407
Risen 3: Titan Lords
-
#164 Hát engem chapter 2ben 2 madár agyonver. Nem értem hol van ebben a kihívás, hogy kardal 10et ütök a madárba és még mindig él, ők meg stunlockban tartanak.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.08.12. 21:51:58 -
Was #163 Röviden: a virágboltban már lehet kapni; az értékelések meg elég vegyesek, de azért német területen elég pozitív. -
#162 Ezt írta a CD Galaxis:
"FONTOS: Kérjük, amennyiben szeretné a játék Shadow Lord Edition változatát, adja le a tényleges, konkrét megrendelését a digitális elővételi változatra honlapunkon most:
Korábban leadott, megjelenés előtt álló játékra vonatkozó értesítés kérése alapján ezúton tájékoztatjuk, hogy habár a Risen 3 megjelenése augusztus 15., péntek, sajnos a Shadow Lord Edition változat megjelenése CSÚSZIK, legkorábban augusztus 26-án, vagy utána várható.
A helyzet megoldása végett a Risen 3 játék addig is Pre-Order Elővétel Digitális Vásárlás formájában megvehető, a normál változat 8.990 forintos áráért, amely magát a játék kódját tartalmazza csak, semmilyen fizikai, kézzelfogható tárgyat nem.
Magának a Shadow Lord Edition, dobozos, kézzelfogható változat megérkezésekor pedig ezen digitális vásárlás összege beszámítható a vételárba, azaz 29.990 forint helyett már csak a különbözetet, 21.000 forintot kell kifizetni (plusz a szállítási díj az átvételi módnak megfelelően).
Az esetleges kellemetlenségért a magyar kiadó nevében is elnézést kérünk, akik grátisz még felajánlottak a Borderlands 1 Game of the Year változatú játékot (Premium Games sorozat, fekete kartondobozos kiadás), amelyet a dobozos Shadow Lord Edition kiadással együtt tudunk elküldeni/átadni, annak megvásárlásakor.
Abszolút korrektek. -
#161 Most vagy tanultak a korábbi hibáikból (hogy rajtuk marad rengetek és kénytelenek fél majd annál is olcsóbb áron adni) vagy szimplán gazdag lett hirtelen mindenki. -
#160 Hoppá, úgy tűnik, a CD Galaxisban előrendelésben elfogytak a Shadow Lord Editionök. -
#159 Mégis STEAMES lesz a dobozos verzió is, kivéve Németországban :) -
W B #158 Persze, tojások, de az új résznél azért kicsit több a "közös" dolog. Lehet hogy csak a nevek egyeznek, de az is lehet, hogy szánt szándékos. -
#157 Ez easter egg, de nem az univerzumra utal. -
W B #156 Így hirtelenjében mi eszembe jut az csak a karakterlap kis ikonkája mi a Gothic (harmadik rész) hősének arca. Hirtelenjében ezt kukáztam ki netről. Bal fölül.
Más utalás nem jut eszembe, de biztos, hogy van. (játék meneti dolgokat hagyjuk ki ebből) Illetve még a játék stáblistája alatt futó zene, miben a Gothicra jellemző ritmus, vagy kotta vagy minek lehetne mondani (mindannyian ismerjük az első rész óta Gothic védjegy dallamot) is befigyel. Ez. Bár betudható, hogy a zenéket ugyan azaz ember készítette.
De a Gothic3 óta a nagy imba vaddisznó is gothic védjegy :p -
#155 Volt a Risen 1-ben Gothic utalás...? Hol...? -
W B #154 Risen3-ban jó pár lény neve, kinézete és játékbéli funkciója ugyan az, mint a Gothicban. Dögevő, sárkányrabló, sőt elvben visszakapjuk az óriás patkányokat is. dögevő pedig inkább a G2 addon területén lévő zöldes dögevőkre hasonlít.
A másik, hogy elvben lesz egy olyan boss, minek a nyúlványai engem naaaaaaaaaaaagyon emlékezetnek a Régi Bánya tárnarák királynő előtti nagy teremben a vörös csőszerű mégis élőlénynek ható nyúlványokra.
Másik, hogy a Risen alapkoncepciója, ha úgy tetszik a Gothic részek után is játszódhat. Plusz mind az első és második Risenben volt utalás Gothicra. Második részben több is. Greg kapitány által ellőtt kötél. Vagy az egyik kalóz fejes rejtekhelyén jelszavai közt is ott van a vízmágusokhoz vezető jelszó. - bár ezek inkább húsvéti tojások. -
#152 Akkor én bizony írni fogok a PB-nek. -
Was #151 Állítólag már visszaszálltak a jogok a PB-hez, csak egy időre adták át a JoWoodnak:
co-founder and project director Michael Hoge said the agreement that saw JoWood get the rights to the IP isn't actually permanent. "We get the rights to Gothic back when we have finished Risen 2," he said. "Why? Because we did only sell them to our ex-publisher for a certain amount of time ;)"
Szerintem lesz majd elég nyomás feléjük egy folytatáshoz/reboothoz/restarthoz/remakehez... -
#150 hjakérem, aki trabanttal nevez a forma1re -
#149 Nekem nem tetszett mert bárhogy butítottam a grafikát akadt :( Így 2 óránál messzebb sosem jutottam benne. -
#148 jaja, egynek abszolúte jó volt -
#147 Kövezzetek meg, de nekem tetszett a G4. -
#146 Akkor a Spellbound Entertainment olyan mindegy a lényeg hogy nem a PB-é már!
Sajnálom,hogy ennyire semmibe veszik ezt a 2 Gothicot. Azt 100%-ig garantálni lehetne hogy csak egy 1az1-be G1 remake mai grafikai szinvonallal röhögve alázná a G4 eladásokat toronymagasan.
Nem is értem miért nem lépik meg. Mert egy esetleges G5 "visszanyúlva a gyökerekhez" azért mégsem G1-2 :( -
#145 A JW nem is létezik már... -
#144 Nekik nehezen ők max Risen remake-et csinálhatnak mert a Gothic név/jog a Jowoodnál van!
Azok is mozgolódhatnának már egy atomfasza Gothic 5-el.Vagy valóban meglovagolva a mostani remake és HD hájpot kiadhatnának egy G1-2 remake-et.
Face-en össze kel gyúlni és peticiót indítani.
Egy nagyon korai örli acessz formában a törzsgyökeres rajongókkal együttműködve de jó is lenne.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.08.07. 15:16:11 -
#143 A G1-2 remake ötletet meg fel kellene vetni a PB fiúknak :) -
#142 Vajon a 3. sztorija kapcsolódik az 1-2-höz vagy csak az univerzum ugyanaz? -
TomStorm #141 Én a Gothic-okat oda vissza.Risen1-2t csak demoztam.A 3.viszont érdekel -
#140 Gothic 1-et legalább ötször (varázslóval főleg) végigtoltam, Gothic 2 is vagy ugyanennyiszer, NotR-val együtt kétszer, G3-at is legalább háromszor. Risen 1 OK volt, két végigjátszást megért, Risen 2-t már nem tudtam befejezni, mert meguntam.
Nagyon várós a R3, csak legyen már 12-e. Megveszem eredetiben, mint eddig mindegyiket, de tuti nem tudok várni a 15-ig, addig marad a virágbolti. -
Was #139 Ez jó hír. Örültem volna, ha a Collector's Edition-t is kiadták volna Magyarországon - az érdekelt volna, mert a figurás verzió (Shadow Lord) nekem már sok. -
#138 Rákérdeztem a Cenegánál, hogy a dobozos R3 steames lesz-e.
A válasz: "a Risen 3, akárcsak a többi manapság megjelenő új PC-s termékünk (néhány Rockstar játék kivételével) Steam kódot tartalmaz a dobozban." -
Zóanagyvarázsló #137 A Gothicban azt kell figyelembe venni, hogy nem mágusnak születünk, illetve nincs party se, aki kihúzná a mágiahasználót a csávából, csak egy-egy kísérő. Szóval vagy soft cheathez (manatöltő tárgyak), elfutkosáshoz kell nyúlni, vagy nem tiszta varázslóban kell gondolkodni. Szerintem ez a felütés miatt nem csupán hátrány, előny is. Én például rühellem, amikor egy 1. szintű mágus (nem tanonc!) egy 1. szintű paraszt szintjén van, lásd Baldur's Gate, Neverwinter Nights és társaik.
A mágia erős és hasznos kiegészítő. A G1-ben komplett táborokat le lehet nyomni az első négy kör használatával, egy varázsló-harcos (templar) messze a legéletképesebb, legsokoldalúbb karakter, a végjátékban is. A paladinnak is jó extrát kínálnak a saját rúnái a G2-ben, bár kevésbé változatos skálán mozog. Személy szerint pedig minden szenvedés ellenére élveztem varázsló lenni a G1-ben, G2-ben, NotR-ben és Risenben is. A G3-ban meg... nos, azt a harmadáig sem játszottam azóta sem. -
W B #136 G1 - Lovas íj. Varanti csatáról szóló könyv, ahol kitértek arra, hogy a a nehéz lovasság nem tudott a mocsaras terepen mozogni.
G2 - Kovács lópatkókat készít... de hol van hozzá a ló? (Párbeszédben mondja.)
G3 - Eredetileg akartak bele lovat, de nem tudták megoldani, még oblivion szintűt se. Vagy nem találták reálisanak, hogy teleportálásnál a ló is oda kerül. Vagy csak a PB-sek tényleg egy szintnél nem tudnak többet. Továbbá a játék végén lévő képek közt a Monterából kivonuló sereg élén lovas katonák vannak.
G3 kieg - Lovag páncélon ló díszítés van.
G4... - nem is a PB csinálta, igaz a harmadik rész kiegjét sem. De itt lovak sincsenek csak utalás, hogy a lovagok kilovagoltak vagy hasonló.
R1 - Lovas festmények.
R2 - Ló fütyköst főz a hajó szakácsunk a kajába, mondván naaaaagyon tápláló...
-
#135 Az elérhetetlen helyre felugrás meg elfutás nálam csalásnak számít. Akit nem tudsz egymenetből lenyomni, azt nem tudod és kész. Akkor még kevés vagy. Én így játszom.
A G3-ban semmilyen fejlett varázslat nem kellett. Tűzlabda mellé kellett még a fagyasztás és csak gombnyomogatás volt az egész med szinten is AB-vel. Közelharcossal vannak olyan helyek, amiket med szinten új MI-vel lehetetlen megcsinálni a fenti csalások néllkül. Normarban a bánya és egyes nagyobb mobok, ahogy Vengard és Montera sem nyomható le. Túl sok ellenfél van. AB + easy-n már félistenként megy, mikor a gyengébb ellenfelek 1-2 ütéssel leverhetőek a Sildenben szerzett, de vissza nem adott fegyverrel. -
Nirz #134 Az attól függ hogy melyik részről beszélünk:
Gothic 1
God Tier- Közelharci build
Middle Tier- Íjász
Bottom Tier- Tűzmágus
Gothic 2/NoTR
God Tier- Íjász, nevetséges pl a második fejezetbe az egész ork horda elpusztitható a vár körül csak felugrani ahol nem érnek el és csak néznek bambán ahogy ember egyesével szedi le őket szép lassan,de úgy alapjában véve már majdnem hogy a g3 as mágust hozza a szuper célzással,spam spam
A Tier- Közelharci build na már elfelejtettem hogy egykezes vagy kétkezes volt e a jobb de mondjuk belier clawja igyis úgyis broken....
SHIT Tier- Mágus a pure változat életképtelen egyfajta battle mágus müködhet de az kb olyan mint egy nagyon handikeppes harcos,én is elkezdtem anno de egy borzalom a g2 NOTRban nincs elég manaital se manaregen a lények ellenállása nevetségesen magas,használható varászlatok csak a játék vége felé elérhetőek...Ami azért fura mert a másik 2 class már réges rég op míg a mágussal az ember az egész végiég szenvedhet
Gothic 3
God Tier- Mágus aki tűzlabdát használ mana regennel,spam spam spam 0 kihivás,amelyett nevetségesen könnyű elérni már majdnem hogy a kereskedők biztosítják a szükséges ősi tudást a mana regenhez
Bottom Tier- Közelharci build úgy rossz az egész közelharc ahogy van furcsa hogy mondjuk az árnyékszörnyet ami elméletileg erős akar lenni beszorítja az ember de mondjuk a farkas amit pár xpnek szántak ha egyszer lockol a hősnek annyi,még a játék vége felé is több farkas könnyen halálhoz vezet, viszont pl városokat szabadít fel az ember de a farkas akkor is doom :D
SHIT Tier- Íjász, állítólag olyan 600(!) huntinggal is 3 lövés körül vannak az orkok.....Nem is szólva arról hogy bugos sokszor átmegy a lényen mindenféle sebzés nélkül(szar hitbox), jah igen és még célozni is szükséges csak azért fura mert mágussal agyatlanul lövök és 10x nagyobb sebzést ér el.... -
#133 Itt (ebben a sorozatban) azért életképesnek néz ki legnagyobb örömömre. :) ha van lehetőség mindig summoner karaktert csinálok meleevel vegyítve, de szimpla mágusként is szeretem. -
#132 Egyáltalán nem fog zavarni a grafika. A legfőbb baj, hogy a Gothic 1 legtöbb változata egy helyen olyan buggal bír, ami végigjátszhatatlanná teszi és trükközni kell, hogy átugorj ezen a bugon.
Nekem a G1/G2 feledhetelen úgy is, hogy a G2-őt vagy 2-szer végigtoltami, mire a G1-et beszereztem. A G1-et csak 1,5-szer játszottam végig, egyszer RT egyszer meg ÚT-ben az első fejezet teljesítése előtti mentéssel. A G2-őt 3-szor és a NoTR is kétszer, meg egyszer mágussal elkezdtem, de nem fejeztem be, mert csak szenvedés volt és amúgy is olyan szar a G szériában a mágia, hogy nem is tetszik. -
#131 Sok jót hallottam róla, de mai fejjel már nem tolnám a graf miatt. Nem vagyok egy nagy graf buznyák, mert Dwarf Fortress kategóriájú játékkal is játszom, de RPGnél valahogy már annyira nem. Elder scrollsnnál is az Obliviont tonna HD textúra csomaggal toltam :) -
Was #130 Akkor van mit bepótolni :) A Gothic az a ritka játékok egyike, amelyiknél már az első 10 perc után tudtam, hogy ez valami kivételes lesz. Ebben a kategóriában ez velem még az Ultima Underworld-nél és a Dark Souls-nál történt csak meg. -
#129 Nekem kimaradtak a régi részek és a gothic is, így nulla előismerettel kíváncsi leszek. Szeretem a jó RPG-ket és ez is annak tűnik. Valszeg nem lesz hibátlan ,de ha a combat és a hangulat ott van akkor nem lesz gond. -
Was #128 Lehet igazad van, de talán most legalább jó irányba indultak el ezzel a harmadik résszel, és most bizony egy visszafordulás a régi dolgokhoz is már jót jelent náluk. A grafikával egyébként nekem semmi bajom, mindig is tetszett az a világ, amit megvalósítottak, volt benne élet, hangulat.
Egyébként ló meg nem biztos, hogy létezik ebben a világban :) Viszont tehén meg csirke volt a Gothic 3-ban, ha jól emlékszem. -
mike01010101 #127 A harc úgy látom fejlődött, jó ahogy tényleg kivédi a csapást, összecsattanak a fegyverek, de más területen 2002 óta egy helyben topog a játék.
Dinamikus környezet, mozgatható objektumok, ló, szekér, stb.. Mind beférnének újításként. Itt mit emelnek ki a videóban: végre lehet úszni :)
A grafika kb annyit fejlődött amennyit a hardware és a directX. Semmi innováció.
Megveszem mert meg kell venni és nincs más, de tudom, hogy nem leszek elégedett :) -
W B #126 ha jól látom lesz a második részből helyszín. -
Sheol #125 1 órányi DeepSilveres gameplay. -
#124 Annyiért adják amennyiért gondolják,hogy megveszik a népek. Ha nem fogy csökkentik ha úgyse még jobban és a vége akár az 1$-os hall of fame bundle is lehet.