• yossarianHUN
    Na most ezt elemezzük kicsit.

"Kezdeném azzal, hogy letiltanám a csapat sebzést." - Oké, ezzel együtt lehet élni. Mondjuk kérdés, mennyire szaporodnának el azok az idióták, akik beállnak eléd, direkt akadályoznak/blokkolnak, csak mert nekik jó poén. Ezután még csak attól se kéne félniük, hogy kapnak egyet a képükbe.

"A másik, hogy bármikor kiléphessek a csatából büntetés nélkül." - Sok szerencsét ehhez, jó móka lenne, ha minden második meccsen kilépne az elején a csapat egyharmada, mert nem szereti az aktuális pályát, vagy mert mondjuk ellőtték a motorját, és nincs kedve lassú tankkal vánszorogni a továbbiakban.

"Veszem alapul az új Battlefront rendszerét. Ott sincsen privát szerver, hanem bedob egy adott szerverre és játszol." - Ez nem értem hogy függ össze az előbbivel, de egyébként ez se újdonság, már a CoD MW2 is dedikált szerverek nélkül dolgozott, de biztos vagyok benne, hogy lenne rá jóval korábbi példa is.

"A sima PvP-hez pedig egy olyan rendszert dolgoznék ki, ami nem 15 játékos kinyírásához van kötve, hanem van egy idő vagy pont limit, amit teljesíteni kell az egyik oldalnak. Tehát egyből lehetne javítani az elba**ott mm-en, ami csak azt képes neked kihozni a meccs végére, hogy ügyes voltál vagy ritka sza*." - Tehát jól értem, egy olyan játékmódról beszélsz, ahol van respawn? Meg lehet ezt egyszerűbben is fogalmazni:) Az MM "elbaszottsága" meg megint nem értem, hogy függ ezzel össze.

"A prémium időt is átdolgoznám, mert aki csak 2órát tud a gép előtt ülni naponta az is szeretne mihamarabb magasabb tier-ben játszani anélkül, hogy 24-22 óra kárba vesszen neki a pénzéből." - Ha jól értem, arra gondolsz, hogy csak akkor pörögjön a prém idő, ha ténylegesen be vagy jelentkezve. Szépen hangzik, de azért ne nézzük hülyének a fejlesztőket, ezzel a prémvásárlásokból származó bevétel kb. a negyedére csökkenne. Kb. 3 rugóból kijön egy havi prém, szerintem ez nem olyan embertelen összeg, hogy még pluszba kelljen garasoskodni. Elvégre a pénzed nagy része annak a játéknak a fejlesztésére megy el, amivel játszol.

"A játékosoknak persze megadnám a kihívás faktort, tehát ne csak találd el, hanem találd el jó helyen is, de mégis sebezheted az ellenfelet rendszert." - Ez megint nem világos, arra utalsz, hogy olyan rendszert csinálnál, ahol minden lövés sebzi az ellenfelet, csak ha vastag páncélt találsz el akkor kisebb mértékben? Ha igen, akkor hadd ne kelljen ecsetelnem, miért fokozhatatlanul rossz ötlet ez.

"hogy a játékos folyamatosan visszatérjen a szórakozás miatt, nem pedig azért, mert próbálkozik egy fo* pvp-ben, ami folyton az egyik oldalnak hozza le a játékot." - A játékosok hozzák le folyton az egyik oldalnak a játékot, ez pedig nem a fejlesztők hibája.

"A gyenge játékosokat is jutalmaznám, ha próbálkoznak minden földi jóval, de csak őket, hogy ne menjen el a kedvük a játéktól." - Ez lenne a következő irtózatos öngól, a jobb játékosok ugyanis (jogosan) rohadtul felháborodnának, hogy mi az, hogy Lajcsika lőtt ezerötszáz sebzést meg egy killt, és kapja érte a zaftos jutalmakat, én meg lőttem háromezret és három killt, és nem kapok lóf*szt se, csak mert Lajcsika hülye ahhoz, hogy megtanulja, hogy kell játszani a játékot.

Szóval lehet itt reformerkedni, csak előbb mondjuk nem árt fél percnél tovább elgondolkodni azon, hogy
    1: az enyémtől különböző perspektívákból szemügyre véve milyen hatása lenne annak, amit mondok a játékra
    2: a fejlesztők, akik professzionális játéktervezők, és ezt tanulták, ezt csinálják évek óta, nem gondoltak-e még erre amire most én, és ha igen, akkor miért nem rakták be a játékba. Ugyanis nekik is az az érdekük, hogy minél többen játsszanak a játékkal, ergo nem fognak istenkirály mechanizmusokat kihagyni a játékból, csak mert lusták, meg inkább koppintják a lusta ruszki parasztokat. A saját pénztárcájuk ellen dolgoznának.

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.30. 16:48:21