Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy:
https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/all/windows-10-friss%C3%ADt%C3%A9s-ut%C3%A1n-nem/2bc16a73-247a-4fef-bc96-a7855e906f9b
Utoljára szerkesztette: suba53, 2020.01.09. 09:27:40
Állítólag ez ugyanúgy beaktiválja a rendszert, mint az MS saját aktiválási rutinja.
Nem hagy semmiféle kis KMS szervízt a gépen, amire haraphatnak a rosszindulatú tartalmakat kereső szoftverek.
Otthoni használatra lehet hogy érdemes kipróbálni. Cégnél meg eleve nem játszik, oda kellenek a szabályos licencek.
Én viszont arról írok, ahonnan indult a társalgás: ugyanis a linken, amin pár €-t kapod a kulcsot, nyilván nem szűz lányok nünükéjéről szüretelt os-t árulnak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Beírja az alaplap egyedi azonosítóját egy MS szerverre, és ha azon a lapon újra telepíted, nem kell újra aktiválni, a telepítés után ránéz a szerverre, és ha megtalálja az azonosítót, aktivált lesz a win10.
Aztán az is lehet, hogy most már ez a standard, ha érvényes kulccsal aktiválod, akkor elég egyszer az alaplap életében.
Olcsóbb, több esetben vásároltam ilyen telepítőt az ebay-ről, mindig bontatlan telepítőt kaptam.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Ilyet postán küld neked a linkeden szereplő cég ugye?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Miért nem linkelsz inkább egy crack-et, vagy egy torrent oldalt? Pont ugyan ennyit ér.
Ez jogtiszta. A két összeg közti brutális különbségen gondolkozz el.
https://www.software-deals.hu/windows-10-pro/
Gondolom ilyened még sosem volt. 😊
Jártam már így, úgyhogy tudom, hogy az MS Toolkit(EZ Aktivator)-t kell használni, de most letöltöttem vagy 3 fajta verziót és egyik sem aktiválja a windowst, vagy nem is tudom elinditani a programot. Van erre valakinek valami működő megoldása?
Vezeték nélkül szeretném a tévémre küldeni a számítógép jelét, úgy hogy a számítógép kábellel csatlakozik egy wifis routerhez, a tévé pedig wifin csatlakozik a routerhez. Viszont akárhogy is próbálom, azt írja ki hogy a PC nem támogatja a Miracastot...
Csak wifi adapterrel lehet működésre bírni ezt a szart?
Nekem ott csak a felvételi eszköz jelenik meg sajnos, a lejátszási nem.
Lehet túl régi/egyszerű az alaplapom és nem tudja ezt.
"Jabar sa bu eeda murishani!"
A cikk amit linkeltél írja hogy ki lehet választani hogy mi menjen a hangfalra és mi a fejhallgatóra, ami nekem tökéletes lenne, viszont nekem a kiválasztó menüben nem jelenik meg külön a fejhallgató csak a hangszórók és a digitális kimenet. A reaaltek szoftverében külön írja a kettőt de ott nem lehet semmit kezdeni velük.
Esetleg valami ötlet?
Köszönöm!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
megoldható az valahogyan hogy az alaplapi hangkártya egyik jack csatlakozójából jöjjön minden hang (sztereó) a kis aktív hangfalamra kivéve a zene lejátszót (winamp/spotify) ami a másik jack-ből menne az erősítőmre, viszont ott csak az.
Köszi
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nálam műxik. Ha esetleg nem lenne közte az adobe akkor próbáld meg újratelepíteni.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.11.30. 15:37:34
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
A weboldalak böngészését pl. Operával megoldják jól. Ami XP esetén oltári nagy gond volt, az a JAVA frissítések és ezzel együtt az XP megszűnése. Utána még kb. fél évig húzták 1-2 helyen ahol JAVA-t is használnak, de aztán végre belátták, hogy ennek itt a vége. XP alatt a mai napig megy pl. a NOD32.
Ezzel nem az XP-t kívánom védeni, mert nem vagyok elmebeteg, de a Win7-et még igen. Gondolj bele, ahol célhardverre telepítve használják, vagy a rengeteg könyvelő irodára, akik könyvelő programot, ÁNYK-t és NAV webes felületet használnak. Mind tökéletesen megy Win7-el és menni is fog még sokáig.
Nagyon sok helyen amúgy egyszerűen a hw környezet nem teszi kívánatossá a Win10-re váltást, mert bár elketyegne az adott hw-en a W10, de lassabban, ill. a régebbi eszközök driver támogatás problémás W10 alatt, ezt szinte hetente tapasztalom.
Windows 10 version 1909 November 2019 update breaks File Explorer search
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.11.25. 23:36:10
[merlinw.org]
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Nem tudom hogy melyik változatott raktad fel, tiszta telepítés volt e, legális forrásból származott e? Hálózati forgalom meg figyelhető, hogy mi generálja.
Az XP támogatása 5 éve szűnt meg, Tinman pedig 3-4 évet írt. Ráadásul a Win7 jóval közelebb áll a Win10-hez, mint a Win7 az XP-hez.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ezt akartam először telepíteni, de ez se megy fel.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Vírusírtó (ESET Int. Sec) letiltva, merevlemezhiba nincs, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth szintén nem oldja meg a problémát.
Windows Update hibaelhárító nem talál hibát.
Utoljára szerkesztette: Ppeter78, 2019.11.24. 08:35:05
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Minden esetben 0x800f0922 hibaüzenettel leáll a frissítés.
Már próbáltam a C:\Windows\SoftwareDistribution\Downloads mappa tartalmának törlésével, C:\Windows\SoftwareDistribution átnevezésével, próbáltam letölteni az offline telepítőt (Microsoft Update katalógusból).
Újraindítás után viszont mindig kiírja, hogy sikertelen telepítés, módosítások visszavonása.
Sajnos így viszont a 1909-es frissítést sem tudom felrakni.
Bármilyen ötlete lenne valakinek?
Egy normális vírusvédelemmel nyugodtan rá lehet dobni még 3-4 évet. Ez azé' nem XP.
Nem találtam konkrét okot, miért történnek a random bootolások. Azt sem értem, ha végig viszem a frissítési procedúrát, jelzi, hogy minden üde és friss, de ennek ellenére leterheli az internet sávszélességemet teljes szélességben. Miközben nem jelez semmiféle tevékenységet. Minden internetes tevékenységem hihetetlenül lagzani kezdett, mindent leállítottam, csak a win maradt aktív. A teljesítmény mérőn meg szépen mutatta, hogy az internetről valami nagysebességgel töltődik lefelé.
Értem, hogy várhatóan lesznek gondok, de számomra a win10 ebben a formában egy nagyon nagy csalódás. Azt hittem, tanultak a 8.1 hibáiból és valami stabil, jól használható valamit készítenek el. Én nem ezt tapasztaltam. Önhatalmúan, megkérdezésem nélkül tevékenykedik. lefoglalja a gépem, internetem erőforrásait és még e mellé minden lassabban is működik. Ez így számomra inkább az ipari hulladék kategória és nem egy kidolgozott, operációs rendszer.
Törlésre került a win 10 partíció és visszakerült egy Win 7 verzió. Egy csapásra minden jól működik, nincsenek rejtélyes internet használatok, nem bootol ötletszerűen, engedélyem nélkül a rendszer, tönkre vágva az épp készülő munkámat.
Minden szép és jó és visszatért a nyugalom a gép elé.
Azért köszönöm a segítséget.
Közben megoldódott, mindenkinek köszönöm a brainstormingot. Leírom a megoldást, hátha valakinek segítek vele a jövőben. Szóval a probléma amikor valaki újratelepítené (vadi új gép első telepítésekor is előfordult, ahogy a fórumokat olvasgattam) és minden indítás után újra és újra elindul a realtek audio driver telepítője, "loopba" kerül mondhatni. Először is el kell távolítani az eszközt az eszközkezelőben. Ekkor kiírja, hogy újra kell indítani a gépet, és én jó szolgaként meg is tettem, majd újraindítás után kezdtem telepíteni a drivert. Na ezt nem szabad. Mármint az eszköz eltávolítása után amikor földobja az ablakot az újraindítási kérelemmel, azt el kell utasítani, későbbre kell hagyni. Helyette ekkor kell elkezdeni a driver telepítését. Amikor befejezte újraindítást kér, ekkor meg lehet tenni, és kész is, loop vége. Érdekes probléma.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mert ebben még NINCS benne a Win-os Dolby szutyok. Ami egy nagy 0-át sem ér. Zavaros, szutyok, nem hangolható, nincs benne semmi állítási lehetőség. Csak doboz-, visszhangzó, virtuális térhang. És ezt erőltetik azóta az összes többi Realtek driverben! Ez már mindben benne van.
És ebben MÉG VAN BENNE: 10 csatornás equalizer. Amit szintén a többiből kivettek. Aztán lehet más alaplapnál máshogy települ. Más-más lehetőségekkel. Nekem még ez az, amelyik úgy működik, ahogy nekem kell.