Armored Warfare
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PvE-ben is lehet ám jó sokat lőni, főleg a nem mbt-s tankokkal, csak okosan kell elhelyezkedni. PvE-ben, ami általában gondot jelent, amikor a sok elvetemült 5 éves rohan a cap-ra foglalni, te pedig ott állsz az ellenséges spawn pontokon. Nem 1x vesztettünk emiatt. Illetve, ami még probléma, amikor több olyan tank is bejön szakaszba, ami szó szerint nyírja az ellenfeleket. Időd nincs rálőni a tankokra olyan gyorsan eltüntetik.
Alakulni fog ez idővel, ha odafigyelnek a "pozitív" jelzésekre, és nem a sírások után teszik játszhatatlanná a játékot.
Szívesen fizet az ember egy olyan játékért ahol kikapcsolódik nem pedig jobban tuningolja magát egy hosszas nap után. A pénztárca is többet fog kinyílni.
Viszont PvE-ben nem érzem ezt a a mindent elsöprő FOX erőt, közvetlen rálátás kell a célra és közben nincs mozgás, a rakéta eregetésnél is csökken a kamó a majdnem négy egységből marad fél egység, szemből nem sok mbt tudsz sebezni csak a gyenge pontokon, oldalról már jobb a helyzet, de egy aps-el szerelt az elsőt kivédi csak a második sebez ha sebez. Cserébe az ellenek legalább 2 lövés HE fragel meg a modulok felének heló.
Tegnap például bespotoltak nyílt úton, közel távol sehol egy fedezék és jött a 2 Fox rakéta, természetesen nem mutatta meg a játék. Kapásból -1100 hp... De a füst megvédhetett volna... na mindegy majd legközelebb.
De a camo sem minden AFV-nél magas. VBL és Wiesel jó álcázott, de ők vagy rakétáznak, vagy gépágyúznak, nem is szokták őket szidni annyira. A BMD-4 jó camo, gépágyú és rakéta, tényleg nerf kell neki. BMP ágon viszont eszméletlen szar a camo, nincs is belőle sok általában, de cserébe gépágyú, HE frag és rakéta van benne. Ő emiatt érdemli a nerfet? kicsinek nem kicsi, lassú, szar camo, és VBL / Wieselhez képest rosszabb látó táv. Ő hibrid tank, erre is jó, arra is.
"Igen, csak ezzel az a probléma, hogy rendszeresen úgy rakétázzák, ki az MBT-ket, hogy fel sem spotolódnak"
Ilyen esetekben nem az spotolt aki rakétázik. Sőt meg merem tippelni h ezek az esetek a csata első 2 percében történik, amikor olyan helyre rohannak az AFK- ahol meg lehet lőni a vonulú MBT-ket. Pl Narrows, River Point, Pipe Lines. Itt a mappok olyanok h egyik oldalról ezeket simán meg lehet csinálni. Megoldás, amikor látod h jön rakéta, füstöt eregess, és állj meg, térj ki, stb.
Városi harcban amikor mögéd érnek, észre fogod venni, és nem rakátákat fognak rá lőni 😊
Utoljára szerkesztette: plutoka, 2015.11.17. 16:25:19
Magyarán szerintem is a camo-ját kéne nerfelni <#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2015.11.17. 15:40:07
Én magam is azt vallom, hogy kell valami nerf az AFV-knek, de látótáv és/vagy álcázás tekintetében. A fegyverzetükkel nincs gond, a Foxot és talán a BMD-4-et leszámítva, de ezek tudtommal rövidesen nerfelve is lesznek.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.17. 15:25:39
Igen, csak ezzel az a probléma, hogy rendszeresen úgy rakétázzák, ki az MBT-ket, hogy fel sem spotolódnak. És sajna ilyen OP camo-val simán befuthatnak az MBT-k mögé, úgy hogy nem veszik észre őket, csak akkor mikor már túl késő. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ha esetleg valami istennél is nagyobb csodának köszönhetően, fel spotolódnak, akkor meg az idióta csapattársak akik hátrébb vannak nem lövik őket hanem hagyják, hogy hátba kapja az MBT-ket...
Az első lövésig pontos, 3-4-nél már annyira szétugrik, hogy még a tankot se találja el. Persze ha lősz 2-3 sorozatokat, akkor kb oda lő ahova kell, de akkor még jó sokáig állsz egy helyen, miközben annyi az álcaérékednek. Közepes és nagy távolságra pedig vakszerencse h sebzést adj le, főleg ha még mozog is a tank.
De persze ha az MBT a seggébe engedi a AFV-t, akkor nézheti h mi lesz a HP-jával, és talán ki is szedik. De milyen gyorsan is forog egy M1, T90, Leo? megsúgom, gyorsan, ha nem egy csiga lassúságával reagál, akkor tud úgy forogni, h ne a seggét, hanem az oldal páncélját lőjjék, amit már sokkal keményebb.
Eközben persze vissza is tud lőni, ami igen kellemes megtorlás, mert ugye egy BMD/BMD-be 2-3 lövés egyenlő a garázzsal. Jelenleg én pl a BMP ágon játszok, ahol a t6 mérete kb akkor mint egy MBT-70, vagy még nagyobb is, nem is olyan "nehéz" célpont, cserébe van 1200 HP-ja, és 0 páncélja
WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP
A gépágyús tankok szerintem szintén itt csak a Fox-ot akarja jelenteni, mert már sem a BMD-2, BMP-2, stb, stb nem üti át, csak a valóban papírokat, pl Leo 1A5. MBT-70-el simán kiröhögöd amikor lő a BMD/BMP/Bradley/Terminator/stb. A HE azért "csipkedésre" alkalmas szintén, de azért lehet még ezen is változtatni, hogy a HE tényleg csak bázis visszalövésre, és papir tankok ellen legyen hatékony.
Nem beszélve arról, hogy egy gyakorlatilag gépfegyver ne legyen már olyan pontos, mint egy MBT fő ágyúja ugyanakkora távolságon.
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.11.17. 14:55:23
Ennek az urban legendnek valószínűleg azok az MBT-k adják a táptalaját, amiket ténylegesen át tudnak ütni gépágyúval, akár szemből is (T-72 széria, Leopard 2), de ez azért van, mert bugos a páncélzatuk, és ez 19.-én ki lesz javítva.
Egyébként magasabb tierekben épp az az új tendencia, hogy egyre kevesebb weakspot van az MBT-ken, a 0.11-ben például leveszik a Challenger I-ről és az Arietéről az egyetlen kis frontális belőhető területet, a T9 MBT-ket meg még T8 MBT-ben ülve is művészet lesz akárhol átlőni. Még a T-90MS-t is, a Chally II-ről és a Leo 2A6-ról nem is beszélve.
SS kérdezi, mi a négy legnagyobb problémád a játékkal
A 12-es csapatok nem feltétlenül rossz ötlet, de vannak buktatói. Ez azt jelentené, hogy azonos játékosszámmal számolva egyszerre több meccset kéne összeraknia az MM-nek, ami növelné a terhelést a szervereken. Nem tűnik veszélyesnek, de azért nézzük meg, most is mi van a shot delay meg a teleportáló tankok környékén. Ehhez kéne egy megnövelt szerverpark. Másrészt ez növelné a roflstomp effektust, azaz egy jó játékos egy jó tankban még inkább meccsdöntő lenne mint most, a szakaszokról nem is beszélve, ami megint nem tenne jót a balansznak. Az artyknak is nagyobb befolyása lenne a meccsre, ha csak 12 célpont között kell elosztaniuk a sebzést, annak a 12-nek máris rosszabb lenne, mint most a 15-nek.
Ezeket meg lehetne oldani, de komoly munkálatokat igényelne, hosszas feedback gyűjtést, tesztelést, macerát, gyakorlatilag az alapoktól kéne újra felépíteni a játékot. Nem hiszem, hogy meg merik lépni.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.17. 13:04:25
Gyorsabb lenne a matchmaking is. Ugyanakkor a kevesebb játékos miatt több hely marad a taktikázásra, és nem lennének annyira összezsúfolva.
2 arty 2 spotter 3 td 5 mbt a helyes arány szerintem. Ezt kellene tartani a játszhatóság miatt.
Ahhoz, hogy a játék tökéletes egyensúlyban legyen az mbt-k között, minimális, de lőhető weakspot-okat kell tenni a tankokra, hogy a kisebb ellenfelek is betudják durrantani a nagyobbakat szemből.
Át kell szintén balanszolni a spotterek erejét is.
Ugyanis idő elteltével biztos fogják nerfelni a kredithozamot magasabb szinteken annak érdekében, hogy a játékosok prémium fiókot vegyenek. Aki viszont ingyen akar továbbra is játszani, visszafog menni a kisebb szintekre farmolni. Ott viszont nem lehet hagyni, hogy a spotter tankok ekkora erőt képviseljenek. Tier 4-7 között át kell alakítani a rendszert, hogy az erőviszonyok egyenlítettebbek legyenek. Máskülönben a játékból gyorsan elfogynak majd a játékosok. A ló túloldalára sem eshetnek át a mkro rendszerrel, mert a játék csupán 1 éves.
Én nem szerettem a 2AV-t, az esetek többségében egy papír fosnak tűnt, de mostanában a fórumokon mindenki el van ájulva tőle, hogy ilyen jó, olyan jó, legjobb T6 MBT, stb., úgyhogy lehet, hogy én siklottam el valami fölött. Az mondjuk előnye, hogy hagyományos értelemben vett frontális weakspotja nem nagyon van, csak épp a nála nagyobb MBT-k simán átcsapják a drabális LFP-jét. Emiatt mondjuk baromi jó PvE-re, mert szokatlan módon a toronygyűrűje egyáltalán nem gyenge, így a botok nem tudnak mit kezdeni vele szemből.
Tehát ez a shot delay jelenség. Én meg az elején csodálkoztam, miért nem tudom eltalálni az ellenfeleket.
Egyébként ezzel Leopard 2 AV-vel, hogy kellene játszani? Egyszerűen 1300 vele az atlagsebzésem, igaz nem sok csata után, de sehol sem éreztem benne a potenciált, hogy többre lennék vele képes. Ráadásul állandóan hatalmas mennyiségű 8-as tank ellen játszat a játék és azokat még a weakspotokon keresztül sem tudom beütni. Már arra is gondoltam, hogy telepakolom a tankot HE-vel. 50% HE, 40% AP, 10% HEAT.
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.11.17. 10:31:57
Nem véletlenül merültek fel az elmúlt években komoly kétségek a tank mint fegyver jövőjét illetően.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 10:19:49
Bár a balanszon fognak változtatni most a héten, meg a jövőben is biztosan...
Tegnap is vicces volt nézni az enemy MBT rush-t. 5-en voltak. Szerencsételenek beleszaladtak egy 3 fős fox brigádba. Esélyük sem volt. Aztán amikor felpuhították őket akkor jött a közelharc és itt jön ki, hogy annyira érdekes a játékban a lövedék sebessége, hogyha közvetlen közel köröz körülötted egy gyors tank akkor 10 méteren is 1 teljes hosszal elé kell célozni, mert nem fogod eltalálni.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 09:52:33
Az abszolút szar nap tankosként meg az amikor megjönnek az A-10esek a Maverickekkel vagy a Su-25T-k a 16 Vikhr-el.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.17. 00:20:07
csapattársba bele lehet rammolni sokat de enemyben meg semmit sem?
swingfirével mentem 500 hp és egy law 300 ba aminek 15 hpja van nem tudtam belerammolni semmit sem.
Jó nem tudom, hogy hány tonnás a saját járművem meg mennyi volt az a TD.
Előtte nekimentem a csapattársnak abba belerammoltam 70 dmg még indulásnál.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2015.11.16. 18:23:55
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Valóban ennyire hatékonyak voltak ezek a light tankok régen is, de itt a játékban legalább a sebzésüket kellene nerfelni, már ami a rakétákat illleti. Átütés maradjon, sebzés legyen kevesebb, illetve mutassa meg lövés után ezeket a tankokat egy pillanatra.
A röhej, hogy ebben a játékban fel vannak cserélve a szerepek, a nagy nehéz agyonpáncélozott tankoknak kell bujkálniuk. Ez eléggé elkeserítő.