Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.06.06. 10:56:57
www.smart-bus.hu
ha gondolod elindíthatod erről a linkről - itt egy ellenőrzés után megkezdi a telepítést, és ha bármi gond van, elvileg minden probléma nélkül vissza tud állni
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mi lehet az oka annak, hogy hozzám még nem érkezett meg a 1903? Taichi Z370 + 8700K + 1080Ti. A beállításokban a frissítések nincsenek sem szüneteltetve, sem elhalasztva, ennek ellenére az elmúlt 2 hétben csak Defender frissítések jöttek, a 1903 sehol...
www.smart-bus.hu
http://goo.gl/gd6Zi5
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.30. 16:46:36
Ha frissíteni akarod 1903-ra, akkor két út van. Készíts egy telepítő USB kulcsot ( 8GB-os kell ) a most már letölthető 1903-as verziójú
"Media Creation Tool"-al. Azt elindítod az élő rendszerben, Setup.exe-vel, és az felkínálja a jelenlegi verzió frissítését. Utána ne felejtsd el a "Cleanup disk" tool alatti "Clean up system files" opcióval letakarítani a korábbi verzió file-jait, mert az 15-20 GB helyet simán elvesz feleslegesen.
Én az összes boxot be szoktam pipálni, általában nincs rájuk szükség.
Másik lehetőség, hogy elindítod a Windows Update-et, és lehet hogy már fel is ajánlja a frissítést. A Cleanup ott sem árt.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.30. 12:44:51
Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.29. 21:51:59
Na és a lényeg! Az újra telepített win10-ben működik a billentyűzet normálisan?
Mert ugye ez volt az alap probléma.
Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.29. 20:29:40
Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.29. 16:28:57
Ha két diszked van, és úgy indítod a telepítőt, akkor az a partícionálásnál mindkét diszket feladja lehetőségnek.
Ilyenkor könnyű szétbarmolni, ha nem tudod pontosan, hogy melyik diszken mik vannak.
Valamint ha két oprendszert akarsz használni, akkor azt két külön diszken érdemes, külön külön telepítve. Ha úgy telepítetted a két oprendszert, hogy a windows boot managerrel lehet kiválasztani, hogy melyik induljon, akkor annak most lőttek.
Így ha az élő rendszered partícióit törölted, akkor az kuka. Helyreállító progikkal lehet próbálkozni, de nem 100% a siker, és baromi macerás.
Lehet még valahogy vissza hozni a win7-et ? Elég sokminden van rajta, ami lassan átkerülne erre az 500GB SSD-re végül is. Csak addig is volt egy biztos pont a régi stabil rendszer 😊 Most ez sincs.
Köszi,hogy időt fordítottál rám, ha van valami ötleted van a win7 megmentésére akkor szívesen fogadom,mert ilyen win10 állapotoknál nem árt egy tartalék alrendszer. A régi 10 éves gépemen az alrendszer még mindig az XP SP3.
Ha beírod a géped, vagy alaplapod típusát a Gugliba, utána "BIOS key", akkor nagyon valószínű hogy találsz rá leírást, videót is.
Ha úgyis mindegy, és a diszken már nincs olyan adat ami fontos, akkor törölj a diszken minden partíciót, és amikor már csak egy üres sort látsz, akkor hozd létre a rendszerpartíciót, a maradékra meg egy másikat. Bár ha csak 120GB-os a diszk, akkor én nem csinálnék két partíciót. Az egész diszk legyen a rendszerdiszk és kész. Akkor is megcsinálja magának az 550MB-ot. Az MBR meg elvileg nem kellene hogy akadály legyen. Illetve lehet hogy a nem törölt 100MB-ban van ez bevasalva, és addig nem tudsz tovább lépni, amíg ezt is nem törlöd.
A BIOS-ba meg nem enged belépni sem a néhai win10 bootolás kísérlete előtt ,sem a utánna felkínált win7 bootolása előtt sem a DEL vagy F12 gombokkal. BIOS-ban kéne a pendrive bootolást előre tenni akkor engedné az új rendszer területet kialakítani. A formázás a telepítés előtt
kötelező az újonnan létrehozott partíción, erre már nem emlékszem.
Nem tudom mit tehetnék,hogy ilyen buktatók ne legyenek, mert én csak felhasználó vagyok kb.30 éve,de ilyenre nem emlékszem.
Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.28. 18:33:52
A márciusi még a 1809-es, az új meg már lehet hogy a 1903-as verzió.
A legújabbal csinálnám, hogy később ne kelljen végigcsinálni a frissítést.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.28. 17:33:25
Ha tiszta telepítést szeretnék akkor jó lesz a március végén készített telepítőm vagy a mostani májusi kell ? (a frissítés miatt)
Másik gond amit láttam a partició gond , ügye a szűz SSD-nél nem jelentkezett ez ,most viszont látom ám a figyelmeztetést a partició típus miatt,hogy erre és végül is semmelyikre sem lehet telepíteni. Tehát akkor töröljem a 100Gb-os rendszer partíciót és készítsek egy újat ?
Kezdek belebonyolódni az egészbe😊
Köszönöm a segítséget, igen tesztelni kell.
Ha utána tökéletes, akkor reinstall az eredeti diszken is.
Most viszont kissé más a helyzet: ma volt egy AVAST frissítés utánna jött elő. Mintha egyes betűk parancsokat aktiválnának pl. "R" a windows kis ablakos futtatás -t indítja el. Sehova semmilyen betűt nem lehet beírni. Biosban mit kell figyelni ? A billentyű tökéletes itt a másik oprendszeren (win7) minden rendben. Letöltöttem egy USB 3.1 drivert az alaplaphoz, de nem változott semmi. Még külön PS2 billt. is kipróbáltam az sem megy.
Ilyenkor mit lehet még tenni ? Segítségeteket előre is köszönöm. buke. A tűzfal a Comodo,ha ez számít valamit.
Utoljára szerkesztette: buke, 2019.05.27. 15:36:37
Nem ismerem az új verzióikat, mert már évek óta csak az MS defendere van fent, és eddig nem volt bajom vele.
Tiszta telepítést csináltam egy laptopra, 1903 verzióval. A korábbiaknál volt lehetőség átmenetileg letiltani a defender valós idejű védelmét, de ebben a verzióban nincs rá opció. A defender szervízt sem lehet leállítani.
Valami ötlet esetleg, hogy mégis csak én legyek az úr a gépen? <#vigyor0>#vigyor0>
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
De konkrétan még az egér is mintha beakadna/szaggatna... főleg YT alatt műveli leginkább, de máshol is jelentkezett pl. Indexen.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
ráadásul jön a Chromium alapú Edge is, úgyhogy ha a Win10 lenne a "hibás", akkor előbb-utóbb mindenki nagyon megszívja <#phone>#phone>
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.05.24. 09:03:03
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Szar a gépház..
Amúgy világosan nem aktív az átlátszóság csak feketén.
De az a világosnak hívott tálca.. ki használja úgy? Talán más platformon elmegy, de asztali gépnél..
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Az lenne a problémám hogy valutát szeretnék átváltani viszont amit store-ból letöltök (praktikus valuták konvertere vagy valutaváltó+) nem tud csatlakozni az internethez, nem tudja lekérni a legfrissebb adatokat. Innen mindent megpróbáltam de nem segített semmi. Viszont az időjárás működik meg az egyéb windows telepítéssel járó appok. Mi lehet a gond szerintetek? 1809-es winem volt, lefrissítettem 1903-as ra hátha megoldotta volna a problémát, de nem.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Furcsa sztori, vajon mi lehet az oka?
HP Elite 8300 PC. A win10 1803 verzió kifogástalanul települ. Ugyanarra a vasra a win10 1809 legfrissebben letöltött verziója telepítés elején kiakad, windows komponens hiányával. Több gépen is próbáltam, újra készítettem telepítő USB-t a media creation tool-al, de az eredmény ugyanaz.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Először úgy értettem, hogy a beállítás ellenére SEM működik neki rendesen. ;-)
Ugyanis annyi baj van ezzel az oprendszerrel, hogy ezen sem lepődnék meg.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8