Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Itt vedd
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.18. 17:38:42

[merlinw.org]

Tinman
A második szigorúan kerülendő!

Eset kapásból ezt tolja rá:
"A program nemkívánatos tartalmat talált
Ez a weboldal szerepel a nem megbízható vagy nemkívánatos tartalommal rendelkező webhelyek listáján, és le lett tiltva."

Jogosan! Egyetlen 1x vettem egy Win 7 64 bit kulcsot egy régi vasra bőven jó lett volna és 1 hónapos hercehurca lett belőle. A kód nem volt jó, amit küldtek, ezerféleképpen kipróbáltam.

Jeleztem nekik 1x. Semmi válasz. 2x. Semmi válasz.

Paypal dispute: Semmi válasz!

A PP adta vissza végül a pénzem!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

bajgunar
https://bomlasz.e-junie.com
vagy
https://www.goodoffer24.com/windows-10-pro-professional-cd-key-32-64-bit.html
Ezek mennyire "biztosak"? Vagy törlik x idő után?
Most akkor OEM -es, olcsóbb kulcsal lehet pl alaplapot cserélni, meg cpu, ram-ot? Vagy akkor új kulcs kell?
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2019.09.18. 13:07:05
Dzsini
Ingyenes nincs. Olcsó van, ha keresgélsz - legális, levetett, továbbértékesített kulcsok.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

darki81
ingyenesre gondoltam nem amiért egy vagyont kell fizetni.

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

darki81
sziasztok! tudtok vmi jo aktivatort?

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

Sziasztok. Win10 64 bit oprendszerem ma közel 3 órán át frissitette magát. Végén kiírta, legyek türelemmel hamarosan kész. Kb. félóra múlva csak fekete képernyő lett,majd bal felső sarokban megjelent egy fehér ablak ezzel: A személyreszabott beállítások (nem válaszol). Kék kör pörög de nem válaszol.
Ha rá klikkelek kiírja a windows explorer nem válaszol.

Ha varok semmi nem történik. Ha kikapcsolom,újraindul, üdvözöl majd fekete képernyő és kezdődik elölről.

Tud valaki segíteni?
lck
Konkrét okát nem tudom, de esetleg egy BIOS-frissítés is segíthet.
mégvadabbdisznó
Valaki tud segíteni? Körülbelül egy hete telepítettem fel a Windows 10-et tisztán eredetiben egy teljesen új gépre, majd már a telepítés másnapján kék képernyő fogad bekapcsoláskor... ha közvetlen újraindítom, akkor betöltődik a rendszer, de ha kikapcsolom és újra be, akkor megint kékhalál.
A hibakódok elég változatosak, szóval fogalmam sincs mit csináljak vele. És már szinte mindennel próbálkoztam: csináltam memória diagnosztikát, az sfc-t is lefuttattam, és a chkdsk-t is. Egyik sem talált hibát. Vírusom tuti nincs, és szerintem a hardverrel sincs baj, hiszen még minden zsír új.
Egyébként semmi felesleges vagy inkompatibilis program nincs a gépen, változtatni sem változtattam semmin, egyszer csak elkezdte ezeket a hibákat kiírogatni bootoláskor.
A driverek közül minden friss és naprakész, a Windows is rendszeresen frissül, tehát nem értem mi a probléma. Mert mondjuk az oké, hogy nagy ritkán bekapok egy-két ilyet, de hogy mindennap és minden indításnál...?
Letöltöttem a Bluescreen View nevű progit, ami megkeresi a hibaüzenetet tartalmazó dump fájlokat, és kilistázza mi a probléma oka, illetve hogy melyik rendszerösszetevő rosszalkodik.
Egyet lefotóztam és elküldöm, hátha ennek alapján valaki meg tudja mondani, hogy mit állítsak át vagy milyen szolgáltatást engedélyezzek illetve tiltsak le, hogy megszűnjön a probléma.
Érdekes, Windows 7-en soha nem volt semmi gondom, ez meg folyton vacakol. Ha tehetném visszaállnék a régire, de sajnos hamarosan kifut, úgyhogy zsákutca lenne visszarakni. Viszont ezzel meg sajnos nem tudok zöld ágra vergődni.

De szép bauxit, honnan van?

Dency
Skype-on belül hogy tudom kikapcsolni hogy egyáltalán ne nézze a szavak helyesírását, pl fél szavakat írok be akkor ne húzza alá pirossal. Windowson belül Gépelésnél minden off-on van.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.09.16. 20:49:52

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

bon
Simán telepíthető tisztán.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Met
Rendszergazdaként fut a Max.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

MerlinW
Elvileg az EU-s jogszabályok szerint Európában bármennyiszer aktiválható az OEM

"Használt OEM-licencek értékesítésének jogalapja
Az OEM-termékek kapcsán gyakran elhangzik, hogy a számítógép és szoftver szétválasztása nem lehet megengedett, ha OEM verzióról van szó. Ebben a tekintetben néhány gyártó felhasználási feltételei olyan szoftver-záradékot tartalmaznak, amelyben az szerepel, hogy a szoftver átvitele más számítógépre csak akkor engedélyezett, ha az átvitel az értékesítés részeként vagy a számítógép eladásával zajlik, feltéve, hogy nem marad hátra szoftvermásolat.

Az igazságszolgáltatás ennek a licencpolitikának azonban gátat szabott. A Német Szövetségi Bíróság döntésének alapelveként szerepel, hogy a szoftvergyártó érdeke, hogy egy kedvező áron felkínált programverzió csak új számítógéppel legyen értékesíthető(OEM verzió), nem pedig az, hogy a gyártó előzőleg csak egy, ezen értékesítési csatornára korlátozott felhasználási jogot ismer el. Amennyiben a programverzió a gyártó által vagy annak beleegyezésével forgalomba került, annak továbbítása a szerzői jogtulajdonos terjesztőjogának elévülése alapján, tekintet nélkül a megadott felhasználói jogok tartalmi korlátozásaira szabadon terjeszthető."

[merlinw.org]

Ezt viszonylag egyszerűen ellenőrizni tudod. Tegyél be a gépbe egy másik HDD-t. ( 80-120GB-os 2,5"-os SATA diszkeket már egy ezres körül lehet kapni a hardver aprón, vagy ha van PC közeli ismerősöd, kérj egyet kölcsön. )
A Microsoft media creation tool, al tudsz gyártani telepítőt, USB-t, vagy DVD-t is akár.
Az ideiglenesen berakott diszkre telepítsd fel a Win10-et. Ha telepítés után azt látod hogy aktivált, akkor akárhányszor újra telepítheted, mert a gép azonosítója már bent van az MS aktiváló szerverén. Ha nem aktivált az új telepítés, akkor meg vissza rakhatod az eredeti diszket.

De már létezik olyan aktivátor, ami ugyanúgy beírja a gépedet az MS szerverre, mint amikor ingyenesen lehetett frissíteni.

wollnerd
Sziasztok!
Lenne kérdésem: Ugye két kulcstípus van, az OEM és a Retail.
Azt nem tudom hogy a laptopok, amik előretelepítetten, gyárilag kerülnek a laptopra, (jelen esetben a DELL Inspiron 15-ről van szó.) azok is OEM típusúak?
Azon a kiszemelt laptopon kéne újratelepíteni a windows-t, mert nagyon lassú már. Megtudom tenni a legfrissebb verziós lemezkép kiírásával is tisztán telepíteni, majd aktiválja magát, az előretelepítős laptopokban is BIOS-okba vannak építve a licenckulcsok?
(Azt is hallottam hogy vannak gyári visszaállítások a gyártó spec-es laptopoknál, de inkább a friss tiszta telepítést preferálnám, hogy meg is maradjon az eredetisége és ezért vagyok kicsit bizonytalan hogy megtehetem-e....)<#nemtudom>

Köszi a választ!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

MerlinW
Futtatás rendszergazdaként (vagy properies, compatibility, run this program as administrator) sem segít?

[merlinw.org]

Met
Ezt a hibát hogy kell elhárítani?
A kért művelethez magasabb felhasználói szint szükséges
Régi 3D Studio Max fileok, dupla kattintásra ezt kapom, ha Max-ből nyitom meg akkor megnyílik.
Nyilván rendszergazda vagyok...
Átmásoltam máshova is a file-t de onnan se nyílik meg duplakattra.

Letöltöttem azt a használatba vételi registry hack-et, használatba vettem a mappát de továbbra sem nyitja meg a programot.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok!
Használja valaki a win10-nél a sysprep opciót?
Win7-ben kifogástalanul lehetett vele kész rendszereket klónozni úgy, hogy minden gép saját SID-et kapott, és minden telepített szoftver átkerült.
Win10-ben pár éve próbáltam, de a Win10 start menüjének applikációi megakasztották a folyamatot, és ahogy akkor olvastam, nem volt egyszerű az áthidalása. Most a win7 kifutása kapcsán jó lenne bevetni, mert elég sok gépen kellene átállni win10-re.
Kéne valami korrekt útmutató, vagy tapasztalati leírás, hogy miként lehet egyszerűen, zökkenő mentesen használni.

Dency
Fájl kezelőben engedi? Biztos hogy rendszergazdaként fut a tcmd? Próbáld meg esetleg leszedni a legfrissebbet ha nem az van fennt, valamint a 32 és 64 bitest is próbáld ki.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Bokafix2
Miért nem engedi a Windows a teljes hozzáférést a mappákhoz Total Commanderben? Pl. nem változtathatom meg a letöltött fájlok mentésének helyét, nem hozhatok létre mappákat, nem törölhetek fájlokat, nem másolhatok át máshonnan stb. Csak a c:\users könyvtárban hagyja ezeket. Pedig már a c:\-n megcsináltam, hogy teljes hozzáférést adtam magamnak mindenhez, mégis letilt. Még rendszergazdai joggal sem engedi meg. Windows 7-nél még lehetett.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Dzsini
1 klikkből nem, az alapvetés az az, hogy egyszerre egy kimenetet használsz, amik között simán a hangszóró ikonra klikkelve tudsz váltani
viszont több módon is megoldható

Béluska74
Sziasztok! Kaptam egy Hyperx Cloud 2-őt és ezen ugye van egy usb hangkártya ami (szerintem) szuper dolog,de... A windows hangbeállításainál hogyan tudom beállítani azt,hogy szóljon a zene régi (alaplapi) hangkártyán is meg az új fülesen is egyszerre?

If you give a little love you can get a little love of your own

bon
Gépház\Rendszer\fókuszsegéd

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Dency

Ezen értesítés eltűntetéséhez mit kéne átállítanom? Nem nagyon jöttem eddig rá. Mármint hogy ne jöjjön elő többet.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.08.18. 21:49:08

gergely1991
Zárj be minden alkalmazást aztán próbáld meg újra,általában a fájlkezelők miatt is előfordulhat.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Pedig máig létező fogalom.😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

[HUN]FaTaL
Sokkal valószínűbb, hogy valamelyik alkalmazásban oda mentett utoljára, vagy onnan nyitott meg és a windowsos SaveDialog/OpenDialog fogja az útvonalat.
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2019.08.11. 21:56:57

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Elég ha szimplán lefoglalja magának pl a virusírtó.

grebber
Semmi nem használja egy deka jel - % sincs hogy bármi molesztálná a HDD-t

Next PC upgrade: 2022

Dency
Feledatkezelőben nézted? teljesítmény/erőforrás figyelő megnyitása/lemez majd lentebb lemez aktivitás fült kinyitod ott megnézed a betűjelet a pendrivenak és balra hogy mi használja.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.08.11. 19:11:22

grebber
Ismer valaki olyan programot ami mutatja, hogy mit dolgozhat a windows egy usb-s szerkezeten ,amikor nem is használja látszólag semmi mégis azt írja hogy igen és nem tudom leválasztani?

Next PC upgrade: 2022

Igazából az a bajom ezzel, hogy már így szoktam meg :\ Ahányszor belépek az ápgréd óta olyan gagyi hatást kelt bennem ez a szürkés halovány tálca. Az áttetszőségről már nem is beszéleve! Az is sokkal gagyibb lett. Nem áttetsző hanem inkább egy homályos elmosódásként hat ez az új áttetszőség és még a mértékét sem lehet állítani. Vagy be kapcsolod vagy ki, ez aztán a király megoldás. Ez megjelenítés szempontjából nem is upgrade volt hanem downgrade ...
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.08.06. 19:50:04

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Dency
Valószínű azért mert egyes szövegek nem lesznek olvashatók.
Ezt próbáltad?:

Mondjuk ez régi videó lehet csak a fejléc színét változtatja.
Egyébként ezt én se szeretem hogy ennyire nem felhasználó barát a w10, nem lehet úgy testreszabni ahogy te szeretnéd, mindig beleszól és nem engedi.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.08.06. 19:31:40

Sziasztok.
Mióta új verzióra ápgrédeltem a rendszert azóta nem lehet fekete színt beállítani a tálcának. Nem tudjátok esetleg, hogy miért nem engedi ?

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Dency
Tyúúú de rég hallottam ezt a szót hogy "varázsló" 😄 még a Windows 95/98-as korszakból rémlik.

gergely1991
Lépj ki a varázslóból(ne a programból) aztán a címzetnél lévő címet fogod automatikusan látni.Másold be ide @ nélkül ha nem ismerős a mailcím.

lalakov
Az alapértelmezett fénykép alkalmazásban, hogyan lehet elérni, hogy a megnyíló lképek egyből teljes képernyőn jelenjenek meg? A beállításában nem találtam erre vonatkozó részt.
Tinman
Tálcán jobb klikk, tálca zárolása bal klikk.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

lalakov
Rögzíteni tudom, de az egymás felett elhelyezkedő rögzített fájlok sorrendjét nem tudom megváltoztatni.
darkSectorxxx
Ja akkor így már a ok hogy miért keletlezik néha difi a szabad területnél.

Csak eddig ebbe nem is gondoltam bele.

Valamint volt olyan hogy letöltöttem havernak egy 40gb iso-t egy HDD-re.

Otthon betette a saját gépébe és hűlt helye volt a fájlnak, de a területnek is. A 40gb-nak...
Pedig mind2 rendszer ugyanaz csak más cdkulcs....

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Jobb klikk, egyebek, rögzítés a tálcán.

lalakov
Köszönöm. 😊
Szeretem letenni a tálcára az Excelt és különböző excel fájlokat ráaggatni. W7 alatt meg tudtam fogni ezeket a fájlokat és fel/le tudtam őket rendezni, de itt se bal, se jobb klikkel nem engedi. Valamit rosszul csinálok?
Dzsini
valószínűleg igen, egy kéne csak, az is rejtett jó esetben... úgyis megcsinálja újra ha szüksége lesz rá.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.02. 21:02:52

lalakov
<#worship>
Két desktop.ini van az asztalon. Mik azok? Letörölhetem őket?
Dzsini
Nincs, ami felmegy a gépedre az nagy valószínűséggel nem okoz gondot.

Annyit érdemes állítani, amit a gépházban a frissítésnél megtalálsz a frissítésnél (aktív idők, stb.).

lalakov
Most tettem fel a W10-et. Jelenleg szabad frissíteni? Azaz nincs valami hibás frissítés?
Pro verzióban hogyan kell beállítani a frissítést, hogy ne frissüljön, ha kijön valami új?
Dzsini
Az "összeszámolom" ott problémás, hogy rengeteg állomány a Windowsban virtuális csak, így soha nem fog egyezni a valós helyfoglalással.

"Utána gondolok egyet és beállítok lapozófájlt, vagy rendszer visszaállításra területet" - az ilyesmiket pedig szerintem jobb egy rendszergazdára hagyni, felhasználóként nem biztos, hogy pontosan tudod mit is csinálsz a rendszerrel, aztán csak csodálkozol, amikor valami megnyekken (és persze a Windowst hibáztatod: "és mikor rossz a rendszer és a backup-ot visszaállítom"😉.

Emellett valóban megtörténhet, hogy te létrehozol valamit valahol, majd visszaállítod a rendszert egy olyan időpontra, amikor ez még nem létezett - ekkor természetesen az egy gazdátlan maradék lesz ott, mit vártál? A számítógép a parancsaidat és nem az álmaidat teljesíti, és ha valamit szétbarmolsz, az bizony szétbarmolódik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.02. 08:37:28

darkSectorxxx
Van srácok egy elméletem.

Sokszor tünnek el területek a HDD-m-ről, amikor összeadom a rejtett fájlokkal együtt atartalmakat a szabad területtel akkor kiderül hogy sokszor hiány van, 20-40GB diferencia.

Valós az elméletem arról, hogy ez azért van mert Acronis-al csinálok egy backup-ot a C-ről.
Utána gondolok egyet és beállítok lapozófájlt, vagy rendszer visszaállításra területet és mikor rossz a rendszer és a backup-ot visszaállítom, akkor értelemszerűen a rendszer nem tud még a későbbi változtatásokról, ellenben a másodlagos patrición mégsem jön vissza a korábban lefoglalt terület?

<#nemtudom>

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Palinko
Blenderről van szó pont most jött ki 2.8 bétából a stabil és most próbáltam ki és szerintem nem az a módja, hogy verziókat cserélgetek mert a 2.79 nagyon eltér az új verziótól, hanem hogy tudjak nekik hibát jelenteni, ki tudják javítani stb, de hogy jelentek hibát ha normál logom sincs 😞