407
Risen 3: Titan Lords
  • grebber
    Részemről az ok:

A második részt sem vittem még végig.
    Nincs magyarítása és én már nem akarok minden játékot 2x végigvinni.(Tanulva a korábbi hibáimból hogy most viszek végig szinte minden újból magyarul) Inkább megvárom amíg lesz hozzá.A játék akkor is játék lesz sőt kap dlc-ket patcheket stb.
    Kb 1000 játék várja hogy végigvigyem.
  • lwb
    Érdekes és szokatlan, de eddig igazán nagy bugot még nem találtam. Ami picit zavaró az a fura fizika, néha elrepül az ellenfél egy halálos csapástól méterekre, de ez is csak picit zavaró. Összességében sehol egyelőre a szokásos PB-féle bughalom.
  • lwb
    Vagy dolgozunk még. :) Vagyunk néhányan, akiknek nincs nyári szünet meg iskola, se vizsgaidőszak és bizony péntek még munkanap.
  • Molnibalage
    Én konkrétan azt sem tudtam, hogy ma jelent meg.

Vagy nyaralnak az emberek vagy élből meg sem veszik újan, mert nem kívánnak egy bughalommal játszani vagy egy rakás más RPG vár a sorára. Ezek közül majdnem mind igaz rám, pedig én csak egy ember vagyok...

Az RTW2-vel jól megjáram. Beleöltem vagy 60 órát mire értelmes lett. Csak én összesen kb. egyszer akartam végigtolni. Most hiába lett elvileg már egész jó, honnan lopjak rá megint 60+ órát...?

A Risen 2-őt még mindig nem kezdtem el...
    Egy rakás NWN1/2 mod van a listámon.
    BG1/2...
    Szóval lesz Risen 3. Majd egyszer. Addig lesz talán n+1 patch hozzá szokás szerint...
  • Sheol
    Ma jelent meg a játék és alig van hozzászólás.
    Az SG lett ilyen szar, vagy kiöregedett az a generáció, akik még ilyen játékokkal szerettek játszani a csili-vili divatszarok helyett?
  • lwb
    Szerintem előbb ez kell:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor végeztem a bányás küldetésekkel, akkor azt mondta a tábornok, hogy OK, csatlakozhatok, de a főhős akadékoskodott, hogy előbb Antigua-ra kell mennie és beszélni Alvarez admirálissal. Szóval szerintem azt le kell tudni, mielőtt bármelyik csapathoz csatlakoznánk. De ez egyelőre csak tipp.
  • paj01
    alakul ez. combosodik a csókám de furcsa, hogy szinte semmi geart nem lehet találni se venni. Hogy kell a guardianokhoz joinolni? Már minden anyám kínja questet megcsináltam nekik de nem ad ilyen lehetősége pedig kéne már az a crystal kesztyű.
  • lwb
    Németországban a PB kb szent tehén, máshol nem annyira. A problémám nekem ezzel nem az, hogy ugyanaz, mint a gothic 1 volt. Annak épp az ellenkezője: eddig nem tudták még egyik risennel sem elérni a g1-2 szintjét. Ugyanaz kb új grafikával nyerő lenne. A r1 még oké volt, de a r2 nagyon nem, lényegében nem voltak factionök, kasztok, csak egy választás volt: voodoo vagy puskák. Ennyi. Meg elég buta úgy kalózjátékot csinálni, hogy se tengeri harc, de még úszás sincs benne.

Az r3 nem annyira kalózorientált, bár úgy kezdünk, de azért mentek vissza az r1 felé, ami meg jó. Meglátjuk.
  • Was
    Nem az a bajom, hogy vannak, hanem hogy erre a kalózos témára építik fel a játékot. Így aztán se normális fegyverek, se normális harc,stb. Még az elején járok, nem tudom merre visz a játék, lehet hogy később jobb lesz a helyzet, de ha már a másik kézben a pisztoly van, nekem már nem sok jót jelent. Azt csak remélni tudom, hogy nem úgy open world a játék, mint a második rész volt...
  • Avenger
    Nem a hanggal van bajom, hanem azzal, hogy a kemény macho hanghoz egy kisfiú arcú hős tartozik. :) De remélem később lesz valami kalóz szemkötő vagy ilyesmi.
  • Molnibalage
    A Risen 2 harcrendszerét nagyon szidjátok. Még a Gothic 2-nél vagy a Gothic 3 új AI-s rendszeréhez képest milyen? A G3 alap harcrendszer volt eddig a legröhejesebb. Rendszerről beszélni nem is nagyon lehet...
  • dartonite
    Nekem pedig pont ez a kemeny macho szinkron az ami meg inkabb arra sarkall hogy jatszam vele.Vegre egy csontkemeny fohos aki nem szarakodik es ha epp olyan hangulatunk van,akkor oda fuckolhatunk minden npcnek.Persze a jatek 'jutalmaz' is a tahosagert,de ez benne van.
    Eddig szerintem sem rossz,de a harcrendszer nem egyszeru.Kicsit azert mar tobbet varnek 5-6 ora fejlodes utan egy hatalmas buzogannyal a kezemben mint azt hogy 3-4 percig folyamatosan gurulgatok es utok parat,aztan kezdem elorol.Meg az alap patkanyokkal,mobokkal is.Ezt leszamitva szerintem le fog kotni par hetre.
  • Avenger
    Szerintem sem rossz, bár még csak az első szabadon választott sziget elején vagyok. Az élőholtak fertőzött területei nagyon hangulatosak lettek. A harc a szokásos gothic/risen, eleinte egynél több szörny már lenyom, ha egyedül vagy, később meg valószínűleg túl könnyű lesz. :) Ráadás, hogy minden maximumon és teljesen simán fut a három éves gépemen és szerintem annyira nem idejétmúlt a grafika, sőt elég szép általában. Volt mondjuk pár jelenet ahol túlzásba vitték a DOF-t, és homályos papagájok repkedtek, de annyi baj legyen.
    Mondjuk én is jobban örültem volna egy igazi pallosos-lovagos világnak, de a kalózos sem rossz. Ja igen, a legnagyobb hiba szerintem a baba arcú főhős hangja. Vagy ne lenne szétdohányzott és ivott szinkronja, vagy lenne sokkal zordabb kinézete. 8.5/10 eddig simán.
  • Nos
    Nekem eddig kellemes csalódás. Biztos az előző rész miatt, de rosszabbra számítottam.
  • Sir Quno Jedi
    csurog is le steamen, megy ssd-re...
  • W B
    khmkhm
    Gothic 2 Night of the Raven.. khm... Greg kapitány... khm.

Szerintem meg a G2-be több kalózos tartalom is kerülhetett volna. Risen2 nekem tetszett, bár tényleg sántított jó pár dologban a játék. Az hogy a harmadik részben mi van, még nem tudom.
  • Terawatt
    Na majd a Risen 4 !
  • Was
    Hát keresem a "gyökereket", de eddig ez kb Risen 2. Pedig hogy örültem volna, ha a Risen első részét hozza. De ez a harc tényleg szörnyű. Ez az egész kalózos baromság nem kellett volna ebbe a sorozatba. Annyira hiányzik a Gothicok összetettsége.
  • Molnibalage
    Én sem.
  • Zóanagyvarázsló
    Létfontosságú feature lenne, hogy kétkezes pallossal a kezében tudjon az ember csiperkét szedni. Egy Gothicban - Risenben - mindig hozzátartozott a játékhoz, hogy a előbb biztosította az ember a terepet, csak utána kezdett el málnát szedni nyugiban, alapesetben pedig nem kardot lóbálva mászkál benne. (Egyébként a Witcherben is hasonlóan van.) Ez számomra elképesztően marginális problémának hat, ha egyáltalán hajlandó vagyok annak tekinteni.
  • Zóanagyvarázsló
    Rosszul érzed. Én például egyáltalán nem egyoldalú ömlengésekkel találkozom a PB játékai kapcsán. A pozitívabb reakciókba meg azért könnyebb belefutni, mert a játékaik topikjában többnyire olyan régi rajongók időznek el soká, akik számára az általuk megalkotott világok hangulata adja azt a pluszt, amit egy más játék sem, így aljas módon tényleg élvezik a játékaikat.

Egyébként számos szerethető középszerű játék esetében tűnhet így. Emlékszem, a Rise of the Argonauts kapcsán is ment a rinyálás, hogy milyen szemetek a kritikusok, mert legalább 8-9 pontokat kellett volna rá dobálni. Ez kb. egy rossz vicc.

Abba meg bele se menjünk, hogy a Mass Effect mennyi dolgot elszúrt (borzalmas harc, felvizezett karakterfejlesztés, a szörnyű mellékküldetések, nyúlfarknyi főszál, a játéktörténelem egyik leghasználhatatlanabb inventoryja, kevés csapattárs, közülük is néhány dögunalom). Mégis jó játék volt, a gyűlölői inkább a népszerűsége miatt akadtak - vagy mert nem nekik való. Ehhez a képest a kis Risennek nincs is sok oka szégyenkezni. (Nem a 3-ról beszélek.)

Összességében nagy Gothic-rajongóként nekem nagyon tetszett a Risen, hiánypótló volt, sok dologban fejlődött is. Más szempontok szerint pedig visszalépés volt, és abban egyetértek, hogy a sok éve lefektetett alapjaikat nem tudják meghaladni. Ezt nagyon sajnálom, mert jó lenne tőlük látni újra nagy durranást.
  • mike01010101
    A játékosok részéről érzem ezt, fórum bejegyzések stb.
  • Sheol
    Honnan veszed ezt a nagy megbocsátást?
    Ha metacriticet vagy a steam értékeléseket nézem, akkor az látszik, hogy nagyon is vegyes vélemények vannak.
  • mike01010101
    De mégis valahogy megértő, megbocsájtó szeretettel fogadja a közvélemény. Én mindössze erre utaltam. Más játéknál ilyen helyzetben felforrna az internet. A másik amire utaltam, hogy nem lehet mindent a pénzre ill. pénztelenségre fogni.
    Ez a játék pont ugyanazt nyújtja mint a Gothic 1. Akkor nagyon élveztem. Azóta kicsit megváltozott a világ. Nem örülnék pl ha az autóm, a számítógépem, vagy a telefonom ugyanazt tudná mint 2001-ben.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem ne meséd el milyen szar. Mert az. Esetlen, béna és telisteli kényelmetlenségekkel és faszságokkal.
  • mike01010101
    Az mennyi pénze kerülhet, hogy pl 12 éve nem tudják megoldani, hogy fegyverrel a kézben is fel lehessen venni valamit a földről? De komolyan.
  • Sir Quno Jedi
    Pedig de. :D Ez van. Sajnos.
  • mike01010101
    Most jutott eszembe: ők a játékvilág szent tehenei.
  • mike01010101
    Pont erre utaltam. Az a kialakult kép hogy ők annyira kicsit, szegények, nincs pénzük semmire stb. Ezért ha bármit kiadnak, azt szeretjük mert hát ők csak erre képesek. Ez szerintem nem így van.
  • wedge31
    Hát, probálgatam pár órát de ez nem lesz az én játékom tiszta szenvedés a melee harc ...
    Valahogy el kellene vergödni amig mágiát lehet használni de valahogy nincs meg bennem rá a késztetés.
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.08.13. 20:22:29
  • Sir Quno Jedi
    Most de tényleg az AC4-et ehhez hasonlítani az kicsit erős. Mintha azt mondanád az amerikai hadseregnek jobb/több/nagyobb hadihajói vannak, mint Monaco-nak. ÉS??!?!?!?!? WTF?!

Ez egy kis költségvetésű rpg szerű kaland szenvedősdi se. Annak elmegy majdnem. Az AC4 pedig ultra AAAA++++ sokcsilliós megagame, amit ezrek készítenek és mellesleg sok társammal egyetemben belealudtam a gémpléjbe, míg ezeket itt meg végig szoktam tolni.
  • mike01010101
    Kiváncsi vagyok, hogy ez "megbocsájtó-megértő-szerető" hozzáállás meddig tart még a fejlesztőcsapattal szemben. Tulajdonképpen 12 éve nem tudnak újat és/vagy jót alkotni. De mivel "ők a gothic készítői" és ők olyan jószívvel, őszintén, szeretni való módon sután csinálják a dolgokat nem tudunk rájuk haragudni. Nem tudom értitek-e mire gondolok? Én is nagy Gothic rajongó vagyok, mindegyik rész megvan, többször végigjátszottam annak idején, de ez most már szerintem kevés. Az AC:IV után majd egy évvel egy ilyen kalózos anyaggal kijönni, még akkor is ha ők "kicsike csapat akik a szívüket is beleteszik" szerintem már nem elfogadható. Az érzelmek és a szép emlékek jók, fontosak, de én ezt már nem tudom "rózsaszín ködön" keresztül nézni. Ez 2014-ben nem elég.
  • Terawatt
    Szerintem még a normal is nevetséges. Életlen karddal iron golem ölés.
  • paj01
    csak ezt a gyökér kalózos, szigetek közt hajózós témát felejtették volna el. Amúgy ellehet vele lenni. Harcrendszer az tényleg suta, a gothic-ok már csak ilyenek. Hard-on kezdtem el, kb az belez ki ami nem szégyell:D Companion nélkül esélytelen bármit kinyírnom, gurulgatok aztán várom h megölje a mobot:D Remélem ez változik majd ha bejön a mágia mert ez így nem túl vidám.
  • Rita79
    Én épp azt szerettem benne, hogy sztori nélküli, illetve a játék során derülnek ki dolgok, a felfedezés által.
  • sparrow35
    Jót nevettem a mondatodon. De ez nem fasza hogy, sikerült úgy hagyni az egyetlen részt amit igazán fontos lett volna kijavítani....
  • Terawatt
    Szintén spoiler mentes vélemény:
    Vettem egy sokkal jobb kardot, de még így is a combat nálam abból áll, hogy ütés esetleg még egy lövés gurul ismétlés x 30.

-Mi van ha 3-4 jön ellenem és nincs segítő aki még lefoglal egy-kettőt. Rain of fireből találtam eddig kettőt és az is gyenge volt. Sand devil-t se ölte meg.
    -Animációk terén egyet értek Iwb-el.
    -Van olyan quest, ami nem jelenik meg a naplózásnál, pedig jó lenne, mert izgalmasan hangzik. Több lehetséges helyen is voltam, ahol lehet, de semmi.
    -10 métert repülő elleség heavy attack kivégzés után
    -egy emelettel feljebb "meglátja-hallja", hogy én lopok valami itemet.
    -Szinkronnal nem rossz, bár nekem fura, hogy a karakterem beszél és ugyan azt elmondja, amit előtte végig olvasok, így a saját beszédem mindig skippelem mielőtt megunom az életem.

Nekem röviden ennyi amit a "demózás" után láttam kb 3 óra alatt.

ui.: Játékot ha valaki speedrunnolni akarja majd egyszer az biztos, hogy végig cigánykerekezi.
  • BoneDragon
    Mi az isten ez a combat rendszer? Komolyan képesek voltak ugyan azt belerakni, mint a 2. részbe? Kalap kaki az egész és még finoman fogalmaztam.
  • lwb
    Egy gyors spoiler mentes első benyomás lista:

Hangok:
    -zene ok, szinkron meg már a Risen 1 óta nem probléma, itt sem ez

Grafika:
    - Risen motor, tehát kb ugyanazt nyújtja, mint a Risen 2, senki ne várjon nagy dolgokat
    - javították a Risen 2-ből ismert "mozgó fa" bugot, hogy ahogy töltötte a játék a fákat, azok mintha a semmiből növekedtek volna ki - ezzel kb ki is merül minden grafikai fejlesztés
    - az animációk pont olyan gyengék, mint eddig, ez nem a PB erőssége

Kezelés, UI:
    - Risen 2 szinte 100%-ban

Játékmenet:
    - eddig oké, nem túl nehéz, nem túl könnyű
    - ami nem tetszik: minden ellenfél "bullet sponge" lett csak ugye bulletek nélkül: ezerszer kell megütni őket, hogy lemenjenek, még a legalapabbak is. a gothic 1-ben azért pl. a juvenile scavengert vagy a moleratet 2-3 ütésből az első 5 percben le lehetett verni, tehát ez nem a szokásos dolog
    - nyilván célba ért a Risen 1 kritika, ahol kb a játékosok fele a játék közepén vette észre, hogy helyrehozhatatlanul elbaszta és már soha nem lehet varázsló, ezért itt eléggé egyértelmű a tutorial után, hogy kb hova kell menni, ha a 3 faction egyikéhez akarunk csatlakozni
    - storyról még túl korai, de nagy elvárásaim nincsenek, a gothic-risen széria mindig inkább a felfedezésről szólt és nem a jó történetírásról

Nekem egyelőre bejövős, de én szeretem a sorozatot, aki nem ismeri és mondjuk TESV vagy Witcher2 után akar erre ráugrani, az lehet, hogy csalódni fog.
  • xido
    az,hogy majd leszel ügyes és erős jobb cuccokkal,de addigra a dögök is felzárkóznak és hiába csapkodnád le 2 ütéssel a korábbi dögöket :)