6762
  • Solt
    Urak,

Mi lehet az oka annak, hogy hozzám még nem érkezett meg a 1903? Taichi Z370 + 8700K + 1080Ti. A beállításokban a frissítések nincsenek sem szüneteltetve, sem elhalasztva, ennek ellenére az elmúlt 2 hétben csak Defender frissítések jöttek, a 1903 sehol...
  • [HUN]FaTaL
    Jogos, azt elfelejtettem. :D Van még az android-x86 virtuális gépen, ha létezik még az a projekt. Illetve van még egy HyperV-n futó emulátor a Visual Studioban.
  • Dzsini
    Androidhoz megy a Bluestacks is
  • [HUN]FaTaL
    Androidhoz Genymotion vagy az SDK-ban lévő emulátor.

IOS-t sehogy.
  • strepsils
    Valaki please , hogy tudok androidot vagy iost win 10 PC men futtatni ? Mit kell letölteni hozzá?
  • buke
    suba53: Köszi, sikerült,de nem ajánlotta fel az Update. A frissítési segéd-del oldottam meg a microsoft oldaláról,mivel nem akartam megint a pendrive-val bajlodni. Tudom,hogy többlet van így a rendszer partíción, de egyenlőre nem törölgetek semmit :) (egyenlőre nincs hely hiányom)
    Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.30. 16:46:36
  • suba53
    Mert a telepítőd a 1809-es verziót tartalmazza, és azzal telepítetted.
    Ha frissíteni akarod 1903-ra, akkor két út van. Készíts egy telepítő USB kulcsot ( 8GB-os kell ) a most már letölthető 1903-as verziójú
    "Media Creation Tool"-al. Azt elindítod az élő rendszerben, Setup.exe-vel, és az felkínálja a jelenlegi verzió frissítését. Utána ne felejtsd el a "Cleanup disk" tool alatti "Clean up system files" opcióval letakarítani a korábbi verzió file-jait, mert az 15-20 GB helyet simán elvesz feleslegesen.
    Én az összes boxot be szoktam pipálni, általában nincs rájuk szükség.
    Másik lehetőség, hogy elindítod a Windows Update-et, és lehet hogy már fel is ajánlja a frissítést. A Cleanup ott sem árt.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.30. 12:44:51
  • buke
    suba53: működik a billentyűzet, persze nem tudhatom meddig, mindenesetre az Avast-ot és a Comodo-t levettem a "napirendről", maradt a saját védelme a win10-nek ezt javasolták többen is.Üdv.buke. UI. Most már csak azt nemtudom miért a 1809 -es verziót írja ki napra kész állapotnak ?
    Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.29. 21:51:59
  • suba53
    Örülök, hogy megúsztad.
    Na és a lényeg! Az újra telepített win10-ben működik a billentyűzet normálisan?
    Mert ugye ez volt az alap probléma.
  • buke
    suba53: végül sikerült a win7-et visszaállítani a telepítőjének a javító funkciójával --- létrehozott egy 100mb-os partíciót ,amit töröltem ---,majd újra kellett telepítenem a win10-et. Most ott a boot választónál kiírja hogy win10 vagy win7 ultimate (helyreállított) induljon. Ezt megúsztam, kérdés,hogy mikor jön a következő kör a win10 jóvoltából :) Mégegyszer köszönöm a segítséget ! Sziasztok.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.29. 20:29:40
  • buke
    suba53: 2 külön SSD van, régin a win7, újon a win10,+ 2 külön winyo, adatvesztés nincs szerencsére, hisz magát a rendszert és adat disket nem töröltem.Ezért kérdeztem van esetleg olyan javítás ami ezt pótolja. Két hónapja mikor próbaképpen feltettem ezt a win10-et, mellette második oprendszernek mindig ott volt a win7 mint lehetőség. Amúgy a win10 telepítőjében nem lehet megállapítani mi hova tartozik.Gondoltam ez még a régi win10 maradványa. Ha az a 100mb amit töröltem a win7-é volt és hiánya irreverzibilis akkor lassan érdemes lesz feltelepíteni a win10-re ezeket a programokat, amik most elérhetetlenek. Csak én úgy látom; még mindig problémás ez a win10, legalábbis őrült kilengései vannak elődjeihez viszonyítva.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.29. 16:28:57
  • suba53
    Valamit azért kéne tisztázni végre. Hány diszked van a gépben, és milyen felállással?
    Ha két diszked van, és úgy indítod a telepítőt, akkor az a partícionálásnál mindkét diszket feladja lehetőségnek.
    Ilyenkor könnyű szétbarmolni, ha nem tudod pontosan, hogy melyik diszken mik vannak.
    Valamint ha két oprendszert akarsz használni, akkor azt két külön diszken érdemes, külön külön telepítve. Ha úgy telepítetted a két oprendszert, hogy a windows boot managerrel lehet kiválasztani, hogy melyik induljon, akkor annak most lőttek.
  • suba53
    Ejnye. Direkt írtam, hogy csak akkor csináld, ha nincs már semmi fontos adat a diszken. Reméltem, hogy komolyan veszed, és a még élő rendszerről lementesz mindent mondjuk egy külső diszkre.
    Így ha az élő rendszered partícióit törölted, akkor az kuka. Helyreállító progikkal lehet próbálkozni, de nem 100% a siker, és baromi macerás.
  • buke
    suba53: a bill. USB átdugása egy másik helyre EZ segített a DEL-re jött a BIOS fel, (a lap gigabyte Z170-H3DHP) Viszont úgynéz ki többet indításnál nem látni a win7 oprendszert. Valószínű kitöröltem tudatlanul a rendszerfájloknak fenntartott 100mb :) [ a win10 ideg miatt ]
    Lehet még valahogy vissza hozni a win7-et ? Elég sokminden van rajta, ami lassan átkerülne erre az 500GB SSD-re végül is. Csak addig is volt egy biztos pont a régi stabil rendszer :) Most ez sincs.
    Köszi,hogy időt fordítottál rám, ha van valami ötleted van a win7 megmentésére akkor szívesen fogadom,mert ilyen win10 állapotoknál nem árt egy tartalék alrendszer. A régi 10 éves gépemen az alrendszer még mindig az XP SP3.
  • suba53
    Milyen gépről van szó? Sok BRAND gyártónál a BIOS az F1, vagy F2, vagy F10 -re nyílik meg. A Del csak a "noname" gépek, és alaplapoknál jellemző. Az F12 meg a boot menü szokott lenni, de a HP-nál például az F9 a boot menü.
    Ha beírod a géped, vagy alaplapod típusát a Gugliba, utána "BIOS key", akkor nagyon valószínű hogy találsz rá leírást, videót is.

Ha úgyis mindegy, és a diszken már nincs olyan adat ami fontos, akkor törölj a diszken minden partíciót, és amikor már csak egy üres sort látsz, akkor hozd létre a rendszerpartíciót, a maradékra meg egy másikat. Bár ha csak 120GB-os a diszk, akkor én nem csinálnék két partíciót. Az egész diszk legyen a rendszerdiszk és kész. Akkor is megcsinálja magának az 550MB-ot. Az MBR meg elvileg nem kellene hogy akadály legyen. Illetve lehet hogy a nem törölt 100MB-ban van ez bevasalva, és addig nem tudsz tovább lépni, amíg ezt is nem törlöd.
  • buke
    suba53: Köszi a segítség, már a törlésen túl vagyok,de nem hajlandó partícionálni újat ,mert nem GPT hanem MBR tábla van jelenleg. A kicsi 100mb fájlot nem töröltem :(
    A BIOS-ba meg nem enged belépni sem a néhai win10 bootolás kísérlete előtt ,sem a utánna felkínált win7 bootolása előtt sem a DEL vagy F12 gombokkal. BIOS-ban kéne a pendrive bootolást előre tenni akkor engedné az új rendszer területet kialakítani. A formázás a telepítés előtt
    kötelező az újonnan létrehozott partíción, erre már nem emlékszem.
    Nem tudom mit tehetnék,hogy ilyen buktatók ne legyenek, mert én csak felhasználó vagyok kb.30 éve,de ilyenre nem emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.28. 18:33:52
  • suba53
    A kb 500MB-os elsőt, és a rendszerpartíciót is töröld. Majd az így létrejött szabad területen hozz létre a teljes méretre egy újat. Akkor ismét létrehoz egy kb 550Mb-os részt, meg a rendszer partíciót. A rendszer partíciót formázhatod is ugyanitt, az 550MB-osat nem kell, majd indítsd a telepítést a rendszer (100GB-os ? ) partíción. Ha van még másik, pl adat partíció, az megmarad, és a rajta lévő adatok is.
    A márciusi még a 1809-es, az új meg már lehet hogy a 1903-as verzió.
    A legújabbal csinálnám, hogy később ne kelljen végigcsinálni a frissítést.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.28. 17:33:25
  • buke
    0. lehetőségként megpróbáltam javítás üzemmódban fájlok appok megtartásával ,de ez megszakadt :( KERNEL MODE HEAP_CORRUPTION hiba üzenettel.
    Ha tiszta telepítést szeretnék akkor jó lesz a március végén készített telepítőm vagy a mostani májusi kell ? (a frissítés miatt)
    Másik gond amit láttam a partició gond , ügye a szűz SSD-nél nem jelentkezett ez ,most viszont látom ám a figyelmeztetést a partició típus miatt,hogy erre és végül is semmelyikre sem lehet telepíteni. Tehát akkor töröljem a 100Gb-os rendszer partíciót és készítsek egy újat ?
    Kezdek belebonyolódni az egészbe:)
  • suba53
    Akárhányszor telepítheted, az elején a "nincs termékkulcsom" opcióval. Legfeljebb nem tudod aktiválni, de arra jó addig is, hogy ezt a dilemmát eldöntse. Aztán letörlöd.
  • buke
    Szia, ugyanezen a gépen másik SSD-n van a win7. Nekem egy Retail verzió van,szerintem ezt csak egyszer tehetem fel, maximum az új SSD másik területére tudom feltenni. A Cortana nevű programnak lehet köze ehhez a gondhoz, mert ezt a microsoft dolgot a kezdetektől blokkolja a Comodo default beállításban. A nagy frissítés meg nem mostanában volt. Azt Avast-ra gyanakszom.
    Köszönöm a segítséget, igen tesztelni kell.
  • suba53
    A Win7 másik gépen van, vagy ugyanezen? Az hogy az USB, és PS2 billentyű sem működik, azt jelentheti, hogy a win10 billentyűzet kezelője borult meg. Én tennék bele egy másik diszket, felraknám arra a win10-64 rendszert tisztán, és megnézném hogy mi az eredmény.
    Ha utána tökéletes, akkor reinstall az eredeti diszken is.
  • buke
    Sziasztok ! Ha megszűnik a billentyűzet működése, hogyan lehet helyreállítani. Egy kb. 2 hónapos legális win10 64bit pro.-ról van szó. Eddig egyszer volt ilyen az első hetekben akkor valamilyen karakter tábla jelei jöttek fel a normál betűk helyett,de megoldást jelentett ,hogy kihúztam az usb-t egy pillanatra majd vissza és újraindítás valahogy így volt a sorrend; végül akkor visszajött.
    Most viszont kissé más a helyzet: ma volt egy AVAST frissítés utánna jött elő. Mintha egyes betűk parancsokat aktiválnának pl. "R" a windows kis ablakos futtatás -t indítja el. Sehova semmilyen betűt nem lehet beírni. Biosban mit kell figyelni ? A billentyű tökéletes itt a másik oprendszeren (win7) minden rendben. Letöltöttem egy USB 3.1 drivert az alaplaphoz, de nem változott semmi. Még külön PS2 billt. is kipróbáltam az sem megy.
    Ilyenkor mit lehet még tenni ? Segítségeteket előre is köszönöm. buke. A tűzfal a Comodo,ha ez számít valamit.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.27. 15:36:37
  • suba53
    Köszi, ezt kipróbálom.
  • Zsoxx
    Az ingyenes AVG tökéletesen megfelel szerintem.
  • Dzsini
    add hozzá a kivételekhez
  • suba53
    Tudom, de van egy két "problémás" dolog, amit futtatni akarok. Eddig meg tudtam oldani a valós idejű védelem felfüggesztésével.
  • Dzsini
    Ha normálisan használod az internetet (nem jársz problémás oldalakra, nem töltesz le és futtatsz problémás dolgokat), akkor a Defender bőségesen elegendő.
  • suba53
    Köszi. Melyiket javaslod, ahol a védelem letiltható átmenetileg? NOD, Avast, McAfee ... ?
    Nem ismerem az új verzióikat, mert már évek óta csak az MS defendere van fent, és eddig nem volt bajom vele.
  • Dzsini
    Tegyél fel bármi mást, és a Defender visszavonul.
  • suba53
    Sziasztok!
    Tiszta telepítést csináltam egy laptopra, 1903 verzióval. A korábbiaknál volt lehetőség átmenetileg letiltani a defender valós idejű védelmét, de ebben a verzióban nincs rá opció. A defender szervízt sem lehet leállítani.
    Valami ötlet esetleg, hogy mégis csak én legyek az úr a gépen?
  • Dency
    Nektek is tetszik az új Bright háttér?
  • Tinman #5927
    Nekem a frissítés óta Firefox műveli ezt egy olyan gépen, ahol egy 1 órás FLAC átkódolása 320 mbps-os mp3-ba másodpercek kérdése.

De konkrétan még az egér is mintha beakadna/szaggatna... főleg YT alatt műveli leginkább, de máshol is jelentkezett pl. Indexen.
  • Dzsini
    Panaszt mindenre találni, mert az emberek azt nem fogják leírni szerte a fórumokon, hogy "jól működik, ma se lassult be a Chrome" :)
  • lac coo
    Azert talalni nagyon sok panaszt erre, nem egyedul vagyok....De megoldast meg nem talaltam sajnos.... :)
  • Dzsini
    Hát, ilyen kevés információból nagyon nehéz távgyógyítani. De ha a Win10 lenne az általános "hibás", akkor feltételezhető lenne, hogy ez feltűnt volna a Chrome és Win10 felhasználók körében. Nem ketten vagytok :)

ráadásul jön a Chromium alapú Edge is, úgyhogy ha a Win10 lenne a "hibás", akkor előbb-utóbb mindenki nagyon megszívja
  • lac coo
    De akkor mitol ? Teljesen uj laptop, friss rendszer , minden jo csak a chrome botranyos. Edge is hasit.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.05.24. 09:03:03
  • Dzsini
    Szinte biztos, hogy nem.
  • lac coo
    Jol gondolom, hogy a Chrome a win10 miatt akad , laggol ?
  • bon
    Gyengébb hardvereken alapból a világos téma jön be. Pont a gyengébb hardverek miatt nincs átlátszóság. Gépház meg jól használható.
  • Bal0924
    Nagyon..
    Szar a gépház..

Amúgy világosan nem aktív az átlátszóság csak feketén.
    De az a világosnak hívott tálca.. ki használja úgy? Talán más platformon elmegy, de asztali gépnél..