6764
-
Sziasztok!
Lehetséges egy win frissítés gondja az hogy pár napja valamiért szaggatnak a 60 fps-es stream-ek Twitch-en mikor nézem?
Mert Youtube megy normálisan.
Csak Twitch-en bármelyik böngészőben, bármilyen netkapcsolattal (kábel, wifi), mikroszaggatások vannak....
Folyamatosan.
Amúgy minden oké a gépen legalábbis tesztekben.
Eddig csak a 4k60fps videók szaggattak picit youtube-on de az gondolom már sok ennek a gépnek, de Twitch eddig ment jól....
Ráadásul nemrég kb 1 hete volt paszta cserélve a CPU-n most 60fokos a cpu amikor pl játszok.
Egyszerűen nem értem. -
kiscsávó77 #5999 Köszönöm! :)
-
Gépház -> Fiókok -> Bejelentkezési lehetőségek -> A bejelentkezési adataim használata... ...újraindítás után.
Ezt kapcsold ki.
-
kiscsávó77 #5997 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy rendszerindításkor az Utorrent és Firefox automatikusan elindul, pedig nincsenek az automatikusan induló programok között. Hogy tudnám ezt kikapcsolni? Köszönöm a válaszokat! -
ACE #5996 Köszönöm, megpróbálom. -
A (többek között) #5970 -en található linken letölthető frissítő segéd biztonságos ilyen szempontból, és pendrive-ozni se kell. -
ACE #5994 Azt még nem próbáltam mert félek hogy felborul tőle a rendszer. -
Letöltve és pendrive-ról futtatva se megy? -
Ez több mindent is jelenthet - valamilyen eszközödnél driver frissítésre vár, amit a gyártótól szerezhetsz be, vagy valamilyen eszköz csatlakoztatva van a géphez, amitől nem áll neki. Ha vannak külső meghajtók és eszközök (akár hálózati akár mondjuk USB-n csatlakozott), azokat távolítsd el, és nézd meg, hogy számít-e.
Emellett ők is folyamatosan frissítik a 1903 által kezelt lehetőségeket, tehát MS részről is megtörténhet az, hogy egyszer csak úgy hozza a helyzet.
Sajnos nem tudom, hogy valamilyen módon ki lehet-e deríteni mi a pontos oka a blokkolásnak. -
ACE #5991 A 1903-as funkció frissítés nálam még mindig nem akar települni, azt mondja hogy már úton van, de az én eszközöm nem áll készen rá... Mikor várható hogy frissül? -
Bal0924 #5990 Köszi megnyugodtam.
Utoljára még XP környéken csináltam hogy isoból frissítettem gépet.. -
Nem hiszem, hogy gond lesz, én könyvtárba másoltam ki tartalmát, de csak akkor ha USB-ről nem akart települni, kompatibilitási problémára hivatkozva. -
Bal0924 #5988 Közvetlen a C gyökeréből nem jó? (És ha már elkezdtem lesz gond vele?) -
Én kimásolnám az ISO tartalmát egy könyvtárba és úgy indítanám a frissítést. Ilyen módszerrel már többszőr csináltam és sikerült is. -
Bal0924 #5986 Sziasztok
Egy fontos kérdésem lenne.
Win10.iso-ból lehet frissíteni a win10-et, veszteségek nélkül? (1809ről 1903ra)
Az iso fájl azon a winchesteren van ahol frissül a win10. -
Az olyan régi rom LAN kártya, hogy 100%, hogy 10/100-as... a 2000-es években találkoztam ilyenekkel. -
barmi #5984 Az aláírásonban lévő lapban van, de nem integrált mert az meghalt egy közeli villámcsapásnak köszönhetően és akkor került bele ez az ősalkatrész ami már 10 éve is elavultnak számított :D Akkor ez volt kéznél hirtelen, meg is oldotta a problémát perpill. viszont elég kevés infót találtam róla a neten, mindenhol csak a driverek tárháza fogad.
-
Mi az alaplap típusa, csak úgy kíváncsiságból? -
barmi #5982 Szeretnék megkérni a HG-t, hogy törölje az előző posztomat mert user error volt :D a sis 900 elvileg csak 10/100-as ha a neten talált infók igazak így az lesz a szűk keresztmetszet. -
barmi #5981 Üdv mindenkinek !
Kb. 1 hete figyelem az otthoni gépemen a sávszélt és a 150 megabit helyett csak 90-95 megabit a maximálisan elérhető azon az eszközön. Egy hónapja lett új szerződés kötve amiben már 150-es net van és öcsémnél meg is van gyönyörűen a 150, sőt még kicsit több is, de az én gépemen csak 90-95. Hozzáteszem, hogy mikor megemelték a sebességet akkor még nálam is rendben volt a 150 megabit aztán egyik napról a másikra már csak ez a 90-95 volt a max. Közvetlenül az én gépembe dugtam a bejövő net kábelt ami a szolgáltató modeméből jön a switch-ig ahonnan öcsémhez és hozzám is jön az internet és úgy is csak 90-95 megabit a max. pedig ugye öcsémnél simán jó ugyanaz a kábel switch-en keresztül sima a 150 megabit. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen win frissítés okozhat-e ilyen fajta anomáliát? Egyértelműen az én gépemmel van valami bibi, csak azt nem tudom mi lehet. Semmilyen periféria nem változott a gépben már évek óta, egyedül a win frissítgeti magát néha. A hálókártyám egy azthiszem integrált sis 900-as fast tehernet adapter. A válaszokat előre is köszi !
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.07.24. 09:42:55 -
Windows 10 Home verzióra gondolsz? A Pro-n l2tp/ipsec előmegosztott kulccsal simán megy, minden külső progi nélkül. -
suba53 #5979 Hol találok leírást ahhoz, hogy egy Win10 otthoni számítógép miként tud kapcsolódni egy IPsec protokollt támogató céges routerhez, aminek fix IP címe van? Mindenhol csak a VPN szolgáltatást nyújtó céges hirdetésekről írnak, VPN szerverek tömegével.
De én nem VPN szervereken keresztül akarok kapcsolódni, hanem direktben a hálón, VPN, - lehetőleg IPsec protokollal.
Megoldható ez mindenféle harmadik fél igénybevétele nélkül? PPTP protokollal megy a buli, de a komolyabb titkosítást nyújtó kapcsolatot nem sikerült feléleszteni. -
Solt #5978 Minden lényegesebb driver még tavalyi az Asrock oldalán, ezért bizonytalanodtam el, de akkor rápróbálok, úgyis visít ha esetleg újabb van már fent... -
Ha nem hiányzik valami speciális funkció, ami mondjuk az alaplapodnak van, és nem jelent meg, akkor igen (speciális ki/bemenetek, ha van alaplapi hangkeltő, akkor az ahhoz kapcsolódó dolgok, bluetooth, wifi, ilyesmik).
Elvan nélküle a rendszer, de nem lesz bajod attól se, ha felpakolod a frissebb drivereket - a Windows a gyártótól kapott WHQL minősítésű drivert teszi fel a saját tárából, és frissíti is, ha a gyártó küld nekik újabbat) -
Solt #5976 Üdv Urak,
Telepítés után az eszközkezelőben nem látok semmit, amihez a W10 nem talált volna drivert, de ennek ellenére van valami amit érdemes az alaplapgyártó oldaláról leszedni és telepíteni? -
Jaja ezt linkelted egy hete onnan jutott eszembe megkérdezni. Most meg az jutott eszembe könnyű lesz megjegyezni mert az ubuntu is akkor jelent meg
-
Közvetlen telepítés előtt érdemes letölteni az aktuális telepítőeszközt, abban benne lesz amire épp szükség van. -
Köszi ez nagyon hasznos információ volt mert eddig nem igen követtem a 10 fejlődését de ha év vége felé kövi év elején veszek új gépet és szeretném a 7-est lecserélni mivel sok új cucc nem támogatott már rajta. Szóval most már tudom nem érdemes ezt töltenem mert simán elavul addig mire használnám is. -
Természetesen van terv :) Ahogy eddig is, ezentúl is félévente (kb. márciusban és kb. szeptemberben) jönnek a nagyobb csomagok.
nemrég jelentették be az őszi frissítés részleteit - bár ebben kisebb dolgokra lehet számítani, a nagyobb változást a 20H1 hozza majd.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.07.08. 19:51:44 -
Egyébként van valami terv előre hogy mikor jönnek a májusihoz hasonló nagy updatek? Mert kíváncsi lennék az elkövetkező 1 évben terveznek-e vagy a májusi lesz most az alap és csak a kis updatek jönnek. -
ezen a linken van egy frissítő ami májusig "mindent" tartalmaz, és csak az annál újabb dolgokat kell felpakolni
ha SSD van a gépben, ez minden újraindítással együtt 1-2 óra, talán annyi se
ha a sávszélesség probléma lehet, akkor a WSUS segítségével előre le tudod tölteni az összes frissítést előre -
GPx8 #5969 Sziasztok!
Biztos volt már a kérdés, elnézést.
Ha veszek egy új notebook-ot előretelepített Windows 10-el, akkor végig kell szívnom azt a 1.5 napot, mire fel-patcheli magát, vagy van rá valami letölthető megoldás, amit csak telepíteni kell? -
suba53 #5968 Köszi. Megnézem. -
ez alapján lehet típusokra menteni egy-egy beállítást (második válasz, a képekkel illusztrált) -
suba53 #5966 Sziasztok!
Hol lehet azt beállítani, hogy mik legyenek a megjelenített oszlopok az intézőben a fejlécben, file típusonként?
Az a gondom, hogy ha egy olyan mappát nyitok meg, amiben mondjuk mp3 fileok vannak, akkor egész más a fejléc, mint amikor egyéb dokumentumokat tartalmaz. Hiányzik például a file méret, ami azért érdekelne.
Egyenként az adott mappában be tudom állítani, hogy jelenítse meg a méretet is, de az nagyon macerás, minden mappában minden megnyitáskor.
Van biztosan egy default beállítási lehetőség, de nem tudom hogy hol.
Remélem érthetően írtam le a problémát.
-
Kérdés:
Mappáról, asztalra kitett parancsikon miért nem frissíti a nézetét? Hogy azt lássam, ami jelenleg van benne. Pl txt, mp3, videó, stb.
Pl: Üres a mappa. Üreset mutat. Belerakok egy txt-t, egyből mutatja kicsiben, hogy txt (dokumentum) van benne. Kitölröm txt-t. Belerakok egy mp3-at, még mindíg a dokumentumos, txt-s kis mappát mutatja. Örökre!!! Törlöm a mappa parancsikonját. Újat küldök asztalra az mp3-as tartalommal, akkor bezzeg kirakja, vagyis az mp3-ast mutatja, hogy mp3 van benne.
De amíg ezt a parancsikont nem törlöm, az akkor addig mp3-ast fog mutatni. Holott, már rég az sincs benne... 
Miért nem frissíti azonnal, ha mozgatok benne file-t? Most nem törölgetem mindíg az iconcache.db-t, meg nem indítgatom újra explorer-t, meg nem csinálok mindíg új parancsikont. Csak így ~feltűnt, hogy így "zavaros"
Miért csinálja ezt?
Ennek lehet köze ehhez?:
https://pcworld.hu/szoftver/hogyan-csereljuk-le-a-parancsikonok-nyilait-138436.html -
Solt #5964 Köszönöm, ezekkel már képben vagyok. -
suba53 #5963 Szuper!
Gondold át, hogy valaha az életben akarod-e visszaállítani az előző verziót. Ha a válasz nem, akkor azt javaslom, hogy a lemezkarbantartóval végezz egy takarítást, a rendszerfileok törlése ponttal. Itt az összes boxot bepipálhatod, nincs rájuk szükség.
Ha a korábbi frissítésekkor sem végezted el, akkor tetemes lemezhelyet szabadít fel. simán lehet 20-40GB is.
SSD meghajtóknál kifejezetten előnyös a minél több szabad hely. -
Solt #5962 Köszi, de a kérdésem után másnap meg is jött... :) -
suba53 #5961 Nyugodtan megpróbálhatod a linkről. Én az összes gépemen frissítettem, és semmi gond nincs.
Illetve ha USB telepítőröl frissítettem, néhány gépnél azt írta, hogy a windows nem frissíthető. Ilyenkor a teljes telepítő állományt simán átmásoltam egy temp mappába, onnan indítva a setupot, simán ment. Valamiért az USB driverrel szarakodott, de a frissítés után már nem volt hiba.
Ha az adott linkről letöltöd a media creation toolt, és azzal készíttetsz egy telepítő ISO állományt, akkor ki sem kell írni. A win10 simán megnyitja az ISO-t, és abból kimásolhatod a telepítőt, vagy akár abból is megpróbálhatod, mint virtuális DVD drive-ról.
De ha nincs szükséged a telepítőre a későbbiekben, akkor azonnal is tudod frissíteni a jelenlegi verziódat.