6762
  • [HUN]FaTaL
    Mert bugos. Vedd ki, alkalmazd le, aztán tedd vissza és jó lesz. Nekem a nyári időszámításnál volt probléma fél éve, most átállt magától.
  • Dency
    Miért nem állítja vissza az órát amikor bevan pipálva hogy automatikusan állítsa vissza?
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.10.27. 10:55:21
  • Gonosz Ördög
    Tudd valaki kellő infót arról, hogy a Google Chrome-ban,hogy lehet azt beállítani,hogy ha klikkelek egy linkre,vagy fotóra(jobb egér gombbal kép megnyitása) akkor autómatikusan új lapra átvált megjelenítve az adott oldalt,vagy képet.
  • suba53
    Nem a VMWare a ludas. A windows frissítése után a VMWare progit indítva azt írja, hogy nem futtatható ezen az oprendszeren.
    Valamilyen a win10 kompatibilitási ellenőrzését érintő bakit követtek el Redmondban.
    Állítólag már dolgoznak rajta. Kíváncsian várom a fejleményeket.
  • bon
    Vmware frissítés nincs vagy a fóruma nem ír semmit?
  • suba53
    Sziasztok!
    A win10 egyik legújabb frissítése leölte a VMWare workstation progimat.
    Semmiféle kompatibilitási beállítás nem segít.
    Tudtok valami korrekt megoldást, vagy várjak arra hogy az MS majd javítja?
  • bajgunar
    1500-ért vettem ph-n kulcsokat. (Digital Pro Retail) Még mindíg jó mindegyik.
  • bon
    Már miért ne létezne, elég sokat vettem már olcsóbban is. Egyre se jött még panasz. 10-12 ezerét már kézbe fogható bontatlan OEM-et is lehet venni. Párszor ilyet is vettem már.
  • Dzsini
    Meg az egész upgrade program évekkel ezelőtt befejeződött, mégis folyamatosan az látszik, hogy gyakorlatilag bármelyik Win7 / Win8 kulcsot megeszi a 10 telepítője és aktiválódik vele.

Nagyon látványos ahogy az MS lazított ezeken a dolgokon.
  • Palinko
    Meg végülis látjátok hogy működnek ezek is ő is kapott újat, meg youtubeosok is mondják kapnak újat akik sok gépet építenek pl és működik, meg ráadásul ebayen szinte csak paypallel lehet fizetni és van vásárló védelem. Meg van egy olyan érzésem hogy a microsoftot annyira nem érdekli hogy használja valaki a windowst, csak azt használja, persze próbál keresni a kulcs eladásokkal általa, de ha annyira érdekelné az aktivátoros windowsokat miből tartana lelőni? Közben aktivátorral is ugyan úgy működik, frissít stb, pedig biztos látszania kell annak valahol hogy nem legit kulcs.
  • Dzsini
    Miért ne létezne? Ha valaki egy cégtől leselejtezett gépparkról elkezdi eltávolítani a kulcsokat, akkor ott áll neki tucatjával a kód - és ha nem akar a szoftveres résszel sokat foglalkozni, akkor gombokért fogja eladni.
  • MerlinW
    Nem értem az ebay-dolgot. Magyar oldalak is árulnak 5-10ezerért szürke retail pro kulcsokat, de ott van az állandóan emlegetett HRK is, ami néha ad rossz kulcsot de napokon belül cseréli is, ha gáz van.

Aranyszabály, mindig paypal-al vásárolj mikor ilyen helyről vásárolsz. Azzal bármikor visszakérheted a pénzed ha gond van.
    A másik meg hogy van az olcsó meg van a hülyeség kategória. 900Ft-ért nem létezik Windows kulcs... ennek egyértelműnek kellett volna lennie mikor kifizetted.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.10.20. 00:31:53
  • bon
    A felesleges várást úgy értem, hogy nem számít egy nagy csomagnak, így a telepítése se tart órákig, hanem sima havi összegzőnek számítanám.
  • [HUN]FaTaL
    Én pl. pont azért várom. Pl. jó lenne ha a VPN jelszavakat bekérné a tálcáról csatlakozva is, nem elakadna....
  • bon
    Válasz még nem adták ki. Felesleges várni rá, ez most nem olyan lesz mint az eddigi, sima frissítésként fog érkezni, optimalizálások, hibajavítások.
  • TomBond
    Kiadták már a frissítő csomagot? A MediaCreationTool már azt szedi? A hétvégén újra raknám a gépet, de már az új csomaggal szeretném.
  • bon
    Biztosra menni csak bontatlan OEM telepítő csomagokkal lehet, 10-12ezer-ért vettem már néhányat, eddig minden oké. Én bontottam fel és kapartam le a címkét.
  • wollnerd #6101
    10 percen belül már válaszolt, adott újat és az már működött is. :)
  • wollnerd #6100
    Thx. Írtam.
    Hm. Lehet hogy ezt inkább jobban kellett volna átgondolnom és elfogadni az több ezres felárat....
    Tudom, lehet hogy kicsit korán ítélkezek, de nem ismertem egyáltalán az Ebay-t. Ahogy nézem, bárki lehet eladó, olyasmi mint hardverapró, csak nemzetközi szinten.
  • Palinko
    Írsz az eladónak elméletileg küld újat, ha nem akkor kapod vissza a pénzt sokan veszik ebayen ilyen szürke OEM kulcsok.
  • wollnerd #6098
    Én vettem egy W10 pro kulcsot ebay-ről, kábé 900Ft-ért. Meg is kaptam.
    És a MS oldaláról letöltöttem egy új, alapból ubuntus dell laptopra, telepítés közben beírtam, de amikor végzett, akkor láttam hogy a kulcs már felhasználva.... :@
    Hát nekem úgy tűnik nem vált be, nem úgy mint bon kollégának...
    Mi is a tuti tipp az ebay-ezéshez?! Illetve van tuti hely olcsón az eredeti kulcs vételéhez?
    A lizengo.hu-n 15,5e a pro kulcs.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.10.15. 22:32:33
  • MerlinW
    Ha céges, és legit akarsz lenni, akkor a Microsoft-tól, vagy viszonteladótól. Ha olcsóbb, mint az MS oldalán (W10 Pro, 79k), akkor az keleti régióból való. Onnantól szürke, de szerintem a hazai kisvállalkozások 90%-a azt veszi. A döntés a tied:) Szürkét meg kapsz mindenhol 5-20e Ft. között. Office szintén zenész.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.10.15. 00:24:53
  • GPx8
    Sziasztok!
    Érdeklődöm, hogy mi a legolcsóbb LEGÁLIS lehetőség Windows 10 és Office csomag beszerzésére (céges).
    OEM lehetőség még létezik?
  • Bal0924
    Köszönöm. Megkaptam a választ.
    Elkészült az új Windows 10, a 2019 Novemberi Frissítés
  • Dzsini
    legutóbbi hír alapján hónap végére várható, és nem lesz a májusihoz hasonló "nagy verziófrissítés", csak összegző jellegű, pár apró új funkcióval
  • Dzsini
    Microsoft Update Catalog a te jóbarátod :)
    KB4517389
    KB4524100
    havi összesítő frissítés és egy .net update
  • Palinko
    Nekem valamit töltötgetett de nem tudom még mi ez:
    KB4517389
    KB4524100
  • Bal0924
    Köszi. Azt hittem már bejelentették.
  • RelakS
    Egy kis hálózati gondocska:
    Melóhely. Van egy asztali gépem, meg egy laptopom. A kettő láthatja egymást a belső hálózaton keresztül is, illetve közvetlen összekötve ethernet kábellel.
    Mindkettőn van egy-egy megosztott mappa, legyen a neve HordTaska.
    A laptopon valami helyi felhasználóval jelentkezek be, a gépen a domain felhasználóval.
    Hálózaton keresztül mindkettő pingik, \\ipcím\HordTaska-ra szépen mutatja a mappa tartalmát.
    Namost jó lenne, ha ez működne Remote Desktoppal is. Csakhogy, ha RD-vel csatlakozok a laptophoz, az eldobja a wifit, tehát nincs kapcsolat.
    Ha a fent említett kábellel összekötöm a gépeket, akkor van szép Remote Desktop kapcsolat. A laptopról elérem az asztali gépen lévő megosztott mappát, az asztali gépről viszont nem érem el a laptopon lévő megosztott mappát.
    A laptopon a csatlakozáskor meg kell adnom a domain felhasználót és jelszavát, az asztali gép viszont semmit nem kérdez, csak nem csatlakozik. Régebben működött, de aztán felengedtem a wifire a laptopot, lejött valami frissítés, azóta nem megy.
    Kérdés: Van valakinek valami ötlete, hogy ezzel mit lehetne kezdeni? Legalább azt megpróbálnám, hogy az asztali gépen a csatlakozáskor megadnám a laptopon lévő felhasználót és jelszót, de hogy lehetne rávenni a gépet, hogy egyáltalán megkérdezze, kivel akarok csatlakozni a megosztott mappához?

Remélem, érthető
  • Dzsini
    októberre tervezik, nincs még hivatalos bejelentett dátum
  • Bal0924
    Mikorra várható a következő nagy frissítés?
  • sertrex
    Azt nem tudom, mert azt a későbbi javítottban kaptam már csak meg.
  • MerlinW
    Én nem tapasztaltam ilyet, de lehet készülékfüggő.
  • papi08
    A kedvencem mikor kijött a "mindent letöröl" patch, én meg itt ültem az összes fájlommal day one frissítéssel :D
  • bon
    Apró hibánál azért komolyabbak voltak, használom így belefutottam olyanokba amikhez nem voltam hozzá szokva eddig. pl. az akkumulátor gyors merülésé azért elég zavaró volt.
  • MerlinW
    Nem a sok hiba miatt jött a 13.1, hanem mert nem volt idejük befejezniük egy csomó dolgot. Persze voltak apró hibák, amiket 13.0 határidőn túl azonosítottak, de 90%-ban a 13.1 feature update volt.
  • CroftManor
    Elhiszem, de amúgy volt is róla cikk
    Utoljára szerkesztette: CroftManor, 2019.09.29. 13:01:22
  • bon
    pl. lásd Apple IOS13, rá egy hétre már jött a 13.1-es verzó a sok hiba miatt.
  • sertrex
    Nekem Szeptember 14-e óta fenn van ez a frissítés. Semmi baja nincs a rendszeremnek. Csak azért írom, hogy van ilyen is.
  • wollnerd #6079
    Nincs mit.:)
    Elképesztő hogy milyen rossz frissítések jönnek manapság... Tiszta szégyen MS-nek!
    Nem tudom mikor jön már rá hogy k***a rosszul csinálja a dolgát??? Belső tesztelőket is kell (jobban) foglalkoztatnia a cégnek és sztem belátnia hogy ez a Windows Insider dolog szart se érhet. Bezzeg a WinXP-s és Win7-es korszakokban fényévekkel jobb, ténylegesen nevezhető frissítések voltak... Most meg... Persze sajnos nem csak Win-nél van így, hanem pl. videojátékok többségénél is buggos frissítések jönnek. Nem tudom miért (kell) tart(ania) ebbe az irányba ez/ennek a ipar(nak)...