Risen 3: Titan Lords
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valahogy a risen széria kimaradt az életemből, egyszer sztem próbáltam a 2-t (ha az az ahol valami erdőben egy ösvényen kezdünk és kapáló szerzetesek az első állomás 😊 ) de nem ragadt meg.
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2014.08.18. 18:16:14
Az már egyéni ízlés kérdése, hogy mire támaszkodunk jobban. Én pl. nem használtam semmilyen közelharci fegyvert úgy kb a 20%-tól kezdődően.
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Veszélyes dolog az a melee...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pisztolyt is fel lehet 1xűen húzni cunning-ból, meg sok cucc is van ami húzza, ha mégis közelharcra adjuk a fejünket és akkor mehet a leűrészelt csövű shoti is.
Később meg kiegészíthetjük mágiával, mert azért van pár genyó, aki immunis a ranged támadásokra (hehe). Ha tudunk tűzzel, jéggel és villámmal támadni, az jó crowd control. Crystal mage varik term. Előző részben voodoo voltam, jó volt (főleg a voodoobabás szemétkedések), itt is elmentem a végsőkig, már joinolhattam volna, de mégis inkább kipróbáltam ezúttal a guardianságot. Nem rossz az. Puska és varázslat, nem jutnak közel, az hótziher, de ha mégis egekbe tolom szépen eleje óta az ellenállást, így kicsi a sebzés, a többit meg kigurulom.
Persze mivel szeretem a handicap-et, én azért gyúrtam melee-re is, rúnakarddal szeretgetem őket, mer poénos. De igazándiból már szükségtelen nagyon.
Nekem úgy is van betárazva, hogy rúnakard+sawed off, musket, shoti, tűz, jég, villám, lebegtetés, gyógyítás stb., így lehet kombinálgatni.
Használni kell a modern technikát, puska és a modern varázslótudományt, kristály mágia. Hősök leszünk in notime. 😄DDDDDDDDDDD
Ezek a játékok a felfedezésről szólnak inkább. Van sztori benne, persze, de nem egy planescape torment. Mondjuk a skyrim alaptörténetével lehet kb egy szinten, szóval felejthető.
Bocs, de enegem a jó sztori motivál az RPG-ben... Ha a tápolásra vágynék, akkor agyatlan hack & slasht tolnék.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem vittem végig minden mellékküldetést, de majdnem. Teljesen rendben volt a játék.
Jöhet a Risen 4 vagy - még inkább - a Gothic 5!
A pozitívum:
- A grafika szép, bár hozzáteszem nem változott szinte semmit a Risen 2 óta
- kellően hosszú, elég sok szigettel, amiknek többsége gyönyörű és kellően nagy
- Rahedli küldetés és tárgy
- Tolvajként gyakorlatilag minden várost ki lehet fosztani 😄
Előre szólok, hogy a játék egész hétvégén lekötött, így nagyon nagy gond nincs vele. Végig az motivált, hogy minél jobb cuccaim legyenek, és hogy minél erősebb legyek. De hát én úgy gondolom, hogy ez egy RPG lényege, és ezt kellően kielégítette a Risen 3. Sajnos az összképet nagyon lehúzza nálam a rengeteg kisebb-nagyon hiba a játékban. Ezekről részletesen Spilerben beszélek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Negatívumok:
- sok helyszín gyakorlatilag a második rész helyszínei pici módosítással... Szerintem megengedhetetlen. Ennyi erővel ez lehetett volna egy DLC is.
- Harcrendszer egyszerűen életképtelen... A játék eleje gyakorlatilag szenvedés. 1. Gurulok 2. gurulok (közben a társam üti a lényt) 3. beleütök egyet, és újra... Ilyen marhaságot... Hogy is gondolták ezt komolyan a készítők?!?! A végén pedig épp az ellenkezője: még a csoportosan támadó lények is játszi könnyedséggel legyűrhető.
- Aggro rendszer: gyakorlatilag semmi extra. Alapból minden lény téged támad egészen addig, amíg a társad kétszer egymás után bele nem üt. Ez akkor mókás, mikor pl. 6-7 társaddal együtt támadtok egy erődöt. Minden lény téged akar, vicc..
- Sok esetben a társad percekig csak áll harc közben, nem csinál semmi... Ezúton is gratulálok neki.
- Egy apró, de annál idegesítőbb probléma akkor jelentkezik, amikor tábortűz mellett álló emberrel beszélsz... Gyakorlatilag a képernyő háromnegyedében a lobogó tűz látszódik, olyan mértékben zavaró, hogy már nem is szívesen beszélgettem az ilyen emberekkel 😄
- A guruló csontvázakon szétröhögtem az agyam... Teljesen életszerű. Csakúgy, mint amikor a hős végső kivégző mozdulatakor hasba szúrja a csontit... Mégis mibe mártja bele olyankor a kardját ? 😄
- Ha már a kivégző mozdulatokról beszélünk: túl sűrűn csinálja a hős, és már idegesítőnek hat a végén, amikor gyakorlatilag 2-3 másodpercenként megölsz egy lényt.
- Túl sűrűn vannak lények a pályán, gyakorlatilag felesleges is eltenni a fegyvert.
- Szintén logikátlan, hogy pl. egy hatalmas láva golemet úgy széttépek, hogy hozzám se ér, míg egy mezei csirke gyakorlatilag majdhogynem agyonver a stunlokkal... Viva Gothic 2-3 😄
- Bizonyos lénycsoportok agyatlanul harcolnak. Az állatok általában képesek csoportosan támadni, míg a csontik és a "minon"-nak nevezett lények hiába vannak túlerőben, egyszerre csak egy támad, a többiek nézik... Pofon egyszerű kinyírni őket egyesével.
- kevés armor van van sajnos a játékban. Többnyire csak a faction armorok vannak. Ez még a Gothic 2-ben megbocsájható volt, de szerintem itt már lehetett volna választásunk is. Persze van pár alap ruha, de ezek csak +képességet adnak.
- szintén kevés a fegyver. 3 acton keresztül szinte csak 2 fegyvert használtam, aztán hirtelen már több választási lehetőségem is volt.
- Demon Huntereknél van egy spell, amitől ha jól emlékszem nagyobbat ütsz. Viszont olyan hatalmas fényeffektje van, hogy kitakarja a fél képernyőt. Nagyon zavaró, így nem is használtam.
- Kovácsolásnak nem is nagyon van értelme sajnos a játékban... Mindössze a meglévőket tudod feljavítani, ha megvan hozzá az alapanyag, hiányzik az élezés, illetve az, hogy megcsinálj valamilyen alap fegyvert/páncélt.
Jaj, és van egy legendás fegyver, ha jól emlékszem Calador's Coronation a neve. A második darabja egy erőd tetején van ( a térkép is mutatja) de olyan lehetetlen módon lehet csak oda bemenni, hogy fél óra volt mire megfejtettem 😄 Ugye Youtube-os videó még nincs róla. Így maradt a szenvedés 😄 De elég frusztráló volt , hogy az áhított fegyver szinte karnyújtásnyira van, de nem tudsz feljutni oda 😄 (repülős/levitálós spellem nem volt, lehet nincs is a játékban)
Összességében egy logikátlan, hibától hemzsegő játékról van szó, ami leragadt az előző rész szintjén. Nem is értem, hogy ezeket miért nem lehetett kijavítani. Legalább a harcrendszert, hiszen ez volt az, ami a legjobban zavarta az embereket. errefel meghagyták úgy ahogy van, csak raktak bele egy "Power" ütés cumót.
És mégis eltöltöttem vele egy egész hétvégét. Hiába a sok hiba, a sok idegesítő dolog. Aki szerette a Risen szériát, az ezt is fogja szeretni. Engem is lekötött, elég jót szórakoztam vele. Elfogadtam a hibáit, és megpróbáltam élvezni. Bár én többet vártam tőle. Hiányzott a régi Risen 1-et füves, bányászos sztori. Remélem a következő rész teljesen Kalózmentes lesz ,)
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
I want to be a mighty pirate ever!
Ami a karaktert illeti sajnos nincs neki semmilyen stunlock max knockback de az se mindig, a firefist az adja kozelre az aoe splasht de mit ad isten a mobok szorodnak/helyezkednek ha a kornyezet engedi es nem valami szuk folyoson megy a csihiupuhi. Kicsit idegesito volt hogy amig nincs spelldancer addig a mobok is bele tudnak szakitani az en 3xattack kombinaciomba, benyel 2 lovest/utest es o ut vissza hamarabb 3ikra. Marad az ut+ut+elgurul...
Van cooldown, es skill is ami csokkenti(battlemage), ha cd-t akarsz nezni/tesztelni rakd ki az action barra a Heal es/vagy Rain of fire-t es latni fogod. Kicsit szivas hogy sajna nem spammolhato instantba mint a kaja/pia heal.
Jobb gombos celzas pipa, ami engez zavar a valtogatas, marmint visszavaltani normal nezetbe a jobbegeres lovoldozesbol az valami katasztrofalisan lassu, sok mobnal max pullolni hasznaltam, Shadow Guardian 3ik utese nem egeszseges.
Nalam irtora bejovos a jatek bar meg csak a 3ik fejezet elejen jarok, kicsit furja az oldalam milyen lehetne a jatek a tobbi factionbe, szemre a demonhunter es a voodoo is utos lehet, marcsak ezert se tartom Risen 2 masolatnak mert itt megint vannak frakciok: Guardians, Pirates, Demonhunters, Voodoo.( az Inkvizicio szigetere meg nem jutottam el, lehet az is elokerul valahol)
Ezt fel is jegyeztem azzal kell csapatni.
- stunlock. Nem tudom kinek volt ez a remek ötlete, de most kb minden ellenfél stunlock-kol. Minden. A játék gothicos szokás szerint az elején nehezebb a vége felé egyre könnyebb, ez nem is lenne baj, de gothicban pontosan tudtuk, ha egy orc vagy valami túl nehéz - kb meg se tudtuk sebezni. Itt mindenki k... gyors, mint a villám, 10 m-t ugranak feléd, de még a nyomorult aligátor is és ugrálnak el jobbra-balra a csapásaid elől mint villám. Ez jól hangzik, de közben meg te pörögsz meg priuettezel meg minden lassú szart csinálsz - nyilván ha fejlődik a harci képzettséged ez is javul, de a játék első felében a harc a witcher 2 legrosszabb pillanatait idézi: üt, gurul, gurul, üt, gurul, gurul stb.
- a mágia win mode. A jobbgombos célzásos dologgal jó messziről lesnipe-olom a fél pályát és sok ellenfelet meg is fog a stunlock. Gondolom controllerrel nehéz lehet célozni, de egérrel simán megy és egy szigetet ledaráltam így teljesen. Egyszer sem haltam meg, de talán belém se ütöttek.
A gondom vele, hogy valami érthetetlen okból a Risen 2 harcrendszerét vették át és ahelyett, hogy javítottak volna rajta (stunlock), az egészet erre építették.
Ez nagy bukta lesz, már látom. 😞 Ennek ellenére nekem a setting, a világ miatt jobban bejön, mint a Risen2, ami az egyetlen a PB játékok közül, amit sosem tudtam végigvinni az unalom miatt.
Bár én is még mindig nagyon az elején vagyok, de úgy tűnik nekem, hogy azért egyre jobb lesz a játék, ahogy haladok a történetben, ugyanakkor többet vártam az tény. Az, hogy 6-7 GB, az megint nem jelentheti feltétlenül a játék hosszát.
A Divinity Original Sin pedig egy kivételesen rossz példa volt, mivel az egy nagyon jó játék lett (saját tapasztalat is), és ha jól látom elég nagy siker mindenhol.
Sajnos régiózáras lett a Risen 3, így az orosz kulcsok kilőve. (Csalni VPN-nel nem akarok.)
Persze szép szép. (a 2 is szép volt) De nekem úgy tűnik, a Risen 2 grafikája kidolgozottabb (a Risen 2 kőkeményen főzte a vasat, és rendesen be-be zuhant az fps 30-40 körülire néha; itt a Risen 3-nál meg teljesen stabil 60 fps van, normális gamer gépen (ha a vsyncet levenném, szerintem lehet hogy 100 is lenne - igen: 60Hz-es LCD-m van erre fussa 1előre...) és alig melegszik a vga, ez sokat elárul... mondhatjuk jóindulattal, hogy jobban optimalizált hardverre, vagy mondhatjuk azt is rosszindulattal, hogy azért terheli kevésbé a vasat, mert gyengébb... )
Mindenesetre az intro vidi mindenképpen sokkal gyengébb, mondhatni felháborítóan gyenge... Még tán a Risen első rész is színvonalasabb volt ebben...
Node maga a játék szerencsére, kb ugyanaz az élmény, mint a 2; látványosan nem gyengébb hálisten, grafikailag.... bár itt-ott vannak felháborítóan lowos és vagy bugos, villogó textúrák, de nem csúnyább szerencsére mint az előző rész... (manapság már ennek is örülni kell, mert mostanában az a divat, hogy sorra az új részek borzalmasak, messze rosszabbak mint az előző rész; (ld, pl. Sacred 3, Divinity Original Sin vagy éppen Sniper Elite 3 stb)
Eddig ennyit tudok mondani, pár óra játék után. Minden más szinte UGYANAZ, mintha játszanám tovább a Risen 2-őt kb... szinte semmit nem változtattak. Csak akkor mire kellett 2 évet várni? Directx 9, 32 bites, max 4 magot használ, baromi elavult technológia (lassan 10 éves); ami ma már azért kezd ciki lenni... és hát ahogy nézem 6-7 Giga az egész, gondolom túl hosszú sem lesz... Az inventory döbbenetetesen siralmasan és érthetetlenül primitív (meg az egész menürendszer is). Sajnos semmi fejlődés nem látszik, hanem inkább regresszió, devolúció... Nem értem miért csapták így össze. Reménykedem, hogy azért, mert valami nagyobb projekten dolgoznak titokban és arra fókuszálnak... GOTHIC 5 netán...? 😉
A "szaros" függőségemen kívül sehova nem kell se az angol se a német így nem tartom érdemesnek tanulni.Egyszer majd csak lesz magyarítás jelmondattal elvegetálok.