Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
sightseeing tour....

Hont
Na ez mi?
?????
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.11.21. 16:06:42
Hypo
😊 szépek a képek

PTA val jobb lett a helyzet köszönöm 😊 LOD ot manuálisan felvittem a CFG be 12000 re és az is segített

Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.11.20. 18:42:35
alert
Ezt még nem használtam, na de majd most! Vagyis majd! 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Igen, így van. Jelen pillanatban legjobb erre ugye a PTA. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nem tudsz, ez nem cfg kérdése.
Ha csinálsz egy adott helyszínen egy képet hogy ott nálad mennyi házat jelenít meg, akkor esetleg összehasonlításképpen teszek fel egy képet én is ugyan arról a helyről, nálam mennyi autogen van. Lehet benned van a hiba, nem is az FS-ben... 😄
(Shift+Z-vel írasd ki a bal felső sarokba a koordinátákat.)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Arra most nincs ötletem, hogy miért csak ennyit jelentít meg, de valamilyen beállítás kérdése. A világos épületek pedig a HDR effekt miatt vannak. Ez videókàrtya, monitor, stb függő. A beállításoknál lehet valamilyen szinten kézzel is állítgatni a HDR-t, de elég kezdetlegesen. Át lehet írni néhány dolgot kézzel a cfg-ben és a shader fájlokban, ez picit időigényes és komplikáltnak tűnhet, de ITT egy leírás. Aki eddig megcsinálta az dícsérte, hogy végre sötét lett az éjszaka és a nappal sem égeti ki a szemed. Ennél jobb dolgokat is el lehet érni, ha shader módosító dll-eket töltesz le, amikhez millió témát lehet beszerezni, de hogy kinek mi tetszik az sok-sok próbálgatás eredménye. Mindenesetre a színvilágot, a virtual cockpit megvilágítást és a tájat is baromira fel tudja dobni szerintem. Néhány fps-t veszítesz ezzel is persze. Reshade-re keress, ingyenes.
Utoljára szerkesztette: alert, 2016.11.19. 21:06:35

és tudok ezen az autogenen módosítani esetleg cfg be? ha igen kb mennyire érdemes? amúgy mindenhol ennyi házat jelenít meg 😞
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.11.19. 19:43:56
Clidey
Akkor meg csak egy dolog lehet: az adott helyszínen épp olyan az autogen, hogy oda annyi házat tesz ki. 😊
Tudtommal nincs olyan add-on ami a default házakat lecseréli.

maxon van a Level of detail radius azért nem értem. gépem is megvan hozzá szerintem i7 6700k, 16gb 3000mhz ddr4 es ram, gtx970. szóval nem értem miért ilyen ronda... amúgy van valami scenery ami lecseréli a házakat?
Hont
Érdekes!
Most ismerkedünk! Én a tolóerő szabályzást nem bírom érezni ezeken a propis gépeken...😞
Ezért gyorsan mentem egy kört B737-l... Az a kedvenc!
Az idő is kezdett kiderülni, szóval az a helyzet, hogy szép ez a környék is...
Clidey
A időjárás kellemetlen. Na és a bringa? <#hawaii>

Clidey
A házakkal nem tudsz mit kezdeni. Sajnos a default objektumok közül elég soknak van ez a hibája. Együtt kell vele élni.
Az objektumok megjelenítési távolságát pedig a Settings menüben a Scenery fülön bal oldalt felül a 'Level of detail radius' csúszkával tudod állítani, cserébe némi fps esésért.

Hont
Elég kellemetlen időt fogtam ki LOWI-n...
sziasztok ez nekem miért néz ki így? nemrég kezdtem a p3d t. jelenleg csak az ORBX base van fent. mit kéne configolnom hogy a házak ne világítsanak így? valamint távolabb is jelenitsen meg házakat?
Hypo
nice

Clidey
Az ilyen olnine stuffok a magamfajtának jók elsősorban, akinek nincs sok ideje repülésre, így nem akar szöszmötölni még az útvonal baszkurálásával is még, csak beírja honnan-hová milyen magasan, a többit meg mondja meg a kisokos. <#bee1>

Apropó. Ma végre megérkeztem Varsóba (nem lőttek tarkóba <#zavart1>), európa-kerülő túrám utolsó repterére. Innen már csak Ferihegy jön majd. 2013. március 20-án indultam ugyan innen, még FS9 alatt, iFly 737-700-al... Hááát...nem kapkodtam el... <#idiota>

Clidey
Videokártya, vagy annak a drivere, vagy textúra formátum hiba, vagy P3D beállítási hiba, vagy modellezési hiba...vagy...vagy...vagy... <#vigyor0>
Bár a legutóbbira kicsi az esély, mert én is használom a scenery-t és én nem tapasztaltam ilyen hibát.

Hypo
😊 igen legtobb esetben azt hasznalom enis csak VA flightnal jjo neha a simbrief

Papirzacsi
Én személy szerint jól elvagyok a PFPX-szel. Régebben a skyvectort használtam, még régebben meg a routefinder+fsnavigatort (fs2004-ben). De ez utóbbi és a legtöbb online tervezőnél nincs beleszólása az embernek, hogy mit tervez, és van hogy nem talál útvonalat, vagy éppen a földet másik irányba megkerülve.
Ugyan nem ingyenes, de tökéletesen megfelelő annak, aki hajlandó szöszölni az útvonal megtervezésével. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Nagy géphez és VA flightokhoz ez elég jó én használgatom https://www.simbrief.com/home/
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.11.18. 13:37:29

alert
Ehhez egy külön időjárást generáló programot kell használnod.

Mondj pár tippet 😊

Clidey
Hát kinek mi. Nekem így előre a Peti verziója jobban tetszik.

Clidey
Igen, látom. De rengeteg oka lehet. <#szomoru1>

Clidey
Szerintem jó kis cucc. Lassan fejlődnek karenádóék, már nem is olyan fosch, 'just eyecandy' cuccokat adnak ki. Csak a fejlődés lassú. <#nevetes1>

Én ezt jobban szeretem: https://flightplandatabase.com/

Clidey
Köszi a tippet Peti! <#vigyor2>
Eddig a sima routefindert használtam, de ez sokkal komfortosabbnak néz ki! Add to favorites... <#hawaii><#worship><#eljen>

Clidey: LFMN-LHBP A 14. képen amikor Ferihegy mellett repülök el és a bar szárny és hajtómű látszódik, akkor láthatod hogy ferihegyen pár épület fekete.

Hont
Ezt próbálta már valaki?
P3D-ben nincs ilyen.

okés köszi!
annyiban esetleg tudnál még segíteni, hogy amikor belépek a p3d-ben az időjárásnál, hol lehet állítani, mint a fsxben és az fs2004-ben is, hogy reális időjárás legyen és 15 percenként frissítsen?
alert
Volt erre egy ingyenes program Avsimen, de sajna nem emlékszem a nevére. Viszont ha a Route Finder helyett az Online Flight Plannert használod, akkor ez generál neked PLN fájlt is és ingyenes.

Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki, hogy a route finder által generált útvonalat, hogyan lehetne pln fájlként lementeni a p3d v3.4-es verzióhoz?
eyecandy
Nálam az UT2 traffic betöltésnél csinálja, de nem mindig.

alert
Félmegoldás, de amit én használok: egy SSD-n van a Win és egy külön HDD-n a P3D mappa. Egy teljes win és P3D újratelepítés után felkonfigolva, amikor minden tökéletes, lementettem Acronis True Image 2017-el a teljes SSD lemezképet. Ezt megteheted amúgy felhőbe illetve a mellette lévő HDD-re is. Ha elkezd szarakodni a P3D és nincs megoldás, akkor egy bootolható pendrive-al kb fél óra alatt visszállítható az eredeti lemezkép, mintha most telepítettél és konfigoltál volna mindent és tiszta lappal indulsz 😊

alert
Véletlenszerű FPS esést sem tapasztalt idáig, ami ugye megmagyarázhatatlan és köztudott, hogy néhány hét után minden ok nélkül lassul a szoftver 😊 Még tesztelődik pár hétig és ha továbbra is stabil, akkor szerintem a v3.4 és a win 10 64 bit lesz a nyerő.

Nekem sem fagyott több mint egy hónapig friss telepítés után. 😊 Most kezdte el.

alert
Rengeteg mindentől függ szerintem. Milyen Windows? 64 bites? Mennyi memóriád van? Sajnos a nézet váltásoknál dobja a szoftver a legtöbb CTD-t, ahogy az FSX is. Egy barátomnak összeállítottam egy konfigot a friss telepítéssel 3.4-es P3D-vel Windows 10 Pro 64 bit, kb 40 scenery van alatta köztük egy csomó Orbx és PMDG 737 illetve az Aerosoft Airbus. Sok időbe telt felkonfigolni mindent, de néhány hét eltelt és még egyetlen egyszer sem fagyott ki. Talán az új verzió stabilabb Win 10 alatt, de szerintem a P3D CFG is sokat számít,hogy ne töltsön felesleges autogent meg terraint. Ha nVidia kártyád van, akkor javít az Inspector helyes beállítása és a felesleges supersampling AA és egyebek kikapcsolása.

Nálatok szokott olyan lenni P3D-vel, hogy tök jó fps. 40 körül. Majd egyszer csak 1-2 másodpercre freeze. Imádkozol hogy minden okés legyen. Újra megy tovább. 10 perc múlva újra eljátsza. Nem találtam róla infót. Valami nem kerek.

Még valami. Ma egy 2 órás repülés dobtam ki CTD-vel mert véletlen átkapcsoltam OCULUS Cockpit-ra. Nem lehet ez kikapcsolni? Egyébként is miért kell kifagynia ezért? 😄

Clidey
Jól hangzanak ezek a dolgok... <#smile> Az FSX már nem érint engem, nem használom már jó ideje. Kár hogy nem szóltál erről az akcióról, mert a 49 ajró mégse 85... Na sebaj, next time.
Na akkor várunk a karácsonyi akciózásra, hátha lesz! <#bee1>
Minden esetre azért felírtam magam a SimMarkec hírlevelére is, nehogy ezen múljon má'! <#smile>

alert
Ebben rengeteg paramétert lehet változtatni. Pl megadhatod, hogy approach vagy felszállás közben vagy top of descent után már ne nyúljon meghatározó felhőzethez, esetleg ne változtasson a betöltött wx modellen csak apróbb dolgokon, amik nem okoznak nagy változást a látványban. De kompletten le is lehet tiltani az időjárás frissítést az induló és cél reptér körzetében és akkor csak út közben alkalmaz áttűnő változásokat. Még én sem jöttem rá minden trükkjére, de eléggé tuningolható a cucc. Amúgy nem feltétlen kell hozzá a Cloud Art, együtt működik bármilyen felhő addonnal pl REX, csak ebben az esetben nem tudja a dinamikus témákat és textúra cserélgetést valós időben.

alert
Ehhh hát ez most mégsem akciós, én múlt héten egy linken keresztül vettem valamelyik FS oldalról, ami a Simmarketre irányított és a kettő együtt volt 49 eur. Akkor vagy promo kódos link volt, vagy megváltozott az akció :/ Igazából az a probléma vele, hogy aki FSX-et is használ, annak ahhoz külön kell megvennie. Az FSX-es változat persze a limitációi miatt nem tud egy csomó funkciót, amit a P3D igen. Az AS kijavítja a P3D-ben a magsabb szélességi körökön jelentkező "felhő torzulást" és a 2D felhő bugokat is. Érdemes megnézni a funkcióit egy csomó videó van a neten. Szerintem tényleg összehoztak végre P3D-hez is egy használható wx addont.

Clidey
Szép nagy felbont ás. <#taps><#bee1>

Clidey
Nocsak, ilyeneket tud ez az AS16, Pítör? <#wow1>
Akkor lehet kezdek rá gyűjteni karajcsontra, meg addig hátha lesz valami újabb ünnepi akció, mert ahogy nézem, most már nem adják olcsóért, ez a 56 ájró meg picit húzós, még ha Kubában élek is. <#vigyor1> Pláne ha még a Cloud Art-ot is hozzárakom, az már egy laza 85 ájró...<#szomoru1>
Jó volna már valami elfogadható megoldást találni a vedör-generációra, mert jó ez az Opus is, de azért vannak hiányosságai rendesen...legfőképp ez a egyik pillanatról a másikra változó felhőzet az ami bosszant...

Papirzacsi
Azért az a ~100€-s ár sokakat visszatart a vásárlástól. :-(

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
Kipróbáltam azt is, az Opust is a régi REX-et is, de állítom neked, hogy a legújabb AS a tuti, ha már vásárolni akarsz és jót. Az Active Sky 2016 szerintem brutál jó időjárás engine-el lett megáldva (végre), és érdemes megvenni hozzá az Active Sky Cloud Artot is, mert azzal teljes a kép. Az AS2016 csak egy időjárás generátor lett és az ASCA tartalmazza a felhőket. Szépek és írtó jól optimalizáltak sokkal jobbak, mint az előző Active Sky Next-ben. A teljesítmény is jónéhány FPS-el több, mint pl a REX-el. Kompatibilis a legújabb P3D-vel és folyamatosak a frissítések hozzá. Én szerintem ez a legjobb időjárás kombó, amit eddig láttam P3D-hez. Hab a tortán, hogy csilli-villi apróságokat is tud, amit máshol viszont nem láttam. Előszőr is képes real-time írni a P3D-ben az időjárást úgy, hogy nem igazán veszed észre az áttűnéseket. Az ASCA textúra csomagjai között pedig nem vagy limitálva, hogy kiválasztasz egy fajta felhő, égbolt, stb témát és azzal járatod a szimet, hanem dinamikusan! cserélgeti a textúra csomagokat miközben fut a P3D, és persze az adott témához legjobban optimalizált felhő modelleket tölti be stb... Minden áttűnéssel van megoldva, nincsenek hirtelen váltások. Felhőben pl adaptívan állítja a látótálvolságot és nem hirtelen megszűnik a köd vagy a felhő. Vastag felhőben van cloud-motion effekt, mintha igazi felhőben repülnél. A volumetrikus ködöt is feltupírozza. Meg persze van még néhány jó fícsör, amit én más programtól nem láttam. Simmarketen most akciós volt, talán még az.
Utoljára szerkesztette: alert, 2016.11.14. 19:05:27

Na akkor pár kép tőlem is. LSZH-LHBP

Clidey
P3D v3.4.9.18400 + PMDG NGX + OpusFSI + REX4+SC + PTA v2.0