5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    A lajstromnak nincs konkrét, a hétköznapi használatban elterjedt betűtipusa. Vannak ugyan hasonlók, de azok csak hasonlók. Itt-ott vannak kisebb-nagyobb különbségek. Érdekes viszont, hogy pl. az NG-k kabinfeliratai viszont teljesen hétköznapi fontok: Futura Md BT. :)
    Annak idején egy Maléves haveromat megkértem, minden út végén fotózza le az orrfutóműaknakajtaját annak a NG-nek, amivel éppen repült. Ezekből a fotókból egy ABC-t összerakva csináltam magamnak egy ttf betűkészletet, azt használtam régebben a Boeingekhez. De sajna az Airbuson másfajta karakterek vannak, úgyhogy azt hiszem újra kell élesztenem a projektet - hálaégnek ez a régi haver is átment a Wizzhez... :)))
    Na és ugye, nem utolsó sorban van nekünk külön topik-kapitányunk is! ;))))) Lehet Őt is megzargatom e témában... :)))
  • spmd
    Lajstrom és wizzair.com felirat. esetleg, ha tudja valaki, akkor a lajstrom betűtípusa nagy segítség lenne.
    Utoljára szerkesztette: spmd, 2017.04.05. 21:07:24
  • Clidey
    Konkrétan milyen, melyik feliratok?
  • Clidey
    Nem értettem félre, tudom hogy gondoltad amit írtál! ;)
    Csak szerettem volna picit bemutatni, hogy esetenként mik lehetnek a háttérben. Pontosan ezek miatt én a SibWings-es srácokra sem neheztelek. Lényegében egy tökre használható gépet adtak ki, gyönyörű kivitelezésben. Az apróbb hibáival meg tökéletesen együtt lehet élni. Persze, attól még egy k*rva mailra igazán válaszolhatnának, az még nem kötelezi őket arra hogy heteket elvonják magukat az egyéb elfoglaltságuktól...
  • spmd
    Csak nem hagyott nyugodni az AI leszállás, főleg némelyik eléggé kilebegtetett, majd az orrát sokáig fenn tartva gurult, Így jobban beleástam magam a repdinamikába és a következő frissítésben már a lehető legrealisztikusabban fognak landolni az AI gépek. Minden hibát kijavítok a cfg fájlokban és a lehető legtöbb sceneryvel tökéletesen kompatibilis lesz. Ma összesen 2 típussal végeztem, úgyhogy ez nem lesz meg olyan hamar, de nem is kell ezeket a frissítéseket ilyen sűrűn kiadni, bár mindig van amiért érdemes. A hangok terén is lesz javulás, már nem teligázon jönnek be leszállni a gépek, hanem finoman adagolva, kis fordulaton. Lesz egy jó pár új légitársaság is, illetve rengeteg aktualizált festés. Wizz Air A320 és 321-ről nincs valakinek részletes fotói, főleg a feliratok érdekelnének.
  • Hont
    Tibi! Ne érts félre!
    Senkit nem akartunk bántani az előbbi hozzászólásokban!
    Tényleg távol álljon tőlem, hogy bárkinek is bár mit a szemére vessünk! Csak köszönettel és hálával tartozunk az LHSim teljes csapatának!
    Lehet kicsit rosszul fogalmaztam és félre érthető voltam!
    Konkrétan csak azt sajnálom, hogy megszakadt az a folyamat, ami hozott némi pezsgést a magyar VP számára.
    Persze megértjük, hogy vannak fontosabb dolgok is annál, hogy a gép előtt "kényszerből" töltsük a szabad időnket!
    Én csupán azt szeretném, ha lenne valami megoldás!
    Komolyan, nekem most melós hónapok jönnek, de ősz végén én fogok időt áldozni arra, hogy kicsit részletesebben bele lássak ezekbe a 3D programokba.
  • Clidey
    Hát, innen a távolból lehet húzni a szánkat hogy miért nincs ez miért nincs az, ezt miért nem fejlesztik, azt miért nem fejlesztik, de belülről azért egészen máshogy fest a dolog. Ezt csak az tudja, aki csinált már valaha cuccot bármely FS alá. És itt most nem egy összecsapott igénytelen munkára gondolok, mert azok valóban megvannak egy hétvége alatt is akár.
    Szóval rengeteg időt elvesz az ember életéből, ahogy ott görnyed a gép előtt, és rajzol, textúráz, bugtalanít, stb. És bele lehet ám ebbe fásulni is nagyon. Amíg "ég a tűz" addig nem foglalkozik ezzel az ember, mert örömét leli benne, de egy idő után néha azért átbillen a mérleg.
    Szerintem Sanyiéknál is előtérbe került az utóbbi években a magánélet, a család, meg a többi. És ezért nincs joga senkinek sem elmarasztalni őket. Szerintem.
    Bár semmi közelebbi infóm nincs, de szerintem a Rijeka project se haladt előre egy tapodtat sem az utóbbi 1-2 évben. És szerintem jól van ez így. Ha csinálják, csinálják akkor amikor a kedvük van, ne akkor amikor muszáj. Mert abból csak egy összevágott felemás cucc lesz. Senkinek nem igértek semmit tudtommal, szóval nincs okunk bármit is a szemükre vetni. Én legalábbis így látom a dolgot.
  • Clidey
    Igen, erről beszélek. De ez nem feltétlen a pmdg hibája, mint azt írtam, sokkal inkább magának az FS-é. Ha erősre állítod a fékeket, akkor satuzik mint az állat, ha gyengébbre, akkor meg alapjáraton is elhúzza a motor/hajtómű. Szóval szar ez, akár honnan is nézzük.
    De pl. az XPL-ben olyan gyönyörűen lehet adagolni a fékezést, hogy csak na. Ráadásul az orrfutó sem süllyed be a betonba, mint azt az FS-eknél "megszoktuk". :) Ott valóban a betonon/füvön áll a cucc, nem úgy mint FS-ben.
  • saca79
    Én is iróniával irtam... :) sajnos az van amit írtál. Nem éri már meg szerintem nekik ezzel foglalkozni. Sibwings is hasonló cipőben jár. Eleg megnézni a hivatalos forumaikat ahol mar olyan topic is van hogy " egyáltalán olvassa ezt a forumot valamelyik staff?" nekem személy szerint fél éve nem valaszoltak emailejeimre se.Nincs a megvett keiegek mögött támogatás, megvetted kifizetted aszt ereggy a picsába... Csoda ha a halandó kalozkodik?!
  • Hont
    3 és fél éve...? Már amit az elején csináltak, azt is lehet lassan újra gondolni, mert úgy fejlődik a technika és ezzel együtt az elvárások is!
    Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes sceneryt updatelni kellene, mert már a repterek is fejlődnek! Én tudom, hogy ez baromi nagy munka és nem nagyon éri meg, meg aláírom azt is, hogy a rengeteg kalóz verzió miatt elment a kedvük!
    Gondolom, hogy nem kevés időt töltöttek el vele és megnézzük, bármelyik viszont eladó a duplájáért árulja...(Nem mintha annyit nem érne meg, sőt...)
    Ezek ellenére nagyon jó lenne, ha jönne egy friss csapat, aki kicsit felrázná ezt az állóvizet!
    Annyi okos , szép dolgot lehetne csinálni! Akár közösen is! Nekem lenne hozzá kedvem!
    Emlékszek, hogy amikor a LHSim BP megjelent szinte minden nap felmentem a honlapjukra és lestem, hogy jött-e valami kis frissítés!
    Bár mi! Egy villanyoszlop, vagy egy szalma bála! Ezzel szerintem sokan voltunk így! Nagyon jó elgondolás volt! Kár hogy ez is alább hagyott.
    Most is lehetne pl kilátókat, erőműveket, jó tájékozódási objektumokat készíteni, de addig, amíg pl a TV tornyok sötétben alattomos mód rejtőzködve várják az arrafelé tévedt VFR kaszkadőröket addig nincs nagyon miről beszélni!
  • saca79
    Na igen a fék az kritikán aluli, kifejeled a szélvédőt...
    LH SIM most nem a rijekába öli minden erejét idejét?
  • Clidey
    Én is úgy látom, hogy sajnos elfogyott a lendület. Nagyon kár.
  • Clidey
    Én a PMDG fékjéről - meg úgy általában az FSX/P3D fékezés-szimulációjáról - beszéltem, nem a kormányzásról. :)
  • saca79
    Ez FSX... Sajnos P3D ben nem látszik az objektumok fele LHBY-en LHDC kuka LHPR szintén élvezhetetlen nálam is.. Így idehaza VFR re FSX marad.
  • Hont
    Igen, nálam is "látszanak" ill nem látszanak a hiányzó texturák, de azzal együtt tudok élni!
    Az egész használható lenne, ha Pér futópálya nem süllyedne el... Egyébként szerintem a legszebb scenery az LHSimtől.
    Bár erre is ráférne egy Update, de én azt gondolom, hogy az LHSim feladta ez irányú foglalatoskodását. Sajnos!
    Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e aki a átveszi tőlük a stafétát, mert lassan LHBP-re is ráfér egy modernizálás!
  • spmd
    Nálam is, csak nincsenek statikus gépek és egy jó pár objektum is hiányzik.
  • Hont
    Nem hiszem, szerintem simán P3D...
    Nálam így néz ki.
  • spmd
    Szerintem ez FSX képkivágás, nem P3D.
  • spmd
    Sajnos ahhoz az összes addon scenery AFCAD fájlját át kellene írni, ami elég problémás lenne. Szóval nem az AI tehet róla. Pontosan ezért nem lett tökéletesen élethű a lassulási érték, mert akkor még tovább gurulna és akkor is a legközelebbi (AFCAD-ban lévő) kijáraton viszi ki a gépet, akár úgy is, hogy a pálya közepén visszafordítja. Általában ilyenkor ki is gurul a fűre. Rengeteg scenery-vel teszteltem és sajnos ez a lassulási érték egy elfogadható kompromisszum. Van amelyik reptéren jobban van amelyiken rosszabbul működik. Sajnos a régi satufékes AI-khoz írták meg.
  • Hont
    Szép képek!
    Nem repülnél át LHPR-re! Nálad hogy néz ki a pálya?
  • saca79
    LHBY:

Utoljára szerkesztette: saca79, 2017.04.04. 21:42:59
  • Hont
    Egy kérdés! Nem lehet valahogy átszervezni az érkező gépeket, hogy ne az első, hanem inkább a második kijáraton menjenek ki? Ahogy végig gondoltam amiket használok reptereket, mindegyiken jobb lenne ha a másodikon mennének ki...Pl LOWW 29-n visszafelé mennek ki ami elég hülyén néz ki...
  • spmd
    Akkor sajnos egyelőre szüneteltetem a katonai cargo forgalom beépítését az AI csomagba, mert pl. C130-ból csak FS9 modell van, ami nem DX10 kompatibilis.
  • saca79
    itt van róla video hogyan kell
  • saca79
    Köszi ez valószínű jó lesz így első ránézésre. :)
    @Clidey PMDG re én találtam egy megoldást (más géppel nem próbáltam még de "kisgépekkel nem is nagyon van rá szükség) :) van egy mini joy-om feleslegben (jó hozzá sima gamer kormány is,de nekem az sok helyet foglal) Aztán fsuipc-ben steering tiller- ként hozzáadom, természetesen ennek a joy-nak az axis részét le kell tiltani a szimben mert különben ütközések lesznek. Ezzel a beállításal lehet taxi közben az orr futót forgatni.

• spmd
    Ezt másold be az Ancsa könyvtárába természetesen a cfg fájlt kiegészítve a festéseiddel.
    LETÖLTÉS
  • Clidey
    Sajnos erre elfogadható orvosság nincs. Az FSX/P3D fék-kezelése kritikán aluli, képtelenség guruláskor normálisan adagolni a fékerőt. Én legalábbis még nem találkoztam egyetlen egy olyan add-onnal sem, ahol elfogadható lenne ez a dolog - ide értve a szénné hájpolt péemdégét is. Most mondjam azt hogy e tekintetben is egy álom az XPL, ahol tök faszán meg van oldva, és sokkal realisztikusabb repcsikkel való gurulás-fékezés...? :)
    Egy dolgot tudsz tenni: kiveszed a cfg-ből a differenciál féket, ezzel feláldozva a realizmust a használhatóság oltárán. :)
  • saca79
    Bocs masik fele lemaradt : nah szoval tudom hogy jól ki kell taposni amerre fordulni akarok es aztán játszani a differencial fékkel de folyton fordulaton kell tartani hogy legyen szél a lendülethez, akkor fordul csak el nagynehezen de igy meg kizsaluzva is túlmelegszik a motor. Ez nem sikerült túl életszerűre szerintem, HA-MAR -t szoktam nezni szegeden siman egyhelyben is megfordul. Nekem még sehogy nem sikerült kivitelezni csak nagyon nagy sugárban. Nincs valakinek valami trükkje erre esetleg?
  • saca79
    Üdv. Használ valaki Sibwings Ancsulit? Meggyűlik a bajom bőven a szűk forgolodással a téesz parkolóban
  • Clidey
    Hát te tudod Zoli bátyó, meg ízlések és pofonok ugye, de én például úgy vagyok vele, hogy az pár darab AI gép pl. LHBP-n gyakorlatilag nem szól bele az fps kérdésbe, és hatványokkal jobban érzem magam, hogy nem egy hóóót üres reptéren kell közlekednem, hanem néha-néha gurulgat meg tékoffol-eprocsol más is. :)
  • Clidey
    A héten ha lesz egy kis időm, megnézem.
  • Clidey
    Alapjaiban véve nem vészes. Csak a materialokat kell átrakni FSX/P3D formátumba a 3D modellen, meg a régi stock animokat keyframe animra - ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy újra kell animálni minden mozgó alkatrészt. :)
    De ugye ezek a dolgok csak akkor végezhetőek, ha birtokában vagy az eredeti 3D fájloknak, ellenkező esetben ismét szerzői jogi problémák adódhatnak.
    Illetőleg az MCX is tud elvileg FS9-ből FSX-P3D formátumba konvertálni, de a saját tapasztalatom szerint az eredmény még az egyszerűbb modellek esetében sem lesz jó. A materialokat még csak-csak átrakja, de a stock animmal meggyűlik a baja, FSX/P3D-ben széthullik az egész. És ugye itt is jelen vannak a szerzői jogi kérdések.
  • Hypo #2122
  • Hont
  • spmd
    Elkészült a legújabb AI csomag.
    INFO
    LETÖLTÉS
  • Hypo #2119
    OK OK:) csak sose voltam az AI-ert oda, sokat kell varni:)) es inkabb legyen eggyel jobb a scenery es inkabb sporolok az ai-n :)
  • spmd
    Egy próbát megér. Ez nem vesz el annyit, mint amennyit hozzáad. Nem is lehet összehasonlítani más AI csomagokkal. Ez tényleg egy lehetőségekhez képest jól optimalizált csomag.
  • spmd
    Megnyugodtam. Megnéztem a gyári P3D AI forgalmat és az is billeg a levegőben, tehát nem az én "készülékemben" van a hiba, hanem ez is egy gyári bug. Javítottam még egy-két gép lassulási ütemén és kaptak guminyikorgást és jobb reverz hangokat is az AI gépek. Szívesen fogadnám az ötleteket, pl. hogy milyen légitársaságok lehetnének még a csomagban. Persze nem 1-2 gépes flottájúra gondolok.
  • Hypo #2116
    mennnyi poszt, na szóval, AI cucc jol nez ki, ha enable lesz nalam az AI mindenkepp kiprobalom, bár eddig alapbol ZERO-ra raktam mert amennyit elvesz annyit nem ad hozza :)

@Maestro már megint valami uberfaxa:))

@Hont Szép az a hely, de a gép se rossz :)
  • Hont
    Vissza térve Pérre!
    Nálatok is olyan, mint nálam?
    A felső réteg magasságát kellene valahogy lejebb vinni és ott a pálya alatt engem nem zavarna...:D
    Más minden rendben van! Csak azt nem értem, hogy pl a guruló út az miért jó? Vagy az Apron?