407
Risen 3: Titan Lords
  • sárkánylovag
    Érdekes ez mert elsőre nekem se tetszett a játék, az első pálya szerintem elég darabos a templomnál és konzolízű, ez szerintem sokaknak elveszi a kedvét nagyon nem szerencsés hogy ezzel kezd a játék, miközben meg vannak nagyon hangulatos részek benne.
    Kedvencem egy magas szirtről a papagáj röptetés... egészen meghökkentően szép a játék ilyenkor... Amikor meg bejön a tűzeső meg a tűzlabda elég szépek lesznek a harcok...
    Örülök hogy nincs sok kalózos rész benne mert az tévút volt a 2ben (Classic RPG).
    Nem nagyon találom a mágus szigeten a monolit köveket, van valakinek erről térképe?
    Próbálom felfedezni a z eldugott bányákat a Sharp nevű démonhunternek is segítenék de nem tudom átugrani a barlangban azt a nagy szakadékot tipp ?
  • adam977
    Egy kis elemzés. Első bemutató a játékról magyarul, akit érdekel meglesheti. :)
    https://www.youtube.com/watch?v=c7OXa6k3LjI
  • Nirz
    egyetértek,itt abszolút nincs szükség xp maxolásra,bőven könnyű a játék
  • lwb
    Szerintem felesleges, így is nagyon könnyű lett a játék, azokra az extra glory-kra nincs szükséged, nem kell farmolni ennyire.
  • Shep
    Belenéztem a játékba és hát izé ez a széria sehova nem fejlődik, csak egy helyben toporog. Az előző rész nekem tetszett de az már ugye egy pár éves cucc, ugyanazt még egyszer ellőni évekkel később annyira nem buli szerintem. Legalább a karakter animációk javulhattak volna de nem. Arról nem beszélve, hogy már a hajón jöttek a bugok. pl. beestem a hajótestbe, aztán a szigeten a madarak a sziklából támadtak, ezek mind olyan hibák, amik már az első részben is megvoltak. Persze a játék ettől még lehet, hogy tetszeni fog ahogy az eddigi 2 rész is de azért elszomorító ez az egész.
  • Sir Quno Jedi
    Ezt nem tom. Én csak a dubridás questeket nem jártam ki, sőt nem is jártam Caladoron, mielőtt guardian lettem vón. Viszont azé kaptam ott is questeket szépecskén, szal. nemtom mit hagytam ki. Fene se tudhatja így látatlanban.
  • energ
    Igen, a ranglépéses questeket sejtettem, h bukom, azokért nem is kár. A fő kérdés, hogy az alap questeket bukom-e, ha már demon hunterként érkezem mondjuk a mágusokhoz. Mert a woodoo szigeten is rengeteg gloryt kaptam, míg eljutottam a join gombig. Nehogy az legyen, hogy most beállok, és a mágusok már nem foglalkoznak velem, és nem adják oda a belépő questeket, mert már választottam... Viszont Lost One-ként már nincs kedvem végigjárni az összes szigetet, mielőtt választok...
  • Sir Quno Jedi
    Vannak quest-ek, amik csak joinolás után kaphatóak meg faction-önként. Azokat bukod, mást nem. Ezek pl. ahhoz kellenek, hogy cadet-ból guardian lehess stb., szal. ilyen ranglépésekhez, illetve hogy jól kitanuld a mesterséget és beszerváljál minden fontos skillt, cuccot stb.

Szal. nem sokat veszítesz, ha joinolsz (már ha addig mindent mindenhol megcsináltál amit lehet, akkor tutira nem).
    Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.08.21. 14:12:19
  • energ
    De gondolom a kis lótifuti küldiket nem bukom, vagyis ha beállok demon hunternek, de csak utána megyek a mágus szigetre, akkor a lenti kis hozzál el ezt, keresd meg azt, öld meg nekem a 4 szörnyet kis fika questek ugyanúgy elérhetőek, max a mágussá váláshoz szükséges nagy main quest-et nem adják oda... vagy mégis, és akár át is állhatok, ha mégis mágus akarok lenni?

Nekem sincs kedvem minden szigetet csutkára kipucolni guild választás előtt, és csak utána beállni valahova... woodoo sziget kész, egy gombnyomás, és beállhatnék, de igazából demon hunter akarok lenni, ezért inkább oda megyek, megcsinálok mindent ott, és csak demon hunterként megyek a mágusokhoz... mondjuk azt csak remélem, hogy így nem maradok le sok glory-ról pl a mágus szigeten... újrakezdeni meg úgysem fogom, mert mindig megígérem, de erőm sose volt újrakezdeni másik guildben...
  • Sir Quno Jedi
    El lehet menni odaáig mindenhol, hogy már joinolhatnál, hagynák is. Csak nem joinolsz. Aztán jól elmented (asszem utána jön a 3. chapter, vagy mi). ÉS így bármék faction-nel végigtolhatod akárhányszor.

Én ehhez lusta voltam. Először megcsináltam join-ig a voodoosat, majd a guardian-osat, de ott csatlakoztam is hozzájuk és már a nagy dzsunkámmal mentem a druidákhoz. Mentésem sincs már meg, szal. mosmá maradok kristálybuzgár. :D

Így mondjuk buktam a join utáni küldiket, a ranglépéshez szükségeseket, a másik két faction-nál.
  • energ
    Sziasztok!

Szerintetek ha beállok a demon hunter-ek közé, és csak utána megyek a mágusok szigetére, akkor megkapom vajon ugyanazokat a questeket, többek között a beavató és guardianokhoz belépő quest-eket, mintha Lost One-ként érkeztem volna?

Vagy célszerű az összes chapter 1-2 questet megcsinálni minden szigeten, elmenni bármely guild belépésének határáig a sok glory-ért, és utána guild-et választani? Ez most a nagy dilemmám... Valami ötlet? Ti hogy csináljátok?
    Utoljára szerkesztette: energ, 2014.08.21. 11:55:17
  • lwb
    A játékban a mágusok nem egy külön céh, akikhez csatlakozni lehet, hanem az a pár ember, aki Taranisra szökött az inkvizíció elől. A guardianek őrzik őket, cserébe mágiát és/vagy közelharcot tanítanak nekik. Utóbbit teljesen feleslegesen, mondjuk.

Lényegében ha kristálymágiát tanulsz, akkor ugyanolyan varázsló leszel, mint ők.
  • Sir Quno Jedi
    Csak guardian lehetsz, vagy demon hunter, vagy voodoo pirate. Ennyi. Lényegében nem lehetsz sima mágus, mert azok gyengék és NEM harcolnak, hanem kutatnak és dekkolnak a laborjukban. Te meg igen. Viszont a guardianoknak tanítanak ugyanúgy kristály mágiát, szal. ennél közelebb már nem lehet kerülni a mágussághoz a játékban.
  • sárkánylovag
    Hogyan lehet Mágussá válni ?
    Kinek a küldetéseit kell teljesíteni ?
    Magnus ott áll de ő a guardianba akar bevinni.
    Ha jól értelmezem azok nem a mágusok csak az őrsége.
  • lwb
    Taranis
  • torma1
    Jedi nem saga. :-P :-D
  • torma1
    Saga? A mágusok melyik szigeten vannak?
  • torma1
    Aham. Akkor ezektöl a szellem goblinoktól kell tartani? A sima goblinokat megölhetem? Vagy elég ha azok vesznek észre?
  • Sir Quno Jedi
    Elmondták vaze, hogy ha meghalnak (vagy csak észreveszik őket) az őseik szellemei, amik a goblin táborokban vannak, akkor ők is szépen meghalogatnak itt-ott (ezért nem szerzik vissza ők maguk a cuccokat). Úgy kell visszaszerezni a szent tárgyaikat, hogy a szellemek ne szúrjanak ki (mindig van rá több mód is, el is mondják a közelben lévők, mit terveltek ki). Ha mind a négy tárgy megvan emígyen és elvisszük a fönöknek és azoknak akik a megfelelő helyen segítettek nekünk a camp-eknél, akkor utána képsőbb már lesz küldi, aminek keretében leírthatjuk a goblinokat, meg a kircsijüket fullra. De ugye akkor az ősök szellemei már nyugszanak majd, nem kell velük szembeszállni.
  • torma1
    Sziasztok.

Ez normális hogy a tolvajok szigeten a két kereskedő a teleport mellett egy idő után meghal? Mikor elkezdem a goblinos küldiket még élnek. Utána már halottak. Amúgy melyik szigettel érdemes kezdeni? A mágusok melyiken vannak? Hol lehet tanulni muskéta harcot?
  • sparrow35
    Köszi az értékelésedet, hasznos volt elolvasni.
  • Terawatt
    Vagy egy Elder scrolls féle fps nézetbeli, de arra meg jönne a sok hater, hogy egy klón a game. :)
  • Was
    Hát ha azt a harcot egy Gothic-kal összegyúrnák akkor biztos elégedettek lennénk.
  • Was
    Én meg egy kicsit azt sajnálom, hogy a múltkor 30 perc játék után annyira lehúztam.
    Nekem még továbbra is hiányoznak a nagyobb területek, túl közel vannak a helyszínek egymáshoz. Szerintem ebben van valami szándékosság és én most a konzolokra akarom fogni az egészet: Szerintem direkt vannak viszonylag kisebb szigetekre rakva a helyszínek, így az X360 és PS3 is biztos jól elfuttatja. Nekem egyébként pc-n nagyon hamar betölti a pályákat és mentett állásokat. Valószínűleg egy Gothic nagyságú pályát nem tudnának rendesen lekezelni ezeken a konzolokon ilyen grafika mellett (az ő motorjukkal) még akkor sem, ha egyébként a Gothicok is folyamatosan töltötték be a háttérben a területeket, nem az egész volt memóriában egyszerre. Viszont a látótávolság miatt azért viszonylag nagy résznek bent kell lenni, és számolni vele.

Ettől függetlenül szerintem nagyon szép helyszínek vannak, gyakran kiállok egy-egy sziklára és nézegetem a tájat, az embereket, akik akkor is csinálják a dolgukat, ha éppen sokkal messzebb vagyok.
    Az NPC-k elég jópofák, sok a poénos figura, mint amilyenek a Gothic-okban is voltak, némelyik helyzet már ott is előfordult, jó volt itt is találkozni hasonlóval.

Én a megjelenés előtti nap lemondtam a megrendelésemet, majd két nap tesztelés után ismét megrendeltem, ma veszem át...
  • lammaer
    Köszi... hát, ranged harcba már beleuntam a TWben, most valami jóféle közelharcra vágyom. Bár abban meg a Dark Souls széria után nehéz jót mutatni :)

@grebber: a TWt ismerem, ezt nem :)
  • Ozzyehh
    Ne haragudjatok meg, ez egyéni vélemény 30 perc után letöröltem, elavult animációk az irányítás (számomra) élvezhetetlen, nagyot csalódtam, DE ismétlem ez csak az én saját véleményem :) még szerencse, hogy kölcsönkaptam :D
    Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2014.08.19. 10:51:20
  • dartonite
    Ez sokkal inkabb rpg mint az.Szamomra legalabbis.Kulsore hasonlitanak,bar nekem a Risen univerzum sokkal izgalmasabb es raadasul szebb is.Rengeteg hibajarol olvashattal mar a programnak,de ha turelmes vagy akkor meg fogja halalni a torodest.En azon kapom magam hogy jatszom par orat,aztan valami vagy felbosszant vagy elunom.Aztan eltelik 1-2 nap es folytatnom kell a kalandozgatast,sot mar most tervezgetem a kovetkezo vegigjatszasnal milyen karakterem lesz.
    Ugyhogy a 2 world-hoz kepest szerintem ebben sokkal nagyobb a tartalom es/vagy vonzero.Btw nekem a sok bosszankodas ellenere melee/rogue karakterem van es a harmadik fejezetben azert mar erezheto a sok megtanult skill(reposte,villam-reflexek,stb) szoval a harc sem idegesitoen nehez mar.Sokkal jobb ez a resz mint a masodik,igaz a kalozkodas tenyleg kezd az idegeimre menni.
    (amit Sid Meier idejeben nem gondoltam volna:) )
  • grebber
    Teljesen más a harcrendszer, a fegyverek fejlesztése (egymásra rakosgatni őket azt tápolodik a cumo) ...stb

Ez a kettő bőven elegendő dolog szerintem hogy egyik vagy a másik game felé billentse a mérleget.Nem mellesleg nekem a Two Wordlsök grafikája jobban tetszik.

De ezért van a youtube ott megnézheted milyen a TW.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.08.19. 09:29:42
  • lammaer
    Bővebben?

(mondjuk most olvasgatom vissza a topikot, és hát amit írtok - hogy a melee használhatatlan - az asszem azt mondja, ezzel nem fogok játszani. Varázslós FPSből elég volt a Gothic 4 :) )
  • grebber
    Ég és föld a kettő ha lehet ilyet mondani de fullosan minden tekintetben!
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.08.19. 09:21:30
  • lammaer
    Srácok, a Two Worlds2-vel összevetve ez milyen - már ha van valakinek tapasztalata azzal?

Valahogy a risen széria kimaradt az életemből, egyszer sztem próbáltam a 2-t (ha az az ahol valami erdőben egy ösvényen kezdünk és kapáló szerzetesek az első állomás :) ) de nem ragadt meg.
  • grebber
    Brit toplista: szerényen kezdett a Risen 3
  • Sunrider924
    Van fent youtubeon egy full vegigjatszas, a demonhunter kardozva hamarabb lekaparja a vegso bosst mint en csinaltam guardiannal . Persze lehet makja is volt a teleportalasokkal.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2014.08.18. 18:16:14
  • Terawatt
    "Felcseperedett"
  • Nirz
    A 2 re kiváltképpen igaz volt a közelharc szinte életképtelen
  • lwb
    Melee only build nem is nagyon lehetséges ebben a játékban, mind a 3 factionnek van valami ranged támadása is. Nekem a crystal magic tűnt overkillnek, főleg hogy közelharcban minden velünk szemben álló ellenfelen sebez. Egy kis pozicionálássla egy szimpla 3-as kombó letakarítja az egész képernyőt.
    Az már egyéni ízlés kérdése, hogy mire támaszkodunk jobban. Én pl. nem használtam semmilyen közelharci fegyvert úgy kb a 20%-tól kezdődően.
  • Rita79
    Egyébként szerintem szebb a grafikája a 2-nál. Legalább is nekem úgy tűnik. A vegetáció sokkal sűrűbb és részletesebb, meg nagyobb kiterjedésű. Gondolok itt a fák magasságára, terebélyességére pl. A karakterek részletessége az valóban 5-6 évvel ezelőtti színvonal, de az összkép alapján számomra még épp az élvezhető és kellően szemet gyönyörködtető grafika. Véleményem szerint ennél a szintnél nem is kellene csilivilibb graf. egy játékban. Megvan minden benne, ami kell ilyen szempontból.
  • Sir Quno Jedi
    Nomeg ne feledjük, mikor kicsi vagy még és rádugranak 5-6-an, akkor bezony szart sem ér a parry, mert azzal együtt agyonszabnak. Szal. marad a gurulgatás, de ez mennyire reális már, hogy mint az idióta gurulsz, mint a zakrobaták körbe-körbe. Ez röhejes. Pláne mikor faxán beleakadsz valamibe (pl. a tehetetlenül ádigálló társadba) és instant halál. Szal. én nem gurulásszimura szerződtem.
  • Sir Quno Jedi
    Egen. Ha szeretsz ugrabugrálni és hárítgatni, támadgatni, a sok kézimunkát kedveled, akkor okés. Én kényelmes ember vagyok. Akit meg lehet ölni messziről fotelből, ahhoz minek odemenni keménykedni?! Beng.

Veszélyes dolog az a melee...
  • Molnibalage
    Is? Tehát a Risen 2-ben sem volt értelme a közelharcnak? Minden PB játékban a közelharcos volt a kedvencem...