6762
-
#5998 Gépház -> Fiókok -> Bejelentkezési lehetőségek -> A bejelentkezési adataim használata... ...újraindítás után.
Ezt kapcsold ki.
-
kiscsávó77 #5997 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy rendszerindításkor az Utorrent és Firefox automatikusan elindul, pedig nincsenek az automatikusan induló programok között. Hogy tudnám ezt kikapcsolni? Köszönöm a válaszokat! -
ACE #5996 Köszönöm, megpróbálom. -
#5995 A (többek között) #5970 -en található linken letölthető frissítő segéd biztonságos ilyen szempontból, és pendrive-ozni se kell. -
ACE #5994 Azt még nem próbáltam mert félek hogy felborul tőle a rendszer. -
#5993 Letöltve és pendrive-ról futtatva se megy? -
#5992 Ez több mindent is jelenthet - valamilyen eszközödnél driver frissítésre vár, amit a gyártótól szerezhetsz be, vagy valamilyen eszköz csatlakoztatva van a géphez, amitől nem áll neki. Ha vannak külső meghajtók és eszközök (akár hálózati akár mondjuk USB-n csatlakozott), azokat távolítsd el, és nézd meg, hogy számít-e.
Emellett ők is folyamatosan frissítik a 1903 által kezelt lehetőségeket, tehát MS részről is megtörténhet az, hogy egyszer csak úgy hozza a helyzet.
Sajnos nem tudom, hogy valamilyen módon ki lehet-e deríteni mi a pontos oka a blokkolásnak. -
ACE #5991 A 1903-as funkció frissítés nálam még mindig nem akar települni, azt mondja hogy már úton van, de az én eszközöm nem áll készen rá... Mikor várható hogy frissül? -
Bal0924 #5990 Köszi megnyugodtam.
Utoljára még XP környéken csináltam hogy isoból frissítettem gépet.. -
#5989 Nem hiszem, hogy gond lesz, én könyvtárba másoltam ki tartalmát, de csak akkor ha USB-ről nem akart települni, kompatibilitási problémára hivatkozva. -
Bal0924 #5988 Közvetlen a C gyökeréből nem jó? (És ha már elkezdtem lesz gond vele?) -
#5987 Én kimásolnám az ISO tartalmát egy könyvtárba és úgy indítanám a frissítést. Ilyen módszerrel már többszőr csináltam és sikerült is. -
Bal0924 #5986 Sziasztok
Egy fontos kérdésem lenne.
Win10.iso-ból lehet frissíteni a win10-et, veszteségek nélkül? (1809ről 1903ra)
Az iso fájl azon a winchesteren van ahol frissül a win10. -
#5985 Az olyan régi rom LAN kártya, hogy 100%, hogy 10/100-as... a 2000-es években találkoztam ilyenekkel. -
barmi #5984 Az aláírásonban lévő lapban van, de nem integrált mert az meghalt egy közeli villámcsapásnak köszönhetően és akkor került bele ez az ősalkatrész ami már 10 éve is elavultnak számított :D Akkor ez volt kéznél hirtelen, meg is oldotta a problémát perpill. viszont elég kevés infót találtam róla a neten, mindenhol csak a driverek tárháza fogad.
-
#5983 Mi az alaplap típusa, csak úgy kíváncsiságból? -
barmi #5982 Szeretnék megkérni a HG-t, hogy törölje az előző posztomat mert user error volt :D a sis 900 elvileg csak 10/100-as ha a neten talált infók igazak így az lesz a szűk keresztmetszet. -
barmi #5981 Üdv mindenkinek !
Kb. 1 hete figyelem az otthoni gépemen a sávszélt és a 150 megabit helyett csak 90-95 megabit a maximálisan elérhető azon az eszközön. Egy hónapja lett új szerződés kötve amiben már 150-es net van és öcsémnél meg is van gyönyörűen a 150, sőt még kicsit több is, de az én gépemen csak 90-95. Hozzáteszem, hogy mikor megemelték a sebességet akkor még nálam is rendben volt a 150 megabit aztán egyik napról a másikra már csak ez a 90-95 volt a max. Közvetlenül az én gépembe dugtam a bejövő net kábelt ami a szolgáltató modeméből jön a switch-ig ahonnan öcsémhez és hozzám is jön az internet és úgy is csak 90-95 megabit a max. pedig ugye öcsémnél simán jó ugyanaz a kábel switch-en keresztül sima a 150 megabit. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen win frissítés okozhat-e ilyen fajta anomáliát? Egyértelműen az én gépemmel van valami bibi, csak azt nem tudom mi lehet. Semmilyen periféria nem változott a gépben már évek óta, egyedül a win frissítgeti magát néha. A hálókártyám egy azthiszem integrált sis 900-as fast tehernet adapter. A válaszokat előre is köszi !
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.07.24. 09:42:55 -
#5980 Windows 10 Home verzióra gondolsz? A Pro-n l2tp/ipsec előmegosztott kulccsal simán megy, minden külső progi nélkül. -
suba53 #5979 Hol találok leírást ahhoz, hogy egy Win10 otthoni számítógép miként tud kapcsolódni egy IPsec protokollt támogató céges routerhez, aminek fix IP címe van? Mindenhol csak a VPN szolgáltatást nyújtó céges hirdetésekről írnak, VPN szerverek tömegével.
De én nem VPN szervereken keresztül akarok kapcsolódni, hanem direktben a hálón, VPN, - lehetőleg IPsec protokollal.
Megoldható ez mindenféle harmadik fél igénybevétele nélkül? PPTP protokollal megy a buli, de a komolyabb titkosítást nyújtó kapcsolatot nem sikerült feléleszteni. -
Solt #5978 Minden lényegesebb driver még tavalyi az Asrock oldalán, ezért bizonytalanodtam el, de akkor rápróbálok, úgyis visít ha esetleg újabb van már fent... -
#5977 Ha nem hiányzik valami speciális funkció, ami mondjuk az alaplapodnak van, és nem jelent meg, akkor igen (speciális ki/bemenetek, ha van alaplapi hangkeltő, akkor az ahhoz kapcsolódó dolgok, bluetooth, wifi, ilyesmik).
Elvan nélküle a rendszer, de nem lesz bajod attól se, ha felpakolod a frissebb drivereket - a Windows a gyártótól kapott WHQL minősítésű drivert teszi fel a saját tárából, és frissíti is, ha a gyártó küld nekik újabbat) -
Solt #5976 Üdv Urak,
Telepítés után az eszközkezelőben nem látok semmit, amihez a W10 nem talált volna drivert, de ennek ellenére van valami amit érdemes az alaplapgyártó oldaláról leszedni és telepíteni? -
#5975 Jaja ezt linkelted egy hete onnan jutott eszembe megkérdezni. Most meg az jutott eszembe könnyű lesz megjegyezni mert az ubuntu is akkor jelent meg -
#5974 Közvetlen telepítés előtt érdemes letölteni az aktuális telepítőeszközt, abban benne lesz amire épp szükség van. -
#5973 Köszi ez nagyon hasznos információ volt mert eddig nem igen követtem a 10 fejlődését de ha év vége felé kövi év elején veszek új gépet és szeretném a 7-est lecserélni mivel sok új cucc nem támogatott már rajta. Szóval most már tudom nem érdemes ezt töltenem mert simán elavul addig mire használnám is. -
#5972 Természetesen van terv :) Ahogy eddig is, ezentúl is félévente (kb. márciusban és kb. szeptemberben) jönnek a nagyobb csomagok.
nemrég jelentették be az őszi frissítés részleteit - bár ebben kisebb dolgokra lehet számítani, a nagyobb változást a 20H1 hozza majd.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.07.08. 19:51:44 -
#5971 Egyébként van valami terv előre hogy mikor jönnek a májusihoz hasonló nagy updatek? Mert kíváncsi lennék az elkövetkező 1 évben terveznek-e vagy a májusi lesz most az alap és csak a kis updatek jönnek. -
#5970 ezen a linken van egy frissítő ami májusig "mindent" tartalmaz, és csak az annál újabb dolgokat kell felpakolni
ha SSD van a gépben, ez minden újraindítással együtt 1-2 óra, talán annyi se
ha a sávszélesség probléma lehet, akkor a WSUS segítségével előre le tudod tölteni az összes frissítést előre -
GPx8 #5969 Sziasztok!
Biztos volt már a kérdés, elnézést.
Ha veszek egy új notebook-ot előretelepített Windows 10-el, akkor végig kell szívnom azt a 1.5 napot, mire fel-patcheli magát, vagy van rá valami letölthető megoldás, amit csak telepíteni kell? -
suba53 #5968 Köszi. Megnézem. -
#5967 ez alapján lehet típusokra menteni egy-egy beállítást (második válasz, a képekkel illusztrált) -
suba53 #5966 Sziasztok!
Hol lehet azt beállítani, hogy mik legyenek a megjelenített oszlopok az intézőben a fejlécben, file típusonként?
Az a gondom, hogy ha egy olyan mappát nyitok meg, amiben mondjuk mp3 fileok vannak, akkor egész más a fejléc, mint amikor egyéb dokumentumokat tartalmaz. Hiányzik például a file méret, ami azért érdekelne.
Egyenként az adott mappában be tudom állítani, hogy jelenítse meg a méretet is, de az nagyon macerás, minden mappában minden megnyitáskor.
Van biztosan egy default beállítási lehetőség, de nem tudom hogy hol.
Remélem érthetően írtam le a problémát.
-
#5965 Kérdés:
Mappáról, asztalra kitett parancsikon miért nem frissíti a nézetét? Hogy azt lássam, ami jelenleg van benne. Pl txt, mp3, videó, stb.
Pl: Üres a mappa. Üreset mutat. Belerakok egy txt-t, egyből mutatja kicsiben, hogy txt (dokumentum) van benne. Kitölröm txt-t. Belerakok egy mp3-at, még mindíg a dokumentumos, txt-s kis mappát mutatja. Örökre!!! Törlöm a mappa parancsikonját. Újat küldök asztalra az mp3-as tartalommal, akkor bezzeg kirakja, vagyis az mp3-ast mutatja, hogy mp3 van benne. De amíg ezt a parancsikont nem törlöm, az akkor addig mp3-ast fog mutatni. Holott, már rég az sincs benne...
Miért nem frissíti azonnal, ha mozgatok benne file-t? Most nem törölgetem mindíg az iconcache.db-t, meg nem indítgatom újra explorer-t, meg nem csinálok mindíg új parancsikont. Csak így ~feltűnt, hogy így "zavaros"
Miért csinálja ezt?
Ennek lehet köze ehhez?:
https://pcworld.hu/szoftver/hogyan-csereljuk-le-a-parancsikonok-nyilait-138436.html -
Solt #5964 Köszönöm, ezekkel már képben vagyok. -
suba53 #5963 Szuper!
Gondold át, hogy valaha az életben akarod-e visszaállítani az előző verziót. Ha a válasz nem, akkor azt javaslom, hogy a lemezkarbantartóval végezz egy takarítást, a rendszerfileok törlése ponttal. Itt az összes boxot bepipálhatod, nincs rájuk szükség.
Ha a korábbi frissítésekkor sem végezted el, akkor tetemes lemezhelyet szabadít fel. simán lehet 20-40GB is.
SSD meghajtóknál kifejezetten előnyös a minél több szabad hely. -
Solt #5962 Köszi, de a kérdésem után másnap meg is jött... :) -
suba53 #5961 Nyugodtan megpróbálhatod a linkről. Én az összes gépemen frissítettem, és semmi gond nincs.
Illetve ha USB telepítőröl frissítettem, néhány gépnél azt írta, hogy a windows nem frissíthető. Ilyenkor a teljes telepítő állományt simán átmásoltam egy temp mappába, onnan indítva a setupot, simán ment. Valamiért az USB driverrel szarakodott, de a frissítés után már nem volt hiba.
Ha az adott linkről letöltöd a media creation toolt, és azzal készíttetsz egy telepítő ISO állományt, akkor ki sem kell írni. A win10 simán megnyitja az ISO-t, és abból kimásolhatod a telepítőt, vagy akár abból is megpróbálhatod, mint virtuális DVD drive-ról.
De ha nincs szükséged a telepítőre a későbbiekben, akkor azonnal is tudod frissíteni a jelenlegi verziódat. -
Solt #5960 Rendben, akkor várok még, aztán ha már nagyon nem bírom megpróbálom a linkről... köszönöm szépen!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.06.06. 10:56:57 -
#5959 Türelem, bármilyen driver vagy hardver jelenlét miatt késleltetheti az automata frissítést (és nem is egyszerre juttatják ki mindenhova), próbálják elkerülni az előző alkalommal történt fiaskót, hogy túl sok helyre túl hamar ment ki, és rengeteg gépen összecsuklott valami.
ha gondolod elindíthatod erről a linkről - itt egy ellenőrzés után megkezdi a telepítést, és ha bármi gond van, elvileg minden probléma nélkül vissza tud állni