5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• spmd
    Mennyire bonyolult egy régi MDL fájlt átalakítani DX10 kompatibilisre?
  • Clidey
    Hát mivel eredetileg is FS9-hez csináltam a forgalmat meg a 3D modelleket is.
    Elkezdtem ugyan utána FSX-esíteni a modelleket csak aztán elfogyott a lendület így azokból nem lett semmi.
  • Clidey
    Hát igen.
    Mondjuk nekem az ASL festések sem tetszenek igazán. Az enyémek sokkal szebbek és pontosabbak. Szerintem.
  • Clidey
    Nem te rontottad el, én ezzel a "fícsörrel" már évekkel ez előtt találkoztam.
  • spmd
    Sajnos nem, mert a Tibi féle AI csomag FS9 formátumú traffic bgl-t használ és az felülír minden újabbat. Ez sajnos FSX/P3D bug. Át kell alakítani újabb formátumra és akkor nincs gond, bár a modellek is sajnos régiek, így azok nem DX10 kompatibilisek, ami lassulást és bizonyos sceneryknél textúra és objektum hibákat eredményez.
  • Hont
    Sőt van még egy gond is!
    Eltűnt a SPAI AI...
    A HA VFR traffic felül írt valamit?
    Mehet a kettő együtt?
  • spmd
    Van egy másik gond is, mégpedig hogy nem készült FSX/P3D azaz DX10 kompatibilis AI heli.
  • spmd
    Gondolkoztam már egyébként a helis forgalmon és arra jutottam, hogy a fel és a leszállást mellőzve csak repkednének, így megoldható lenne realisztikusan, tehát nem a reptérről szállnának fel, hanem valami fiktív helyről és úgy lenne megírva az útvonaluk, hogy nevezetes helyeken láthatók legyenek.
  • Hont
    Pont most próbálgatom...
  • spmd
    Sajnos P3D alatt nem működik a Heli Traffic.
  • spmd
    Clidey. Sajnos a múltkor igazad volt, tényleg rondák az AI Wizzair festések.
  • Hont
    Mi van akkor, ha legyártunk hozzá egyszerűsített texturákkal gépeket és azokat olvastatjuk be vele...
    Tehát nem az agyon kidolgozott repülhető heliket...
  • spmd
    Pedig fogta, hisz eleve nem AI gépeket használt, hanem amit talált a telepítettek között.
  • Hont
    De szép napocska!
    A gép sem rossz...:D
  • Hont
    Igen! Most értem haza és meg is kerestem...
    HeliTraffik 2009 a neve és Flight1 volt a gyártó/forgalmazó.
    Én nem vettem észre, hogy fogta volna a gépet...(de nem kizárt)
  • spmd
    A fenébe, most hogy tesztelem a kondenzcsíkot, rájöttem, hogy a szép leszállás beállításával elrontottam valamit, mert némely AI gép utazómagasságon csűrő irányban ide-oda dőlve repül, ami közelről meg is látszik a kondenzcsíkon. Érdekes, mert a hossztengely körüli stabilitáson nem állítottam semmit. Lehet, hogy ez is egy gyári "extra" funkció lenne?
  • spmd
    Heli Traffic 2009 volt a neve. Jó volt csak egy kicsit gépigényes, mivel külön modul futtatta.
  • Hont
    Igen! Teljesen mint a reálban! Ferihegyen is a "H" placokat használták...
  • Clidey
    Hogy érted a tökéletességet? Nem taxiztak függeszkedve és nem futottek neki felszállásnál?
  • Clidey
  • Clidey

• Hont
    Nekem volt egy Heli AI még fs9 -hez! Az tökéletes volt! Megpróbálom megkeresni...ott a telepített gépeket mozgatta...tehát amik az aircraft mappában voltak! Nagyon jó volt látni pl LHSM ről felszálló csirkecombot!
  • spmd
    Készül már az újabb frissítés is az AI csomaghoz. Rengeteg textúra aktualizálva és szebbre cserélve. Realisztikus kondenzcsík effekt (a földről is látható) stb.
  • spmd
    A "legprofibb" helis forgalom amit láttam P3D-hez, az úgy működik, ahogy előttem leírta Clidey, annyi szépítéssel. hogy pár méter magasan lebegve teszi meg a repülős nyomvonalat, de még így sem az igazi szerintem.
  • Clidey
    Nagyon szívesen!
    Csak az a baj ezzel az AI forgalommal, hogy a repterek, ahova járnának ezek a gépek, azok nem léteznek P3D alatt, így jelen pillanatban csak a töredékét látod annak, amit pl. FS9 alatt létezik. De talán majd egyszer Tomibá megszán minket e témában...
    Ha találsz megfelelő AI modelleket, akkor szívesen csinálok nekik festést, meg menetrendet, de ha nincs hová repülniük, akkor úgysem fogod látni őket sokszor... Meg ráadásul amennyire én tudom, eléggé suta az FS-ben a helikopteres AI forgalom...gyakorlatilag ugyan úgy gurulgatnak, meg felszálláskor nekifutnak(!) mint egy merevszárnyú gép. Ami elég béna szerintem. De javíts ki ha rosszul tudom!
    Én nem vagyok benne biztos, hogy Pérnél csak egy egyszerű fájl törlés megoldaná a problémát... sajnos... mert akkor már rég tudnánk róla, ha létezne ilyen megoldás. De ez csak az én személyes következtetésem, lehet ebben sincs igazam...
  • Clidey
  • Hont
    Szóval!
    Nálam kezdődik a VFR szezon!
    Felraktam a Tibor által készített kisgépes hazai AI-t! Tökéletesen működik P3Dv3.4-l! Bátran ajánlom mindenkinek!
    Köszönöm Clidey!!
    Esetleg ha lenne kedve valakinek egy Heli AI-hez, azt is szívesen venné a társaság!
    Elég lenne, ha a légimentők bázisról bázisra repülnének, meg pár rendőrségi ill egy két privát heli jönne menne.
    Nekem pl nagyon bejön az is ahogy Thessalonikinél függeszkedik az a heli!
    Más!
    Srácok! Valami hozzá értő nézze már meg, hogy melyik fájlt kell törölni Pérnél, hogy eltűnjön az a felső réteg, mert így használhatatlan a pálya! #1986 Nem hiszem el, hogy nincs rá valami egyszerű megoldás! Én sokat járnék oda, de így...
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.04.02. 17:23:31
  • Hont
    Igen! Minden könyvtárat végig néztem...
  • spmd
    Nálam nem áll meg lassan, kb. a kijárat előtt lassul le teljesen majd nemsokára ki is fordul. Biztosan törölted az előző verziót?
  • Hont
    Ma reggel megint KTEX-n csavarogtam...
  • Hont
    Megjelent ORBX LOWI!
    Lehet a kasszához fáradni! Megéri a pénzt!
  • Hont
    Ok!
    Én leírok minden észrevételt, aztán ami haszontalan, azt átléped...:D
    Most landolt a OE-LAE LOWW 34-n és a lebegtetés nagyon rendben volt, de nagyon hamar megállt és aztán sokáig gyalogolt az első kijáratig!
    6db gép startolt át, amíg kiért...
  • spmd
    Köszönöm segítséged. Igazából mindenre figyelni kell, de főleg a leszállások a lényegesek. Textúra hibák már nincsenek, de ahány addon scenery, annyi féle leszállás lehet.
  • Hont
    Vergődött! Néha még a port is felverte...
    Most raktam fel az 5.2, majd szólok ha találok valamit!
    Van valami sarkalatos pont amit figyeljünk...?
  • spmd
    Remélhetőleg az újabb verzióban már nincs ilyen probléma. Egyébként állt vagy gurult a gép?
  • Hont
    Igaz, hogy még az előző verzió (v5.1) találtam egy ilyet LOWW 11 pályán! Az aktív a 29 volt!
  • spmd
    Hiába adtam meg azokat a paramétereket, amiket a manual leírt, úgy sem ismerte fel. Feladom. Túl sok lenne vele a meló és csak keveseket érdekelne. Egyébként aki kipróbálta az AI csomagot ne tartsa vissza a véleményét. Hátha több szem többet lát alapon kijönnek még hibák.
  • alert
    Elbeszéltek egymás mellett szerintem. Ő azt szeretné, ha a VATSIM az ő csomagját használná, mint AI csomagot a VATSIMen repkedők megjelenítésére. Ezt amúgy tényleg a VMRGeneratorral lehet megoldani, ami pedig az AI repcsikhez tartozó cfg fájlból olvas ki bizonyos dolgokat. Hogy mire van szüksége az biztos benne van a leírásában. Kellenek az airline kódok és megfelelő típus elnevezések, stb. Ha azok nincsenek meg, akkor nem generálja le a "rule set"-et. Ez pedig ahhoz kell, hogy a vPilot hozzá tudja a rendelni a modelleket az online forgalomhoz.
  • spmd
    Pedig a fizetőseket és a SkyAI-t is lehet használni online repülésekhez. Erre van a VMRGenerator program. Többen szóltak is, hogy oldjam meg ezt a problémát.
  • bankii
    Nagyon klassz munka! Köszönet!