Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A minap frissítettem a rendszert egy új verzióra nagynehezen (vagy 2,5 órán át gyilkolta a gépet mire megszületett) és azóta a tálca színe néhány árnyalattal világosabb, inkább szürkés (pedig a legsötétebb van beállítva) az előző sötét, inkább feketéshez képest. Az áttetszőség is rosszabb lett, inkább olyan elmosódásnak látszik, régen sokkal jobb volt szerintem.
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Tapasztaltatok olyat, Hogy a levelező program csak úgy beindul és aktív ablak marad, minden egyes másodpercben? Akárhová kattintok folyton visszaugrik a levelező programra. (Bármelyik alapértelmezett levelező program)
Ha kém program. mivel nézzem át?
Ötlet 2.: Ellenőrizd a BIOS verziószámát, talán kell neki egy frissítés.
Ötlet 3.: Ellenrőzid a memóriákat, csúnya dolgokat tudnak azok is okozni.
Ötlet 4.: Ha nem formázol telepítés előtt, akkor formázz. Mindenképpen tiszta lappal kezdjen az új rendszer.
Nem tudom újratelepíteni a windows 10 et. Amint netet kap és frissítgetni kezdi magát a rendszer összeomlik teljesen.
Ha a net be van dugva még a rendszer se áll fel már előtte tönkremegy ha kihúzom a netet akkor feltelepül egy alap rendszer. Még az OEM kulcsot beaktiválja de utána legkésőbb az első frissítések alatt kakukk. Többé már újra se indul.
Valami ötlet trükk akármi?
Lehetséges egy win frissítés gondja az hogy pár napja valamiért szaggatnak a 60 fps-es stream-ek Twitch-en mikor nézem?
Mert Youtube megy normálisan.
Csak Twitch-en bármelyik böngészőben, bármilyen netkapcsolattal (kábel, wifi), mikroszaggatások vannak....
Folyamatosan.
Amúgy minden oké a gépen legalábbis tesztekben.
Eddig csak a 4k60fps videók szaggattak picit youtube-on de az gondolom már sok ennek a gépnek, de Twitch eddig ment jól....
Ráadásul nemrég kb 1 hete volt paszta cserélve a CPU-n most 60fokos a cpu amikor pl játszok.
Egyszerűen nem értem.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ezt kapcsold ki.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Olyan problémám van, hogy rendszerindításkor az Utorrent és Firefox automatikusan elindul, pedig nincsenek az automatikusan induló programok között. Hogy tudnám ezt kikapcsolni? Köszönöm a válaszokat!
steam, origin: ACE_hun
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Emellett ők is folyamatosan frissítik a 1903 által kezelt lehetőségeket, tehát MS részről is megtörténhet az, hogy egyszer csak úgy hozza a helyzet.
Sajnos nem tudom, hogy valamilyen módon ki lehet-e deríteni mi a pontos oka a blokkolásnak.
Utoljára még XP környéken csináltam hogy isoból frissítettem gépet..
Egy fontos kérdésem lenne.
Win10.iso-ból lehet frissíteni a win10-et, veszteségek nélkül? (1809ről 1903ra)
Az iso fájl azon a winchesteren van ahol frissül a win10.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Kb. 1 hete figyelem az otthoni gépemen a sávszélt és a 150 megabit helyett csak 90-95 megabit a maximálisan elérhető azon az eszközön. Egy hónapja lett új szerződés kötve amiben már 150-es net van és öcsémnél meg is van gyönyörűen a 150, sőt még kicsit több is, de az én gépemen csak 90-95. Hozzáteszem, hogy mikor megemelték a sebességet akkor még nálam is rendben volt a 150 megabit aztán egyik napról a másikra már csak ez a 90-95 volt a max. Közvetlenül az én gépembe dugtam a bejövő net kábelt ami a szolgáltató modeméből jön a switch-ig ahonnan öcsémhez és hozzám is jön az internet és úgy is csak 90-95 megabit a max. pedig ugye öcsémnél simán jó ugyanaz a kábel switch-en keresztül sima a 150 megabit. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen win frissítés okozhat-e ilyen fajta anomáliát? Egyértelműen az én gépemmel van valami bibi, csak azt nem tudom mi lehet. Semmilyen periféria nem változott a gépben már évek óta, egyedül a win frissítgeti magát néha. A hálókártyám egy azthiszem integrált sis 900-as fast tehernet adapter. A válaszokat előre is köszi !
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.07.24. 09:42:55
De én nem VPN szervereken keresztül akarok kapcsolódni, hanem direktben a hálón, VPN, - lehetőleg IPsec protokollal.
Megoldható ez mindenféle harmadik fél igénybevétele nélkül? PPTP protokollal megy a buli, de a komolyabb titkosítást nyújtó kapcsolatot nem sikerült feléleszteni.
www.smart-bus.hu
Elvan nélküle a rendszer, de nem lesz bajod attól se, ha felpakolod a frissebb drivereket - a Windows a gyártótól kapott WHQL minősítésű drivert teszi fel a saját tárából, és frissíti is, ha a gyártó küld nekik újabbat)
Telepítés után az eszközkezelőben nem látok semmit, amihez a W10 nem talált volna drivert, de ennek ellenére van valami amit érdemes az alaplapgyártó oldaláról leszedni és telepíteni?
www.smart-bus.hu
nemrég jelentették be az őszi frissítés részleteit - bár ebben kisebb dolgokra lehet számítani, a nagyobb változást a 20H1 hozza majd.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.07.08. 19:51:44
ha SSD van a gépben, ez minden újraindítással együtt 1-2 óra, talán annyi se
ha a sávszélesség probléma lehet, akkor a WSUS segítségével előre le tudod tölteni az összes frissítést előre
Biztos volt már a kérdés, elnézést.
Ha veszek egy új notebook-ot előretelepített Windows 10-el, akkor végig kell szívnom azt a 1.5 napot, mire fel-patcheli magát, vagy van rá valami letölthető megoldás, amit csak telepíteni kell?
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Hol lehet azt beállítani, hogy mik legyenek a megjelenített oszlopok az intézőben a fejlécben, file típusonként?
Az a gondom, hogy ha egy olyan mappát nyitok meg, amiben mondjuk mp3 fileok vannak, akkor egész más a fejléc, mint amikor egyéb dokumentumokat tartalmaz. Hiányzik például a file méret, ami azért érdekelne.
Egyenként az adott mappában be tudom állítani, hogy jelenítse meg a méretet is, de az nagyon macerás, minden mappában minden megnyitáskor.
Van biztosan egy default beállítási lehetőség, de nem tudom hogy hol.
Remélem érthetően írtam le a problémát.
Mappáról, asztalra kitett parancsikon miért nem frissíti a nézetét? Hogy azt lássam, ami jelenleg van benne. Pl txt, mp3, videó, stb.
Pl: Üres a mappa. Üreset mutat. Belerakok egy txt-t, egyből mutatja kicsiben, hogy txt (dokumentum) van benne. Kitölröm txt-t. Belerakok egy mp3-at, még mindíg a dokumentumos, txt-s kis mappát mutatja. Örökre!!! Törlöm a mappa parancsikonját. Újat küldök asztalra az mp3-as tartalommal, akkor bezzeg kirakja, vagyis az mp3-ast mutatja, hogy mp3 van benne. <#idiota>#idiota> De amíg ezt a parancsikont nem törlöm, az akkor addig mp3-ast fog mutatni. Holott, már rég az sincs benne... <#zavart2>#zavart2>
Miért nem frissíti azonnal, ha mozgatok benne file-t? Most nem törölgetem mindíg az iconcache.db-t, meg nem indítgatom újra explorer-t, meg nem csinálok mindíg új parancsikont. Csak így ~feltűnt, hogy így "zavaros"
Miért csinálja ezt?
Ennek lehet köze ehhez?:
https://pcworld.hu/szoftver/hogyan-csereljuk-le-a-parancsikonok-nyilait-138436.html
www.smart-bus.hu
Gondold át, hogy valaha az életben akarod-e visszaállítani az előző verziót. Ha a válasz nem, akkor azt javaslom, hogy a lemezkarbantartóval végezz egy takarítást, a rendszerfileok törlése ponttal. Itt az összes boxot bepipálhatod, nincs rájuk szükség.
Ha a korábbi frissítésekkor sem végezted el, akkor tetemes lemezhelyet szabadít fel. simán lehet 20-40GB is.
SSD meghajtóknál kifejezetten előnyös a minél több szabad hely.
www.smart-bus.hu
Illetve ha USB telepítőröl frissítettem, néhány gépnél azt írta, hogy a windows nem frissíthető. Ilyenkor a teljes telepítő állományt simán átmásoltam egy temp mappába, onnan indítva a setupot, simán ment. Valamiért az USB driverrel szarakodott, de a frissítés után már nem volt hiba.
Ha az adott linkről letöltöd a media creation toolt, és azzal készíttetsz egy telepítő ISO állományt, akkor ki sem kell írni. A win10 simán megnyitja az ISO-t, és abból kimásolhatod a telepítőt, vagy akár abból is megpróbálhatod, mint virtuális DVD drive-ról.
De ha nincs szükséged a telepítőre a későbbiekben, akkor azonnal is tudod frissíteni a jelenlegi verziódat.