5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hypo #2194
    :)))))) remelem nem a szim miatt :)))) 3 vga sli ben 32 gb memoria 32 bites app ....:)))) egészségedre:) mondjuk a gtx1070 kiraly amugy nekem tok bevallt, szim is szepen fut es mas jatekok meg PAZARUL 6800K BF1 pigeon vadaszat ultra settings 1/2 refresh rate fiy 60 fps, majd egyszer talana szim is tudja:)
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.04.11. 09:15:19
  • nibron
    poénból összeraktam egy gépet (7700k, 32gb 3200mhz ddr4 (2400mhz native spd), 3 x gtx1070 8gb sli-ben) és megnéztem mindent fullban p3d-ben és xpl11-ben. az átlag fps lazán 200 fölött van. a gép xmp2.0 és gpu turbóval működik. a procit a lap 5.2ghz-ig húzta, de visszavette 4.8-ig, mert a hűtés még nem az igazi. amúgy én kézzel semmit sem húztam. a 700w-os táp kevés volt, kapott egy 900-ast. fűtőtestnek is elmegy.:) ha ez most megmaradna a házat úgy kellene fordítani, hogy fektetve legyen vagy a hátlap felül legyen, mert ennyi hőt már csak így lehet kiterelni.
  • Hypo #2192
    :)) Fantasztikus ember, jump seaten csak figyelsz minden szavara, a masodpilotak fiatal sracok isszak minden mozdulatát...és kérem szépen cross wind landing dublinban na kérem nála mintha tojasokon lépkedne....
  • nibron
    nálam csúcs volt a felhőben. ritkább/sűrűbb foltok váltakoztak olyan szép fehér füst formájában gondoltam is, na ismét túl vagyunk egy sikeres pápaválasztáson.:)
    girbe-gurba pálya beállítása: beállítások/general/flight model/runways follow terrain contours (lszh-n még jól jöhet).
  • Clidey
    Igen, ez a másik amit nem találtam a beállítások közt: jelenleg ha belerepülök a felhőbe, hirtelen fehér lesz a képernyő. Ez minden effekt. Elég gáz, szerintem nem ilyennek kellene lennie...
    Siófokot már kipróbáltam a v10.5-ben, abban is van motherhajó. Csak én L-410-el landingoltam rajta... ;)
  • nibron
    a felhőt én is említettem, hogy alapvetően csúnya. de repülj bele, az sokkal szebben meg van csinálva.
    a füstről: próbáld ki a non standard dolgokat. szállj le hasra, ronts el vmit aminek füstjele van. na ezek sokkal jobbak mint a másikokban.
    a domború pálya ott van, vmelyik nap láttam, most nem tudom, mert nem az előtt a gép előtt vagyok. madarak eddig nekem fel sem tűntek.:)
    ng fmc-je, na de általában az fmc tényleg elég vicces. nekem asszem a b58-ban az ils-el gyűlt meg a bajom. beállt valahová és nem mozdult.
    próbáld ki siófoknál az anyahajót. überfaszányos.
  • Clidey
    Ilosfalvi Peti bácsitól sokat lehet tanulni! Nem csak az elmélet van a kisujjában, hanem hatalmas rutin és tapasztalat a kezében! ;)
    Régebben, amikor még többet kisgépezett mifelénk, sokszor repültünk együtt - mindig egy élmény volt vele a repülés, és nagyon jó tapasztalatszerzés!
    Láttam FB-n hogy végre szarv mögé kerültél...hát már ideje volt, na!! :)))
  • Clidey
    Az elmúlt napokban én is megnéztem ezt az XPL11-et, igaz, egyelőre még Global Scenery nélkül. Az előzetes bétáját ugye már írtam hogy próbáltam, nos, ahhoz képest kellemesen csalódtam, ugyanis teljesen rendbejött az fps, mondhatni ugyan úgy muzsikál mint a v10.5, csak szebb a grafics. :)))
    Ami viszont nagyon nem tetszik benne, hogy iszonyat sokat töltöget induláskor, ráadásul olyan hangokat csihol ki szegény vinyómból, hogy mindig azt hiszem, na, most fogja kilehelni a lelkét. De aztán mindig megússza... eddig... :))))
    A másik dolog - de azt hiszem ezt is már írtam korábban - ami nem tetszik, azok a szellemjárművek. Ha már ennyire nem törődtek a poligonszámmal, az a párszáz poli plusz egy sofőrhöz már nem lett volna nagy cucc szerintem. De így elég gázok az üres bőröndös trakik meg a többi jármű ahogy közlekednek a reptéren...na de hogy még az NG-be se jutott két pilóta az meg már nagyon ciki tényleg...
    Amitől viszont ledobtam a hajam: ha hívsz magadnak ground servicét, akkor nem az van mint P3D-ben, hogy pár tíz méterre tőled a semmiből elővarázsolódik egy jármű, ami odajön hozzád, majd dolgavégeztével szintén eltávolodik, majd köddé válik...nem...itt kérem szépen az épp aktuális reptéri forgalomból (gondolom a hozzád legközelebb eső jármű) szépen elhagyja a kijelölt pályáját, és oda jön hozzád intézkedni! A kéteringes kocsitól a pogyós trakiig bezárólag minden!! És még csak nem is muszáj állóhelyen várnod, én épp a pálya első legurulójának közepén álltam meg, és hívtam oda magamhoz őket! Szóval ez nálam egy hatalmas jópont Meyer bácsiéknak!
    Egyikőtök sem érintette még az évszakok kérdését. Sajnos ez egy újabb negatívum. Nincsenek ugyanis évszakok az XPL-ben - még mindig!! :((( Hiába az 50+ giga adat, az évszakokat még mindig nem sikerült belerarozni basszus. Nagyon nagy kár...
    Ellenben ami évszak van, annak a megjelenítése fenomenális, nekem legalábbis nagyon bejön! Gyönyörűek a hajnalok, a naplementék, az éjszakák meg egyszerűen brutáljólkinéznek! A színvilág is nagyon hasonló a valósághoz.
    A felhők már egy fokkal szebbek-jobbak, mint a v10.5-ben, de még mindig távolról sem közelítik a P3D-FSX felhőit. Erre gyúrhatnának még Meyerék kicsit.
    Végre viszont van elfogadható füstölő a műrep gépekhez, mert ami eddig volt az előző verziókban az tényleg kritikán aluli volt.
    Még vizsgálom, mely addonok kopatibilisek a v11-el, eddig sajna két nagy kedvencem is kihullott: az egyik a Jak-55 a másik meg a Z-526AFS. Nagy vasakat még nem próbáltam, de ha azok sem fognak futni, akkor sajna maradnom kell még a v10.5-nél, és várni míg kiadnak egy v11 peccset azokhoz a repcsikhez.
    S ha már nagyvas. A default NG-t próbáltam még csak, meg a MD-82-t. Mivel default gépek, így sokat nem is vártam tőlük, de meglepetésemre elég sok gomb és kapcsoló működik bennük, bár az NG FMC-jéről inkább nem mondanék semmit. Gyakorlatilag használhatatlan, nem jó semmire - legalábbis szerintem. Egy rendes approach-ot nem tudtam vele megrepülni, mert gyakorlatilag hidegen hagyta mi van neki beprogramozva. De nem adom fel, még azért próbálok rájönni a fortélyra, hátha csak én nézem túl PMDG-s, iFly-s szemmel... :)))
    A menürendszer.
    Végre egy normális UI! Hát már nagyon ráfért! Ám sajnos amilyen dizájnos lett, annyira szűkszavúbb is. Sok beállítást nem is találtam, ami a v10.5-ben még benne volt. Pl. a domború runway-okat akarnám kikapcsolni (mert az továbbra is egy vicc kategória, nem értem jelen állapotában miért erőltetik...), de sehol nem találom rá az opciót... Ugyanígy a szálló madarakat se vagyok képes kikapcsolni - pedig igény az lenne rá! Tegnap pl. 4x gurultam ki a beton végére, mire ötödjére fel bírtam szállni úgy, hogy VR után nem volt birdstrike-om és dupla hajtóműleállásom. Kicsit már ideges lettem tőle. Nem vagyok én egy Sullenberger na! :))))
    Ha valaki rájött a titokra, hol kell ezeket keresni a menüben, kérem feltétlen ossza meg itt! :)))
    Egyelőre ennyi, aztán majd menet közben még tartok élménybeszámolókat, ha nem bánjátok...meg ha már voltam olyan lusta hogy ne írjam meg azt a bizonyos cikket... :)))
  • Nyiri
    Tegnap érdekes eset történt. Én mindig úgy repülök hogy a cél és a alternativ reptér seceneryjét kapcsolom csak be a többi fizetős cuccot kinyomom. Nem kell az oda. Ezt azóta csinálom, mikor egyszer egy aerosoft scenery épületei betöltöttek úgy hogy FL340-n repültem el felette. OOM világában ez túl nagy luxus.

De a lényeg. Drzewiecki UUEE scenery volt. Már korábban repültem oda és minden fasza volt eddig. Most meg sötétben érkezem, de túl sötét volt a reptér. Erre leszállok semmi fény. Még szerencse hogy a markerek megvoltak így le tudtam fordulni a pályáról. Áttoltam nappalira erre látom hogy az egész reptér egy fekete lyuk. Csak a jetway-ek vannak. Na mondom ez fasza. Mi történt már megint. Fél óra bénázás után kiderült hogy a ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3Dv3 könyvtárból a Scenery indexeket törölni kellett. Hiába volt bekapcsolva hogy scenery layer állítás után minden cache-t töröljön. Volt olyan fájl ami már 8 hónapos volt pedig hetente 2x repülgetek össze vissza és mindig ki be kapcsolom a scenery-ket. Törlés után újraindítottam a P3D-t és láss csodát gyönyörű volt a scenery. Mondjuk attól még el lett baszva a repülésem :(
  • Clidey
    Pont ezt akartam Tőled kérdezni a minap, hogy próbáltad-e már... :)))
    Én is tervezem a megtekintését, amint beszerzem az i9-8990 procim a 64GB RAM-mal, és alá telepítettem a P3D v6-ot! :DDDD
  • Hont
    Tegnap LOWI B736-al nekem is elő jött az OOM...!
    Eddig ilyen nem volt...Most meg csináltam pár évszak váltást, egy két napszak váltást és egyszer csak elkezdett hangjelzést küldeni. Aztán egyre sűrűbben végül pálya előtt kb 1 mérfölddel bedobta azt az undorító ablakot, amit oly sokan utálunk!
    Aztán egy A2A géppel is kínlódtam ezen a környéken azzal nem volt gond!
    Viszont egy vissza jelzés Traffik ügyben:
    LOWI-n a 100% traffik úgy megfogta a gépem, hogy vért izzadt... Le kellett vennem 50%-ra mert olyan volt mint a diafilm.
    Egyébként valami elképesztően szép kiegészítő!
  • Nyiri
    64 témára: Olvasgattam pár DEV fórumot és néhol azt írják hogy nem gond az átállás. DLL alapú modoknál sem. Ez biztatónak tűnik.
  • Hypo #2182
    Szóval ha hétvége áll csak rendelkezésre családra szimre stb akkor számít azért az idő, de persze igazad van, illetve az üres reptereket én se szeretem. Mondjuk most a real flight kellemes volt Ilosfalvi volt a kapitány:)

Letöltöttem kipróbáltam, szép gratula az AI csomag és fps-t se ette annyira:) Nem lattam nagyon hibát, EIDW-nel volt pár érdekes parking. Esetleg, valami tweak addon repterekhez? De minden tiszteletem
  • Hypo #2181
  • Hypo #2180
    ja persze csak amikor alig van idfeje az embernek.-....
  • nibron
    ha összehasonlítjuk az alapprogramokban található gépek kidolgozottságát, hát abban is elhúz most már a xpl. azok sem 100%-osak, de sokkal funkcionálisabbak. vannak hibák a fizikában is (miért az fsx-ben, p3d-ben nincs?), de a régebbi változatokhoz képest látszik, hogy sokat javítottak, tehát foglalkoznak vele. végre egy olyan progi ahol azért már nem annyira "súlytalanok" a gépek, itt már nem integetsz úgy egy jumbóval mint egy cessnaval.:)
    én sem dobom el a p3d-t, főleg, hogy elég sok kieg van benne, meg hát a látvány az agyon shaderezésekkel és egyéb tweak-ekkel most éppen verhetetlen, de azért ez a 64 bit elég erősen elgondoltat. a mesh és a terrain alapból benne van (illetve ingyenes dlc), ahogy eddig elnéztem elég jól sikerült, innentől már csak jobb lehet. azért a procedurális generálást itt bevetni elég nagy bátorság volt (ahol nem fiktív világot kell leképezni), de meglépték és ez dicséretes.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.09. 09:26:44
  • nibron
    mondjuk azt már a legelején is közölték, hogy nagyon komplex rendszert rittyentettek össze, és hát a normális működéséhez tényleg "atomerőmű" kell. és még csak nem is ez a probléma, hanem inkább a 32 bites rendszer korlátai. ezt eddig is tudtuk, nem titkolták. ha az általad leírt rendszeren normál esetben kapod a 25-30 fps-t, a helyedben már eleve meg sem próbáltam volna.:) bár mindig bízunk a csodában, de ez akkor is egy technikai sport.
    most kaptam egy felkérést egy gép összekalapálására, már megterveztem, folyik az anyagbeszerzés, ha összeraktam eleve terveztem ennek a mesterműnek a kipróbálását. a gépben 7700k proci lesz ami ugye a legerősebb proci single thread-ben, tehát ezeknek a szimeknek ideális, és a többi alkatrész is össze lesz passzintva időzítésekben ill. órajelekben. a memória modulok csere-próba eljárással lesznek belőve, mert mostanság szinte számolhatatlanok a paraméterek, csak nagyjából működik. a legnagyobb sávszélességű legkisebb késleltetésű nyer majd. van úgy, hogy egy 3300-as modul sokkal jobban visszafogja a végrehajtást, mint egy 3000-es vagy 2800-as. akinek csinálom velem ellentétben szereti az airbust, úgyhogy ha jó biztos érdekelni fogja. de én sokkal jobban tartok a VAS elfogyásától, a jelenlegi p3d-mben már eleve folyamatosan gondot okoz mióta felraktam az as16+asca kombót. budapest-dubai viszonylatban ha sűrűn változik az időjárás már nem biztos, hogy odaérek. nagyon kellene már az a 64 bit.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.09. 00:06:21
  • alert
    Nem tudom kipróbálta-e már valaki az FSLabs A320-at, de íme a tapasztalatok (röviden) ha valaki gondolkozna rajta egyáltalán. Először is drága, de már nem csak a boltból szerezhető be és erősen ajánlom, hogy aki vásárláson gondolkozik az próbálja ki előtte mit vesz, mert nem biztos, hogy megér számára ennyi pénzt az összes negatívumával együtt. Mert hogy azok is vannak. Na nem a szimulációra vagy a rendszerekre gondolok, mert az valami elképesztő. Soha nem láttam még ennyire jól működő addon repcsit. Értem ezalatt, hogy legyen az PMDG, Cptsim, akármi, mindig belefut az ember egy-két bugba, nem jól nyomtál meg valamit és nem egészen úgy működik a kapcsoló ahogy kellene, nem azt írja ki, nem úgy csinálja, nem pontosan jelenik meg, vagy az igazin nem teljesen ugyanilyen stb stb. Na hát itt nem. Két óra alatt egy-két minimális apróságot leszámítva egyetlen rendszer bugba sem futottam bele. Nem "ragadt" be az ILS, nem hülyült meg az FMS amire pl az Aerosoft képes, nem zakkant meg a flight director rendszer, amire meg a PMDG hajlamos. Azt hozzáteszem, hogy nem útvonalat repültem, viszont felprogramoztam a gépet ahogy kell, repültem kézzel és robottal is. A fly by wire, az FMS, a gép gyakorlatilag összes rendszere működik. Nem hasonló, hanem pontosan ugyanolyan, mint az igazi. Aki az Airbus iránt érdeklődik és csak ez számít és el akar merülni benne, az vegye meg! Folyamatosan jönnek a patchek is, tehát foglalkoznak vele keményen, ami ennyi pénzért elvárható. Na és akkor jön a sötét oldal. Olyan szinten erőforrásigényes, hogy szinte csak scenery nélkül vagy lájtosabb, precízen optimalizált és kisebb reptér scenery-vel éri meg egyáltalán próbálkozni. Kivéve ha atomerőműved van otthon. Nekem nincs, viszont az Orbx, Aerosoft 320, vagy a Cptsim737 combo is gyönyörűen eldöcög 25-30 fps-el akár Vatsimen, addig ez a kód iszonyat lassú és példának okáért az Orbx PNA felett egy T2G Seattle scenery-vel már csak 20 fps-el döglődött és még időjárás sem volt bekapcsolva nem hogy traffic. Nem is ez a baj, hisz 20 fps-el is elrepked a fanatikus csak éppen a kijelzőkön olyan frame droppot okoz a 20 fps, hogy néha 1 másodpercre beakad a PFD vagy az ND és képes ezt egymás után sokszor is megtenni, ami elfogadhatatlan. Rögtön átpozícionáltam magam egy kietlen helyre scenery nélkül, ahol azonnal 30 fölé ugrott a frame és a PFD sem dobálta el többé, így ezt abszolút processzor limitnek tudom be. Pozitívum, hogy az Aerosofttal ellentétben itt az LCD képernyőkre kattintva kiteszi kis ablakba, amire szükség is van, mert különben nem igazán tudod leolvasni a műszereket, hacsak nem zoomolsz. Nekem 0.5 zommal épphogy olvasható volt full HD monitoron, de inkább kikattintottam a PFD-t "ablakba". Ehhez tényleg 4K vagy QHD monitor lenne az ideális... csakhát na... a P3D belehalna. Aki a kedvenc tájai felett akar vele repkedni az felejtős szerintem, ha csak nincs minimum 4.2 GHz-re rángatott i7 a PC-ben. Mindezt úgy, hogy én a legkisebb elérhető textúra csomaggal telepítettem (1024px), amit installáláskor felajánl. Ebből kifolyólag persze a virtual cockpittól sem fogok hasra esni, mert itt-ott homályos, életlen. Opcionálisan telepíthető 2D panellel is, ami ma már ritka, de pozitív. Ezzel még nem volt időm kipróbálni. A nagyobb textúra csomagokkal viszont már tényleg szép (bárki bármennyire is vinnyog), de akkor kellene a 64bites P3D meg egy bika videókártya is hozzá. Szerintem a VC és az exterior 3D modell részletességét beáldozták a rendszerek rovására az erőforrás miatt. Egyelőre annak tudom ajánlani, aki kifejezetten az Airbust akarja és ha a minőségibb reptér scenery-ket fel is telepíti, de le tud mondani kb minden másról (wx, traffic, orbx region, kiterjedtebb vektoros kiegek, stb), amíg ezzel élvezkedik. Vagy akinek high-end gamer PC-je van és semmi nem számít.
  • Hont
    Beszereztem a LOWI-t!
    Egyszerűen fenomenális!
    Ellenben a gépemet megnyúzza rendesen! Ami máshol 40-50, itt többnyire 15-25 az FPS!
    De meseszép!
  • saca79
    Igen ott többet forditottak a látványra környezetre, viszont joval kevesebbet a repülők dinamikájára, viselkedésére, részletességére. Maga az alap program se olcsó azért, hátha még veszel bele pár kiegészítőt. Én személy szerint hiába repülök túlnyomó részt VFR t, az alaszka kanada vagy papua sceneryjeimet (OZX AUsztraliarol ne is beszéljünk)addon GA gepeimet nem adnám érte még ha ingyen lenne se.
  • nibron
    bétát nem láttam (azokra nekem sosincs időm), úgyhogy nem tudom milyen volt ott az fps, de ebben számomra kifogástalan volt. és pont ezért vettem elő az 1gigás gtx560ti-t. 70-es fov, hdr high, 2ssa, max object, reflect off beállításokkal reccenésmentes játékmenet fogadott. miután kicsodálkoztam magam, átkapcsoltam fxaa+4ssa simításra, azzal is nagyon szépen muzsikált, de budapest belvárosa azért már megfogta kissé. azért a p3d-hez viszonyítva fényévekkel stabilabb. de mint írtam hdd-re felesleges felrakni, a rengeteg egyidejű olvasás miatt. mondjuk ezen később biztos javítanak, amikor rájönnek, hogy azért időben szét lehetne húzni a betöltéseket.
    a tesztrepülésekről: lhbp-ről felszállva és ismerve a várost elrepültem a házamig, onnan ráfordultam a margitszigetre, dunán le az erzsébet hídig. az utakat követve ráálltam az m7-esre, és madártávlatban le egészen szentgyörgyig. ott a keszthelyi vasút mentén keszthelyig, majd a tapolcai vonalon folytatva tapolcáig. onnan badacsonyig szintén a vasútvonalat követve. a balaton elhelyezkedése és a mesh döbbenetes, teljesen jól fel lehet ismerni hol jár az ember, az erdők a helyükön vannak. hát már jó pár éve álmodoztam ilyen vfr-ről. a készítők nagyon jól tennék ha a scenerykhez minél több hozzáférést engednének, mert így gombamódjára szaporodnának a jellegzetes vfr pontok.
    a balatonnál azért akadt vicces dolog is. siófoknál a vízben találni egy olajfúrótornyot, és nem messze tőle egy anyahajót. mindkettőre le lehet szállni, és amikor ezt megtettem ért az újabb döbbenet. ugyanis nem csak úgy oda van bszarintve egy statik objektum, hanem ezek élnek is. emberek dolgoznak rajta, szerelnek, zászlóznak, amikor ott jártam éppen felhoztak a hangárból egy felderítőgépet.
    viszont amivel gondom akadt az pont a fék. g940-es vezérlővel a pedálfékeknél ha megnézem a nyers adatokat, teljesen szimmetrikus, p3d alatt jól is működik. xpl alatt viszont a jobb oldal túl erősen befog.
    szóval ami már most is látszik az, hogy ami vfr-t illeti, azt hiszem teljesen átköltöztetem az xpl-re. ezzel a bing-es dologgal teljesen odavernek bárminek. szolnok körzetében elég sokat repültem anno, ezért most is kipróbáltam, és hiába a sok év kihagyás, teljesen otthon éreztem magam, az összes pontról beugrott mi az. mondjuk az újszászi nagyon jellegzetes templomtorony azért nem volt ott, de ott vannak a folyók, erdők, községek, közlekedés, még a halastavak is. a szolnoki pu előtti vágányrendeződés itt ugyanúgy megzavart mint a valóvilágban. és hát azért global scenery-ben ilyet eddig nem láttunk. mondjuk az automatikus generálásban azért biztos akad hiba bőven, elég csak a hungaroringet megnézni. globálisan az úthálózat nagyon részletes, de a ring pályavonala nincs megrajzolva, az odavezető utak pedig általában sűrűn lakottak. de ezt az érzést eddig még semelyik szim sem adta vissza, úgyhogy ez egy új világ. és örülünk neki vincent...:)
    hont említette a múltkor: szélvédők ne legyenek sterilek téma. repülés közben egyszer feltűnt egy folt a képernyőn. először azt hittem kosz került a monitorra, de miután körüljártam a problémát kiderült, hogy csak a gép szélvédőjén szétkenődött egy bogár. úgy látszik ehhez is hozzá kell majd szoknunk.:)
    külön pirospont, hogy a visibilitybe bejátszik a levegő páratartalma.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.07. 19:14:33
  • Nyiri
    Így van. Mindent a realizmusért :) Most pályazár van LHBP-n és én ezt követem. VATSIM-en repülök és az irányítók és mindig követik. Tegnap 20+ percig taxiztam az Apron1-ről a 31R-ig, mert Cargo 747-el voltam. Szerintem elégettem egy kis orzság GPD-t kerozinban.
  • Hont
    Igen, sajnos van ott is egy két "gyökér"!
    Van még egy Sandro Vitalini nevű srác, na Ö még tök jó videokat szokott fel tenni! Azokat érdemes megnézni!
  • Clidey
    Mondjuk az AI-ról és az ATC-ről elfelejtett értekezni... :)))) De amúgy a többiben nagyjából jól látja a kérdést... ;)))
  • Clidey
    Köszi hogy ideraktad! Talán Predrag volt az egyetlen, aki miatt érdemes volt tagja lenni annak a csoportnak. De az ottani moderancia meglehetősen gyökér, úgyhogy már nem vagyok a tagja a csopinak. :)
  • Clidey
    XPL11-ből még csak a bétát próbáltam, de sokra nem jutottam vele az idióta 5 vagy 10 perces limitje miatt, ami max arra volt elég, hogy kiguruljak és felszálljak - az első fordulóban meg már vette is el a k*cs*g XPL az irányítást... :/
    De majd teszek egy próbát a full verzsünnel is - bár nincsenek nagy elvárásaim, hogy fps terén sokat javult volna a bétához képest...
  • Clidey
    Na, már tudom, honnan fog jönni idén a jesszuskám! :DDDD
  • Clidey
    Nekem is valami hasonló véleményem van az XPL-ről - mint azt már néhány foszlányban előadtam itt... :))))
    Nálam spec párhuzamos használat van; néha XPL-ezek, néha P3D-zek. Tök jól kiegészítik egymást. :))))
  • Clidey
    Valóban nem rossz! ;)
  • Hont
    Én csak a demot próbáltam, de nekem a P3D jobban bejön!
    Persze talán kevésbé akadozik, de más probléma nálam nem jött elő. Egyik nap is valakivel össze vitáztam azon, hogy mennyivel szebb az XP11 mint bár mi más...! Erre belinkel egy olyan képet, amihez az FS9-et is nagyon le kellett butítani 12 évvel ezelőtt, hogy olyan okádék legyen!
    Az esti csillogás, meg kifejezetten zavar engem!
  • Clidey
    Szerintem sok keptejn örülne, ha csak 15 percet kellene várniuk a betonon... :))))
    Ez is hozzátartozik a realizmushoz, Zoli bátyó! :))))
  • Nyiri
    Igazából azt írta le amire számítottam. Nekem nem éri meg váltani, a kiegészítők és egyéb érdekességek miatt is. Sok kompromisszumot kell kötnöm a P3D használata során és nincs kedvem megtanulni újra mást :D Kevés az időm. Meglátjuk mit hoz a P3D 4
  • Hont
    Gondoltam bemásolom, hogy másoknak ne kelljen keresni...
    Nem rossz írás!
    Predrag Drobac
    Tegnap, 1:35
    As I promised, my short review of XP11.
    Now, you might be thinking "oh God no, not another XP11 review, I'm not interested, this is P3D group!", but I think it's important to have various reviews and user impressions so you guys could create a blurry picture regarding differences between P3D and XP11.
    So yep, I took the plunge 5 days ago, purchased the Steam version, and went to the dark side. Why I did it? Well, to put it simply, I started to be horny after watching all these videos with Ortho4XP and IXEG, I mean VERY horny! :) Also one of my friends here in my hometown is also a simmer, and he is using XP for years, and he was clearly determined to brainwash me to get XP11, so... :) I flew IXEG at his place today, impressions are at the end of this review.
    Installed it, and first thing I did - started the flight in Germany to see default textures. Guess what, they are pretty good! Seattle demo area is awful, so I was pleasantly surprised. With proper art controls value and some postFX from BluFX plugin, even default scenery can look very believable.
    Anyway, to avoid "choking" you guys with bunch of information, here is my review:
    * Default scenery: XP11 is a clear winner here, better textures, especially mountains look more believable.
    * Default airports: XP11 includes only around 3000 airports with modeled buildings. The ones that are modeled look definitely more detailed and professional than nasty P3D ones. I've heard that user base provided all these airports for XP11 so there is more to come. I wanted to fly Innsbruck - Belgrade last night and I was disappointed finding out that both airports have only runway, aprons and taxiways, not a single building. Conclusion - XP11 default MODELED airports look much better, but you are limited to 3000 of them, and there isn't many modeled medium sized airports in EU as far as I saw. In P3D you have 24000+ modeled airports, so that is a win in my eyes. I know they look like crap, but at least you will see some hangars or buildings, and you will not cringe if you use REX Worldwide Airports HD or Zinertek textures.
    * Physics: XP11 should be a winner, but... (read further). The physics are very fluid, every single plane movement is there, and it looks freaking natural. BUT, BUUUT, after 4 days of flying default airplanes and some pretty good freeware ones, I always have some strange feeling that the airplane is 100kg heavy (C172). Flying C172 or KingAir, it felt similar, like they are made of carton, and they could be teared apart at every moment. The feeling is less pronounced with airliners, but it was still there in some degree. Also wind and turbulences are VERY strong in XP11, even lowest turbulence setting will throw C172 like crazy. LR must address that.
    In P3D all (better) airplanes feel very SOLID and STURDY. The physics is not that fluid and it has some (major) flaws, but the feeling of flying a real airplane is there. I feel a weight of airplane, mild turbulence or wind will not kill you. But I will repeat that solid/sturdy feel in P3D suit my preference much better. Be aware that this is my personal impression of physics in both sims, so take it with a grain of salt.
    * Graphics: XP11 is a clear winner by a huge margin. Why? Simply because it has more complex lighting engine, not to mention amazing and natural looking rayleigh scattering effect, better windshield rain fx (depending on a model), JAW DROPPING night lights/lighting, etc. And should I mention that you will NOT see blurries in XP11 at all?! No texture loading, no blurry ground textures around the aircraft, a joy to behold. LOD radius is much much larger, you can see clear textures around for miles and miles.
    DataRef editor and art controls in XP11 are a story for itself! In short, it's PTA built in, you can tweak any possible value, and you can see all changes live in the sim. I miss that in P3D. :(
    I hope P3D v4 will bring some improvements in these areas, I mean c'mon LM, it's 2017!
    * Addons: P3D is a clear winner, but only if you are willing to pay. XP11 is known by it's freeware community so you could pimp your XP11 for 0$ (yep!) pretty good. I checked more than 20-30 freeware addons, and most of them were very usable and stable. BUT, also most of them are either simple, not finished or UI is not user friendly. For example X-Camera plugin that imitates EZDOK and it's functions, has the most frustrating and annoying UI. Believe me, EZDOK UI is a dream compared to that one. So, if you think that best P3D tools and addons are overpriced or that P3D scene is crap because most is payware, well my friend, you are so wrong on so many levels. You pay, and you smile! Simple as that! I'm always smiling after purchasing top of the line addons in P3D, they are quality! 90% of addons in XP11 are meh, you are installing them to make your sim usable, that's all. Can't comment on payware XP11 addons as I didn't purchased any of them.
    * Payware aircraft: P3D is a winner, but mostly because it has incredible choice of quality addon aircraft. In XP11 you have IXEG 737 which is FSLabs A320 in XP11 in terms of detail and immersion, and few more developers seems are doing a pretty good job also (JARdesign, RotateSim, FlyJsim, DreamFoil), but I can't comment how good these airplanes are compared to P3D ones since I watched few videos of them only.
    And now my impression of IXEG. It is a benchmark in XP11, and I dare to say not only in XP11. Amazing plane, simply astonishing. I dare to say it is better than PMDG, and it uses XP pros like mad. I did two short flights with it, and manual flying is so good, so fluid, so believable, I could fly it manually for hours. I did few test approaches and landings with it, and it felt so different than any NGX landing in P3D, I was smiling the whole freaking way. IXEG is the ONLY addon in XP11 that I would buy, and I dare to say that it doesn't feel like it's made of carton, it feels just right. But still not sure will I purchase it simply because there are still some things in XP11 I need for a full enjoyment.
    * Weather: No need to write long chapter about this one, P3D is a clear winner. AS16 is a winner by far (even XP fans admits), but Xenviro is making a solid progress lately, so maybe in not so distant future XP11 will have also a very believable weather depiction.
    * Stability: *COUGH* dark side wins *COUGH*. I had so many problems with P3D and crashes, even in its fairly fresh state. XP11 was completely solid in this 5 day test, and believe me I tortured it. Simply the management of addons, sceneries and resources is solved in much much better way.
    * Performance: Tough race! P3D will win when you look at FPS number, but XP11 is far smoother. To be honest 30fps in XP11 feels like 45 in P3D. No stutters at all. There are some community fps fixes that can improve fps by 30-40% in XP11, so when you tweak it it's not bad at all Autogen is much less forgiving also, so when you fly approaches with IXEG and Ortho4XP with God knows how many buildings around, you will see 30-35fps even on older i7 CPU's.
    I will post few shots from my last test flight below, and I can only thank you for your interest to read my, well, long review. Now, I'm back in P3D, and to be honest I missed it. I flew LOWS - LOWI with A2A C172 last night, and it felt so good. I will probably use XP11 on occasions to enjoy some VFR flying with Ortho4XP, and will keep my eye on updates, but I'm more interested in P3D v4, as, well, I left a fortune in its addons, not to mention my time invested (URP, tweaking, fixing).
    Cheers! :)
  • Hypo #2161
    p3d facebook groupban egy srac nagyon szep kis reviewt rakott ossze rola P3D szemmel érdemes meglesni
  • saca79
    Anno én is vacilaltam sokat mire kéne valtani FSX - ről. Sajnos az eddig össze vásárolt kiegjeim max P3D re jól igy a mellett döntöttem. Xpl 11 nek azért vannak erős korlátai ha jól tudom.
  • nibron
    hirtelen ami lemaradt: először hdd-re raktam. annak ellenére, hogy 4 vinyó van raidben eléggé szaggatott töltésnél. azután átraktam sdd-re. na mindjárt megváltozott a leányzó fekvése. az a helyzet, hogy ha szigorúan megnézem, akkor is voltak nagyon ritkán apró szakadások, de miután megnéztem mennyit olvas működés közben, érthető volt miért. mivel 2db ssd van bent a gépben (1 a rendszernek, 1 a szimnek), úgy gondoltam, hogy a hatalmas scenery csomagot átrakom a rendszer ssd-re. hát nem könnyű de megoldható, innentől viszont már meg sem reccen. tehát elmondható, hogy egy 1000mb-ot olvasni tudó ssd-n már kifogástalan lesz az olvasás:). vicces.
  • nibron
    ismerőstől kölcsönkaptam az xpl11-t. elővettem egy régebbi csoffadt gépemet (i7-2600,16gb 1600mhz ddr3, gtx560ti 1gb), raktam rá win10-et, és a steammel felrakattam a progit. az 1gb-os gtx560-as nem volt véletlen, grafikából levettem a különleges effekteket, de az objektumokat max.ra tettem. indulásnak simán megzabál 5gigát, de mondhatni, hogy ezzel a kártyával is szép. az fps az fsx-hez p3d-hez mérten szuper (a pofám leszakadt olyan stabil volt), a skycolor-ok kifejezetten tetszettek. a felhők egyelőre nem, mert elég egyhangúak, közel sem olyan "szépek" mint a másik kettőben. viszont benne repülni sokkal jobb érzés. a dlc-vel a mesh lenyűgöző, ha jellegzetes a domborzat, akkor akár már az alapján eleve lehet navigálni. de ami nagyot üt az a komplett út és vasúthálózat, a legkisebb faluk is a helyükön. a nyaralóm egy csekély lélekszámú faluban van egy nyúlfarknyi utcában, és ott van, bár a ház azért nem úgy néz ki:). a látótávolság nagyon ötletesen nem statikus egy adott értéken, hanem függ a páratartalomtól és így a magasságtól is. a gyári gépek elég jók, sokkal jobban mint amiket a másik kettőben kapunk. az egész programmal kapcsolatban nem igazán tudok érdemben nyilatkozni, mert az biztos, hogy ezt a szimet meg kell szokni. bár a beállításoknál lehet fsx kiosztást beállíttatni, de alapvetően más világ. 64 bites és egyelőre nálam atomstabil (óriási gratula), pedig állandóan váltogattam a taskokat.
    a tesztrepülések mind mo-ról indultak és többnyire értek véget. egyelőre mind vfr volt, mert annyira lenyűgöz, és most komolyan, ugyanis egyetlen pillanat sem volt amikor nem tudtam merre járok. a jellegzetes épületek természetesen nincsenek meg, de a közlekedési hálózat, a faluk, az erdők, a domborzat, a tájkép nagyon ott van. fps-t illetőleg nagyon veri a másik kettőt, holott semmit nem csináltam vele, csak a program kezelőfelületén lévő beállítások közül párat átállítottam. a steam 13 órát mutat, az biztos, hogy ezt én megfogom venni.
  • Hypo #2157
    ha valaki ajandekot keres sajat maganak:))) https://airportag.com/pages/aircrew-members-gifts
  • Hypo #2156
    :)))) immersion, immersion :)) Mondjuk MO-on az AI trafic nem nagyon okoz gondot, sőt ha itt repulok altalaban bekapcsolom, imadom a malev gepeket:)))) De EGGL,EHAM,KJFK..etc mar kicsit necces 15 peret varni a gurulon...:)))) Bush FLyingnal mennek a custom GA ai forgalom :)
  • Szkokan
    Nem rossz :)

Utoljára szerkesztette: Szkokan, 2017.04.06. 00:24:58