6762
  • bajgunar
    Nekem valaki USB telepítésben segítsen.
    Régi gép. Gigabyte ga-m61pme-s2 alaplap. Ezer éves bios.
    HDD van benne. Kérték, hogy tegyek bele SSD-t. És full friss win 10 install-t. Ok.
    USB-t, hogy, mivel, miként hozzam létre, hogy a bios lássa, arról boot-oljon, és telepítse is!
    Rufus úgy fos, ahogy van!!! Anno régen is beleestem egy ilyen porblémába. de Yumi-val akkor meg tudtam csinálni! Azzal csináltam a pendrive-ot, linux indul, kiválaszt Windows, és tádám! Telepítitette is! De most???
    Rufus-on javítottak, százféle lehetőséget lehet kiválasztani. (yumi-ban is), miként, hogy hozzam létre a pendrive-ot, hogy elinduljon róla!???
    Mi legyen a Partíciós séma? Meg a Cél (rufusban): Bios UEFI, meg nem UEFI, meg Non CSM. Vagy miket lehet választani. Meg mik ezek???
    Valamelyikkel egyszer sikerült úgy megcsinálni, hogy bios látta, mint "hdd", vagyis lehetett állítani boot sorrendben. De ahogy rányomtam, elindult, kiírt valamit, hogy nem nem megfelelő vmi formátum. Nem gpt meg uefi. Vagy mi. Már meg nem mondom mi.
    Mert azóta 7x !!!!!! (igen, hétféle verziót, előtte vagy 3x !! /tehát már vagy ~10 féle usb-re kreálást végigpróbáltam/) és már meg nem mondom mit írt hibát.
    Tehát tele a hócipőm vele!!! A windows 10 kik*rt telepítésével! Hogy nem lehet simán csak úgy, feldobni pendrive-ra, amivel aztán BÁRMI, BÁRHOGY, ELSŐRE elindul!!!!
    És próbáltam a win creation tool-al is!!!! És azzal sem!!!! Nem látja bios, boot sorrendben a USB-HDD, USB-FDD, akármi sehogy sem indul pendrive-ról! Boot Prioritban sincs pendrive, csak a hdd, meg az ssd.
    Elment ma vele ~6 órám, és nem tudtam elindítani a kibeb*szott win 10 telepítését!!!
    Eleve win10 alatt SEM!!!! Elindul... Görcsöl órákig. Előkészül.... ~1 óra múlva ~16%!!! Kilőttem.
    HA elindul valami tlepítés, akkor elkezd Frissítéseket keresni! Rákérdez, mit akarok megtartani. SEMMIT!!!!!!
    Megint frissítéseket keres. Majd megint rákérdez, hogy megtartson valamit? SEMMIT! Megint előkészít, frissítéseket keres... Már kihúztam netkábelt. De csak frissítéseket keres...
    ÁHhh. Kész!!!! Kitéptem az összes hajszálam! Mi lett ez?
    Anno benyomtam win10.iso Rákattintottam, elindult telepítő. Kiírta mit akarok. Full sima telepítés. Kérdezte melyik meghajtó! Benyomtam, telepítette. Restart. Boot át másik ssd, és tádám! Most ~1 éve nem telepítettem win-t, és mi lett ez???
    Valaki leírná, mit, hogy merre kattintsak? Mit állítsak, miben, hogy ha kiveszem hdd-t, s csak ssd, meg a pendrive lesz a gépben, telepítse már fel 0-ról ssd-re, mindenféle szenvedés nélkül. Mert beleőrülök. S nincs időm órákat szarakodni vele.
    Már azzal kitéptem a hajam, hogy mire beindult win, meg kattintok egyet, s ~2 perc, mire megnyit egy mappát. Kész kínzás.
    Vagy vmi ötletet, hogy tudom rápakolni ssd-re a wint, hogy ha csak azt rakom be, kicsomagolja magát. Mint egy szűz laptop...
    Reggel megint mehetek, s addig szopókázok vele, míg fel nem megy rá a win.
    Köszi előre is.
    Bocsi, hogy kicsit vulgáris voltam. De ez a déltől idáig való szenvedés ez most kikészített.
  • Synchronous
    Start menü --> cmd; utána parancssorba írd be hogy DISKPART.
    Írd be, hogy LIST DISK, hogy kiderítsd az USB eszközöd kötetszámát.
    Utána írd be, hogy "SELECT DISK 2" (amennyiben az USB eszközöd a 2-es; értelemszerűen helyettesítsd a megfelelő számmal, amelyik nálad az aktuális USB meghajtó);
    Írd be, hogy "SELECT PARTITION 1" (ez a parancs kiválasztja, hogy az első legyen az egyedüli partíció, a kisebb pedig törlődni fog, hogy visszakapd az eredeti méretet, tehát a teljes partíció méretet).
    Írd be, hogy "DELETE PARTITION". Ez törli a régi partíciót.
    Majd írd be, hogy "CLEAN".
    Utána Írd be, hogy "CREATE PARTITION PRIMARY" hogy létrehozz egy új, teljes méretű partíciót. A Diskpart megerősíti, hogy a partíció létrehozása sikeres volt. Most beírhatod újra, hogy "LIST PARTITION" és íme a pendrive-od eredeti mérete.
    Írd be, hogy "EXIT" a kilépéshez.

Ezután húzd ki és dugd be a pendrive-ot majd formázd meg, és már az eredeti méret lesz rajta.
  • mégvadabbdisznó
    Megcsináltam a telepítőt pendriveról, viszont most egy másik vicces probléma állt elő. 120 GB-os a pendrive, és a telepítő elkészítése után 32 GB lett a mérete. Azóta már letöröltem róla az adatokat mert megcsináltam vele amit akartam, de a tárhely nagysága mégsem változott. Ez hogy lehet? Illetve hogy lehet elérni hogy 120 GB legyen a kapacitás amennyi eredetileg volt?
  • gergely1991
    Érdemes a BIOS bootmenüjéből indítani(lehet F9,F10,F12,ESC),mikor megjelenik az indítóképernyő vagy POST teszt ott kiírja alul hogy mit és hogyan.
    Elképzelhető, hogy a lemez pocsékul lett megírva(ami "saját-kezűleg" írt lemezeknél előfordul)és a bootszektor nem került bele úgy ahogy kellene.A BIOSban emiatt turkálgatni manapság felesleges,mert a boot menüt a legtöbb bios tudja már...
    A helyedben inkább pendrive-al próbálkoznék..
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.02.09. 11:46:13
  • mégvadabbdisznó
    Hogy kell telepítőlemezről bootolni? Hiába változtatom meg a boot sorrendet a Biosban, ugyanúgy betölti a Windowst ahogy szokta. Pedig a DVD meghajtót tettem előre amibe bele van téve a telepítőlemez, de nem reagál rá.
  • Dzsini
    Nekem a sima alap diavetítés beállításnál meg van adva egy mappa, amiben most épp 1805 kép van, és gond nélkül elvan vele...
  • RoboKutya78
    Kérdés
    Egyszerre hány háttérképet tud használni a háttérképcserélő program?
    500 darabos mappával úgy tűnik mintha nem boldogulna :)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2020.02.08. 12:09:17
  • bon
    Töltsd le innét: link Stable verziót
  • Bal0924
    "Az Edge nem hogy nem a megfelelő nyelvű, de egyenesen kínai változatban akart volna feltelepülni egy magyar-angol Windows 10-re"
  • Dzsini
    A rollout az a folyamat, amikor mindenki számára automatikusan elérhetővé válik valamilyen új funkció / frissítés.

Japán nem kell hozzá, hacsak nincs japán nyelvre állítva a gép, amire telepítenéd.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.06. 20:54:47
  • Bal0924
    Mert egy laptopra megpróbáltam feltenni.
    Nem sikerült kiböngésznem mit akar.. (Nem tudok japán betűket olvasni..)

Szerinted egy angol fórumon, ha írsz és az utolsó szavad magyar, megértik?
    "Az új Microsoft Edge 2020 januárjában indult el."
  • bon
    Miért nem akarod felrakni kézzel? Update-en is ugyanaz fog megjönni.
  • Dzsini
    Még nem kezdődött el a rollout.
  • Bal0924
    Az Edge mikor fog magától felfrissülni a krómiumra?
    Nem én akarom feltenni telepítővel.
    Hol és mit tudok tenni, hogy gyorsítsam a frissítését? (Ha egyáltalán lehetséges ilyesmi)
  • Mersant
    igen, csak wifin megy.
  • RoboKutya78
    Köszi okossabb lettem ezt kerestem :)
  • Dzsini
    Ez a lista ugyanaz, ami a "Gyors Elérés" részen is megjelenik a bal oldali oszlopban. Ott jobb gombbal rányomva és a Beállításokban a "Fájlkezelő előzményeinek törlése" gombbal ki tudod pucolni, és ugyanitt azt is lekapcsolhatod, hogy automatikusan felvegyen oda bármit azok mellé, amit te veszel fel.
  • RoboKutya78
    Srácok a mappakezelési menüben az fájl áthelyezés almappáit lehet valahogy takarítani hogy ne legyen benne csak az a mappa amit éppen használok?
  • caps lock
    Be kellett pipálni, így már oké. Köszi a tippet!
  • Dency
    Én is erre gondolok. Régebben engem is bosszantott hogyha a felbontást állítgattam akkor az ikonok összekeveredtek, de úgy veszem észre hogy ez már javítva lett, már nem csinálja.
  • sertrex
    Esetleg nem maradt kipipálva az "Ikonok automatikus elrendezése"?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.01.16. 14:45:17
  • caps lock
    Találkozott valaki ezzel a problémával? Minden újraindítás után átrendeződnek az asztali parancsikonok, pont úgy mint mikor a felbontás megváltozik. Frissítettem videókártya drivert, sőt ki is vettem, de integrálttal is ugyanezt csinálja. Hiába rendezem sorba, nem jegyzi meg és újraindítás után megint szét vannak szórva.
  • Dzsini
    https://24.hu/tech/2020/01/15/azonnal-frissitsen-ha-windows-10-et-hasznal/ a mostani Patchkedd fontos frissítést hozott

... a crypt32.dll az NT4.0 óta része a rendszernek, és úgy tudni minden régebbi verziót is érint a sérülékenység
  • GPx8
    Köszönöm a választ!
  • Dzsini
    Garancia semmire nincs. Elvileg átnézi, hogy mi minden van a gépen, és ha tragikus problémát lát szól miatta.
  • GPx8
    Akkor mindent változatlanul átvesz? Futni fognak a régi programok is?
  • Dzsini
    Persze, fogsz egy Win10 telepítőt (letölthető az MS-től), és ráereszted a Win7-re.
  • GPx8
    Sziasztok!
    Amikor a Windows 10 kampányban ingyenesen frissítette a Win7-et, akkor az ott használatos "tool" elérhető valahol?
    Akkor egy működő Win7-es gépből automatikusan Win10-es csinált úgy, hogy minden működött utána rendesen.
    Ezt lehet valahogy reprodukálni?
  • suba53
    Mert akkor veszélyes lenne közlekedni az utcán.

Amúgy:
    https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/all/windows-10-friss%C3%ADt%C3%A9s-ut%C3%A1n-nem/2bc16a73-247a-4fef-bc96-a7855e906f9b

Utoljára szerkesztette: suba53, 2020.01.09. 09:27:40
  • strepsils
    miért nem tudom kikapcsolni az éjszakai fényt?
  • suba53
    Keress rá a "W10 digital activation" -ra.
    Állítólag ez ugyanúgy beaktiválja a rendszert, mint az MS saját aktiválási rutinja.
    Nem hagy semmiféle kis KMS szervízt a gépen, amire haraphatnak a rosszindulatú tartalmakat kereső szoftverek.
    Otthoni használatra lehet hogy érdemes kipróbálni. Cégnél meg eleve nem játszik, oda kellenek a szabályos licencek.
  • Tinman #6207
    Amiről írsz, az azt hittem itt mindenki számára evidens, de oké, thx az újbóli megerősítést.

Én viszont arról írok, ahonnan indult a társalgás: ugyanis a linken, amin pár €-t kapod a kulcsot, nyilván nem szűz lányok nünükéjéről szüretelt os-t árulnak.
  • suba53
    Én nem arról beszélek, hogy egy kulccsal többszöri aktiválás. Hanem ha egyszer már beaktiváltad érvényes kulccsal, akkor ugyanazon az alaplapon, ha újra telepíted, és telepítéskor azt adod meg, hogy nincs termékkulcsod, majd telepíted, akkor ennek ellenére aktivált lesz a win10. Elég sok gépet telepítettünk a refurbished COA matricákon lévő kulccsal, és ebből még nem volt gond. Ha csak a kulcsot veszed, COA matrica nélkül, akkor nem tudod ellenőrizni, hogy azt a kulcsot már ellőtték-e. De ha te kaparod le a takaró réteget, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó a kulcs. Azóta több gépet is újra telepítettünk termékkulcs nélküli telepítéssel, és mind aktivált lett.
  • Tinman #6205
    Éppen idén szigorított az MS azon, hogy a korábbi lehetőséget, mely szerint egy kulccsal, többször is lehetett Win10-et aktiválni (ha jól rémlik 5 volt korábban), levitte KETTŐRE. Tudok olyan nagykerről(!), akik second hand MS licenceket árultak és az év közepétől nem kevés veszteséget könyvelhettek el, ugyanis kukázniuk kellett egy rakat ilyen licencet, mert hát kiderült, hogy többször voltak már aktiválva. Ezek az 5€-s MS kódok pontosan ez a kategória. Ha mákod van még csak 1x aktiválták, így még 1x egy gépre be lehet aktiválni. Ha nincs mákod visszaadja a support a pénzed, vagy küld egy másik kulcsot. Ettől még a legalitáshoz annyi köze lesz, mint heroint lőni az árvaházban...
  • Tinman #6204
    Igen, ez is okés... az én linkem mögött olyan bagázs áll, akivel már cégesen is üzleteltünk, tényleg jogtiszta cucc.
  • suba53
    Jópofa ez a refurbished kulcs. Ha ezzel aktiválod, akkor ugyanúgy örökre vasalva, mint amikor ingyen lehetett frissíteni.
    Beírja az alaplap egyedi azonosítóját egy MS szerverre, és ha azon a lapon újra telepíted, nem kell újra aktiválni, a telepítés után ránéz a szerverre, és ha megtalálja az azonosítót, aktivált lesz a win10.
    Aztán az is lehet, hogy most már ez a standard, ha érvényes kulccsal aktiválod, akkor elég egyszer az alaplap életében.
  • bon
    Akkor már inkább ez: link

Olcsóbb, több esetben vásároltam ilyen telepítőt az ebay-ről, mindig bontatlan telepítőt kaptam.
  • Tinman #6201
    Kezdjük azzal, hogy a linkeden szó sincs refurbished kulcsokról. OEM-ként árulják. Remélem a kettő közötti különbséget pont ebben a topikban nem kell részletesen elmagyarázni...

Ilyet postán küld neked a linkeden szereplő cég ugye?

Miért nem linkelsz inkább egy crack-et, vagy egy torrent oldalt? Pont ugyan ennyit ér.

Ez jogtiszta. A két összeg közti brutális különbségen gondolkozz el.

https://www.software-deals.hu/windows-10-pro/
  • lck
    Elhasználódott gépekről leválasztott hivatalos kulcsok. Az EU jogszabályai szerint otthoni gépeken törvényesen használhatók. ( Csak hogy meg ne szakadj. )
  • Tinman #6199
    Jogtiszta... szakadok :-D