6762
-
#6038 Sziasztok! Kaptam egy Hyperx Cloud 2-őt és ezen ugye van egy usb hangkártya ami (szerintem) szuper dolog,de... A windows hangbeállításainál hogyan tudom beállítani azt,hogy szóljon a zene régi (alaplapi) hangkártyán is meg az új fülesen is egyszerre? -
#6037 Gépház\Rendszer\fókuszsegéd -
Ezen értesítés eltűntetéséhez mit kéne átállítanom? Nem nagyon jöttem eddig rá. Mármint hogy ne jöjjön elő többet.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.08.18. 21:49:08 -
#6035 Zárj be minden alkalmazást aztán próbáld meg újra,általában a fájlkezelők miatt is előfordulhat. -
#6034 Pedig máig létező fogalom.:) -
#6033 Sokkal valószínűbb, hogy valamelyik alkalmazásban oda mentett utoljára, vagy onnan nyitott meg és a windowsos SaveDialog/OpenDialog fogja az útvonalat.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2019.08.11. 21:56:57 -
#6032 Elég ha szimplán lefoglalja magának pl a virusírtó. -
#6031 Semmi nem használja egy deka jel - % sincs hogy bármi molesztálná a HDD-t -
#6030 Feledatkezelőben nézted? teljesítmény/erőforrás figyelő megnyitása/lemez majd lentebb lemez aktivitás fült kinyitod ott megnézed a betűjelet a pendrivenak és balra hogy mi használja.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.08.11. 19:11:22 -
#6029 Ismer valaki olyan programot ami mutatja, hogy mit dolgozhat a windows egy usb-s szerkezeten ,amikor nem is használja látszólag semmi mégis azt írja hogy igen és nem tudom leválasztani? -
barmi #6028 Igazából az a bajom ezzel, hogy már így szoktam meg :\ Ahányszor belépek az ápgréd óta olyan gagyi hatást kelt bennem ez a szürkés halovány tálca. Az áttetszőségről már nem is beszéleve! Az is sokkal gagyibb lett. Nem áttetsző hanem inkább egy homályos elmosódásként hat ez az új áttetszőség és még a mértékét sem lehet állítani. Vagy be kapcsolod vagy ki, ez aztán a király megoldás. Ez megjelenítés szempontjából nem is upgrade volt hanem downgrade ...
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.08.06. 19:50:04 -
#6027 Valószínű azért mert egyes szövegek nem lesznek olvashatók.
Ezt próbáltad?:
Mondjuk ez régi videó lehet csak a fejléc színét változtatja.
Egyébként ezt én se szeretem hogy ennyire nem felhasználó barát a w10, nem lehet úgy testreszabni ahogy te szeretnéd, mindig beleszól és nem engedi.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.08.06. 19:31:40 -
barmi #6026 Sziasztok.
Mióta új verzióra ápgrédeltem a rendszert azóta nem lehet fekete színt beállítani a tálcának. Nem tudjátok esetleg, hogy miért nem engedi ?
-
#6025 Tyúúú de rég hallottam ezt a szót hogy "varázsló" :D még a Windows 95/98-as korszakból rémlik. -
#6024 Lépj ki a varázslóból(ne a programból) aztán a címzetnél lévő címet fogod automatikusan látni.Másold be ide @ nélkül ha nem ismerős a mailcím. -
#6023 Az alapértelmezett fénykép alkalmazásban, hogyan lehet elérni, hogy a megnyíló lképek egyből teljes képernyőn jelenjenek meg? A beállításában nem találtam erre vonatkozó részt. -
#6022 Tálcán jobb klikk, tálca zárolása bal klikk. -
#6021 Rögzíteni tudom, de az egymás felett elhelyezkedő rögzített fájlok sorrendjét nem tudom megváltoztatni. -
#6020 Ja akkor így már a ok hogy miért keletlezik néha difi a szabad területnél.
Csak eddig ebbe nem is gondoltam bele.
Valamint volt olyan hogy letöltöttem havernak egy 40gb iso-t egy HDD-re.
Otthon betette a saját gépébe és hűlt helye volt a fájlnak, de a területnek is. A 40gb-nak...
Pedig mind2 rendszer ugyanaz csak más cdkulcs.... -
#6019 Jobb klikk, egyebek, rögzítés a tálcán. -
#6018 Köszönöm. :)
Szeretem letenni a tálcára az Excelt és különböző excel fájlokat ráaggatni. W7 alatt meg tudtam fogni ezeket a fájlokat és fel/le tudtam őket rendezni, de itt se bal, se jobb klikkel nem engedi. Valamit rosszul csinálok? -
#6017 valószínűleg igen, egy kéne csak, az is rejtett jó esetben... úgyis megcsinálja újra ha szüksége lesz rá.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.02. 21:02:52 -
Két desktop.ini van az asztalon. Mik azok? Letörölhetem őket? -
#6015 Nincs, ami felmegy a gépedre az nagy valószínűséggel nem okoz gondot.
Annyit érdemes állítani, amit a gépházban a frissítésnél megtalálsz a frissítésnél (aktív idők, stb.). -
#6014 Most tettem fel a W10-et. Jelenleg szabad frissíteni? Azaz nincs valami hibás frissítés?
Pro verzióban hogyan kell beállítani a frissítést, hogy ne frissüljön, ha kijön valami új? -
#6013 Az "összeszámolom" ott problémás, hogy rengeteg állomány a Windowsban virtuális csak, így soha nem fog egyezni a valós helyfoglalással.
"Utána gondolok egyet és beállítok lapozófájlt, vagy rendszer visszaállításra területet" - az ilyesmiket pedig szerintem jobb egy rendszergazdára hagyni, felhasználóként nem biztos, hogy pontosan tudod mit is csinálsz a rendszerrel, aztán csak csodálkozol, amikor valami megnyekken (és persze a Windowst hibáztatod: "és mikor rossz a rendszer és a backup-ot visszaállítom").
Emellett valóban megtörténhet, hogy te létrehozol valamit valahol, majd visszaállítod a rendszert egy olyan időpontra, amikor ez még nem létezett - ekkor természetesen az egy gazdátlan maradék lesz ott, mit vártál? A számítógép a parancsaidat és nem az álmaidat teljesíti, és ha valamit szétbarmolsz, az bizony szétbarmolódik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.02. 08:37:28 -
#6012 Van srácok egy elméletem.
Sokszor tünnek el területek a HDD-m-ről, amikor összeadom a rejtett fájlokkal együtt atartalmakat a szabad területtel akkor kiderül hogy sokszor hiány van, 20-40GB diferencia.
Valós az elméletem arról, hogy ez azért van mert Acronis-al csinálok egy backup-ot a C-ről.
Utána gondolok egyet és beállítok lapozófájlt, vagy rendszer visszaállításra területet és mikor rossz a rendszer és a backup-ot visszaállítom, akkor értelemszerűen a rendszer nem tud még a későbbi változtatásokról, ellenben a másodlagos patrición mégsem jön vissza a korábban lefoglalt terület?
-
#6011 Blenderről van szó pont most jött ki 2.8 bétából a stabil és most próbáltam ki és szerintem nem az a módja, hogy verziókat cserélgetek mert a 2.79 nagyon eltér az új verziótól, hanem hogy tudjak nekik hibát jelenteni, ki tudják javítani stb, de hogy jelentek hibát ha normál logom sincs :( -
#6010 Ez esetben korábbi verziót próbálnék meg. -
#6009 Tegnapi verzióm van fent -
#6008 Inkább frissítsd a programot. -
#6007 Valaki megtanítana az eseménynapló használatára? A helyzet az, hogy új rendszert raktam össze és egy programmal kékhalált, vagy csak sima fagyás egér leáll majd reset tudok okozni és az eseménynapló ahogy én használom épp semmi infót nem ad hogy miért. Ugyan az a program ugyan azon feladatra egy másik fileal nem crashel, de jó lenne megtudni az adott fileal miért reagál így. De az eseménynaplóban még az sincs hogy melyik program crashelteti hiába tudom én magamtól mert nyilván azt a programot indítom el azzal a bizonyos funkcióval és rögtön jön a crash. -
barmi #6006 Sziasztok!
A minap frissítettem a rendszert egy új verzióra nagynehezen (vagy 2,5 órán át gyilkolta a gépet mire megszületett) és azóta a tálca színe néhány árnyalattal világosabb, inkább szürkés (pedig a legsötétebb van beállítva) az előző sötét, inkább feketéshez képest. Az áttetszőség is rosszabb lett, inkább olyan elmosódásnak látszik, régen sokkal jobb volt szerintem.
-
kl24h #6005 Az általad leírtak alapján lehet gyanúsítani, hogy valamilyen programocska "játszik", ezért ajánlom átnézni a gépet a Kaspersky Virus Removal Tool. -
Bal0924 #6004 Sziasztok.
Tapasztaltatok olyat, Hogy a levelező program csak úgy beindul és aktív ablak marad, minden egyes másodpercben? Akárhová kattintok folyton visszaugrik a levelező programra. (Bármelyik alapértelmezett levelező program)
Ha kém program. mivel nézzem át? -
Lantee #6003 Ötlet 1.: Ellenőrizd a HDD vagy SSD állapotát, amire telepítesz.
Ötlet 2.: Ellenőrizd a BIOS verziószámát, talán kell neki egy frissítés.
Ötlet 3.: Ellenrőzid a memóriákat, csúnya dolgokat tudnak azok is okozni.
Ötlet 4.: Ha nem formázol telepítés előtt, akkor formázz. Mindenképpen tiszta lappal kezdjen az új rendszer. -
#6002 Melyik változat? 1903-as vagy régebbi? -
Conqvistador #6001 Segítsetek ha tudtok köszi!
Nem tudom újratelepíteni a windows 10 et. Amint netet kap és frissítgetni kezdi magát a rendszer összeomlik teljesen.
Ha a net be van dugva még a rendszer se áll fel már előtte tönkremegy ha kihúzom a netet akkor feltelepül egy alap rendszer. Még az OEM kulcsot beaktiválja de utána legkésőbb az első frissítések alatt kakukk. Többé már újra se indul.
Valami ötlet trükk akármi? -
#6000 Sziasztok!
Lehetséges egy win frissítés gondja az hogy pár napja valamiért szaggatnak a 60 fps-es stream-ek Twitch-en mikor nézem?
Mert Youtube megy normálisan.
Csak Twitch-en bármelyik böngészőben, bármilyen netkapcsolattal (kábel, wifi), mikroszaggatások vannak....
Folyamatosan.
Amúgy minden oké a gépen legalábbis tesztekben.
Eddig csak a 4k60fps videók szaggattak picit youtube-on de az gondolom már sok ennek a gépnek, de Twitch eddig ment jól....
Ráadásul nemrég kb 1 hete volt paszta cserélve a CPU-n most 60fokos a cpu amikor pl játszok.
Egyszerűen nem értem. -
kiscsávó77 #5999 Köszönöm! :)