11630
  • coolpet
    to clarify, here's the thing you need to put in Fallout4.ini for a crash log. paste this under the [Papyrus] category, or change the last 3 lines (bEnableLogging, bEnableTrace, bLoadDebugInformation) to =1:

fPostLoadUpdateTimeMS=500.0
    bEnableLogging=1
    bEnableTrace=1
    bLoadDebugInformation=1

if the system is the same as Skyrim (which it should be), there should be a Logs file with the crash log made in the Documents-->My Games-->Fallout4 file
  • coolpet
    Valami korrupt savegame lehet, vagy bug.
    Fenn van az Unofficial patch?

Másnál is előjött a probléma, de konkrétumot nem mondtak.
  • Alanw
    Plusz a harmadik megoldas atmeneti nettkikapcsolas,mentett jatek betoltes.net visszakapcsol...nehany probalkozas utan helyreall
  • vjoi
    Kipróbáltam a mentés törlést. Sajnos a helyzet változatlan. Az tény, hogy felépítettem pár települést, de azért túlzásokba nem estem. Ennyit csak el kellene bírnia a programnak, hisz erre tervezték, nem? :)
  • PiszkosFred
    Mozgasd ki a savegame konyvtarbol az osszes mentest, csak az utolso maradjon, amit hasznalsz, de azt is nevezd at valaminek (randomakarmi.fos), es ugy inditsd a jatekot majd toltsd be es proba.

Masik ok lehet, hogy az elmult 30 ora alatt nagyon sokmindent felhalmoztal, sok telepulesed van, stb. es a motor egyszeruen nem birja betolteni az osszes dolgot, amit kellene (amihez hozzanyultal, epitettek, gyujtottel, stb.). Ez ellen nagyon nem lehet mit tenni, maximum picit ritkitani a workshop tartalman, hatha...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.14. 21:53:48
  • vjoi
    A játék kezdése óta nem változtattam a modokon... de mondom, mikor egy régebbi mentést töltök be, azzal működik a gyorsutazás. A gond, hogy ha azt folytatnám, vagy 30 óra játékidőm elveszne és mi a garancia, hogy megint nem jön elő a hiba :(
  • Kroki105
    Modot használsz? Nem lehet hogy azóta tettél fel valamit, ami nem ok?
  • Kroki105
    Oké, ne legyenek lovak, kicsit túlzás lenne valóban. Bár: van tehenünk, van szarvasunk, van macskánk és van FAJTISZTA NÉMETJUHÁSZ!!! kutyánk egyebek mellett. Ezek mellett egy kilenc lábú ló már nem osztana, nem szorozna.
    DE: 200 év alatt egyik idióta sem tudott életet lehelni egy szutykos motorba se? Egy ilyen homokfutó buggieszerű terepjáró kocsit is képtelenek voltak összerakni? Viccccc De keréknyomunk azért van...
    Már jó ideje elvittem a múzeumi társaságot Sanctuaryba, egy ágyat raktam le, utána leszartam őket, és Abernatiékat fejlesztettem. Már Lexingtont, Corvegát, meg még pár helyet felderítettem, mikor eszembe jutott hogy azok a hülyék még arra várnak, hogy ágyat építsek nekik. És tényleg, csak vannak és nyavajog hogy nincs ágya. Sturges elméletileg egy ezermesterszerű valaki, de öt ágy elkészítése már meghaladja az agykapacitását. Arról nem is beszélve hogy az EGY intemmel fel kell húzzak nekik egy lövegtornyot, meg létre kell hozzak egy generátort, vagy épp víztisztító izét. Amúgy az a generátor mégis mi a jónyavajával üzemel? Nem értek hozzá, de valamivel csak működik, de mivel?
    A látszat ellenére nem idegesítem magam a hülyeségeken (és kismillió van), de marha illúzióromboló.
    Elkészült a "véres" páncél is. Lvl 20nál adott végre metal chestet, a karok, lábak már megvoltak.
  • vjoi
    Sziasztok!

Belebotlottam egy hatalmas problémába. Eljutottam a 32 szintig és innentől kezdve gyorsutazásnál kifagy a játék :( Gondolom, a szintnek nem lehet köze hozzá, de ettől kezdve jelent meg a probléma. Ha régebbi mentést töltök vissza (pl. 12-es szint) akkor rendesen működik a játék. Szerintetek mi lehet a gond és lehet valamit kezdeni vele?
  • Ellaberin
    Én mondjuk örülök, hogy nincsenek járművek, sőt, hogy nyergelhető állatok sincsenek, annak is. Sokszor az veszi el a kedvem 1-1 játéknál, hogy vezetni, lovagolni, kell. Nyílván az is játszik, hogy abszolút béna vagyok benne, az ai szinte mindig buta, mint a tök, de nálam agyon is dassza a hangulatot.
  • kigyi
    Aztán valami sugárfertőzött "kiskutya" leszed róla fél perc múlva :D
  • PiszkosFred
    Es ugyebar ekkor merul fel mindig a klasszikus kerdes: oke, jarmuveket nem hasznalnak ertheto okok miatt, na de mi van a biciklivel? :)
  • Kroki105
    Találkozott már valaki a játékban működő járművel? Helikoffer nem ér...
    Ahogy lemásztam a gátról Napfényakármi felé, láttam egy keréknyomot. De az honnét, vagy hogy került oda? 200 éve nem nagyon van forgalom erre...
  • kigyi
    Nem gondoltam komolyan, hogy az okozhatja ezért nem is olvastam az ismertetőben a hibákat (amúgy is fél perc alatt leszedtem a magyarítást így nem is gyanakodhattam volna rá a továbbiakban). Ezek szerint mindig szerencsém volt csak és folyamatosan olyan IP-ről logoltam be amit kedvelt a játék. A magyarításért pedig nagy köszönet sokkal komfortosabb így játszani.
    Utoljára szerkesztette: kigyi, 2019.01.13. 21:51:33
  • Sunsetjoy
    Pedig DIREKT beleírtam a magyarítás ismertetőjébe kb. 1 éve (és azóta is ott van), meg a honlapra is ezeket az információkat, hogy mi okozza azt, hogy a főmenü betöltése helyett kilép a játék.
    Ja... és a magyarítás az nem mod (bethesdai értelemben:)
  • kigyi
    Tehát csak új IP-t kell szereznem és működhet is, ha ez a gond. Nagyjából a jelenlegi csatlakozásom megegyezik azzal amikor utoljára jó volt tehát ez valóban okozhatja a problémát. Köszönöm, sokat segítettél ki is próbálom!

És működik! :) Köszönöm még egyszer!
  • SaGa
    Bocs, lejárt az öt perc. A fallout4.exe kimenő kapcsolatának lehetőségét kell letiltani.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.01.13. 13:08:08
  • SaGa
    Igen, ismerős a dolog. 2017 decembere óta bizonyos szolgáltatók IP címeit használva nem tud rendesen csatlakozni a program a CreationClub-hoz és összeomlik. Két megoldás lehet. Vagy letiltod a számítógép tűzfalán a fallout4.exe internet elérését, vagy csatlakozol egy VPN szolgáltatóhoz, mielőtt elindítod a játékot. Az első esetben játszani tudsz, az eddig letöltött CC modokat is tudod használni, de újakat nem tudsz letölteni. A második esetben minden működik, ha megfelelő IP című VPN szerverre találsz.
    Sok egyéb megoldást szoktak rá még javasolni, de tartósan csak ez a kettő vált be eddig mindenkinél. A többi csak látszólagos megoldás, akkor működik, amikor véletlenül olyan IP cím mögé kerülsz, aminél nem hibázik a csatlakozás.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.01.13. 13:04:02
  • kigyi
    Sziasztok!

Van egy kis gondom lehet tudtok segíteni. Találkozott már valaki olyannal, hogy indítod a játékot és amikor a menü megjelenne (nyomj megy egy gombot felirat) megnyomok egy gombot és a menü bevillan majd a játék bezáródik hibaüzenet nélkül. Van erre valami megoldás?
    Egy mod volt fent a magyarítás, de már az sincs letöröltem a játékot letöltöttem újra, de a probléma ugyanaz. 4-5 napja játszottam utoljára akkor még minden tökéletesen ment. Előre is köszönöm a választ.
  • Andule
    Ok, nem hittem h eleg ha vegignezed a mozit. (Mondjuk nalam sok popcorn kellett volna mert Ada magaban semmire nem volt eleg es max akkor gyozhetett volna ha kismillioszor feleled)

En sem az a kerulgetos fajta vagyok de akkor hasznalok vmi taktikat pl a legyszerubb a mar emlitett aknazas, granatozas.
  • coolpet
    Ez nem egeszen igaz :)

A híd mellett tébláboltam és távcsövessel kémleltem, hogy Ada leaprítja a népet. Long range scopeal, is kicsi volt, jó messze voltam, erre beadja a küldit....

Más dolog, hogy azonkívül vannak robotok máshol is. Pl mutástanya mellett Assaultron + Mr Gusty, Nuka Word bejáratnál Assaultronok, A Synth elemző falucska (nem jut eszembe a neve) közelében sentry bot.

Persze ki lehet őket kerülgetni, de én nem az az ember vagyok.

Ha már őrjáratoznak 5-6-osával, akkor a meele karakter nem sokat ér, mert előlük nem lehet elbújni jól :)
  • Andule
    Mondjuk azzal legalabb annyit lehet trukkozni h ha nem megyunk oda Ada-hos akkor nem kezdodik el a mikrobi kuldisor. (Es eleg messzirol kiszurni a lezershow-t h elkerulhesse az ember)

#10756 A Horizon maga nem emel a nehezsegen csak a (nagyonis) veges tolteny miatt erzodik ugy de valojaban a megemelt hp pool miatt nem surun vannak olyanok h vki onehit-el mint alap survin. (Plusz nincs is nagyon szorzo a bekapott sebzesekre) a keszito a tobb hp-val probalta kompenzalni h nehezebb a gyogyulas. (De onnantol h kitapasztalja az ember a rendszert, de legalabbis az alapokat, nem gond az sem.)
    Ami sokkal erosebbe lett teve benne (szvsz helyesen) az az automata fegyverek; ezert van h belefutva egy institute orjaratba instant szoporollerre kerul az ember hisz ott majd mindenki gyorstuzelo pusekkel maszkal. Cserebe ezt mi is kihasznalhatjuk csak ugye mig a gepnek vegtelen loszere van nekunk nincs ez meg marhara zabalja a skulot.
  • petro3
    Sziasztok. korábban irták többen is hogy nem találják a kutyát, vagy az elküldött companiont, a setlementekben lehet késziteni
    Vault-Tec Population Management System-et amiben a companionokat meg lehet jelölni a térképen, továbbá ki lehet adni a munkákat a telepeseknek.
  • Kroki105
    Ezek így jó tippeknek tűnnek, nálam ezzel annyi a baj, hogy az izmos kislány nem túl okos, így a hekkelgetés kizárva (egy ideig biztosan). Nem tudom anélkül hogyan fogom megoldani a robikat. Valószínű én is a sneaket fogom erőltetni, bár nem igazán illik a karakterhez. Kalapáccsal kloffol, közben meg lopakodik..
    Esetleg robbantó? De ahhoz is perception kell, ha jól emlékszem, nálam az is bólogatóval együtt 2. Aknákat kiteszek, aztán rácsalom a bádogdobozokat. Persze csak ötlet, gőzöm sincs hogy ez működne e.
    Valamit tuti fejleszteni kell, mert amúgy bukta.
    Ezt a medvés dolgot nem tekintem a saját hibámnak, gőzöm sincs mi történhetett, elviekben le kellett volna csapnia a dögöt a krittel, s ha marad is hpja, még mindig lett volna kettő síma ütés, az meg 100% végzett volna vele. Csak eltűnt egyszerűen az AP, és nem ütött. Meg lett volna lazán. De legközelebb akkor inkább lefekszek, nem tudni mikor romlik el a kalapács újra.
    Egy vats nélkülit próbáltam ugyan rajta, de mire megemeltem volna a kalapácsot, már kinyúltam.
    Aztán lehet én is föladom 20nál... Egyelőre 11 asszem.

• PiszkosFred
    Nyilvan esszel jatszik az ember, nem fejjel a falnak, igy megfelelo szint/perk/kepesseg hianyaban kerulod oket. Aztan nem, ha megvan a harmas robotics perk, johet az instant self destruct es a popcorn. End of story.
  • Although
    Nem rossz de a hatásos rész nem lv20 környéke és ha az őrjáratban assaultron meg tank is van akkor nagyon kevés mert ha egyet ki is kapcsolsz a többiek ahogy kilépsz a hack üzemmódból már a holtesteden ünnepelnek. Ezt poénból többször is eljátszottam. De a sebzés surviven elég jól meg van szerkesztve. Scpe meg közelharci fegyver esetén nincs. Ott nem érdemes hősködni.
  • PiszkosFred
    scope + hack :) (bar jo ideje nem probaltam, anno tokeletesen mukodott)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.09. 22:20:43
  • Although
    Ja a robot gáz főleg a tankok meg az assaultron. Én főleg tetőkre menekültem fel vagy bárhova de a tető jó volt és ha szerencsém volt addig futottam a tetőkön amíg más fajsúlyos ellenfelekbe botlottak élveztem ahogy egymást nyírják én meg lesek a tetőn és végzek a legyengült robottokkal. Kedvencem az öngyilkos mutáns az kellőképpen lelassította őket.
  • Although
    Persze az igazi móka survivalon lv20 környékén a deathclaw. Majdnem mindig instant killmoviet kapsz a karakteredre, nekem vagy leharapta a fejem vagy ketté tépet vagy nem is tudom volt még valami de igazán élmény ahogy izgulsz el tudsz menekülni de nem és elkap. megemel majd végez veled :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.09. 22:12:56
  • coolpet
    Én kb lvl 20-ig jutottam a survi meele karakteremmel, minden one-hit volt.
    Aztán jöttek a robotok. és abbahagytam :)
  • Although
    Kedvencem a glowing one. Jófajta sose mentem rá, közelébe se leszedtem a társait majd 3 aknát is vagy bottlemine az útba ahol sétál, ha lehet ha nem akkor leszórtam és zajt csináltam és elosontam az meg szaladt az egyetlen lehetséges felfelé tartó útra és keze lába leszakadt. ott fetrengett, mikor megkerestem :) Néztem ahogy csúszik felém majd a maradék kezét és lábát is levágtam :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.09. 22:02:56
  • Although
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    oké nem egy requiem, főleg nem horizont szint. De neked az első lépcső!! Amit megtettél. Közelharci fegyvered van survival szinten ez szuper de ha nem jön be a meglepetés ereje akkor élned kell a világban ahogy eddig sose. Tudom mert olvastam amit írtál. Itt el kell képzelned hol vagy és ki. Szerelkez fel állíts csapdákat aknákból mindenből amid van élj a világban ne csak felszínen, nálam mindig volt akna vagy csapda leraktam és bújkáltam a sötétben sarokban mozgás nélkül néztem ki merre megy kit ölök meg legközelebb. Minden ami a dark brotherhood volt a skyrim részben :) itt is életre kellt :) És menekülni nem biztos sikerül mert ez nem skyrim itt vannak gyorsabbak nálad, ha nem megy akkor gondolkodni kell, hogy éled túl.
  • Although
    Kb. az első élmény volt, majd, Kroki mikor az úton a kis bolond robotka mellett ott lesz az assaultron és nem veszed észre csak azt, hogy mellbe ver és repülsz pár métert majd elkapar a föld alá az lesz a következő :) Vagy betévedsz valahova ahol voltál de nem így hunters vadászok fognak rád vadászni próbálsz kimenekülni majd a "gyárból" de nincs időd rá :) Csak az látod ketten vannak neked meg a kis közelharci és tudod nem elég mit csinálsz? :) Miközben felkészületlenül mentél oda?
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.09. 21:49:59
  • PiszkosFred
  • Kroki105
    Nincs frusztrálóbb annál, mint ha elsőre sikerül valami, aztán egy ostobaság miatt meghalok, és az előző szituációt nem sikerül megoldani az istennek se.
    Egy hídon adott 2 tüzér, meg egy löveg. Már odasunnyogni se volt egyszerű a nyílt terep miatt, de a kocsironcsok adtak némi fedezéket. Egyik tüzér egy széken ül, felette egy másik álldogál őrszemben, a löveg mellettük. Közel megyek amennyire lehet, aztán "Bándzáj!", lecsapom a löveget, a robbanása leteríti lábról a felső őrt, közben a széken ülő épp csak feláll, aztán már fekszik is, majd az épp feltápászkodó fenti ficsúr megkapja a fogai közé a kalapácsot. Tökéletes, zseniális, megkomponálni sem lehetett volna jobban! Lecsapkodom a fejüket, cuccot elszedem, tovább...
    A kisházhoz érek, ahol a mászóka mellett egy medve lődörög, hp-ja olyan 20%, nem ellenfél. Két szarvas is a közelben, pár napra zaba betárazva. Greygarden is kilátszik a ködből, de úgy döntök inkább visszacaplatok a farmra a zsákmánnyal, már így is épphogy bírom szuflával a málhát.
    Nagy menet vissza, de ugye onnan jöttem, zombik nem lesznek a fejlevágás miatt, minden tiszta. Kocogok a medvés fakunyhó mellett, erre a bokorból egy újabb medve mordul! Baszki, tudtam hogy valami hibádzik! Két medvére emlékeztem a területen, és annyi is volt...
    Kalapács a kézbe: "Gyere a kurva anyád, csak te meg én!"
    VATS ban 4 ütésre van lehetőség, első csapást mackó koma kihordta lábon... inkább pajkos hátbaveregetésként fogta fel. Nem gáz, a krittöltő épp föltöltött, a következő ütést azt gartantáltan érezni fogod. Nyomom a space-t a krithez, mire nem történik semmi!! Azon kívül hogy az összes akciópont nullázódik. MI VAN??!!
    Kábé fel se fogtam, csak lestem hogy most miért nem ütök? Macika ütött, én meg borultam...
    Ha minden klappol, macika mostanra már egy szép trófea lenne a felépített házikómban (vagy egy nagy rakás szar, attól függően.)
    Ugye a mentés az elején leírt szituáció előttnél volt, és utána vagy tízszer próbáltam megölni őket, nem jött össze.
  • Kroki105
    Köszi, fel fogom rakni, nagyon jónak tűnik.
    Milyen durva hogy mindenre létezik valami tök jó mod! Erről még pont nem hallottam.

Így belegondolva, mennyire hülyén hat már hogy ha építési területen belül van egy vasbeton bunker, azt szét tudod szedni darabokra, de ha a vonalon kívül van egy korhadt ajtó, ami be van zárva, azzal képtelen vagy mit kezdeni.
  • SaGa
    A Locky bastard mod kell neked…
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.01.08. 17:19:38
  • Kroki105
    Nekem is marha egyszerűnek tűnik, a lopakodásra kell még gyúrni erősen. Aztán a sunyiból sebzés, a kovácsolás, meg pár dolog ami még bónuszol.
    A csipogó zöldganéra meg valószínű megengedek magamnak valami automata pisztolyt. Egy 10 milis automata is megteszi. Csak beletrafál már egy golyó perception nélkül is a bombába! Ha mégse, majd újragondolom.
    A robotok már más tészta. Elméletileg a "robotölő" kard Trudynál még eladó. Ha nem nyer... megkérem Dogmeatet hogy harapja meg.
    Volt egy érdekes dolog, Conkordban kutakodtam, mire jött szembe a kocsmában egy bezárt ajtó. Ugye a zárnyitásom perception híján alap, ehhez meg asszem kettes kellett. Há itt egy bazi nagy kalapács, 10es STR, logikus hogy nem állít meg egy félrohadt, kurva ősfaajtó. Hát de... Nevetséges
    Volt lent egy nagy gázpalack vagy mi, felvittem az ajtó elé, belelőttem a pisztollyal, robbanás, a korhadt ajtónak haja szála... vagyis szálka szála sem görbült.
    Természetesen már a próbák előtt tisztában voltam a kudarccal, de olyan jó lett volna ha kinyílik, hátha...
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.01.07. 23:17:15
  • Although
    Így igaz ha mindezeken túl vagy megéred a lv30-at kb. és megfelelő perkek meg vannak akkor már nem rossz. De ezt jól megcsinálták mikor azt hiszed könnyű lv20 körül nehéz lesz. Egy jó ideig igaz csak a survival szinten.
  • Although
    Másik kedvenc az assaultron. Amikor tényleg megjelenik na azt majd meséld el az első találkozásod egy ilyennel. Érdekel 2 vagy 3 sec alatt fejezed be a földi pályafutásod :)