Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Ez esetben korábbi verziót próbálnék meg.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Palinko
Tegnapi verzióm van fent <#idiota>
bon
Inkább frissítsd a programot.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Palinko
Valaki megtanítana az eseménynapló használatára? A helyzet az, hogy új rendszert raktam össze és egy programmal kékhalált, vagy csak sima fagyás egér leáll majd reset tudok okozni és az eseménynapló ahogy én használom épp semmi infót nem ad hogy miért. Ugyan az a program ugyan azon feladatra egy másik fileal nem crashel, de jó lenne megtudni az adott fileal miért reagál így. De az eseménynaplóban még az sincs hogy melyik program crashelteti hiába tudom én magamtól mert nyilván azt a programot indítom el azzal a bizonyos funkcióval és rögtön jön a crash.
Sziasztok!
A minap frissítettem a rendszert egy új verzióra nagynehezen (vagy 2,5 órán át gyilkolta a gépet mire megszületett) és azóta a tálca színe néhány árnyalattal világosabb, inkább szürkés (pedig a legsötétebb van beállítva) az előző sötét, inkább feketéshez képest. Az áttetszőség is rosszabb lett, inkább olyan elmosódásnak látszik, régen sokkal jobb volt szerintem.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Az általad leírtak alapján lehet gyanúsítani, hogy valamilyen programocska "játszik", ezért ajánlom átnézni a gépet a Kaspersky Virus Removal Tool.
Sziasztok.

Tapasztaltatok olyat, Hogy a levelező program csak úgy beindul és aktív ablak marad, minden egyes másodpercben? Akárhová kattintok folyton visszaugrik a levelező programra. (Bármelyik alapértelmezett levelező program)
Ha kém program. mivel nézzem át?

Ötlet 1.: Ellenőrizd a HDD vagy SSD állapotát, amire telepítesz.
Ötlet 2.: Ellenőrizd a BIOS verziószámát, talán kell neki egy frissítés.
Ötlet 3.: Ellenrőzid a memóriákat, csúnya dolgokat tudnak azok is okozni.
Ötlet 4.: Ha nem formázol telepítés előtt, akkor formázz. Mindenképpen tiszta lappal kezdjen az új rendszer.
bon
Melyik változat? 1903-as vagy régebbi?

Segítsetek ha tudtok köszi!
Nem tudom újratelepíteni a windows 10 et. Amint netet kap és frissítgetni kezdi magát a rendszer összeomlik teljesen.
Ha a net be van dugva még a rendszer se áll fel már előtte tönkremegy ha kihúzom a netet akkor feltelepül egy alap rendszer. Még az OEM kulcsot beaktiválja de utána legkésőbb az első frissítések alatt kakukk. Többé már újra se indul.
Valami ötlet trükk akármi?
darkSectorxxx
Sziasztok!

Lehetséges egy win frissítés gondja az hogy pár napja valamiért szaggatnak a 60 fps-es stream-ek Twitch-en mikor nézem?
Mert Youtube megy normálisan.

Csak Twitch-en bármelyik böngészőben, bármilyen netkapcsolattal (kábel, wifi), mikroszaggatások vannak....
Folyamatosan.

Amúgy minden oké a gépen legalábbis tesztekben.
Eddig csak a 4k60fps videók szaggattak picit youtube-on de az gondolom már sok ennek a gépnek, de Twitch eddig ment jól....
Ráadásul nemrég kb 1 hete volt paszta cserélve a CPU-n most 60fokos a cpu amikor pl játszok.

Egyszerűen nem értem.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Köszönöm! 😊
Dzsini
Gépház -> Fiókok -> Bejelentkezési lehetőségek -> A bejelentkezési adataim használata... ...újraindítás után.
Ezt kapcsold ki.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy rendszerindításkor az Utorrent és Firefox automatikusan elindul, pedig nincsenek az automatikusan induló programok között. Hogy tudnám ezt kikapcsolni? Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm, megpróbálom.

steam, origin: ACE_hun

Dzsini
A (többek között) #5970 -en található linken letölthető frissítő segéd biztonságos ilyen szempontból, és pendrive-ozni se kell.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azt még nem próbáltam mert félek hogy felborul tőle a rendszer.

bon
Letöltve és pendrive-ról futtatva se megy?

Dzsini
Ez több mindent is jelenthet - valamilyen eszközödnél driver frissítésre vár, amit a gyártótól szerezhetsz be, vagy valamilyen eszköz csatlakoztatva van a géphez, amitől nem áll neki. Ha vannak külső meghajtók és eszközök (akár hálózati akár mondjuk USB-n csatlakozott), azokat távolítsd el, és nézd meg, hogy számít-e.

Emellett ők is folyamatosan frissítik a 1903 által kezelt lehetőségeket, tehát MS részről is megtörténhet az, hogy egyszer csak úgy hozza a helyzet.

Sajnos nem tudom, hogy valamilyen módon ki lehet-e deríteni mi a pontos oka a blokkolásnak.

A 1903-as funkció frissítés nálam még mindig nem akar települni, azt mondja hogy már úton van, de az én eszközöm nem áll készen rá... Mikor várható hogy frissül?

Köszi megnyugodtam.
Utoljára még XP környéken csináltam hogy isoból frissítettem gépet..

bon
Nem hiszem, hogy gond lesz, én könyvtárba másoltam ki tartalmát, de csak akkor ha USB-ről nem akart települni, kompatibilitási problémára hivatkozva.

Közvetlen a C gyökeréből nem jó? (És ha már elkezdtem lesz gond vele?)

bon
Én kimásolnám az ISO tartalmát egy könyvtárba és úgy indítanám a frissítést. Ilyen módszerrel már többszőr csináltam és sikerült is.

Sziasztok

Egy fontos kérdésem lenne.
Win10.iso-ból lehet frissíteni a win10-et, veszteségek nélkül? (1809ről 1903ra)
Az iso fájl azon a winchesteren van ahol frissül a win10.

Tinman
Az olyan régi rom LAN kártya, hogy 100%, hogy 10/100-as... a 2000-es években találkoztam ilyenekkel.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Az aláírásonban lévő lapban van, de nem integrált mert az meghalt egy közeli villámcsapásnak köszönhetően és akkor került bele ez az ősalkatrész ami már 10 éve is elavultnak számított 😄 Akkor ez volt kéznél hirtelen, meg is oldotta a problémát perpill. viszont elég kevés infót találtam róla a neten, mindenhol csak a driverek tárháza fogad.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

bon
Mi az alaplap típusa, csak úgy kíváncsiságból?

Szeretnék megkérni a HG-t, hogy törölje az előző posztomat mert user error volt 😄 a sis 900 elvileg csak 10/100-as ha a neten talált infók igazak így az lesz a szűk keresztmetszet.

Üdv mindenkinek !
Kb. 1 hete figyelem az otthoni gépemen a sávszélt és a 150 megabit helyett csak 90-95 megabit a maximálisan elérhető azon az eszközön. Egy hónapja lett új szerződés kötve amiben már 150-es net van és öcsémnél meg is van gyönyörűen a 150, sőt még kicsit több is, de az én gépemen csak 90-95. Hozzáteszem, hogy mikor megemelték a sebességet akkor még nálam is rendben volt a 150 megabit aztán egyik napról a másikra már csak ez a 90-95 volt a max. Közvetlenül az én gépembe dugtam a bejövő net kábelt ami a szolgáltató modeméből jön a switch-ig ahonnan öcsémhez és hozzám is jön az internet és úgy is csak 90-95 megabit a max. pedig ugye öcsémnél simán jó ugyanaz a kábel switch-en keresztül sima a 150 megabit. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen win frissítés okozhat-e ilyen fajta anomáliát? Egyértelműen az én gépemmel van valami bibi, csak azt nem tudom mi lehet. Semmilyen periféria nem változott a gépben már évek óta, egyedül a win frissítgeti magát néha. A hálókártyám egy azthiszem integrált sis 900-as fast tehernet adapter. A válaszokat előre is köszi !

Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.07.24. 09:42:55

bon
Windows 10 Home verzióra gondolsz? A Pro-n l2tp/ipsec előmegosztott kulccsal simán megy, minden külső progi nélkül.

Hol találok leírást ahhoz, hogy egy Win10 otthoni számítógép miként tud kapcsolódni egy IPsec protokollt támogató céges routerhez, aminek fix IP címe van? Mindenhol csak a VPN szolgáltatást nyújtó céges hirdetésekről írnak, VPN szerverek tömegével.
De én nem VPN szervereken keresztül akarok kapcsolódni, hanem direktben a hálón, VPN, - lehetőleg IPsec protokollal.
Megoldható ez mindenféle harmadik fél igénybevétele nélkül? PPTP protokollal megy a buli, de a komolyabb titkosítást nyújtó kapcsolatot nem sikerült feléleszteni.

Minden lényegesebb driver még tavalyi az Asrock oldalán, ezért bizonytalanodtam el, de akkor rápróbálok, úgyis visít ha esetleg újabb van már fent...

www.smart-bus.hu

Dzsini
Ha nem hiányzik valami speciális funkció, ami mondjuk az alaplapodnak van, és nem jelent meg, akkor igen (speciális ki/bemenetek, ha van alaplapi hangkeltő, akkor az ahhoz kapcsolódó dolgok, bluetooth, wifi, ilyesmik).

Elvan nélküle a rendszer, de nem lesz bajod attól se, ha felpakolod a frissebb drivereket - a Windows a gyártótól kapott WHQL minősítésű drivert teszi fel a saját tárából, és frissíti is, ha a gyártó küld nekik újabbat)

Üdv Urak,

Telepítés után az eszközkezelőben nem látok semmit, amihez a W10 nem talált volna drivert, de ennek ellenére van valami amit érdemes az alaplapgyártó oldaláról leszedni és telepíteni?

www.smart-bus.hu

Palinko
Jaja ezt linkelted egy hete onnan jutott eszembe megkérdezni. Most meg az jutott eszembe könnyű lesz megjegyezni mert az ubuntu is akkor jelent meg <#idiota>
Dzsini
Közvetlen telepítés előtt érdemes letölteni az aktuális telepítőeszközt, abban benne lesz amire épp szükség van.

Palinko
Köszi ez nagyon hasznos információ volt mert eddig nem igen követtem a 10 fejlődését de ha év vége felé kövi év elején veszek új gépet és szeretném a 7-est lecserélni mivel sok új cucc nem támogatott már rajta. Szóval most már tudom nem érdemes ezt töltenem mert simán elavul addig mire használnám is.
Dzsini
Természetesen van terv 😊 Ahogy eddig is, ezentúl is félévente (kb. márciusban és kb. szeptemberben) jönnek a nagyobb csomagok.
nemrég jelentették be az őszi frissítés részleteit - bár ebben kisebb dolgokra lehet számítani, a nagyobb változást a 20H1 hozza majd.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.07.08. 19:51:44

Palinko
Egyébként van valami terv előre hogy mikor jönnek a májusihoz hasonló nagy updatek? Mert kíváncsi lennék az elkövetkező 1 évben terveznek-e vagy a májusi lesz most az alap és csak a kis updatek jönnek.
Dzsini
ezen a linken van egy frissítő ami májusig "mindent" tartalmaz, és csak az annál újabb dolgokat kell felpakolni

ha SSD van a gépben, ez minden újraindítással együtt 1-2 óra, talán annyi se

ha a sávszélesség probléma lehet, akkor a WSUS segítségével előre le tudod tölteni az összes frissítést előre

Sziasztok!
Biztos volt már a kérdés, elnézést.
Ha veszek egy új notebook-ot előretelepített Windows 10-el, akkor végig kell szívnom azt a 1.5 napot, mire fel-patcheli magát, vagy van rá valami letölthető megoldás, amit csak telepíteni kell?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Köszi. Megnézem.

Dzsini
ez alapján lehet típusokra menteni egy-egy beállítást (második válasz, a képekkel illusztrált)

Sziasztok!
Hol lehet azt beállítani, hogy mik legyenek a megjelenített oszlopok az intézőben a fejlécben, file típusonként?
Az a gondom, hogy ha egy olyan mappát nyitok meg, amiben mondjuk mp3 fileok vannak, akkor egész más a fejléc, mint amikor egyéb dokumentumokat tartalmaz. Hiányzik például a file méret, ami azért érdekelne.
Egyenként az adott mappában be tudom állítani, hogy jelenítse meg a méretet is, de az nagyon macerás, minden mappában minden megnyitáskor.
Van biztosan egy default beállítási lehetőség, de nem tudom hogy hol.
Remélem érthetően írtam le a problémát.

bajgunar
Kérdés:
Mappáról, asztalra kitett parancsikon miért nem frissíti a nézetét? Hogy azt lássam, ami jelenleg van benne. Pl txt, mp3, videó, stb.
Pl: Üres a mappa. Üreset mutat. Belerakok egy txt-t, egyből mutatja kicsiben, hogy txt (dokumentum) van benne. Kitölröm txt-t. Belerakok egy mp3-at, még mindíg a dokumentumos, txt-s kis mappát mutatja. Örökre!!! Törlöm a mappa parancsikonját. Újat küldök asztalra az mp3-as tartalommal, akkor bezzeg kirakja, vagyis az mp3-ast mutatja, hogy mp3 van benne. <#idiota> De amíg ezt a parancsikont nem törlöm, az akkor addig mp3-ast fog mutatni. Holott, már rég az sincs benne... <#zavart2>
Miért nem frissíti azonnal, ha mozgatok benne file-t? Most nem törölgetem mindíg az iconcache.db-t, meg nem indítgatom újra explorer-t, meg nem csinálok mindíg új parancsikont. Csak így ~feltűnt, hogy így "zavaros"
Miért csinálja ezt?
Ennek lehet köze ehhez?:
https://pcworld.hu/szoftver/hogyan-csereljuk-le-a-parancsikonok-nyilait-138436.html
Köszönöm, ezekkel már képben vagyok.

www.smart-bus.hu

Szuper!
Gondold át, hogy valaha az életben akarod-e visszaállítani az előző verziót. Ha a válasz nem, akkor azt javaslom, hogy a lemezkarbantartóval végezz egy takarítást, a rendszerfileok törlése ponttal. Itt az összes boxot bepipálhatod, nincs rájuk szükség.
Ha a korábbi frissítésekkor sem végezted el, akkor tetemes lemezhelyet szabadít fel. simán lehet 20-40GB is.
SSD meghajtóknál kifejezetten előnyös a minél több szabad hely.

Köszi, de a kérdésem után másnap meg is jött... 😊

www.smart-bus.hu

Nyugodtan megpróbálhatod a linkről. Én az összes gépemen frissítettem, és semmi gond nincs.
Illetve ha USB telepítőröl frissítettem, néhány gépnél azt írta, hogy a windows nem frissíthető. Ilyenkor a teljes telepítő állományt simán átmásoltam egy temp mappába, onnan indítva a setupot, simán ment. Valamiért az USB driverrel szarakodott, de a frissítés után már nem volt hiba.
Ha az adott linkről letöltöd a media creation toolt, és azzal készíttetsz egy telepítő ISO állományt, akkor ki sem kell írni. A win10 simán megnyitja az ISO-t, és abból kimásolhatod a telepítőt, vagy akár abból is megpróbálhatod, mint virtuális DVD drive-ról.
De ha nincs szükséged a telepítőre a későbbiekben, akkor azonnal is tudod frissíteni a jelenlegi verziódat.