5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    na ha már úgy is utána kellett néznem:
    Thrustmaster Hotas X ezt próbáltam, nagyon megéri az árát.

Ravcore Javelin joystick ez is finom falat.
  • nibron
    mind a kettő jó. az xpl11-en látszik, hogy kezd felnőni a feladathoz, de addonok tekintetében eléggé elmaradott, és hát összességében grafikailag is gyengébb mint a p3d. a fények, az árnyékok, az alapműszerek megjelenítése zseniális, de a többiben a p3d veri. a konfigodon az xpl11 sokkal stabilabban fut de úgy gondolom, hogy a p3d is elfogadható a gépeden. és hát megéri megvenni, mert a megfelelő addonokkal kiegészítve nagyon jó. de úgy értettem a hsz-edből, hogy még nincs meg, most én speciel valszeg nem venném meg, megvárnám a 4-es verziót. ha most megveszed a 3-ast, akkor is meg kell majd venned a 4-est. nem szoktam ilyet mondani de mivel nem tudjuk mikor jön a 4-es, addig ott van a sötét oldal, megveszed ott és kipróbálod. részemről a p3d van megvásárolva, az xpl11-et kölcsönbe kaptam (nem is akarom visszaadni), de egészen biztos, hogy megveszem. tehát én mindkettőt ajánlanám. rep.modellben egyértelműen a xpl jobb, de itt is vannak marhaságok, grafikában (az addonoknak köszönhetően) és addonokban a p3d a nyerő. ha csak a teljes alapokat hasonlítom össze (tehát sehol egy addon), akkor elég egyértelmű, hogy az xpl11 a nyerő.
    kontrollernek billentyű, kontroller "hülyeség", ha már megtanulod a "repülést", csináld rendesen, mindenképpen egy hotas ajánlott. a múltkorában valakinek teszteltem egyet, meg beállítottam a gépén, de nem jegyeztem meg a gyártót (asszem thrustmaster) és a típust (de elő kell kerítenem, mert másnak is kellene). az nagyon jó volt, teljesen elfogadható áron. ha van rá anyagi kereted (~100e magyar dollár), akkor ott a g940-es, és a warthog hotas.

"Ami a repülő kínálatot illeti nagy utasszállítót nem is láttam a csomagban"
    ezt a részt nem igazán értettem. ha arra gondolsz, hogy a p3d-ben kevés a repcsi, akkor arra ott vannak az addonok (rengeteg van belőle mindenfajta típushoz), a gyári gépeket senki sem használja. ha az xpl11-re gondolsz, ott valóban ez a helyzet, kevés az addon és általában rohadt drágák. és mivel az xpl11 most jött ki nem is biztos, hogy működnek vele (az addonok 99.99%-a 10-eshez van).
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.25. 15:03:48
  • endy papp
    Köszi a szakszerű válaszokat.
    A VGA GDDR5 6GB memory
    Ami a repülő kínálatot illeti nagy utasszállítót nem is láttam a csomagban,meg úgy alapból nem sok,persze ez igaz az XPL-re is de ott legalább alapból van nagy gép több is...
    Ami a procit illeti tudom hogy már "nem a legjobb" de egyenlőre ez van,6.éve húzza az igát,majd ha már nagyon kevés lesz váltok ,most inkább hardverre ruházok be mert ,már xbox controllerrel nem az igazi a repülés,persze nincs különösebb gond vele de azért valami komolyabban gondolkodom.
    Ja még annyi ha választanod kellene melyiket vennéd meg inkább ,összességében mindent figyelembe véve.
    Nálam már az XPL meg van,csak azért kérdem.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.04.25. 14:07:39
  • nibron
    az spai csomagnál a real sound pack-ot mennyiben érdemes felrakni? mit jelent pl. terhelés függvényében, stb?
  • nibron
    4-es verziót nemtom mikor adják ki. kábé az lesz benne mint most, de nagyon reméljük már 64 biten. nincs mindegyiknél havi díj, ha a 60-ast veszed annál nincs. régen olvastam már el, de a havi díjas verzió asszem inkább az addon fejlesztőknek van. ha megveszed nincs havi díj, ha bérled akkor igen.
    a gépigényről: az fsx és a p3d nem kezeli túl jól a pofaszőr magjait, az xpl11 viszont igen. ezért aztán a p3d-nak olyan processzorra van szüksége amely egy szálon irdatlan sebességgel tud szakítani. az xpl11-nek inkább több magra van szüksége. ha a jelenlegi konfigodat nézzük (a 2600k az intel egyik legjobban eltalált processzora, de már kissé eljárt felette az idő), akkor a p3d-ben kb. azt tudod kihozni amit írtál. az xpl11 esetében ugyanazon a konfigon picit kevesebb az fps, de ha megnézzük pl. a 20fps-t a p3d-nél hatalmas a szaggatás, míg ugyanez az xpl11-nél elég folyamatosnak tűnik. tehát a 30fps körüli érték az xpl11-nek teljesen megfelel, míg a p3d-nél inkább 40fps feletti érték az igazi.
    a 2600k-t biztosan ki lehet hajtani 4.2ghz-el feszültségemelés nélkül, afelett már kérdéses. viszont nincs szükséged a max. beállításokra. a reflections senki sem használja, mert elég sok baja van. használd inkább a pta-t (itt felül van hozzá link: "pta" és hozzá egy elég jó csomag "ultimate realism pack"). a reshade-t ne rakd fel, hibás, és csak bajod lesz vele. a beállításokból vissza lehet venni ahhoz, hogy a grafikai élmény megmaradjon, és akkor ezzel a procival, vga-al ki tudod hozni 30-40fps-re a konfigodat. nem írtad mennyi a vga ram. ahhoz, hogy a 980-as jól érvényesüljön a p3d-el és az xpl11-el, legalább 4gb ram-ra van szükség. mindkettőnél kb. 3.5giga a kihasználtság közepesnél nagyobb beállításokban. ha ennél kevesebb van akkor a vga nem fog ideálisan működni.
    az ai problémádra valószínűleg egy kicsit több ram, és ssd használata nyújtana segítséget. az ai forgalomnál a gépek festését be kell rántania a p3d-nek ez egy elég nagy lökésszerű terhelés a gépednek. használd az spai csomagot, nagyon jól megcsinálta a fejlesztője (hont bátyó, asszem kirakhatnád ide a bannerba).
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.25. 13:08:39
  • nagyi981
    Sziasztok!
    Olvastam több forumban, hogy van magyar nyelvű leírás az aerosoft airbushoz. Már kb 90%-ban ismerem a gépet, de van jópár dolog az MCDU-ban amit még ki kéne pipálnom. Tud valaki segíteni hol találok ilyen leírást?
    Köszi szépen.
  • endy papp
    Az a 4.0 verzió mikorra várható és abban menyi tartalom lesz ,igaz azt sem tudom a mostaniban mit adnak 60 ért??
    Mindegyiknél van havi díj és az mennyi?
    Menyivel nagyobb a gépigénye mint a XPL-nek az nálam high beállítások mellet igaz a reflection teljesen le van véve de a többi high 20-30 között van ,van hogy picit be beesik alá egy pillanatra,meg hogy picit fölé is megy.
    Intel Core i7 2600K 3.4 GHz
    GTX 980ti strix
    12GB RAM
    Nem tudom csak kérdezem nem lehet hogy a proci kevés neki?
    Ja igen 5760x1080 felbontáson,1 moncsin hozza a 40-50 között.
    Mondjuk az is érdekes hogy ha az AI bele teszem nagyobbak a fps esések ha meg 3-4 nél többet rakok be egyenesen diavetítésbe megy át..
    Ennek így nem sok értelmét látom hogy bele tették.,mellesleg nem sokat tesz hozzá a játék élményhez.
    ,jó ha van de minek.
    A válaszokat előre is köszönöm.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.04.25. 09:29:39
  • Hont
    Szia!
    Üdv közöttünk!
    Neked a 60dodos kell!
    Egyébként lehet célszerű lenne megvárnod a v4.0 verziót, mert azt szerintem megint meg kell mindenkinek venni, legalább is ez volt a v3.0 nál is...
    A kérdésedre a hardver leírás a következő:
    MSI GAMING PRO
    Skylake i7 6700K @ 4.8 GHz
    MSI GeForce GTX970 ME
    G.skill 16 GB RAM DDR4 3000Mhz
    HDD 1TB
    SSD 256 GB
    Windows 10 64
  • endy papp
    Üdv mindenkinek.
    Még új vagyok ebben a ,műfajban ,ha megengeditek lenne pár kérdésem.
    No meg nem is értek annyira hozzá mint itt a legtöbben,de repülni szeretek...még ha annyira nem is megy jól....
    A videóhoz csak annyit kíváncsi lennék hány VGA és milyen proci tudja ezt így kipréselni magából.....
    Persze nagyon szép már már fotó realisztikus.
    Az FSX-et már tolom egy ideje.
    Nemrég vettem meg a X-plane 11-et.
    Persze mindegyiket csak hobbi szinten nem úgy mit itt a legtöbben profi módon
    A kérdés az hogy a Prepar3D-t hol és mennyiért lehet beszerezni?
    Az oldalukon a legkevesebb licensz is 200 dodó és még mellé minden hónapban előfizu ,igazából nem tudom annyit ér vagy van benne annyi tartalom ?
    Igazából jó lenne kipróbálni ,a vidik alapján tetszetős,de nem akarok annyit áldozni rá ,mert ha mégsem jön be akkor,maradok az XPL-nél.
    Mit kapok a játékkal pontosan ha nem fizetek elő akkor is tudok tovább repkedni.
    No meg úgy nagy vonalakban általánosságban mit kapok a pénzemért.
    Vissza olvastam itt az oldalon amiket írtatok ,persze csak pár oldalt,de még sok a kérdés.
    Azt tudom hogy az FSX alapjaiból nőtte ki magát ha jól tudom ,és gondolom más cég csinálja,de ha valaki-kik leírná bővebben hol mi merre mennyi nagyon megköszönném.
    Előre is THX..

• Hont
    Nagyon rendben van , bárhogy csinálta...
  • Hypo #2304
    szép
  • alert
    Ezt szerintem valamilyen lassítom-felgyorsítom trükkel vette fel és vágta össze, mert olyan sima a legtöbb kameraállás, mint ha g-sync monitoron néznéd 60 FPS-el.
  • Hont
    Lehet csorgatni...
    Bár ez nem olyan szép mint az xp, de egy darabig még jó lesz...
  • Hypo #2301
    fsx en és p3d-n is a többségük rep.modellje hááát xp-n egyszer mentem más hogy volt szar :)
  • Clidey
    Ezt hogy érted Zolibátyó? Kifejtenéd bővebben? :)
  • saca79
    Pont erről akartam kérdezni. Nálam XP re a régebbi alabeo carenado gépek valamiért nem igazán akarnak fel települni. Talán a saratoga az egyetlen amit sikerült felrakni. Ezek 10 re lettek kiadva de leiras szerint futnia kéne 11 en is. Vagy valami elkerüli a figyelmemet. "show old version" ki van pipálva...
  • Hypo #2298
    alabeo xp re azert más mint carenado p3d vagy fsx re:)
  • Matth3w
    jójó, de azért jobb mint a semmi. Nem tudom egyébként, mennyi idő lehet átültetni így egy scenery-t?
  • Clidey
    Igen, ezt már néztem régebben, még a v10.50 alá...és hát kritikán alulinak ítéltem.
    Jó volna Misut rávenni, hogy konvertálja az LHSim LHBP-t XPL alá, mint ahogy LHDC-vel meg LHSM-el is tette...
  • Matth3w
    ez azért annyira nem rossz, jó a torony hagy némi kivánnivalót
    de jobb mint az alap, és passzol X11 alá
  • Clidey
    Nem önszántamból vagyok ily puritán...sajnos XPL alá még nem létezik elfogadható minőségű LHBP, ez az egyetlen oka a dolognak.
    De szoktam LHDC-n is repkedni, mert az viszont szépen portolva lett FSX alól. Ja meg LHSM is. ;)
  • Clidey
    Nem bántottál meg! :D Sőt, ha ilyen FD lenne az FS2004-ben, a mai napig azt használnám! ;))))
    Közben eszembe jutott, csináltam én már FSX/P3D Su-26 videót is, íme:

Freeware cucc:

Itt pedig a payware Alabeo:

És akkor most gondolkozzunk el egy pöttyet azon, melyik szimulátor is számol pontosabb FD-t egy repellőnek............ :)
  • nibron
    szép.

#2290: ez bizony nem.:) azért látszik a gép viselkedésén, bár valamiért tibi bátyó szereti az ilyen puritán környezetet. vannak azért szebb helyek is. a p3d-ben is vannak ilyen repterek nem?:)
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.22. 22:27:20
  • nibron
    "Tehát akkor a lap BIOS-ában meghatározott OC-t használod? "
    hogy is mondjam: igen is meg nem is. alapvetően arról van szó, hogy a gyártók igencsak hagynak tartalékot az eszközeikben. vegyük a procit. az intel nem állít fel minden típusra külön gyártósort, hanem csoportosítja őket. és egy koronggyártó sorról egy csomó típust tokoz be, attól függően, hogy miként teljesítenek. a korong gyártásakor minél kisebb a csíkszélesség annál nagyobb ráhagyással kell dolgozni, mert különben nagyon sok lesz a selejt. a vége az, hogy amit megveszel a boltban nem 4ghz-es proci, hanem a család legfelső tagja, csak nem ment át a teszteken. ha a család legerősebb tagja mondjuk 4.5ghz-es, akkor abban is van még bőven tartalék, különben egy darabot sem tudnának legyártani. így a 4.5ghz-esről simán el lehet mondani, hogy megvan az 5 is, vagy több. ennek a kiderítésére vannak különböző programok, amik kihajtják és ellenőrizhető, hogy neked megfelel-e. és itt jön a képbe a lényeg. kell egy olyan alaplap ahol, van elég mozgástered a proci "hangolásához". alapvetően egy ökölszabály van mégpedig, hogy nem lépheted túl a chip névleges teljesítményét, mert afelett már károsodik. megfelelő hűtésről is gondoskodni kell, mert egy chip nem végez semmilyen munkát, de a teljes felvett villamos teljesítményt fel kell dolgoznia. és ezt csak egy formában teheti meg, ha elfűti (disszipálás). akkor most adva van egy 91w-os processzor. el kell indítani a gyári értékein és tesztekkel meg kell nézni, mennyi a felvett teljesítménye. nem lesz több 50w-nál. tehát van még 40w-od játszani. 90w hőjét egyébként sem olyan nehéz elvezetni, de ennek a teljesítménynek a 3-4 szeresével is kell számolni, hogy kellően "hűvös" maradjon a processzor. erre azért van szükség mert létezik egy hőmegfutás nevű jelenség és ez legalább olyan rossz mint a szélnyírás. léghűtésre is kapható már 300w feletti hűtés épp, hogy befér a házba, de ezeket nagyon szeretem. nyáron is hozzák amit kell, és nincs velük baj. ma már vannak olyanok is amik nem dugulnak el a kosztól. én egy 12 hőcsöves szerkezetet preferrálok, mert lényeg, hogy a proci közvetlen környezetéből minél hamarabb el tudd vezetni a hőt, a tágabb radiátor felé.
    szóval amikor már ismered az alapértékeket, meg kell nézni, hogy mit lehet emelni. proci esetében ez szinte mindig a szorzó, de baromira nem mindegy mivel teszed. ha csak kézzel belöknél neki egy magasabbat, nem működne, mert teljesítményt nem adtál neki. tehát a szorzó emelés függvényében a feszültséget (ezzel növeled a teljesítményt) is emelni kell. de ez semmiképp sem lehet állandó, mert most már az összes processzor dinamikusan szabályozza belül a teljesítményét. ezzel nem csak kevesebb áramot zabál, hanem nagyban megnöveli az élettartamát is. és itt jönnek a képbe a különféle technológiák. már majdnem mindegyik alaplap gyártó kifejlesztett magának 1-2 technológiát, de nemcsak ők, hanem a chipgyártó is, és ezeket a technikákat kell megfelelően használni. na most így már látszik az, hogy nem beszélhetünk tipikusan oc-ről, hiszen nem hajtottunk túl semmit, egyszerűen úgy válogattuk össze az alkatrészeket, hogy ki tudjuk belőlük hozni azt amit a gyártó belerakott. most nekem a 4.9ghz-en a proci még mindig csak a 70w-ot nyaldossa, de nekem pl. a p3d-hez bőven elég, az 50-60-120 fps-hez már nem igazán kell több. és ez igaz a gpu-ra is, 2ghz-nél még mindig csak 65-70% körül van, a core névleges teljesítményéhez képest. és igen az alaplapi dolgokat használom, mi a fenét használnék mást, de azokban amit használok rengeteg az állítgatni való. meg is dolgozok vele rendesen, hogy klappoljanak. ez most különösen nehéz volt, párszor használnom kellett a clear cmos-t, idejét sem tudom mikor használtam utoljára. de a lényeg, hogy most már kiismertem annyira a biost, hogy most már ha valamit állítanom kell az könnyebben megy. most már csak a cpu cache-ét hangolgatom egy kicsit, és azt hiszem végeztem is vele. a hőmérsékleteket még ebbe a szűk házba is sikerült belőni, elég csendes masenka lett.
  • Hont
    Tibcsi!
    Én nem akarlak megbántani, de ez nem FS2004?
  • Clidey
    Ehun az X-Plane Su-26 mozi. Majd jön a P3D-s is, elrettentésképp... :)))

• Hont
    Ez érdekes ....Már mint ez a reverse dolog!
    Én is W10X64-t használok, de nálam semmi hasonló nem volt!
    Egyébként ezt a túlhajtásos dolgot még mindig nem egészen értem...
    Tehát akkor a lap BIOS-ában meghatározott OC-t használod?
  • nibron
    és itt még nincs egy deka feszültségemelés sem. csak amit az intelék a processzorban definiáltak. egyébként azt hiszem marad ez a freki, magasabbakkal sem muzsikált jobban, a buszfrekit sem volt érdemes emelni, a vga kicsivel több mint 2gigával ketyeg (itt sincs fesz.húzás) úgy, hogy a memóriát még a névleges sebesség alatt használja. így a hőtermelés is nagyon baráti, a proci nem éri el az 50c-t a vga megáll 65c környékén. amivel még játszhatok az a proci cache sebessége (kb. +200mhz), és a memóriát lehetne kb. 60mhz-el feljebb tolni, fesz.emelés nélkül. de szerintem a memóriából nem lesz fps, a cache-ből lehet pár.
    most először csinálok win10-es gépen p3d-t, hát itt mindennel meg kell küzdeni. pl. az ngx engine start-nál amikor a hajtómű elkezd dolgozni, beugrik a reverse, és nem jövök rá miért. soha nem láttam még ilyet, és itt most mind a két engine-nél csinálja.
  • nibron
    megnéztem, és kb. ugyanannyi a szivárgás mindkettőben, és kb. ugyanazzal a rátával szivárog. időnként fel szokott reppenni egy ilyen (ál)hír. érdekes, hogy azon a gépen amit most csinálok, már nem azért kell visszavenni a csúszkákon mert nem bírja a gép szuflával, hanem azért mert elfogy a vas. az a rohadt as16 szivárogtat a legjobban. azt hiszem, hogy a dinamikus felhőkezelést hosszútávon el lehet felejteni, különben nem érsz oda:(.
  • Hont
  • nibron
    oszd el 2-el.:)
  • saca79
    Nem sok az a 92fok?
  • nibron
    alakul a molekula.
  • nagyi981
    Köszönöm a segítséget. Megpróbálom
  • nibron
    nézd át a settings/general/air traffic control részt. esetleg pipáld be mindhármat.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.22. 16:56:38
  • nagyi981
    Sziasztok.
    Feltettem a p3d 3.3.5 veziót, és az ATC ablakban nem jelenik meg az elhangzott kommunikáció írasban. Lehet ezzel valamit csinálni?
  • Hont
    Most így hogy mondod...
    Nekem soha nem volt OOM. hibám és mint ahogy írom a #2184 üzenetben nálam is elő jött!
    A rák egye meg! Na nem baj, ez még mindig a jobbik eset mintha nem lenne meg a hiba!
    Már rakom is vissza a régit (376.33)
    Köszi Peti!
  • alert
    Vigyázzatok a legújabb nVidia driverrel, mert VAS szivárgást okoz. A cikk szerzője egy régi drivert ajánl (376.33), amivel a legsimábban fut a szoftver a legtöbb FPS-el és legkevesebb VAS problémával. Nyilván ez csak annak megoldás, aki nagyjából csak a szimulátorhoz használja a grafikus kártyát. Van valakinek tapasztalata ezzel a régi driverrel? Mert már nem egy helyen említették ezt a verziószámot.
  • Clidey
    Azért én úgy tapasztaltam nem egészen. Össze se lehet hasonlítani ugyan azt a Carenado/Alabeo gépet a P3D-ben és az XPL-ben, annyira teljesen másképp repülnek-viselkednek. Mondjam azt, hogy XPL-ben sokkal élethűbbek? ;)
    Tegnap este pont a Su-26-ost próbáltam - a P3D-re jellemző falevél effekt teljességgel hiányzik, szépen lerepüli a Lomcevak figurát, nem gabalyodik bele félúton... :)))
    Talán majd csinálok róla egy mozit, annyira döbbenetes a különbség. :)))
    A többi gépét még nem próbáltam a cégnek, de majd hamarosan!
    Illetve de, az AgTruck-ot még próbáltam, na az teli vegyszertartállyal igen érdekesen viselkedik... :))) Vigyázni kell a sebire nagyon dobja fordulóban, és már pördül is lefele. Ellentétben a P3D-s verziójával, ahogy gyakorlatilag nincs különbség van-e cucc a tartályban vagy üres. Azért ez elmond valamit a P3D szimulációs képességeiről... :)))
  • Matth3w
    Itt lehet rengeteg ingyenes addont talalni, van koztuk minosegi meg kevesbe minosegi!