407
Risen 3: Titan Lords
-
W B #83 TATU! TATU! TATU! TATU! TATU! TATU!
-
W B #82 Lyaly szegény kis cuncus! Már már megint azok a béna rákok... Akkor fogadjon reggel a szemeteskukádnál ez a látvány:
Vagy pont ezért nem bírod őket? -
Was #81 Már megint ezek a béna tengerparti szörnyek.
Nem tudom mit erőltetik ezeket a rákokat, de mondjuk nem csak itt, más rpg-kben is. Egyébként nagyon a Risen 2-re hasonlít, aminek én nagyon nem örülök. -
W B #80
Nem úgy volt, hogy Mara szolgái a homokördögök vagy mik meg az óriás rákok? No meg Mara kipurcanásával ezek is kipurcannak? -
#79 Nem vagyok poligonhuszár. Még a G2-is szépnek találom néha, a G3-at meg végképp. Pedig 8 éves az is... -
W B #78 G1-2 esete. A raktár épület is a Risen2-ből van átvéve. Gnomok meg az egyből. Annyira nem zavar, nem vagyok grafika buzi. -
Fbn Lx #77 a menüzene király, a grafika pedig gyenge, ennyi legalább már kiderült -
W B #76 -
W B #75
Drachensnapper... azaz a Gothic2-ből ismert sárkányrabló. Nem csak a dögevő nevét vették át... fura.
Mégis lesz valami kapcsolat? -
#74 A Gothic 3 alap harcrendszere egy rakás szar volt. Ezen nincs mit szépíteni. Klikkelgettél és senki nem ütött vissza. A staminának semmi értelme sem volt.
Az új MI-vel már igenis jó volt, csak a legnagyobb mobok még medium nehézségen is lenyomhatatlanok voltak 70. szinten is közelharcossal, ha nem csaltál. (Az elrohan, gyógyít, visszafut nálam az csalás.)
A G3. AB + új MI + easy szinten volt a legbalanszoltabb talán. -
Was #73 Hát annak nem örülnék, akkor inkább nekiállok egy kalandjátéknak. Egy akció-rpg-ben járjon xp a harcokért, mert akkor csak úgy érzem, hogy az ellenség csak díszlet, amit inkább kikerülök, mert úgyse jár érte semmi. Speedrun lesz az egészből. Egy jó harcrendszer kell, amit élvezni lehet, taktikázni kelljen, legyen értelme a fejlődés-nek. Ilyen szempontból nekem egyik Gothic-kal sem volt bajom, de mondjuk így a Dark Souls-ok óta azért már megnőtt az igényem. -
#72 Egyszerűen csak úgy kell balanszolni a játékot, hogy a questek adjanak sok XP-t és ne a szörny hentelés. A G3 ebbe az irányba ment el, de azért még mindig sokat kell hentelni. Azonban a játék elején, ha hajlandó vagy futkorászni, akkor pikk-pakk 10. szintű lehetsz úgy, hogy hentelni alig kell, csak a questhez kapacsolódóan. Az arénázással nagyon lehet XP-t szerezni. -
W B #71 Jah, csak a Gothic szintlépéses receptje az XP. Ahhoz hogy ne legyen isteni karakter nem lehet XP-t végtelenségig szerezni. Tehát ezért nincsenek újra éledő állatok. Skyrim fejlődési rendszere más alapokon van.
Szerintem a Witcher harmadik részébe ígért rendszer lenne a jó. Csak a küldetésekért jár XP. -
#70 Igen, a baj az volt, hogy a feltöltés főleg banditákkal valósult meg. Az összes Gothic közös hibája, hogy kb. a vadon összes élőlényét kiirtottad... A Nehrim az, ami kb. követentdő példa vagy a Skyrim, ahol azért nem minden sarkot tucatnyi vadállat vár rád, azátn meg üres a térkép. -
W B #69 Szerintem a kieggel kicsit már zsúfolt volt helyenként. Főleg a sok bandita tábor. Még jó hogy démon idéző tekercshez csak öt manna kellet...
Engem személy szerint zavar egy RPG játékban ha a vadon nem is vadon. -
#68 Az alap G2 térképe is azért elég üres volt. A kieg viszonylag szépen belakta. -
Fbn Lx #67 G3-mal az optimalizálatlanságot leszámítva az egyetlen problémám a fő sztorivonal volt, ami egyszerűen kusza és elnagyolt volt
már bejártam kb minden zeg-zugát a térképnek, de a főszálat sosem vittem végig
ezt leszámítva nekem nagyon tetszett. -
W B #66 Hát azért agyon se kell mindent nyomatni. Gothic2 kiegje nekem már olyan szűkös volt már. Mindenhol van valami küldetés stb. Túlzsúfolt.
Abszoludt nem lett volna gond a G3 esetén a nagy "üres" vadonokkal. Ám tény, hogy lehetett volna még tartalmakat belenyomatni. Szövevényesebb főküldit, bonyolultabb város felszabadításokat stb. -
Nirz #65 Évek kellettek volna hogy azt a hatalmas teret betudják tölteni szóval ez bizony a fejlesztők hibája is mivel túlvállalták magukat. A kiadó lehet hogy elhamarkodta de üzleti szempontból többé kevésbé helyes volt a döntés mert amennyi pénzt igényelt volna a fejlesztése egész egyszerűen értelmetlen lett volna annyi beleölni.
Tehát a fejlesztők mentek el a többet de kevesebb minőség irányba(TES széria) -
W B #64 G3 esetén számold bele, hogy a kiadó miatt kellet rengeteg dolgot kihagyniuk, majd fél évvel a kelleténél az így is lecsonkolt játékot kiadatták erőszakkal.
Tehát lettek volna rendes események a játékban, nem lett volna ilyen üres. Csak a Jowood miatt ezeket elhagyták. Erre még rájött a végén, hogy még ezek ellenére is fél évvel előbb kellet kiadniuk. Ezért is kellet még a gyártó sorról vissza hívni a játékot, mert pl. a goblinok ölhetetlenek voltak.
G3 elcsesződése a kiadó miatt volt. -
mike01010101 #63 A 6 éves AC1-et csak grafikai kivitelezési minőségként hoztam fel. A ma megjelenő külsőnézetes játékok javarésze (akció, rpg, kaland, mindegy) még mindig nem éri el azt a szintet. (Animáció, mozgás, irányítás, ütközésfigyelés, ilyesmikre gondolok, nem tartalomra) -
#62 A Gothic 3 nagyon félrement. A CP 1.7 patching lényegében egy kalap szar volt a harcrendszer és fejlődési rendszer miatt, de még utána sem votl meg a G 1-2 feeling. Egyszerűem túlvállalták magukat. Lett egy baszott nagy és baszott üres térkép, amin semmi sem változott gyakorlatialg soha. A csoportos városfelszabadításokat leszámítva egy statikus világ volt, aminél még a G2 szkriptelt és ugráltatott karakterei is jobbak voltak. A grafika és a látvány feledetet ezt részben, de túl sok kihasználatlan lehetőség maradt az egészeben.
Hiába volt a "elveszett világ" része a térkép egy része és "túrázhattál" sokat, egy idő után ez is uncsi volt. -
Was #61 Mondjuk talán pont a Gothic tette le a nyílt világú RPG-k alapjait, amiben volt ugrás, mászás, úszás, vízbe ugrás (pl. mély vízbe magasról ugorva túlélted, de sekély vízben már nem), átváltozás állatokká, stb. Úgyhogy szerintem nem a rá 6-7 évre megjelenő AC fog példát mutatni ennek a sorozatnak.(Arról nem is beszélve, hogy én fél óránál többet egyik AC-vel sem tudtam játszani, megunom: sima akciójáték.)
Az egy más kérdés, hogy ezek miért egyszerűsödtek a Risen-ekben ennyire.
-
W B #60 Gothic3 tégla hordó rabszolgáin túl nem sok újat mutattak, no meg az alabárdokkal őrködő őrökön kívül. Risenekben is szinte ugyan ezek a hatások vannak. Csak nem téglát, hanem hordót visz.
Tisztára olyan mintha a programozó tehetségük itt megállt volna. Ugyan azok a mechanikák ismétlődnek. -
mike01010101 #59 Egyetértek. Vannak zseniális dolgok a gothic/Risen-ekban, amik a mai napig működnek, NPC-k élete,közösségek, felfedezés, állatvilág stb. De ezen a videón is azt látom, hogy technikailag nem tudnak felnőni. A kicsit sután kardozó, furcsán futó főhős, aki elakad egy térdig érő sziklában. Ezektől félek és ezeken kéne túllépni 2014-ben. Ha csak az AC1 grafikai szintjét elérnék, (mozgás, harc, mászás, lovaglás stb) már örülnék. És 2014-ben már egy nyílt világú játékban is meg lehet(ne) ezeket csinálni. -
Fbn Lx #58 egy dolog van a gothic/risenben, aminek részemről muszáj benne lennie, és alapjaiban határozza meg a szériát és teszi az egyik kedvencemmé: a különböző, jellegzetes kis kvázi önfenntartó közösségek (guildek) és az erőviszonyok
hogy minden pillanatban tudod és érzed, hogy hol vagy a többiekhez képest, érzed a fejlődést és hogy mások kihívást jelentenek számodra, és mindezt egész életszagúan prezentálják, grafikától függetlenül
maga ez a hierarchikus harcoskaszt-rendszer ami tetszik -
#57 A Gothic I-II olyan hangulattal bírt, amit mai napig nem bírt egyetlen más RPG sem elérni nálam talán csak a Tortured Hearts NWN MOD. A G II szkriptelt eseményei egyszerűen jó hangulattal bírtak és vitték előre a történetet. Imádtam azt, ahogy a Bányavölgyben egyre nőtt a gebasz, de azért votlak változások. A megtalált ládák mellé küldtek őröket,a sárkányvadászok szétszórodtak, stb. -
#56 Csudás, nekem fél pókiszonyosnak. Nem értem, hogy miért nem tesznek be valami helyettesítő modellet. -
mike01010101 #55 Piranha Byte-éknál megállt az idő. 2-3 éve ezt még pozitív előjellel írtam volna. Ma már nem vagyok ebben biztos. Ha azt mondják hogy ez a Gothic 1 rajongók által "ráncfelvarrt" verziója, lehet, hogy elhiszem (és egy 2001-es játékról beszélünk). Azért lehet, hogy jó lesz. -
Was #54 Egy kis ingame
Hát valami azért látszik a nem túl jó kamerás felvételből. -
W B #53 Már Risen2-ben is randa pofája volt a póknak. -
W B #52 Új blaba és képek -
W B #51 -
Nos #50 Ne aggódj, ahogy fejlődik úgy nő a haja. :) -
Was #49 Second Edition? -
W B #48 -
W B #47
-
Fbn Lx #46 hát eléggé kettővel ezelőtti generációs jellege van
úgy is fogalmazhatnék, hogy gagyi
és remélem nem ez a kopaszodó fasz lesz a főhősünk -
Fbn Lx #45 nekem tetszik ez a szemcsés effekt
olyan autentikus tőle -
W B #44 Többi kép... hát... hogy is mondjam.
Naaagyon nem tetszik. Valamiért ezek nem tetszenek.