6762
  • lck
    Végre egy jogtiszta windows - olcsón !
    Gondolom ilyened még sosem volt. :)
  • Sir Charles
    Tegnap kicseréltem a gépemben a videokártyát, erre ma megjelent az "AKTIVÁLJA a WINDOWST" felirat.
    Jártam már így, úgyhogy tudom, hogy az MS Toolkit(EZ Aktivator)-t kell használni, de most letöltöttem vagy 3 fajta verziót és egyik sem aktiválja a windowst, vagy nem is tudom elinditani a programot. Van erre valakinek valami működő megoldása?
  • Sippie
    Sziasztok!
    Vezeték nélkül szeretném a tévémre küldeni a számítógép jelét, úgy hogy a számítógép kábellel csatlakozik egy wifis routerhez, a tévé pedig wifin csatlakozik a routerhez. Viszont akárhogy is próbálom, azt írja ki hogy a PC nem támogatja a Miracastot...
    Csak wifi adapterrel lehet működésre bírni ezt a szart?
  • shevy
    sziasztok, néhány napja nem tudok bejelentkezni a fiókomba, szerintem egy frissítés után történhetett valami, nem férek hozzá a filejaimhoz
  • Jabar
    Köszönöm.

Nekem ott csak a felvételi eszköz jelenik meg sajnos, a lejátszási nem.
    Lehet túl régi/egyszerű az alaplapom és nem tudja ezt.
  • sertrex

• Jabar
    Köszönöm, ezen a környéken nézegettem én is.
    A cikk amit linkeltél írja hogy ki lehet választani hogy mi menjen a hangfalra és mi a fejhallgatóra, ami nekem tökéletes lenne, viszont nekem a kiválasztó menüben nem jelenik meg külön a fejhallgató csak a hangszórók és a digitális kimenet. A reaaltek szoftverében külön írja a kettőt de ott nem lehet semmit kezdeni velük.
    Esetleg valami ötlet?

Köszönöm!
  • Dzsini
    talán ez?
  • Jabar
    Üdv,

megoldható az valahogyan hogy az alaplapi hangkártya egyik jack csatlakozójából jöjjön minden hang (sztereó) a kis aktív hangfalamra kivéve a zene lejátszót (winamp/spotify) ami a másik jack-ből menne az erősítőmre, viszont ott csak az.

Köszi
  • TomBond
    Újra visszajött! Megint az EDGE az alapértelmezett. :-(
  • lalakov
  • Synchronous
    Bal oldalt lent Start menüre jobb klikk, válaszd a Keresés-t, majd a felugró mezőbe írd be, hogy Szolgáltatások. Utána megkeresed a COM+-t, jobb klikk a névre, Tulajdonságok, és letiltod. Pár másodperc az egész művelet, egy próbát megér.

• lalakov
    Köszönöm, de most úgyis elmondanád, hogy a hülye (én) is értse? :-D Azaz, merre van ez?
  • Synchronous
    Szolgáltatásoknál COM+ eseményrendszert kapcsold ki. Nézd meg, hogy úgy csinálja-e.
  • lalakov
    Már második napja kapok "COM server Warning" figyelmeztetést a gép kikapcsolásánál. Mi ez és hogyan lehetne megszabadulni tőle?
  • TomBond
    Ezt a módszert nem ismertem, de úgy látszik megoldotta! Köszönöm!
  • Dzsini
    Gépház - Alkalmazások - Alapértelmezett alkalmazások - (alul) Alapértelmezések magadása alkalmazásonként - ott az Acrobat - Kezelés és onnan beállítva?
  • TomBond
    Köszönöm, de ezen már túl vagyok. Ugyanúgy az Edge-vel nyitja.
  • Dency
    Jobb gomb pdf-re társítás/másik alkalmazás választása és ott bejönnek az opciók, válaszd az adobe-ot és alul pipáld be hogy mindig ez az alkalmazás nyissa meg.

Nálam műxik. Ha esetleg nem lenne közte az adobe akkor próbáld meg újratelepíteni.
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.11.30. 15:37:34
  • TomBond
    Mi az oka annak, hogy a pdf fájlokat csak a Microsoft Edge-vel hajlandó megnyitni? Nagyon elegem van már belőle! Hiába van Acrobat a gépemen, hiába állítom át minden általam ismert helyen az alapértelmezést, akkor sem hajlandó megnyitni, csak az Edge-vel.
  • Tinman #6178
    Nekem is van ügyfelem XP-vel, de már NAGYON gáz. Viszont az XP megszűnése 2014-ben történt meg. Eltelt 5 és fél év. Az már sok. Az átlag XP-hez ragaszkodó még kényelmesen kihúzott vele 3 évet, az elmebaj kategória meg még most is használja arra, amire neki kell.

A weboldalak böngészését pl. Operával megoldják jól. Ami XP esetén oltári nagy gond volt, az a JAVA frissítések és ezzel együtt az XP megszűnése. Utána még kb. fél évig húzták 1-2 helyen ahol JAVA-t is használnak, de aztán végre belátták, hogy ennek itt a vége. XP alatt a mai napig megy pl. a NOD32.

Ezzel nem az XP-t kívánom védeni, mert nem vagyok elmebeteg, de a Win7-et még igen. Gondolj bele, ahol célhardverre telepítve használják, vagy a rengeteg könyvelő irodára, akik könyvelő programot, ÁNYK-t és NAV webes felületet használnak. Mind tökéletesen megy Win7-el és menni is fog még sokáig.

Nagyon sok helyen amúgy egyszerűen a hw környezet nem teszi kívánatossá a Win10-re váltást, mert bár elketyegne az adott hw-en a W10, de lassabban, ill. a régebbi eszközök driver támogatás problémás W10 alatt, ezt szinte hetente tapasztalom.
  • MerlinW
    Microsoft has no plans to make future Windows 10 updates like Windows 10 1909

Windows 10 version 1909 November 2019 update breaks File Explorer search

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.11.25. 23:36:10
  • bon
    Ott a pont, amíg támogatott, XP-nél is ez volt, a böngésző adott verziótól kezdve nem támogatott így ha adott oldal igényel egy olyan utasítást amit a régi értelmezni nem tud akkor hibás a megjelenítés, akár be se töltődik az oldal.
  • bon
    A hiba biztos, hogy nem általános, nálad előforduló hiba. Plusz ha régi hardver akkor még driver gond is lehet. Több mint kétszáz gépet üzemeltetek most már összességében, a gépek 99%-ban Windows 10, nincs gond. Nagyon régi hardver alapból kuka, fel se rakom rá.

Nem tudom hogy melyik változatott raktad fel, tiszta telepítés volt e, legális forrásból származott e? Hálózati forgalom meg figyelhető, hogy mi generálja.

• [HUN]FaTaL
    A Weboldalnak mi köze az OS-hez? Amíg támogatott valamelyik böngésző, addig mennek.

Az XP támogatása 5 éve szűnt meg, Tinman pedig 3-4 évet írt. Ráadásul a Win7 jóval közelebb áll a Win10-hez, mint a Win7 az XP-hez.
  • bon
    Hiába, ha nem mennek majd rajta a weboldalak, vagy hibásan. Máig van ügyfelem aki kínlódik xp-vel. Komoly problémák vannak az oldal megjelenítésével és még a virusírtó telepítés se megy, mert nem támogatott szöveget írogatja folyamatosan.
  • Ppeter78
    Igen, persze.
    Ezt akartam először telepíteni, de ez se megy fel.
  • Puhos
    Így csináltad?
  • Ppeter78
    VPN-t nem használok, a rendszermeghajtón pedig van 31 Gb szabad hely. Ha ez kevés neki, akkor ... :)
    Vírusírtó (ESET Int. Sec) letiltva, merevlemezhiba nincs, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth szintén nem oldja meg a problémát.
    Windows Update hibaelhárító nem talál hibát.
    Utoljára szerkesztette: Ppeter78, 2019.11.24. 08:35:05
  • Puhos
    Ez esetleg?
  • Ppeter78
    Sziasztok, olyan problémám van, hogy a KB4524570 jelű frissítést nem tudja a gépem telepíteni.
    Minden esetben 0x800f0922 hibaüzenettel leáll a frissítés.
    Már próbáltam a C:\Windows\SoftwareDistribution\Downloads mappa tartalmának törlésével, C:\Windows\SoftwareDistribution átnevezésével, próbáltam letölteni az offline telepítőt (Microsoft Update katalógusból).
    Újraindítás után viszont mindig kiírja, hogy sikertelen telepítés, módosítások visszavonása.
    Sajnos így viszont a 1909-es frissítést sem tudom felrakni.
    Bármilyen ötlete lenne valakinek?
  • Tinman #6167
    Dehogy :-D

Egy normális vírusvédelemmel nyugodtan rá lehet dobni még 3-4 évet. Ez azé' nem XP.
  • Trucker39
    Én megértem a lelkesedéseteket. Azt próbálom elmondani, leírni, amit tapasztaltam.

Nem találtam konkrét okot, miért történnek a random bootolások. Azt sem értem, ha végig viszem a frissítési procedúrát, jelzi, hogy minden üde és friss, de ennek ellenére leterheli az internet sávszélességemet teljes szélességben. Miközben nem jelez semmiféle tevékenységet. Minden internetes tevékenységem hihetetlenül lagzani kezdett, mindent leállítottam, csak a win maradt aktív. A teljesítmény mérőn meg szépen mutatta, hogy az internetről valami nagysebességgel töltődik lefelé.

Értem, hogy várhatóan lesznek gondok, de számomra a win10 ebben a formában egy nagyon nagy csalódás. Azt hittem, tanultak a 8.1 hibáiból és valami stabil, jól használható valamit készítenek el. Én nem ezt tapasztaltam. Önhatalmúan, megkérdezésem nélkül tevékenykedik. lefoglalja a gépem, internetem erőforrásait és még e mellé minden lassabban is működik. Ez így számomra inkább az ipari hulladék kategória és nem egy kidolgozott, operációs rendszer.
  • bon
    2020 januártól majd jönnek szépen fokozatosan a problémák a Windows 7-el.
  • Dzsini
    Sajnálom hogy nem sikerült megtalálni a problémaforrást, de ha nem okoz gondot a 7, akkor ez is működik. Azért ott jobban kell vigyázni egy-két dologra az interneten, mert már nem igazán kap biztonsági frissítéseket a rendszer.
  • Trucker39
    Úgy tűnik, sikerült megoldani a problémámat a win 10-l kapcsolatosan.

Törlésre került a win 10 partíció és visszakerült egy Win 7 verzió. Egy csapásra minden jól működik, nincsenek rejtélyes internet használatok, nem bootol ötletszerűen, engedélyem nélkül a rendszer, tönkre vágva az épp készülő munkámat.

Minden szép és jó és visszatért a nyugalom a gép elé.

Azért köszönöm a segítséget.
  • cylonflatus
    Az eq-t nem vették ki. Legalábbis nálam a 2.81-ben benne van, (de szerintem mindegyikben) csak kicsit el van dugva. A hanghatásoknál kell klikkelni a jelére, akkor ugrik föl. Ott van az, mind a tíz csatornájával :)

Közben megoldódott, mindenkinek köszönöm a brainstormingot. Leírom a megoldást, hátha valakinek segítek vele a jövőben. Szóval a probléma amikor valaki újratelepítené (vadi új gép első telepítésekor is előfordult, ahogy a fórumokat olvasgattam) és minden indítás után újra és újra elindul a realtek audio driver telepítője, "loopba" kerül mondhatni. Először is el kell távolítani az eszközt az eszközkezelőben. Ekkor kiírja, hogy újra kell indítani a gépet, és én jó szolgaként meg is tettem, majd újraindítás után kezdtem telepíteni a drivert. Na ezt nem szabad. Mármint az eszköz eltávolítása után amikor földobja az ablakot az újraindítási kérelemmel, azt el kell utasítani, későbbre kell hagyni. Helyette ekkor kell elkezdeni a driver telepítését. Amikor befejezte újraindítást kér, ekkor meg lehet tenni, és kész is, loop vége. Érdekes probléma.
  • bajgunar
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom, neked melyik jó, mi kell. Realtek-ből nekem pl csak ez a Realtek-HD-Audio-2.62 jó, a megfelelő, ami még tökéletes!!!
    Mert ebben még NINCS benne a Win-os Dolby szutyok. Ami egy nagy 0-át sem ér. Zavaros, szutyok, nem hangolható, nincs benne semmi állítási lehetőség. Csak doboz-, visszhangzó, virtuális térhang. És ezt erőltetik azóta az összes többi Realtek driverben! Ez már mindben benne van.
    És ebben MÉG VAN BENNE: 10 csatornás equalizer. Amit szintén a többiből kivettek. Aztán lehet más alaplapnál máshogy települ. Más-más lehetőségekkel. Nekem még ez az, amelyik úgy működik, ahogy nekem kell.
  • papi08
    ? :(
  • cylonflatus
    Nincs semmilyen más hang cuc telepítve, Dolby sincs. Az illesztő maga az lehet októberi, de a Managernek a telepítőjéből az utolsó az valami 2018-as volt amit a Realtek oldalán láttam. Azért köszi, próbálkozok még.