Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ablakos módban fut P3D, átkattintok böngészőre, vissza P3D-re minden oké, ezt el lehet játszani 1000x, de van valamikor egy olyan pillanata amikor visszaváltok P3D re és elkezd tölteni és kilép. Nincs hibaüzenet, nincs semmiféle Windows hang, egész egyszerűen mintha én zártam volna be. Eddig 2x csinálta, egyszer útközben, egyszer pedig már percek óta leszálltam, állóhelyen álltam és akkor megelőlegezett nekem egy kilépést...
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
"Contact landing" :-DDDDDD

KRSW - KPHX - PHNL - NSTU - NZQN
Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2016.09.14. 00:04:17
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Fekete kockák a vízen.
Erre nem tudsz valami solutiont? 😊
AA recéződés problémára tud valaki valamit? FSX-ben sokáig gond volt ez de aztán sikerült megoldani, viszont P3D-ben nem működik ez a megoldás. Remélem van itt is megoldás 😊
Szóval én most jelen pillanatban úgy állok a P3D-vel, hogy a hátam közepére sem kívánom. A "régi" v2.5 már kezdett elkezdeni hülyéskedni, noha nagyon sokáig - az eddigi leghosszabb ideig talán - atomstabilan futott. Úgyhogy egy hirtelen - ám mint utóbb kiderült: meggondolatlan - döntés által vezérelve letúrtam, és felraktam a v3.3.5-öt.
Na, itt vette kezdetét a szívások sora.
Az alap programmal nem volt semmi gondom - túl azon hogy az alap mesh textúra elég bénán néz ki; de hát ezt már tudjuk az FSX óta...
Aztán elkezdtem (volna) alápakolgatni pár cuccot melyek számomra fontosak (lettek volna).
Első körben a REX4TD+SC-vel próbálkoztam. Az eredmény az lett, hogy eltűntek az alacsonyszintű felhőim, csak cirrusok voltak láthatók. Vicces volt hogy ezekből szakadt az eső, meg csapkodtak a villámok. Írtam a supportnak, nem tudtak segíteni. Aztán egy kínai kölök javaslatára a Shader mappa tartalmát kiürítettem. Úgy se lett jó. Visszamásoltam az eredeti fájlokat. Úgy se. Ezt megismételtem még 2x, aztán egyszercsak jó lett. Azóta nem merek témát váltani, nehogy megint felhő nélkül maradjak...
Utána gondoltam az alap ORBX cuccokat is felrakom, nézzen már ki valahogy az alap landclass, ne legyen olyan rút.
Nos, jelenleg úgy áll a dolog, hogy a Global Base textúrák működnek természetesen, de se az OpenLC Europe, se a Vector nem megy. Illetve ha kézzel berakom a Library-be akkor igen, de a következő indításkor megint a gyári csúf látvány fogad, kiírja magát a Library-ből a Vector is meg a Europe is.
Az igazat megvallva így sok évi FS-ezés után már picit belefáradtam ebbe a folyamatos küzdelembe. Valami mindig van; ha ez működik, akkor nem megy az. Ha az működik, nem megy ez. Ha meg ez is meg az is, akkor bugzik a repcsi amivel repülök. Ha az is megy flottul akkor a final-en CTD-zik az egész. Szóval unom már ezt nagyon.
Szerintem visszatérek most megint egy jó időre az X-Plane-hez; amennyire idegenkedtem tőle régebben, most annyira meg vagyok vele elégedve - stabil futás, roppant kellemes fps, nem kell az add-onokkal állandóan trükközni, csak kizippeled őket a megfelelő mappába a XPL alá, és MŰKÖDIK! Nem kell manuálisan buherálni mindenféle ini-ket meg cfg-ket.
Persze, kompromisszumokat itt is kell kötni (pl. gyalázatosan ciki, gyakorlatilag nem létező AI, stb.), de erről talán majd írok hamarosan egy részletesebb beszámolót - ahogy ígérgetem már pár hete... 😄
(Az Aerosoftos kivételével.)
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.07.31. 22:59:51
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Annyit azért mondhatok, hogy nálam erősen rezeg a léc a P3D/FSX-nek az X-Plane-el szemben...de sajnos még mindig vannak visszatartó "erők", ami miatt leginkább egy párhuzamos használatot tudok elképzelni, mintsem teljesen átállni egyik szimről a másikra.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Érdekes látvány mikor a magas szintű cirruszokból zuhog az eső és csapkodik a villány... <#szomoru1>#szomoru1>
Írtam a REX szápportnak, elkönyvelték, és válaszolták hogy hamarosan kivizsgálják a dolgot, de még nem törpént semmi.
Megyek is vissza X-Plénezni...
Már nem először járok úgy, hogy menet közben egy útvonalon nyomok egy "proceed direct to" -t egy útvonalponthoz, és arra rá pár másodpercre azonnal kifagy Prepar3D. Már több helyen tapasztaltam ezt, alacsony magasságon süllyedés, emelkedés, FL300 fölött. Ha utána lerepülöm DCT nélkül nincsen semmi baja. Van erre valami megoldás ? 😞
Duma helyett álljon itt pár kép, néha szépek, néha meg nagyon nem... De hát ez az X-plane. A vége felé szívünknek kedvesebb képeket is látni. :-D
Itt meg egy videó arról ami nagyon tetszik szemben az fsx-szel, a felhőkön átrepülés...
Váltani én sem váltanék, inkább valamiféle párhuzamot tudok elképzelni - noha meg kell mondjam, az eddigi tapasztalataim alapján nagyot erősödött az XPL az előző "próbálkozásaim" óta - ám sajnos pár (számomra) lényeges dologban még mindig iszonyat buta és/vagy fejletlen.
Múlt héten sikerült össze ugranom pár kollégával a FB-on. Mondanom se kell az XPX és a többi szoftver volt párhuzamba állítva és borzasztóan el voltak telve az XPX-l!
Nekem valamiért nem jön be! Az FSX vagy a P3D nekem reálisabb képet ad. Bár volt ott is egy-két extra, ami a P3D-ből hiányzik, de akkor se váltanék.