6762
  • kl24h
    Ez a két hiba azért van, mert vagy valamilyen program nem volt letörölve (Uninstall) rendesen vagy pedig valamilyen gyanús *.dll voltak és az antivírus detektálta őket és kitörölte.
    A megoldás egyszerű.
    Ott van a CCleaner és a Tools-ban a Startup résznél valószínűleg a Windows fülben megkeresed ezt a két *.dll és egyelőre csak Disable-t adsz nekik (hasonló kép). Miután újraindítottad a gépet, már nem lesz a hiba.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2020.05.13. 14:38:33
  • JonasSandor
    hiba 1
    hiba 2

Kitöröltem a temp mappát is ugyanaz.
  • blc
    Köszi mindenkinek a segítő szándékot! EZ JÖTT BE!!
    https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/all/win-10-jelsz%C3%B3-k%C3%A9r%C3%A9s/c6c437b7-e131-4424-893b-c3cfb0457d5a

Működik.!!!
  • wantonly
    1. "Windows 10-es számítógépen válassza a Start gomb > Gépház > Fiókok > Bejelentkezési lehetőségek elemet.
    A Dinamikus zárolás szakaszban jelölje ki A Windows automatikusan zárolja az eszközt, ha távol vagyok jelölőnégyzetet."

2. Kapcsold ki a jelszavas, pin bejelentkezést ugyanitt.

3. Ha 2 éve telepítetted akkor nagyon régi a Windows 10-ed (valószínűleg 1803-as), most már a 1909 van. Létező Windows 10 bug volt, hogy nem ugrik fel a bejelentkezés zárolás után. Ideje lenne frissítened.
  • Dency
    Próbálj meg szétnézni az energiabeállításoknál, hibrid alvást kapcsold ki. Gépház fiókok, bejelentkezési lehetőségek itt van sok minden nézz körül a jelszóknál, hello pin. Legörgetsz az aljára ott van a zárolási képernyő.
    Nincs több ötletem. Asztali gép vagy laptop?
  • blc
    Üdv! Köszi,hogy foglalkozol velem: Sajnos nem ez a megoldás ezt már megléptem. Valami másnak kell lennie. A jelenség kb 2 éve van akkor raktam újra a win 10-et. Ha feláálok mert el kell mennem olyan 10 15 perc mulva kímélő modba megy át.Ha akkor bármit megnyomok visszajön a használt oldal,de ha tovább várok akkor berosál és csak a három bill kombival hajlandó megmozdulni és kéri a jelszót vagy pint.Nem tragikus csak bosszantó annál is inkább, hogy nem tudom mért.
  • Dency
    Futtatásba: netplwiz
    Speciális fülön alul van ez a ctrl+alt del-es bejelentkezés onnan vedd ki a pipát. Elvileg ez az.
  • blc
    Üdv Mindenkinek4
    Szeretnék segítséget kérni az alábbi témában: Win 10-ben a bejelentkezési jelszó kérést ki kapcsoltam ez O.K. Sajnos sokszor van, hogy itt hagyom a gépet nem kapcsolom ki, mikor újra szeretném használni akkor PIN-t vagy jelszót kér. Ráadásul ezt úgy, hogy egy kép ugrik fel mint háttér kép, Nem tudom pontosan de valamelyik USA nagyváros és nincs lehetőség a beírásra. Mindíg úgy kell, hogy Ctrl+Alt+Del kombinációval kiszállok a képből és ekkor engedi a jelszó vagy PIN beírását. Nem nagy dolog csak bosszant, hogy mi a fenének kéri egyáltalán. Ha lenne megoldási ötlete valakinek meghajolok előtte. Köszönöm szépem! blc
  • grebber
    Ezek közül bármelyiket próbáltad már?
  • kl24h
    Miért idegesítő?
  • grebber
    Metro Exodusnál ismét villant ez a szennyhalmaz pc game pass hobelebanc... nem semmi hogy ennyire el tudja kurni a játékot ez az okádmány...A steames verzióhoz képest ami 45 másodperc és 1 perc között tölt be ez 6-7-8 percig csinálja mikor milyen kedve van.. Hogy lehet egy csilliárdos cégnek ilyen szennye ezt máig nem tudom felfogni.
  • JonasSandor
    Run dll az micsoda elég idegesítő.
  • RoboKutya78
    akkor felkészülök a rendszerfrissítésrehátha ilyen problémákat csak ezzel lehet megoldani.
  • RoboKutya78
    Köszi én is megtaláltam :)
  • bajgunar
    Én azt nem tudom mitől van, hogy asztalra kirakott mappa pl egy txt- tartalmaz. Mutatja h benne a txt. Törlöm a txt-t, a mappa tovább mutatja, h van benne vmi. Innentől kezdve örökre azt mutatja, h van benne egy txt... Nem vált vissza üres mappa ikonra.
    Kicserélem benne a txt-t egy mp3-ra. Mindhiába. Örökre txt marad benne, azt jelzi.
    Letörlöm a mappa parancsikonját, és küldök egy új parancsikont a mappáról. Akkor megváltozik a kinézete.
    Passz... Eredeti win10 x64 pro.
    Már megszoktam. Csak érdekes hülye anomália. Törölhetem itt az iconcache.db, meg stb. Ez nem akar megjavulni. Hogy bármi tartalom csere után megváltoztassa az ikont.
  • Dency

Ezt találtam rövid guglizás után. Nekem pedig az asztalon szokta azt csinálni hogy a parancsikon egy sima fehér lap és nem a saját ikonja egy-két programnál. Érdekes ez a win10.

update:
    Az általam leírt hibát a videó második felében lévő módszer megoldotta. (iconcache.db törlése)
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.04.19. 17:31:25
  • RoboKutya78
    Srácok Kérdés
    Mostanában megfigyeltem hogy randomszerűen bizonyos mappáim kapnak egy fekete keretet és nem tudom mitől alakult ez ki egy ideje jelentkeztek ezek az anomáliák.Illetve a filekezelő kereső ablaka is néha elváltozikfekete csíkká.
  • Bal0924
    Nem.
  • Dzsini
    Mit jelent a "duplán kattint"? A windowsnak van egy beállítása, hogy a felületén a dolgokat egy klikkből nyissa meg - nem ez a helyzet?
  • Bal0924
    Sziasztok
    Egy rejtély/rejtvény
    Szerintetek mi lehet a gond?
    Win10 Home 64bit 1909.
    Bármilyen egeret rádugok duplán kattint.
    5egér, 3márkafajta, több féle próbálkozás. (több USB port, driver frissítgetés, Egér beállítások)
    Játékokon belül nem tapasztalom.
    Win10 Home 64bit 1903.
    Minden rendben (volt)

És a böngészővel is szórakozik. De ez egy másik probléma.
    Nem mindent jelenít meg, vagy nem tölt be.

Minden tisztán, újra telepített, semmi előzményekkel is csinálja
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2020.04.19. 00:21:20
  • JonasSandor
    Indításkor mi az a run dll hiba?
  • suba53
    Srácok!
    Ismét win10 licenceket kellene vennünk. De nem találok hivatalos, autentikus, információt, állásfoglalást az igen olcsón, számla ellenében beszerezhető ESD licencek jogállásáról. Általában az EU által kiadott irányelvre hivatkoznak, akik ilyeneket árulnak.
    Maga a microsoft is árul ESD licenceket horror áron, más hivatalos áruházak is elég drágán ( pl: EMAG ) meg egy csomó weboldal is ad rendes számlát az ezekhez képest jóval olcsóbban értékesített kulcsokról. Na most ha én számlával igazolom az ellenőrző hatóság felé a beszerzést, akkor beleköthetnek abba, hogy ki állította ki a számlát, vagy a számla már igazolja a jogtiszta beszerzést?
    Van erről tapasztalatotok, ha már átéltetek ilyen ellenőrzéseket?
  • gergely1991
    Nincs olyan hogy "tökéletes szoftver",mert aminek nincsenek hibái, annak a funkcióit lehet bővíteni.
    Ha maga a szoftver annyira hibásan jön ki hogy nem győzik foltozgatni és ráadásul maga a foltozás is hibás ott már igenis komoly biztonsági aggályokat vett fel annak a használatát illetően...

Szóval a lényegre visszatérve: azért meg "lehülyézni" az illetőt, mert mondjuk a szoftver miatt elvesznek a fontos dolgai,vagy talán azért mert nem tudja használni mert összeomlik szabályos használat mellett pedig kellene a munkához,elégé "áldozathibáztatás"-nak tűnik....

Tegyük fel hogy egy szoftvert használsz adatmentésre,kiderül hogy bugos de annyira hogy tönkre vágja a parttáblád,pedig követted az utasításait,erre azt írod az egyik fórumba hogy a szoftver a hibás,erre meg azt válaszolják "hehe te vagy hülye mert nem értesz hozzá pedig az a xy program jó,nálam nem csinált semmi rosszat." - ugye hogy másképpen hangzik.

Ki lenne a hibás, te aki követted a lépéseit,vagy a szoftver....
  • Tinman #6295
    "Hát apám, nem te lehetsz a legélesebb kés a fiókban."

Személyeskedés nélkül megy? Innentől választ ne várj, már telehánytam a vödröt a fajtádtól.
  • Tinman #6294
    Steam OS
  • Palinko
    Azért terjedt el mert korán jött ki, jobb marketing, jobb partnereket találtak, ez lett a standard. Ha idén jöttek volna ki ezzel a rendszerrel nyilván nem érdekelne senkit sem.
  • Lantee
    Csak egyetlen olyan szoftvert mondj, ami az elkészülésének a pillanatában tökéletes lett, és soha nem jött ki hozzá patch, mégis 5-10-15 évig használatban volt.

Palinko: Szóval a Win azért terjedt el, mert a Microsoft mindenkit lefizetett, hogy azt használja? Ahamm...oké!
  • gergely1991
    Na látod mennyit ér egy szoftver, ha "foltozgatni" kell.Ott meg pláne ha maga a folt a hibás.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.03.25. 15:37:25
  • grebber
    Gamingre adj mást.
    Várom milyen oltári hatalmas alternativáid vannak a windowoson kivül..
  • Palinko
    Rendben majd mailban küld el a Photoshop a substance painter, a marvelous designer, meg a fene se tudja hogy még minek a linuxos változatát. Ezzel van pisztoly az emberek fejéhez tartva hogy a program támogatás nem olyan linuxon mint winen, mert win terjed el és nem azért mert jobb hanem mert $$$
  • Lantee
    Tudod te, hány olyan Win7-es gépet láttam, amit soha, ismétlem, SOHA nem frissítettek? Sem hibajavítást, sem új funkciókat, sem biztonsági frissítést nem kapott soha. És amikor az ilyen felhasználónak minden baja van a gépének, meg konkrétan az összes beszopott alkalmazásnak admin joga van, ki-be járkál fél oroszország, akkor persze megy a winfos, meg mocskos microsoft.
  • Lantee
    De ember, ha ekkora zseni vagy, és a microsoft egy fos, akkor mit szivatod magad vele?! Van alternatívája, használd valamelyiket, és akkor talán a vérnyomásod is visszaáll a normál szintre.
    Meg a mási "22 éve nyomom az ipart" kollégád is...ha ekkora moslék rendszer, akkor miért nem teszel javaslatot a kiváltására? Még egyszer mondom, senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy használj ms terméket.
  • gergely1991
    " mindenkinél okosabb, és mindig, minden esetben a szoftver szar. "
    Persze az update is micsoda trendi dolog, azért jön le minden gépre.....
  • grebber
    Szólj oda a létező összes pc alkatrész gyártonak álljanak le.. Mert alkalmatlanok a win 10re..és te ilyet leirsz és másokat éles késezel.. Veled se vágnék nagyon semmit...
    Nagyon szeretheted ha ennyire véded. Az a több milliárd gép meg amivel meg terelni akarsz életében nem volt használva másra csak 1 db böngészőre meg kb office és excelre mivel a legtöbb irodákban van.
    Ha én egy elektromos amutot veszek és csak a garázsban áll de használom mert az űlésenek ruhákat tárolok sose tudom meg mik a hibái és ajnározhatom de jó kocsim van sosincs semmi baja pedig mindig használom
  • Lantee
    Láttam pár céges/vállalati gépet is, és még egyszer mondom, nem a szoftver hibája, ha számára teljesen alkalmatlan eszközön akarod futtatni, illetve ha okos user jucika azt sem tudja, hol a start menü, de azért filmeket akar nézni online, mert sanyi szerint a www.ingyenfilmekonline.cw tök jó oldal..
    22 éve dolgozol IT területen, és még mindig a Microsoft-ra haragszol, mert a Windows egy szar?! Hát apám, nem te lehetsz a legélesebb kés a fiókban. Otthon remélem már az összes eszközöd linuxon fut, és/vagy apple cuccaid vannak.
    Nem, nem vagyok Microsoft alkalmazott, még csak pénzt sem kapok tőlük, de nagyon sok hozzátok hasonló "IT-s szakemberrel" találkoztam, aki már azt gondolja magáról, hogy mindenkinél okosabb, és mindig, minden esetben a szoftver szar. Beakadt win update helyrerakva...ez pontosan mit is jelent? Restart vagy simán eltávolítottad a frissítést? Aztán azóta gondolom simán felment újra.
    Mindegy, nem akarok vitatkozni, de ha ennyire szar, használhatatlan, moslék rendszer lenne, akkor biztos nem futna már egymilliárd aktív eszközön. Mert senkinek a fejéhez nem szorítanak pisztolyt, hogy mostantól márpedig win 10 lesz a gépeden, és kuss.
  • Dency
    Húú ez a csökkentett módban való indítás jó nagy visszalépés a win7-hez képest. Akinek nem tölt be a win10 hogy tud csökkentett módba lépni? Csak úgy ha win telepítőről parancssorba kiadod neki... Azért win7-nél F8-at betoltad és már ott is volt.
  • grebber
    "Olyan hibát írt ki amúgy, amit még soha nem láttam" De ott legalább irt valamit fostos gaming szekció a ms legalja annál lejjebb nincs..
  • Tinman #6281
    "Napi szinten telepítem" "semmiféle problémát nem okozott egyik gépen sem"

Aha... mondjuk én csak 22 éve dolgozok napi szinten a területen, szóval lehet, hogy egy másik univerzumban tényleg nincs vele gond. Amúgy ha nincs vele gond, akkor az IT-sok egy része a te világodban éhen hal, hiszen nincsenek vele problémák.

Nálunk napi szinten vannak vele problémák, de mi egy másik Föld bolygón élünk, szóval a mi hibánk. Pl. alig 2 órás ügy, hogy a legál Office nem indult el a usernek, beakadt egy Win update, azt helyrerakva ment már rendesen. Olyan hibát írt ki amúgy, amit még soha nem láttam. Könyvet tudnék írni ezekből.
  • grebber
    Fizetett ms tag vagy alanyi jogon védeni kell?
    Lehetsz te bill gates is meg nagy arc ha a net tele van sírva az általam (+ még több ezrek) leirt hibával.
    A MS tud róla de mivel az egész rendszer ótvarul van felépítve kb örökre ilyen szar lesz.
    De akkor legalább implementálnák bele minden ms store játék adatlapjára meg az xbox béta appba a főoldalra 72es mérettel pirosan: Figyelj paraszt ha már fizetsz nekünk és nem indulna el a játék frissitsél le minden létező hozzánk kötött appot akkor menni fog. Ha a windows azt mondja naprakész akkor is tolj kézi frissitést mert tuti hogy leszed mégvalamit Ennyi kéne kiirni valamit, nem találgatni... De mivel kb naponta szétcseszi ezt a ms valami updateel így már alap hogy futok frissiteni mindent.. Rugnám ketté aki ezt így oldotta meg
  • RelakS
    Távoli asztalon a minőség fül befolyásol bármit is az alatta lévő jelölőnégyzeteket leszámítva?
    Gondoltam, leveszem a sebességet, mert nem érdekel, ha lassan frissül a képernyő az agyontömörítött jpeg jellegről, csak jó lenne, ha kevés sávszélt használna. (mondjuk jobban belegondolva ez lehet, hogy a teams-es képernyő megosztás mellékhatása )
    Home office van, és a megoldás az volt, hogy távoli asztalon bejelentkezünk a bent maradt gépre

Abban sem vagyok biztos, hogy ez bármit befolyásolna a lassú képfrissítésen és a késő hangon. Utóbbi olyan, mintha pár műholdat is megjárna, pedig az egérkattintás gyorsan átmegy.
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2020.03.24. 10:35:51