Risen 3: Titan Lords
-
Józsibácsi #213 Hát nagy durranásra számítottam, nagyon vártam. Azt hittem hogy el fogok ájulni és csalódtam, bár egyik szemem sír a másik nevet. (sír mert nem jobb semmivel, sőt tán kicsit még gyengébb is mint az előző; nevet mert ha gyengébb is tán, szerencsére nem sokkal, tehát legalább az előző rész szintjét hozza)
Persze szép szép. (a 2 is szép volt) De nekem úgy tűnik, a Risen 2 grafikája kidolgozottabb (a Risen 2 kőkeményen főzte a vasat, és rendesen be-be zuhant az fps 30-40 körülire néha; itt a Risen 3-nál meg teljesen stabil 60 fps van, normális gamer gépen (ha a vsyncet levenném, szerintem lehet hogy 100 is lenne - igen: 60Hz-es LCD-m van erre fussa 1előre...) és alig melegszik a vga, ez sokat elárul... mondhatjuk jóindulattal, hogy jobban optimalizált hardverre, vagy mondhatjuk azt is rosszindulattal, hogy azért terheli kevésbé a vasat, mert gyengébb... )
Mindenesetre az intro vidi mindenképpen sokkal gyengébb, mondhatni felháborítóan gyenge... Még tán a Risen első rész is színvonalasabb volt ebben...
Node maga a játék szerencsére, kb ugyanaz az élmény, mint a 2; látványosan nem gyengébb hálisten, grafikailag.... bár itt-ott vannak felháborítóan lowos és vagy bugos, villogó textúrák, de nem csúnyább szerencsére mint az előző rész... (manapság már ennek is örülni kell, mert mostanában az a divat, hogy sorra az új részek borzalmasak, messze rosszabbak mint az előző rész; (ld, pl. Sacred 3, Divinity Original Sin vagy éppen Sniper Elite 3 stb)
Eddig ennyit tudok mondani, pár óra játék után. Minden más szinte UGYANAZ, mintha játszanám tovább a Risen 2-őt kb... szinte semmit nem változtattak. Csak akkor mire kellett 2 évet várni? Directx 9, 32 bites, max 4 magot használ, baromi elavult technológia (lassan 10 éves); ami ma már azért kezd ciki lenni... és hát ahogy nézem 6-7 Giga az egész, gondolom túl hosszú sem lesz... Az inventory döbbenetetesen siralmasan és érthetetlenül primitív (meg az egész menürendszer is). Sajnos semmi fejlődés nem látszik, hanem inkább regresszió, devolúció... Nem értem miért csapták így össze. Reménykedem, hogy azért, mert valami nagyobb projekten dolgoznak titokban és arra fókuszálnak... GOTHIC 5 netán...? ;)