Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert akkor veszélyes lenne közlekedni az utcán. <#vigyor0>

Amúgy:
https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/all/windows-10-friss%C3%ADt%C3%A9s-ut%C3%A1n-nem/2bc16a73-247a-4fef-bc96-a7855e906f9b

Utoljára szerkesztette: suba53, 2020.01.09. 09:27:40

strepsils
miért nem tudom kikapcsolni az éjszakai fényt?
Keress rá a "W10 digital activation" -ra.
Állítólag ez ugyanúgy beaktiválja a rendszert, mint az MS saját aktiválási rutinja.
Nem hagy semmiféle kis KMS szervízt a gépen, amire haraphatnak a rosszindulatú tartalmakat kereső szoftverek.
Otthoni használatra lehet hogy érdemes kipróbálni. Cégnél meg eleve nem játszik, oda kellenek a szabályos licencek.

Tinman
Amiről írsz, az azt hittem itt mindenki számára evidens, de oké, thx az újbóli megerősítést.

Én viszont arról írok, ahonnan indult a társalgás: ugyanis a linken, amin pár €-t kapod a kulcsot, nyilván nem szűz lányok nünükéjéről szüretelt os-t árulnak.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Én nem arról beszélek, hogy egy kulccsal többszöri aktiválás. Hanem ha egyszer már beaktiváltad érvényes kulccsal, akkor ugyanazon az alaplapon, ha újra telepíted, és telepítéskor azt adod meg, hogy nincs termékkulcsod, majd telepíted, akkor ennek ellenére aktivált lesz a win10. Elég sok gépet telepítettünk a refurbished COA matricákon lévő kulccsal, és ebből még nem volt gond. Ha csak a kulcsot veszed, COA matrica nélkül, akkor nem tudod ellenőrizni, hogy azt a kulcsot már ellőtték-e. De ha te kaparod le a takaró réteget, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó a kulcs. Azóta több gépet is újra telepítettünk termékkulcs nélküli telepítéssel, és mind aktivált lett.

Tinman
Éppen idén szigorított az MS azon, hogy a korábbi lehetőséget, mely szerint egy kulccsal, többször is lehetett Win10-et aktiválni (ha jól rémlik 5 volt korábban), levitte KETTŐRE. Tudok olyan nagykerről(!), akik second hand MS licenceket árultak és az év közepétől nem kevés veszteséget könyvelhettek el, ugyanis kukázniuk kellett egy rakat ilyen licencet, mert hát kiderült, hogy többször voltak már aktiválva. Ezek az 5€-s MS kódok pontosan ez a kategória. Ha mákod van még csak 1x aktiválták, így még 1x egy gépre be lehet aktiválni. Ha nincs mákod visszaadja a support a pénzed, vagy küld egy másik kulcsot. Ettől még a legalitáshoz annyi köze lesz, mint heroint lőni az árvaházban...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Igen, ez is okés... az én linkem mögött olyan bagázs áll, akivel már cégesen is üzleteltünk, tényleg jogtiszta cucc.

Jópofa ez a refurbished kulcs. Ha ezzel aktiválod, akkor ugyanúgy örökre vasalva, mint amikor ingyen lehetett frissíteni.
Beírja az alaplap egyedi azonosítóját egy MS szerverre, és ha azon a lapon újra telepíted, nem kell újra aktiválni, a telepítés után ránéz a szerverre, és ha megtalálja az azonosítót, aktivált lesz a win10.
Aztán az is lehet, hogy most már ez a standard, ha érvényes kulccsal aktiválod, akkor elég egyszer az alaplap életében.

bon
Akkor már inkább ez: link

Olcsóbb, több esetben vásároltam ilyen telepítőt az ebay-ről, mindig bontatlan telepítőt kaptam.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Tinman
Kezdjük azzal, hogy a linkeden szó sincs refurbished kulcsokról. OEM-ként árulják. Remélem a kettő közötti különbséget pont ebben a topikban nem kell részletesen elmagyarázni...

Ilyet postán küld neked a linkeden szereplő cég ugye?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Miért nem linkelsz inkább egy crack-et, vagy egy torrent oldalt? Pont ugyan ennyit ér.

Ez jogtiszta. A két összeg közti brutális különbségen gondolkozz el.

https://www.software-deals.hu/windows-10-pro/

lck
Elhasználódott gépekről leválasztott hivatalos kulcsok. Az EU jogszabályai szerint otthoni gépeken törvényesen használhatók. ( Csak hogy meg ne szakadj. )
Tinman
Jogtiszta... szakadok :-D

lck
Végre egy jogtiszta windows - olcsón !
Gondolom ilyened még sosem volt. 😊
Tegnap kicseréltem a gépemben a videokártyát, erre ma megjelent az "AKTIVÁLJA a WINDOWST" felirat.
Jártam már így, úgyhogy tudom, hogy az MS Toolkit(EZ Aktivator)-t kell használni, de most letöltöttem vagy 3 fajta verziót és egyik sem aktiválja a windowst, vagy nem is tudom elinditani a programot. Van erre valakinek valami működő megoldása?
Sippie
Sziasztok!
Vezeték nélkül szeretném a tévémre küldeni a számítógép jelét, úgy hogy a számítógép kábellel csatlakozik egy wifis routerhez, a tévé pedig wifin csatlakozik a routerhez. Viszont akárhogy is próbálom, azt írja ki hogy a PC nem támogatja a Miracastot...
Csak wifi adapterrel lehet működésre bírni ezt a szart?
shevy
sziasztok, néhány napja nem tudok bejelentkezni a fiókomba, szerintem egy frissítés után történhetett valami, nem férek hozzá a filejaimhoz

Jabar
Köszönöm.

Nekem ott csak a felvételi eszköz jelenik meg sajnos, a lejátszási nem.
Lehet túl régi/egyszerű az alaplapom és nem tudja ezt.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

sertrex

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Jabar
Köszönöm, ezen a környéken nézegettem én is.
A cikk amit linkeltél írja hogy ki lehet választani hogy mi menjen a hangfalra és mi a fejhallgatóra, ami nekem tökéletes lenne, viszont nekem a kiválasztó menüben nem jelenik meg külön a fejhallgató csak a hangszórók és a digitális kimenet. A reaaltek szoftverében külön írja a kettőt de ott nem lehet semmit kezdeni velük.
Esetleg valami ötlet?

Köszönöm!

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jabar
Üdv,

megoldható az valahogyan hogy az alaplapi hangkártya egyik jack csatlakozójából jöjjön minden hang (sztereó) a kis aktív hangfalamra kivéve a zene lejátszót (winamp/spotify) ami a másik jack-ből menne az erősítőmre, viszont ott csak az.

Köszi

Újra visszajött! Megint az EDGE az alapértelmezett. :-(

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

lalakov
<#worship>
Synchronous
Bal oldalt lent Start menüre jobb klikk, válaszd a Keresés-t, majd a felugró mezőbe írd be, hogy Szolgáltatások. Utána megkeresed a COM+-t, jobb klikk a névre, Tulajdonságok, és letiltod. Pár másodperc az egész művelet, egy próbát megér.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

lalakov
Köszönöm, de most úgyis elmondanád, hogy a hülye (én) is értse? :-D Azaz, merre van ez?
Synchronous
Szolgáltatásoknál COM+ eseményrendszert kapcsold ki. Nézd meg, hogy úgy csinálja-e.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

lalakov
Már második napja kapok "COM server Warning" figyelmeztetést a gép kikapcsolásánál. Mi ez és hogyan lehetne megszabadulni tőle?
Ezt a módszert nem ismertem, de úgy látszik megoldotta! Köszönöm!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dzsini
Gépház - Alkalmazások - Alapértelmezett alkalmazások - (alul) Alapértelmezések magadása alkalmazásonként - ott az Acrobat - Kezelés és onnan beállítva?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszönöm, de ezen már túl vagyok. Ugyanúgy az Edge-vel nyitja.

Dency
Jobb gomb pdf-re társítás/másik alkalmazás választása és ott bejönnek az opciók, válaszd az adobe-ot és alul pipáld be hogy mindig ez az alkalmazás nyissa meg.

Nálam műxik. Ha esetleg nem lenne közte az adobe akkor próbáld meg újratelepíteni.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.11.30. 15:37:34

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Mi az oka annak, hogy a pdf fájlokat csak a Microsoft Edge-vel hajlandó megnyitni? Nagyon elegem van már belőle! Hiába van Acrobat a gépemen, hiába állítom át minden általam ismert helyen az alapértelmezést, akkor sem hajlandó megnyitni, csak az Edge-vel.

Tinman
Nekem is van ügyfelem XP-vel, de már NAGYON gáz. Viszont az XP megszűnése 2014-ben történt meg. Eltelt 5 és fél év. Az már sok. Az átlag XP-hez ragaszkodó még kényelmesen kihúzott vele 3 évet, az elmebaj kategória meg még most is használja arra, amire neki kell.

A weboldalak böngészését pl. Operával megoldják jól. Ami XP esetén oltári nagy gond volt, az a JAVA frissítések és ezzel együtt az XP megszűnése. Utána még kb. fél évig húzták 1-2 helyen ahol JAVA-t is használnak, de aztán végre belátták, hogy ennek itt a vége. XP alatt a mai napig megy pl. a NOD32.

Ezzel nem az XP-t kívánom védeni, mert nem vagyok elmebeteg, de a Win7-et még igen. Gondolj bele, ahol célhardverre telepítve használják, vagy a rengeteg könyvelő irodára, akik könyvelő programot, ÁNYK-t és NAV webes felületet használnak. Mind tökéletesen megy Win7-el és menni is fog még sokáig.

Nagyon sok helyen amúgy egyszerűen a hw környezet nem teszi kívánatossá a Win10-re váltást, mert bár elketyegne az adott hw-en a W10, de lassabban, ill. a régebbi eszközök driver támogatás problémás W10 alatt, ezt szinte hetente tapasztalom.

bon
Ott a pont, amíg támogatott, XP-nél is ez volt, a böngésző adott verziótól kezdve nem támogatott így ha adott oldal igényel egy olyan utasítást amit a régi értelmezni nem tud akkor hibás a megjelenítés, akár be se töltődik az oldal.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
A hiba biztos, hogy nem általános, nálad előforduló hiba. Plusz ha régi hardver akkor még driver gond is lehet. Több mint kétszáz gépet üzemeltetek most már összességében, a gépek 99%-ban Windows 10, nincs gond. Nagyon régi hardver alapból kuka, fel se rakom rá.

Nem tudom hogy melyik változatott raktad fel, tiszta telepítés volt e, legális forrásból származott e? Hálózati forgalom meg figyelhető, hogy mi generálja.

[HUN]FaTaL
A Weboldalnak mi köze az OS-hez? Amíg támogatott valamelyik böngésző, addig mennek.

Az XP támogatása 5 éve szűnt meg, Tinman pedig 3-4 évet írt. Ráadásul a Win7 jóval közelebb áll a Win10-hez, mint a Win7 az XP-hez.

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Hiába, ha nem mennek majd rajta a weboldalak, vagy hibásan. Máig van ügyfelem aki kínlódik xp-vel. Komoly problémák vannak az oldal megjelenítésével és még a virusírtó telepítés se megy, mert nem támogatott szöveget írogatja folyamatosan.

Igen, persze.
Ezt akartam először telepíteni, de ez se megy fel.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

VPN-t nem használok, a rendszermeghajtón pedig van 31 Gb szabad hely. Ha ez kevés neki, akkor ... 😊
Vírusírtó (ESET Int. Sec) letiltva, merevlemezhiba nincs, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth szintén nem oldja meg a problémát.
Windows Update hibaelhárító nem talál hibát.
Utoljára szerkesztette: Ppeter78, 2019.11.24. 08:35:05

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok, olyan problémám van, hogy a KB4524570 jelű frissítést nem tudja a gépem telepíteni.
Minden esetben 0x800f0922 hibaüzenettel leáll a frissítés.
Már próbáltam a C:\Windows\SoftwareDistribution\Downloads mappa tartalmának törlésével, C:\Windows\SoftwareDistribution átnevezésével, próbáltam letölteni az offline telepítőt (Microsoft Update katalógusból).
Újraindítás után viszont mindig kiírja, hogy sikertelen telepítés, módosítások visszavonása.
Sajnos így viszont a 1909-es frissítést sem tudom felrakni.
Bármilyen ötlete lenne valakinek?
Tinman
Dehogy :-D

Egy normális vírusvédelemmel nyugodtan rá lehet dobni még 3-4 évet. Ez azé' nem XP.

Trucker39
Én megértem a lelkesedéseteket. Azt próbálom elmondani, leírni, amit tapasztaltam.

Nem találtam konkrét okot, miért történnek a random bootolások. Azt sem értem, ha végig viszem a frissítési procedúrát, jelzi, hogy minden üde és friss, de ennek ellenére leterheli az internet sávszélességemet teljes szélességben. Miközben nem jelez semmiféle tevékenységet. Minden internetes tevékenységem hihetetlenül lagzani kezdett, mindent leállítottam, csak a win maradt aktív. A teljesítmény mérőn meg szépen mutatta, hogy az internetről valami nagysebességgel töltődik lefelé.

Értem, hogy várhatóan lesznek gondok, de számomra a win10 ebben a formában egy nagyon nagy csalódás. Azt hittem, tanultak a 8.1 hibáiból és valami stabil, jól használható valamit készítenek el. Én nem ezt tapasztaltam. Önhatalmúan, megkérdezésem nélkül tevékenykedik. lefoglalja a gépem, internetem erőforrásait és még e mellé minden lassabban is működik. Ez így számomra inkább az ipari hulladék kategória és nem egy kidolgozott, operációs rendszer.

bon
2020 januártól majd jönnek szépen fokozatosan a problémák a Windows 7-el.

Dzsini
Sajnálom hogy nem sikerült megtalálni a problémaforrást, de ha nem okoz gondot a 7, akkor ez is működik. Azért ott jobban kell vigyázni egy-két dologra az interneten, mert már nem igazán kap biztonsági frissítéseket a rendszer.

Trucker39
Úgy tűnik, sikerült megoldani a problémámat a win 10-l kapcsolatosan.

Törlésre került a win 10 partíció és visszakerült egy Win 7 verzió. Egy csapásra minden jól működik, nincsenek rejtélyes internet használatok, nem bootol ötletszerűen, engedélyem nélkül a rendszer, tönkre vágva az épp készülő munkámat.

Minden szép és jó és visszatért a nyugalom a gép elé.

Azért köszönöm a segítséget.

cylonflatus
Az eq-t nem vették ki. Legalábbis nálam a 2.81-ben benne van, (de szerintem mindegyikben) csak kicsit el van dugva. A hanghatásoknál kell klikkelni a jelére, akkor ugrik föl. Ott van az, mind a tíz csatornájával 😊

Közben megoldódott, mindenkinek köszönöm a brainstormingot. Leírom a megoldást, hátha valakinek segítek vele a jövőben. Szóval a probléma amikor valaki újratelepítené (vadi új gép első telepítésekor is előfordult, ahogy a fórumokat olvasgattam) és minden indítás után újra és újra elindul a realtek audio driver telepítője, "loopba" kerül mondhatni. Először is el kell távolítani az eszközt az eszközkezelőben. Ekkor kiírja, hogy újra kell indítani a gépet, és én jó szolgaként meg is tettem, majd újraindítás után kezdtem telepíteni a drivert. Na ezt nem szabad. Mármint az eszköz eltávolítása után amikor földobja az ablakot az újraindítási kérelemmel, azt el kell utasítani, későbbre kell hagyni. Helyette ekkor kell elkezdeni a driver telepítését. Amikor befejezte újraindítást kér, ekkor meg lehet tenni, és kész is, loop vége. Érdekes probléma.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

bajgunar
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom, neked melyik jó, mi kell. Realtek-ből nekem pl csak ez a Realtek-HD-Audio-2.62 jó, a megfelelő, ami még tökéletes!!!
Mert ebben még NINCS benne a Win-os Dolby szutyok. Ami egy nagy 0-át sem ér. Zavaros, szutyok, nem hangolható, nincs benne semmi állítási lehetőség. Csak doboz-, visszhangzó, virtuális térhang. És ezt erőltetik azóta az összes többi Realtek driverben! Ez már mindben benne van.
És ebben MÉG VAN BENNE: 10 csatornás equalizer. Amit szintén a többiből kivettek. Aztán lehet más alaplapnál máshogy települ. Más-más lehetőségekkel. Nekem még ez az, amelyik úgy működik, ahogy nekem kell.