek örökéletűnek kéne lenni, mint a companionoknak. Vagy mégse? Vagy ez csak Abernathyékra nem vonatkozik?
A lánya se úszta meg, őt meg én lőttem tarkón véletlenül. A harmadik ghoult célbavettem, lőttem, mire ez a hülye picsa pusztakézzel nekirongyolt, pont belépett a golyó elé. Nem értem miért erőlködnek fegyvertelenül, ha már egyszer odarendeltek, mert megtámadták őket. Élethűbb lenne, ha berohannának a házba, vagy ha már nekikmennek, fegyverrel tennék.
Ettől mondjuk amúgy is agyfaszt kapok, felépítek egy telepet, lőtornyok, stb... De ha megtámadják őket, az összes idióta hagy csapot papot, kirohannak a kapun, és elkezdenek lődözni. Akkor minek a fal, a kerítés? Ok, az őrök menjenek, de mindenki? De még ők is felmehetnének a helyükre, fedezékből lőni, de nem...