6762
-
Lantee #6278 Imádom az ilyen hozzászólásokat, hozzáállásokat! Talán ha nem egy mikrosütőre applikált win10s-en próbálnál ps4-es játékot futtatni, akkor fele ennyi bajod se lenne. Napi szinten telepítem ezt a "moslék fércmunkát" a legkülönfélébb gépekre: tizeniksz éves ddr2-es laptopoktól a vadiúj gamer pc-ig, és az elmúlt 3 évben soha, semmiféle problémát nem okozott egyik gépen sem. Maximum olyan fordult elő, hogy a 12 éves acer notinak nem talált wifi drivert....ami mondjuk érthető.
Hozzám is járnak okos emberek, akik csak köpködik a win 10-et, meg csak a linux, bezzeg a linux, aztán ugyanezek az emberek jönnek hozzám 2GB-os androdios tablettel, hogy ugyan tegyek már rá nekik egy win 10-et. Elhiszem, hogy bizonyos lehetetlen konfigokon tud némi problémát okozni, de azokon a konfigokon bármi megakadna.
Utoljára szerkesztette: Lantee, 2020.03.24. 09:16:00 -
#6277 Nem írtam, hogy nincs jogod, csak mindenkinek jobb lenne, ha normális kultúremberként viselkednének a fórumlakók (normális stílusban megfogalmazott kérdések, a kapott választ megköszönni, ilyesmi).
Ha nem megy, sajnálom. -
r4pt0r #6276 Ne aggódj nem csak te szenvedsz vele. Ennél a rendszernél csak jobbat látsz a piacon, de talán egyszer használható lesz majd. :) -
#6275 Minden jogom megvan hozzá.
Szerintem úgy vették fel a game keretporgram alkotokat hogy minél szarabb legyen... sikerült.
Az hogy a rendszer friss-e vagy sem és az hogy egy app friss-e vagy sem mi a retek köze van ahhoz hogy nem indul a game?
Egy kiadáskori win 7-et feldobok most bármire egy ma megjelent game-et ráteszek és megy...nem kell MINDEN LÉTEZŐ SZARNAK naprakésznek lennie hogy el ohajtson indulni a játék.. De az hagyján ez a fantasztikus rendszer nem is értesít csak simán nem indul el az a game amit tegnap toltam... de persze ha lefrissítem a jövő hetet is a windows 10-en akkor újra elindul.. Moslék fércmunka...egy ekkora cégtől ez a legalja. -
#6274 Köpködés nélkül is megpróbálhatnád máskor...
-
#6273 Van olyan opció a windows store-ban hogx egy adott helyre feltelepülő game-et átmozgat egy másik általam kijelöltre? Ha igen ennek mi a menete? (Bár gondolom a store meg a játszás eszméletlen trehány mivoltából ilyen opciót nem találtak fel a ms-nál) -
#6272 Üdvözletem mindenkinek!
Nem rég felütötte a fejét egy olyan probléma a gépem körül ami elég zavaró jelenség.
E hibára szeretnék rájönni hogy most szimplán egy Win 10 frissítés utáni hiba jelenséget látok vagy esetleg komolyabb hibája lehet a gépemnek.
A következőt tapasztaltam: Mikor rá kattintok a számítógép leállítására és szépen ki írja a gép hogy Leállás, utána elő fordul hogy fogja magát és újra indul a gép minden elő jel nélkül.
Ilyenkor fekete kép van és 2x 3x újra indul a gép olyan mint ha valami rosszul lenne beállítva közben mindent helyesen állítottam be a biosba 2 dologhoz nyúltam a ram óra jele időzítése ez gyári ami rá van írva a ramra és hogy megfelelő áram erősséget kapjon a ram ezen kívül semmi más. Miután nem sikerült reseteli a biost.
Okozhatja ez Win10 frissítés?
Csak azért kérdem mert olvastam olyanokat hogy egyes emberek energiagazdálkodás hibernálásba küldéskor jelentkezhetnek sokféle hibák.
Csatolok egy képet ezek a Win10 frissítések vannak fen.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
#6271 Na igen, Windows 10 és Isten útjai kifürkészhetetlenek :D -
#6270 Egyik ismerősöm gépén az ikonjai elrejtőznek az asztalán,látni nem látja de bizonyos cselekvésre előjönnek 1-2 mp-re. :D
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.02.29. 08:44:50 -
#6269 Nekem most az a legújabb hogy ikonok eltűntek, de nem csak a telepített, mint a VLC hanem a képernyő billentyűzeté is :D Keresésnél szoktam ezeket gyors nyitni de nincs már ikon. -
#6268 Nem tudom de kicsit fejetlenséget látok win10 fejlesztőknél ilyen téren, lásd mikor frissítetted a wint egy újabb build-re és a személyes adataid elszálltak, commandok még mindig nem értem miért angolul vannak win7-ből csak át kellett volna emelni a fordítást. Nálam egy nagyobb buildra való frissítés után azóta is driveres gondom van az usbvel. Amit persze próbáltam orvosolni de az lett az eredménye miután eltávolítottam az usb drivereket és próbáltam újra telepíteni hogy hang az egyáltalán nem volt(usb füles) és a gép meg fagyogatott. Visszakellett állítanom a wint egy korábbi pontra.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.02.28. 21:23:31 -
#6267 Azért elég ritkán próbál megnyitni meg az ember ismeretlen fájltípust. -
#6266 Vajon mikor fognak ablakkezelő gombokat rakni arra az ablakra mikor egy ismeretlen fájltípust nyitok meg?
Mert így csak ESC-vel lehet bezárni. -
#6265 HDD rendszernek = vicc. -
#6264 Esetek 99%-ban pendrive-ról telepítek, nincs gond. az 1% az őskövület gépek amik nem képesek a pendrive-ot lekezelni normálisan a boot-nál. Az optikai meghajtók kihalóban vannak, egyre ritkában találkozok velük gépben. -
kjhun #6263 Win7 SP1-el, az egyik ismerősömnél is hasonlókat tapasztaltunk. Benyeli a Win magában, a 2GB memóriának, a nagy részét. (60-70% felett) A vírusirtó is csak 300MB-ot a vírusadatbázisa végett, ha nem többet. Friss Chrome-al, YT-ot megnyitván, meg teker mint a hülye a HDD-ről, úgy belassul az egész. Pedig, Core-I5-ös, igaz első generációs proci van a gépében, 3.2Ghz-el és IGP-vel. 4+ GB-ra kell upgradelnie neki, memóriaügyileg, hogy használható legyen a vas. XP-n, 1GB-al is el lehet lenni. -
suba53 #6262 Én barátoknak, rokonoknak, kollégáknak hobbiból csinálom, nem idegelek rajta, hogy mennyi idő megy rá.
Most szembesülnek vele, hogy lejárt a win7 támogatása, és nagyon örülnek hogy nem kell feltétlenül új vasat is venniük.
Legtöbben tényleg csak neteznek, leveleznek, max alap irodai dolgokat művelnek, amihez nem kell erőmű.
Aztán ha nagyon meg akarják hálálni, akkor max egy tábla csoki a családnak. -
#6261 Nekünk teljesen más a tapasztalatunk. A Win10 pl. úgy kezd, hogy majdnem 2 GB memóriát megzabál... aztán nyílik a Chrome, FF és elfogyott a memória, jöhet a reszelés a vinyóról. Rettenet. Aztán jönnek a frissítések, melyekből a nagyobbak elreszelgetnek ezeken a 10 éves vasakon jó pár órát. Ezen az egész gondon 4 GB memória és SSD nyilván rengeteget segít, de egy 10 éves lap+cpu nem ér annyit, mint egy normális SSD, ami ráadásul a SATA 1, SATA 2-es porton nem is tud teljes sebességgel üzemelni.
Jellemzően azért tud pozitív tapasztalat lenni, egy lelakott sok éves Win 7 után egy format, majd Win10 install, mert tiszta lap... de nem sokáig tart az öröm. Egyszerűen a halálom, amikor 10.000 Ft értékű vasakkal kell szenvednem, mert a user kitalált, hogy ő Win10 használna rajta és elmegy rá 4-5 órám, mire kulcsrakész. Nem is vállalom már egy ideje, hiszen a gép értékét nem kérheted el, az időd viszont köddé vált. -
kjhun #6260 bajgunar: DVD-lemez!!! Azzal, sose szopnál ennyit. Hiába tartják őskövületnek, a mai pendrive-ról telepítünk mindent-korszakban a DVD-lemezt és meghajtót, az a biztossabb megoldás. Nameg, az esetleges vírus-fertőzés veszélyét is kizárhatjuk 100%-ban, ha érintetlen ISO-t vagy eredeti lemezről tesszük fel a Windows-t. Én, még microSD-ről is tettem fel laptopra Wint-t, igaz XP-t. Ott, a pendrive csődöt mondott, a telepítés 2.-ik fázisában. Pedig, kb. 10 éves volt az a vas, ha nem több. (DVD-meghajtó nem volt hozzá kéznél.) -
suba53 #6259 Sziasztok!
Van valami megbízható állásfoglalás az APEH, vagy az aktuális szoftver ellenőrző hatóság részérő azzal kapcsolatban, hogy az olcsón vásárolt, és így számlával igazoltan beszerzett Windows ESD licenszeket elfogadják-e?
Nyilván nincs COA matrica, csak a számlával igazolt beszerzés.
Van COA matricás verzió is, de az sokkal drágább. Mivel kb 30db-ot kellene vennünk, így nagyon nem mindegy. -
suba53 #6258 Én úgy tapasztaltam, hogy a win10 fürgébb ugyanazon a gyenge vason, mint a win7.
1,6GHz dual core Atom proci, 2GB ram. Azért használom, mert 24 órában megy, és az össz fogyasztása max 13-14W.
Volt rajta 32 bites win7, majd próbából rátoltam a win10-et, és meglepetésemre sokkal jobb lett. Azóta is folyamatosan kapja a legújabb frissítéseket, gond nélkül muzsikál, igaz nem egy nikkelbolha, de nem is az a fő gépem.
Core2 procik alá, régebbi AMD procik alá gondolkodás nélkül tolom a win10-et. Eddig még soha nem csalódtam, mennek rendesen.
C2D E8400 proci, 4GB rammal élvezhetően futtatja a World of Tanks játékot. Nyilván nem alaplapi VGA-val.
Úgy hogy az ilyen alap feladatokra szánt 8-10 éves gépekre is simán mehet a win10 a rendszeres frissítésekkel együtt.
-
#6257 Pont az a baj, hogy FB-ozni, netezni bőven elég a Win7, ami egyértelműen kevesebb erőforrást zabál, ami az említett konfig esetében kulcsfontosságú. Az SSD gyak. mindig, mindenkor NAGY előrelépés, rendkívüli a különbség a HDD-ről használt rendszer vs. az SSD-s rendszer között... így igen, a W10 is nyilván profitál belőle még egy régi konfigon is.
A régi gépek + Win10 telepítéssel valóban szokott gond lenni pendrive bootkor, de ez az adott gép BIOS problémája inkább.
(A patent/gyors az még gyorsabb és patentebb azon a konfigon korábbi rendszerrel... sok bosszúságtól kímélted volna meg magad.) -
suba53 #6256 Nekem is volt, hogy pendrive-ról nem akart települni a win10 valamelyik verziója. Talán a 1809-es, vagy a 1903-as.
Akkor utána olvastam, és úgy emlékszem driver szinten volt vele gond. Kiírtam újra írható DVD-re, és ment simán a telepítés.
Egyébként elképesztően régi, meg gyenge vasakon is simán fut. Athlon 64 X2, 8GB ram bőven elég neki. -
#6255 Én is vágom, hogy ez már régi.
De fb-ozni, netezgetni bőven elég.
Sajnos nem adatik meg, hogy komplett új gépet vegyenek. Én sem vagyok otp. Nem tudom finanszírozni. Vettek egy ssd-t és annyi.
Önköltségből kaptak egy tápot amin van 6pin, egy gts 250 vga-t, egy új cpu hűtőt meg egy ház ventit. Kitakarítottam, átrendeztem, átépítettem. Feltettem nagy kínkeservek árán a win10-t.
És patent lett!!! Teljesen gyors.
Az, hogy nem hozott létre "Rendszer számára fenntartott" partíciót...
Ezt ok, én búrtam el, mert létrehoztam win telepítésnél (mikor kérdi hova akarom) egy partíciót, formáztam, és úgy nyomtam a "Tovább" gombot. Nah lehet ez miatt nem hozta létre. Ha viszont annyira fontos lenne win-nak, akkor rinyálan, vagy nem engedne tovább.
Há bumm. Így benyalta. S nem kapott. Annyival több hely marad ssd-n.
Szóval patent lett meg gyors. Most megint kibírja 2-3 évig.
Az, hogy pendrive-ot ntfs-re kelljen formatálni, hogy lássa f12-es boot. :O erről nem hallottam még sose. Sőt! Minden progi fat32-re formázza. S hogy a kamu kínai kingston pendrive stabilabb, mint egy ~6k-es adata 120Gb-os. :O Há ez vicc.
De azt se értem, hogy -bootmgr -es telepítőt nem látja, de a linux-os yumi-st meg igen.
Mi a rák a különbség? Passz.
Régen is szívtam rufus-al is, meg mct-al is. Akkor is yumi oldotta meg. Most is.
Na ennyi.
Lezártam a témát.
Bocs h néha indulatos voltam. De elcseszte az egész hétvégémet ez a szenvedés. +3 kocsiút oda-vissza (~20km csak oda)...
-
#6254 Erre a gépre semmilyen körülmények között nem való a Win10. Win7 + egy értelmesebb vírusvédelem és mehet tovább az élet. Teljesen lényegtelen, hogy nem kap már frissítéseket, nem a NASA-nál vagy. Ha nagyon rá vagy görcsölve az update kérdésre, akkor Win 8.1. -
#6253 A bootsect.exe nevű programmal helyreállítható lett volna ez a "malőr".
Fura mert nekem annó egy 8 GB-s HDD-ről telepítettem már fel win7-et egy szintén "őskövületre" úgy hogy a floppyról indítottam el a "telepítőt",és úgy telepítette a jelenlegi helyére. -
#6252 Sztem nem alapfeltétel a win számára a rendszer számára fenntartott partíció. Nálam sincs. Windows 10 Pro. SSD-re van telepítve, flottul megy. (gépem az aláírásban.)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.02.16. 22:56:53 -
#6251 Istenem...
A 120Gb-os adata pendrive-ról (látja, de nem indul el... vagyis lehet elindulna, de ~20 perc után kinyomtam).
A "32" (valójában ~12Gb-os kínai kamu kingstont találtam hirtelen) pendrive-ot NTFS-re kell formatálni, arra yumi-val a win! (Nem, nem rufus, mert azzal NEM indul el, ha hiszitek, ha nem, azzal sehogy sem indul el!!!) Azt berakva, látja F12-vel, s elindul a telepítés! Yumi-val már nem szabad rányomni formatot.
Érdekes mód, így felrakta ssd-re a wint.
DE! Nem hozott létre "Rendszer számára fenntartott 500Mb-os helyet.)
Szóval most felment win ssd-re. Megy, patent minden.
De h ennyit szarakodni vele, hogy hogy, mire formázzam, mivel tegyem rá win-t. Ez vicc.
S rufus továbbra sem megy. Nekem sehogy sem.
Mondhat bárki bármit. Yumi-val elindul őskövület Noé gépén is.
Kérdésem maradt:
Most az gáz, hogy nincs Rendszer számára fenntartott hely?
Lehet, vagy kell hogy hozzon, hozzak létre?
Vagy hagyom így... Azt annyi.
-
#6250 Tudna boot-olni ssd-ről. Vagyis látja. Menne róla. De rinyál, hogy nem ott a bootmgr, meg bootbcd....
Elbúrtam, mert első indításnál le kellett volna venni a hdd-t, amiről telepítettem. Akkor az ssd-re hozta volna létre a bootmgr-t. Így a hdd-re tette.
Azt furcsálom, miért nem hozza létre a rendszer számára fenntartott ~500Mb-os partíciót??? Mert nem húztam le a hdd-t? Első újraindulásnál?
Meg tök 0 partíció, kijölöm, hogy arra tegye. Ok, leformázza. De nem csinál kis partíciót...
Áhh. Vicc.
Pendrive-ot akárhogy hozom létre, NEM látja boot (F12) menüben.
Töröltem pendrive-ot, format. Erre akkor meg látja!!!!!! Hát a hajam kitépem már. Nincs rajta semmi, akkor látja. Ha ráteszek rufussal, yumival, bármivel bármit bárhogy. NEM látja!!! Mi a szent szar ez? Mit tegyek rá és hogy? Ha fat32, ha ntfs...
Kész. Szétverem mingyá mindet.
Nah. NTFS-re formázom. Yumi -val rá win. most látja!
Fat32-ben NEM látja! :O Mi a rák ez?
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2020.02.16. 15:41:45 -
#6249 Csak úgy kérdem, hogy az alaplap BIOS-a frissítve van SSD-re vagy egyáltalán van-e rá mód, hogy SSD-re bootoljon? Mert ugye régi cuccoknál ez nem alap. -
#6248 Kész... Feladom.
Ok. Rátettem üres hdd-re. Onnan bootolok. Telepítem.
Erre nem hoz létre rendszer számára fenntartott teretet.
Bootmgr meg bcd is máshol van. Ergo a hdd-n.
Hogy a faszomba hozza létre, s telepíti a kurva wint az ssd-re???
Ennyit szopni vele..... -
#6247 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Minek költeni a sok tízezres Win10-re?"
Ezt hívjuk úgy hogy "Márkahűség".
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.02.16. 08:46:29 -
#6246 "Netezgetni, fb-ozni tökéletes. Másra nem kell." - Innentől fel kell dobni rá egy minimalista linuxot (vallási meggyőződés szerint), és azzal lenne egy pörgős, kényelmesen használható gép. Minek költeni a sok tízezres Win10-re? -
#6245 Csak nem rufussal csináltad? :D
Lentebb a kolléga által leírt particionálás, "egyszerűbben", kevesebb babrálással megoldható a "lemezkezelő" segítségével is. -
#6244 Csak akkor működhet a "telepítés" ha (mint lentebb le is írtam) lépéseket betartod akkor a telepítés nem kerül kudarcba.
Igen elvileg onnan indul a telepítő(nagyon rég nem használom,saját magam írom a syslinux.cfg-t miután feltelepítettem a mbr-t és onnan "bootolgatok").
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.02.15. 23:22:43 -
Tényleg. Van benne ilyen. Hogy lássa minden meghajtót. Kiválaszom az ssd-t. S azt választom ki, amelyik a -bootmgr -es telepítő.
Akkor arról boot-olva felteszi magát?
Nah akkor ezt megpróbálom holnap.
Köszi.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2020.02.15. 23:03:54 -
#6242 1. Nem enyém a gép.
2. Nincs rá pénz. Nekem se. (mivel nem az enyém)
3. Netezgetni, fb-ozni tökéletes. Másra nem kell.
Athlon 64 x2 7750 cpu
2*4Gb 800-as ram.
HDD-t kéne cserélni SSD-re.
Tökéletes lenne további 2-3 évig netezgetésre. Fb-ozásra.
Nem, nem értek hozzá. Nem vagyok atom pro tény. De ahelyett, hogy leoltotok, megírtátok volna mit szúrok el.
Csináltam már párat. Volt ilyen sz*pásom régebben. Akkor állandóan illesztőprogram hiba miatt a rufus-osan létrehozott pendrive-ról telepített win elhasalt ~65%-nál.
Yumi-val ua NEM.
Nah most akárhogy csinálom. Rufus-al is. A gpt totál kilőve. Mbr-be csinálva látja. De elindul telepítés, kiírja h uefi nem támogatott, bla,bla...
Yumi-val -bootmgr es meg a másik verzió se indul. Wincreationtool-os verzió sem.
Egy maradt. A yumi-s single win 7/8/10 -es verziós. Ami anno azthiszem a linux-os választóképernyős telepítést hozta létre, amivel nem kaksizott be illesztőprogram hiány miatt...
Aztán hiába nyomkodom F8, meg keresem bios-ba. Nincs sehol a pendrive. Azt dughatom előre, hátra...
Ehhez meg nem hozzá nem értés kéne... Hanem megcsinálni rendesen.
Hogy egy laikus paraszt, mezei user is meg tudjon oldani. ;)
Mert ha mezei user vérpistike rufus-al létrehozza, vagy simán wct-al s nem megy neki. Akkor az is hülye? S nem ért hozzá. Érdekes meglátás.
Mondjuk megértem... Echte ua a hozzállás, mint ph topicokban.
Kérdez valaki valamit, leoltják, lehülyézik, mintsem segítenének neki.
Kérdeztem magiskről hideolásról, terminálban selinux mókolásról. Kernel cseréről, stb.
Ott is ue volt, h minek szarakodok ha hülye vagyok hozzá, dobjam ki a telót. PFf.
Mé? Csak atom pro, diplomás, rendszergazda kérdezhet?
Bocs, h írtam. Hagyjuk is.
Majd megoldom valahogy. Ha annyi a megoldás, hogy hülye vagyok hozzá, meg dobjam ki a gépet.
-
#6241 Csinálj egy particiót és arra másold fel win10-t és állítsd be bootolhatóként(bootfájl a boomgr).A Yumival lehet ilyesmi-féléket csinálni ahogy emlékszem.Pendrive-ot nem kér sdd/hddről telepítí fel neked. -
#6240 Én sem értem minek szenvedsz vele, ez már ősrégi. Szerintem még az aztékok streamelték ilyenről az ünnepi szív kivágásokat az aratási buli előtt. Nekem is volt régen hasonló gépem, aztán a sokadik fagyás meg újraindulás után kitessékeltem az ajtón. Ezután összegyűjtöttem a dellát és vettem egy high end konfigot. Azóta érdekes módon minden fasza és gyors. Szóval vagy a zsebedbe nyúlsz, vagy szenvedsz tovább. Túl sok alternatíva nincs. -
#6239 Minek válasz ilyet, ha nem értesz hozzá?
Rufus, MBR partíció séma, semmi más nem kell állítani.
Amúgy a gépet ki kellene dobni, nem lepődnék meg ha az Nvidia chipkészlet nem lenne támogatva. Vétek ilyen gépre Windows 10-et rakni, úgyis lassú lesz. De SSD-re se költöttem volna, többet ér mint az egész gép.