5226
  • tutyimutyi2
    avagy csinálnak olyat hogy csataszám alapú prémium, a steel ocean nevű játékban asszem havi 240 csatát tudsz venni amire megkapod a prém általi plusz pénzt meg xp-t.
  • ToCsEk
    "A prémium időt is átdolgoznám, mert aki csak 2órát tud a gép előtt ülni naponta az is szeretne mihamarabb magasabb tier-ben játszani anélkül, hogy 24-22 óra kárba vesszen neki a pénzéből."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD álmodj kirááály lány, az vesz prémium tankot xD és problem solved
  • Lokker
  • yossarianHUN
    Na most ezt elemezzük kicsit.

"Kezdeném azzal, hogy letiltanám a csapat sebzést." - Oké, ezzel együtt lehet élni. Mondjuk kérdés, mennyire szaporodnának el azok az idióták, akik beállnak eléd, direkt akadályoznak/blokkolnak, csak mert nekik jó poén. Ezután még csak attól se kéne félniük, hogy kapnak egyet a képükbe.

"A másik, hogy bármikor kiléphessek a csatából büntetés nélkül." - Sok szerencsét ehhez, jó móka lenne, ha minden második meccsen kilépne az elején a csapat egyharmada, mert nem szereti az aktuális pályát, vagy mert mondjuk ellőtték a motorját, és nincs kedve lassú tankkal vánszorogni a továbbiakban.

"Veszem alapul az új Battlefront rendszerét. Ott sincsen privát szerver, hanem bedob egy adott szerverre és játszol." - Ez nem értem hogy függ össze az előbbivel, de egyébként ez se újdonság, már a CoD MW2 is dedikált szerverek nélkül dolgozott, de biztos vagyok benne, hogy lenne rá jóval korábbi példa is.

"A sima PvP-hez pedig egy olyan rendszert dolgoznék ki, ami nem 15 játékos kinyírásához van kötve, hanem van egy idő vagy pont limit, amit teljesíteni kell az egyik oldalnak. Tehát egyből lehetne javítani az elba**ott mm-en, ami csak azt képes neked kihozni a meccs végére, hogy ügyes voltál vagy ritka sza*." - Tehát jól értem, egy olyan játékmódról beszélsz, ahol van respawn? Meg lehet ezt egyszerűbben is fogalmazni:) Az MM "elbaszottsága" meg megint nem értem, hogy függ ezzel össze.

"A prémium időt is átdolgoznám, mert aki csak 2órát tud a gép előtt ülni naponta az is szeretne mihamarabb magasabb tier-ben játszani anélkül, hogy 24-22 óra kárba vesszen neki a pénzéből." - Ha jól értem, arra gondolsz, hogy csak akkor pörögjön a prém idő, ha ténylegesen be vagy jelentkezve. Szépen hangzik, de azért ne nézzük hülyének a fejlesztőket, ezzel a prémvásárlásokból származó bevétel kb. a negyedére csökkenne. Kb. 3 rugóból kijön egy havi prém, szerintem ez nem olyan embertelen összeg, hogy még pluszba kelljen garasoskodni. Elvégre a pénzed nagy része annak a játéknak a fejlesztésére megy el, amivel játszol.

"A játékosoknak persze megadnám a kihívás faktort, tehát ne csak találd el, hanem találd el jó helyen is, de mégis sebezheted az ellenfelet rendszert." - Ez megint nem világos, arra utalsz, hogy olyan rendszert csinálnál, ahol minden lövés sebzi az ellenfelet, csak ha vastag páncélt találsz el akkor kisebb mértékben? Ha igen, akkor hadd ne kelljen ecsetelnem, miért fokozhatatlanul rossz ötlet ez.

"hogy a játékos folyamatosan visszatérjen a szórakozás miatt, nem pedig azért, mert próbálkozik egy fo* pvp-ben, ami folyton az egyik oldalnak hozza le a játékot." - A játékosok hozzák le folyton az egyik oldalnak a játékot, ez pedig nem a fejlesztők hibája.

"A gyenge játékosokat is jutalmaznám, ha próbálkoznak minden földi jóval, de csak őket, hogy ne menjen el a kedvük a játéktól." - Ez lenne a következő irtózatos öngól, a jobb játékosok ugyanis (jogosan) rohadtul felháborodnának, hogy mi az, hogy Lajcsika lőtt ezerötszáz sebzést meg egy killt, és kapja érte a zaftos jutalmakat, én meg lőttem háromezret és három killt, és nem kapok lóf*szt se, csak mert Lajcsika hülye ahhoz, hogy megtanulja, hogy kell játszani a játékot.

Szóval lehet itt reformerkedni, csak előbb mondjuk nem árt fél percnél tovább elgondolkodni azon, hogy
    1: az enyémtől különböző perspektívákból szemügyre véve milyen hatása lenne annak, amit mondok a játékra
    2: a fejlesztők, akik professzionális játéktervezők, és ezt tanulták, ezt csinálják évek óta, nem gondoltak-e még erre amire most én, és ha igen, akkor miért nem rakták be a játékba. Ugyanis nekik is az az érdekük, hogy minél többen játsszanak a játékkal, ergo nem fognak istenkirály mechanizmusokat kihagyni a játékból, csak mert lusták, meg inkább koppintják a lusta ruszki parasztokat. A saját pénztárcájuk ellen dolgoznának.

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.30. 16:48:21
  • Lokker
    Mégis miből tartsák el a játékot? Nem vagy köteles fizetni a plusz tartalmakért is INGYEN játszol, de akkor fogadd is el hogy nem fogsz olyan mértékben haladni.
  • Lokker
    "Kezdeném azzal, hogy letiltanám a csapat sebzést" - Sokat sebzed a csapattársakat mi? Nem vagyok benne biztos de itt is kivág a rendszer ha sokat sebzel csapattársakba. Nem tudom nekem nincs ilyen problémám hogy ez zavarjon.

"A másik, hogy bármikor kiléphessek a csatából büntetés nélkül." - Ez oltári nagy butaság. Mégis mi az amivel ezt orvosolni lehet? Nem lesznek 15v15 csaták hanem 10v8 , 5v7 meg ilyenek, egyik oldalon mindig kevesebben lesznek. Az meg nonszensz hogy "szarban" hagyod a csapatot és lelépsz mert mondjuk nem tetszik a pálya.

"A képesség nézés tekintetében ott a csapat csata vagy klán csata." - Még gyerekcipőben jár a játék te pedig olyan feature-öket vársz el ami nem elsődleges prioritású.

"A sima PvP-hez pedig egy olyan rendszert dolgoznék ki, ami nem 15 játékos kinyírásához van kötve, hanem van egy idő vagy pont limit, amit teljesíteni kell az egyik oldalnak." - Gratulálok feltaláltad a Domination és a Capture the Flag játékmódot.

"A játékosoknak persze megadnám a kihívás faktort, tehát ne csak találd el, hanem találd el jó helyen is, de mégis sebezheted az ellenfelet rendszert. Jó mondjuk vastag páncél helyen nem 500-at faragnál le az ellenből, hanem mondjuk 100-at stb." - Ez most is benne van, van ahol többet van ahol kevesebbet sebzel.
  • plutoka
    Nem rossz elgondolás, valóban vehetnének át elemeket más típusú játékokból is, igy a "WoT clone" cimtől is könnyebben meg tudnának szabadulni. Persze ez már több kockázatot jelent, sajnos kicsi az esélye, szerintem.
    De például, ha lehetne a meglévő mellett ilyen csata mód is, már nem is hangzik olyan fájdalmasnak.

Viszont a prémium időn biztos nem változtatnak, az a lényege h pörög akkor is amikor alszol, mert igy hoz hasznot nekik. Haszon nélkül pedig nem "free-to-play" lenne :)
  • Lokker
  • AJensen
    A válaszom igen.
    Kezdeném azzal, hogy letiltanám a csapat sebzést. A másik, hogy bármikor kiléphessek a csatából büntetés nélkül. Ez persze a teljes játék egyensúly újra gondolását vonzza, de nem is lenne ennyi feszkó, mint most. Veszem alapul az új Battlefront rendszerét. Ott sincsen privát szerver, hanem bedob egy adott szerverre és játszol.
    A képesség nézés tekintetében ott a csapat csata vagy klán csata. A sima PvP-hez pedig egy olyan rendszert dolgoznék ki, ami nem 15 játékos kinyírásához van kötve, hanem van egy idő vagy pont limit, amit teljesíteni kell az egyik oldalnak. Tehát egyből lehetne javítani az elba**ott mm-en, ami csak azt képes neked kihozni a meccs végére, hogy ügyes voltál vagy ritka sza*.
    A prémium időt is átdolgoznám, mert aki csak 2órát tud a gép előtt ülni naponta az is szeretne mihamarabb magasabb tier-ben játszani anélkül, hogy 24-22 óra kárba vesszen neki a pénzéből. Kevesebb tier-t csinálnék, de használhatóbb tankokkal. Ala BF tankjáték persze nem egy az egyben.
    A játékosoknak persze megadnám a kihívás faktort, tehát ne csak találd el, hanem találd el jó helyen is, de mégis sebezheted az ellenfelet rendszert. Jó mondjuk vastag páncél helyen nem 500-at faragnál le az ellenből, hanem mondjuk 100-at stb.
    Nem olyan nehéz ezt kitalálni, de nekik könnyebb volt lemásolni a sza* pénz szippantó rendszert, ahelyett, hogy kicsit jobban megerőltetik magukat és használhatóbbat alkotnak AZÉRT, hogy a játékos folyamatosan visszatérjen a szórakozás miatt, nem pedig azért, mert próbálkozik egy fo* pvp-ben, ami folyton az egyik oldalnak hozza le a játékot.
    A gyenge játékosokat is jutalmaznám, ha próbálkoznak minden földi jóval, de csak őket, hogy ne menjen el a kedvük a játéktól.
    Mindenre van megoldás, de az Obsi nemes egyszerűséggel lemásolta a tróger oroszok rendszerét, ami csak a pénzről szól nem pedig a játékról és a haszonról.
  • plutoka
    "A pvp pont emiatt nem így alkottam volna meg, mert rengeteg a bolond játékos."

Tudsz olyan PvP-t, bármilyen játékban, ahol a hülyéket lehet kezelni? :) Vegyük 2 játékost akik, ugyanazon a csapatban, ugyanazon a map-on, ugyanazon eszközzel játszanak. Egyik "pro", a másik "casual". Elvárod, hogy ugyanazt a teljesitményt hozzák? Ha nem akkor mekkora eltérés még elfogadható, hogy a "pro" ne legyen "rohadt cheater, report", a "casual" pedig ne legyen "idiot siemka" ?

Bármilyen segítséget adsz vagy vonsz meg, az egyik oldal képes lesz flamelni, dühöngeni, h szar az MM, cheat, szar a PvP, stb.
    Sajnos ahol 15 vs 15 játékos van, nem lehet ligákat, képesség alapú megoldásokat adni, mert ha már 30 sec-et kell emiatt várni a sorban, megint romlik a játék élmény.

Láttam jó megoldás pl SC2-ben. Bronz / Silver / Gold / Master / Grand Master ligák vannak, de ott 1 vs 1, vagy 2 vs 2, stb van. Itt is tudsz más ligások ellen játszani, de látod h milyen szintű ember ellen játszol, és tudo h mit vársz tőle. De 15 vs 15? Talán WoT-ban már meg lehetne oldani, bár akkor kiáradna a Duna is a sok sirástól :)
  • AJensen
    A játék egyik legnagyobb hibájának azt tartom, hogy nincs második esélyed. Tehát, ha a bolond csapattársak miatt vesztetek esélyed sincs korrigálni legalább sebzés ügyileg. Ezt eljátszva 3x-4x-5x, utána úgy elmegy az ember kedve, hogy még játszani sem akar aznap. A pvp pont emiatt nem így alkottam volna meg, mert rengeteg a bolond játékos.
  • FosTalicskaa
    Durva, hogy a legtöbb pályán az egész csapat rendszeresen eljátsza, hogy elmennek egy irányba és a többivel meg nem foglalkoznak. Zsinórba a 3. meccs úszik el ezen, mert a majmok csőlátással lőnek egy irányba és nem veszik észre hogy mar be vannak kerítve és már minden irányból pumpálják beléjük az AP-t. Lehet mára hagyom is az artizást a fenébe... mondjuk akkor meg később kell többet játszani velük ááá :S
  • FosTalicskaa
    Csak nem sikerült összehozni a Leopard 2 A6-ot. :( De legalább az ágyú a löszerekkel együtt ki lett fejlesztve a 8-asra és kis szerencsével még a Palmaria is 100%-ra kerül. Utálom ezt az artit. Kár hogy ide raktak egy jó commandert + használható retrofitet is.
  • AJensen
    Megkaptam. 7 nap prémiumom jött össze. Ebből még van 5. Plusz az XP boost.
    Szóval ez is lehet, hogy lottó szerű, mert volt olyan, hogy 1 nap 2x is kaptam prémiumot belépéskor. Néztem is, mint hal a szatyorban.
  • FosTalicskaa
    Szóval akkor mégtöbb prémium napnak nézünk elébe, Ennek örülök. Viszont, ha te nem kaptál, akkor lehet hogy ennek volt valami extra feltétele is nem, ami nálad nem teljesült, mert ezt azonnal jóváírta login után.
  • tutyimutyi2
    volt egy olyan is hogy 4 egymást követő napon kapsz 1 nap prémet bár érdekes mód én akkor egyik nap sem kaptam
  • FosTalicskaa
    Nem lehet hogy ezt a prémium napot már kiosztották? Múlthéten vagy 43 vagy 44 prémium napom volt és minden belépés után elkezdett nőni. Most 48nál járok megint. Vagy ez egy másik akció volt?
  • ikarus44
    Ez az 5 nap prémium, is ilyen lottó szerűen lesz kiosztva? Vagy mindenkinek aki 28. vagy 29.-én játszott? (mert a szöveg első része szerint mindenkinek, a második része szerint meg sorsolnak)
  • tutyimutyi2
    amit írsz azzal kettő bibi van
    1. ma már nov. 30 van
    2. a zárójelen belüli mondatot nézted: (will be distributed by the end of next week): következő hét végéig kerül kiosztásra
    magyarán ha a kettő nap közül valameiken játszottál a játékkal akkor majd valamikor kiosztanak neked is 5 nap prémet csak az a kérdés hogy a kiosztástól számít az öt nap vagy a kiosztást követően az első belépéstől.
  • AJensen
    Mivel eddig is a belépéstől függött, hogy mikor indul a prémium időd, ezért most is így van.
    28 és 29 között veheted át ezt a prémiumot.
    Hülyén hangzik, de érdemes minél korábbi időpontban belépni, hogy alvás nélkül is sokat tudj kihasználni belőle, HA lehetséges.
  • tutyimutyi2
    5 days of free premium time for everyone playing on 28.11.2015 and 29.11.2015 (will be distributed by the end of next week)
    a jövö hét végén lesz kiosztva, ez azt akarja jelenteni hogy valamikor ideadják a prém időt és levan szarva hogy a játékos használja-e vagy sem avagy majd akkor kapja meg a játékos amikor belép?

#3395 hm nemis tudtam hogy itt is mint wt-ben véglegesen el tud romlani valami, mennyit kell egy ágyúba lőni hogy az már végképp használhatatlan legyen?
  • Angelus1991ster
    December 6. talán?
  • Lokker
    Ez a lottós sorsolás a nyereménytankokért mikor lesz? Vagy ki volt írva csak azén szememet kerülte el?
  • yossarianHUN
    Igen, elméletileg valamelyik frontlemeze alatt üzemanyagtartály van, amit a zseniális sebzésmodell miatt átütés nélkül is fel lehet gyújtani. Az M1A2-nél ugyanez van, a Leo 2 variánsokat meg az oldalukon lehet lepattanóval leégetni.
  • Pricedapro
    Észrevettem valamit a Chally1-el kapcsolatban. Nem tudom bug vagy sem, de szemből a bal kis lámpánál kb 3-5 lövésenként pirosra lehet lőni az üzemanyagtartályt. Én már igy égtem el 2x is. Elég idegesitő volt.
    Bocs a helyesirásért nincs hosszú i betű a laptopon.:D
  • yossarianHUN
    Igen. Ezt a Leo 2A6-tal próbáltuk, de annak egy kicsivel szélesebb a sebezhető sáv a toronygyűrűjén, így nála ez nem életbiztosítás. A Challynál száz százalékos hatékonysággal működhet, viszont azt vedd figyelembe, hogy ettől azonnal besárgul, majd elszáll az ágyúd. Nem biztos, hogy megéri.
  • ikarus44
    Tapasztalatom szerint, Nem sok ember tudja a Challenger 1 gyenge pontját olyan tanknál sem ami már be tudná azt lőni. (Engem még csak 2X-er lőttek be teljes sebzéssel a sofőr nyílásnál, egyiknél sem tudom biztosra mondani milyen tank, de mintha Mindkét esetben Leo. 2A5 vagy A6 lett volna)

De ha forgatod a testét akkor még ennél is nehezebben fogják tudni belőni. Plusz én még a tornyát is szoktam riszálni és fel-alá mozogni, így még a kupolát is érezhetően nehezebben lövik be.
    De a lövegével eszedbe ne jusson letakarni, a gyengepontját mert minden, komolyan MINDEN ellövi a löveget, sokszor egyből vörösre vagy feketére. Szóval a löveget pont hogy próbáld "biztonságban" tartani.

• FosTalicskaa
    Magas szinten a sok gyökér repeszt használ. Átlagban 50-100 körül sebez, de néha bugos a találat és akkor összejöhet 300 felett is. +Ott van a tank tetején az a hatalmas kukafedő amire pl. leo2-vel 150-180-akat tudtam odacsapni. Nem sok, különösen a tank sok hp-ját tekintve, de ha már legalább 3-an lövik gyorsan le tud szaladni az a hp...
    PVE-re meg nem hiszem, hogy a botok a HE-n kívül bármivel is tudnák sebezni. Kivéve persze, ha telerakja a meccset T-90 és T-90MS-ekkel...
  • tutyimutyi2
    a Chally 1 képet nézve ha szemben az enemy és éppen töltesz akkor egyszerűen csak leengeded a csövet és kész :)
  • AJensen
    Játékstílus függő, de nagyon sokat lehet velük dmg-elni rövid idő alatt. Mozgékonyak, és sokat lőnek 1 tárral + ehhez jön még az álca értékük és a rakéta.
  • AJensen
    Chall 1 lett megvéve, és áldom az eszem, hogy ezt vettem meg. Egyedül a HE tud eddig kárt tenni benne. És még csak az ERA páncélzat sem volt rajta.
    Elsőnek egy töltésgyorsítót raktam rá, mert iszonyat lassú nekem az alap újratöltés. A többi meg adja magát.
    Legénységi képzésnél a legfontosabb, hogy a tank gyorsan mozogjon. Szóval itt is mindenből a gyorsítást választottam. Töltés idő és célkereszt, illetve Hull sebesség.
    Átlagban 400 dmg-eket oszt ki, szóval ezt érdemes volt egy töltéssel feltornászni, így már meccsenként hozza a 10k+ dmg-t.
    Ami nagyon nagy figyelmet érdemel ennél a tanknál, hogy mindig olyan helyre kell vele menni, ahol nem tudnak 3 irányból is lőni, mert lomhasága miatt az időben odafordulás kockázati tényező lehet.
  • Pityuka74
    Üdv mindenkinek.A Fox,és az utána következők mennyire jók jelenleg???A segítséget előre is köszönöm.
  • yossarianHUN
    Ja és a tesztelés során használt T-80 501 mm átütésű lőszerével egyszer se tudtuk sebezni a Chally 1-et a torony optikáján, úgyhogy az ezennel ünnepélyesen el lett távolítva a cikkünkből, mint weakspot :)
  • yossarianHUN
    Érdekesebb képek a tesztelésből:
    A sötét lukak az átütő találatok, a világosak a lepattanók.

Chally 1 front:

Leo 2A6 toronygyűrű (totál véletlenszerű, hogy átüthető-e):

Chally 2 front:

Fun fact: Ha nincs rá felszerelve plusz ERA (vagy fel van, de már le van robbantva), akkor a Chally 2 hasa könnyedén átüthető a Leo 2A6 és a T-90MS ATGM-jével.
  • AJensen
    Ismét csak kössz, kössz! Olyan tankot akarok most venni, ami oda mászik az ember arcába, és nem kell attól félnem, hogy minden jött ment szét szed.
    Szóval a Leo2 sem olyan védtelen, és emellett még mozgékony is. Viszont a Chall. egy durva teknős, ami igen csak elgondolkodtat.
  • yossarianHUN
    Attól függ. Épp most teszteltük a páncélzatukat. A Leo 2 elég emberesen fel lett tápolva, 500 pen alatt gyakorlatilag csak a toronygyűrűjének egy része átlőhető szemből, az se mindig. Viszont 500 pennel (ez a T-80 legjobb lőszere) már 50-50 arányban át lehet csapni a testét, főleg a felső lemezen azt a részt, ahol a két lánctalpdarab van felerősítve. Ami azért vicces, mert ott józan paraszti ész szerint épphogy vastagabbnak kéne lennie. A Chally még 500 penre is totál érzéketlen a vezető kémlelőnyílását leszámítva, de ott is csak a közepén lehet belőni. Ezenkívül az oldala is baromi erős ha rajta van a plusz ERA. A Leo ágyúja viszont jobb, és jelentősen mozgékonyabb. Ahogy érzed.
  • FosTalicskaa
    Ha mindent akarsz nézni akkor egy felderítő. :D
  • AJensen
    Kössz, kössz!

Melyik a jobb választás mindent nézve?
  • yossarianHUN
    Sebesség és ágyú -> Leo
    Páncélzat -> Chally
  • AJensen
    Leo2 vagy Chall. 1?