5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #2234 a te esetedben biztos is voltam, hogy 3-as mindkettő. a példa csak egy példa volt az inkompatibilitásra amivel éppen küzdök.
egyébként amit mutatsz itt a képeken, teljesen normális, a 0-ás magon van a mainthread ami kitolja a proci szemét, míg a többin szinte semmi sincs. ekkor letiltod a 0-ás magot,és mivel win10-ed van érvénybe is lép az új affinitás, újra elosztásra kerülnek a szálak, majd visszaállítod és
valamennyi szál ismét elosztásra kerül. a mainthread adja a legnagyobb terhelést, tehát azt visszarakja a 0-ás magra, ami ekkor nincs terhelve. repülés közben mivel mindig változnak a terhelések szépen lassan eligazodnak a magokon a terhelések, te csak alaposan meggyorsítottad a folyamatot. mondjuk teljesen feleslegesen, mivel egy többszálas alkalmazás (ilyen a p3d) nem tudja túlterhelni a procit pont azok miatt a dolgok miat amit lentebb leírtam. ha teljesen terhelt egy mag és a scheduler nem tud a szálnak időt biztosítani, akkor átrakja másik magra. de addig míg megfelelő időt tud a rendelkezésére bocsájtani minek pöcsöljön vele?
egyébként amikor tesztelsz repüljél, egyrészt mert ez egy ilyen program, másrészt jó pár perc kell hozzá. mint a vizeletvizsgálat: eleje pisi nem jó, közép pisi a jó. amit legutoljára videóztál, kb. úgy szoktam én, felszállok egy addon reptérről (ált. aerosoft frankfurt), és körülötte körözök, közben éjjel-nappal, felhők ki-be, overcast minden (az most as16+asca-val odatesz neki rendesen). sűrű fejmozgások balra-jobbra. leszállni már nem szoktam amikor megvagyok kilövöm.
a processzor választásod nem igazán értem. ha jól tudom kifejezetten a szimnek csináltad a gépet. annak pedig bőven elég a 4 mag, viszont a sebességből adni kell neki rendesen. de ez most így tulajdonképpen egy 6 magos 2600k-s proci, bazi drágán. és mivel 2011-es lap van hozzá, az sem lehetett olcsó. az alábbi képen pedig még az is látszik, hogy a ~100%-ig kiterhelt magnál az órajelet sem emeli fel annyira mint kellene. ott olyan 4.8 körüli értéknek kellene lennie. és ekkor még csak a sima 2600-as procinak felel meg nem is a k-snak. és ez még nem is a proci "hibája", inkább az alaplap vagy valamit nem tud, vagy el van állítva.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.15. 23:51:07 -
#2233 Próbálom elképzelni amit mondasz...!
Egyébként ránézetem, erre a PCIe Buszra, a lap is és a VGA 3.0.
-
nibron #2232 hát scriptel nem, de egy service-el és egy alkalmazással meg lehet csinálni. a service alaphelyzetben áll. amikor a p3d betölti a szitut (flight), aktivizálódik az fsuipc (ő ha jól tudom a model meglétét figyeli). ő pedig el tud indítani külső alkalmazást akár késleltetve is. ez az alkalmazás pedig szól a service-nek, hogy induljon el. elindul, és amit kézzel megcsináltál azt végrehajtja, majd leáll. az alkalmazás indítását meg lehetne az exe.xml-ből oldani, de az fsuipc esetében már egy stabil állapotban van a process, míg induláskor (exe.xml) amikor épülnek fel a szálak necces lehet. de mint írtam lejjebb, nem tartom hasznos dolognak. problémát nem így kell megoldani. -
#2231 Közben megcsináltam...
AffinityMasc most 63. Nálam eddig ez vált be leginkább!
Ez az alap helyzet! A "0" mag teker mint állat! A többi meg csak vegetál...
Kikapcsolom a "0" magot, majd vissza!
De ami érdekes, hogy utána is 50-70% megy csak a CPU és a GPU sem megy 60% fölé!
-
nibron #2230 felesleges értettem, hogy mit csináltál, csak a bekapcsolás felett siklottam át.
egyébként pont foglalkozok ezzel a pcie2 és pcie3 kompatibilitási problémával. tulajdonképpen egy pcie2-es lap max. 69%-ra tud kihajtani egy pcie3-as kártyát. és nagyon ugrál, folyamatos dma-zásnál visszaesik (amit pont akkor nem szabadna) 40% környékére pillanatokra. mindezt egy akkori nagyon jó gépen. -
#2229 Hát igen!
Nálam lehet lesz valami összeférhetetlenség...
Próbáltam Neked egy videót csinálni erről a A.Masc ki-be kapcsolásáról, de a feladatkezelő nem jelenik meg a Fraps videón... Gondolom valamit be kellene rajt állítani, de nem jövök rá, hogy mit!
Max csinálok scrent róla.
-
nibron #2228 ja, hogy ki-be kapcsolod az engedélyezést. bocsi az elsőre nem jött át.
először is a p3d-nél nyugodtan bekapcsolhatod a htt-t, az xpl11-nél egyenesen hülyeség nem bekapcsolni (végre egy csapat akinél korrekt szálkezelést látok). én 252-őt használok, bőven elég az is. de ha valami újabb kiadás a proci és nem írok be semmit az is jó szokott lenni.
a prioritások és affinitások futás közbeni kezelése már nehezebb eset, ebből a kérdéskörből már simán doktorálni lehet. ha win7-ed van elég egyszerű a dolog, ott még nem úgy voltak megoldva ezek a dolgok, mint most a w10-nél. ott ezek a beállítások csak a szálak létrehozásakor játszottak szerepet, működésük alatt az affinitást nem, de a prioritást lehetett állítani. a win10-nél már a szálak contextje is csak az affinitás által engedélyezett magokra kerül vissza a context switch alkalmával, ill. a scheduler most már el tudja dönteni, hogy melyik mag a kevésbé terheltebb, és akkor esetleg arra másolja vissza a szál contextet. de ezeket a váltásokat csak akkor hajtja végre, ha ezeknek a kiszámítása (elég sokat kell kulminálni) nem haladja meg a task switch time slic-re szánt idejét. magyarul nem biztos, hogy azonnal átütemezi, először újra elő kell állítania a task táblázatot. amikor az elkészül akkor az egyik task switch alkalmával átírja a táblamutatót és így már az új tábla alapján kerülnek kiosztásra a taszkok. összegezve azért ez előbbiekből látszik, hogy processzor kezelgetésével sem w7-nél, sem w10-nél nem okozhatod azt a jelenséget amit leírtál. egyszerűen azért nem mert a processzornak mindegy melyik magon éppen mi fut, a windows kernelekben ezek a szétosztásos dolgok igen kifinomultan működnek. egyetlen kivétel van: a windowsban rengeteg egyszálas process fut, akár magában, akár hostban. ezek egy igen bonyolult ügylet (nem írnám le mert úgysem értenéd és nagyon hosszú) miatt, mindig az első magon indulnak el. win7 esetében ugye itt is maradtak mindvégig, w10-nél már előfordulhat, hogy a terhelés függvényében szétszóródnak a többi magon. és itt most terhelésen nem a proci "usage" értékét értem, hanem a frekvencia függvényében felvett villamos teljesítményt. ugyanis most már ugyanazt a windowst használja minden eszköz legalábbis kernel szinten, és a telefon aksijának minél jobb kihasználása érdekében a legutolsó elektront is optimálisan kell felhasználni. azt meg ugye tudjuk, hogy az fsx és a p3d is elég kemény terhet rak a procira a mainthread-ben. ezért a w7-nél erősen ajánlott a legalsó mag elkerülése (kár, hogy nem lehet megmondani egy processnek, hogy konkrétan melyik magon nyissa meg az első szálat), w10-nél már nem annyira, mert azok a szálak akik ottmaradnak azok elég erősen nem csinálnak semmit.
úgyhogy az affinitáskapcsolgatás nálad most vagy csak egyszerűen placebohatás, vagy pedig egy sokkal keményebb problémára mutat rá amit biztosan nem szeretnél hallani. a gépben valamelyik modul vagy modulok nem kompatibilisek másokkal. ez egy nagyon rohadt hiba, sok időbe és a végén pénzbe kerül, hacsak nincs egy szervízes haverod aki el van látva alkatrésszel és meg tudja csinálni. akkor csak a cserélt alkatrészeket kell kifizetni. mondjuk manapság az sem kevés. egyébként a vga recece is erre utal, a procinál az ekg teljesen elfogadott, főleg win10-nél (ott még az órajelek is ugrálnak mint állat többnyire a fentebb leírt okok miatt). az már megint egy más kérdés, hogy ezek a %-os mérők mostanában nem is annyira jók ezeknél a teljesítmény szabályzós dolgoknál, mert itt már nem úgy működnek a dolgok, hogy összeszámoljuk az 1sec alatt felhalmozott usage hívásokat. ahhoz, hogy reálisan meg tudjuk határozni egy cpu vagy gpu terheltségét már nem ezeket kell használnunk, hanem nemtom mit. ha magára a processzorra kell megnéznem a terhelést, akkor azt most már a teljesítményfelvételéből lehet jól meghatározni, de ezt ugye nem tudom magokra bontani. ahhoz az kellene, hogy a processzortól le lehessen magonként kérdezni a core teljesítményfelvételét. a cpuz és egyéb méricskélők pedig kuka míg át nem állnak ezekre.
van itt nálam egy gép. pár hónapja a vga kártya elment megnézni az örök vadászmezőket, akkor mondtam a tulajának, hogy vegyen beleillő kártyát használtan. hát ő inkább vett bele egy gtx1060-ast. a boldogsága pár nap után alábbhagyott mikor rájött, hogy a kártya bizony nem úgy muzsikál ahogy kellene. kiakad a program, laggol mint állat, nem hozza azt a sebességet amit kellene, meg a többi ilyenkor szokásos nyalánkság. hozza a gépét, majd újfent elmagyarázom, hogy ezzel semmit sem tudok kezdeni, mert a pcie2.0-ás alaplapjába bedugott egy pcie3.1-es kártyát. és az igaz, hogy felülről kompatibilis a 3-as, és a 2-es sebessége is csak pár %-al marad el a 3-astól. de a 3-as megalkotására azért volt szükség, mert a 2-esben annyira elkeffentették az időzítéseket, hogy már nem lehetett az újabb technológiájú kártyákat megtervezni. úgyhogy nem tudta eldönteni mi legyen, úgyhogy segítettem neki kicsit. kérdezem, hogy nem szokott a gép játék közben kikapcsolni?
-dehogynem. honnan tudod?
-most nézem, hogy 500-as táp van benne. ennyi kell a kártyának, de mi látja el a többit? ha bennmarad a kártya kell egy nagyobb táp.
kicseréltem a tápot, mivel gigabyte-os az alaplap, és ennél éppen lehet egy kicsit játszani a pcie órajellel, meg az időkkel, megpróbáltam valami normálisabb helyzetet elérni. persze, hogy felraktam a p3d-t, hát az nagyon szar lett, teljesen szét van esve. most, hogy itt van nálam az xpl11, azt is. s láss csodát, teljesen elfogadhatóan működik. azt nem mondom, hogy nem laggol, de tűrhető. azt nem hozza amit a kártyának hoznia kell, és ha felveszem a tükröződést akkor eldurran, de még mindig jobb mint pl. a 7dtd-nél ami ugye unity motort használ. -
#2227 Igen, de én eleve nem használok HT-t!
Tehát nekem elvileg 62 kellene, de azzal laggol...
Aztán próbáltam 63-al, amivel viszonylag jó, de itt meg úgy néz ki a CPU használat, mint egy EKG!
Arról nem is beszélve, hogy a "0" mag maxon, a többi meg 30% megy!
Viszont ha megcsinálom azt a ki-be kapcsolást, akkor egyenletesebb és 60% a CPU használat!
A GPU is 60-n megy. -
nibron #2226 a prepar3d.cfg-be
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=254
-
#2225 Lenne egy kérdésem Hozzád!
Nálam ez a kis beavatkozás, mikor a feladatkezelőben az AffinitiMasc kézi beállításánál kiveszem a "0" mag elől a pipát, kilépek, majd vissza teszem, ez nálam nagyon sokat jelent!
Esetleg erre nem lehet valami scriptet alkalmazni, hogy ezt magától megcsinálja?
Van amikor már repülés közben jut eszembe...
Egyébként most végig próbálgattam az összes konvertált verziót és az MKV rontja legkevésbé le a Fraps által készített videót! Ezt ajánlom mindenkinek aki még nem próbálta...
-
nibron #2224 az lhbp-kaszkadökörködés jobb cím lett volna.:) rendes volt tőled, hogy a felszálláskor hagytál helyet a szembejövőnek. ritkán ilyen udvariasak az emberek.
valamelyik nap írtam ezekről az akadásokról. ilyenkor a vincsiről ránt be egy halom dolgot. de. ez nálam csak újabban jelentkezett, azonkívül az xpl11 is csinálja rendesen, és már teljesen más típusú játéknál (fps karakterrel a földön szaladgálva) is találkoztam vele. olyan mintha a legutolsó pillanat után töltene be dolgokat, és míg nem végez nem tud továbblépni. tehát mintha nem működne az előtöltés. próbáltam már a jó öreg bevált módszerrel rájönni, hogy mi változott a legutolsó jó állapot óta, de sajna elég sok minden. win7-ről 10-re állás, gépcsere, tehát minden (na innen szép nyerni). a win10 alatt a kontrollerek sem az igaziak, a rudder állandóan jobbra térít, a jobb fék jobban fog, szinte berág. de amikor a nyers adatokat nézem azok meg jók. -
#2223 Szia!
Bár tegnap nekem elég erősen felhős volt az ég, de próbálgattam megint ezt a "videofeltöltést" ami szokás szerint egy rakás szar...)
Három hibát eltekintve a szim jól működött! A három hiba három bazi nagy akadás! (1:08, 3:18, 6:49 )
A másik nagy gondom, az a pocsék minőség ami a végeredmény! Olyan mintha 800X600 készítettem volna...
Csillagokkal sem vagyok kibékülve.
Valakinek ötlete?
A végén az TWR-t meg az érkező WIZZ-t kicsit megvicceltem...:D:D:D
-
nibron #2222 épp most érek lrop fölé. gyönyörűek a csillagok. 03:27 van a szimben.:) -
#2221 Éjszakai égbolt javításával nem találkozott valaki?
Hiába a kristálytiszta nyári éjszakai égbolt a csillagok szinte egyáltalán nem látszanak...
Ez az FS9-ben sokkal szebb volt, bár ha jól emlékszek ott is volt valami DAT fájl felül írás. -
Nyiri #2220 Hoppá. P3D kompatibilis lett a Leveld 767. Bár sok mindent nem csináltak vele. Elég retrón néz ki. -
nibron #2219 bocsi, kicsit elkapkodtam a választ. az azért érdekelne, hogy miből vontad le?:) -
saca79 #2218 Kezdtem megijedni hogy iszonyat el vagyok maradva hardver tekintetében :D -
nibron #2217 :)) miért ne lehetne? -
saca79 #2216 Kb a felét nem értettem annak amit írtál LOL... Hogy mi? Itthon nem lehet gépet venni? -
nibron #2215 köszi, tudva vagyon. de belőni a gépet anélkül kell. ezt tavaly megtanultam mikor vegasba csináltam egy demózó gépet és átadás után mehettem vissza befejezni a munkát. amúgy inkább az én költségvetésembe kellene felvenni. eddig nem sokat foglalkoztam vele, de még nem volt két egyforma eset. az egyik szintén lv-ben, amikor kivittem a demózót, ott a reptéren az egyik handlingtiszt megkért, hogy a no man sky-t (nem röhög) üzemeljem már be a srácának (akkor jelent meg), és ott pont az volt a probléma. az egész gsync-es hóbelebancot ki kellett iktatni, mert akkora fpsdrop volt, hogy átment diavetítőbe.
azok az akadozások amikról írtam inkább a háttérfolyamatok miatt van, megnéztem profilerrel és olyankor mindig nagymennyiségű adatot emel be a háttértárból. az xpl11-ben még javítani is fognak, mert ott valamit nagyon elbaltáztak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.13. 14:13:23 -
#2214 -
#2213 A megrendelődnek ajánlom, hogy vegyen fel a költségvetésbe egy g-sync monitort, az eltünteti az akadozást és a microlagot. -
#2212 :) köszi hogy megosztottad a gondolataid, igen sok a dilemma, sok addon felét nem is használja az ember de muszaj felraknia, mert szép, jo videok stb, aztan egy ido utan annyi dolog van hogy frissiteni rendben tartani kulon munkaido ) A repulok sulya erdekes dolog, en egy-egy addon kivitelevel a tobbsege raketa e a tegla kozott helyezkedik el. Sajat gepen nem probaltam az xp11 et de egy felszallast csinaltam egy ismeros gepen, nekem sulytalan-nak tunt minden cessna mint egy raketa ment. De ezt megfigyeltem FSX/P3D ben is boven. Érdekes hogy pl a DCS ben kevesbe ereztem ezt. Il2 meg egy masik teszta ott asztan radlizas nelkul felszallni a bf109 el egy muveszet:) Érdekes amit irsz az ngx rol sokaknal lattam en nem is allitottam a kiejlzok fps et default es semmi gondom vele, bar valoszinu csak a veletlen muve:) Ami viszont mindig el elveszi a kedvemet az ngx tol az a rusnya cockpit, annyira aranytalan annyira szornyu mint 3d-s objektum hogy csoda hogy ez minket baxtat csak a Maestro-val:)))))) bar elnezve a 744 et nekem az se tunik sokkal jobbnak. Nekem a RealAir gepek hasonlitanak valamennyire a valosaghoz mar a mi a felszallast illeti es sibwings. a nagyok airbus, boeing, es tsa nem annyira meggyozo talan az MD11 amit nagyon szerettemm fs9 alatt na az volt meg erdekes es CS c130-a ahol tenyleg imadkoztal hogy elemelkedjen. -
nibron #2211 érdekesen fogjuk fel a dolgokat.:) én az fsx/p3d vonalon érzem állandóan, hogy nincs súlya a gépeknek. valamelyik nap írtam is, hogy a nagygépekkel való integetés kb. ugyanolyan mint a kicsikkel. pl. egyszerűen hiányos a tehetetlenség. az xpl-nél ezt én speciel sokkal jobban érzem (mármint, hogy van). az persze igaz, hogy egyik program sem tökéletes, sőt elég messze állnak még a valóságtól, de fd-ben nekem inkább az xpl jön be jobban. az xpl-nél nekem már hiányoznak a testre ható gravitációs erők, mivel itt pl. az időjárásra sokkal realisztikusabban reagálnak a gépek, ezáltal kiszámíthatatlanabb a vezérlés. az fsx/p3d ebben sokkal "sterilebb". az xpl-ben amit eddig észrevettem, ami durva az, hogy ha szűken fordulsz, sokkal lassabban veszted a sebit, van g erő figyelés, de nagyon fitt lehet a pilcsi, mert itt még nem reagál a szervezeted, és amikor nagyon bedöntesz nem nagyon akarja a gép a noziját leadni. még szinte 90fokos csűréssel is van felhajtóerő. leszálláskor a lebegtetés is elég nehézkesre sikerült, általában esik le a gép mint egy tégla.
az összehasonlításnál valóban úgy a jogos, hogy kiegészítők nélkül nézzük meg őket. az xpl-ben a gépek sokkal jobban meg vannak csinálva mint a másik kettőben. az xpl alapból (ill. ingyenes dlc-ként) tartalmazza a teljes mesh-t, ami még jobb is mint az fsglobal, a terrain teljesen rendben van nem úgy az fsx/p3d vonalon. a repterek sokkal jobban ki vannak dolgozva, illetve inkább a műholdképekből vannak generálva, míg az fsx/p3d-ben általában van egy folt (reptér területe) és egy csík a kifutónak. a felhők elképzelése az xpl-ben zseniális, itt már nem bitmapes pamacsokat használnak, hanem valós időben legenerálják a felhőket az időjárási helyzetnek megfelelő színárnyalatban, típusban, terjedelemben stb...(ezzel még sokat kell dolgozni, mert a látvány még nem az igazi). a skycolor-ok is sokkal több lehetőséget adnak, az xpl-nek külön pont, hogy a levegő nem steril hanem egy létező valami, érzékelni lehet pl. a páratartalmat, és az keményen bejátszik a visibility-be. és hát a vfr támogatása a procedurális generálással szintén csak zseniális, ami viszont az fsx/p3d-ból teljesen hiányzik. látványra mindkét oldalon van pozitívum/negatívum, de a domborzat, a generált talaj ami ugye az épületek és a vegetáció miatt 3d-s, a jobban kidolgozott sky, a generált felhők és a jobban megalkotott gépek miatt, szerintem egyértelmű, hogy xpl jár jobb úton. a 64 bitről már ne is beszéljünk. az, hogy a p3d fejlesztői miként veszik fel ezt a fonalat majd meglátjuk. mindenestre az xpl-ben elsőnek léptek meg olyan fícsöröket ami ténylegesen jó irányba mozdítja elő a repszimes világot. egyedül az atc aminek egyszerűen nem értem a koncepcióját egyáltalán, mit akartak ebből kihozni? mivel az xpl alapból használja az airac-t, megvan a lehetőség egy realisztikusabb atc forgalom megalkotására. csak arra tudok gondolni, hogy energiából nem volt elég, a következő verziókra is kellett hagyni valamit.
ha a lockheed nem veszi fel ezt a fonalat amit az xpl elkezdett, az addon gyártók elkezdenek majd termelni ide is, de xpl-ről a fejlesztőknek egy csomó információt, sdk-t ki kell még adniuk, hogy mehessen is a munka. véleményem szerint most, hogy van vfr-hez generált világmap, ezt is megnyithatnák a külső fejlesztők felé, mert biztos rácuppannak még az amatőr hobbiból fejlesztgetők is. példának okáért, magyarországgal kapcsolatban rögtön felmerült bennem, hogy itt már minden megvan, csak a jellegzetes épületeket kell lerakni. azt pedig biztos, lenne rá fejlesztő mert csak az épületek kellenek minden más már megvan. a proc.gennel kapcsolatban (ez egy még kezdetlegesnek számító technológia ezért folyamatosan fejlődik), pedig később meg lehet oldani, hogy a városokban lévő tömbök, kerületek, jobban hasonlítsanak ez eredetihez. pl. a panel lakótelepek, tényleg panelházakból álljanak. navigációban az igo például már megalkotta a 3d-s nézetet, meg a google is, de ezek statikus adatok, az igazán karakán megoldás a műholdképek alapján formára igazított és méretre, típusra, mifenére paraméterezett generálás lenne (a googlenél jelenleg ez futó project). mert azt meg lehet csinálni az egész földre és nem kell iszonyatos mennyiségeket megalkotni/tárolni/beolvasni.
amikor xpl-ben kipróbáltam az ng-t, rögtön feltűnt, hogy nem szaggad a pfd megjelenítése. azzal a brutál géppel amit a napokban összeraktam a pmdg ngx-nek 50-re állítottam a kijelző frissítését, de ugyanúgy vacak volt. úgy látszik ezt randazzoéknak valami miatt csak így sikerült megoldaniuk. akkor ez most lehetne számukra csali?:) vagy esetleg az, hogy nálam az xpl-nek kevesebb volt az fps-e, de stabilabb összefüggőbb frameket adott mint a nagyobb fps-ű p3d. az xpl-ben ismeretlen fogalom a microlag, míg a p3d tele van vele. még a brutálgép 200fps felett is produkálta jópárszor. a gurulókon elhelyezett táblák feliratait sokkal könnyebb xpl-ben elolvasni a folyamatos frame-k miatt. viszont a hirtelen fejmozgáson még javítani kell, illetve a háttértárakról való olvasáson is. a cache kezelés sem az xpl erőssége. az viszont jó jel, hogy már csak ezektől a "hibáktól" függ a képakadozás. a többmagos processzorok kezelését (ill. nem kezelését) már ismerjük fsx/p3d fronton, jó hír, hogy úgy látszik az xpl-ben végre tudtak mit kezdeni a problémával.
pár napja már meg is van rendesen a dilemmám, hogy melyik alkalmazást indítsam el. az xpl alapból teljesen elfogadható, mondhatjuk kitűnőnek is, viszont elég addon hiányos. a p3d-nek van sok addonja, a pta-nak, a hd-s asca-nak köszönhetően gyönyörű a megjelenítés, de ezek ellenére sem adja vissza azt az élményt amit most már az xpl alapból kínál. nekem nagyon odavert, hogy pusztán csak látótérre hagyatkozva találjak el a-ból, b-be és itt most egy budapest-nizza útra gondolok, majd vissza münchent és frankfurtot érintve.:) csak térképet használtam, és minden ott volt aminek ott kellett lennie, olyan formában ahogy annak lennie kell. lehet mondani, hogy az orbx sokkal szebb meg ilyenek, de az akkor csak területi csomag marad, amit megvásároltam több mint felét már nem is használom a hatalmas mérete miatt. az, hogy külön foglalkozni kell vele ha belenyúlok a szimbe azt még csak nem is igazán tolerálom. a p3d-ben most is okoz valami megjelenítési problémát amit régebben fixáltam, de most megint előjött és nem tudom mi volt anno a megoldás. és hát a látvány döbbenetesen szar lett miatta. az xpl-ben nem lesz ilyen problémám igaz, hogy generált és így erősen stilizált környezet, de vfr-ben is meg fl350-en is nagyon jól mutat, ha ezt a látványt is meg lehetne tweakelni mint p3d-ben, beszarás jó lenne (valaki biztos megcsinálja majd).
szerk: bocsi, hogy így eleresztettem.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.13. 03:21:48 -
#2210 Én úgy tapasztalom, hogy ez a v11 most sok tekintetben magasra tette a mércét a majdani P3D v4-nek. Kiváncsi leszek, meg tudják-e majd ugrani?
Én azért nem tudok egyértelműen elköteleződni az egyik vagy a másik szim mellett, mert mindkettőben rengeteg jó dolog van, de rengeteg rossz is. És ezek a dolgok nem fedik egymást. :)
Tegnap megpróbáltam kivesézni rendesen a v11 AI és ATC potenciálját. És hát szomorúan meg kellett állapítsam, hogy a nevetséges jelző rá a leg megfelelőbb továbbra is. Gyakorlatilag semmi közük sincs a valósághoz, de a leghalványabb értelemben sem. Ami borzasztó nagy hiba, hisz ha ezek legalább P3D/FSX szinten benne lennének a v11-ben, szerintem hatalmas tömegeket vesztene a LM.
Mondjátok, hogy a P3D még mindig mennyivel szebb, mert ORBX így meg ORBX úgy... de szerintem talán úgy volna a sportszerűbb, hogy az alap P3D-t hasonlítsuk az alap XPL 11-hez. Akkor viszont jelenleg az XPL simán veri a P3D-t - szerintem.
A bökkenő csak ott van, hogy ezzel együtt is zsákutca felé tartanak Austinék, mert valami oknál fogva a nagy scenery gyártók (ORBX, FlyTampa, stb.) nem igazán törik magukat, hogy XPL alá is fejlesszenek. Márpedig ha valami ügyes húzással (mondjuk egy scenery-barát XPL patch-el) meg tudnák győzni ezeket a developereket, az nagy érvágás volna a LM-nek. Szerintem.
Nyiri kérdezte a flightmodellt. Én azt mondanám, egyik sem szar (annyira), inkább mindkét fél egy másik oldalról próbálja megközelíteni az FD lemodellezését. Nem tudnék dönteni melyik a jobb, de az pl. határozottan tetszik az XPL FD-jében, hogy egy összetett kormánymozdulattal nem lehet úgy meghülyíteni, mint a FSX/P3D FD-jét. Nincsen hulló falevél effektus. AZ oldalkormány-kezelése is sokkal jobb az XPL-nek, sokkal realisztikusabb. A P3D ebben is alul marad. Viszont néha van olyan érzése az embernek, hogy egy 20 grammos repcsit vezet épp, annyira nem érezni pl. egy nagyvas súlyát.
Szóval itt is, ott is vannak árnyoldalak, és előnyök.
Ezért is használom mindkét szimet felváltva. :) -
saca79 #2209 Ez is megszokás kérdése. Nekem mivel csak próbáltam, fura volt. Nem érzem hogy lenne gép körülöttem. De en FSX P3D hez vagyok szokva, lehet ha csak XP el repültem volna akkor nem így lenne. A másik negativum nálam a freetrack kompatibilitas, nekem nem sikerült életre keltenem, es én mar annyira hozzaszoktam hogy nélküle élvezhetetlen az egész szimezés. Ez a meredten bamulok magam elé semmi periferia... total nem jön be. -
Nyiri #2208 Mindenütt azt olvasom hogy pont a repülők fizikája gyenge az xplane-nél. Most akkor melyik az igaz? -
Matth3w #2207 Ez az egesz p3d vs x-plane koruli vita szerintem eroltetett(es most nem itt a forumra gondolok hanem mashol)
En csak par napja probalgatom x11 ixeg teny hogy p3d lehet latvanyosabb de xpln rep dinamikaja, ohh az eleg verhetetlen, legalabbis nekem nagyon atjon. Sajnos eleg nehezkes lesz a valtas (ha lesz) p3d rol mert szeretem,es azt a feluletet ismerem
De teny mind a kettonek meg van a varazsa es igen p3d nek fel kell kotni azert a gatyot
-
#2206 obx legjobb cucci a region-ok PNW, PFJ, SA, CRM NRM, ezel a legkidolgozatabbak elmeny ezek felett repulni anglia irorszag es a tobbi mar mas teszta... azok is szepek de ott mar tobb gond is akadhat -
saca79 #2205 Nekem se adja azért annyira. Illetve azért ehhez is atomerőmű kell és annyira nem nagy szám szerintem. ORBX Sokkal mutatósabb szerintem sőt vannak olyan területei amiket nagyon kidolgoztak, viszont elég jol optimalizalt. Én próbáltam XPlane11 et de ugyanazon a gépen rosszabbul futott mint a P3D.Nézzünk csak meg egy orbx alaszka régiót az ottani addon repterekkel. Vagy mondjuk yellowstone, nah az lélegzetelállító és teljesen fps barát.És most nem akarom az ORBX et ajnározni mivel nem kevés pénzbe kerül. Nalam ez a ortho4xp gagyinak tűnik a fentiek után.
Illetve a végén az a megközelítés az brutal -
#2204 Tök őszintén?
Nekem a P3D még mindig jobban tetszik...
Még az Oroszpetiék Budapestje is!
Ez nekem túl lapos! -
#2203 -
Hát kinek mi tetszik. :)
Nekem nagyon nem jönnek be ezek a színtónus-változások ami a különböző műholdfelvételek miatt keletkeznek. Maradok inkább a default dolgoknál - az legalább egységes. -
#2201 Egy ilyen géppel én is szívesen poénkodnék! :D -
#2200 :) -
#2199 Én ugyan ezt mondom LOWi-ra!
-
szabeszka #2198 X-Plane 11 az Ortho4XP-el egész egyszerűen LÉLEGZETELÁLLÍTÓ ! -
#2197 ok:) mert hat szimre valljuk be luxus:) -
nibron #2196 először egy GA-Z270X gaming 5-öt, azután GA-Z270XP-SLI-t. a két alaplap között van ~20e ft különbség, de különbség nem igazán volt, úgyhogy az olcsóbbik marad. nincs anyagi korlátozásom, de azért nem szívatom a kedves klienst.:)
Zoli: most csinálok egy szimes gépet. de nem azért raktam bele azt a 3-at. a melóban a locky vírushoz írok egy kikódolót, és a kódfejtés a gpu-n történik. arra a feladatra sokkal hatékonyabb a grafikus proci, mint az a nyamvadt 86-os architektúra. ha kész lesz nem ezen fut futni, hanem arm processzorok clusterén. csak ezen egyszerűbb fejleszteni/tesztelni. -
#2195 Milyen alaplapot használtál?