Risen 3: Titan Lords
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hatszög vagy szembe vagy hogy ?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ott viszont túl könnyű volt, de nem bántam már 😊
Láttátok az új főcímet SG-n ?
"Kellemes szerepjáték ami hangulatának és bájának köszönhetően hamar belopná magát az emberek szívébe"
A múltkori főcímhez képest eléggé belágyultak.
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2014.08.31. 20:43:50
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A tengeri szörnyes téma sztem baromság, itt majdnem elvette a kedvem a játék a játéktól. Legyőzhetőek a szörnyek kb. 5-6 próbálkozásra, de ez a játék nem ez a kategória akarna lenni! Pláne úgy, hogy az oldalsó ágyúkra nincs is célzás, azokat csak érzésből lehet alkalmazni, ha véletlenül elúszik a hajó mellett a szörny.
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2014.08.31. 00:09:48
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Next PC upgrade: 2022
falloutnak még mindig megvan a bólogatós kisembere meg a fém koffere
most 20-meg a csillagos ég
20 ezerért nem veszek egy kis 20 centis műanyag szobrot lefestve (lásd skyrim ) mert rablásnak tartom
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- ha voodoo pirate-ek akarunk lenni, ne adjuk el a jadeköveket, mert ott azokból veszünk varázslatot
- ha guardian-ok akarunk lenni, ne adjuk el a kristályokat (a kéket), mert ott azokból veszünk varázslatot
- az aranyrögök a craftoláshoz kellenek többnyire, pl. ékszerkészítés (amulet, gyűrű, fülönfüggő)
- a vasrögök a craftoláshoz kellenek többnyire, pl. melee, lőfegyó készítés, upgrade, újrakovácsolás részekből (legendás fegyókat, ha megvannak a részeik)
- tanuljunk bányászatot a gnómoktól taranison, sokat számít, mert kevés a kristály stb. és így többet tudunk egy helyről összeszedni
- spéci cuccok, pl. black pearl stb. maradjanak nálunk, ha craftolni akarunk, jó cuccokhoz sok minden kell
- egyéb kristályok, quartz, gold stb. küldihez kellenek guardianoknál, de utána meg leadhatóak egyik mágusnak és kapunk érte exp+pízt
- a spéci kristályokat kényelmesen begyűjthetjük azzal a varival, amivel távoli dolgokat húzhatunk magunkhoz
- a spéci kristályokat mutatja az egyik astral vision-unk, így ki lehet őket szúrni
- astral vision-ből próbáljunk minél több félét összegyűjteni (faction-önként kell úgyis három belőlük küldihez, faction specifikus, hogy melyikek), mert ezek összeadódnak és együtt egyre több dolgot jelez ki, így nem hagyunk ki semmit
- legyen majmunk és tanuljunk majomidomítást, majd ahol kis majmokat látunk figyeljünk, hátha van hely ahol beküldhetjük a majmócát harácsolni és nyitogatni karokat stb.
- legyen papagáj scroll-unk, vagy varázslatunk, így a látszólag elérhetetlen helyeket is elérhetjük, sőt emelkedhetünk is valamennyit a szárnycsapkodással, nem csak a vitorlázás marad
- ne pazaroljuk el a pontjainkat az elején melee-re, meg minden szarra, ha később mágiázni akarunk, inkább gyűjtsünk arra, vagy fejlesszük azt (sajnos spirit is kelleni fog, de egy 40-es elég lesz majd belőle, a 60 az ideális, de az már túl sokba fáj), pl. 150-es kristály mágiával már lehet írtani úgy ahogy
- készítsünk specifikus ékszereket, fegyókat tervek alapján, sokkal jobbak is vannak, mint amiket találunk, veszünk, vagy adnak (főleg ékszerek), persze a terveket előtte meg kell szerezni, ez a felfedezés lényája
- van jobb páncél a legjobb faction armoroknál is (pl. guardian general armor-nál is), csak "legyünk barátságosak a papagájjal"... 😄
- a toughness nem hülyeségből van, sokkal lassabban gyaláznak le minket, de cuccokból, tárgyakból és skillekből is toljuk ám a védelmeket!
- ha meg puskázunk, toljuk a critical esélyt skillből, gyakorlatilag elég magas muskéta (vagy shotgun) skillel, meg ranged attributummal bárkit pár lövésből legyalázunk a kiritikus találatok miatt, ha az is magas. És nagyon jó puskákat lehet találni, kapni. Mágiával kipucolhatjuk a népesebb bandákat, muskétával a nagyobbakat, később meg már nem is fog kelleni a puska sem, elég a mágia
- mágiával menjünk be célzásba, úgy iszonyat messziről agyondobálhatjuk őket tűzzel stb. és kinyúvadnak, mire odaérnének (meg gyorsabb is tán), viszont ha sokan vannak, marad a közeli kombó
- érdemes rámenni a lockpickre is, mert jó cuccok vannak ládákban (néha meg röhejes szarok), vannak jó ékszerek amik növelik, elég akkor betenni, ha törünk éppen
- ha nem akarjuk hogy a darthvadereffektus vigyen el minket, nem árt nem vesztegetni a soul pontjainkat, szal. lehet gonoszkodni, meg genyázni, de szvsz. nem érdemes, persze mindenki maga dönti el milyen a karija jelleme 😄
- ne feledjük, jellemünk alakulásával akár kompányionokat is veszthetünk, mert teszem azt egy full gonosz szellem nem fog egy white jedinek ugrálni
😊
ON
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.08.26. 21:28:22
Amúgy a risen 2 volt a legjobb szerintem ...
Írtam a Risen 2 topikba, a régi motorosok remlélem emlékeznek még a játékra. Némi tanácsra lenne szükségem.
ON
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg a grafika is 4-5 éves már, de szerintem egy igazi RPG-s nem foglakozik a grafikával annyira.
A harcrendszer a karakter körbeforgása miatt először furcsa és szűk terekben nehézkes, ezt is megértem a kritikában, de maga a játék 99% kint nagy tereken játszódik és ott egyáltalán nem zavaró, sok tartalmat tettek bele és tényleg szép a lávafolyó.
Apropó hogy mentél át a lávafolyón ? <#conf>#conf>
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2014.08.25. 09:42:26
A játékidő simán lesz 40 óra, nem csak a fő küldetéseken rohanok végig, de ki az a hülye, aki egy RPG-t csak a fővonalon nyomja végig. Így a helyszínek felét nem is látta az biztos.
A helyszínek varázslatosak: pl ahol a láva befolyik a tengerbe és nagy gőzfelhő van. A magasságok, mélységek nagyon hangulatossá teszik a tájat.
A karakterek (NPC-k) miatt is már megéri végigjátszani, rengeteget röhögtem rajtuk, a kalózok kifejezetten mókásak (nem normálisak 😊 ) A küldetések is jók, szokásos Gothic-Risen témájúak, talán még változatosabbak is.
Ez tipikusan az első 30 perces játék utáni kritika, nem ment tovább a prológuson: én is ugyanezeket gondoltam akkor...
Előkerül netán a régóta emlegetett steampunk esetleg cyberpunk téma tőlük?
Mágikus kristályt kérnek varázslatok megtanításáért.
Vasércet kovácsoláshoz,
arany ércet is lehet bányászni gondolom a ékszerkészítéhez merthogy azt is lehet tanulni.
Láttam arany kristályt is de arról fogalmam nincs mire jó.
Van árnyékkristály (shadow crystal) de az csak küldi tárgy asszem.
A Crystal Magiccal varázslatok is készíthetők asztalnál :mágikus kristály +valamilyen drágakő.
Aki SUMMONER-t szokott játszani az ne mágusnak menjen hanem vannak a rúnamágiában idézhető lények azokon a piros táblácskákon.
Aki tudja a Vudu babák meg a ancient (ősi tudás) táblák mire való mondja már el?
Na és a rengeteg pia meg ételrecept.
Vannak olyan növények amik permanensen növelik egy tulajdonságod ! Érdemes átnézni néha tárgylistád úgy lehet könnyen kiszúrni őket hogy 50 aranyba kerülnek.
Na elakadtam aki tud segítsen már a 3. tengeri szörny folyamatosan felzabál.
Nem lehet valahogy upgradelni a hajót vagy az ágyúkat ?
5 ok miért menj tengeriszörnynek és ne hajónak 😊
1. mert alapból dupla életponttal indul
2. mert fogja lebukik és a víz alatt sebzi a hajót úgy hogy nem is látom
3. mert cuki zöld a nyála 😉
4. mert át tud menni a sziklák alatt (???)
5. mert alábukik és tuti pont a hátam mögött jön elő
egyszerűen órák óta képtelen vagyok megölni
a játék easy ezek a csaták meg extra hard-ok
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2014.08.24. 20:00:48
Amúgy ez a játék legnagyobb hibája is, NINCS olyan gomb hogy "mutasd az összes küldit a szigeten"
Küldetésenként ki kell jelölni hogy lásd az X eket ami 20-30 aktív küldinél egy új szigeten meglehetősen macerás kezd lenni.
1) healing
2) light
Mauricio
1) Fire and ice -melee
2) Hail of shards - quest
Fureco
1) Lightning gauntlets
Erasmus
1) wave of energy - quest
----------
Ne tanulj sokat kardozni ! Vidd magaddal bonest. a varázslaton kívül fontos még az a silver tongue ( ékesszólás azaz máshol beszéd, meg a lock pick) Nagyban megkönnyíted a dolgod ha eltanulod a gnómoktól a bányaszátot mert 5 helyett 8 mágikus kristályt kapsz bányászatonként ! ami elég fontos mert ebből veszed a varikat
A tűzököl és a tűzeső mindenkit elsöpör, ha ehhez megvan a gyógyítás nem kell többet kaja.(eladható + pénz)
Rá kell gyúrni rögtön a bányász küldikre hogy bevegyenek és tanulhass mágiát.
Be lehet jutni akkor is ha nem engednek be az őrök de addig nem tanítanak neked mágiát míg nem vettek be.
Én utána gyúrtam tovább a második mágus rangra kpsz párúj varit meg jobb ruhát
Leírná valaki milyen varázslatok vannak a játékban? Pl zárnyítás? Vagy érdeme már a legelején fejleszteni a zárnyítást? Mert Guardian akarok lenni. Most vagyok Taranisban.
Akit érdekel egy 30-80 !!! -as szablya egy kis úszásért cserébe :
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
RPG-kben nem árt az <#worship>#worship>
Bár itt ugye csak pontelosztásról van szó.
Remélem jól írtam 😊