407
Risen 3: Titan Lords
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy ne szenvedjetek meleevel! Ebben is a puskák a menők. 80-90 körüli musket és shotgun skillel, meg durva fegyókkal (elég az 50-60-as muskéta vaze simán, egyiket fejleszteni lehet, másik akad) mindenki pusztul gurul. Egy Leviathan két lövés néha. A skillt jól fel lehet tolni, sok menjen ranged-re, némi kell thoughness-re is a shotgunok miatt. Aztán ha már 15% (később 25%) a critical skillünk, az overkill. Átlag ellenfelek egylövésesek és bazi gyorsan tudunk újra célzott lövést leadni, durva a hatótáv is. És EZ ellen nincs védelem. Hiába emeli fel a kis pracliját, meg hárítgat, meeeg a faxom, akkor is MEGDEGLIK mikor a képébe száll az ólomsörét, vagy pláne a vasgolyó. Beng-beng.

Pisztolyt is fel lehet 1xűen húzni cunning-ból, meg sok cucc is van ami húzza, ha mégis közelharcra adjuk a fejünket és akkor mehet a leűrészelt csövű shoti is.

Később meg kiegészíthetjük mágiával, mert azért van pár genyó, aki immunis a ranged támadásokra (hehe). Ha tudunk tűzzel, jéggel és villámmal támadni, az jó crowd control. Crystal mage varik term. Előző részben voodoo voltam, jó volt (főleg a voodoobabás szemétkedések), itt is elmentem a végsőkig, már joinolhattam volna, de mégis inkább kipróbáltam ezúttal a guardianságot. Nem rossz az. Puska és varázslat, nem jutnak közel, az hótziher, de ha mégis egekbe tolom szépen eleje óta az ellenállást, így kicsi a sebzés, a többit meg kigurulom.

Persze mivel szeretem a handicap-et, én azért gyúrtam melee-re is, rúnakarddal szeretgetem őket, mer poénos. De igazándiból már szükségtelen nagyon.

Nekem úgy is van betárazva, hogy rúnakard+sawed off, musket, shoti, tűz, jég, villám, lebegtetés, gyógyítás stb., így lehet kombinálgatni.

Használni kell a modern technikát, puska és a modern varázslótudományt, kristály mágia. Hősök leszünk in notime. :DDDDDDDDDDDD
  • Sunrider924
    Kivancsi lennek hogy Tower of the torture resznel hogy boldogult volna ha itt nem kapja meg az infot.
  • Sir Quno Jedi
    Dehá egy csomó rész van amit csak parrot scroll-lal, vagy betanult spell-el lehet megoldani?!? Meg a monkey trainer is ilyen. Nem lehetett könnyű neked... :D
  • lwb
    Hát, a gothicok vagy a risenek sose a jó storyról voltak híresek. Nem tudom lehet-e már nem spollerbe rakni a gothic 1-et történetét (13 éves játék?), de ha belegondolsz, azzal sem nagyon fog senki oscart nyerni ha megfilmesítenék.
    Ezek a játékok a felfedezésről szólnak inkább. Van sztori benne, persze, de nem egy planescape torment. Mondjuk a skyrim alaptörténetével lehet kb egy szinten, szóval felejthető.
  • Was
    Szerintem van vagy 10-20db az inventory-dban :D
  • Molnibalage
    Végig az motivált, hogy minél jobb cuccaim legyenek, és hogy minél erősebb legyek. De hát én úgy gondolom, hogy ez egy RPG lényege, és ezt kellően kielégítette a Risen 3

Bocs, de enegem a jó sztori motivál az RPG-ben... Ha a tápolásra vágynék, akkor agyatlan hack & slasht tolnék.
  • jan5650
    A francba.... Akkor ezt megszívtam. Akkor nem is csodálom, hogy szenvedtem vele, gyakorlatilag olyan helyekre is felmásztam ahova lehet nem is lehetett volna :D nem is értettem, hogy miért dugják el ennyire a fejlesztők :D
  • lwb
    Van benne repülés, tekercsről bárkinek: Parrot's Flight vagy mi a neve és papagájjá változol. A tutorialban is benne van.
  • lwb
    Vége, guardiannal, kb 30 óra volt. Ez volt az első PB játék, ahol 0 bugos questtel találkoztam és egyszer sem volt CTD vagy jelentős frame rate drop.
    Nem vittem végig minden mellékküldetést, de majdnem. Teljesen rendben volt a játék.

Jöhet a Risen 4 vagy - még inkább - a Gothic 5!
  • jan5650
    A hétvégén volt elég időm letesztelni a játékot. gyakorlatilag már a vége felé tartok, minden létező mellékküldetést megcsináltam eddig. Így hát gondoltam írok egy kis összegzést. Előre jelzem, hogy én a játékot megvettem így joggal vannak elvárásaim a játékkal kapcsolatban!

A pozitívum:
    - A grafika szép, bár hozzáteszem nem változott szinte semmit a Risen 2 óta
    - kellően hosszú, elég sok szigettel, amiknek többsége gyönyörű és kellően nagy
    - Rahedli küldetés és tárgy
    - Tolvajként gyakorlatilag minden várost ki lehet fosztani :D

Előre szólok, hogy a játék egész hétvégén lekötött, így nagyon nagy gond nincs vele. Végig az motivált, hogy minél jobb cuccaim legyenek, és hogy minél erősebb legyek. De hát én úgy gondolom, hogy ez egy RPG lényege, és ezt kellően kielégítette a Risen 3. Sajnos az összképet nagyon lehúzza nálam a rengeteg kisebb-nagyon hiba a játékban. Ezekről részletesen Spilerben beszélek:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Negatívumok:
    - sok helyszín gyakorlatilag a második rész helyszínei pici módosítással... Szerintem megengedhetetlen. Ennyi erővel ez lehetett volna egy DLC is.
    - Harcrendszer egyszerűen életképtelen... A játék eleje gyakorlatilag szenvedés. 1. Gurulok 2. gurulok (közben a társam üti a lényt) 3. beleütök egyet, és újra... Ilyen marhaságot... Hogy is gondolták ezt komolyan a készítők?!?! A végén pedig épp az ellenkezője: még a csoportosan támadó lények is játszi könnyedséggel legyűrhető.
    - Aggro rendszer: gyakorlatilag semmi extra. Alapból minden lény téged támad egészen addig, amíg a társad kétszer egymás után bele nem üt. Ez akkor mókás, mikor pl. 6-7 társaddal együtt támadtok egy erődöt. Minden lény téged akar, vicc..
    - Sok esetben a társad percekig csak áll harc közben, nem csinál semmi... Ezúton is gratulálok neki.
    - Egy apró, de annál idegesítőbb probléma akkor jelentkezik, amikor tábortűz mellett álló emberrel beszélsz... Gyakorlatilag a képernyő háromnegyedében a lobogó tűz látszódik, olyan mértékben zavaró, hogy már nem is szívesen beszélgettem az ilyen emberekkel :D
    - A guruló csontvázakon szétröhögtem az agyam... Teljesen életszerű. Csakúgy, mint amikor a hős végső kivégző mozdulatakor hasba szúrja a csontit... Mégis mibe mártja bele olyankor a kardját ? :D
    - Ha már a kivégző mozdulatokról beszélünk: túl sűrűn csinálja a hős, és már idegesítőnek hat a végén, amikor gyakorlatilag 2-3 másodpercenként megölsz egy lényt.
    - Túl sűrűn vannak lények a pályán, gyakorlatilag felesleges is eltenni a fegyvert.
    - Szintén logikátlan, hogy pl. egy hatalmas láva golemet úgy széttépek, hogy hozzám se ér, míg egy mezei csirke gyakorlatilag majdhogynem agyonver a stunlokkal... Viva Gothic 2-3 :D
    - Bizonyos lénycsoportok agyatlanul harcolnak. Az állatok általában képesek csoportosan támadni, míg a csontik és a "minon"-nak nevezett lények hiába vannak túlerőben, egyszerre csak egy támad, a többiek nézik... Pofon egyszerű kinyírni őket egyesével.
    - kevés armor van van sajnos a játékban. Többnyire csak a faction armorok vannak. Ez még a Gothic 2-ben megbocsájható volt, de szerintem itt már lehetett volna választásunk is. Persze van pár alap ruha, de ezek csak +képességet adnak.
    - szintén kevés a fegyver. 3 acton keresztül szinte csak 2 fegyvert használtam, aztán hirtelen már több választási lehetőségem is volt.
    - Demon Huntereknél van egy spell, amitől ha jól emlékszem nagyobbat ütsz. Viszont olyan hatalmas fényeffektje van, hogy kitakarja a fél képernyőt. Nagyon zavaró, így nem is használtam.
    - Kovácsolásnak nem is nagyon van értelme sajnos a játékban... Mindössze a meglévőket tudod feljavítani, ha megvan hozzá az alapanyag, hiányzik az élezés, illetve az, hogy megcsinálj valamilyen alap fegyvert/páncélt.

Jaj, és van egy legendás fegyver, ha jól emlékszem Calador's Coronation a neve. A második darabja egy erőd tetején van ( a térkép is mutatja) de olyan lehetetlen módon lehet csak oda bemenni, hogy fél óra volt mire megfejtettem :D Ugye Youtube-os videó még nincs róla. Így maradt a szenvedés :D De elég frusztráló volt , hogy az áhított fegyver szinte karnyújtásnyira van, de nem tudsz feljutni oda :D (repülős/levitálós spellem nem volt, lehet nincs is a játékban)

Összességében egy logikátlan, hibától hemzsegő játékról van szó, ami leragadt az előző rész szintjén. Nem is értem, hogy ezeket miért nem lehetett kijavítani. Legalább a harcrendszert, hiszen ez volt az, ami a legjobban zavarta az embereket. errefel meghagyták úgy ahogy van, csak raktak bele egy "Power" ütés cumót.
    És mégis eltöltöttem vele egy egész hétvégét. Hiába a sok hiba, a sok idegesítő dolog. Aki szerette a Risen szériát, az ezt is fogja szeretni. Engem is lekötött, elég jót szórakoztam vele. Elfogadtam a hibáit, és megpróbáltam élvezni. Bár én többet vártam tőle. Hiányzott a régi Risen 1-et füves, bányászos sztori. Remélem a következő rész teljesen Kalózmentes lesz ,)

• Shep
    Akkor kb, mint az előző rész.
  • Sunrider924
    A menteseknel 28-30 ora szerepel
  • Shep
    Játékidő, mennyi volt?
  • Sunrider924
    Pazar kis kaland volt, nincsen semmi baj a PB fiukkal, meg mindig tudjak mitol jo egy (kaland)jatek.
  • Terawatt
    Napi több száz hozzászólást termelünk...fejenként
  • Jude666
    hajaj, vigyázz mert itt sok a fórum függő
  • Terawatt
  • zsbzsb5654321
    SG mindig is egy rakás szar volt, csak a warez topikok miatt volt népszerű egy ideig, de annak a kibeszélésére ma már van rengeteg más jobb fórum/oldal. Én egy risen 3 google kereséstől tévedtem ide véletlenül. Ezt a fos oldalt már csak a fórumfüggők látogatják.
  • sparrow35
    Ha te jól érzed magad így akkor senkinek semmi joga leszólni téged, viszont én meg kimondottan a játékokból tanultam meg angolul mivel szintén nem igazán érdekelt más, így nem értem nálad hogy nem jött ez össze. Ráadásul kimondottan rossz érzékem van hozzá, sulioban mindig kettes voltam németből és így is elég jól megy mostanra(az angol).
  • Terawatt
    Találó. Segítővel már annyira nem vészes a helyzet szerintem.
  • Nirz
    "It's exploitable. It's broken. It's awkward. Risen 3: Titan Lords could be retitled Risen 3: Kiting Lords because I kited every single enemy I encountered in the game. For hours upon hours."
  • Sir Quno Jedi
    Nos én leszedtem hajnalban és toltam is rögtön, amint lehetett, minek írogassak ide???
  • lwb
    Mondjuk nem próbáltam a másik kettővel, lehet ott is van valami OP skill, a fene tudja. A gamespotos teszter ahogy nézem demon hunterrel tolta és neki is könnyű volt.
  • lwb
    Ja a többi spellnél van cd, pl heal stb. De az alap elemi támadásoknál, amik kicserélik a fegyvert a jobb kézben, annál nincs. Van spelldancerem, de a jobbgombos célzás még így is OP. Most irtom le a második szigetem, már nem is viszek csapattagot magammal, mert mire az ellenfélhez érnek, már dolguk is alig. A játék nem rossz szerintem se, de az elején nagyon frusztráló a lassú támadásunk miatt.
  • Sunrider924
    Az nem stunlock hanem a 3xattacks kombo, es azert nem stunlock mert ki lehet dodgeolni, nekem legalabbis a 3ik tamadas 100%ban dodgeolhato volt akarmilyen meretu/ereju az ellenfel. Attol fuggoen mire epitettel ha megtanulod a melee riposte + bladedancer vagy magusnal a spelldancer skilleket akkor felgyorsul a tamadasi sebesseged es beleszakithasz ebbe a 3xattack komboba.

Ami a karaktert illeti sajnos nincs neki semmilyen stunlock max knockback de az se mindig, a firefist az adja kozelre az aoe splasht de mit ad isten a mobok szorodnak/helyezkednek ha a kornyezet engedi es nem valami szuk folyoson megy a csihiupuhi. Kicsit idegesito volt hogy amig nincs spelldancer addig a mobok is bele tudnak szakitani az en 3xattack kombinaciomba, benyel 2 lovest/utest es o ut vissza hamarabb 3ikra. Marad az ut+ut+elgurul...

Van cooldown, es skill is ami csokkenti(battlemage), ha cd-t akarsz nezni/tesztelni rakd ki az action barra a Heal es/vagy Rain of fire-t es latni fogod. Kicsit szivas hogy sajna nem spammolhato instantba mint a kaja/pia heal.
    Jobb gombos celzas pipa, ami engez zavar a valtogatas, marmint visszavaltani normal nezetbe a jobbegeres lovoldozesbol az valami katasztrofalisan lassu, sok mobnal max pullolni hasznaltam, Shadow Guardian 3ik utese nem egeszseges.

Nalam irtora bejovos a jatek bar meg csak a 3ik fejezet elejen jarok, kicsit furja az oldalam milyen lehetne a jatek a tobbi factionbe, szemre a demonhunter es a voodoo is utos lehet, marcsak ezert se tartom Risen 2 masolatnak mert itt megint vannak frakciok: Guardians, Pirates, Demonhunters, Voodoo.( az Inkvizicio szigetere meg nem jutottam el, lehet az is elokerul valahol)

• grebber
    Ez jó hír akkor hajrá mindenki mágus lesz.
    Ezt fel is jegyeztem azzal kell csapatni.
  • lwb
    Ja, még annyi: nincs mana. Akárhányszor varázsolhatsz a harcban, cooldown sincs a crystal magic alap elemi támadásainál.
  • lwb
    No, a játéknak azért vannak hibái.
    - stunlock. Nem tudom kinek volt ez a remek ötlete, de most kb minden ellenfél stunlock-kol. Minden. A játék gothicos szokás szerint az elején nehezebb a vége felé egyre könnyebb, ez nem is lenne baj, de gothicban pontosan tudtuk, ha egy orc vagy valami túl nehéz - kb meg se tudtuk sebezni. Itt mindenki k... gyors, mint a villám, 10 m-t ugranak feléd, de még a nyomorult aligátor is és ugrálnak el jobbra-balra a csapásaid elől mint villám. Ez jól hangzik, de közben meg te pörögsz meg priuettezel meg minden lassú szart csinálsz - nyilván ha fejlődik a harci képzettséged ez is javul, de a játék első felében a harc a witcher 2 legrosszabb pillanatait idézi: üt, gurul, gurul, üt, gurul, gurul stb.

- a mágia win mode. A jobbgombos célzásos dologgal jó messziről lesnipe-olom a fél pályát és sok ellenfelet meg is fog a stunlock. Gondolom controllerrel nehéz lehet célozni, de egérrel simán megy és egy szigetet ledaráltam így teljesen. Egyszer sem haltam meg, de talán belém se ütöttek.

A gondom vele, hogy valami érthetetlen okból a Risen 2 harcrendszerét vették át és ahelyett, hogy javítottak volna rajta (stunlock), az egészet erre építették.

Ez nagy bukta lesz, már látom. :( Ennek ellenére nekem a setting, a világ miatt jobban bejön, mint a Risen2, ami az egyetlen a PB játékok közül, amit sosem tudtam végigvinni az unalom miatt.
  • Was
    Hát azért szerintem egyáltalán nem rosszabb a grafikája, mint a 2. résznek volt, a grafika minőségének pedig nem az a mérőszáma, hogy mennyire terhelte le a gépedet.
    Bár én is még mindig nagyon az elején vagyok, de úgy tűnik nekem, hogy azért egyre jobb lesz a játék, ahogy haladok a történetben, ugyanakkor többet vártam az tény. Az, hogy 6-7 GB, az megint nem jelentheti feltétlenül a játék hosszát.
    A Divinity Original Sin pedig egy kivételesen rossz példa volt, mivel az egy nagyon jó játék lett (saját tapasztalat is), és ha jól látom elég nagy siker mindenhol.
  • Sheol
    Mivel nekem bizony nagyon tetszik a játék, így térjünk rá arra, hogy ki hol szokott olcsón steam kulcsot/giftet vásárolni.
    Sajnos régiózáras lett a Risen 3, így az orosz kulcsok kilőve. (Csalni VPN-nel nem akarok.)
  • Terawatt
    Inkább "Srácok valamit csinálni kéne már, nincs pénzünk innovációra, az drága és annyink nincs,de a nép már sír az új játékért és mi sem akarunk éhen halni" szagú :)
  • Józsibácsi
    Hát nagy durranásra számítottam, nagyon vártam. Azt hittem hogy el fogok ájulni és csalódtam, bár egyik szemem sír a másik nevet. (sír mert nem jobb semmivel, sőt tán kicsit még gyengébb is mint az előző; nevet mert ha gyengébb is tán, szerencsére nem sokkal, tehát legalább az előző rész szintjét hozza)
    Persze szép szép. (a 2 is szép volt) De nekem úgy tűnik, a Risen 2 grafikája kidolgozottabb (a Risen 2 kőkeményen főzte a vasat, és rendesen be-be zuhant az fps 30-40 körülire néha; itt a Risen 3-nál meg teljesen stabil 60 fps van, normális gamer gépen (ha a vsyncet levenném, szerintem lehet hogy 100 is lenne - igen: 60Hz-es LCD-m van erre fussa 1előre...) és alig melegszik a vga, ez sokat elárul... mondhatjuk jóindulattal, hogy jobban optimalizált hardverre, vagy mondhatjuk azt is rosszindulattal, hogy azért terheli kevésbé a vasat, mert gyengébb... )
    Mindenesetre az intro vidi mindenképpen sokkal gyengébb, mondhatni felháborítóan gyenge... Még tán a Risen első rész is színvonalasabb volt ebben...
    Node maga a játék szerencsére, kb ugyanaz az élmény, mint a 2; látványosan nem gyengébb hálisten, grafikailag.... bár itt-ott vannak felháborítóan lowos és vagy bugos, villogó textúrák, de nem csúnyább szerencsére mint az előző rész... (manapság már ennek is örülni kell, mert mostanában az a divat, hogy sorra az új részek borzalmasak, messze rosszabbak mint az előző rész; (ld, pl. Sacred 3, Divinity Original Sin vagy éppen Sniper Elite 3 stb)

Eddig ennyit tudok mondani, pár óra játék után. Minden más szinte UGYANAZ, mintha játszanám tovább a Risen 2-őt kb... szinte semmit nem változtattak. Csak akkor mire kellett 2 évet várni? Directx 9, 32 bites, max 4 magot használ, baromi elavult technológia (lassan 10 éves); ami ma már azért kezd ciki lenni... és hát ahogy nézem 6-7 Giga az egész, gondolom túl hosszú sem lesz... Az inventory döbbenetetesen siralmasan és érthetetlenül primitív (meg az egész menürendszer is). Sajnos semmi fejlődés nem látszik, hanem inkább regresszió, devolúció... Nem értem miért csapták így össze. Reménykedem, hogy azért, mert valami nagyobb projekten dolgoznak titokban és arra fókuszálnak... GOTHIC 5 netán...? ;)
  • grebber
    Nekem tökéletesen megfelel.Mindenki úgy éli az életét ahogy neki jó ,nekem így faintos.
  • Molnibalage
    Sivár életed lehet.
  • Sunrider924
    Nem hiszem el, nem tudok screenshotot csinalni a jatekbol....
  • Sheol
    Jó sokat veszítesz, ha mindig a magyarításokra vársz; és nem csak időben, hanem magyarul csomó dolog idétlenül hangzik.
  • grebber
    Talán ,mert a játékokon kívül az égadta világon semmi nem érdekel?
  • Molnibalage
    Hogyan tájékozódsz bármiről a nagyvilágban, ha egy idegen nyelvet sem beszélsz...? [fejvakarás]
  • grebber
    Ha nem érdekel az űrutazás akkor nem állok neki hogy valaha is űrhajós/űrturista legyek.
    A "szaros" függőségemen kívül sehova nem kell se az angol se a német így nem tartom érdemesnek tanulni.Egyszer majd csak lesz magyarítás jelmondattal elvegetálok.
  • Molnibalage
    29 évesen sem német sem angol nem megy....?