11630
  • Kroki105
    Piper mindent szeret, ha felmutatod a mutatóujjad és azt mondod "Itt egy ujj!", ő annak is örülni fog. Őt a legkönnyebb kiperkelni.
    Pl Cait már macerásabb, ő azt szereti, ha beszólsz a tagoknak, de a zártörést, lopást is értékelni fogja.
    Vagy Strong, ő annak örül, ha zabálsz a hullákból "jószupermuti" módjára.
    De ha együtt harcoltok, annak ,mindenki örül.
    Egy kivétel volt, pszicho sinth killer gyerek, az csak attól lett lojálisabb, ha küldiztem az Intézetnek. (Meg ha ki be szállsz a powerarmorba, de az egy szint után már hidegen hagyja).
  • coolpet
    Piper szereti ha zárat török fel :) majd fosztogatok :)
  • Andule
    egyreszt kiirja a jatek h elerted XY-al a max affinity-t, masreszt ha ranezel a perks fulre a pipboy-ban akkor megjelenik az adott tarshoz tartozo spec. pl Piper-e ha jol remlik akkor az h onnantol dupla xp jar uj helyek felfedezesere. a tobbseget eleg egyszeru es kvazi gyors is maxolni csak legyen melletted es hallgasd vegig amikor lelkizni akar.
  • coolpet
    Honnan tudom hogy feloldottam a perkjeiket?
    Piperrel már készítettem egy interjút, de még nem láttam semmi extrát.
  • Andule
    ha vkinek feloldottad a perk-jet skkor az onnantol ervenyesul nem csak akkor ha veled van mint aktiv tars. (barmekkora baromsag is legyen ez) szoval ha vki csak amiatt kell akkor 30 perc kozos koricalas altalaban megoldja. (mondjuk igen, Cait-et es McCready-t pont kulon meg extra pesztralni kell)

szal roviden sztem is aszerint erdemes valasztani h ki a szimpi. (tovabbra is Piper-t ajanlom)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.01.27. 18:33:05
  • Sunsetjoy
    Van egy pont (Mass Fusion helyszínhez kapcsolódó küldetés), ahol választani kell az Institute és a Brotherhood között. Van olyan frakció, akit mindenki más ki szándékozik pusztítani, van olyan, akit alapból talán senki (egy bizonyos ideig). Ne ilyeneken agyalj, hogy frakciózás, ha eldöntöttél valamit, tartsd magad hozzá, majd legközelebbi végigjátszásnál mész máshogy.

Codsworth alacsonyabb szinteken szerintem nagyon hasznos, sokat kibír, a feralghoulokat úgy aprítja mint kés a vajat (ugye őt nem zavarja a sugárzásuk se). Ja és nem csörömpöl.
    Amúgy nem hasznosság alapján választottam náluk, inkább történet és megismerés szempontjából. Cait és Maccready saját küldetése kellően érdekes és "nehéz" küldetés. Curie saját küldetése jó, utána is érdekes a karakterfejlődése, stb.
    Szóval nem a perkjeiket figyeltem soha elsősorban. Szerintem pár figurát még kipróbálhatsz.
  • coolpet
    Sziasztok!

Tudom volt már kérdés. melyik companionnal érdemes menni.
    Dogmeat-al vagyok, de idegesítő az össze vissza rohangászása.

Most Nick Valentine-al mentem, az jópofa, de a zárnyitás perkje nekem nem hasznos.
    Ha minden igaz, minden companion ugyanúgy áll helyt harcban, szóval ebből a szempontból mindegy.
    Piper perkje hasznos lehet XP szempontból.
    Ada viszont darál ha kell, de csörömpöl mint állat, és ha kiírt mindenkit nekem abból nem lesz XP :)

Most fektettem meg Kellog-ot, nagy fight volt, Survi-n nem is tudom mit csináltam volna vele.
    Vágom, hogy Shaun az Instituténél van, de nekem nem szimpik a robotok. Railroad felé mennék.

Mi az a pont, aminél nem lehet már váltani frakciót?

És melyik companiont javasoljátok mint hasznos társ?
  • PiszkosFred
    Vagy mas falujat, ha elkered toled es/vagy letoltod :)
  • SaGa
    Az AFT tényleg jó mod, rengeteg a társakkal kapcsolatos dolgot lehet vele szabályozni (ne szólogassanak be, szedjék össze a zsákmányt a környéken, bontsák szét a cuccokat alapanyagra, úgy hurcolásszák, melyik falu legyen az otthonuk, mit vegyenek magukra, ezekből még mindenféle kombókat is össze lehet rakni harchoz, lófráláshoz, táborozáshoz, mégis csak vegyék rossz néven, ha hátbalövöd őket, stb…) plusz ott a bárhol felépíthető tábor, ahová automatikusan teleportál egy PA-t is. A táborbontás után viszont várni kell, ha jól emlékszem legalább 24 órát, mire máshol ismét fel lehet húzni.
    Beállítható, hogy gyógyítsanak akár téged, akár valamelyik másik csapattagot, ha úgy alakul…
    Meg ott vannak a néhányezer kupakért automatikusan felépülő előzetesen megtervezett települések. Némelyik tervtől mondjuk agybajt kaptam, amikor kipróbáltam, de el lehet menteni saját épített falut is, és ismét felhúzni egy másik játékban egy gombnyomásra.
  • Kroki105
    Van egy mod, a neve AmazingFollowerTweaks .
    Ebbe van olyan beállítás, hogy unlimited ammo. Gyakorlatilag egy gatlinget is adhatsz a társadnak, meg max 5 társat tudsz magaddal vinni.
    Azelőtt egy mesterlövészpuskát adtam Curienak, feltételezvén hogy nem full idióta, és tud magának szerezni lőszert hozzá. Most egy gatlinggel mászkál. Ez már túl op unlimited ammoval, más kérdés hogy lvl90-nél már nincs esélye használni, mert agyonlövök mindenkit mire fölpörgetné.
    Van a modban nagyon sok opció, még a férjed/feleséged is felélesztheted, (és ugyanúgy a társad lesz) feltéve ha megtalálod Curie-t, és még nem jelent meg a színen a BoS, utána sajna már nem működik. Asszem azt mondja, hogy már elromlott a fagyasztó tartály, és kiolvadt a halott, nem tud sajna már mit kezdeni vele.

Vicces volt amikor rájöttem, hogy soha ne adjak automata fegyvert companionnak. Az mod nélkül volt ugye, volt nálam vagy ezerötszáz golyó az egyik automatához. Hát ez nem olyan kevés, egy darabig bírni fogod. Oaadtam, talán Prestonnak, már nem emlékszek. Egy mutánstanyán ütöttünk rajta, és nagy lőpárbaj alakult ki. Vagyis hát Prestton és a mutik lőtték egymást. A fedezék mögött állt, a fegyvert oldalt kitartva lőtt mint egy eszetlen birka. Kis idő múlva azt látom, hogy vált a lézermuskétára. Na takarodj...
  • Andule
    en sztem azt valasztja ami a legnagyobbat sebzi es van hozza toltenye, ha elfogy akkor valt a kovetkezo legnagyobb sebzesure amihez meg maradt tolyeny es igy tovabb amig el nem jut oda h kifogy mindenbol amikor is atvalt az alap hozzatarsitott fegyverre mivel az neki nem fogyaszt toltenyt. (cserebe egy alap vacak)

az elozobol kifelejtettem h ha tudsz fejleszteni kozelharci cuccokat is akkor B tervnek tokeletes bedobni egyet a compnak mert hogyha kifogyna a tolteny meg mindig hatasosabb egy rendesen megcsinalt baseball uto mint Nick vagy Piper csuzlija.
  • Kroki105
    A világért sem vitáznék veled, de van itt egy kis bibi. Az a kis bibi meg elég hosszú, olyan 200 éves, sacc/kb. Ez idő alatt egy szaros baseball stadion jött össze nekik?
    Aztán megérkezik a lefagyasztott stratégiai géniuszzseniparancsnokgenerális, aki pár hónap alatt ütőképes védelmet varázsol a hülye parasztokból (ja nem, ő öl meg mindenkit).
    Amúgy meg sokkal hihetőbb ám hogy szanaszét az egész Nemzetközösség területén szakadt faviskókban tengetik a mindennapjaikat az emberek a krumpdicsomjukat kapálgatva, ahelyett hogy pl Conkordot bevédenék. Tetőkre mesterlövészek, kocsironcsokkal körberakni a lakott területet, stb, stb... Én inkább így képzelném el a túlélést, nem egyedül a nagy büdös semmi közepén egy faházikóban vakargatva a golyóim, azon tanakodva,hogy most pár raider, néhány muti, vagy éhes félőrült ghoul, netán egy falka kutya fog kibelezni.
    Egyedül csak akkor van esélyed, ha lefagyasztottak 200évre, megölték a házastársad, és elrabolták a gyereked. (Vagy épp a faterodat keresed, vagy egy vízcsipet az elromlott pumpához, esetleg ha fejbelőnek, és muszáj kiderítened hogy ki volt... Hú, a másodikban nem ugrik be mi volt a fő célja a játékosnak.)
  • SaGa
    Működik, de nem biztos, hogy jó ötlet. A magáéval, vagy azzal a leghatékonyabb, amit maga választ. Adj többfélét egyszerre és figyeld, mit húz elő közülük, amikor arra kerül a sor. Azt fejleszd fel és add vissza neki, lőszerrel együtt.
  • Andule
    Persze. :)
    Harcban lo majd vele egyet, aztan "elovarazsolja" a hozzatarsitott alapfegyvert amit lentebb Sunset irt es folytatja azzal. Ha utkozben kukazik vmi jobbat megfelelo skuloval akkor meg arra fog valtani. Csak be felejts el neki helyet adni mikor azt latod h elkezdi betolteni a raketavetot. :)

En ugy csinaltam h pimpeltem nekik egy kulon fegyvert olyan toltenytipussal amit en nem hasznaltam. Pl combat rifle, .45-el, vagy laser rifle. Soha nem automatara varialva mert a vilagon nincs az a tolteny amivel gyozned ha nekiallnak arcoskodni.
    Lehet h nem ok lesznek a dps mesterei de tobb mint a semmi es a laser puseknek meg sniperre allitva is egesz korrekt a tuzgyorsasaga. (Cserebe a magas acc miatt legalabb meg el is talalhatjak az ellenfelet messzebbrol)
  • coolpet
    Az működhet, hogy elveszek mindent a companiontól, adok neki 1 fegyvert 1db hozzávaló skulóval?
  • Although
    Olyan amilyen amikor nincs energiájuk jobbat felhúzni mert életben kell maradni :) Concord nem nagyobb mert üres és élettelen. Egy védhetetlen terület. Míg persze meg nem érkezel :) És felépíted a kacsalábon forgó kastélyt :) A beleélés :)
    Nyomokban ez még a Beth egy cég a Bio fénykorából :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.19. 06:49:47
  • Kroki105
    Amúgy tényleg röhej az a Diamond City. Mindenki el van alélva hogy a legnagyobb város, blabla.... Aztán Concord is nagyobb nála
    Ami még mókás, hogy olyan büszkék rá, hogy ihajj, közben meg egy ótvarputritrágyadomb az egész. Ha megerőlteted magad, az alapdolgokból is felhúzol egy kacsalábon forgó palotát hozzá képest.
  • Andule
    Senki nem panaszkodik amiatt; mindenkinek van vmi hulye rigojaja de ez spec pont nincs senkinel. :)
  • coolpet
    Le is cserélem a kutyát rá majd, de lehet hőbörögni fog ha hátbaküldöm véletlenül sörétessel :) A kutya nem volt mérges :)
  • Andule
    Miutan nincsenek skillek mar igy amiben elternek egymastol az a szemelyiseguk es a max aff-nal megkapott perk. Utobbi megmarad akkor is ha lecsereled az aktualisat, ergo lehet mindet maxolni is akar.

Vannak jol sikerult tarsak, pl Piper sztem ilyen.
  • Sunsetjoy
    A HP terén minden ember karakter ugyanolyan erős: 185 + ([Player Level - 10] x 5)
    Az ember karaktereknél a használt gyári fegyvere (amiből nem fogy ki a skuló) az mindig más, MacCready-nél mesterlövész puskát .308-assal, Piper 10mm-es pisztolyt, Preston a lézermuskétát, Hancock lefűrészelt csövű sörétest...
    Nézegesd meg, ki mit kínálhat (akár később, ha maximum lesz felé az affinitásod is): FO4 társak

Gondolom azért a háttértörténetek és maguk a társak, mint szereplők viselkedése is a téma, amiért bekerültek, hogy több tartalmat adjanak a játékhoz, hogy mindegyiket teljesen megismerd (lásd max. affinitás)
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2019.01.18. 22:01:21
  • coolpet
    Sziasztok!

Most először jutottam el Diamond Citybe, azt hittem nagyobb lesz. Kapuban találkoztam Piperrel is.
    A kérdés, hogy eddig dogmeat volt mellettem, de állandóan útban van, és csak a moleratoknál hasznos igazán.

Ha emberi companiont választanék, van e pro/kontra harci jellemzők terén ami szempont lehet?

Mondjuk ott van Strong, eléggé apríthat meeliben, és ott van Piper, aki miben is lehet jó? Újságírásban? Vagy interjúztatásban?

Esetleg tökmindegy, adok neki puskát meg lőszert, és mindegyik ugyanúgy csillogtatja harci képességét akármiben is?
  • Kroki105
    Mondjuk ez is igaz.
  • Andule
    Ne feledd h ez egy Bethesda jatek tehat van benne 1000 bug (random szam), abbol nalad elojon 30 amibol 28at magadtol megoldassz mert ugyes vagy, a maradek kettore meg itt rakerdezel es mond vki egy konzolparancsot amivel fixalod a dolgot. Ettol meg marad 970 ami nalad nem jott elo de ott van, az unofficial meg mindre probal orvoslast talalni.

Szal random h mennyire kell de artani ritkan art. (Kiveve magyaritas mint lathato)
  • Kroki105
    Én nélküle végigértem az alappal, és nem emlékszem hogy elakadtam volna, vagyis nem maradt meg. Egyre emlékszem még nagyon rég, bár azt nem tudom épp javítja e. Mikor Sanctuaryba értem a múzeumosokkal, beakadt Preston dumája mielőtt küldire küldött volna. De aztán megoldódott az is a patch nélkül.
    Szóval mindenképp hasznos a dolog, de anélkül sem áll le az élet.
  • vjoi
    Anno mikor elkezdtem a játékot, nagyon javasolták az unof patch-t, ezért is tettem fel. Olvasgattam (csekély angol tudásommal :)) mit javítgat és úgy láttam elsősorban rengeteg küldetési bugot. Végűl is akkor nélküle is elmegy? Régebben mikor még "virágboltival" játszottam, pl az életkedvem is elvette a sok bugos küldetés (pl. a BOS kezdő küldetésnél a paladinnal nem lehetett beszélni és hasonlók) Lehet jegelem és megvárom míg az unoff. p.-t is magyarítjátok :) Amugy gratula hozzá, mert ami magyar szöveget látok a játékban, az nagyon korrekt :)
  • Kroki105
    Anno én használtam az unoff patcht, de miután láttam hogy belerondít a magyar szövegbe, hagytam. Igazából föl se tűnik hogy nincs, gondolom azért mert nem tudom hogy igazán miért is jó.
    Ahogy nézem az unof patch alatt is van már 6500 hsz, olyan mesésen rózsásan az sem lehet hibanélküli.
  • Sunsetjoy
    Muszáj lesz majd a Far Harbor magyarításunk után legalább 70%-osra megcsinálni az unoff.patch magyarítását is már. Az a helyzet, hogy abban az alapból, meg az összes dlc-ből szerepel szöveg (sor), és egyeznie kellene azokkal.
  • Kroki105
    Köszi, majd meglesem őket.
  • Kroki105
    Pont az unoff patch tesz keresztbe a magyarintásnak a legjobban. Anélkül fullmagyar az alap.
  • Sunsetjoy
    Az alapjáték a megjelent (felirattal rendelkező) szövegek terén teljesen magyar. Ha angol szöveggel találkozol, az vagy modokból, vagy a DLC-k szövegeiből adódik. Mivel csak 2 építős-DLC van még lefordítva, meg a Far Harbor 60%-ban, látni azért esetleg ilyesmiket.

- A DLC szövegek az alapjáték egyes sorait is módosíthatják, mivel a betöltési sorban az alapjáték után vannak. Bizonyos küldetések és sok tárgy (fegyver, páncél) a DLC területekről "szivárog" át az alapjáték játékterébe, azok még bőven lehetnek angol nyelvűek.
    - Bármilyen mod, ami bármilyen szöveggel rendelkezik, vagy eredeti szöveg felülírásával dolgozik (az Unoff. patch is 8600 sornyi szöveget0 tartalmaz- az mind angolul jelenik meg, az alapjáték 115-120 ezer sor), felülírja a magyar szövegmegjelenítést. Ugyanis bármilyen mod az alapjáték után töltődik be természetesen, vagyis felülírja azokat a sorokat.
  • vjoi
    Végül is utánajártam a neten a problémámnak, de sajnos normális megoldást nem találtam sehol sem... Szerencsére a "coc" konzol paranccsal működik a gyorsutazás, így jobb híján azt használom. (sokat amugy sem szoktam "teleportálgatni") Lenne egy másik kérdésem is. Valaki játszik a magyarítással? A honlapjukon azt írják, hogy az alapjáték közel 100%-an magyarított. Azzal nyomom, de nekem olyan erős 60%-nak tűnik csak. Tudom a modok bekavarhatnak, de az Unofficial patch kivételével csak "szépészeti - kényelmi modokat használok. Valaki játszik modok nélkül és neki full magyar?
  • PiszkosFred
    Ott az ELEX (Gothic utanerzes - nem veletlenul -, szabad vilagban, rengeteg lehetoseggel, kisse fapados itt-ott, de szorakoztato es most olcso is mar). Vagy ott a Kingdom Come Deliverance, amely bar aranylag hu a tortenelemhez (Zsigmond kiralyunk es a magyarok/kunok mint ellenfel szereplunk), de nagyon realis, nagyon szorakoztato, kivalo rpg (utobbi evek legjobbja).
  • Kroki105
    Meg az is kéne hogy a játék más legyen, mint az első x alkalomkor. Mert bármit döntesz te az elején, lehetsz te páncélos lovag, aki a grét bölcsnek a fenekét nyaldossa, vagy valami robotbuzi, 95%ban ugyanazt fogod játszani (viszed a zöldfestéket janinak, meg ragyásrozi könyvét vissza a könyvtárba, stb...), és megunod, mert már végigtoltad (x+)egyszer (legalábbis egy részét), összegyűjtötted a 30 -40 újságot, a bólogatókat, erős a mentett karid mint a fene...
    Nemhiába folytattam a 90est, azzal az alapot már majdnem végigvittem. Egyedül az építés ami más tud lenni. Pl végigtolod cabotékat, és majd legközelebb a másikat ölöd meg, húde megvariáltam, egész más élmény.
    A játék vége felé, mikor a döntést hozni kell, csináltam egy mentést, aztán ha nagyon felizgatna a másik befejezés, megcsinálnám azokkal.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De az a vicc, hogy még az elsőnél se választottam, mert annyira felhúzott a múltkor hogy csak megírt forgatókönyv szerint választhatok 0 beleszólással mindenkit kiirtva (miközben gyakorlatilag én vagyok a Nemzetközösség istene, a mutikat karóba húzom, a halálkarmokat meg reggelire tálalom, a robotokat meg alkatrészként árulom, a ghoulokat meg úgy idomítom, mint a cirkuszi majmokat)

Nem tud felizgatni hogy megint újrajátszam pl egy elárvult félfülű janicsár pék szerepében a játékot, mert ahogy írtam ugyanaz az egész.
    Az előző hsz-ben felsorolt 3 ok közül a 3. volt leginkább az ok hogy nem megy az újra...
    Akkor inkább próbálok más játékot, mint ahogy a skyrimet is nemrég. Az is egy hatalmas játék, csak... valahogy nincs meg benne az ami egy falloutban, azért is folytattam ezt inkább Far Harborban. Itt megyünk gyereket keresni, vagy épp apát, vagy vízcsipet az előző részekben, és adja hogy csináld, mert hát ott a főküldetésed érdekel hogy mi lesz. A skyrimben meg egy szakadt rab vagy, máris egy ki nem szarja le az egészet érzéssel nyit. A folytatás is adja hogy stormcloak, ugye eléggé háborodottnak kell lenni ahhoz hogy azokkal haverkodjál akik az előző percben még szó nélkül kinyírtak volna (legalábbis első játszásra). Csakhát most ez legyen a mozgatórugó, hogy stormcloak? Vagy az a sárkány, ami nagyon nagyszerű, csak hát az már nekem kevés hogy felkeltse az érdeklődésem (ha pl a borg jelenik meg a sziklán, egy "minden ellenállás hasztalan" dumával, na arra kíváncs lettem volna, mi jön ki belőle.) De ez meg nem olyan erős kezdés, mint amikor látod hogy Norát agyonlövi a geci és elviszi a kölyköd, és mennél visszaszerezni, megbosszulni...
    Persze folytatom majd egyszer a skyrimet is, mert egyáltalán nem rossz, csak hiányzik a "csak még egy részt" érzés. (nálam)
  • Although
    Igen ehhez kellene, hogy el tudj képzelni mást is mint egy karakter. Ez nem nehéz csak mikor eldöntöd milyen karit akarsz az elején akkor eldöntöd, ez nem építkezni fog. Mászkálni romtól romig, gyűjteni, sötétbe mozogni, lesni, menekülni, persze igen nem mindig sikerül. Vagy Brotherhood harcos akarsz lenni? Esetleg railroad ügynök? Aláírom a Beth nem adott sok alapot hozzá de modokkal, immersion cuccokkal lehet. Főleg pénteken jön az új modja a simenek. A conquer. Meghódíthatod most már commonwealthet.
  • Sunsetjoy
    Ráadásul az egyik fő Railroad küldetés is elég közel van hozzá helyszín szempontjából (a Cambridge church ott van egy köpésre a Wattz consumertől), talán csak annyi, hogy onnan a másik irányban kell talán elindulni így van esély elkerülni, ha nem abból az irányból jövünk.
  • Kroki105
    Eddig tartott a nagy fellángolás, lvl 20 ig bírtam én is. A sok gyaloglás hihetetlen unalmassá teszi a dolgot surviban. Jó... ki lehet kapcsolni, de akkor már kikapcsolhatunk mást is, és akkor már lőttek a survi dolognak. Amúgy pont ide lett volna hatalmas ötlet a "mount", akár motor, akár kecske, akár akármi... Az addig oké, hogy az elsőre felfedezendő, ismeretlen helyekre gyaloglunk, osonunk, lapulunk, sunnyogunk, kúszunk mászunk, de amikor már 30adjára kell visszalábbuszozni pl starlightból redrocketbe, mert ott vannak munkaasztalok, akkor már a tököm tele volt az egésszel. Egyes karizmával nem lehet olyanokat építeni ugye. Ellenség már sehol erre, már kiirtottam a meg sem születetteket is, itt már bőven mocira lehetne pattanni, és töredék idő alatt megjárni.
    A másik a sentry. DIREKT, AKARATTAL kerültem Ada kezdőt. Oberalandhoz értem, a luvnya szokásos rinya, menjél a ruhabolthoz mert a gonosz bandítoszok elrabolták a másik ottlakót, szabadítsd kiblabla... Gondoltam én, mert az eddigi 1500 alkalommal mindig ezt adták küldinek nyitásként. De most azzal volt gondjuk, hogy Traffingtont megszállták a szúnyogok Jól van, menjünk! Mi a poén benne? Hát persze hogy az, hogy át kell haladni Ada kezdő küldijén. Nem néztem térképet, csak mentem, és egyszer csak hallom a nagy lövöldözést. Pfff... Nem töltöttem vissza, csináltam tovább. Az út során később meg szembe jött a sentryyyyyyyy..... Cafatokra meg diribdarabra meg molekulákra lőtt szanaszéjjel, esélytelen volt minden szempontból.
    És akkor erre jött a 3. dolog, az "ezeket én már mind megcsináltam" érzés, úgyhogy nyugdíjba ment a karakter.

Visszatöltöttem a 90es szintűt, folytattam Far Harbort, aztán visszamentem a szárazföldre. Vicces látványt nyújtanak a hiányzó épület modok nélküli épületek.
    A képen Starlight kastélya van kastély nélkül, csak a berendezési tárgyakkal. Próbáltam scrapall-ozni, de CTD-zik. Van erre valami ötlet, hogy hogy takarítsam le? Vagy szarjam le, és építsek máshol?
  • vjoi
    Nem fagy menet közben, nem fagy ha gyalogosan megyek át más helyszínre (külső-belső). Magyarul, minden tökéletesen működik - kivéve ha a pipboy térképről választott helyszínre akarok gyorsutazni. A jobb alsó sarokban lévő állapotjelző forog egy darabig, ha van átvezető animáció, az is megy egy darabig majd kész, minden leáll befagy és csak az alt+ctrl+del + win feladatkezelő segít kilépni. A mentések törlését, új mentés-betöltés kombót már próbáltam, nem segített. És csak pár napja kezdte el csinálni. (semmi új modot nem tettem fel, a játékkezdéskor beállítottakkal használom) Ja és a steam file ellenőrzést is lefuttattam.
  • PiszkosFred
    Ha gyalog kozelited meg a helyszineket, akkor is fagy?
    Vagy, ha kulso terbol kell belso terbe menni (es ez betoltessel jar), akkor is fagy?
    Vagy csak egy special helyszin eseteben fagy? Ha igen, probaltad gyalog megkozeliteni?
    A mentesek biztonsagba helyezese utan probaltad a quicksave+quickload kombinaciot, hogy fagy e?

En mondjuk a steamben egy repairt is ranyomnek a jatek filejaira (bar nem tudom ezt egyes modok mennyire szeretik majd), de az is lehet, hogy megserult valami.
  • vjoi
    Hazamegyek melóból, kipróbálom.. de ez nem valami bibakereső, bibajelentő akarna lenni? (a debuginformation miatt nézem annak)
    Az Unofficial patch amugy fenn van. A korrupt savegame kiejtve, mivel töröltem az összest és "szűz" mentés töltése esetén is kifagy.