6764
  • Jim Morrison
    emlékeim szerint volt itt (régebben) linkelve 1-2 eszköz aminek a segítségével egyszerűen ki lehetett kapcsolni beépített telemetryt, meg minden egyebet, tök random alap appot is tiltani/törölni. Github o hostolt open source project volt. Amit találtam (Windows10-Privacy) már deprecated :(
    Esetleg tudja valaki mi lehetett / mi az ami legfrissebb funkció frissítéssel is működik frankón?
  • strepsils
    Oké köszi már megtaláltam a beállításokban hogy ctr win enterrel ki be lehet kapcsolgatni . Fasza.
  • Dency
    windows/system32/narrator.exe

Vagy keresőbe beírod és rányomsz jobb gomb kitűzés start menü vagy tálcára, start menüből kitudod húzni az asztalra.
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.06.19. 20:56:09
  • strepsils
    A szövegfelolvasót csak a nagyítóbol lehet elérni? Nincs valami más indítási felülete?
  • kl24h
    A böngésző biztos nem hibás, tehát ezért is írtam a #6353.
    A problémát okozhatja: antivírus, vírus vagy valamilyen más program, ami használja a böngészőt (ha van ilyen).
    Antivírussal tapasztaltam hasonló problémát és csak úgy oldódott meg, ha újraindítottam a gépet, végül telepítettem más antivírust és többet nem jelentkezett.
    Vírus esetében nincs mit tárgyalni.
    Végül ha nincs semmi probléma, akkor letörölni (Uninstall) és újra feltelepíteni a böngészőt.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2020.06.05. 19:06:47
  • MerlinW
    Akkor te ne.
  • nordan
    és mi köze egy browseres pluginnak,hogy a netes játékom lassan tölt be mikor netkapcsolat kell neki?
  • kl24h
    Nálam nincs semmi gond!
    Windows 10 Home (magyar) 64 bit, 6 GB RAM, Intel Core i5-3470 3.20 GHz, naprakész frissítéssel (kb. 1 éve volt telepítve a Windows)
    Alap böngésző: Opera
    Többi böngésző a Mozilla Firefox, Microsoft Edge.
    Pluginok nincsenek telepítve (csak az antivírus amit még feltett).
  • MerlinW
    Próbáljátok elindítani kiterjesztések nélkül. Valszeg az egyik plugin öli meg.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.06.05. 14:51:57
  • Deviome
    Nem olvastam vissza, mert ekkora paraszt vagyok. :D ( bocsi )

Nekem pár napja kezdte el. Megpróbálok kutakodni hátha sikerül valami.
    Amúgy mikor tölti a kezdő oldalt a firefoxnak akkor kifagy egy kis időre, de közben bár mi mást csinálok ami nem netes ( mondjuk megnyitom a sajátgépet vagy valami hasonló az azonnal történik. De a háttérben meg fagy addig a böngésző majd egyszercsak megy.
    Na mindegy. Köszi hogy írtál. Legalább tudom, hogy nem én zavarodtam meg. :D
  • nordan
    ugyanez van nekem is 2-3 hete már itt is kérdeztem ,de nem tudta senki mi az oka! nekem ugyan chrome van,de nem a böngésző lesz a ludas az biztos! Nem nyitja meg a netes oldalakat várni kell, az ikonokra klikkelve a programok is lassan indulnak, ha pedig netes dologgal játszanék ott is ezt csinálja,hogy 10-20 sececre szinte megáll minden
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.06.05. 10:41:28
  • Deviome
    Hello!
    Tegnap óta valami nem oké a rendszeremmel. Win 10 van telepítve SSD-re, de valamiért rányomok a firefox iconra és várnom kell vagy 20 secet mire megjelenik az ablak. Azelőtt ráklikkeltem és már dobta a kezdő oldalt. Meg a játék Launcher-ek is ugyan ezt csinálják.
    Nem tudom, hogy volt valami frissítés ami elcseszett valamit vagy a nettel van a gond. Bár a netem megnéztem jó volt.
    Valaki tapasztalt hasonlót esetleg?
  • MerlinW
    Átlagfelhasználók számára nem sok minden van benne. Többnyire fejlesztők és szerverüzemeltetők kaptak új cuccokat. (DX12 features, cloud deployment, virtual desktop QoL, stb). Van changlelog.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.05.30. 14:42:47
  • Bal0924
    Először mindig csak teszt gépre rakom fel. A napi szinten használt gépet csak akkor ha már eltelt pár hét esetleg hónap.
    Teljesen 0 gépen van és úgy nem kapcsolható ki az az opció..

Első látásra semmi nagy változás. (De nem is foglalkoztam vele, csak feltelepítettem, egyenlőre)
  • MerlinW
    Felajánlotta a frissítést? Tegnap jelent meg, mi a fene értelme van máris telepíteni?:) Béta tesztelni szeretnél? Így persze hogy nem mindig stabil a rendszer. A disztribúciós frissítésekkel illik várni 2-3 hónapot.

Egyébként nálam 1909-ben kikapcsolható, gondolom attól függ milyen más MS termék van telepítve a gépen.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.05.29. 14:52:13
  • Dency
    Na csak felraktad? Van változás?
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.05.28. 22:38:48
  • Bal0924
    A Win10 ver:2004 (májusi frissítés)
    A gépház->frissítés->Speciális beállítás-nál a

"Frissítések fogadása más Microsoft...windows frissítésekor"
    Miért választható, ha nem lehet ki kapcsolni?
  • MerlinW
    Oh, jogos, rossz parancs.

C:\Users\MerlinW\Desktop>systeminfo|find /i "original"
    Original Install Date: 2009.08.23., 17:12:02
  • rage
    Nálam a WIN7-es rendszerben szereplő legrégebbi mappa dátuma pontosan megegyezik ezzel a dátummal
    2009.07.14 4:34

Maga a system.ini az 2009.06.10
    :-)
  • MerlinW
    Mire gondolsz stabil rendszer alatt? A hardverre vagy a kiadás előtti Windows 7-re?:)
  • Bal0924
    Szép.
    Akkor neked mázlid van.
    Egy stabil rendszerrel kezdted, nem csoda hogy stabil.
  • MerlinW
    "Hetente kellene újra telepíteni (?), akkor talán kevesebb szemét is lenne rajta..."

PS C:\Users\MerlinW\Desktop> (Get-Item "C:\Windows\system.ini").CreationTime

2009. július 14. 4:34:57

Win7 RTM-et telepítettem itthon utoljára, 11 éve frissítgetem (up-to-date W10), beton stabil, problémamentes. 5 komplett hardvercserét élt meg a drága:)
    A szemetet nem a Windows okozza :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.05.27. 23:17:48
  • Bal0924
    Sajnos új alaplap. Nem támogatja a win7-et, sajnos.

Végre elérhető a Win10 Májusi frissítés.
    Mindig akkor jön mikor másnap nem tudok vele foglalkozni...
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2020.05.27. 21:51:17
  • Dency
    Ez lesz a hivatalos megjelenéskor is. Maximum még lesz hozzá frissítés. Sokszor a legújabb driverrel nem stimmel valami. Pl nekem a laptopnál a wifi drivert ha a legújabbat szedi le akkor kb 3 méterre a routertől már csak 1-es jelszint van. Ha eggyel régebbi drivert rakok fel akkor tökéletes.
    Érdemes kipróbálni ami win7-en ment driver azt megpróbálni felrakni win10-re, sokszor engedi és jól működik vele.
  • Bal0924
    A kezdetek óta nem stimmel valami...
    Driver gond van, csak nem az én felemről. (Napra frissen tartom a drivereket.)
    3 hónapos a rendszer. Hetente kellene újra telepíteni (?), akkor talán kevesebb szemét is lenne rajta...

Majd akkor telepítem újra a rendszert, mikor hivatalosan kijön a májusi frissítés..

Egyébként: a win10 tudja hogy rühellem és a hibák direkt kijönnek.. Amióta megjelent csak a gondom van vele.
  • lalakov
    Köszönöm, átolvastam. Régi az alaplapom.
  • nordan
    4 éves.......nem régi,simán viszi Start Citizent is
  • MerlinW
    Semmi ilyesmi. Gondolom régi a hardver.
  • nordan
    Sziasztok! nektek W10 alatt nincs ez a folyamatos fagyás? nem töltenek be a netes oldalak , megáll a YT videó majd újraelindul, a netes játék programok nagyon lassan indulnak el, játék közben megakadnak fagynak néha percekig is a töltőcsíkon.......egyszóval folyamatos random fagyások teljesen váratlan időközönként és ideig
  • GPx8
    Sziasztok!
    Windows 10-ben az Office 2016 Outlook (HU) egyszer csak úgy döntött, hogy a "Beérkezett üzenetek" mappát megtartva, csinál egy "Inbox" -ot is. Onnantól kezdve bár a "Beérkezett üzenetek" mappa jelzi az olvasatlan levelek számát, ezek csak az "Inbox" mappába kerülnek. Ez mitől lehet?
  • Dency
    Itt leírtakat próbáltad?

#bal0924

Nekem olyat is csinált hogy kikapcsolt az egész gép, de rájöttem hogy driveres gondom van csak lusta vagyok újratelepíteni.
    másikra: Valami nem stimmel sztem azzal az OS-sel. Lehet újrakéne raknod.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Itt letudod szedni a legfrissebb gyári májusi telepítőt(2004 19041.264 build)

Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.05.25. 14:23:35
  • lalakov
    "Az alapértelmezett átjáró nem érhető el" Ilyen hibával szakad folyamatosan a netem letöltés közben W10 alatt. W7, XP alatt soha nem volt ilyen. És nem torrentről töltök éppen, hanem Steamről.
  • Bal0924
    Sziasztok

Csinált már nektek olyat hogy film nézés közben, Semmit se csináltam, csak néztem a VLC-n egy sorozatot és egyszer csak minden újraindul.
    A tálcán minden ikon eltűnt és újra betöltött, az összes vindóz intéző eltűnt. (Mint mikor az eplorer.exe kiakad..)

Másik kérdés, Megoldható valamilyen programmal vagy rávenni a vindózt, hogy a hang erősség tényleg csináljon is valamit? Ugyan olyan hangos a discord pittyegése 100% és 5%-on. és persze a játékoknál se számít hogy 100% vagy 40% hangra van állítva.
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2020.05.22. 23:02:26
  • RoboKutya78
    ez így nekem macera valami konkrét megoldást keresek.
  • mcmoha
    Itt próbálj böngészni.
  • RoboKutya78
    Srácok tudom alapkérdés de hogy tudom a file kijelölés színét megváltoztatni ezt a bugyikék színt akarom eltüntetni semmi mást.
    kép
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2020.05.16. 09:45:24
  • JonasSandor
    Ja értem hát most jött vissza nemrég. 2 hetes a videó amit feltöltött.

Akkor nem a gépemmel van a baj. 3080TI csak elég lesz neki.
    És ez a geforce experience ledobálás mitől van?, Win 10-en működik rendesen vagy win 10 hibája.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2020.05.14. 12:12:55
  • Dency
    Pasz, de az biztos hogy nem a Zdoomban futtatják. Persze érdemleges válasz sosincs hogy még is hogy bírják akadásmentes működésre. Valami mókolás van az tuti.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

" I can't get this to run on any sourceports without it shitting itself.

The source port of choice seems to have a lot to do with running the level without troubles. I've found that it runs just fine in PrBoom+, GLBoom+, Eternity, Doom Retro, Crispy Doom, and Doom Legacy. Unfortunately, but understandably, it crashes less advanced ports like Chocolate Doom and GZDoom."

Prboom-ot próbáltam de ugyanaz. Nála esetleg rákérdezhetsz , de több mint valószínű hogy nem fogja elmondani. Kommentekbe sincs semmi. De ne offoljunk tovább , nem ide tartozik.
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.05.14. 11:06:11
  • JonasSandor
    Nézegettem vidiket róluk másnak akadásmentesen futnak van egy városos pálya is 32 ezer valamennyi enemyvel símán végigtolta valahogy akadás nélkül nálam 1 fps.
  • JonasSandor
    I7 6700 proci, 16 giga ram 2060 rtx